Overal waar we komen

Manders moet plooien voor 1 juli zien glad te strijken

Italo

Als heuse mediator heeft directeur Mattijs Manders momenteel zijn handen vol aan het conflict tussen trainer Peter Hyballa en technisch manager Tom van den Abbeele. Op uiterlijk 1 juli moeten de neuzen binnen de club weer dezelfde kant op staan.

Vanavond dient de eerste stap richting een mogelijke verzoening te worden gezet. Er staat dan een, al eerder gepland, gesprek tussen Manders en Hyballa op de agenda: “Dat er een verschil van inzicht is, is voor iedereen duidelijk. Peter heeft een hele andere kijk op voetbal dan Tom. Dat probleem moet voor 1 juli, als de eerste training op het programma staat, zijn opgelost. Vanaf dat moment wil ik vol de focus hebben op het nieuwe seizoen en moeten de neuzen dezelfde kant op staan.”

Om te peilen hoe supporters in deze wedstrijd zitten is Manders gisteren het internet opgedoken. Op deze site was er voor hem meer dan voldoende leesvoer, gezien de grote hoeveelheid reacties op de laatste berichten: “Als directeur benadruk ik steeds dat we het met z’n allen doen, daar horen de supporters dus ook bij. En we kunnen niet zeggen dat het hier al jaren rustig is, dus volg ik soms de meningen in en rondom de club. Uiteindelijk hebben 9.000 supporters een seizoenkaart gekocht. Ik was gewoon ook nieuwsgierig wat zij hiervan vinden.”

Ook heeft Mattijs Manders gesproken met de spelersraad over deze kwestie. Uit dit gesprek is naar voren gekomen dat de spelers achter de werkwijze van trainer Hyballa staan. Zij geven aan met de Duitse trainer het nieuwe seizoen in te willen en geloven in zijn opvattingen.

In de komende negen dagen dienen alle plooien tussen Hyballa en Van den Abbeele te worden gladgestreken. Lukt dit niet, dan lijkt een vertrek van één van de twee de enige uitweg.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
61 Reacties
121    
naxioma

Oorsprong van het conflict ligt bij ambitie van eigenaar-aandeelhouders en risico dat zij willen lopen. Bij de aanstelling van Van den Abbeele is hij gebriefd dat NAC financieel op eigen benen moet kunnen staan en waarde moet creëren door jonge talentvolle spelers aan te trekken om deze later met winst door te verkopen. Door dit succesvol te doen zouden dan steeds betere jonge spelers moeten kunnen worden aangekocht en kunnen worden doorverkocht. Op enig moment moet het niveau dan zo zijn opgekrikt dat duurzame promotie mogelijk wordt. Een mooi verhaal op papier, maar eenieder weet dat lange termijn beleid zelden werkt in de voetballerij. Succes op lange termijn worden behaald door succes op korte termijn. In Nederland is structurele waarde creatie (winst draaien) alleen mogelijk voor de eerste 10 tot 12 clubs in de eredivisie, daaronder is het aanmodderen. Dat de eigenaar-aandeelhouders toch kiezen voor de eerste aanpak heeft alles te maken met het feit dat ze niet in de club willen en durven te investeren. Bevreesd geworden dat ze weer verkeerde mensen aanstellen en geld investeren in verkeerde spelers.
Hyballa weet dat promotie (en dus duurzame waardecreatie) alleen mogelijk is met een sterke evenwichtig samengestelde selectie. Met een kern van ervaren karaktervolle en succesvolle spelers, aangevuld met enkele jonge veelbelovende talenten. Hij beseft ook donders goed dat hij ‘afgerekend’ wordt op het al dan niet realiseren van promotie. Van den Abbeele wordt waarschijnlijk ‘afgerekend’ op waardevermeerdering van individuele spelers.
Voor een club als NAC zou de enige doelstelling moeten zijn het realiseren van promotie naar de eredivisie en hiertoe -binnen kaders- gericht te investeren. Dit uitgangspunt zal dan leidend moeten zijn voor samenstellen van de selectie en eventuele extra investeringen in het spelersbudget. De risicomijdende opstelling van de eigenaar-aandeelhouders (en daarvan afgeleid de opstelling van Van den Abbeele) zal niet leiden tot (duurzame) promotie. Het huidige ‘beleid’ leidt dan tot waardevermindering in plaats van de gewenste waardecreatie. NAC verdient naast een ambitieuze trainer zoals Hyballa ook ambitie en investeringsbereidheid bij directie, RvC en vooral de eigenaar-aandeelhouders. NAC is te groot om jaren achtereen in de KKD divisie te spelen. NAC is ook te groot om geleid te worden door middelmatige managers en directeuren. NAC is ook te groot om eigendom te zijn van de huidige visie- en ambitieloze risicomijdende aandeelhouders.

