Wij gaan niet opzij

Einde seizoen voor Tein Troost

VamosNAC

NAC moet het in het restant van de reguliere competitie doen zonder Tein Troost. De jeugdige keeper heeft in het duel tegen FC Dordrecht een liesblessure opgelopen. BN de Stem meldt dat het herstel van Troost zo lang in beslag gaat nemen dat we de doelman dit seizoen niet terug hoeven te verwachten onder de lat. De komende wedstrijden zal Pepijn van de Merbel dan ook het doel verdedigen.

Eerste doelman Roy Kortsmit is al langer uit de roulatie na een gebroken sleutelbeen te hebben opgelopen. De ervaren sluitpost mikt op een terugkeer tijdens de play-offs. Onlangs was trainer Jean-Paul van Gastel nog duidelijk over zijn keepersbestand; kort na de blessure van Kortsmit gaf de oefenmeester al aan niet voornemens te zijn nog een extra (ervaren) doelman aan te trekken. Daarbij sprak hij vertrouwen uit in zowel Tein Troost als Pepijn van de Merbel. Aron van Lare zal de komende weken als tweede doelman fungeren.

 

Bron:
B-Side Rats, BN de Stem
38 Reacties
27   5  
Leur-1977

Ai.. dat is balen voor Tein.

Ik wil nog wel even dit kwijt. We zijn druk bezig om trommels van de tribunes te weren, en ook het gebruik van de telefoon 90 minuten lang is een frustratie punt. En terrecht wat mij betreft. Ik zie daar ook overal stickers van verschijnen.

Maar zouden we daar aub racisme aan toe kunnen voegen? Ik hoor steeds vaker walgelijke teksten om me heen op de tribune (gelukkig niet massaal)

Ik vond de rechtsbuiten van dort ook een irritant ventje. Maar daar heeft zijn huidskleur niks mee te maken.

Ik zou het waarderen als we vanuit de supporters hier ook aandacht voor zouden kunnen hebben. Je hoort dit tegenwoordig natuurlijk in alle stadions, maar laten we hierin nou eens een keer echt tegendraads zijn. Dit hoort niet bij NAC!

12   2  
Pomelo

"kort na de blessure van Kortsmit gaf de oefenmeester al aan niet voornemens te zijn nog een extra (ervaren) doelman aan te trekken."

Misschien is het slim om af en toe niks te zeggen over beleid als je zelf al niks meer met deze club wil doen.

4   1  
markenaa

Prima en jammer voor Troots. Spoedig herstel gewenst. En we kunnen weer door met de grote strijd om promotie tot de laatste dag. Want zolang we er 11 op kunnen stellen is dat wat er bij staf en spelers vanaf spat.

Playoff NAC komt eraan!! Pfft

7   2  
markenaa

@pomelo

De trainer gaat er niet eens over. Als hij er al wat over kan en mag zeggen dan zou hij het uit monde van de td moeten zeggen. Maar ja Peter de Zwijger zegt niet zoveel.

16   3  
Gjoewie

Ik hoop dat iedereen nu eens gezien heeft wat voor onmogelijk ballen die Omgba aan zijn medespelers kan geven. Meestal is Kasper Staring daar het slachtoffer van, gisteren was dat Pep. Met desastreuze gevolgen. Ik heb vorige week al geschreven dat Omgba discipline en richtingsgevoel mist. Hij heeft echt behoefte aan een goede trainer. Eentje die er de zweep over legt. Ongetwijfeld zou hij in Dordt Noord opbloeien onder Arne Slot, dat is iemand die spelers beter maakt en een elftal kan bouwen.
Maar zolang JP van Gastel nog aan het roer staat, zou ik Omgba op de bank zetten. Pijnlijk, want technisch gezien is hij onze beste speler. Ik heb dat ook al vaker gezegd. Maar je moet ook denken aan het teambelang.
Pep is een echte lijnkeeper, type Olij. Hij is niet groot, maar durft de duels wel aan te gaan. Hij moet nog groeien in het elftal. Hij heeft onze support nodig.
Beterschap gewenst voor Troost en Kortsmit!

