Wij gaan niet opzij

Antonia bespuugd en onheus bejegend na Dordrecht - NAC

Das Phantom

Teleurstelling en boosheid zijn emoties die onlosmakelijk verbonden zijn bij een voetbalwedstrijd die wordt verloren van de nummer laatst in je competitie. Je ongenoegen kenbaar maken via woord en gebaar mag, maar er zijn grenzen als het gaat om het uiten van je onvrede. Gisteren zijn die grenzen wat ons betreft meer dan ruimschoots overschreden.


Na afloop van de wedstrijd was het Jarchinio Antonia, een van de spelers die ver onder de maat presteerde tegen FC Dordrecht, die de tijd nam om met supporters in gesprek te gaan. Nadat het ‘schaam je kapot’ uit het uitvak wegebde liep de vleugelaanvaller richting het hek om uitleg te geven en zijn excuses aan te bieden.

Antonia werd daarna vanuit het uitvak meermaals onheus bejegend, is uitgescholden met de meest vreselijke ziektes en als klap op de vuurpijl in het gezicht gespuugd. Dat is mensonterend, ranzig en op geen enkele manier goed te praten. Hoe dramatisch een speler ook speelt of hoe tegenvallend het resultaat ook is: zo ga je niet met mensen om.

Dergelijk gedrag hoort niet bij NAC. Wij zijn een club waar wekelijks duizenden supporters in het Rat Verlegh Stadion zitten of honderden fans meereizen om de spelers te steunen. Daar hoort een rauw randje bij, maar we mogen van elkaar verwachten dat je fatsoenlijk met de spelers en medesupporters omgaat. Als dat te veel is gevraagd, hoor je niet bij NAC thuis.

Als je vindt dat dergelijk gedrag wel thuishoort in en rondom een voetbalveld zou je er goed aan doen om te luisteren naar wat de supporters gisteren zongen na het laatste fluitsignaal in Dordrecht:

Schaam je kapot.

Bron:
B-Side Rats
142 Reacties
406   6  
Owen

Wat een sukkel(s) die dat gedaan heeft of hebben. Heel veel respect voor Antonia dat hij überhaupt nog de tijd neemt om in gesprek te gaan en excuses te maken. Dit soort gedrag hoort niet bij onze mooie club! Aan dit soort negatieve acties moet echt wat gedaan worden want het is elke week wel wat…

138   3  
DunErwt

Diep diep diep en diep triest.

192   3  
Princenhage1

Stadionverbod voor het leven geven

109   2  
Jim

Dan spoor je niet.

122   2  
Breda-mike

Stelletje idioten schaam je kapot!!!!

406   6  
Owen

Wat een sukkel(s) die dat gedaan heeft of hebben. Heel veel respect voor Antonia dat hij überhaupt nog de tijd neemt om in gesprek te gaan en excuses te maken. Dit soort gedrag hoort niet bij onze mooie club! Aan dit soort negatieve acties moet echt wat gedaan worden want het is elke week wel wat…

123   2  
Scheppioni

Grote schaamte !! Voor het leven verbannen met stadionverbod zo'n figuren !!! Kei en kei hard straffen !!! Daarintegen Antonia heel snel vanuit alle hoeken van onze club laten blijken dat iedereen met een groot NAC hart hier heel ver afstand van nemen !!! Voor wat het waard is ..... Antonia dit is geen NAC !!!

122   1  
Bside

Ik neem aan dat er duidelijk is wie dit heeft gedaan….
Aanpakken die gast en nooit meer toelaten in het stadion !

Schaam je kapot !

69   0  
NAC4Ever

Ben benieuwd of de boodschap bij dit soort mensen aankomt.

Goed dat supporters hier anderen op aan spreken.

26   144  
Bredaaaa

Antonia is een superieure aanwinst van Hellemons, de Graaf en Lex jr. Deze 3 mensen zijn toppers. Antonia verdient dit niet.

113   1  
JN

Antonia zal volgende keer wel 3x nadenken voordat hij weer z’n excuses wil gaan maken aan z’n eigen supporters. Respect dat ie de moeite heeft genomen.

Triest. Heel triest dit.

70   2  
TdG

Onderzoekje instellen en levenslang wegtrappen.

81   6  
willem 4,5

We hebben het zo dikwijls over andere clubs met gajes en spreken daar schande van. Misschien de komende tijd een beetje dimmen, onder ons zit net zoveel gajes!

48   0  
Mikesneu

En wat denken deze mensen hiermee te bereiken?
Dat antonia volgende wedstrijden staat te springen om weer het veld op te komen
Alle spelers van onze selectie verdienen respect
Een ieder doet zijn uiterste best
En natuurlijk was gisteren slecht maar dan kun je nog wel normaal doen
Ik hoop dat deze mensen gevonden worden
Want wat mij betreft zijn ze niet welkom meer

51   0  
Nac1912

Ik neem aan dat er echte supporters in het uitvak zijn die hebben gezien wie dit gedaan hebben.

Ongeacht wie het zijn, uit welke gelding je bent of hoe vaak je bij NAC komt is dit gedrag nooit acceptabel.

Zo ga je niet met mensen om, met geen een. Laat staan je eigen spelers.

Ik dacht dat we met alles rondom afgelopen jaar de dieptepunten wel gehad hadden maar dit is niet eens te peilen.

Ik hoop dat je jezelf kapot schaamt als je jezelf hier schuldig aan hebt gemaakt en op je knieën je excuses gaat maken bij Antonia. Ongekend.

43   4  
Bladran Yanco

@BREDAAAA

Ondanks dat ik het met je eens ben dat Antonia niet brengt wat ik (en schijnbaar bij jou ook) had verwacht is dat toch nog geen reden om iemand ziektes toe te wensen en te bespugen?

Zie je het voor je dat je zelf aan het werk bent zit je klanten zo tegen je tekeer gaan? Dan ben je toch snel weg daar of niet?
Antonia bleef zelfs nog staan om te praten met de welwillende supporters.
Nee hij haalt inderdaad niet het niveau wat we met z'n alle zouden willen zien. Maar het is wel degene die naar de supporters stapt in plaats van naar binnen gaat. En dat verdient respect in plaats van een dikke rochel op zijn hoofd.

29   4  
Habe

Hoewel ik Antonia geen versterking vind en ik hem regelmatig de slechtste van het veld vind, is dit een zeer trieste reactie. Geen speler verdiend het om door (eigen) supporters bespuugd te worden. Volgende keer neemt natuurlijk geen een speler meer de moeite om met de supporters in gesprek te gaan, en dan is hierover ook weer commentaar. Ik neem aan dat het in het uitvak met ca 300 man makkelijk op te sporen is wie dit gedaan hebben. Buiten Manders brengen ook deze heren onze club in diskrediet, dus stadionverbod. Ik lees hier altijd dat degene die de uitwedstrijden bezoeken de echte NAC supporters zijn, valt dat even tegen!!!

19   0  
Mario

Wat is dit kansloos.
We weten dat het seizoen met vallen en opstaan zou gaan.
Beetje jammer dat een klein groepje dit weer weet te verpesten voor het grote deel.
Ik weet dat het niks mee te maken heeft maar heb gisteren Stein gehoord op tv en dan denk ik zo zijn de Nac supporters niet ,maar nu ik dit zo lees .................vind ik toch zwaar kloten dat een kleine groep dit weer voor elkaar weet te krijgen.
Blijf ten alle tijden achter je spelers staan.

