Wij gaan niet opzij

Algemene update selectie NAC

Thiestemberg

Er speelde nog al wat de afgelopen week. Internationals die werden uitgeschakeld (of uitgesloten) van een eindtoernooi, tot spelers die met blessures moesten afhaken tegen VV Hoeven en Sparta. In dit bericht een kleine update over hoe het ervoor staat met de desbetreffende spelers.

Gold Cup-gangers keren deze week terug

Michael Maria is teruggekeerd bij de selectie en traint weer mee. De linksback is uitvoerig getest en weer volledig vrij om uit quarantaine te komen. Dion Malone sluit later deze week aan. De centrumverdediger annex middenvelder had maar kort vakantie tussen de play-offs en de Gold Cup. Hierdoor kreeg hij wat langer vrij, deze week sluit hij dus weer aan.

Kortsmit is geblesseerd, nog geen geschatte datum van terugkeer

Opvallend was dat Kortsmit gedurende de hele voorbereiding afwezig was. Olij werd geflankeerd op de trainingen en in de wedstrijden door jeugdkeepers Vaits en van de Merbel. Kortsmit ligt er momenteel uit met een hardnekkige armblessure. Onderzoek naar het kwetsuur loopt nog en het is nog niet bekend wanneer de doelman die vorig seizoen indruk maakte in de wedstrijden dat Olij afwezig was terugkeert.

Blessures Rutten en Kotzebue lijken mee te vallen

Alhoewel het duel van aankomende dinsdag nog te vroeg komt lijken de blessures van Rutten en Kotzebue mee te vallen. Rutten viel uit tegen Sparta, die wissel werd vooral gedaan uit voorzorg. De verwachting is dat de ervaren back later in de week weer volledig aansluit. Kotzebue is zijn hersteltraject ook begonnen. Behoudens dat er geen reacties optreden op dat traject zal hij ook op redelijk korte termijn weer aansluiten.

Onzekerheid rond blessure Mario Bilate

Net als Rutten liet Bilate zich uit voorzorg wisselen tegen Sparta. De spits verstapte zich bij een actie op de achterlijn en dat zag er lelijk uit. In de dagen erna bleef Bilate last houden van het kwetsuur. Hierdoor zal er morgenochtend (dinsdag) een MRI-scan plaatsvinden. Pas daarna kan er met meer duidelijkheid worden gespeculeerd over een hersteltraject en terugkeerdatum

 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #80 19 reacties
Volgend bericht
Manders kijkt uit naar het nieuwe seizoen 86 reacties
29 Reacties
89   6  
Kopspion

Die situatie met Kortsmit zou dus wel eens een erg penibele kunnen worden als Olij kort voor aanvang competitie alsnog zou vertrekken !
Laten we maar bidden en hopen dat Olij dus gewoon hier blijft ( en Haye uiteraard ook)

89   6  
Kopspion

Die situatie met Kortsmit zou dus wel eens een erg penibele kunnen worden als Olij kort voor aanvang competitie alsnog zou vertrekken !
Laten we maar bidden en hopen dat Olij dus gewoon hier blijft ( en Haye uiteraard ook)

39   8  
BredaCentrum

Wat ik mij altijd afvraag bij NAC is dat er altijd laat wordt doorgepakt mbt het opsporen van de ernst van blessures.

Bij veel clubs liggen spelers binnen 24u onder de MRI. Bij NAC gaat hier (in het geval Bilate) ruim 4 dagen overheen..

Iemand enig idee met welke reden dit op deze manier wordt gedaan?

34   5  
Rikkert

Een spits erbij zou geen overbodige luxe zijn, de positie is wel erg onderbezet bij blessures.

23   1  
Naccccc

Hoop dat het met Bilate meevalt, er moet sws nog een spits bij want ik weet niet of je het hele jaar op bilate kunt rekenen

23   69  
Divine Naahcompetitie

Hoe kan de naam van Malone in één zin worden genoemd met het woord Gold.
Of gold dat niet voor hem?

14   25  
Tip

Ik vind de blessure van Bilate en Kortsmit zorgelijk. Kunnen we beide niet missen. Laten we hopen dat het meevalt. En dat is dus het verschil geworden; als door blessures de selectie erg uitdunt kon je vorig seizoen, in ieder geval in de winterstop, op de deur kloppen bij ome Willem van Aalst voor wat extra centjes om een speulerke aan te trekken. Maar ja..

20   1  
Nacbreda1989

Moreno Rutten is trouwens ook vaak(licht) geblesseerd zeg.. Zonde, zo komt hij nooit in zijn ritme

13   1  
fvf6

Ik zou haast maken met het zoeken van een goede spits Bilate heeft vorig seizoen ook flink wat wedstrijden gemist door een blessure . En NAC moet er alles aan doen om Olij te behouden , breek desnoods zijn contract open en geef hem meer zekerheid .

