Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: NAC-Eindhoven (2-1)

Benn076

Gisteren won NAC met 2-1 van FC Eindhoven door twee late treffers van Herrmann en Besselink. Aan jullie de schone taak om de spelers te voorzien van een punt voor hun prestaties van gisteren.

B-Side Stats: NAC - FC Eindhoven (478 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
A. Mac Nulty
-
J. Vet
-
L. Marijnissen
-
B. Lucassen
-
C. Staring
-
O. Velanas
-
A. Omgba
-
R. Ligeon
-
K. De Rooij
-
J. van der Sande
-
B. van Schuppen
-
S. Agougil
-
J. Herrmann
-
R. Besselink
-
T. Velthuis
-
T. Marijnissen
-
T. Lokhoff
-
J. van der Sande
6,7
K. De Rooij
4,8
R. Ligeon
4,9
A. Omgba
7,6
O. Velanas
5,8
C. Staring
7,3
B. Lucassen
7,1
L. Marijnissen
6,3
J. Vet
6,5
A. Mac Nulty
5,9
R. Kortsmit
7,1
T. Lokhoff
7,4
T. Marijnissen
6,2
T. Velthuis
6,4
R. Besselink
7,2
J. Herrmann
7,5
S. Agougil
6,2
B. van Schuppen
6,3
Bron:
B-Side Rats
47 Reacties
142   24  
Dutchbird

OK Kaj De Rooij kan nog veel beter. Maar om hem hier volledig af te branden slaat nergens. Velanas speelt echt niet beter en daar hoor je niemand over. Beetje stemmingmakerij.

74   6  
Monkeyrocker

Vooral de team prestatie en niet opgeven , zo zie je met werklust kun je al een heel eind komen . Heerlijke avond .

Omgba !!! In the middle of our field ! Omgba !!!
Op het deuntje van “ our house in the middle of the street- madness “ ideetje voor Helmond - uit :)

142   24  
Dutchbird

OK Kaj De Rooij kan nog veel beter. Maar om hem hier volledig af te branden slaat nergens. Velanas speelt echt niet beter en daar hoor je niemand over. Beetje stemmingmakerij.

32   9  
Wanny

@ DUTCHBIRD

Volledig afbranden moet je sowieso nooit doen.

Gisteren was Velanas ook niet goed, maar De Rooij was zelfs totaal onzichtbaar. Zijn slechtste wedstrijd tot nu toe.

75   12  
Basvz

Lucassen zonder twijfel de beste van het veld. Heeft 120 minuten lang de hele rechterflank bevochten als een leeuw

48   1  
Jukela

De wedstrijd Helmond -Nac word vrijdag live uitgezonden op Espn 3

40   10  
steefl

Even los van het feit dat afbranden nooit iemand beter maakt.
Velanas heeft er al 8 inliggen dit seizoen, en de Rooij 2.
Dus ik denk dat Velanas wat meer krediet heeft bij een mindere wedstrijd.

13   2  
Beter de Laat dan nooit

Al vaker gezien in wedstrijden tegen Eindhoven dat ze perfect weten hoe Kaj aan te pakken, maar hij zal nu toch echt snel moeten opstaan. Belangstelling en Mc Nulty hadden wel met iets langere pinnen mogen spelen.
Over het algemeen bar slecht maar werklust compenseerde veel en een prettig eind.

51   11  
Da Huge

We hebben het gisteren eens bijgehouden, maar het afrekenen van de Rooij is echt niet helemaal terecht. Hij kreeg gisteren continue ballen die te hoog waren, te lang of ver uit de richting. Dan kan hij misschien niet de beste zijn, maar hij mag ook wel wat fatsoenlijke ballen krijgen. Afgeven op Velanas ook niet helemaal terecht, die liep de poten onder zijn lijf uit.

24   13  
Wanny

@ DA HUGE

Maar daar kan het niet elke week aan liggen toch? Van der Sande krijgt ook niet altijd bespeelbare ballen, maar is toch zeer waardevol voor het team

De Rooij komt gewoon niet uit de verf en waar dat aan ligt is de vraag. Hij kan best een potje voetballen als je hem bij Eindhoven zag en bij vlagen zie je wel wat klasse. Maar er zit nu gewoon geen zelfvertrouwen en pit in. Komt ie een keer in een 1 op 1 situatie, dan weet je al dat ie zich stuk loopt op die ene tegenstander.