7   7  
Confuus

Als er een ervaren keeper was gehaald hadden we allang rustig naar play offs kunnen werken.
Troost en v d Merbel hebben al te veel punten gekost.
Snap ook niet welke scout ooit v d Merbel binnen heeft gehaald, echt kan bij Baronie nog niet mee, sterker nog die hebben een betere keeper.
Het zag er gisteren weer niet uit.
Bovendien was de grote Omgba show weer in volle gang dan heb je aan een kind in de goal niks.
Snap niet dat de betere en sterkere van Lare totaal niet in beeld is.

4   5  
Mocro Naccer sinds 92

Net de samenvatting gezien tegen Den Bosch . Gewoon ook een keepersfout.keeper had nog alle tijd om de bal
Te laten stuiteren en dan pas weg te werken . Zeker een slechte bal van omgba.

Wel de enige speler die een beetje gevaar sticht en het doel op zoekt
Niemand anders bij nac zoekt het doen. Hele dag rondo spelen zonder resultaat .

9   0  
Belgische Naccer

Zonder inzet, beleving, passie, NOAD....maakt het helemaal niet uit wie er op het veld staat of wie niet.

We hebben een trainer nodig die dit EIST van zijn spelers. Hyballa deed dit. Maar kreeg de zwarte piet toegeschoven, dat hij te veel zou vragen van zijn spelers....en te hard trainde. Nou we zijn flink opgeschoten met deze mildere trainer....en dito speelwijze. KANSLOOS! en NAC-onwaardig wat mij betreft.

7   6  
Semsi

Gewoon 2 keepersfouten. We hadden een redelijke keeper, daarna een slechte keeper en nu een verschrikkelijk slechte keeper. Bij het 1e elftal van een gemiddelde 3e klasse amateurclub hebben ze een keeper die beide ballen goed verwerkt.

27   5  
Leur-1977

Ai.. dat is balen voor Tein.

Ik wil nog wel even dit kwijt. We zijn druk bezig om trommels van de tribunes te weren, en ook het gebruik van de telefoon 90 minuten lang is een frustratie punt. En terrecht wat mij betreft. Ik zie daar ook overal stickers van verschijnen.

Maar zouden we daar aub racisme aan toe kunnen voegen? Ik hoor steeds vaker walgelijke teksten om me heen op de tribune (gelukkig niet massaal)

Ik vond de rechtsbuiten van dort ook een irritant ventje. Maar daar heeft zijn huidskleur niks mee te maken.

Ik zou het waarderen als we vanuit de supporters hier ook aandacht voor zouden kunnen hebben. Je hoort dit tegenwoordig natuurlijk in alle stadions, maar laten we hierin nou eens een keer echt tegendraads zijn. Dit hoort niet bij NAC!

6   8  
markenaa

@leur

Als ik dan bij clubs oa in het buitenland zie hoe het tekeer gaat op de tribunes mede door trommels gezang vlaggen enz. Die supporters zijn zo volle bak bezig met sfeermaker dat het telefoonggebruik vooral is om de sfeer te filmen.

We zijn in heel veel zaken een club van regeltjes geworden en regeltjes zijn saai zijn grijs. Liever geen trommels of wat dan ook en megasfeer dan geen sfeer. NAC begint meer en meer een club te worden wat tegen dingen is ipv voor dingen.

Check de support bij een ac milan eens dat ga je bij ons alleen nog krijgen als we een promotie wedstrijd spelen.

Ps belerende stickertjes... wat zijn we aan het afzakken zeg. Niet alleen op het veld is het klote maar alle wij doen het anders begint ook aardig klote te worden. En ja ik weet zoals het aan de Beatrixstraat ging komt nooit meer terug. Hadden we toen overigens ook niet iemand in een paar hangen die de meute opzweepte? Werden daar de reclameborden en golfplaten niet als trommels gebruikt?

Ik ben graag voor sfeer en tegen al die regeltjes en bekrompenheid en begin mijn buik vol te krijgen van het wij doen het anders. Anders zijn om het anders zijn.

Sowieso hoort racisme niet en zeker niet bij NAC daar ben ik altijd trots op geweest dat het nauwelijk voorkwam.

