Wij gaan niet opzij

Been: "van Hecke zegt nee tegen Monaco"

Praatpapegaai

De transfer van Jan Paul van Hecke naar AS Monaco is afgeketst. Dat stelt Mario Been bij Fox Sports. Volgens de analist heeft Van Hecke de Franse club laten weten af te zien van een transfer.

Bij Fox Sports spraken Mario Been en Hans Kraaij Jr over de toekomst van Feyenoord. Leroy Fer en Eric Botteghin moeten verlengen of op zoek naar een nieuwe club bij Feyenoord. Waar Fer er wel uit gaat komen met Feyenoord is oud-NAC speler Botteghin nog een twijfelgeval. Als het aan Hans Kraaij junior ligt halen de Rotterdammers Van Hecke op als vervanger voor de ouder wordende verdediger. Want Mario Been weet te vertellen dat de transfer van de verdediger naar AS Monaco geen doorgang gaat vinden.

Been: "Als je een Van Hecke ziet bij NAC, wat vlakbij is, moet je dan met Botteghin door? Is Botteghin nog steeds de versterking die Feyenoord nodig heeft?”. Als Jan Paul en Monaco er uit zouden zijn zou dat natuurlijk een onmogelijke transfer zijn. Maar daarover brengt Been naar buiten dat Van Hecke "Nee" heeft gezegd tegen de Monegasken. Daarmee is de toekomst van Van Hecke ineens weer helemaal open. NAC was al akkoord met AS Monaco, maar speler moest er inderdaad nog uitkomen met de club. 

Daarmee gaan beide heren analyseren of Van Hecke dan wel of niet naar Feyenoord zou moeten verkassen. Kraaij: “Van Hecke is echt verschrikkelijk goed. Ik weet niet of Feyenoord anderhalf tot twee miljoen heeft, maar dan zou ik hem direct halen”. Waarop Been aanvult: “Het enige dat minder is, is dat hij niet de ervaring van Botteghin heeft. Maar we weten nu inmiddels wel dat Botteghin niet de speler is die Feyenoord verder gaat helpen. Dan zal je toch een keuze moeten gaan maken om naar de toekomst te kijken.” 

Het rommelt in ieder geval weer om Van Hecke, en wie weet liggen alle opties dus weer open voor de jonge zeeuw. 

Bron:
B-Side Rats, Voetbalzone
Terug naar overzicht
43 Reacties
96   11  
Chapuisat

OMG ik zie het alweer gebeuren : JP naar Rotterdam, NAC klein bedragje + wat (huur)spelertjes die in Rotterdam buiten de boot vallen..........

96   11  
Chapuisat

OMG ik zie het alweer gebeuren : JP naar Rotterdam, NAC klein bedragje + wat (huur)spelertjes die in Rotterdam buiten de boot vallen..........

19   74  
steven73

JP dan nog maar een seizoen bij NAC als dat waar is. En alleen laten gaan voor minimaal 2 mil. wel klote voor JP want Hyballa ziet niets in jonge gasten, komt hij dus niet aan spelen toe hahaha

27   5  
geelzwartwit

Onder Advocaat groeit vd Hecke natuurlijk veel harder door dan via Moncao > Utrecht.
Feyenoord heeft wellicht niet voldoende geld maar Fer en Botteghin zullen niet voor een habbekrats op de loonlijst staan. Daarnaast is er voor NAC wellicht een lagere transfersom mogelijk maar een betere doorverkoopdeal. En doorverkopen zie ik via Feyenoord eerder gebeuren dan Monaco > Utrecht.

Ik weet niet of er echt een Nee naar Monaco is gekomen maar als dat op basis van salaris zou zijn kan het nog moeilijk zijn om bij een andere club hetzelfde te krijgen? Als vd Hecke nee gezegd heeft dan moet hij een ander ijzer in het vuur hebben wat voor hem sportief en financieel aantrekkelijker is.