15    
Ric

Ben ik even blij dat van As al onder de pannen is bij Roda.
Anders had ik wel geweten wat er ging gebeuren.

35    
TheBeek

Dat was wel de laatste TD die er voor zorgde dat we gewoon elk jaar eredivisie speelde ;)

-3    
Braze

Manders zegt in de krant dat hij op de hoogte was van het verschil van inzicht tussen TD en Trainer.
Dat duidt op een machtstrijd tussen TD en Trainer.
Had Manders eerder in kunnen grijpen?
Hij meldt ook dat het Technisch Hart weer ingevoerd is.Zijn dat dezelfde mensen?
Is Hyballa, populair bij de achterban, gebruikt om met hulp van Gabriels en Blanco de TD te wippen?
Duidelijk is dat er achter de schermen weer veel gerommeld is.
Misschien wordt het morgen beter , maar het wordt toch nooit goed(bij NAC althans).

1    
Joepel

Hartstikke leuk dat hij de neuzen weer dezelfde kant op wil hebben, maar deze situatie is natuurlijk niet te lijmen. We wachten maar weer af wie het volgende poppetje op de stoel van de trainer en/of TD wordt...

1    
Mick j

Niet POLDEREN geen plooien glad strijken loop toch een Keer fout.
De valse plooi eruit , dwz in mijn
ogen en van maanden volgen en beschouwen de plooi van
de TD .
De grenzen zijn weer open dus dat mag geen smoesje zijn.

6    
Nakorakel

Directeur en Trainer gaan toevallig vanavond samen zitten zonder TD omdat er al een afspraak stond?

Tommeke is klaar in Breda27    
Wanny

Dit stuk lezende verwacht ik dat de TD het veld moet ruimen. De spelers willen met Hyballa verder. En Manders zal ook graag zijn eigen keuze TD willen neerzetten.

-19    
sjef de gevulde koek

Verhaal in de krant geeft aan dat het 1 grote tyfus bende is. Alles communiceren via de media. lachwekkend is ook dat Manders opinie peilt op zn twitter account man man wat een amateurisme zeg. Conclusie wie gaat er deze week op straat gezet worden misschien kan BSR er een poll van maken of een prijsvraag. Ik denk beide want er is wel degelijk met Steijn gesproken en TVDA ligt nergens goed helemaal omdat hij gewoon niks maar dan ook niks gepresteerd heeft. HUP NAC

23    
SjorsNAC

Ik zie hyballa liever blijven, zeker als ook de spelers achter hem staan. Daarbij begon het net weer te draaien onder Hyballa. Lange termijn is alleen leuk maar promoveren moet gewoon, het geld is keihard nodig anders is er straks geen lange termijn meer.

32    
Ivo

Ik lees het ook zo. Tom gaat deze strijd niet overleven.

En alhoewel ik dat qua toekomstvisie ergens wel begrijp, vind ik de manier waarop het gaat wederom schandalig.

4    
Tegel

Als Tommeke inderdaad weggaat ... wie dan?

En hoelang (kort?) krijgt deze nieuwe TM/D dan weer de tijd en vertrouwen?

10    
Pietjebel

@sjef

Ik ga al 33jaar naar nac heel wat meegemaakt
Maar hoe het de laatste jaren gaat kan gewoon niet voor zo'n grote club
9000 scc verkocht waardoor we als supporters in de top 5 van Nederland staan
Ik zit op aardig wat voetbalsite maar hoor iedere x maar weer het zelfde verhaal wij horen in de ere we hebben een mooie club maar hoe ken het dat het bestuur met iedere x nieuwe ad td en nieuwe trainers aan blijven plooien
Word het niet eens tijd dat de eigenaren tegen het ligt worden gehouden
Ieder jaar of zelfs ieder half jaar is dr gezeik