10   1  
The Cosmic Gate

Ergens begrijp ik dat een hele boel kijken naar de belachelijke terugspeelbal van Omgba. Maar laten we ook ff niet vergeten dat je een porf voetballer en dus ook keeper bent waarvan je mag verwachten (al gaat het daar mis) dat hij een bal kan aannemen en/of weg schoppen! Ja het is een KUDT bal, maar JA het is een nog grotere fout van vd Merbel ..
Wat een schan-da-lig niveau laat ons NAC toch zien op het veld !
Het interview van tijdje geleden van Kemper en daarna JP (waarin ze elkaar gewoon helemaal tegenspreken) is voor mij het evenbeeld van hoe het op het veld staat enz. Geen idee, geen plan, geen zin, geen ambitie, geen wil, geen inzicht, NIKS
Het is gewoon KUT

9   1  
BasSnelden

Ik meen een interview van onze trainer te hebben gezien meteen na de blessure van Kortsmit. “Ik wil geen ervaren oude keeper erbij. Niet fit genoeg en slecht voor groepsproces etc…”
Dat was 6 weken geleden. Die was nu fit geweest. Kansloos deze staf. Tein was in zijn tweede periode alleen bij Roda matig, verder aan beterende hand. Pepijn blunderde gisteren. Omgba wil te veel. Janosek onzichtbaar, Garbett smijt met krachten. Zelfs Vandenbergh in de fout bij de 1-0, net als Martina…
Wie is er wél beter geworden?? Niemand!!! Precies dat. Dankjewel technische staf…

Play-offs gaan we niet halen dus

13   3  
Marti

SEMSi : het was niet fout vande keeper , maar van omgba die moet zeket geen bal. Zo hoog door de lucht terug schieten , hij had hem gewoon buiten de lijn moeten schoppen al dat gepriegel is zeker niet goed , en van de MERBEL stond redelijk goed te keepen heel de wedstrijd ! Hetis makkelijk om die jongen gelijk af te branden ,en Omgba is door vele tevroeg op een voetstuk gezet dit seizoen !

11   5  
NACPB

@markenaa

Klopt we worden gegijzeld door een groepje die naar eigen zeggen niks willen veranderen. Maar juist daar door is er een hoop veranderd. De sfeer van 10 jaar geleden is niet meer laat staan die van 20 jaar geleden. Het krampachtig tegen houden van 2 schermen want pas niet bij de cultuur. Hebben ze natuurlijk helemaal gelijk in!! Want in de jaren 80 waren er nog geen LFD schermen. Je moet gewoon mee met de tijd ook op de tribunes en nou wel of geen trommels daar kan je over discussiëren. Maar we komen op de bside niet verder dan 3 verschillende liedjes het is echt om te janken. En als je een keer een gesprek aangaat hierover word je uitgemaakt voor nep supporter. Van mij mag een groot deel van het cultuur handvest in de prullenbak. Willen we vooruit en de komende 100 jaar ook naar NAC kunnen moeten we mee met de tijd.

6   0  
Windy City Rat

@ Belgische vriend ... helemaal eens. Wat we missen is totale killers mentaliteit. Geen genoegen met 85% maar tenminste 100%. Cuco (1e) en Peppi (2e) hadden die ballen moeten wegrossen, niet proberen te voetballen achterin. Voorin precies hetzelfde... ten koste van alles hadden er zeker 2 goals meer gemaakt kunnen worden. Vernuft, inzet, onoverwinnelijkheid... we missen het allemaal.

Dan die blessures. Niks domme pech. Als er 2 spelers van de 20 (?) heel blijven in een seizoen is dit geen pech maar regelrechte onkunde.

Het hele technische apparaat, van van Hooijdonk tot assistenten en medisch team vette onvoldoende.

3   0  
NAC4Ever

Dat is balen. Beide een spiedig herstel gewenst.

17   5  
Baosje

@Markenaa

Pleur lekker op met je trommels...
Zit me gewoon dik 90minuten dood te ergeren aan die kutkneuzen met dat achterlijke geram op die trommels

Dat gena-aap van al die supportersgroepen...stel kleuters...
Allemaal zelfde kapsel, zelfde petje , zelfde ZWARTE tenuetje aan, allemaal hetzelfde liedje of deuntje uitbrallen met of zonder capo

Nog even en we zitten allemaal met vuvuzela's op de tribune.

Zum kotschen!!!

