Wij gaan niet opzij

Alle NAC-wedstrijden vierde periode live te volgen

Raskolnikov

De wedstrijden van NAC zijn ook in de vierde periode allemaal live te volgen op TV of internet. Als ESPN ervoor kiest andere wedstrijden uit te zenden, zal NAC extra kosten maken om de wedstrijd toch live beschikbaar te stellen. Dat maakt de club vandaag via de officiële kanalen bekend.

Mattijs Manders licht het besluit van de club op NAC.nl toe: "Wij vinden het belangrijk dat onze supporters die zich hebben gecommitteerd aan de club, de wedstrijd live kunnen bekijken. Wanneer blijkt dat onze wedstrijd niet wordt geselecteerd, zullen wij extra kosten maken om er voor te zorgen dat de wedstrijd alsnog live te bekijken is."

Het is wat ons betreft niet meer dan logisch dat supporters, die niet welkom zijn in de stadions, de wedstrijden van hun club op een andere manier live kunnen volgen. We weten echter ook dat dat voor veel supporters in de KKD op dit moment geen vanzelfsprekendheid is. We zijn daarom blij dat NAC dit besluit genomen heeft. Zonder supporters hebben betaaldvoetbalclubs namelijk geen bestaansrecht. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
25 Reacties
98   4  
Ouwe Spionkop

De wedstrijden worden uitgezonden op kanalen ESPN. Topwedstrijden op 2 of 3 en de rest op de internationaal kanalen of extra.
Ik ben al bij dat NAC dit heeft geregeld.
Maar eigenlijk is het grote schande dat NAC dat miljardenbedrijf geld moet betalen om supporters te kunnen laten kijken die ook al een duur abonnement hebben.
Dan hebben wij nog geluk dat we kunnen kijken. Supporters van clubs als Telstar of Roda kunnen naar teletekst gaan staren.
ESPN is een dievenbende!

10   1  
Tante Annie

Goed om te horen, maar ik ben toch benieuwd hoe dit uiteindelijk in z'n werking gaat...

4   0  
Scheids!

NAC heeft voldoende smoel gekregen om dit af te kunnen dwingen!
Daarnaast wordt er genoeg voor betaald ook!

28   3  
die ne gast

Ik mag hopen dat het dan een gratis online stream is en dat je niet eerst een ESPN-abo moet afsluiten om NAC op de extra ESPN-kanalen te kunnen zien.
Want het zou een gotspe zijn dat ESPN geld krijgt van én NAC én de NAC-supporters.

98   4  
Ouwe Spionkop

De wedstrijden worden uitgezonden op kanalen ESPN. Topwedstrijden op 2 of 3 en de rest op de internationaal kanalen of extra.
Ik ben al bij dat NAC dit heeft geregeld.
Maar eigenlijk is het grote schande dat NAC dat miljardenbedrijf geld moet betalen om supporters te kunnen laten kijken die ook al een duur abonnement hebben.
Dan hebben wij nog geluk dat we kunnen kijken. Supporters van clubs als Telstar of Roda kunnen naar teletekst gaan staren.
ESPN is een dievenbende!

21   5  
G

Ironisch genoeg kost zo'n wedstrijd drie keer geld. Eerst mn seizoenkaart, maar dat is nu eenmaal zo, genoeg over corona gezegd. Twee nac betaald dik waarschijnlijk om überhaupt te kunnen uitzenden. En drie de supporters moeten de wedstrijd kopen om deze te kijken.

13   5  
Ouwe Spionkop

@G
Dan vier keer. Want veel mensen hebben het oude Eredivisie live (18 euro per maand) en kunnen niet kijken als het op 4,5,6 wordt uitgezonden. Dagpas kost ook weer 8 euro.
We zijn de melkkoe van ESPN.

52   0  
Vreven4President & HyballaFurFurher

Van Mattijs kun je niet zeggen dat hij de belangen van de supporters niet behartigd. Hij voelt goed aan dat de supporters NAC maken en handelt daar naar. Vandaar ook dat nu verschillende NAC-coryfeeën terugkeren op het vertrouwde warme nest. Mijn zegen heeft ie!

12   3  
Arie

Als het wordt uitgezonden is er altijd een stream te vinden op live.tv/sx
Afgelopen vrijdag ook gedaan, vertik et om ESPN te spekken.

7   1  
Slipperbaas

Dus met andere woorden...

Als ESPN besluit om NAC niet op één van de hoofdkanalen uit te zenden, dan betaalt NAC een som geld om dit toch voor elkaar te krijgen?

Wanneer andere clubs dit niet zullen doen, gaat ESPN hier waarschijnlijk van profiteren door NAC op de 'mindere' zenders in te delen en geld te vragen aan NAC om alsnog de wedstrijd uit te zenden.