0    
Toontje

Ja inderdaad heel jammer dat van As al onder de pannen is want die hadden we i.s.m. Manders heel goed kunnen gebruiken. Sinds van As weg is is het nooit meer iets geworden en hij zorgde ervoor dat NAC nog winst maakte en jaren in de eredivisie kon blijven.
Alles is daarna kapotgemaakt door nietsnutten die heel weinig fatsoenlijke namen in hun boekje hadden en het weinige geld uitgaven aan de verkeerde spelers zodat we nu met een groot begrotingsgat zitten opgescheept. Er moet nu zelfs verkocht worden om het rond te krijgen en dan hebben we nog steeds geen volwaardige selectie

2    
Wolfmanjack

En nu maar hopen dat Hyballa blijft en die koekenbakker vertrekt.

1    
Beest

Wat een gigantische puinhoop zeg.

Niemand wilt met hyballa gaan werken .
Welke td gaat hier nou instappen ? Als je het niet eens bent met de trainer wordt je publiekelijk afgemaakt .

Er wilt blijkbaar ook niemand met Tom werken dus daar zal ook iets inzitten . Welke trainer wilt daar nou in stappen.

Echt ongekend , zo moeilijk moet het toch ook niet zijn .

-6    
Molenschot Loco

Fijn dat Manders ook eens op visite komt bij B side Rats en leest wat er zoal leeft onder de fans....ook voor mij is het heel duidelijk exit TVDA....De spelers staan achter hem en dus niet achter Tom...Ik zou Hyballa gewoon ook aanstellen als TD ...A: Daarmee bespaar je een salaris want je zult TVDA moeten doorbetalen en B: spelers moeten met de trainer overweg kunnen een TD is niet dagelijks bezig met de spelers en nogmaals TVDA heeft a; mot gehad met Brood Weijs Elsinga Ten Rouwelaar en nu Peter...dus das duidelijk toch?

17    
fvf6

Dit voorval kan je ook toeschrijven aan de r.v.c. zij hebben beide heren aan- gesteld , en blijkbaar achteraf gezien, zonder te kijken hoe en wat voor plan deze heren hadden , om NAC vooruit te helpen . Er zit nu niets anders op dan een van de twee vriendelijk toch dringend de deur te wijzen . En dan mag de r.v.c zichzelf afvragen wat zijn nog te zoeken heeft bij ons NAC

121    
naxioma

Oorsprong van het conflict ligt bij ambitie van eigenaar-aandeelhouders en risico dat zij willen lopen. Bij de aanstelling van Van den Abbeele is hij gebriefd dat NAC financieel op eigen benen moet kunnen staan en waarde moet creëren door jonge talentvolle spelers aan te trekken om deze later met winst door te verkopen. Door dit succesvol te doen zouden dan steeds betere jonge spelers moeten kunnen worden aangekocht en kunnen worden doorverkocht. Op enig moment moet het niveau dan zo zijn opgekrikt dat duurzame promotie mogelijk wordt. Een mooi verhaal op papier, maar eenieder weet dat lange termijn beleid zelden werkt in de voetballerij. Succes op lange termijn worden behaald door succes op korte termijn. In Nederland is structurele waarde creatie (winst draaien) alleen mogelijk voor de eerste 10 tot 12 clubs in de eredivisie, daaronder is het aanmodderen. Dat de eigenaar-aandeelhouders toch kiezen voor de eerste aanpak heeft alles te maken met het feit dat ze niet in de club willen en durven te investeren. Bevreesd geworden dat ze weer verkeerde mensen aanstellen en geld investeren in verkeerde spelers.
Hyballa weet dat promotie (en dus duurzame waardecreatie) alleen mogelijk is met een sterke evenwichtig samengestelde selectie. Met een kern van ervaren karaktervolle en succesvolle spelers, aangevuld met enkele jonge veelbelovende talenten. Hij beseft ook donders goed dat hij ‘afgerekend’ wordt op het al dan niet realiseren van promotie. Van den Abbeele wordt waarschijnlijk ‘afgerekend’ op waardevermeerdering van individuele spelers.
Voor een club als NAC zou de enige doelstelling moeten zijn het realiseren van promotie naar de eredivisie en hiertoe -binnen kaders- gericht te investeren. Dit uitgangspunt zal dan leidend moeten zijn voor samenstellen van de selectie en eventuele extra investeringen in het spelersbudget. De risicomijdende opstelling van de eigenaar-aandeelhouders (en daarvan afgeleid de opstelling van Van den Abbeele) zal niet leiden tot (duurzame) promotie. Het huidige ‘beleid’ leidt dan tot waardevermindering in plaats van de gewenste waardecreatie. NAC verdient naast een ambitieuze trainer zoals Hyballa ook ambitie en investeringsbereidheid bij directie, RvC en vooral de eigenaar-aandeelhouders. NAC is te groot om jaren achtereen in de KKD divisie te spelen. NAC is ook te groot om geleid te worden door middelmatige managers en directeuren. NAC is ook te groot om eigendom te zijn van de huidige visie- en ambitieloze risicomijdende aandeelhouders.