23   6  
Wanny

@ TIP

Daar moet we juist zsm vanaf. Op de deur kloppen bij derden om maar weer een speulerke aan te trekken. Doe het maar eens gewoon met de spelers die je hebt + wat er in de jeugd rondloopt.

En als het geld op is, dan is het op.

6   3  
Nonkel Frans

Is het al bekend of en wanneer het gehele team - fit of niet fit - nu gepresenteerd wordt?

Want de open dag vervalt.

10   9  
Tip

@ Wanny. Ik begrijp je ( zoals altijd fatsoenlijk geformuleerde reactie) volkomen. Je hebt gelijk in de ideale wereld. Echter in de weerbarstige praktijk van de keuken heeft NAC altijd een begrotings tekort. Wie dicht einde seizoen het gat ? En er is ook bedrijfseconomisch zoiets financiele weerbaarheid van een organisatie. Stel dat je door pech gevallen een paar ton aan je broek gesmeerd krijgt, wie gaat die betalen? Wie gaat de garantiestelling bij de KNVB in orde maken ?

Als er een goede overname kandidaat komt kan het in orde komen . Maar zo ver is het nog lang niet helaas.

15   0  
Geelzwartwit

Voor het vertrek van Lex Immers werd er al aangegeven dat de spelersberhoting gelijk blijft aan vorig seizoen. Ondertussen is er een batterij aan spelers al weg en komen er een paar talenten bovendrijven. Salaris van De Graaf zal op basis van cv ook niet zo hoog als van Steijn zijn en een TD hoeven we ook niet te betalen nu.
De spelers die gehaald zijn zullen niet de wereld kosten en we hebben wellicht het geluk met wat talenten.
Er moet dus al met al best wel budget zijn voor die 3 a 4 spelers die ze nog zoeken.

Hopelijk blijft Haye je kon het vorig jaar al zien al je goed keek. In een vooruit voetballende ploeg is hij zeer waardevol.

7   1  
Voorwaarts

@Geelzwartwit

Salaris Steijn wordt gewoon nog betaald, TD hadden we vorig jaar ook niet (en dan nog moet dat geld apart blijven staan).

Wat klopt is dat een paar spelers die op de begroting drukten dit jaar weg zijn.
Aan de andere kant had NAC vorig jaar een impuls met de verkoop van JP.

Het "budget" kan dus "even groot" zijn maar dit betekent niet dat er ook daadwerkelijk ruimte is.

Daarnaast hebben de eigenaren (aandeelhouders) het laatste woord... Zeker als je gaat verkopen is het normaal dat investeringen die de waarde van het bedrijf aan kunnen passen (top of flop speler) stop worden gezet.

9   1  
Wanny

@ TIP

Daarom moet je ook zorgen dat je wat vet op de botten hebt. Van Hecke is verkocht voor dik 2 miljoen. Daarvan moet je zeker een paar ton achter de hand houden voor mogelijke tegenvallers.

Een normaal bedrijf kan ook niet steeds nieuwe aandelen blijven uitgeven om geld te genereren. NAC heeft dat wel gedaan. En dan houd je dus een te hoog uitgavenpatroon ook in stand.

Ik begrijp wel dat het voor NAC moeilijk is om in de KKD break even te draaien. Want we zijn in veel een eredivisieclub. Maar buiten de stadionhuur en de jeugdopleiding zou je alle kosten terug moeten brengen naar KKD niveau als je geen eredivisie speelt.

Waarom moeten wij eigenlijk 33 selectiespelers op de loonlijst hebben staan?

7   19  
Tip

@Wanny. Waar ik echt van baal als een stekker is dat ons financieel vangnet niet is gescheurd, dan kon je het nog repareren , maar we zijn het godverdomme kwijt. Ik geef verder niemand de schuld. In een conflict zijn meerdere partijen betrokken. Maar ik heb in meer dan 50 seizoenen NAC nog nooit begin seizoen zwaar gebaald. Nu wel.

12   0  
Pietjebel

Rutten Is wel heel vaak geblesseerd ist nie

4   15  
Tip

@Wanny. Je hebt weer gelijk. Echter NAC is financieel nooit gezond geweest in heel haar bestaan. Dat zit in ons DNA. Inderdaad moest er gewerkt worden aan een normale bedrijfsvoering. Maar doe die herstelwerkzaamheden astemblieft met dat vangnet erbij tot het in orde is. Het ging overigens langzaam maar zeker met NAC financieel beter. (Lees interview met Utrecht voorzitter. Het heeft hem naast de overname kosten 25 miljoen euro gekost van Utrecht een niet verlies draaiend geheel te maken die ook nog sportief goed presteren. BVO’s is nu eenmaal een speciale branche)

12   2  
Wanny

@ TIP

Alle respect voor de huidige aandeelhouders. Echter zijn we met hen ook niet veel opgeschoten, anders dan dat de club nog bestaat. De manier waarop nu verandering tot stand komt is niet best, echter komen we hier uiteindelijk wellicht wel beter uit.