Bizarre situatie, waarbij de topclubs uiteindelijk opdraaien voor de kosten en ESPN er met de winst vandoor gaat...

6   3  
scheppioni

Zolang we niet naar het stadion kunnen, is ons NAC natuurlijk door vele graag te zien !
Espn zou der eigen wel in de vingers snijden om niet uit te zenden ...... dus ....

9   4  
henk

Dit komt in beginsel door de clubs van de Eerste Divisie zelf die zoveel mogelijk geld uit de deal wilden halen en daarmee alle zeggenschap bij ESPN hebben gelegd. Je kan ESPN dan niet kwalijk nemen dat ze niet alles uitzenden. Die proberen er gewoon nog iets aan te verdienen. Deden ze dat niet, dan waren ze geen miljardenbedrijf geworden. Als je als Eerste divisie wel had gewild dat alles word uitgezonden, dan had je dat gewoon contractueel vast moeten leggen. Niet leuk en vast een onpopulaire opvatting, maar wel de realiteit.

5   2  
Kopspion

Ik vertik het net als Arie om zo’n Disney club te spekken, kijk wel via een stream
Dat is de laatste tijd goed te doen !

6   3  
Signase

Moet hierbij denken aan wat GJ Verbeek ooit voor de camera zei toen Alves niet teruggekeerd was van winterverlof in Brazilie.
"Alves? Nooit van gehoord. Wie is dat?"
Zelfde geldt wat mij betreft voor ESPN. Zeker omdat er een prachtig en minstens net zo spannend alternatief is: het Twitterverslag van Bsiderats.

5   3  
BREDA 1965

076 radio

3   2  
Marti

BREDA 1965 : heeft ook wel wat !

4   2  
Dun Diëe

Ik ben blijkbaar niet op de hoogte van de regelingen wat tv-gelden betreft maar ik dacht altijd dat dit hele tv-gelden en live broadcast systeem was opgetuigd en mede gefaciliteerd door de KNVB, eredivisie en KKD als extra inkomstenbron voor voetbalclubs.

Maar... nu moet de club opeens extra betalen om wedstrijden uitgezonden te krijgen? Wat is dat voor waanzin. Dat is het hele bestaansrecht van zo’n zender als ESPN in één keer weggevaagd. Als clubs er armer van worden.. of komt er onder aan de streep dan toch nog geld bij?

5   2  
SjorsNAC

Ik ben wel benieuwd wat dit moet kosten. Het moet gewoon uitgezonden worden, de sponsoren hebben ook recht ook exposure natuurlijk en de supports moeten hun club in deze tijd kunnen volgen als stadion bezoek niet mogelijk is. Compleet waardeloos vanuit ESPN.

3   5  
Ad B uit Roosendaal

Spreekt voor zich, dat alle wedstrijden van NAC rechtstreeks worden uitgezonden. Nu nog op CNN!

6   3  
Lamington

Netjes van NAC.
Boycot espn

7   9  
van Flieger

Van Flieger hier in Spanje zegt: klote. Als we op kanaal 4 of verder zitten kunnen de meesten in het buitenland het gewoon schudden. Wegwezen uit die KKD, zo snel mogelijk. Is het al duidelijk wie corona bij de selectie van ons NAC geintroduceerd heeft? Want reken maar dat ze dat als excuus gaan gebruiken.

1   2  
Pomelo

@die ne gast. In het geval dat dit het geval is; http://livetv.sx/enx/allupcoming/
Het is even door de reclame klikken maar dan kun je wel de wedstrijd zien

1   0  
willem 4,5

Kan pas op het einde van de competitie zeggen of ik er blij mee ben.

2   1  
Freek

Zie net dat Volendam de laatste thuiswedstrijden alles verliest. Wat zijn die weggezakt zeg.

Het zit ons nac qua schema ook niet tegen om juist nu tegen Volendam te mogen.

Spelen leuk hoor maar ook zo naïef.

Denk dat Graafschap het tegen Excelsior niet redt trouwens. Want de Rotterdammers zijn fysiek minstens zo sterk plus in vorm de laatste tijd!

NAC staat zaterdag al op 1 punt van de matige (super)boeren

1   3  
Die ne gast

@Freek
Wishful thinking. NAC geeft te makkelijk doelpunten weg en tegen een technisch vaardige ploeg als Volendam gaat het gewoon erg lastig worden.
NAC gaat meer moeite hebben met Volendam dan De Graafschap met Excelsior.

2   1  
Tip

Zoals altijd zijn er ook partijen die aan een crisis verdienen. Algemeen zijn de rijke deze pandemie rijker geworden. Wel een goede aktie van NAC. Nu wel hopen dat die vierde periode een zegetocht wordt. Na Volendam weten we weer meer.

Laad alle berichten na dit bericht in