Wij gaan niet opzij

Malone ontvangt uitnodiging Suriname

BsideBart

Aanvoerder Dion Malone is door bondscoach Dean Gorré opgeroepen voor het Surinaams elftal. De verdediger kan zich gaan opmaken voor twee wedstrijden in de strijd om WK-kwalificatie. Door deze oproep mist Malone de, voor NAC cruciale, wedstrijd tegen De Graafschap op 28 maart.

Nadat Malone eerder al speelgerechtigd werd voor het Surinaams elftal, kan hij op 24 maart zijn officiele debuut maken voor zijn land in een wedstrijd tegen de Kaaimaneilanden. Vier dagen later, op 28 maart, speelt Suriname tegen Aruba. Doordat NAC op diezelfde datum aantreedt tegen de Graafschap, zal de aanvoerder dit duel aan zich voorbij moeten laten gaan. Ook ex-NAC'er Florian Jozefzoon maakt deel uit van de selectie van Dean Gorré.

Naast Malone moet NAC-trainer Maurice Steijn ook linksback Michaël Maria missen, hij ontving onlangs een oproep voor het Curaçao van bondscoach Guus Hiddink.

Bron:
B-Side Rats
32 Reacties
125   5  
Ric

Als basisspeler en aanvoerder zou je toch eigenlijk deze wedstrijd niet moeten willen missen. Ook voor je club is deze wedstrijd cruciaal in een mogelijke promotie.
Je zou bijna verwachten dat Malone zelf contact opneemt met de bondscoach om uit te leggen om hem in dit uitzonderlijke geval te passeren voor een oproep.

8   9  
BavelNoord

Dat Jozefzoon nog voetbalt verbaas ik me enigszins over

21   39  
NAC!!!

Succes beiden heren, echter ik vind het niet zo erg. Het zijn 2 spelers die me niet kunnen bekoren met hun spel. Onze reus kan centraal eenvoudig het probleem oplossen en de back positie is ook beter in te vullen, ben benieuwd

9   7  
zwampie

succes heren bij deze wedstrijden.

Maria lijkt steed beter in zijn spel te komen, dus is het aan zijn vervanger om te laten zien dat het terecht is dat Maria op zijn plek staat.
Malone is nog wisselvallig en ben nog niet overtuigd dat hij de ontbrekende schakel in de verdediging is.
Zijn assist van de week zie ik hier los van en pakte toevallig goed uit. Kijk je terug zal je zien dat hij niet weet waar hij met de bal naar toe moet en uiteindelijk deze pass geeft. Al was hij wel goed gespeeld.
Ook hier geldt ,laat zijn vervanger eens zien dat hij erin hoort ipv Malone of wie dan ook.

Nu wordt mede duidelijk of de brede selectie echt zijn vruchten en waarde heeft om deze 2 basisspelers op te vangen.

125   5  
Ric

Als basisspeler en aanvoerder zou je toch eigenlijk deze wedstrijd niet moeten willen missen. Ook voor je club is deze wedstrijd cruciaal in een mogelijke promotie.
Je zou bijna verwachten dat Malone zelf contact opneemt met de bondscoach om uit te leggen om hem in dit uitzonderlijke geval te passeren voor een oproep.

13   3  
nb

Je zou toch zeggen dat ze, gezien wat er op 't spel staat, verstek laten staan voor een of andere B wedstrijd.

28   1  
Judge M.

Succes Dion! Make us proud!

En ik heb alle vertrouwen in Adilehou als vervanger om Ralf aan de ketting te houden.

2   1  
Barbapapa

@judgem :

Die wordt waarschijnlijk ook opgeroepen vandaag voor Benin.....

5   0  
Judge M.

@Barbapapa:

Een week geleden niet in elk geval: https://www.bsiderats.nl/nieuws/adilehou-weer-niet-geselecteerd-voor-benin .

Ik ga er dan ook vanuit dat hij er tegen de Graafschap gewoon bij is.

5   0  
TpT

Dit kan nog weleens een probleem vormen. Malone, Adilehou en ik begrijp dat ook Rosler en Fiorini kunnen worden opgeroepen voor (jong) nationale elftallen.

WK kwalificatie kan en moet Malone niet laten lopen, en Adilehou ook niet. Als je je nationale elftal serieus neemt doe je dat gewoon niet. Jeugdinternationals vind ik nog wat anders. Ben benieuwd hoe we dit op gaan lossen.

8   1  
Janus

Malone is op een bepaalde leeftijd, ik denk dat hij het misschien als een "eens en nooit meer" kans ziet. Ik geef hem daar in gelijk.

Mijn NAC-hart zegt dat je als aanvoerder gewoon in Breda moet blijven voor zo'n belangrijke wedstrijd. Echter denk ik dat we met onze parel uit Benin en Rösler 2 prima alternatieven hebben achterin. Dat komt echt wel goed.

8   0  
Hugo

In de gegenpressing podcast werd benoemd dat Adilehou ook opgeroepen gaat worden. Ik houd mijn hart vast. Overigens is de eerstvolgende wedstrijd het meest belangrijk. Volendam uit zal moeilijk zat worden.

Hup NAC

2   1  
Bart

Mooi man! Op naar t wk en dan in de poule met nl!

