Wij gaan niet opzij

B-Side Rats vereeuwigd in webarchief Koninklijke Bibliotheek

Das Phantom

Mooi nieuws op deze voetballoze vrijdag. Deze week ontvingen wij bericht van de Koninklijke Bibliotheek dat www.bsiderats.nl is toegevoegd aan het officiële webarchief. Daarmee blijft de website tot in de eeuwigheid bewaard.

In Nederland zijn er iets meer dan zes miljoen domeinnamen geregistreerd. Vanwege de hoge omloopsnelheid probeert de Koninklijke Bibliotheek een archief aan te leggen om zo voor toekomstige generaties en onderzoekers data niet verloren te laten gaan.

"De KB ziet het als haar taak om ook websites duurzaam te bewaren en raadpleegbaar te houden voor toekomstige generaties en ze te behoeden voor verlies door bijvoorbeeld technologische veroudering.
Om die reden archiveert de KB websites die als verzameling een representatief beeld geven van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving op het internet.", luidt de officiële verklaring. 

Van de zes miljoen domeinnamen zitten er ongeveer 20.000 websites in het archief van de Koninklijke Bibliotheek. Als NAC-supporter kan je weinig met deze informatie, maar als B-Side Rats zijn wij stiekem wel een beetje trots vereeuwigd te zijn. Hup NAC! 

Bron:
B-Side Rats, Koninklijke Bibliotheek
Terug naar overzicht
9 Reacties
43   3  
Bash (BSR)

Haha briljant. voor eeuwig en eeuwig kan men dus terugzoeken waarom we zo van worstenbroodjes houden, waarom deze site ooit op zwart ging en wat er gebeurde met 'the Smartest'

Goed geregeld dit!

34   2  
Cor Nuijten

Zo komen we nooit van Manders af…

43   3  
Bash (BSR)

Haha briljant. voor eeuwig en eeuwig kan men dus terugzoeken waarom we zo van worstenbroodjes houden, waarom deze site ooit op zwart ging en wat er gebeurde met 'the Smartest'

Goed geregeld dit!

3   0  
Des NAC's

Soo héé!! ;-)17   0  
Heksenketel

Dat bericht ook "PSV polst Mommers over Algemeen Directeurschap"

14   5  
Scheppioni

Hulde ! Maakt mij ook trots as trouwe bezoeker van deze prachtige site ! BSR het zonnetje van ons NAC, zeker in deze donkere NAC stadium !👊👍💛🖤

6   0  
Nonkel Frans

Dat is een mooi compliment!
Dan mogen we hier wel goed op onze woorden gaan passen!

10   1  
Michel

Wat hebben we een website hier tussen Mark en Aa… 🥳

Dit is toch enorm episch 👍

4   0  
jimcp

Hiermee onderschrijven ze het nut dat deze website heeft voor een grote groep mensen.

2   0  
HenkTank4823

Toen je bij NAC nog 5 ton per jaar kon verdienen, en Mommers nog geen billen van kuste maar status untouchable bezat.

Laad alle berichten na dit bericht in