10   4  
Bredaaaa

@bladranjanko
Volgens mij ben ik juist pro antonia.

44   7  
ZNDRT-FanaticZ

Je bent gewoon een trieste kneus als je dit doet en je hoort nooit meer één stap in het stadion te zetten of jezelf NAC supporter te noemen...
Bijzonder wel dat hier niet direct op ingegrepen is door mede-supporters. Die mogen zich ook schamen.

28   2  
Yellow

Het hele elftal faalde gisteren. Antonia kreeg de meeste ruimte en deed daar totaal niets mee. kreeg de bal niet voorbij de verdedigers. werd op een gegeven moment ook door medespelers overgeslagen, terwijl die medespelers de bal ergens anders inleverde (azzagazi) dus een bedroevende avond op voetbal gebied.

Uitsupporters hebben verschillende persoonlijkheden, in plaats van support staan ze vanaf 19.30 die 15 supporters van Dord uit te dagen. uiteraard mag je teleurgesteld zijn, mag je kut roepen en vragen stellen waarom het zo bar slecht was. als er dan één iemand de moeite neemt om zijn gedachten te ventileren is het superlomp om dan op deze manier te reageren. Als je niet tegen bier kan, blijf dan lekker thuis of blijf in de bus mokken.

11   2  
Bladran Yanco

@BREDAAAA

Je post leek vrij sarcastisch en aan de duimen te zien ben ik niet de enige die zo denkt. Maar fijn, dat maakt mijn bijdrage overbodig ;)

24   6  
Bredaaaa

Iedereen incl ik was er mee eens dat steijn weg moest. Steijn is een grote loser. Maar met het dichtdraaien van de geldkraan, het bewust kapot maken van de selectie door de zielige 3. Dat is het probleem. Niet antonia. Niet de Graaf. De Graaf heeft ballen om met zo’n onervaren team te spelen in de kkd. Het is niet veel. Ook ik zie dat. Maar come on, wij hebben met zijn allen hiervoor gekozen. Ik wacht wel af tot de nieuwe geldschieter/eigenaar komt. Dan zal ik deze eigenaar ook weer kritisch beoordelen. Tot die tijd steun ik deze armzalige selectie. Ook de Graaf blijf ik steunen.

9   118  
frank

Denk dat de dader er ook niet trots op is. Vast een paar biertjes en in de emotie verkeerd gehandeld.

Hier weten we allemaal hoe het moet en spreken we er schande van, maar als je eerlijk bent is 75% van de mensen hier waarschijnlijk ook weleens fout fanatiek. Gewoon hartig woordje spreken, excuses maken en verder niet te moeilijk doen.

65   1  
NAC_uitvak

Er ontbreekt nog iets, er vond er 1 het nodig een tik uit te delen door het hek heen. Te debiel voor worden, dit heb ik nog nooit gezien! Laat staan het bondkraagie dat alle bussen in kwam stormen.... Ik mag hopen dat NAC nu eindelijk is in grijpt. Dit is de zoveelste uitwedstrijd waarbij het uit de hand loopt

42   0  
Nacman

Ik denk dat de supporters geledingen binnen NAC een grote bos bloemen met een sorry namens alle echte NAC supporters.
Dit verdient geen ene speler van NAC hoe slecht ze ook hebben gespeeld.
SCHAAM JE KAPOT als je iets vies doet.

31   1  
Kees

Wat is er met deze persoon gebeurd? Ik neem aan dat zijn naam inmiddels bekend is en hij al een sv heeft?

25   5  
NAC_uitvak

@ZNDRT-FANATICZ

Er werd wel degelijk gelijk ingegrepen. Oa de jongens van front die er gelijk tussen sprongen en de rust redelijk wisten terug te brengen.

Er wordt hier vaak naar front gewezen, maar niet iedereen in een zwarte jas is van front

48   3  
Buddha

@NAC uitvak

Dat bontkraagje krijgt van stewards, security en politie gewoon de ruimte om iedere bus in en uit te lopen. Wordt totaal niet ingegrepen?

Daarnaast zijn er dit jaar al meer incidenten geweest. Graafschap uit, Roda uit, nu weer. Altijd dezelfde koppen. NAC weet ook wie het zijn maar toch zijn ze er iedere wedstrijd bij. Misschien is dit dan aanleiding om een keer in te grijpen?

39   2  
Big That

@Frank, als iemand mij op straat in mijn gezicht spuugt en me verrot scheldt als ik een gesprek aan wil gaan sla ik die perso(o)n(en) echt bovenop de bek. Boeit me niet wat voor grote of stoere jongen het is. Er zijn grenzen..
Dus "sorry zeggen en weer door" is wat mij betreft te karig. Ik zie niet in waarom dit in een voetbalstadion met de mantel der liefde bedekt zou moeten worden.
Als hier dan ook nog iemand meldt dat er een tik is uitgedeeld is het wat mij betreft afvoeren met dat tuig en nooit meer terugkomen.

9   1  
NAC_uitvak

@BUDDHA

Daar heb je helemaal gelijk in, helemaal eens. Straffen vliegen je tegenwoordig om je oren in het nieuws, maar hier lijkt niet ingegrepen te worden.

14   2  
ZNDRT-FanaticZ

@NAC_UITVAK
Goed dat er is ingegrepen. Ik wees ook zeker niet naar Fr0nt76 of zo hoor, ben wel fan van die gasten!

Heb ruim 20 jaar op Vak G gezeten/gestaan en ook daar waren er ook wel eens wat problemen met "nieuwe gardes" of supporters die zichzelf ruiger vonden dan de rest maar dit werd eigenlijk altijd wel geregeld vanuit de supporters zelf. Soms duurde het langer dan anders maar toch.

Ben benieuwd wat zo'n "bontkraagje" dan komt doen in allerlei bussen?

5   1  
DeNeel

Ik mag toch hopen dat omstanders dat hebben gezien en dat deze "persoon/personen" goed toegesproken zijn of worden? Te allen tijde respect voor spelers, tegenstanders en (andere) supporters, NOAD, HUP NAC 💛🖤

2   21  
willem 4,5

bredaaaa. Nu moet jij nog proberen een aanwinst te worden op dit forum!

11   40  
NixNACNix

En dat op de avond waarop onze ex trainer voor leugenaar wordt uitgemaakt als het om gedrag van supporters gaat.

Wie zal men geloven?

9   19  
Mikesneu

Kan iemand me de term bontkraagje uitleggen?

5   2  
Uit Je Naaht

Voor mensen die zich "supporter" noemen:

Support. verb. 1 bear all or part of the weight of someone or something. 2 give help, encouragement or approval.

Supporter. noun. a person who supports a sports team, political party, etc.

Supportive. adjective. providing encouragement or emotional help.

Bron: Oxford English Dictionary.

10   2  
Buddha

@mikesneu

Een gast met een jas die een bontkraag heeft en iedereen wel even de k*****r in zou slaan.

14   2  
Nonkel Frans

We mogen toch aan nenen dat de zittebde directeur van NAC organisatie reeds actie heeft ondernomen?. Hij weet de weg naar de supportersorganisaties inmiddels mogen we hopen. Deze zijn ten alle tijden bereid het gebroed er uit te lichten en over te leveren aan politie.

19   0  
Moppernac

Als je dat doet ben je de grootste Mongool die op de wereld rond loopt en hoor je niet thuis bij NAC en ook niet bij eventuele andere clubs.
Spugen is het laagste wat je kan doen.
Ik erger mij ook aan deze wanvertoning die NAC geleverd heeft maar ik kan me nog altijd wel beheersen en feliciteer Dordrecht met deze verdiende overwinning.

