Wij gaan niet opzij

'Banzuzi tekent binnenkort contract van 2,5 jaar'

Metzelaar

Hoewel het leek dat Ezechiel Banzuzi op weg was naar FC Utrecht, kwam er vanmorgen naar buiten dat hij nu toch bij zou NAC gaan tekenen. Dit zou om een contract van 2,5 jaar gaan.

Afgelopen december ging er op Twitter een screenshot van Snapchat rond waarop te zien was dat Banzuzi aan zou geven zijn laatste wedstrijd te spelen voor NAC. NAC was hier niet van op de hoogte en heeft om de middenvelder te beschermen hem toen teruggeplaatst naar de Onder-18. Het gerucht ging dat Banzuzi onderweg was naar FC Utrecht. Nu lijkt de situatie toch totaal een andere richting op te gaan. Zoals Edwin de Graaf namelijk vorige week al aangaf op de site, lijkt Banzuzi dan nu ook echt te gaan tekenen. Dit zou volgens BN DeStem over een 2,5 jarig contract gaan, waarmee Banzuzi tot de zomer van 2024 vast zal liggen in Breda.

Door de smallere selectie van NAC dit seizoen heeft Banzuzi zijn debuut kunnen maken voor NAC 1. Dit is niet onopgemerkt gebleven, hij werd namelijk opgeroepen voor Oranje Onder-17, waar hij zelfs twee doelpunten maakte in zijn debuut tegen Mexico. Daarna is het in een sneltrein vaart gegaan voor Banzuzi: hij zat elke week bij NAC-1 op de bank, stond af en toe in de basis en kon genieten van aandacht van veel (sub)topclubs. FC Utrecht was de meest concrete en leek aan het langste eind te gaan trekken. Dit lijkt nu dus toch niet het geval te gaan worden.

Met 8 wedstrijden in de competitie en 2 wedstrijden in de beker heeft Banzuzi al heel wat bereikt voor iemand die aankomende week pas 17 wordt. Het is enkel nog wachten op zijn eerste betrokkenheid bij een doelpunt voor NAC.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem, Transfermarkt
44 Reacties
74   3  
P

Mooi, wel een contract zonder gelimiteerde transfersom en clausules

74   3  
P

Mooi, wel een contract zonder gelimiteerde transfersom en clausules

5   51  
Becherovka

Fijn dat hij getekend heeft, maar 2.5 jaar is natuurlijk weinig. Geeft voor mij toch nog steeds aan dat hij snel hogerop wil.

53   4  
Wanny

Zou iemand nu voor 5 jaar tekenen bij NAC dan? Ik vind 2,5 jaar al lang als je ziet hoe de staat van onze club op dit moment is.

24   5  
Ratjeduneerste

@becherovka

En wat denk je van het feit dat er bij NAC 0,0 perspectief is en er al jaaaaren totaal geen beleid wordt gevoerd?

Je zou gek zijn om je als jonge gast gelijk voor 5 jaar aan NAC te verbinden.

32   0  
J0667

Volgens mij mag een 16 of 17 jarige niet voor 5jaar ofzo tekenen. Volgens is daar een max voor op die leeftijd

46   1  
Chris W.M.

@ J0667

Klopt. Maximaal 3 jaar. En aangezien het contract met terugwerkende kracht vanaf 1 januari ingaat en spelerscontracten doorgaans niet halverwege een seizoen aflopen was dit het hoogst haalbare.

41   4  
Geelzwartwit

Is het al bekend wat Aad de Mos hier over te zeggen heeft?

13   4  
Dutchbird

Dit kan uitgroeien tot een echte win/win situatie. NAC zit niet bepaald goed in de slappe was en kan zich weinig concurrentie voor Ezechiel veroorloven. Daardoor gaat Ezechiel al jong veel meer wedstrijden spelen dan hij elders gedaan zou hebben. Ondertussen raakt NAC hopelijk verlost van de grote drie + Manders en lukt het onder ander bestuur wel om te promoveren en het contract met Ezechiel te verlengen, zodat hij op Eredivisie niveau ook kan laten zien wat hij in zijn mars heeft. Vervolgens is hij rijp voor een fraaie transfer waar NAC tenminste € 5 miljoen aan gaat overhouden.

23   3  
Dbare

Tekent binnenkort? Misschien kan hij carpoolen met meneer Vrolijk dan.

18   7  
Scheppioni

Mooi, koppie erbij houden nu ! 👊 succes Banzuzi !

29   9  
Andre Vermeulen

Dure jongen voor team onder 21.Buiten het feit dat zijn fysiek indrukwekkend is voor iemand van bijna 17 heb ik nog niets exceptioneel kunnen ontdekken.

