Wij gaan niet opzij

De Graaf laat Antonia terugkeren in basiself

Italo

Morgenavond neemt NAC het in speelronde veertien op tegen FC Dordrecht. Daarbij kan De Graaf beschikken over een brede selectie. Antonia, die tegen TOP Oss inviel, zal morgen aan de aftrap staan.

Na een intensieve periode (NAC speelde vijf wedstrijden in vijftien dagen) kon de selectie van trainer Edwin de Graaf deze week een beetje op adem komen. Zijn ploeg is opgeladen en klaar voor het duel met hekkensluiter FC Dordrecht: “We hebben gewoon een normale trainingsweek gehad. We zijn hersteld van de zware periode. We hebben goed kunnen herstellen en toegewerkt naar de wedstrijd van morgen.”

Ten opzichte van vorige week zijn er geen wijzigingen in de spelersselectie. Dezelfde jongens zijn beschikbaar tegen FC Dordrecht. Dit betekent onder meer dat Vieiri Kotzebue en Mario Bilate ook dit treffen aan zich voorbij moet laten gaan. Een aanvaller die wel weer helemaal fit en inzetbaar is, is Jarchinio Antonia. De vleugelspeler gaat starten, zo verklapt De Graaf: “Antonia viel tegen Oss goed in na de rust. Die zal morgen starten ten opzichte van Pjotr Kestens.”

Een andere speler die er weer aan zit te komen, is verdediger Moreno Rutten. Tegen TOP speelde de rechtsback ook driekwartier mee: “Met Moreno ben ik voorzichtig. Die komt er wel aan en ik vind hem een goede indruk maken als hij er in komt. Maar ik ben ook niet ontevreden over Ruben Ligeon. Dat ligt gewoon heel dicht bij elkaar. Moreno is er lang uitgeweest en die wil ik niet te snel brengen. Ik ben voorzichtig met hem.”

De Graaf laat de opstelling van zijn elftal de laatste weken aardig in tact. De basiself lijkt zich steeds meer te vormen. En misschien is die zelfs al gevormd: “Ik heb niet veel reden om heel veel te wisselen. Omdat we met een goede reeks bezig zijn, ook qua resultaten. Het spel loopt ook steeds beter.”

Een van de spelers die zich snel en moeiteloos in het elftal heeft gespeeld, is Boris van Schuppen. Daar waar eerder dit seizoen Ralf Seuntjens en Ody Velanas als ‘nummer 10’ speelden, is die plek nu voor Van Schuppen. Te vrezen voor zijn basisplaats hoeft Van Schuppen niet. Ook niet nu de 16-jarige parel Banzuzi zich nadrukkelijk laat zien: “Ik zie daar geen reden om te wisselen. Boris vult dat goed in de laatste weken. Hij is bij veel doelpunten en kansen betrokken. Hij brengt ook veel energie in de ploeg. Er is geen reden om Boris te vervangen. Die doet het goed dus die laat ik staan.”

Opstelling NAC: Olij; Ligeon, Malone, Bakker, Maria; Haye, Van Schuppen, Azzagari; Antonia, Seuntjens, De Rooij

Bron:
B-Side Rats
21 Reacties
57   1  
D'n Dikke

Mooi hoe sommigen nu al weten hoe de carrière van een jongeling eruit gaat zien, als ik dat zou kunnen kocht ik elke dag een lot en won ik.

Maar daar staat een prima basiselftal om tegen Dord en mooi resultaat te halen. Mooi dat Boris zich echt in de basis heeft gespeeld, verdiend die jongen ook!

8   88  
Arie

Jammer. Kestens kan betef, Antonia wordt nooit beter dan wat het nu is. En dat is niet veel.

26   5  
Molenschot Loco

dit moet gewoon een nulletje of 3 mischien wel 4... voor nac worden...

32   44  
Spreço

@Arie
Sorry hoor maar Kestens is simpelweg niet goed genoeg voor betaald voetbal. Zeker niet bij NAC. Ik zie deze jongen ook geen progressie maken

Hij wil alles in een (hoog) tempo doen maar mist daarvoor gewoon de techniek. Draaft en rent , ziet er op het eerste gezicht gedreven uit maar mist gogme , techniek en inzicht voor de laatste fase van een aanval.

Antonia is vele malen beter hoewel we daar ook nog niet alles van gezien hebben.
Dus om met jouw woorden te spreken :
Antonia kan alleen maar beter, Kestens niet.

7   4  
Noord Mokumse NAC'er

0-4 en doorrrr....

29   5  
Ivo

Idealiter spelen Kotzebue en de Rooij. Dan gebeurt er tenminste wat op de flanken. Een stuk onvoorspelbaarheid in je spel, dat heb je echt nodig.

Wat me met name tegenstaat aan Kestens is zijn fysiek. Als die jongen tegen een beetje stevige back staat ligt hij iedere keer op de grond na een schouderduwtje. En de eindpass of actie is het vaak ook niet niet.

Dus prima om Antonia nu de kans te geven.

57   1  
D'n Dikke

Mooi hoe sommigen nu al weten hoe de carrière van een jongeling eruit gaat zien, als ik dat zou kunnen kocht ik elke dag een lot en won ik.

Maar daar staat een prima basiselftal om tegen Dord en mooi resultaat te halen. Mooi dat Boris zich echt in de basis heeft gespeeld, verdiend die jongen ook!