9   5  
Nr. 20

Diep diep triest. Ga je excuus aanbieden degene die dit gedaan hebben maar ja dat durven ze niet. Dit kan niet. Maar kijk ook even in de spiegel. Hier en in diverse podcasts wordt ook gewoon zonder enig respect keihard op de man gespeeld…….dat zoubik eens moeten ophouden. Dat maakt gewoon de club kapot.

16   0  
Jf

Losers die dit doen, en mocht je getuige zijn van dit gedrag direct melden bij de club zodat ze een stadionverbod kunnen uitdelen aan degene die verantwoordelijk zijn.

Niemand was gisteren goed en je mag zeggen dat ze niet goed spelen maar spugen is te laag voor woorden en beledigen ook.

Seuntjens is ook al weken niet goed dus je kan wel naar Antonia wijzen die inderdaad nog niet veel heeft gebracht maar dat zijn er wel meer.

53   5  
Moppernac

Antonia moet ook nog aangifte gaan doen om in deze tijd met Corona in zijn gezicht te zijn gespuugd, die klootzak verdiend minimaal 1 jaar celstraf.
Vieze smerige nep NAC supporter.

51   4  
since1912

Misschien een idee dat BSR langsgaat bij Antonia met een bloemetje oid om excuses vanuit de échte supporters aan te bieden voor dit gedrag.

11   0  
NAC bredaa

Dit noem ik geen supporters. Tuurlijk roep je wel is wat uit emotie maar dit gaat veel te ver. Hopelijk weet NAC wie het zijn en niet meer het stadion in laten

9   16  
Vic

Die reacties van sommige figuren sporen natuurlijk niet en zijn schandalig.

Blijft natuurlijk wel een feit dat ons NAC tegenwoordig vist in een spelersvijver van laag niveau.....

19   1  
Kopspion

Dader(s) is/zijn toch bekend ?
Hoe moeilijk kan het dan zijn?……..

24   1  
SjorsNac

Ik schaam me kapot dat er dit soort lui bij de club rondlopen, als Antonia vertrekt geef ik hem groot gelijk, ik zou niet willen spelen voor een club met zulke lui, walgelijk.

19   2  
Harrienac

Schaam je kapot. Als jij een slechte dag op je werk hebt , mag je dan ook in je gezicht gespuugd worden??
Een waardeloze en kansloze actie van die gast.
Juist veel respect voor antonia dat hij zijn excuses aanbied, dat getuigd van respect

52   8  
Gampel

Sinds een tijdje is er een groep(je?) dat uitwedstrijden bezoekt en zich op geen enkele manier weet te gedragen. Namen en rugnummers zijn bekend en een laatste waarschuwing is ook al eens uitgedeeld waarna een stadionverbod zou volgen. Het zal misschien geen front076 zijn maar het schurkt er minimaal wel heel dicht tegenaan.
Als front zichzelf wil zien als een jonge en fanatieke groep supporters van onze club dan wordt het tijd dat ze dit soort mafklappers een keertje de waarheid zeggen. Halen ze hun schouders op en vinden ze het allemaal wel prima waardoor ook hun eigen naam bezoedeld wordt dan weten we in ieder geval waarvoor ze staan en dat is niet supporter zijn, fanatiek of niet.

9   0  
GeelZwarHart

Wellicht kunnen we betreffende lama('s), een zelfde behandeling geven en daarna naar van de tribune naar beneden 'begeleiden'.

5   25  
Cool hand

Los van al het andere, waarom gaat een speler meteen na de wedstrijd tekst en uitleg geven aan de supporters? Waarom excuses aanbieden? Het zijn vreemde tijden.

9   3  
Theoden King

Kansloos dit, maar helaas ook het tijdsbeeld. De betekenis van het woord "respect" moet tegenwoordig worden opgezocht in het woordenboek (het wàt?!).

14   2  
Dun Diëe

Naast minimaal een paar maandjes brommen mag de dader mij betreft levenslang schoffelcorvee krijgen. Jij doet niet meer mee. Compleet bezopen als je je zo gedraagt. Ik sta ook achter elk idee om Antonia vanuit de achterban een hart onder de riem te steken, zei het met een bloemetje door BSR tv of een kaartjes actie of iets dergelijks.

7   0  
Mvg

Zo kansloos dit... goed dat andere supporters ingrepen... zo hoort het ook te gaan... natuurlijk is een nederlaag als deze superslecht en balen en kan ik er ook ff goed chagrijnig van worden... maar wat bezielt je in godsnaam je zo te gedragen... hoop dat Antonia ook inziet dat de echte supporters dit gedrag ook afkeuren

22   1  
NAC FOREVER

Wordt tijd dat de echte NAC supporters deze pubers eens aanpakken! De KNVB, de overheid en NAC doet hier te weinig aan. Steeds meer supporters overwegen om niet meer te komen door dit soort eikels.

3   23  
Trouwe supporter

Wat een afgang ze moeten zich diep schamen
Er moet toch maar wat gaan gebeuren er Veranderd iedere week in opstelling
Moeten goede bruikbare spelers bij en denk ook andere trainer
Dit seizoen is er niets te halen

14   4  
Babosje

Ik ga 4 a 5 uitwedstrijden per jaar naar uitwedstrijden van NAC, al 20 jaar maar dit heb ik nog niet meegemaakt! Ik weet niet wat ik hoor! Ik moet het ook niet zien want dan krijgen ze van mij een tikkie! Klootzakken!!

10   20  
Ivo

Het blijft wel erg stil rond de overname!

Zij de eisen van die K3 niet te hoog??

24   3  
NAChart

SC kaart blokkeren, levenslang stadionverbod!!
Stelletje randdebielen die zich zo verlagen!!!
Kappen hiermee!!!!

5   11  
Kipiani

Overname ?
Zit Lex jr. ook in de pakket deal ?
Zou het daarom niet lukken met de Alabama Shakes ?

21   12  
De muzikant

@Gampel: laag bij de grondse reactie. Er is hier door meerdere mensen duidelijk gemaakt dat Front hier niets mee van doen had en dat zij juist degene waren die die personen daar weg probeerden te halen. . Nee, ik ben geen lid van Front, ik ben een ouwe lul die respect heeft voor een groep supporters die probeert sfeer in het stadion te krijgen, ondanks alles. Jammer dat je zo ongefundeerd zit te stoken. Ben je ooit geweigerd door die groep?

19   7  
Nonkel Frans

Inmiddels bijna 24 uur later. We mogen morgenvroeg hoop ik een persberichtje verwachten van manders dat hij:
1. antonio heeft geholpen met aangifte
2. betreffende rotjong heeft geidentificeerd mbv supportersvereniging
3. stadionverbod is afgekondigd.
4. sujet(s) heeft afgeleverd bij t buro.

Zou dit hem lukken of kruipt um eerst weer naar de media.

9   11  
Kipiani

Heeft Tip nog een tip voor Manders inzake het Antonia incident, voor de Graaff, voor de overname kandidaat, voor de supporters, voor Lex jr (ex Telstar, Belg, twee benig, fit), voor VI, voor. Auricle of Adrie Pelkmans?

13   75  
Belgische Naccer

Voetbal is emotie.

En als je als NAC zijnde verliest van de nummer laatst..
En je bent zelf 1 van de slechtste spelers op het veld...