9   5  
Sjef de gevulde koek

Dat is mooi nieuws want als je goed heb gekeken is dit echt serieus de enige jeugdspeler met potentie. De rest komt gewoon te kort helaas. Zeker voor eredivisie niveau.

13   5  
Ome Cor

@becherovka
Als die jongen tekent voor veel meer dan 2,5 jaar en geen ambitie heeft om na NAC nog hoger op te komen dan zou het ook niks zijn, hè.

En voor NAC is het een risico omdat er veel potentie in die jongen zit, maar dat moet er nog wel uitkomen natuurlijk.

Die 2,5 jaar is prima, lijkt me.

11   3  
Nick vrOLIJk

Hopen dat hij snel Haye doet vergeten!

8   2  
Ed

Mooi en de rest nu vergeten. Hopelijk laat hij nu zn voeten spreken 💪🏻💪🏻

7   18  
Nac

Die Tejan van top oss prima spits om er bij te hebben. Al is het maar voor plan b.

9   5  
Tip

Hele goeie zaak.

8   6  
Reflektor

PETER VAN ROSENDAAL ....rust in vrede .

27   12  
Sjef de gevulde koek

Fucking bijna 30 punten achter op Volendam en Emmen wat zo gaat promoveren met een matig kut elftal. Wat hebben we weer liggen slapen en wat is het een bende. Beetje elftal promoveer je met 2 vingers in je neus. Wat hebben ze een ravage achtergelaten. Fijn weekeind en tot zondag dan kunnen we weer 90 minuten naar niks kijken.

10   1  
kho

Prima, een talentvolle jeugdspeler vastleggen.
leek er eerst toch op dat hij gratis zou vertrekken.
En ook nog de (bijna) maximaal mogelijke periode. ( is beter dan het contract van Mekaoui voor 1 jaar )
Nu maar hopen dat hij geen rare clausules in zijn contract heeft staan.

7   21  
Sjon

Wordt gewoon een spel gespeeld door dat manneke en z’n zaakwaarnemer. NAC trapt er weet met open ogen in en zullen weer de knip gaan trekken.

9   0  
Hallee076

Mooi!

26   22  
Maarten

Waarom is het zo stil omtrent het luchtkastelenbedrijf van Vrolijk??

4   4  
Bredaaaaa

Technisch ❤️ Strikes back!
Banzuzi succes!

25   4  
fvf6

Ik lees het toch goed , lijkt te gaan tekenen , waar hen wanneer heb ik dat meer gehoord. O ja Frans Vrolijk zou 14 januari ook spoedig gaan tekenen . Dus voor mij geld eerst zien en dan geloven .

12   2  
SjorsNac

Nou hoera zullen we maar zeggen.
Hoe zit het eerder met de overname???? Is er iets meer bekend? De amerikanen toch een 2e kans? Grotere zak geld en lokhoff klinkt mij goed in de oren.

Morgen 3 punten en niks minder, de stand is vernederend op dit moment. Kunnen we nog dieper zinken vast wel.

13   1  
Hoop en glorie

Prima, maar deze jongen gaat het verschil niet maken. Doorpakken met die Amerikanen en vol investeren in ons NAC!

17   7  
Ei tribune

Begrijp dat de plannen van Vrolijk slecht onderbouwd zijn en dat het vooral vol zit met populisme. Terugkeer van Goetzee als A.D. Zou echt slecht zijn voor NAC. Die kerel is een goede commercieel manager, maar geen A.D. En het enige wat we op dit moment zo’n beetje hebben is een goede commercieel manager. Als Vrolijk het wordt dat heeft dat te maken belang van een van de huidige drie en met slecht werk door Crossminds welke gelieerd zijn aan DRV. En laat die laatste nou toevallig de accountant van Vrolijk zijn...