Ik verwacht ook dat er nog steeds een financieel vangnet zal zijn. Er zijn nog steeds vermogende supporters die NAC niet naar de klote laten gaan. Zo zijn de huidige aandeelhouders uiteindelijk ook in bezit van onze club gekomen. Door steeds een beetje geld aan de club te lenen.

9   2  
Barbapapa

@Tip

Denk je echt dat de aandeelhouders NAC niet minimaal aan het zuurstof moeten houden zo lang de verkoop loopt? Dat ze willen verkopen betekent niet dat ze de handen er zomaar vanaf kunnen trekken. Dat ze niet extra investeren is jammer, maar met de keuzes tot dusver heeft dat ook weinig toegevoegd.

16   2  
De muzikant

Update is niet zo spannend, we zitten op een upgrade te wachten.

5   2  
scheppioni

Idd Kopspion !
Hopen dat Kortsmit toch spoedig hersteld !

9   2  
Geelzwartwit

@tip

De aandeelhouders hebben zelf aangegeven dat ze tot er een geschikte nieuwe eigenaar is de club niet om zullen laten vallen.
Investeren zal men niet echt doen maar ik vraag me af of het de afgelopen jaren investeren was op bij spekken wat er gedaan werd.
Ik vind het een groot voordeel dat er nu meer met de riemen geroeid wordt die er zijn.
En mbt spelersbegroting vorig jaar en dit jaar. Die schijnt gelijk te blijven.
Vorig jaar was er een JP transfer meevaller maar een goede verstaander weet ook dat die geen dik 2 miljoen heeft opgeleverd. Een groot gedeelte ging terug naar de NOW steunregeling en er is een aardige som naar de koop van Kaj gegaan.
Mounir Kali en consorten zijn vertrokken. De talenten worden nu iig serieus genomen en de kans op een dubbel bezette posities met gelijkwaardige ervaren spelers gaat er vaest niet komen. Daarnaast geloof ik ook niet dat De Graaf een peleton aan spelers kan en wil halen om zodoende altijd wel een mogelijkheid te hebben om anders te spelen.
We lijken op sportief vlak eindelijk eens wat meer op hoe het gezond is. Een mix van ervaring en de kans voor talent.

13   2  
Geelzwartwit

Ps met Bilate Malone Seuntjens Olij Haye en De Rooij zou je voor KKD begrippen echt een top basis hebben.
Daarom zaak deze spelers te behouden.

En ja ook Malone aankomend seizoen. Dit gaat voor de mix met talent belangrijk zijn. En De Graaf zal wel raad met hem weten. Mocht hij speelgarantie gehad hebben voor seizoen (al was het maar in het hoofd van Steijn - onomstreden-) dan zal De Graaf daar alleen al anders mee omgaan nu.

Alle vertrouwen in dit seizoen.
Zoveel zin als Seuntjens en Bilate laten zien om ervoor te gaan heb ik ook.

Hup NAC! Op naar betere tijden sportief en organisatorisch.

4   9  
Lamington

Bilate, de verademing..

2   18  
Pirke12

Na het beluisteren van de 'mooie' podcast moeten we concluderen dat Emile van Rck (zijn boezemvriend) het helaas weer aan het korste eind heeft. Wederom geblesseerd en het zal altijd wel zo blijven.
Hopelijk genoeg achter dan hand. Wellicht Ravanelli een linie naar voren en de rest er omheen?

Voor de rest allen een goed herstel.

Oh , ja over een week begint het weer. Schrijf je als een s...m..ieter in.

https://www.voetbalpoules.nl/poule/134640/aanmelden

9   7  
Schrikbarend

Nog versterkingen deze week?nog aanvoer van city dit seizoen?

3   1  
NAC Vooruit!

Een extra spits voor de start van de competitie is bittere noodzaak. Zeker als Bilate zo nu en dan geblesseerd is. Maar ook al is hij fit, dan mist hij concurrentie.

2   1  
Tante Annie

Ik zou toch graag zien dat Seuntjens op zijn plek op het middenveld blijft staan bij het missen van Bilate. Overigens zou ik ook graag een nieuwe spits zijn, maar zolang die nog niet is gepresenteerd lijkt het me wel goed om Koziah in de voorbereiding voor de leeuwen te gooien en later wat anders te bedenken.

Ik steek zo iig een kaarsje op voor Bilate z'n MRI

1   1  
Geel-zwart ventje

Op naar een mooi seizoen. Mijn persoonlijke verwachting is dat het kampioenschap dit seizoen tussen de Graafschap en NAC zal gaan.
Maar ook outsiders als Volendam of Almere zouden zomaar een goed seizoen kunnen draaien. In een wekelijks vol stadion ??? moet de terugkeer naar de ED nu echt gaan gebeuren!

Laad alle berichten na dit bericht in