Dan is het wellicht niet heel verstandig om je excuses aan te gaan bieden aan een woedende menigte. Hiermee praat ik niet goed wat de supporters doen, maar het is allemaal niet heel slim van Antonia.

Het is beter om je energie te steken in je prestaties op het veld. En dit is trouwens van alle tijden hoor. Vroeger kreeg een grensrechter die vlagde een Asbak op zijn kop en ging hij knock-out...

Dus die hele discussie in de media, dat het "geweld" bij het voetbal "tegenwoordig" buitensporig zou zijn...man man...wat een gelul. Dit is de laatste 60 jaar, nog nooit anders geweest. Maar tegenwoordig wordt ieder akkefietje opgeblazen, dat is nu eenmaal de trend van tegenwoordig.

Gewoon niet zo zielig doen en voetballen graag! Als je goed je werk doet als profvoetballer dan hoef je ook geen excuses aan te gaan bieden.

12   1  
Bredafun

Schandalig dit gedrag.
Dit kunnen geen NAC Supporters zijn, zoiets haal je niet in je kop, om je ongenoegen zo te uiten!
Dit zegt al genoeg over dit soort figuren pffff….

9   17  
Leo

IS ER AL NIEUWS OVER DE VERKOOP???

9   0  
N1912

Wie zijn deze figuren die zulke streken uithalen? Dat zijn toch geen NAC supporters? Voor de mensen die gisteren aanwezig waren in het uitvak, zijn dit bekende koppen binnen het NACse? Zo ja, dan wordt het lijkt me tijd om ook onderling de hierarchie op de tribune even duidelijk vast te stellen. Kan me niet voorstellen dat de oudere garde dit onbestraft laat gebeuren, niet bij NAC.

46   5  
Fred1

Ga me niet vertellen dat deze debielen niet te achterhalen zijn ik heb zelfs foto's voorbij zien komen , dus zo moeilijk is het niet om deze randdebielen een uitsluiting voor het leven te geven.
Ik was gisteren ook in dat amateur stadion , ik was ook boos en ik heb ook alle duvels uit de hel gevloekt.
Ik heb me kapot geërgerd aan spelers die na de wedstrijd liepen te smilen.
Ik heb ook aan De Graaf gevraagd of hij niet wist hoeveel wisselmomenten er waren en hoeveel spelers hij mocht wisselen, ik heb ook tegen Azagari gezegd dat hij eens wat meer zijn mond moet houden en met zijn benen moet spreken.
Heb ook gezegd dat ik me schaamde voor deze vertoning, dat is emotie maar absoluut binnen het beschaafde , spugen en ziektes toewensen en al die ongein is gewoon not done.
Ze snappen er niks van, ondanks dat die Steijn een van de grootste charlatans is heeft hij gisteren voor de buitenwereld gewoon zijn gelijk gehaald, het gedrag van deze vandalen bewerkstelligt dat het verhaal van Steijn kracht wordt bijgezet.
Hoe lomp kan je zijn, lekker Bourgondisch en tegendraads , ik hoop echt dat de nieuwe eigenaren straks hun reet afvegen met alle dwaze eisen van de NAC supporters en we eindelijk eens met sport en presteren aan de gang gaan.

24   3  
Geelzwartwit

En dan maken de supporters zich vooral zorgen om het wel of niet in stand houden van de cultuur door een neiuwe eigenaar. Terwijl de cultuur in een sneltempo vanuit 'supporters' een compleet ander beeld krijgt. Club van bedreigingen rellen spugen en ultimatums. Nee gaat lekker zo.
Ik denk dat we straks juist blij mogen zijn met een "klinische" vermogende eigenaar die alles heel snel strak trekt.

34   22  
Teka

Ik spreek als front lid, Maar wel op eigen titel.

Niemand van de groep heeft getuft. Dus om steeds de naam langs te zien komen spuug ik nu zelf onderhand wel van.
Over tweedeling gesproken!

Iedereen heeft altijd achteraf z'n mond er vol van op de meest ruige toon. Maar een degelijk gesprek in het vak is blijkbaar heel eng.

De supporters die dit wel doen hebben vaak een gemoedelijk gesprek. Als NAC supporters onderling, zoals dat kan en hoort.

Er gaat weleens wat mis, en nog vaker gaat het goed. Maar hou het lekker bij feiten, weet je iets niet zeker hou dan zeker toeter dicht.

Hup NAC

10   5  
cest une croquette

kijk met respect naar die uitzendingen vanuit het uitvak ... maar je merk wel dat er hoop vlegetjes tussenzitten die niet veel met voetbal hebben ... FOCUS je lekker op het aanmoedigen van je favoriete club ...

11   13  
Tip

@kipiani. Och … we kunnen de tips ook aan jou overlaten. Wat ongestructureerde wartaal is soms best leuk. 👍. Het is vrij simpel. Antonia is bespuugd en geslagen. Dus m.b.v. de club aangifte doen. Dan gaat alles lopen zoals het hoort. Verder niet teveel tijd besteden aan zo’n halve gare gast. Het is nu allemaal wel geschreven.

11   5  
Arie

Wat een ongelofelijk hoopje verdriet ben je dan zeg.

P.s. wel goed om te zien dat zo'n wandaad niet meteen als racistisch wordt bestempeld, omdat het toevallig een gekleurde speler is.

20   7  
Noord Mokumse NAC'er

Triest...

Maar wat me wel opvalt is dat Fr0nt76 altijd ten onrechte wordt genoemd als schuldigen.

In mijn tijd had je de oudere kern die de boel corrigeerde indien nodig. Dan werd dat onderling geregeld. Ook in die tijd (rond 2000) had je ook bijdehandjes, maar dan werden ze/zetten we die hun op hun plek. Vaak gebeurde dat ook in de stad.

Dat lijkt verdwenen te zijn.

Fr0nt76, laat jullie niet gek maken met dat vinger wijzen. Volgens mij zijn jullie een prima aanwinst voor op de tribune.

Groet, oud vak G

9   77  
Otjes

Als je slecht speelt, of gewoon kut, dan mag je tot een bepaalde hoogte bespuugd worden. Toch? Stelletjes watjes, moraalridders…

8   37  
Helter

Zijn die racisten al geïdentificeerd? Dat moet toch niet zo moeilijk zijn?

19   0  
Ivo

Hier lopen regelmatig mensen leeg over hoe erg ze dat rauwe randje missen en hoe mooi dat allemaal is.

Je ziet gewoon weer dat mensen geen grenzen kennen, daar niet op een normale manier mee om kunnen gaan. Schelden met ziektes, spugen naar spelers, hoe laag kan je zakken. Schaam je kapot.

Ja ja, het is de "emotie" en dan kan dat allemaal en dan moeten we maar weer doen alsof het erbij hoort. Nee dus.

Daders identificeren en nooit meer toelaten. Zero tolerance, iets anders snappen ze toch niet.

11   0  
Barbapapa

Rauwe randje en respect zijn voor mij nog steeds verschillende dingen.

Een speler een keer uitschelden (zonder ziektes) of uitfluiten hoort erbij. Maar bespugen is onacceptabel.

We waren rauw naar de tegenstander. Nu durven we alleen eigen supporters en spelers aan te pakken……..