10   2  
4Lantijntje

MARKENAA
20 april 2024, 12:06

Helemaal met je eens maar diegene die met een mobieltje bij NAC op de tribune staan komen niet voor NAC, sfeer en wedstrijd beleving. Dat zijn kinderen die komen indrinken voordat ze naar de stad gaan (de meeste zijn niet eens oud genoeg om bier te drinken). Dus sfeer maken prima en er zijn er genoeg die hun mobiel gebruiken om dat te filmen. Net als dat ik de sfeeractie in Kerkrade gefilmd heb... Maar deze doelgroep moet zo snel mogelijk van de tribunes weg. Het voetbal is niet om aan te zien maar die reacties om mij heen (van deze groep "supporters") nodigen mij ook niet meer uit om sfeer te maken... Ik ben het uitlachen meer dan zat... nogmaals ik weet dat me dat veel duimpjes naar beneden gaat opleveren maar ik hoop echt dat deze groep (en die is groter dan we denken) voortaan wegblijven... vreselijke groep...

5   0  
scheppioni

Beterschap Troost ! Dit nac op deze manier heeft geen moer te zoeken in de play offs, men doet maar iets.....de nac spelers staan zo gelaten op het veld zoals de staf langs de lijn erbij staat !
De NAC selectie heeft dit seizoen laten zien bij tijd en weilen om prima te kunnen voetballen maar is nu totaal stuurloos en jp ontslaan heeft nu geen zin want de andere stafleden hebben we al gezien dat lood om oud ijzer is !!
Nu doorpakken met frisse nieuwe stafleden langs de lijn bij ons NAC !

4   3  
Semsi

@ Marti, het was een klotebal van Omgba maar van professionele keeper mogen we toch verwachten dat zulke ballen fatsoenlijk verwerkt worden. Kost je gewoon 3 punten. Die 1e tegengoal is ook gewoon een houdbare bal. Die van de Merbel traint zowat elke dag. Die jongen had daar nooit mogen staan, dat is een andere discussie. Komt zwaar tekort voor betaald voetbal.

4   1  
Hallee076

Troosteloos naar het einde van dit seizoen.. hoe exemplarisch.

6   0  
Henri

Roy Kortsmit moest destijds weg bij Sparta omdat hij in een heel voetbalseizoen teveel zeperds heeft. Hij kan fenomenale reddingen verrichten en punten pakken, maar de blunders overheersen meer helaas. Als reservekeeper kun je de gok nemen, als vaste eerste keeper kun je dat niet. En dat is na het vertrek van Olij ook wel gebleken.
Wat ik niet begrijp is dat je dan als TD aankomt met Tein Troost. Het blijkt namelijk ook nog eens geen scoutingswerk geweest te zijn want Tein heeft vorig seizoen bij Feijenoord amper gespeeld. Je hebt als TD dus helemaalgeen actuele gegevens/data van hem gehad of wedstrijden kunnen bezoeken. Onbegrijpelijk om dan zo'n jongen binnen te halen terwijl je weet dat de eerste keeper ook maar zozo is. Je loopt dan dus al twee risico's. Wetende dat Van Merbel vorig seizoen heeft aangetoond het niveau aan te kunnen betekent dat je als TD dus 3 risico's hebt genomen. M.a.w. één groot risico. We hebben het gevolg van deze blunder dit seizoen kunnen merken. Weer een bewijs dat het onderzoekswerk van Peter Maas niet voldoet aan dat van een professionele voetbalorganisatie. Dit bij alle andere blunders aangaande de TS en geflopte 'aankopen', zorgen ervoor dat we staan waar we staan. Dat had met een beter doordacht beleid heel anders geweest.

5   0  
Henri

Ik bedoel natuurlijk dat Van Merbel het nivo ook niet aan kan. Als ik hem zo zie bewegen vind ik zijn motoriek meer lijken op die van een veertiger dan van iemand van 23 jaar. In dat beeld ga ik wel mee met Confuus. Ik vind Van Lare veel dynamischer, atletischer en harder duels ingaan. Hij heeft het tenslotte nog tot PSV II gebracht.

6   0  
D'n Klaagmuur

@MARKENAA: ik kom veel bij Crystal Palace, die een trommel hebben, ik vind het prima voor daar, maar pak ook wel eens een uitwedstrijd met ze mee en dan is de sfeer vaak super doods, omdat ze niet weten wat ze aan moeten om iets te zingen zonder hun trommeltje.

Ik blijf absoluut geen fan van trommels, maar er moet wel wat aan de sfeer gebeuren en dan zullen er mensen op met name en Vak G en de B-Side op moeten staan dat te doen.