Heel jammer, maar dit gaat hem niet meer worden ben ik bang.

22   8  
Breda83

"maar hij zal nu toch echt snel moeten opstaan." De Rooij speelt al 2,5 jaar ondermaats, dat mensen nog de hoop hebben dat hij beter gaat spelen verbaasd me nog iedere keer.

Komt er een bod voor hem of Velanas; laten gaan. Gaan never nooit niet bijtekenen, en aangezien we waarschijnlijk met 2 spitsen blijven spelen heb je De Rooij eigenlijk ook niet meer nodig. En een vertrek van Velanas opent de deur voor Van Schuppen en Omgba om zich te ontwikkelen, als de nieuwe aanvallende middenvelder onverhoopt toch niet blijkt te komen.

50   4  
Rijen is NAC

Lucassen MOTM, wat een machine gister!

Positief verrast door Omgba en Staring, hopelijk nog veel plezier van hebben!
Jort weer hard gewerkt, helaas ongelukkig gister.

26   3  
scheppioni

Wat kan het NAC gevoel toch prachtig zijn !
Hopelijk zetten we deze flow nog tig jaar door nu .....
NAC ZAL NOOIT VERLOREN GAAN !!!

17   4  
Ivo

@Breda83

Ik vind ook dat je moet doorselecteren, de Rooij is er al bij sinds de periode Steijn, is vrijwel altijd basisspeler geweest, heeft op meerdere posities mogen spelen maar het rendement als aanvaller is er gewoon niet. Het kan best zijn dat hij bij een nieuwe club weer opbloeit, dat gun ik hem ook, maar bij NAC denk ik niet dat het er nog uitkomt.

Velanas vind ik nog teveel een momentvoetballer, hij kan belangrijk zijn maar is dat heel vaak niet. Gisteren speelde hij ook weer een ongelukkige wedstrijd. Veel glijpartijen en slordigheidjes. We gaan waarschijnlijk toch een nieuw team bouwen, voor mij is het geen must dat Velanas blijft.

Staring maakte een goede indruk, dit is een speler wat meer met de bal kan en doet dan een type Plat. Agougil als afstopper/nummer 6 en Staring ernaast voor de opbouw/nummer 8, dan op links nog een goede linksback, en je komt weer meer aan voetballen toe. Omgba zou ik rustig brengen, daar moet je niet van verwachten dat die iedere week al top speelt.

25   15  
D'n Klaagmuur

@Dutchbird: De Rooij kan nog veel beter? Daarmee wil je zeggen dat hij goed was of wat?

Heb me echt weer groen en geel lopen ergeren. Elk duel houdt hij in, aannames waren verschrikkelijk en elke actie mislukte.

Ik kan me na twee jaar niet 1 wedstrijd herinneren waarvan je achteraf over De Rooij zei: Nou die heeft een prima pot gevoetbald.

Het is gewoon tenenkrommend slecht wat hij week in week uit laat zien.

12   2  
Theoden King

Fijn dat met de juiste instelling toch resultaten worden geboekt.

Het is en blijft een zeer matig elftal, dat het echt moet hebben van inzet. Net als Australië op het WK. Maar als die inzet getoond wordt, kunnen we zomaar de nacompetitie nog halen.

Voor volgend seizoen blijft doorselecteren het devies.

14   11  
D'n opletter

Tja, de Rooij; gehaald als linksbuiten, maar daar zelden of nooit voor gebruikt. Vrijwel altijd op rechts. Tja, dan gaat het niet werken. Wat hierboven al terecht aangegeven wordt; hij krijgt ook niet echt bruikbare ballen. Ik geloof dat KDR echt wel meerwaarde heeft, maar laten we hem dan eens een langere periode het vertrouwen geven én hem op de juiste positie opstellen. Het is allemaal niet zo moeilijk.

24   3  
D'n Klaagmuur

@Opletter: Dat De Rooij eens op de positie moet spelen waarvoor uw gekocht is heb ik al meermaals hier aangegeven en snap ik nog steeds geen snars van. Maar dat wil niet zeggen dat je geen strijd en vechtlust kan tonen wanneer je op een andere positie staat en bij elk duel je poot intrekt.

4   9  
Henk

@THEODEN KING

Liep er maar een Australische coach rond met een NAC verleden...