39   8  
Beest

Het zal eens meezitten...

Die 2 miljoen konden we goed gebruiken

9   28  
Ric

Zou onze Belg nu wat minder hard rennen voor deze deal? In de wetenschap dat zijn dagen zijn geteld

15   1  
Bou

We zullen het wel zien, ik geloof nu niet direct dat Been gelijk heeft met zijn statement.

57   3  
Buurman

Van Hecke wilde bepalen aan welke club hij verhuurt zou worden. Op zich terecht. Maar ik zei al dat dit een breekpunt kon worden. Maar goed, als Feyenoord 2.250.000 betaalt is het ook prima. NAC dient zich wel keihard op te stellen over de prijs. Been heeft van Hecke weer verder opgewaardeerd. Komt goed.

9   4  
Bier en friet

Mocht het waar zijn, dan zou ik voor een flink doorverkoop% gaan met een minimale afkoop als Feyenoord hem ruilt (Of uit contract laat lopen).

Hoor nu steeds meer 'kenners' die van hecke een grote toekomst toedichten. Ik vind dat lastig te beoordelen in huidige team en ik kkd, maar laat ik eens op de kenners afgaan. Daar komt bij dat clubs meer geld betalen als dezelfde speler van Feyenoord afkomt en zeker als deze ervaring in ere heeft gehad. Feyenoord heeft niet de liquide middelen, wel het podium en een plek op CV.
Denk dat je met doorverkoop% meer over gaat houden dan in de komende verstoorde transferwindow vanuit NAC een speler met half jaar ervaring kkd in de markt te gooien.

Een jaar behouden... Naja, is een risico. Raakt hij geblesseerd? Zit er nog veel rek in in de kkd? Heeft hij gewoon jaar gepiekt of rendeert hij gewoon beter op hoger niveau? Mocht er vol ingezet worden om komend seizoen te promoveren dan kan van hecke daar een belangrijke rol in spelen, als het pappen-en-nathouden blijven qua investeringen dan kan NAC het risico beter bij een ander leggen

13   5  
Real Robert

Ik denk, dat dat bedrag echt wel 2 miljoen blijft. Buiten Monaco was er ook al AZ met een dergelijk bod. De transfersom is wel zo'n beetje bepaald.
Clubs als AZ of Feyenoord hebben niet alleen dat geld op de plank, maar wellicht ook overbodige aanvallers, die voor NAC goed inzetbaar zijn.
Zal wel door Manders uitonderhandeld moeten worden.
Misschien een iets minder hoog bedrag met een doorverkoop-percentage.

24   0  
Arie

Het lijkt me dat de minimale transfersom nu is vastgesteld op 2 miljoen. Mocht Feyenoord komen, of AZ, dan gewoon een doorverkooppercentage van 25% erbovenop. Kan hij na een geweldig Champions League seizoen zomaar nog eens 3 a 4 miljoen opleveren, als we even vooruit dromen.
Dan heb je de beste deal uit de geschiedenis van de club.

23   6  
Mo

2 miljoen + 2 goede voetballers voor ons NAC+ doorverkooppercentage van 20%

27   7  
Molenschot Loco

Die 2.5 miljoen is pinutts voor City!!! Zou daar minimaal een telefoontje aan wagen TVDA!!!!!

10   0  
Tombola Breda

Als dit al waar mocht zijn, dan is er nog geen reden voor paniek lijkt me. Het moge duidelijk zijn dat JP zijn marktwaarde momenteel rond de 2 miljoen ligt. Dat wordt niet ineens significant minder door het afketsen van een deal. En de transfer zomer is nog lang. En van Hecke is echt niet gek. Die zegt geen 'nee' als hij er niet zeker van zal zijn dat er nog genoeg andere gegadigden zijn.

10   82  
Bside

Wellicht dat ie met Olij mee kan naar de kruiken.