Sfeer zonder trommels icm interactie wat op het veld gebeurt blijft het mooiste wat er is, maarja dit voetbal zorgt ook niet bepaald voor veel enthousiasme onder de supporters.

4   2  
Theoden King

Natuurlijk is JP niet de juiste trainer voor NAC, dat is overduidelijk. We zitten nog drie wedstrijden aan hem vast.

Toch heb ik ook wel met hem te doen. Hij is verkeerd begonnen door geen eigen staf mee te nemen, waardoor hij intern nooit helemaal voet aan de grond heeft gekregen.

Daarnaast worstelt ook JP met een spelersgroep die niet in staat is te communiceren, laat staan elkaar de broodnodige waarheid te vertellen. Het is de keuze tussen elkaar beter willen maken of een “veilige werkomgeving” creëren.

En geheel in de tijdgeest kiest deze generatie voetballers altijd voor het laatste.

4   0  
Ivo

@Theoden King
Dit is natuurlijk niet wat JP voor ogen had en het is zeker ook allemaal niet zijn schuld. Het gaat op meerdere fronten mis, en dan moet je wel echt een toptrainer zijn als je hier nog wat uit weet te persen.

Dat JP hierna weer een rol als assistent pakt zegt ook dat hij als hoofdtrainer niet lekker in zijn vel zit. Het is echt een moeilijke baan, niet voor iedereen weggelegd. Ik hoop dat PhH en PM dit seizoen een hoop geleerd hebben. Want volgend seizoen moet het op alle fronten echt een stuk beter, en zij zijn daar verantwoordelijk voor.

2   5  
markenaa

@nacpb

Bij andere clubs hebben ze lekker sfeer en het naar de zin met wedstrijden het leven gaat voor alles en iedereen verder ook zonder het eigenzinnige van NAC.
Anders zijn of willen zijn is prima als je er wat mee opschiet al heel lang werkt het in ieder geval niet in ons voordeel.
Vakantieman?!

5   5  
markenaa

@d'nklaagmuur

Vroeger dienden de golfplaten als trommels. Niet helemaal hetzelfde maar goed. Ik snap je wel. Maar weet je waar ook veel mensen aan voorbij gaan? De nieuwe generaties. Ik zie bij die andere clubs met sfeer vooral jongeren meedoen. Die zitten dus niet heel de tijd op de telefoon maar doen mee in de sfeermaker (tsja meestal met veel nieuwe liedjes en een trommel)

10   5  
markenaa

En al die jongeren zoals oa studenten uit Utrecht die een wedstrijdje NAC zien als goed begin van het indrinken voor een stapavond bij NAC en niks met NAC hebben.. hoe zou dat toch komen dat ze NAC zien als een indrinkclub? Iets met imago? Trotser op de hoeveelheid bier die wegvloeit dan op het voetbal. Carnavalsfeer ook bij verlies enz. Enz. Je bent als club zoals je je als club presenteert. Het bekende avondje NAC van vroeger is nu geworden tot indrinken of drinken bij NAC.

Het kan spoken in Breda. Kolkend stadion. Ik hoor het nog wel eens in een podcast genoemd worden of Blanco schrijft het als superlatieven graag op.
Maar het raakt natuurlijk al jaren kant noch wal.

Het spookt allang niet meer in het Rat Verlegh laat staan een kolkend stadion.
Helaas bij andere clubs wel. En ja dat komt mede door de prestaties op het veld en dat komt weer door het niveau van het beleid.

0   0  
Ed

Ik had ook geen overwinning in gedachte gisteren. Kan er niet om treuren.
Op naar het nieuwe seizoen met een goede trainer en selectie. Play offs verdien er onze tijd mee.

14   1  
henk

@Markenaa
Als je zo graag wil trommelen, dan kan je toch samen met de studenten een dweilorkest oprichten. Dan kan je lekker trommelen alsof het altijd carnaval is.

Verder is het een veelgemaakte fout om te denken dat je de sfeer van een AC Milan of Boca Juniors zomaar naar Nederland kan kopiëren. Heracles (Tifosi BiancoNero), Emmen (Brigata fanatico), etc, etc. hebben allemaal trommels, megafoons, banderi, zwarte capuchons, kapo's, etc. Het ziet er allemaal kneuzig en gemaakt uit en wat je vooral hoort is monontoon getrommel, niet het gezang en het kolkt vooral niet. Het zal altijd een slap aftreksel blijven van het origineel. Je zou dat roleplaying of verkleden carnavalesk kunnen noemen. En gek genoeg past dat niet bij NAC.