9   4  
Breda83

Nu weet ik niet hoe goed Transfermarkt dat bijhoudt, maar de Rooij heeft volgens hun 28 wedstrijden als linksbuiten gespeeld en 43 als rechtsbuiten. Dat is toch een aanzienlijk aantal. Maar hij heeft op zijn eigen plek zoveel indruk gemaakt dat iedereen altijd maar roept dat hij op de verkeerde plek stond als verklaring voor zijn nooit opvallen. Je mag toch op z'n minst wel een paar wedstrijden op kunnen noemen in 2.5 jaar dat hij er bovenuit stak? Maar kan me echt niet herinneren dat hij ooit de beste speler in een wedstrijd is geweest.

48   1  
Jos de Wit

Maakt niet uit hoe slecht ie speelt, maar juichen/ klappen als de Rooij gewisseld wordt erger ik me echt dood aan, heeft al weinig vertrouwen denk ik en dat wordt hier niet beter van. Verder is Velanas ook echt waardeloos maar die scoort er af en toe nog eentje. De 1-1 was pas de eerste kans dus er moet nog veel gebeuren, maar het oogt al beter dan onder Molenaar. Wel genoten van de strijd gisteren en de sfeer was goed ondanks dat we de hele wedstrijd achter stonden haha

29   2  
Ouwe Spionkop

Laar Herrman maar vaker invallen. Ik was verbaasd dat bij ook op de vleugel uit de voeten kan.
Blijkbaar heeft hij dus wel techniek, is snel en prachtige belangrijke goal gemaakt.

29   10  
knurft

NOAD1976 is wel errug stil vandaag ...zou er wat aan het handje zijn met hem 🤷‍♀️

16   5  
Mo

Komt Warmerdam nog????

21   6  
Badeend

Staring was met afstand de beste man bij NAC gisteren. Omgba ook hartstikke goed, Van der Sande en Lucassen bleven maar werken en gaan, die snappen het wel. Velthuis viel heel goed in, en Luc Marijnissen speelde alsof hij al jaren niet anders doet.

De Rooij en Velanas, tja. Op basis van wat ze (de laatste tijd) laten zien, hoef je niet rouwig te zijn dat hun contracten aflopen einde seizoen. Beide kunnen denk ik wel beter, al blijf ik erbij dat je met Velanas helemaal niets opschiet. Die heeft teveel tijd en ruimte nodig om in de as te kunnen spelen, is absoluut niet de nr. 10 in het driehoekje voorin. Op de vleugel kan het nog, enigszins, maar niet in een 3-5-2. En omdat NAC's centrale verdedigers niet sterk genoeg zijn om met 2 te spelen, kun je niet met Velanas op links en een back achter hem gaan spelen. Dus heb je een heel ander type speler nodig op links (Wernersson?) en is er eigenlijk geen plaats voor Velanas in dit team.

Gisteren liep hij ook overal, maar vooral op de verkeerde plaats, zowel verdedigend als aanvallend. Hij heeft gewoon het echte gevoel niet voor een vrije(re) rol. Jammer, maar helaas - doorselecteren is het devies.

Ik ben wel heel benieuwd hoe er gespeeld gaat worden als Schalk zou komen - in mijn ogen is juist Van der Sande een zwervende spits, en als Schalk daar "omheen zou gaan spelen".... dan mis je toch écht een aanspeelpunt. Dit blijft ook een beetje de makke van De Rooij, ook in dit systeem lijkt er voor hem nog geen écht goede plaats, al zou ik hem in deze rol pas beoordelen over 5 wedstrijden.

8   13  
Realist

Ik kon er gisteren niet bij zijn, dus heb noodgedwongen naar radio 076 geluisterd. Volgens deze heren was T. Marijnissen echt met afstand de slechtste van het veld. Had volgens hen werkelijk geen één fatsoenlijk actie/pass of bal en toch krijgt hij hier een bovengemiddeld cijfer. Snappen de heren van 076 er niet zo veel van of krijgt T toch eerder wat betere cijfers omdat het een jongen van Breda is?

17   7  
Breda83

@Realist

Voor iemand die geen linksback is deed Marijnissen het redelijk. Was sowieso beter dan Ligeon in de eerste helft.

15   3  
Wanny

@ REALIST

Marijnissen viel ook matig in. Verloor een paar keer een bal waardoor we een gevaarlijke counter om de oren kregen.