10   5  
Ivo

Zijn marktwaarde kan wel 2, 5 of 10 miljoen zijn, maar door de Coronacrisis zit iedere club op de centen. Zelfs de clubs met een gezonde buffer. Ik moet het allemaal nog zien. Na de vakantie (van de spelers) traint van Hecke gewoon weer mee.

13   11  
sjef de gevulde koek

Netjes van VD Hecke zegt wel iets over die jongen om niet blind voor het geld te gaan en dan overal uitgeleend worden etc. Kans groot dat ze weer met AZ bezig zijn. Daar wil hij het liefste heen.

3   34  
Toontje

Heb altijd al gezegd dat de opbrengst voor JP ver van die 2 miljoen zou blijven uiteindelijk. En dan komen we nog te kort om de gaten te vullen

15   2  
Fijn Streven

Ik ben van mening dat we van Hecke deze moeten verkopen. Je kan moeilijk met een speler blijven zitten die heeft aangegeven niet in de KKD te willen spelen met een prijskaartje van 2 miljoen. Dat geld kunnen we goed gebruiken om andere linies te versterken...

24   1  
Bart

Niet voor minder dan 2 miljoen laten gaan laat anders maar in breda. Van Hecke ook laten weten dat een minder bod dan van Monaco hij niet weggaat!

28   2  
NAC vooruit!

Als Feyenoord ook €2.000.000 neer wil leggen + 20% doorverkoop percentage, dan valt er over te praten!

6   4  
Brecht

Kan Manders beetje onderhandelen? Of is het meer een bestuurder? Met die Rotterdammers moet je wel een beetje vechtertje zijn

9   2  
scheppioni

Dordt noord heeft totaal geen kapitaal, dus NAC en JP, wees verstandig beide, daar naar toe is geen optie, NAC zal weinig ontvangen, JP zal amper de kans krijgen .......
Of het nu 1,5 of 2 miljoen gaat worden, Manders moet zeker de doorverkoop percentage goed regelen, persoonlijk denk ik dat JP het beste tot zijn recht komt in de Bundesliga .....
JP contra weghorst, lijkt mee een schitterende strijd ! Come on NAC en JP, beide in belang van ons NAC svp !

9   5  
Toontje1964

#bside.........bside onwaardig!!!

14   33  
De Kroonprins

Kunnen wij als supporters, d.m.v. crowdfunding o.i.d., niet een belang nemen in JP van Hecke? Even iets slims bedenken om niet in strijd te handelen met third party ownership, maar ik zou er best een serieus bedrag in willen investeren. We leggen met elkaar 1.75 mio bij elkaar, NAC verlengt voor 5 jaar met van Hecke tegen een top KKD salaris en helpt NAC naar de eredivisie en na een jaar (in hopelijk betere marktomstandigheden) verkoopt NAC van Hecke en kan de transferopbrengst worden gedeeld tussen alle investeerders.

Uiteraard realiseer ik me ook wel dat de kans dat dit op korte termijn gaat gebeuren minimaal is, maar het zou wel een out-of-the box idee zijn. En aangezien het Graydon mannetje hier ook schijnt mee te lezen: kom er maar in Mattijs! ;-)

7   7  
Dutchbird

@de Kroonprins
Gij gelooft vast nog in sprookjes.

Stel dat NAC bereid is de transferrechten op JP te verkopen aan zo'n "collectief" dan loopt JP na een jaar gratis de deur uit want je hebt geen contract met de speler, alleen met NAC. Foetsie zijn dan jouw miljoenen. Mocht je al een poging ondernemen om met JP ook een contract af te sluiten; dat gaat hij niet doen want hij wil niet langer in de KKD spelen.

Ik zou me de volgende keer, voordat je hier nog wat schrijft, eerst een beetje verdiepen in de materie. Niets tiepen mag ook.