4   31  
Nacman

Ruststand 0'-4 eindstand 0-10 niet meer en niet minder dan dit veredeld schapenkops amateur elftal

17   5  
Kopspion

Lijkt redelijk logisch deze opstelling, ik vind het alleen wel jammer dat Agougil hierdoor weinig speeltijd krijgt. In mijn ogen toch completer dan Azzagari.
Ook Banzuzi zou ik graag wat meer zien, en dan Seuntjens er net achter

13   0  
fvf6

Er kan geen misverstand over zijn , deze periode is de periode van NAC . Mooi dat er op Bilate na en Kotzebue een fitte selectie staat waar met spelers geschoven kan worden en de jonkies hun minuten kunnen maken .
COME ON NAC deze periode is voor jullie

12   27  
Cees-2

Kan De Graaf mogelijk uitleggen waarom hij Antonia boven Kestens, kiest? Ik heb Antonia enkele keren zien spelen, maar ik zie niet waaraan hij het heeft verdiend in de basis te starten. Mogelijk traint hij door de week goed, maar verder. Kestens brengt in mijn ogen op dit moment meer.

7   0  
SjorsNAC

Mooi dat hij wel weer wat extra keuze heeft, ik begin weer een klein beetje vertrouwen te krijgen maar het probleem met de spits is er nog steeds. Ze moeten optimaal presteren tegen de op papier mindere tegenstanders die we nu nog krijgen. 12 tot 15 punten en de wereld ziet er weer wat beter uit.

8   2  
Denniske84

Met Antonia, Seuntjens en De Rooij heb je gewoon een prima voorhoede staan. Volle bak erop morgen. 3 Punten, niets minder.
Hup NAC!

7   5  
Scheppioni

Ik hoop alleen dat Ed ervan geleerd heeft om niet op naam de keuze te maken, ik vind beide niet zo'n sterk eigenlijk terwijl Kestens dd eerste wedstrijden wel prima was !
Agougil zeker een helft laten voetballen !!! Iedereen scherp houden ....

6   2  
Nero

Eat kopspion zegt vind ik ook die jongen is veel beter dan azzagari

13   2  
Belgische Naccer

De basiself begint zich te vormen.

Mashart en Velanas zijn eruit gevallen.

Terecht.

Dit zijn de zwakkebroeders van dit seizoen tot nu toe.
Die hebben de kans gekregen (zeker Velanas) maar helaas niet gegrepen.

Op de rechterflank vond ik Van Acker ook prima. Die wordt weer niet genoemd, maar vind ik niet onder doen voor Rutten of Ligeon.

Verder zo lekker dat de jeugdspelers de kans krijgen om door te breken. Talent genoeg! Als je ze de kans maar geeft he...

Ik baal nog steeds van het onnodige vertrek van Van Hooijdonk...dat blijft pijn doen, Zeker ook omdat we hem nu zo goed hadden kunnen gebruiken.

Morgen weer 3 punten en puntverlies Volendam en Emmen graag.

4   3  
Henkie

Kestens heeft kansen genoeg gehad. Nauwelijks een actie met rendement of een gevaarlijke bal laten zien. Vooral heel erg druk bezig, maar veel meer niet.

6   17  
De baviaan

V lij dat van hooijdonk weg is. Met die familie altijd gezeik in de tent. Snapte steijn ook goed afgelopen seizoen. Laat Sydney zich maar bewijzen in Italie. Tot op heden nog niets van gehoord of gezien. Ik gun gem natuurlijk wel het beste van het beste. Veel succes daar!

6   8  
Tip

De Graaf doet het goed. Terecht dat Antonia erin staat, viel prima in tegen Oss. We hebben nu een mooie mix van ervaring en jeugd. Mensen die er vanuit gaan dat NAC op zeker met grote cijfers moet winnen snappen het niet. Als we maar 3 punten pakken. Kan best nog moeilijk gaan. De spelers op de bank zijn belangrijk. Promoveren lukt alleen met een brede selectie. Het gezeik over Sidney snap ik niet. Toen zijn vader een basis plaats eiste en geld wilde zien als zijn zoontje niet in de basis stond was bij mij de liefde over. Dan ben je toch gewoon door de ratten besnuffeld. In Bologna maakt Sidney geen ruk klaar maar strijkt wel per jaar vier ton op, dat laatste is hem gegund. Mooi dat NAC vier ton heeft gevangen. Seun doet het goed, Bilate komt terug en in de winterstop investeren in een goeie extra spits.👍

4   1  
Robbie Rafello

OFF TOPIC.

Ook nu zie ik van Hooydonks naam weer. Los van de relatie met Steijn, maar deze jongen wilde ong. 300K (?) per jaar bij NAC verdienen. Dat kunnen en willen wij helemaal niet betalen in de KKD. Vervolgens ontvangen we (op wat voor manier ook) nog 400 K vergoeding voor hem, dan moet er toch een moment zijn op dit boek nu eidelijk te sluiten? Want een Van Hooydonk had voor NAC toch nooit meer dan 400 k opgebracht ? (verlengen met gelimiteerde transfer som )

3   0  
die ne gast

Wat doet een discussie over Van Hooijdonk hier onder dit topic?
Opvallend dat de mensen die daar over beginnen negatief zijn over Van Hooijdonk en dat onderbouwen met zaken die vanuit 'kamp Steijn/Manders' zijn gelekt...
De waarheid zal wel een stuk genuanceerder zijn dan deze vuilspuiterij.

0   0  
Joop

Jammer vindt ketens net zou goed en heeft meer inzet

Laad alle berichten na dit bericht in