4   4  
André

Waarom vinden we Volendam allemaal zo lastig . Voetballende ploeg en geven zoveel ruimte weg ...

4   1  
fhass

Als je de kans krijgt om internationaal te spelen, is het vooral een goede reclame voor je zelf op het wereld toneel, nu als speler en later als trainer.
Voor de rest zou ik zeggen geniet er van, en wat anderen van vinden lekker belangerijk.

3   7  
Mike

Opgeroepen voor nationale elftallen.
Malone
Maria
Rosler
Adelihou


NAC voetbalt tegen de graafschap met 1 centrale verdediger tot de beschikking. Hendriks.

Best kut

15   1  
Chris W.M.

Waar Blanco zijn info vandaan heeft dat Adilehou en Rosler opgeroepen zijn is mij een raadsel.

Benin maakt vanmiddag pas de selectie bekend, terwijl er voor de onder 21 van Noorwegen tot aan juni geen wedstrijden gepland staan.

We gaan het zien.

3   4  
den hulk

nac moet maar vergoeding vragen voor dit alles punt een espn niet uitzenden van wedstrijden supportes de dupe punt twee spelers uitlenen en zonder publiek spelen

5   0  
Gampel

@NB
Helaas is dat geen optie. Als je als speler wordt opgeroepen voor een internationale wedstrijd en je staat als international voor dat land ingeschreven, dan dien je je te melden. Afzeggen mag uiteraard, alleen mag je dan tijdens die (interland)periode + 5 dagen erna ook geen wedstrijden spelen voor je eigen club.

2   1  
Ratjeduneerste

Het gaat hier om de 30-koppige selectie.

Er vallen er nog 7 af.

4   2  
Wanny

Blijft een vreemde situatie dat die kalender niet gelijk getrokken kan worden.

Dit noopt je er als Nederlandse club bijna toe om geen Surinaamse (of Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse etc) spelers meer in je selectie op te nemen.

0   17  
ctk

Lekker zeg, mist hij de belangrijkste wedstrijd van het seizoen?!
Ik mag aannemen dat hij de belangen van NAC groter acht dan Suriname die toch nooit never niet de WK halen.
Nu zien we of hij echt clubliefde heeft!
En hetzelfde geldt voor Maria.

7   1  
Ouwe Spionkop

Laat hem dan vrijdag maar die gele kaart pakken tegen eind van de wedstrijd. Geschorst tegen Graafschap en weer met schone lei beginnen.

3   2  
Boyke

Gisteren zijn er al 3 wedstrijden gespeeld van de komende wedstrijdronde met teams die volgens mij hebben aangegeven niet tijdens interlandweken te willen spelen. Waarom zit NAC hier niet bij? Had ik met 5 potentiële internationals best kunnen begrijpen namelijk.

2   17  
Doetinchemmer

Ach, na nac de graafschap is het nog allerminst beslist, ook al wie er wint. Er volgen dan nog vele potten. Enne, De graafschap wint met gemak bij jullie in breda, 1-4 voorspelling, vaak, heel vaak hebt ik het bij het rechte eind met voorspellingen van mijn cluppie.

4   1  
Mike

@doetichemmer

Zo zo zeg!
Kei leuk voor jou!

2   1  
Mika

@doetinchemmer maak je maar druk om je eigen cluppie want wij komen dr wel. Zoek alvast maar een nieuwe spits voor volgend jaar kkd want seun speelt dan ere met ons🤭

1   0  
NAC4Ever

@RIC
Je vergeet twee punten.
Het nationale team krijgt in de reglementen voorrang boven de club. En vaak is een speler heel trost om voor zijn land uit te komen. (Wat ik begrijp).

Maar in de Gegenpressing podcast melden Yadran Blanco dat meedere spelers die voor hun land zijn opgeroepen (waaronder Malone) bij Steijn zouden hebben aangeven liever de wedstrijd tegen De Graafschap te spelen.
Ik wacht dus maar af.

2   0  
NAC4Ever

@WANNY
De Europese landen spelen ook volgende week.

2   7  
Doetinchemmer

Seuntjes? IS dat een spits dan? volgend seizoen als we in de ere voetballen kunnen we wel een betere gebruiken, komt goed.

0   0  
Arie

Wanny

De hoogste competitie hebben dan een vrij weekend, dus eigenlijk is het een compliment dat je als lagere divisieclub een handvol internationals moet afstaan. Al is het aan naties van bedenkelijk niveau.

7   0  
Hugo

Ha. Ik snap het. Doetinchemmer is stiekem een kruik die hier komt trollen. Echt superleuk bedacht.

0   0  
Ron

Volgens mij willen alle spelers graag voor hun eigen land uitkomen, hoewel ze zelf kunnen weigeren! Vraag is dan wel hoe een bondscoach hier weer mee omgaat naar deze spelers toe?
Liever zou ik nu zien dat nac met deze spelers in gesprek gaat en ze probeert te overtuigen van het spelen tegen de graafschap! Wel kan dit pas echt met meer dwang worden gedaan als vanavond is gewonnen en de topper dus echt heel belangrijk is voor promotie!
Anders ontneem je de spelers de eer om voor het land te spelen zonder goede reden

Laad alle berichten na dit bericht in