39   2  
Ata

@Teka,
Er is wel degelijk gespuugd en (poging tot) geslagen. Of de betreffende gasten wel of niet bij Front horen, weet ik niet en maakt me ook geen bal uit. Wel heb ik het idee dat Front ook aantrekkingskracht heeft op gasten die je er helemaal niet bij wilt hebben. Soms zie ik volstrekte idioten in Front-kleding van wie het gedrag volledig haaks staat op dat van andere jongens die ik van Front ken.
Waar het om gaat: uitwedstrijden worden tegenwoordig in toenemend mate bezocht door groepen jongeren van wie ik me echt afvraag wat ze in het stadion te zoeken hebben. Volgens mij zijn er twee redenen om mee te gaan:
- NAC steunen richting een overwinning.
- Een gezellige avond hebben met vrienden, als het even kan in combinatie met reden 1.
Maar sommige talentlozen hebben blijkbaar nog een derde reden.

Gisteren was, na eerdere incidenten bij Graafschap en Roda, een treurig dieptepunt. Een speler (hoe slecht ook) bespugen, medesupporters aanvallen en tot in de bussen toe mensen opzoeken: hoe triest wil je het hebben?
Corrigeren in het vak valt niet mee. Van de oude garde lijken veel mensen afgehaakt bij uitwedstrijden, een deel van de jongeren denkt wel even de nieuwe norm te kunnen bepalen.

Ik hoop echt dat we hier heel snel verandering in kunnen brengen. Liever vandaag dan morgen, want de vertoningen na de wedstrijd waren gisteren nog erger dan de (verschrikkelijke) wedstrijd zelf. Misschien ben ik oud, misschien ben ik conservatief als het gaat om supportersgedrag, maar ik heb 30 uur na de wedstrijd nog steeds een hele slechte smaak over alle wantoestanden nadien. Dat er zo'n tien politiewagens op F5 moeten staan na terugkomst van een uitwedstrijd, hoe idioot wil je het hebben?

Hopelijk

26   0  
Ata

Hopelijk bij Jong PSV en Den Bosch weer normale support. Gewoon zoals je van NAC-fans mag verwachten.

Hup NAC (van de man in het retrojack dat gisteren zijn k*nkersmoel moest houden)!

27   2  
Gampel

@De Muzikant en Noord mokumse...
ik ben de halve eeuw gepasseerd en ben via de ouwe Ei tribune en een tijdje F4 opgeklommen tot toch alweer 15+ jaar B-side. Owja, ik bezoek ook uitwedstrijden. Heel afentoe via NAC maar meestal met een kaartje geregeld via een bekende van de tegenstander.
Ik heb heel veel meegemaakt maar de agressie onder vanuit de b-side en het gedrag van sommige idioten bij uitwedstrijden tov eigen supporters is om van te walgen. En ja, een deel van hen vereenzelfd zich met Front076 en vindt dergelijk gedrag normaal.
Geen idee onder welke steen jullie leven maar praat eens met wat mannen van die groep, dan weet je waar ze voor staan.

17   6  
Heino

NAC supporters noemen zichzelf graag de beste supporters van het land maar dat is een extreme vorm van zelfoverschatting.

Dit incident is wellicht een overtreffende trap van wat er aan de hand is maar de zogenaamde beste supporters van het land lijken onderdeel van het ‘probleem NAC’.

Kijk alleen naar het recente verleden waar spelers als M. Seuntjes, Muhren en Vloet door een groot deel van de aanhang zijn weggepest waarna ze vervolgens op een hoger niveau hun klasse wel hebben kunnen laten zien.

Ik begrijp dat iedereen teleurgesteld is maar het gedrag van het publiek gaat niet helpen om de presentaties te verbeteren. Integendeel, spelers lopen met knikkende knieën op het veld, halen het niet in hun hoofd om een transfer naar NAC te maken of weten niet hoe snel ze moeten vertellen naar een ander club.

Op deze manier wordt het nooit wat….

18   1  
Nonkel Frans

Hoeist manders, is het gebroed al van hun bed gelicht?

15   1  
ome cor

Als je naar eigen spelers gaat spugen ben je geestelijk gestoord.
Dat je gaat lopen schelden uit emotie is ook niet van hoogstaand niveau, maar spugen.... dan verdien je van niemand respect.

Hopelijk wordt er actie ondernomen tegen dit hersenloos volk die wat mij betreft niet in het Rat Verlegh of in een uitvak thuishoren.

21   78  
Mijn Sanseveria

Wat een gedoe en hyprociet gelul zeg hier.. er heeft iemand die waarschijnlijk stomdronken was zijn emoties te ver op laten lopen en daardoor een enorme fout gemaakt. Diegene zal zich dat echt wel realiseren, maar om daar nou even een statement in deze tijd van naar buiten te brengen waar ben je dan mee bezig. Bel ook nog even op naar Jinek en PowNed, zodat we zeker weten dat we heel negatief in het nieuws komen.

Nu ook weer mensen die lopen te janken bij Manders, terwijl we die man al maanden weg willen hebben en voor alles uitmaken naar het wegpesten van mister Nac Ton Lokhoff.

Ook klagen dat Antonia uitgescholden is, terwijl hij als een natte krant speelde en alleen zijn zakken komt vullen. Hij is notabene heel de wedstrijd door bijna het hele uitvak vervloekt met zijn voorzetten op 1 meter hoogte.

Dan gaan we ook nog even zeiken over de zogenaamde doorgesnoven gasten van de Front, maar maandag laten we weer filmpjes zien op het werk van de sfeeracties van onze snuivers. Zonder de Front is het bij Nac net een carnavalsvereniging waar we bij een achterstand met lichtjes van onze telefoon gaan schijnen of de Sanseveria inzetten !

De ene naar de andere loopt op te scheppen dat die al zoveel jaar naar Nac gaat en dit nog nooit heeft meegemaakt (roepen ze ieder jaar als er iets gebeurd) vroeger werd de tribune in brand gestoken en hadden supporters van de tegenpartij al drie stoeptegels gekopt voor ze bij het stadion aankwamen.

De spelers moeten zich gewoon kapot schamen en Antonia had niet naar het uitvak moeten komen. Die man heeft daar niks te zoeken en heeft geen krediet opgebouwd bij de supporters. Als Seuntjes, Haye of Olij het had gedaan was er niks aan de hand. Het mogelijke spugen kan inderdaad niet door de beugel, maar wat een gezever achteraf zeg. Ben maar blij dat de racisme kaart weg is gebleven. De conclusie van het verhaal is dat Manders op moet rotten en er mannen met een Nac hart de club moeten redden.

26   2  
Martinus

Mijn Sanseveria, ik vind het erger als we dit zouden negeren. Kan best dat diegene zich dit achteraf realiseert, maar dat maakt diegene niet minder verantwoordelijk voor de acties. Dit soort achterlijke acties moeten gewoon hard veroordeeld worden.

6   4  
De muzikant

@gampel: "praat eens met die groep". Vrijdag gedaan, gisteren gedaan, misschien vandaag of morgen weer. Maar jouw ongefundeerde beschuldigende vingertje gaat wel degelijk die kant uit. Stel dat ik hier zou schrijven dat ik van diverse kanten hoor dat ene Gampel de spuger was, dat hij zich inlaat met hele enge vriendjes... terwijl dat op dat moment zonder enige onderbouwing is, dan is dat ongefundeerde stemmingmakerij ten top dat jij dan weer recht moet zien te breien. Ik hoop dat je mijn punt snapt.

13   0  
Nonkel Frans

@Sanseveria ik roep manders aan omdat hij in zijn goedbetaalde functie dit soort nare akkefietjes direct en doortastend behoort aan te pakken.