Maar toch zie ik hem wel graag invallen, want er is niemand die zoveel energie brengt als hij. Als ie daar nog rendement aan kan koppelen is het een prima speler om erbij te hebben.

20   4  
Nummer 2

Bijzonder dat Omgba het hoogste cijfer heeft gekregen hier op de website. Groot talent, speelde aardig, zeker voor een basis debuut en ik vind dat hij (deze wedstrijd) zeker niet onderdoet voor Banzuzi.

Maar Staring was in mijn ogen echter echt de man van de wedstrijd, met momenten speelde hij met de juiste agressie en felheid die ik graag zie. Zocht ook steeds naar een vrije man maar die kwam dan niet.. dat kun je Omgba moeilijk kwalijk nemen en van der Sande doet zijn best. Maar de aanspeelbaarheid van m.n. Velanas en de Rooij viel we wel tegen. Velanas helemaal, die vanaf het middenveld toch het spel vorm zou moeten geven maar hij leek wel verstoppertje te spelen. Ik denk met de juiste jongens er omheen dat we nog veel plezier aan Staring gaan beleven!

19   29  
Tip

Leuk om al die oprechte reacties te lezen. Speelde je vroeger met je treintje dan was je DE machinist. En met een vliegtuigje DE piloot in de tweede Wereldoorlog. Je won alle gevechten in de lucht. Als je als 17 jarige een vrije trap bij de amateurs binnen knalde dacht je dat er er een moment zou komen dat je dat in NAC1 ook zou lukken. Maar bij 9999 van de 10000 bleef het bij de amateurs. En we blijven gelukkig ons hele leven verder spelen. Als ik het zo lees dan zitten er hier tientallen hoofdtrainers met een geweldige prof. voetballoopbaan achter zich. Maar waarschijnlijk was bijna iedereen hooguit de meesterlijke spelverdeler van , pak hem beet , SAB 3. Kortom laten we astemblieft regelmatig relativeren. Mijn reactie is niet arrogant , hij geldt namelijk net zo goed voor mezelf en eigenlijk voor iedereen. Op naar Helmond.

7   7  
Etten-Zuid

Spannende pot gezien. Inderdaad Lucassen m.i. man of the match.

Betreft Hermann nog een goede suggestie: Hermann oehoehoehoe (2x) Hermann dat is de man. Origineel: Jettie Palleti - Herman

13   4  
Jezus is hier

Beste TIP,

Nee nimmer gedroomd van NAC1.

Wel van Manchester City. Helaas was het salaris me te min.

19   14  
Paar Biertjes Extra

Het verbaast me altijd dat De Rooij en Velanas in 1 adem genoemd worden. Velanas levert, De Rooij niet. Velanas werkt, probeert acties te maken. De Rooij hobbelt wat over het veld, loopt zijn man achterna, maar nooit echt om de bal af te pakken. Van mij mag iedereen slecht spelen, maar dan wel 100% inzet en bezieling. En dat mis ik bij Kaj. Je krijgt soms het gevoel dat ie na dit seizoen gewoon met voetballen gaat stoppen.

3   15  
WillyG

Je kan hier tegenwoordig ook niks meer teruglezen en waarom iemand iets zegt of waar die op reageert. Want het is weer weg gehaald. Haal dan ook even alle reacties op de berichten weg die je verwijdert. Het bezorgt mij nu weer een slapeloze nacht, ik zal nooit meer weten waar men nu inhoudelijk op heeft gereageerd. Ben ik de enige die hier moeite mee heeft of moet ik mezelf na laten kijken?

HUP NAC

8   14  
Jezus is hier

Nee niet na laten kijken.
U bent normaal.

Gewoon van de brug springen.

18   6  
Volksclub NAC

Lucassen MOTM! Nu is het hosanna en als we dit weekend tegen Helmond onderuit gaan is het weer 10 keer niks. Toegegeven dat ik hier zelf ook in mee ga. Derhalve een dag na de mooie bekerpot gewoon weer terug naar de orde van de dag.
Haal die 3 eredivisiewaardige versterkingen! Je kan er echt niet op gokken dat het nu wel goed gaat komen met de spelers die we nu hebben.

5   10  
steven73

goed gedaan, eindelijk een beetje voetbal . alleen voorin is het lastig. Kan iemand van de Sande vertellen dat hij iets meer op zijn benen moet blijven staan. En niet bij eljke aanraking gaat liggen. Dan weet ik zeker dat hij veel meer rendement creëert.