In de jaren '70 en '80 waren er seizoenen dat er de meeste wedstrijden maar enkele duizenden supporters waren. Ondanks het geromantiseer van enkele in het verleden levende nostalgici was er in die wedstrijden dan ook meestal geen sfeer. Totdat NAC ergens om speelde. Dat konden topwedstrijden zijn, maar meestal was het strijd tegen degradatie en / of nacompetitie. Dan liep het stadion vol en dan kon het kolken. Nu zitten we in een periode vergelijkbaar met het donkere deel van de jaren '80. Toen was er geen sfeer. Niks. Toch begon het stadion weer te kolken toen er begin jaren '90 weer gepresteerd werd. Trommels gaan daarom in deze situatie niet bijdragen aan betere prestaties op het veld of een kolkend stadion. De afgelopen seizoenen zag / hoorde je de tribunes ook weer opleven als er iets van prestaties of strijd op het veld was. Daarom snap ik het gejengel om trommels niet.

7   4  
NACPB

Klopt het kopiëren van andere groepen past niet bij NAC. En een trommel ook niet, maar hoe het er nu voor staat op de tribunes. Ik heb nooit het idee gehad dat het zo erg was als nu. Ligt dit alleen aan het vertoonde spel? Of missen we bijvoorbeeld sfeermakers op de bside. Groepen als front76 maken het ook niet waar, of ligt het aan dat ik geregeld gasten van ze zie snuiven in de wc’s en dat deze activiteit hun enige prio is. Bestuurlijk op het veld maar ook op de tribunes is het helaas arme troef geworden.

3   1  
markenaa

@henk
Ik hoef helemaal geen trommels ik geef alleen aan dat NAC vooral bezig is met tegen dingen zijn en de sfeer ondertussen ver te zoeken is en het grote onzin is dat er hier en daar nog over avondje NAC en kolkend stadion gesproken wordt.
We hebben het vooral over wat we niet willen. Ik hoor liever wat ze wel willen.

4   1  
ome cor

Kortsmit pakte eind vorig seizoen rood en deed wat domme dingen, dus die is niet geweldig.
Troost begon moeizaam tijdens zijn eerste kandls, dus ook die wordt voor eens en voor altijd niet voor vol aangezien.
De derde keeper is niet voor niets derde keeper en na een debiele kut bal van omhoog gevallen talent Omgba is ook hij een afspraak te zeiken object geworden.

Man man...dan kun je wel 17-18k bierdrinkers in een stadion hebben zitten, maar SUPPORTERTERS zijn er veel te weinig meer.

7   7  
Confuus

@ Markenaa volkomen gelijk.
Dat is het eerste wat de nieuwe directeur moet doen, weg met die valse sentimenten en domme regels.
Het zijn een paar lieden die altijd overal op tegen zijn , ik zou er in het vervolg mijn achterste mee afvegen als ik NAC was.

2   0  
henk

@Markenaa @Confuus
Over welke 'domme regels' en 'regeltjes' hebben jullie het precies? Het trommelverbod is niet hetgeen dat NAC op dit moment beperkt of grijs maakt. Overigens is AC Milan wel een bizar slecht voorbeeld als je tegen 'regeltjes' en invloed van supporters bent.

0   0  
Ed

Troost(eloos). Zou is het hele seizoen.

3   0  
Judge M.

Beterschap Tein!

En @LEUR-1977: laten we daar dan ook nog het K-woord aan toevoegen want dat begin ik ook weer steeds vaker te horen. Laatst ben ik op de B-side goed uit mijn slof geschoten tegen een groepje tieners (die een vaste groep achter ons ook nog eens van hun plek hielden) die het gebruikten voor de tegenstander en hen hopelijk goed duidelijk gemaakt dat we dat woord bij ons verbannen hebben. Ik heb het daarna gelukkig ook niet meer gehoord maar ik begin me steeds meer vervreemd te voelen van het volk op onze tribunes... Ik zal wel een ouwe lul aan het worden zijn met hetzelfde bouwjaar als jij, tevens op de Leur...

Laad alle berichten na dit bericht in