De stiltes van manders kennen we inmiddels maar als hij van RvC etc opdracht heeft om op de tent te passen tot nader order, zal hij dit soort lopende zaken toch echt mee moeten nemen.
Hij kan nu niet naar de RvC rennen. Hij moet de telefoon pakken en de supp vereniging en politie bellen. In het tweede is hij goed, voor het eerste wordt het voir hem wellicht slikken.

Even snel en kordaat wat rotte appeltjes identificeren en corrigeren. Hoort bij zijn taak als BVO directeur. Iedereen loopt hier te zagen en te zeveren terwijl de bal gewoon bij hem ligt.

Of hij dit netjes kan en doet - zonder "alle" supporters van onze en dus ook "zijn" club door het slijk te halen - is natuurlijk de vraag.

Kortom enig cynisme ligt onder mijn oproep maar mogelijk heb je dat gemist.

Hup NAC!

15   4  
Ernie

Dit soort figuren horen niet in een voetbalstadion thuis daar zijn we het over eens. Wat we de laatste weken bij diverse clubs hebben gezien is te gek voor woorden. NAC moet hier snel werk van maken en zo iemand een levenslang stadionverbod opleggen!

38   7  
Ivo

@Mijnsanseveria

"Vroeger hadden de supporters van de tegenstanders al 3 stoeptegels gekopt"
"Vroeger staken we de tribune in de fik"

Het feit dat jij dit als positief ziet, of dit wel mooi vond, zegt denk ik wel genoeg.

Je bent zwaar in de minderheid. De meeste supporters hebben geen zin in gezeik, willen in een fijne sfeer naar voetbal kijken. Agressie en geweld, daar heeft op een enkele doorgesnoven idioot na niemand zin in.

Pyro acties en mooie spandoeken zijn leuk en aardig, maar als dat per sé gecombineerd moet worden met asociaal gedrag omdat dat er zogenaamd bij moet horen, dan laat maar.

10   5  
Heksenketel

@Ivo @Sanseveria

De bijdrage van Sanseveria kent 6 alinea's. Ik zou zeggen was gestopt na alinea 4.

Ook ik geniet van Front76, omdat ze dingen doen die eigenlijk net niet kunnen, maar niemand kwaad doen. En die ik helaas niet meer durf!

29   1  
willem 4,5

Sansedinges. Hoop dat jij morgen op je werk ook in je gezicht wordt getuft, is heel normaal hoor, hoort er bij, wat emoties, teveel gedronken, moeilijke jeugd gehad enz. enz. ga je schamen man voor zo'n commentaar.

30   2  
Kees

Het betoog van Mijn Sanseveria laat wel zien wat er allemaal mis is met een hoop van die gasten. Een compleet gebrek aan opvoeding. Geen enkel fatsoen in zijn donder. Het is kansloos tuig. Punt.

1   5  
Lamington

Goed zo Bredaaaa

4   11  
Nero

Triest dit spelers kunnen niets doen aan manders zijn bende ..stadoin verbod is terecht zal ook wel normaal krijg je bij leon voor een scheetje al een brief thuis....mandets en leon oooouuuitttttt

24   1  
Felix

Hij neemt zijn verantwoordelijkheid om even naar het uitvak te gaan en dan dit…

Die gasten die dit doen moeten zich kapot schamen. Wat mij betreft nooit meer in het stadion stelletje asocialer klootzakken!

Diep triest

46   2  
Cambridge

Ik hoor hier mensen zeggen dat Antonia niet naar het uitvak had moeten gaan. Wat is dat voor slap gelul? Antonia is juist een vent door in gesprek te gaan met supporters. Dat je dat niet kunt waarderen zegt zoveel over jezelf. Dat je daarbij je gaat verlagen tot respectloos gedrag is onacceptabel. Ik hoop dat deze mensen snappen dat 99,9% van de supporters dit schandalig vindt.

En daarbij: als je niet om kunt gaan met teleurstellingen is NAC niet je club, ook al denk je van wel. Ga lekker voor een succesclub supporteren, of ga vissen ofzo.

28   0  
Sjef de gevulde koek

Als je een eigen speler in z’n gezicht spuugt dan ben je gewoon een zware debiel. Lager dan dat kun je niet doen. Laat ook gelijk zien wat voor held het is. Waarschijnlijk als het echt rellen is dan zit deze jongen al warm en droog in de bus. Laagste van het laagste hopelijk word deze meneer nog op z’n plek gezet.

23   2  
HenkTank4823

Bij deze distantieer ik mijzelf als NAC supporter van dit herzenloze tokkie gedrag. Echte low lives zijn het.

13   1  
Nacfire

IDD, zoiets doe je niet. NAC is een beschaafde club, van oudsher al. Wanneer je al nep supporter dit doet, ben je in mijn ogen NAC supporter niet waard. Zum Kotsen....

12   36  
Johnny1912

Zal me niks verbazen als het weer die front zijn.

11   0  
Ouwe spionkop

Wat een ellende om zo de interland pauze in te gaan.
Twee weken geen voetbal. Klop krijgen van de slechtste club in betaalde voetbal en dan dit gezeik er nog bij.
Wat een kutzooi.

9   1  
fvf6

het wordt hoog tijd dat de supporters verenigingen eens gaat kijken welke gasten die meegaan naar uitwedstrijden steegs maar weer denken dat op een ander alles maar mag . Wat je niet in je eigen stadion wil hebben , doe je ook niet als je ergens anders te gast bent sukkels

18   11  
Teka

@johhny1912

Lekker maat, wij tegen hen mentaliteit! Ik spuug van zulke zoals jij blijkbaar van mij spuugt. Hebben we toch meer gemeen dan we denken!

Ga me nieteens meer verdedigen, goed klaar mee onderhand.

25   12  
Brutes

@johnny1912 en de rest met een grote mond op het internet (die er waarschijnlijk niet bij waren)

Kom volgenden thuis of uit wedstrijd gewoon ff praten. Niks agressiefs! Gewoon een pilsje en een goed gesprek over waarom jullie denken/vinden waarom wij de aanstichter zijn van alles! Met zo’n Grote mond op het internet moet dat toch geen probleem zijn ?

We zien jullie wel verschijnen zorgen wij voor een biertje.

16   8  
Since1912

Zoals de meeste mensen hier zeggen, weten ze alles van fr0nt76. Wie het zijn, hoe oud ze zijn en ze moeten allemaal levenslang en stadionverbod krijgen en ga zo maar door. Het is altijd makkelijk roepen naar fr0nt76 als er een akkefietje is gebeurd, i.p.v je bek open te trekken hier op dit fr0nt afzeikforum (wat het naar mijn mening onderhand wel aan het worden is) kan je ook gewoon een gesprek aangaan op het vak of stuur ze een bericht via de sociale kanalen. Die gasten ze echt niet de beroertste om een volwassenen antwoord terug te geven. Heren laat ze maar klagen, ga zo door!

17   0  
Badeend

Of het nou "Front" is, "maniacs" of "jkb" - die op zich zijn meestal niet het probleem maar wél de tokkies die menen zich met zo'n groep te moeten identificeren en met alles behalve supporten bezig zijn. Daar kan "Front" op zich niets aan doen, ook. Iet als het een individueel "lid" van zo'n clubje is die zich idioot gedraagt en zou gaan spugen, ruzie zoeken in bussen of zich anderszins misdraagt.

Het grote probleem zijn die minkukels die zich misdragen en dat blijkbaar stoer vinden. Daarna de mensen die het bagatelliseren of zelfs goedpraten met larie als "jullie wilden toch een rauw randje?" of "iedereen is een hypocriete moraalridder".