26   10  
Ivo

Nee Tip, je reactie is niet arrogant.

Wij, de domme supportertjes, moeten allemaal onze bek houden en moeten het vooral niet over voetbal hebben. Want daar hebben we toch geen verstand van. Oogjes dicht en snaveltjes toe.

Ben jij toevallig dominee ofzo? Ga lekker in de kerk preken.

3   14  
Nr. 20

Team goed gespeeld
Afscheid nemen van de rooij en velanas. Wetende dat ze het bij andere club veel beter gaan doen maar doorpakken.
Verder met Kortsmit, Marijnissen, Velthuis, Starring, Omgba. Marijnissen 2. McNulty, Lucassen, van der Sande, Antonia, Agougil, Banzuzi en rest doorselecteren.
Schalk is zelfde type als van der Sande en ondanks dat ik hem graag zie komen zou ik helaas voor ander type spits gaan. Verder in KKD met druk naar voren spelen in formatie 1-3-4-1-2. Maar nu laat ik het aan de echte kenners.

24   0  
Nr.20

En ik hoop dat van Schuppen zijn terugval achter zich laat. Viel gisteren goed in en is prima speler.

16   1  
Geelzwartwit

De Rooij en Velanas lopen uit contract en precies oo die posities heb je je beste spelers nodig die het verschil maken en voor de creatieve aanvoer zorgen.

Ik zou zeggen prima want dan kan Maas daar meteen 2 echt goede spelers voor gaan halen. Waar je de rest aan kan ophangen.

Op zich een prima situatie met het oog op volgend seizoen. In ieder geval beter dan dat je moet twijfelen of je ze nog extra kansen geeft.

11   29  
Barry

Lucassen scoort met een 7 meer punten dan dat hij ballen naar de goede kleur heeft gespeeld. Als iemand hard rent en heel veel inzet toont, wil niet zeggen dat hij een goede pot speelde. Hij leverde echt alles in.

29   1  
RV

Ik meen me te herinneren dat ergens diep in de verlenging Lucassen ook nog een sprint trok en in de zestien een bal kopte. Dat heb ik Rutten nog nooit zien doen. Deze jongen heeft een goeie drive en is vaak de gevaarlijkste buitenspeler.

Vind het eigenlijk (hetzij een iets minder belangrijke positie) de beste aankoop van dit seizoen. Eigenlijk zouden we iets meer van dit soort gasten nodig hebben. Al een aantal wedstrijden op hoog niveau in de benen, het misschien net niet redden in de Eredivisie maar nog 24 jaar en voldoende potentie om te groeien. Profiel Thom Haye en dus nu Boyd Lucassen.

7   21  
Arie

Het was echt helemaal niet best, maar boeien, dit zijn heerlijke potten voor een supporter.
Cijfers slaan nergens op, want in principe verlies je deze pot gewoon 1-2 zonder ijverige grens.

3   12  
Iksnaptnimehr

We krijgen 1X een afgekeurde goal tegen en dna ook nog die kans van bannis die er in moet. Allebei deze landen kwamen voort uit een megaaa domme onnodige overtreding van Lucassen waarvan hij er echt veels te veel maakt

4   4  
scheppioni

BOYD LUCASSEN !!!
Een echte NAC dna speler !
Trek de lijn in 2023 door NAC, make us proud again !!!

5   0  
De muzikant

Leuk om die oprechte reactie te lezen van iemand die denkt dat hij DE kenner is. Het kind verdwijnt niet zomaar uit een mens.

0   0  
Badeend

@IKSNAPTNIMEHR

De afgekeurde goal kwam uit een voorzet halverwege de helft van NAC na een inworp - Lucassen dekte op dat moment zijn man en moest er zelfs nog een overnemen omdat een van de middenvelders die van hem liet lopen. De voorzet kwam rechts in het strafschopgebied terecht waar Seedorf MacNulty aftroefde en via een NAC speler (Velthuis?) binnenschoot.

Wat was precies de "megaaa domme onnodige overtreding van Lucassen waarvan hij er echt veels te veel maakt" hier?

De kans van Bannis kan ik niet meer terughalen, was Lucassen daar wél bij betrokken?

Laad alle berichten na dit bericht in