9    
Baosje

dit gaat TvdA zijn kop kosten , dat kun je uit alles opmaken ...
ergens is het nog te billijken ook ... zijn beleid staat gewoon té ver af van alles wat NAC hoort te zijn ...

wat ik ook niet goed snap is dat tot op heden er geen doelstelling is uitgesproken ... wat wil men bij NAC exact ?
willen we geld generen en daarbij de sportieve doelstelling maar laten varen , of wil men voor het hoogst haalbare gaan .. en dat is niets minder dan een kampioenschap...
ik ben persoonlijk van mening dat NAC aan zijn achterban ( en dan laat ik het woordje stand , want daar hebben we volgens mij geen enkel recht meer toe, met dat gekut en gehannes van het laatste decenium ) verplicht is om gewoon voor het kampioenschap te strijden...en dat dit enkel en alleen maar kan met ervaren spelers , is vorig seizoen klip en klaar duidelijk geworden... met die zgn pareltjes van City komen we er ook niet

ik ben er overigens wel helemaal klaar mee dat onze club zo te grabbel gegooid is ...
iedere keer dat zelfde gekut en gezeik binnen ons NAC ....
is nu onderhand wel gebleken dat we onder de 3 "groten" echt geen steek verder gaan komen ...ondanks dat we ze op onze blote knieën moeten danken dat ze destijds NAC gered hebben.

snel de hele toko aan een partij die wel een duidelijke doelstelling heeft , die wel de juiste mannetjes op de juiste plaats kan zetten ...verkoop aan een partij die wel weet hoe de voetbalwereld in elkaar steekt en die wel door durven te pakken

op deze manier doorpruttelen is gelijk aan een comateus iemand...het is wachten tot er een keer de stekker uitgetrokken wordt.

en voor alsnog staan wij ( de supporters ) wéér in hun hemd ...
je zal maar een gouden SCC gekocht hebben.....

op naar betere tijden !!!
tijd voor revolutie !!!

1    
Ere

Ik lees het nu en ik las het al zo dat een van de twee weg gaat. Zoals ik het nu zo zal de TD plaats moeten maken voor een betere werkwijzen, Ted van Leeuwen is polsen.... daar lees je vaak positieve verhalen over, die heeft ook ervaring met een rommelige club

-1    
Scheids!

Als je op de reactie van Manders moet afgaan , die kennelijk de reacties van het publiek heel serieus neemt, kunnen we concluderen dat Tom binnenkort niet meer in Breda te bewonderen is! Terecht welteverstaan, want als je je hele staf tegen je in het harnas werkt, doe je het gewoon helemaal verkeerd.

-1    
ctk

Spelers en supporters staan achter Hyballa, dat zegt genoeg.
Als Van den Abbeele niet toegeeft dan is er maar een ding mogelijk en dat is afscheid nemen van de technisch manager!

12    
signase

@Naxioma (9.53):

Scherpe, goed verwoorde analyse!

14    
Ivo

Edelenbos heeft eigenheimer Eisenga, lichtgewicht TvdA en popiejopie Brood binnengehaald. Alle drie zijn straks al weg.

Zullen we deze mevrouw NOOIT meer een interimklus geven? Het kost klauwen met geld en ze haalt de verkeerde figuren binnen.

Laat nu Manders een TM kiezen die met Hyballa kan en wil samenwerken. En daarna wil ik 2 of 3 jaar niks meer horen over ontslagen. Samenwerken!

0    
De Beul van Etten

Leuk allemaal de plooien glad strijken. Maar laat vd Abbeele eerst maar de deal met Monaco rond maken voor dat hij waarschijnlijk wordt buiten gegooid.