Het doet er ook niet toe of het uit of thuis gebeurt en of het een eigen speler of een tegenstander is die bespuugd wordt.

Iemand die een ander mens bespuugt, is niet goed in zijn bovenkamer en verdient nul respect. Of hij dat zich nu "vast wel realiseert" is ook niet relevant. Als je een kerel bent, en respect wil verdienen, en je realiseert écht dat je een grens over bent gegaan, dan bied je je excuses aan bij Antonia. Dat hoeft niet openbaar maar zolang dat niet is gebeurd, verdien je geen respect. Op geen enkele manier.

17   4  
Scheppioni

@ Otjes
Wat een walgelijke reactie !! Echt diep triest !!

12   11  
Johnny1912

Brutes

Ik was er toevallig vrijdag niet daarom zeg ik ook dat het me niks zou verbazen.

Tegen Roda was ik er namelijk wel, toen sloegen ze nog een onschuldige medesupporter in elkaar. En heb al vaker negatieve situaties gezien en gehoord!!

24   2  
Normaal

Waarom doet iedereen zo geschrokken? Dit is het niveau van onze samenleving; drugs, veeeel bier, hulpverleners mishandelen, de boel vernielen, en massaal biergooien. Daar past spugen wel bij. Er worden dagelijks mensen neergestoken op straat. Die krijgen “foei” te horen. That’s all. Ben niet zo naïef om te denken dat we dit probleem oplossen met een stadionverbod.

9   6  
Ernie

Ze zouden bij elke reactie hier naam adres en foto moeten zetten. Ik denk dat de wereld er dan heel anders uitziet.

11   8  
tom

@johnny1912 @brutus

Ik was er wel bij. En het is lekker makkelijk om alles op een groep af te schuiven.
Toevallig als je er niet bij was ook niet gaan vooroordelen, front was juist de groep die alles wilde sussen naar mijn mening nadat er wat conflicten ontstonden. Dus ff wat beter nadenken voordat je iets zegt.

17   1  
Kees

Er zijn er misschien 3 die dit hier afschuiven op Front. Maar behalve dat het niet klopt is het ook helemaal niet belangrijk bij welke groepering dit tuig zit. Dit zijn het soort hersenloze idioten waardoor er over 2 weken helemaal geen uit supporters meer mee mogen. Iedereen denkt dat ze tegenwoordig maar alles mogen maken.

6   6  
Koenie

Zielepieten!

16   0  
GB

We kunnen dagen lullen over tot welke groep dit figuur of deze figuren horen, dat is niet interessant. Wat wel interessant is, is of de groep waar deze mafkees of deze mafkezen deel van uitmaken zelf bereid is in te grijpen. In dit geval is het niks verraden en niks verklikken maar jezelf bevrijden van iets waarvan je niet wil dat het onderdeel van je is. Maar dat is teveel gewenst waarschijnlijk, want tis vast anders bedoeld en allemaal niet zo erg etc.. enz... als toch zoveel mensen weten wie dit is en er gebeurd niks, is dat eigenlijk nog erger.......

U zijt gegroet!

10   19  
Tip

- spugen en slaan mag natuurlijk niet, zoals veel dingen niet mogen, maar bij een eigen speler is het wel confronterender blijkt.
- het is zo goed als zeker een individuele actie en geen groepsactie !
- Antonia heeft de mogelijkheid, in overleg met de club, aangifte te doen tegen de spuger/klapgever.
- degene die duidelijk over de streep is gegaan, de spuger/klapgever, heeft de mogelijkheid zijn (oprecht) excuus aan Antonia aan te bieden.
- na een eventuele aangifte krijgt het recht zijn loop zoals het hoort. geen aangifte doen kan ook een weloverwogen keus zijn.
- ik denk dat Front er verstandig aan doet onderling te evalueren en te bespreken wat er in enkele voorgaande uitwedstrijden mis ging en hoe dit in de toekomst te voorkomen.

Iedereen heeft hier nu zijn mening over kunnen geven, en dat is ook goed, maar wellicht tijd voor een ander onderwerp. De bal ligt nu bij de twee direct betrokken mensen en de club, zie boven.




34   16  
HericEllemons

Van Wonderen was ooit kandidaat bij NAC om Brood op te volgen.

Maar goed dat hij het niet is geworden. Resultaatvoetbal en promoveren is niet wat men wil in Breda. Lekker aanvallen met de eigen jeugd en strijden om plek 10 dat is wat wij willen.

Ondertussen bouwt Kees verder in De enter en steelt een punt in de Arena.

Wij werden weggespeeld door Dordt en staan 11e.

Hoera!

8   1  
RV

Tsja normaal, het hoort misschien bij de huidige samenleving. Maar in Engeland is die samenleving misschien nog wel veel rotter (lees: veel alcohol en drugs misbruik en veel geweld in het uitgaansleven). Maar in de voetbalstadions is het al lang niet meer als in de jaren 90.

Enorme sociale controle onder de supporters en de mogelijkheid om direct een stadionverbod met hoge boetes uit te delen. Het is ongelofelijk dat er in Nederland week in week uit nog gesproken wordt over dit soort incidenten die inmiddels geen incident meer zijn.

Als we er niet meer van schrikken is dit dus het nieuwe normaal waar ondertussen de meerderheid zich niet mee kan identificeren.

De onderkant van de maatschappij en de kneusjes die zich zo gedragen verdienen wat mij betreft wel een tweede kans in de maatschappij maar niet in het voetbalstadion. Veel harder straffen.

11   2  
Lamington

Groepjes, groepjes, groepjes..

Naast het feit dat dit bericht het er niet veel beter op heeft gemaakt (in ieder geval in de digitale wereld) blijken we geen gesloten-linie-NAC-familie te zijn..

En als je spuugt pf/en slaat ben je een sneue sukkel, wie je ook bent, wat je ook doet of waar je ook vandaan komt. Niks voorstellende lui bij een voetbalwedstrijd 'de man' uit willen hangen. Trots hoor.

4   21  
steven73

Daar is een simpele straf voor toch, iedereen die in dat uitvak stond niet meer welkom dit jaar. Geen thuis en uitwedstrijden meer bezoeken. ja ik weet het 1 iemand heeft het gedaan. Maar de rest stond erbij en keek ernaar.

8   8  
Lievereensoaaanm'nzakdanmeteenqrcodenaarNAC

Jeetje, dan ben je toch wel echt triest. Maar NAC is net een afspiegeling van de maatschappij; ook daar lopen genoeg debielen rond.

11   0  
Aspo

@ STEVEN73

Had Dilles die gasten even aan moeten pakken? Want hij stond er immers bij en keek er naar! Volgens mij ben je zelf een simpele...

De enige juiste straf is om de daders zelf te straffen met minimaal een stadionverbod en een opvoedcursus.

19   1  
bredase naccer

Misschien een positieve actie of gebaar maken richting Antonia?? Laten we onze steun aan hem betuigen, als je komt praten met supporters vanwege je eigen falen heb je sowieso mijn respect

18   1  
ArnoldUno Breda

'uitgescholden met de meest vreselijke ziektes' . Daar gaat het wat mij betreft al helemaal fout. Veelvoudig schelden met terminale ziektes doen ze maar lekker boven de rivieren, maar niet bij NAC. En spugen al helemaal niet. Wat een sneu gedag.