11   5  
Beest

Is het tiepen of typen

29   2  
Eastwood

Mocht Monaco niet doorgaan, zou ik toch nog eens een poging wagen bij AZ.

JP aanbieden voor een bedrag van 1,75mln + Druijf in de deal betrekken met een 2-jarig huurcontract tegen 0 tarief zodat je de komende 2 jaar voorzien bent van een goede spits + een doorverkoop percentage van 20 à 25% van het bedrag boven de 1,75mln.

En nu kan iedereen wel gaan roepen dat we minimaal 2 miljoen willen hebben voor JP, maar dit lijkt me een win-win situatie voor beide teams. NAC krijgt een spits die zichzelf al meermaals bewezen heeft in de KKD. Ze verdienen erop als JP zich blijft ontwikkelen en we moeten niet vergeten dat 1,75mln + extra clausules helemaal niet verkeerd is in deze tijd. We moeten niet vergeten dat JP nog geen 20 wedstrijden in de benen heeft en er op enig moment echt wel een terugval gaat komen, zoals bij iedere jonge speler.

8   8  
De Kroonprins

@Dutchbird: Nee heel realistisch is het naar alle waarschijnlijk allemaal niet, maar uit jouw reactie blijkt evenwel ook weinig kennis van zaken.

Waarom zou JP na een jaar transfervrij de deur uitlopen, in het geval NAC erin geslaagd zou zijn, zijn contract te verlengen en sterk op te waarderen? De investeerders gaan logischerwijs ook helemaal geen (arbeids)overeenkomst aan met de speler: er blijft sprake van een reguliere arbeidsovereenkomst tussen club en speler. Separaat wordt een overeenkomst aangegaan tussen club en investeerders die zich hebben verenigd in een rechtspersoon. Op basis van die overeenkomst dient NAC de transferopbrengst uit de verkoop van JP van Hecke over te maken naar de investeerders. NAC blijft volledig eigenaar van de speler en handelingsbevoegd. Uiteraard kan je wel bepaalde waarborgen inbouwen in de overeenkomst tussen NAC en investeerders, die moeten voorkomen dat NAC de speler onder de marktprijs zal verkopen en de investeerders uiteindelijk berooid achterblijven.

12   17  
Buurman

Onbegrijpelijk die duimen omlaag bij de Kroonprins. Want in potentie is dit een zeer goed idee. En uiteraard kan het.
Maar wij hebben een cultuur gekregen bij NAC van overleggen, beter gezegd lullen en hard roepen en onderuit halen van de ander ten faveure van de eigen positie. De drijfveer daarbij is angst dat andere mensen belangrijker worden dan het legertje huidige overleggers.

8   7  
Toontje

@De Kroonprins

Absoluut niet realistisch.

Bovendien ga je ervan uit dat JP in zijn eentje NAC wel even naar de eredivisie helpt. Hij kan redelijk voetballen maar geen team dragen. Daar heb je ook een goede selectie voor nodig en dat lukt niet zonder geld.

6   5  
De Kroonprins

@Toontje: ik zeg helemaal nergens dat ik ervanuit ga dat JP ons in zijn eentje naar de Eredivisie helpt. De kans is alleen groter met een verdediger waar de hele eredivisie interesse in heeft, dan zonder. Indien we al niet meer de ambitie hebben om komend seizoen te promoveren - we hebben nota bene de grootste supportersschare en een van de grootste spelersbudgetten - dan kunnen we net zo goed niet aan het seizoen beginnen. De constructie is juist bedoeld om geld te genereren, dat wellicht voor een beperkt deel kan worden aangewend om de selectie te versterken én je beste speler nog een jaar voor de club te behouden.

5   3  
Basje

Het is geen gek idee zeker niet zelfs. Ik denk dat dit ook interessant is voor inversteerders. Maar vgm is jp in z’n hoofd al niet meer bezig met NAC. Na wat intresse van clubs zei die al meteen ik moet naar de ere enz.