Zoals Mossou zei in de laatste podcast, de verkoop van van Hecke is de reden dat je volgend jaar waarschijnlijk nog bestaat.

Geef v/d Abbeele nog wat ademruimte in het groter belang, het gaat nog stormen op de transfermarkt en er volgen echt nog wel buitenkansen hier en daar die door de crisis ineens voor NAC binnen hand bereik komen.

Want ondanks alles, zijn we nog steeds de mooiste club van het land met een gigantische aantrekkingskracht op spelers. Zeker, nu het financieel minder wordt in de voetbalwereld worden waarden als een fanatieke aanhang, mooie stad, vol stadion en de mogelijkheid je te ontwikkelen als speler belangrijker dan een paar meijers meer in de maand.

Die spelers komen wel Hyballa, je punt is duidelijk. Nu is van de Abbeele aan zet, en ik denk dat hij het een stuk makkelijker heeft zonder een hijgende Peter in de nek.

Hup NAC

3    
Hugo

Als deze kwestie niet opgelost kan worden en tvda het veld moet ruimen is er in mijn ogen maar een man die de vrijgekomen positie moet opvullen. Ton Lokhoff. Heeft zijn sporen in de voetballerij ruim verdiend, knaken afgelopen jaren in Wolfsburg ook trouwens, dus voor het geld hoeft ie het niet te laten, heeft een gigantisch netwerk, kent de club op zijn duim, heeft aanzien, is graag gezien bij supporters en sponsoren, echte NAC - man. Hup NAC

5    
Baosje

@ de beul van Etten

tuurlijk ...laat de mooiweer show van NAC gaat gewoon vrolijk verder gaan ...

je loopt nu al mijlen achter op Cambuur ; Graafschap; Volendam ; NEC en inmiddels ook Roda

met het huidige gekut , speel je de komende 10 jaar gewoon midenmoot in de Kut Kneuzen Divisie ...

zit je daar op te wachten ? met die buitenkansjes van TvdA...

1    
J.d. BSIDE

Iedereen heeft het over de TD en de trainer....,wie ook gelijk mag hebben...
Het zijn toch die koekenbakkers, die iedere keer weer dit soort mensen aanstellen.
Zolang die hiermee door (kunnen) gaan, zal het een bende blijven.....

0    
Ivo

Het gerucht gaat dat Van Hecke en Monaco er niet uitgekomen zijn. Dat zou een flinke domper zijn voor NAC.

5    
[email protected]©

Dit interview kan toch ook voor Hyballa niet ongestraft blijven?

2    
NAC!!!

Wat een trieste vertoning, onze directeur gaat op het net kijken wat de mening is van de supporters. Zo, leuk hij even kijkt en zich wilt inleven wat er speelt onder de supporters. Maar hoe triest is dit: het is toch betaald voetbal in Breda hè??? Jongens aub.

Al jaar en dag een soep, 1 grote bende. De eigenaars krijgen het dus gewoon niet klaar, mijn excuus heren. Maar voetbal onbekwaam, lijkt me duidelijk.

We lezen hier wel eens van roda dit en Roda daar. Maar daar maakte de supporters wel duidelijk dat ze het zat waren. (Beelden spraken voor zich) hier enkel gezeik op het net, geen actie. (Op een deftige duidelijke manier)
Onze club, altijd vol een vol huis, wat zijn clubs als sparta, Heracles, Groningen, en andere meer dan wij??
Een beleid dat is zeker, maar jongens aub. We zakken totaal af!
Het is in Breda erger dan bij fc Hollywood in Duitsland. Geen voetbal en nog krijgen ze het voor elkaar om mot te maken (bestuurlijk)

Drama mensen!!!

Het wordt hoog tijd voor een kandidaat koper met een visie en de juiste mensen. Het is nu ieders voor zich en zakken vullen.

De jeugd structuur zit in Breda blijkbaar (resultaat gezien) al zeker beter..