16   4  
Fred1

Hoor ook steeds meer geluiden dat de plannen van Vrolijk de plannen zijn van iemand die heel idealistisch is maar niet werkbaar zijn voor continuïteit en doorgroeien en te weinig vermogen heeft.
Je kunt van alles willen maar het moet wel uitvoerbaar zijn.
Er is een fortuin nodig om weer een eredivisie waardig team op de been te krijgen.
Je zult vooral op karakter postuur bewezen fitheid moeten selecteren.
Bijna alles van de huidige selectie moet gewoon wieberen de jochies zullen plaats moeten maken voor de mannen met eergevoel en ballen.
Het gaat om meer dan 1000 keer een bal hooghouden.
Als ik hoor van intimi dat onze vriend Agougil, die ik overigens nog steeds een geweldig talent vind, zich niet terug kan vinden in de fouten die hij wel degelijk heeft gemaakt tegen RODA en PSV dan wordt mij een heleboel duidelijk.
Dat zit in de opleiding en de achtergrond ingebakken, dat zie je nu ook al bij Banzuzi terug.
Zelfkritisch zijn in de spiegel kijken en iets met kritiek doen het is ze volkomen vreemd.
Agougil vind dat hij hogerop moet voetballen maar dan vraag ik me af, op basis van wat denkt hij dit, en laat het eens zien?
Iemand die alleen trots is op zijn naam op de achterkant van zijn shirt en niet op het logo aan de voorkant gaat het ondanks de overvloed aan talent trouwens toch niet redden dat weet ik absoluut zeker.
Daar ligt ook de valkuil voor Banzuzi.
Morgen weer met drie slakken achterop en met een middenveld wat verrekt om mee te verdedigen gaat dat weer een bijna onmogelijke opgave worden.
Corners die ons steeds nekken mede omdat Nick te klein is moet toch ook een signaal aan die trainers zijn om Marijnissen er in te zetten?
Ik snap het niet.
We doen onszelf zovéél tekort door verkeerde keuzes te maken en spelers die niet voldoen ( te ( lang ) laten staan.
Het gemis van een trainer en assistenten van hoger niveau laat zich steeds meer gelden.

16   1  
Henri

@Ei tribune
Het aller belangrijkste is dat geheel onrechtmatig de procedure is veranderd. Vrolijk zat niet bij de laatste 5 uitverkorenen. Mocht Vrolijk met dit vals spelen door blijven gaan omdat er duidelijk belangen van (een) andere partij(en) mee gemoeid zijn dan moet Karel wel begrijpen dat hij totaal geen draagvlak zal hebben bij het merendeel van de supporters. Bovendien is hij financieel totaal afhankelijk van andere investeerders dus is hij eigenlijk al niet meer de baas in zijn eigen toko. Is een slechter begin mogelijk? Gauw stoppen met deze grote farce!

7   9  
Henri

@Fred1
Ik weet niet of je het hebt gedaan, maar lees mijn in artikel over terugkerende spelers maar eens over Ibrahimovic en Ribery maar eens.
Wat een nieuwe TD volgens mij zondermeer moet doen is Hyballa terughalen en hem zijn trainingsmethodieken in de totale organisatie laten implementeren. Dat is trouwens ook de wens van Hyballa om dat bij een club te mogen doen. Dat is de basis. Trainen op top niveau. Ik hoorde gisteren dat de Zweedse schaatser Van der Poel alleen traint op wedstrijdsnelheid. Kan hij het niet volhouden dan stopt hij even en begint daarna weer opnieuw. De trainingsintensiteit bepaalt is alles het eindresultaat in alle topsport.

6   8  
Fred1

Hi Henri, uiteraard heb ik je bijdrage gelezen die liet aan duidelijkheid niets te wensen over.
En wat je net schrijft over Hyballa, geen speld tussen te krijgen, velen willen het niet geloven maar je hebt gelijk, dat zou een trainer zijn die de redding en nieuw elan kan brengen in deze ingedutte club met hele rare en nare normen en waarden die een topsportklimaat volkomen onmogelijk maken.
Met die kwal uit Zweden sla je de spijker ook op zijn kop, kijk eens hoe ver hij eindigt boven de nummer 2 , dat kan alleen door tot in finesse aangepast trainen of doping.
Het gaat niet om de gezelligheid maar om optimaal presteren en daar heb je mensen als Hyballa voor nodig want Van Gaal is onhaalbaar ha ha maar aan dat soort types moet je serieus wel denken.
Ik vind het ook raar als de trainer Edwin wordt genoemd door spelers, ook daar maak ik héél véél uit op.

11   10  
Ernie

Als ik bovenstaande reacties lees moet ik eigenlijk wel lachen. Als je dan toch een trainer gaat terughalen zou ik zeggen Vreven. Die past beter bij Nac dan die Mafkees uit Duitsland.
Maar goed het schijnt dat Vrolijk bezig is met Stewart en Graham Arnold.

5   4  
Henri

@Fred1
Het mooie is als zoiets wordt gerealiseerd dan trek je op een bepaald moment spelers en trainers aan die in zo'n topsport organisatie willen werken. Je krijgt soort dat soort zoekt, maar dan wel op een positieve manier. Mensen die vooruit willen ipv afvallers die hun zakken nog een keer willen vullen.

10   3  
Fred1

@ Henri, precies soort zoekt soort en daarom zitten we nu op dit niveau de lage middelmaat van de directie tot op het veld heeft alleen maar dezelfde meuk of minder aangetrokken.
Weet je nog , in het land der blinden…….
@ Ernie met bovenstaande hoef je niet te lachen want dan lach je ook jezelf uit want inderdaad Vreven zou ook een hele goede optie zijn als trainer.