Ik hoop dat ze de dader kunnen achterhalen en een stadionverbod kunnen geven. Kan hij voortaan fijn zijn eigen TV onder spugen als hij boos is.

7   1  
joop

dit zijn in mijn ogen geen supporters maar beesten en die horen bij nac niet thuis als het op film staat gelijk eenstadion verbod geven schandalig nac onwaardig

16   4  
scheppioni

Is er al iets meer van bekend om de schuldige hard te straffen en is Antonia al binnen verschillende groeperingen binnen NAC even extra in het zonnetje gezet ?
Lijkt me toch heel verstandig en dit ook uit te dragen dat WE van deze asociale figuren ver afstand van nemen !!

28   4  
knurft

ik merk dat ik steeds meer afstand begin te nemen , wat ooit zowat mijn grootste liefde op sportgebied was ...
het voetbal van de laatste jaren kan me in het geheel niet meer bekoren , het kan me stilaan zelfs gestolen worden !!

het voetbal , om zeep geholpen , door het vele geld .. waardoor iedere boerenlul die tegen een bal kan trappen , zich ineens tot god verheven voelt ..en naast zijn schoenen gaat lopen , zich buiten het veld absurd gaat gedragen..
zich bijv de grote vedettes , die met kilo's goud om hun nek rondlopen ,horloges van 50 mille dragen, in dure patserige auto's rondrijden.. met een bimbo trouwen die zich helemaal vol laat spuiten met een hoeveelheid siliconen waar een glaszetter jaloers op wordt.
van kleine teen tot aan de kruin helemaal vol moeten staan met plakplaatjes , en met een buitenaardse tongval proberen te brabbelen

beschik je niet over bovengenoemde eigenschappen ... dan ben je blijkbaar geen profvoetballer ...
no offence Memphis ...

en dan hebben we de hedendaagse supporters !

heb je tegenwoordig geen zwarte kleding aan met dito petje ...hoor je dr niet meer bij
geen trommels of capo in de stadion ... fout !
alles onder het mom van sfeergroepen blablabla
zie ze staan bij de Graafschap , Volendam , TOP Oss , Roda en zelf bij Ajax... stel mafklappers bij elkaar

tijdens de wedstrijd lekker potten bier naar beneden kelderen ... leuk joh..lachen
lekker spelers bekogelen met van alles en nog wat ...kicken man !
we meppen een medesupporter op zijn bek ... nie maauwen , moet kunnen anno 2021

en dan als kersje op de taart , gaan we eigen spelers in hun gezicht ketsen en proberen deze een beuk te verkopen .... ja je moet iets op een koude vrijdagavond in de Kut keuken competitie , toch ?


nee ga zo door jongens ... letterlijk ALLES ligt immers allemaal aan Manders en co ...

als je nou enkel maar naar NAC komt om rotzooi te schoppen.
als je denkt dat dit supporteren is . als je dat werkelijk waar denkt

neem dan nog een lijntje, pilletje , of een teug van een ballonnetje en BLIJF LEKKER WEG






11   2  
Dutchbird

De hoogste tijd om de schandpaal uit de middeleeuwen weer tevoorschijn te halen. Dergelijke doorgesnoven apelullen bij vijf thuiswedstrijden in de schandpaal tentoonstellen op het plein achter de B-side. Van twee uur voor tot twee uur na de wedstrijd. Ik sponsor wel met kisten overrijpe tomaten en een paar bakken paardenstront.

4   15  
Moraalridders

Pas op dat je niet over elkaar heen struikelt met het doen van populistische kreten. De helft gaat nooit naar een uitwedstrijd en degene die er wel bij waren: grijp dan in ipv achteraf janken op internet! Praat het niet goed, maar de reacties als levenslang stadionverbod e.d. zijn zwaar overdreven!

3   5  
Lamington

Eens met Knurft, Normaal en Moraalridders.

Allemaal goede punten, van andere aard.

6   0  
Pet en sjaal

@moraalridder

Ingrijpen? Er hing niet echt een sfeer om even een gesprek aan te gaan. Dan krijg je gewoon een knal op je gezicht. Is natuurlijk niet de eerste keer dat mede supporters klappen krijgen dus mensen denken wel 3x na.

5   11  
hericellemons

@knurft, de sfeer wordt steeds onaangenamer en is mede veroorzaakt door die podcast van Blanco en die hele nare Blaauwhof die menen alles en iedereen die niet in pulletje oud NAC en gore Prinsenbeek clan past te schofferen en onder te kotsen. er zijn geen grenzen meer en een mannetje als PvH heeft er alles aan gedaan om alles en iedereen op te stoken zonder zelf vieze handen te krijgen.

Het resultaat: wij staan te koop en spelen om de elfde plaats met een aantal jeugdspelers die voorheen verhuurd werden aan het rechter rijtje van de KKD. En het makkelijkste is om de adh, rvc en Mander overal de schuld van te geven. Helaas is het probleem groter en gaan we naar de klote door een hele gore kliek weggestuurde en/of opgestapte mensen die altijd zal blijven zeiken en geen cent zal bijdragen aan de toekomst van NAC.

En wat hebben we straks: een paar Amerikanen die de boel naar hun hand zetten.

Hoera, dank je wel Prinsenbeek!

7   1  
G oud

Graag naam en toenaam van de persoon die de bussen in kwam lopen en iedereen de kk zou inslaan. Dit wordt wel opgelost hier. Mafkees.

1   0  
Aspo

@ G OUD

Naam van die mafkees is bekend bij de autoriteiten, dus als men deze aan wil pakken dan kan dat gedaan worden zonder dat de naam hier genoemd wordt. Maar ik voorspel dat hier wederom niks aan gedaan wordt...

2   1  
Nonkel Frans

Wordt aan gewerkt. Vanochtend in BNdeStem:

"De club doet er alles aan om de spuger te identificeren om hem langdurig uit elk voetbalstadion van Nederland te kunnen weren. De afdeling veiligheid van NAC heeft de zaak in onderzoek. Er zijn inmiddels duidelijke aanwijzingen die wijzen in de richting van één persoon. Een belangrijke voorwaarde om een stadionverbod te kunnen opleggen.........etcetera

2   0  
Brutes

@johnny1912

Geloof niet dat je heel het verhaal van Roda goed kent maar goed nogmaals kom ff praten dan leg ik je graag uit wat er bij Roda allemaal mis ging!

0   0  
Maurice

@G OUD reageer gewoon even onder je eigen naam 'topboy'.

7   0  
JP076

Bron BN de stem 10-11.

''Als (intern) onderzoek uitwijst dat de informatie die NAC heeft nu klopt, is de Antonia-spuger in het bezit van een seizoenskaart, maar niet gelieerd aan een van de supportersgroepen zoals Breda Loco's of Front 076.''

Waar zijn alle roeptoeters nu die de schuld af schoven op een van deze groepen? Iets met vooroordelen... triest gedoe.

1   0  
Nonkel Frans

@JP terechte aanvulling.

2   1  
Bor de Wolf

Wat een gelul en gezeik hier zeg!
Als deze gast in mijn vrienden/supporters groep zou zitten, dan zou ik hem persoonlijk aangeven.
Al zou het mijn broer zijn.
Wat voor een randdebiel is dit zeg!
Tegen zulke dwazen moeten echte supporters/supporsters keihard ingrijpen en dit niet toe laten.




4   1  
Snitch

@Bor de Wolf, Snitches get stitches

1   2  
Bor de Wolf

Snitch - Jij bent echt een stoere gast.

Laad alle berichten na dit bericht in