1    
Real Robert

De naam van de TD valt eigenlijk niet meer. Die zal dus al op zoek zijn naar een job in Belgie.
Hoewel zijn werk bij Sint Truiden hier ook niet bepaald aan aan een positief c.v. heeft bijgedragen.
Ik denk nog steeds, dat een technisch hart, waar ook Hyballa in zit, op dit moment een goede vervanger is voor
Van den Abeele, die heel weinig gepresteerd heeft het afgelopen jaar. Hyballa kan dan formeel trainer/technisch manager zijn. Manders zie ik wel in staat om de deals met spelers, aangedragen door het technisch hart, af te maken.
Dan zijn we in ieder geval in dit onzekere jaar kosten-neutraal bezig.
Voor volgend jaar een goede TM zoeken, die een nieuwe trainer aanstelt.

16    
Da Pope

Als ook Van den Abbeele nu vertrekt, ga ik ervan uit dat Nicole Edelenbos zich nooit meer in Breda durft te vertonen. De door haar aangestelde AD en TD zijn dan na één jaar mét een afkoopsom op zak vertrokken, terwijl ze vorstelijk betaald kreeg om een stabiele basis te creëren.

3    
Bier en friet

Voorlopige / voorbarige conclusies:

TvdA ligt eruit (zoals hierboven al vele malen geconcludeerd... eerste gesprek Manders + spelers achter hyballa + bn de stem anti-TvdA (geeft hen geen scoops) + colonnes achter Hyballa + ....).

Is te begrijpen. AD zit er net en wil niet gelijk met iedereen ruzie maken. Maar daarmee groeit weer de macht van de buitenwacht. Iedere keer als zoiets slaagt en ze er mee weg komen zal hen aanmoedigen het nogmaals te doen. Waarom niet?

Jij stelt mijn favoriete speler niet op? dan krijg ik jou nog wel!
Jij haalt niet die speler van mijn bevriende makelaar? Lees morgen de krant maar en pak je koffers!
Jij schopt die trainer er niet uit? Dan zal ik morgen eens een etentje regelen met de aandeelhouders Of supportersgeledingen!

Dat maakt bestuurders bij voorbaat bang om hun eigen mening te geven en ze gebruiken niet de kennis/kunde waar ze op geselecteerd zijn. Dat zorgt ervoor dat een lange-termijn-visie iedere keer overboord kan als er een nieuwe wind gaat waaien.

Nu zal TvdA wss geslachtofferd worden. Eind van komend seizoen is Hyballa sowieso weg en Manders zal het seizoen erop wel weer iemand op de tenen getrapt hebben. En dan beginnen we weer van voor af aan.

18    
Hont

Dit gaat niemands kop kosten. Er zal afgesproken worden dat ze beiden water bij de wijn moeten doen.
TvdA zal een paar ervaren spelers halen, Hyballa krijgt meer talenten ter beschikking dan hij zelf zou willen.
En zo zou het ook moeten, dit heet samenwerken, niet je eigen eiland creëren.

17    
10Diego

Tom accepteert twee keer een trainer die hij niet wil en/of een andere visie heeft. ( Brood werd verlengd en Hyballa werd door Luuc naar binnen gebracht)

Tom blijft zitten en dat zegt alles over Tom. Tom overtuigt door Hyballa gewenste versterkingen niet. Daar win je de oorlog niet mee. Waarschijnlijk had rvc gehoopt dat hij zelf zou gaan.

Hyballa is zijn boekje ver te buiten gegaan en verdient op zijn minst een berisping. ( en als hij vindt dat hij juist heeft gehandeld zou ik hem ook graah buiten gezet zien worden)

Tom gaat dit niet winnen. Maar dan? Een TD zoeken die past bij de voetbalvisie van Hyballa? Hyballa is overal binnen 2 jaar weg en het is de omgekeerde volgorde.

Dat de rvc-man verantwoordelijk voor technisch beleid heeft het zo ver heeft laten komen en dit is gewoon niet goed. Zijn functioneren mag ook best geëvalueerd worden..

Oplossing: Hyballa ( en geld) houden , selectie samenstellen gericht op promotie. Als club een voetbalvisie ontwikkelen en daarna een TD halen die daar bij past. Maak gebruik van de kennis van Lokhoff cs.

Verder nu even 11 maanden niet meer zeiken en gas er op.

Er is maar 1 doel.

14    
geelzwartwit

Peter dat was niet heel handig en netjes om je beklag in de krant te doen he.

- Ja maar Mattijs ik praat bij Tom tegen een muur, Ich war doch völlig verstört ja das war ich!