9   3  
Visie

@Henri Karel Vrolijk staat bekend om niet netjes handelen, vals spelen of hoe je het ook wil noemen. Dat het zo gaat verbaasd me dus niks en inderdaad zal zijn draagvlak, op een paar opportunisten na, minimaal zijn.

2   4  
Atleet

@henri,

Ff terug komend op die Zweedse schaatser.
Je hebt gelijk ivm trainen op wedstrijd snelheid maar waarom stopt hij nu ?
Doordat hij constant zo hard heeft getraind in een korte tijd heeft hij heel zijn motor opgeblazen en dat weet hij zelf ook.

En aangezien een voetballer geen goede duur conditie heeft en als ze jouw als trainer zouden hebben breek je ze helemaal af in een paar maanden tijd.

En ja en toen met hyballa dan ? Als hij langer trainer was gebleven hadden de spelers ook in elkaar gestort hoor naar een tijdje.

Wil je hard en op wedstrijd niveau trainen zul je eerst moeten zorgen dat je een zeer goede basis heb dus heel belangrijk zorg voor een goede duur.
Voor een voetballer om dit te meten …. Laat ze is een halve marathon lopen.

Ik kijk misschien naar het voetbal door een marathon lopers bril, maar eerst zorgen dat je genoeg duur hebt en dan gaan intervallen.

5   3  
Fred1

@ atleet, vroeger deden de spelers van NAC ook vaak aan de singelloop of de herfstmarathon mee.
Dat is verleden tijd.
In mijn tijd gingen we regelmatig bij sprint trainen.
Ben het met je eens dat een voetballer duurvermogen moet hebben.
Maar tegenwoordig wordt er uitsluitend interval of op korte explosiviteit getraind onder Steijn werd er zelfs nauwelijks getraind.
Met een juiste mix van uitgebalanceerde trainingsoefeningen raakt er geen speler overtraind.
En geef een speler individuele aandacht niet iedereen is hetzelfde.
Trainer zijn is niet één uur per dag training geven en in het weekend 1,5 uur aan de zijlijn staan schreeuwen.
Doe je het goed zoals het hoort dan is het een volwaardige dagtaak in het betaalde voetbal en geen hobby.

4   4  
Hoge Vugt

@el Tribune

En de accountant van NAC… Lijkt me sterk dat DRV dan het belang van nac helemaal onder laten sneeuwen voor een andere klant. Dat zou wel hele slechte reclame zijn aangezien heel west Brabant (drv z’n werkgebied) mee kijkt.

Daarbij de accountants tak van DRV werkt vrijwel nooit samen met het Audit team (controlerend accountant).

Je kan wat zeggen over dat het werk van Crossminds niet rechtlijnig is tot nu toe, ben ik met je eens, maar mij lijkt de link die je legt onterecht.

2   4  
Atleet

@fred1

Gelukkig ben je het met me eens.

Dat klopt, heb de singelloop wel is gelopen en zag toen nac spelers, is al wel lang geleden.

De jeugd loopt wel elk jaar de singelloop.

Nogmaals je kan pas gaan intervallen als je een goede duur hebt.

Doe je dit andersom dus ga je gelijk explosief op interval trainen dan is dat goed voor de korte termijn en stort na verloop gewoon in.

Maar goed ben niet werkzaam bij nac.

Ik zou ze bv op woensdag duur loopjes laten doen, toch zeker de jeugd laat die nu al rustig trainen op duur.

Fijne avond en tot morgen 3 punten 🤞🤞🤞

17   2  
Fred1

Vreven is nu bij de eretribune op ESPN 1, toch ook een verademing hoor en zijn uitleg was ook heel duidelijk .
Erg dat zo’n RVC alleen maar keek naar de keren dat hij is weggestuurd maar niet het verstand en vermogen hadden om de reden achter het verhaal te zoeken.
En dat ze dan zeggen dat hij schade aan het imago van NAC toebracht, hoe verzinnen de idioten het, kijk eens wie ons nu al jaren imago schade toebrengen en meer dan dat de club naar de klote hebben geholpen.
Hij legt nu uit dat hij het destijds bewust deed om iets los te maken , en hij was lyrisch over het publiek van NAC en de chemie die hij er mee had.
Laat hem inderdaad maar gewoon terugkomen.

5   4  
Dos

Vreven past inderdaad perfect bij NAC, belediging om hem te vergelijken met Hyballa die zichzelf zo belangrijk vind.
Lang geleden dat NAC zo'n trainer heeft gehad bij wie ik echt zo'n goed gevoel had.
Dit had ik bij Ten Cate, maar vooral bij Spelbos indertijd.

0   2  
Cool Hand

wel is = wel eens

2   2  
Scheppioni

Ook gezien Fredje, idd mooie treffende woorden van onze Vreven !

Laad alle berichten na dit bericht in