9   1  
Arjan

Dan zou ik m houden voor een jaar en een twee jaar bij laten tekenen.

Dan moet hij zich maar echt bewijzen komend jaar

2   8  
Ben

Van Hecke naar Feyenoord 2 miljoen
Bottegin naar Feyenoord
Mooie deal man met ervaring

8   4  
ome cor

Van Hecke zegt nee tegen Monaco en ziet veel in de plannen die FC Utrecht met hem heeft....

Zo'n Zeeuw heeft dan toch wel iets te lang met z'n kop in het zoute water gehangen, denk je dan toch ?

Mij boeit t niet zolang hij maar minimaal 2 miljoen + doorverkoop percentage oplevert.

5   3  
Sjef de gevulde koek

Iedereen roept hier maar wat. Zoveel miljoen, na die club nee naar die andere. Maar ik hoor niemand wat ik denk. Ik hoop namelijk stiekem dat hij gewoon lekker blijft. Dat scheelt namelijk niet een beetje maar heel veel. We willen toch promoveren of niet ?

11   2  
Buurman

Als van Hecke naar Feyenoord gaat is het uiteindelijk toch wat ik had verwacht. Is ook een hele mooie club voor van Hecke. Mooie deal zou zijn ; plus minus twee miljoen , doorverkoop percentage en Bottegin op de loonlijst van NAC voor 2 jaar.

4   2  
Nonkel Frans

@sjefdegevuldekoek en zo is het. Het lijkt hier wel een beleggersclub . Willen we voetbal of willen we geld zien.?
Allebei schreeuwt de meute dan , ja natuurlijk.
Om vervolgens met kritiek te komen we hebben straks een hoop geld maar geen visie.
Kortom Van Hecke uit Zeeland gaat sowieso dood daar in Monaco. Hij blijft bij ons met een mooi contract van ons gouden supportersgeld -speelt elke wedstrrijd - rijpt lekker uit en stap over een jaar of 2 -3 over naar een mooie club.

6   1  
NAC4Ever

@SJEF DE GEVULDE KOEK
Dat hoop ik ook. Maar door corona kan NAC het geld extra goed gebruiken. Als van Hecke blijft hoop ik dat zijn waarde in gestegen.

Daarnaast denk dat ik dat van Hecke wel weg zou kunnen, maar dan zou ik Monsalve houden. Kan leven met beide van deze opties:
1. Je hebt Monsalve-Riera+ geld door verkoop van Hecke.
2. Je hebt van Hecke, Monsalve en Riera.
Zijn voor NAC geen slechte opties denk ik.

1   4  
ome cor

Waar is onze ziener, de man met de gave om het enige juiste inzicht te hebben ?
Waar is Yadran Blanco ?

2   0  
Molenschot Loco

Ook ik zeg als Van Hecke weg gaat...Monsalve behouden samen centraal met riera...

3   1  
linksrechts

Wie weet gaat Ajax zich ook nog wel mengen of PSV, na alle commotie. Die moeten toch ook meekrijgen dat er zoveel belangstelling is voor deze jongen.

1,5 miljoen en 25% doorverkoop. Dat zou een mooie deal zijn. Feyenoord lijkt mij een serieuze kandidaat. Die halen ook spelers als Diemers binnen alsof ze de nieuwe messias zijn haha.

En sjef gevulde koek koek wat loop je allemaal weer te bazelen hier man kom op zeg. Zoek toch een andere hobby joh. Weet je eigenlijk zelf wel wat je allemaal zegt. Het begint nu echt sneu te worden. Ga nou gewoon met ome cor en beest samen op een eiland zitten. 3 narcistjes bij elkaar, komt goed ipv dit forum vervuilen. Engerd

0   1  
Jurgen

Voor de kakkerlakken €1,750 mil. voor JP 20% doorverkooppercentage en Bothingin weer naar Breda

Laad alle berichten na dit bericht in