Dan speel je het nog niet via de krant maar goed. Jij wil promoveren en ik ook en ik snap dat je een paar sterkhouders nodig hebt. Focus jij je op je werk ik praat wel met Tom en als Tom moeilijk gaat doen of zich schuilt achter het beleid van de RvC dan praat ik wel met hun want ook ik wordt afgerekend op prestaties en wederom niet promoveren zal mij ook niet helpen, hoe moet ik sponsoren en andere gelden binnenharken als we geen promotieelftal hebben of een TD of RvC die denkt met alleen maar jonkies te winnen. Voor dat jong talen en waarde creeeren hebben we nu het -21 team. Tom mag in samenwerking met Hellemons daar de talenten laten rijpen, die moeten doorstromen en geld op gaan leveren maar NAC 1 moet een promotiewaardig elftal krijgen. Want Peter ik moet en wil net zo hard als jij promoveren.

- ach ja aber natürlich!

Zo dat was het, had je verder nog iets wat je kwijt wilde?

- Eihm nein het is zo als ik het ook zie en wil

Okay... oh en Peter.. praat niet meer vie BN/DeStem

- Ja Mattijs dat was ook niet zo handig van mij

FIjne dag nog Peter

- Ja jij ook Mattijs fijne tag of wie sagen ze dat hier ook alweer?
Ah ja.. Houdoe!


12    
Chris W.M.

Mensen, het technisch hart is al actief sinds vorige zomer. TvdA, Maas, de trainer en Hellemons zitten daarin. TvdA brengt blijkbaar alleen jonge spelers met potentie in, en Maas als hoofd scouting alleen midden twintigers voor het eerste (Haye, Bruijn, Lieftink). Die rolverdeling zit dus fout.

Daarnaast gaat een man als Ted van Leeuwen niet instappen. De TD/TM bij NAC is niét tekenbevoegd en zal voor alles toestemming van Manders moeten vragen. Daar voelen dat soort mannen zich te groot voor. Dit is ingevoegd om gevalletjes Smulders in de toekomst te voorkomen. Wordt dus een beginnende TD/TM die aan de hand van Manders dé contractonderhandelingen gaat doen en samen met het technisch hart de selectie gaat samenstellen. In mijn ogen zou je daar dus prima een uithangbord kunnen neerzetten, iemand die weet wat er bij NAC gevraagd wordt, iemand die oog voor talent heeft, iemand als Lokhoff dus...

3    
Plaatjesmaker

Ik lees in veel reacties dat Tom ruzie heeft gemaakt met Willem Weijs.

Het was toch juist Luuc Eisinga die de relatie verstoord heeft door Hyballa binnen te halen? Ik begreep dat Tom zelfs Weijs overwoog met Hellemons als stroman.

6    
10Diego

@braze, Manders was op moment dat het escaleerde via de krant 20 dagen in dienst en naar ik vermoed al een gesprek of wat verder met de heren. Die liggen blijkbaar al maanden met elkaar overhoop.

Als er iemand eerder had moeten ingrijpen dan is dat de heer Haarman.

1    
Buurman

Hoe dan ook alleen maar verliezers. Met als resultante dat NAC nog meer schade oploopt. Mijn NAC hart huilt.

8    
NAKORAKEL

Het is eigenlijk van de zotte dat de Trainer de TD publiekelijk mag afzagen en daarvoor beloond gaat worden met een nieuwe TD.

Zou Ton niet te porren zijn? Ideaal met zn Duitse ervaring en hij moet toch een keer terug naar het Beekse ...

6    
De Bolle Damen

Hier moet helemaal niemand eruit.
1) zeer onprofessioneel van Hyballa
Op iedere werkvloer komen dit soort conflicten / fouten voor. Een directeur / HR manager moet dit op professionele wijze oplossen. Als er sprake is van niet presteren / disfunctioneren dan kan ontslag een manier zijn. Maar beide hebben het volgens mij niet slecht gedaan tot nu toe alleen is er sprake van verschillende zienswijzes. Dus is in het voortraject ( aanstelling) er iets fout gegaan. Hyballa moet tot de orde geroepen worden en verder zijn werk doen. Als Manders een goede AD is dan moet hij de synergie terugbrengen en Iedereen als 1 club gaan opereren.

8    
sjef de gevulde koek

Als je alle verhalen hier boven leest kun je maar 1 ding concluderen dat niemand maar ook niemand het meer weet. Wel zijn aandeelhouders en consorten wel klaar denk ik met hun wanbeleid.

5    
Nacman

Als er een van de twee weggaat dan dienen de kosten op rekening van de aandeelhouders te komen zij laat de club zonder visie en middelen ronddobberen.
Alleen wat bij lappen om niet in gevaar te komen wat verlang ik naar een grote man met visie en geld voor onze parel van het zuiden.
Niet meer de drie grote klojo, s met hun vazallen.

-1    
Tombola Breda

Er zijn voor mij wel 2 grote verschillen mbt het functioneren van TvdA. Verloopt de samenwerking met Hyballa niet goed door verschil in inzicht en visie? Of omdat TvdA incompetent (of milder gezegd: te licht) is?

In dat eerste geval zie ik nog een kleine kans om beide heren te laten zitten en met wat compromissen alsnog samen verder te gaan. Hoewel de relatie beschadigd zal zijn moeten beide heren er als een professional mee om gaan.

Maar gaat het om het 2e geval (of een combinatie van beide) dan is er mijns inziens echt maar 1 pijnlijke conclusie mogelijk. En dat is dat TvdA dan moet vertrekken. Om de RVC ook mee te krijgen zou het in dat geval niet onverstandig zijn om deze conclusie concreet te onderbouwen en dus eens te informeren bij Ter Rouwelaar, Brood en Weijs. In hoeverre die hierin mee willen werken natuurlijk.

Over Brood gesproken. Die zal hier toch wel van moeten smullen denk ik (heeft zijn dochter al getwittert?) Hoewel hij tegelijkertijd moet beseffen dan Hyballa wel wordt gedragen door het team en hij destijds niet.

-10    
Bredafun

AKTIE !!!
H Y B A L L A MOET BLIJVEN !!!!!

1    
scheppioni

Nou Manderske laat maar meteen zien, wat je in je mars hebt ?
Je kunt je eigen nu meteen maken of je eigen meteen breken .....

3    
sjef de gevulde koek

Zouden ze ook begrijpen deze onbenullen dat spelers dit ook lezen. Door al deze onzin en gezeik willen spelers niet eens onze kant op komen. Wat denk je dat zo'n Jeroen Drost denk daar ga ik eens lekker heen. Nee dit is zo fout als het maar zijn kan.

3    
nb

Het is natuurlijk uiterst bedroevend, normaal gesproken zagen we na een wedstrijd of 10 dat het niets zou worden in het seizoen. Afgelopen seizoen was het in de voorbereiding dat de tranen in je ogen sprongen, tegenwoordig is het al voor het nieuwe seizoen aanvangt.

Maar het kan verder aan mij liggen maar mag aannemen dat een technisch directeur een doelstelling meekrijgt, wat voor spelers de club wenst aan te trekken? Maar mocht het niet helemaal duidelijk zijn voor de technisch directeur dan wil ik het wel even duidelijk maken.

Het liefst hebben wij in Breda spelers waar we onszelf mee kunnen identificeren, spelers uit Nederland of België hebben daarbij de voorkeur.

Verder hebben zoeken we backs die de achterlijn halen en een balletje voor kunnen geven. Maar net zo snel weer terug achterin zijn...... Wellicht eens kijken naar Kurt Elshot, Mtiliga etc etc.
Cv gewoon 2 brekers die de bal naar de juiste kleur kunnen spelen. Met daarvoor een ouderwetse nummer 6, een bikkelaar. De 2 andere middenvelders gebruik daarvoor je fantasie, een loper, ouderwetse 10 etc etc.
Verder ook gewoon een flinke spits, eentje die de duels aan kan gaan binnen de 16, oorlog maken. Op de flanken aangevuld met een (lepe) voetballer en een snelle buitenspeler die een balletje voor kan geven.
Op de bank gewoon nog 4 á 5 spelers die mee kunnen met de basis en lekker aanvullen met jeugd.

3    
Henri

@Chris WM
Manders laat optekenen dat hij meten na zijn start het technisch hart weer in ere heeft hersteld. Daar leid ik uit af dat het TH er wel was, maar inmiddels rustend, niet meer actief. Het is in mijn ogen van de gekken dat een AD/CEO dit rustend TH weer nieuw leven in blaast. Dat is nu juist de taak van de TD/TM. Dit alles geeft alleen maar weer aan dat TvdA een egocentrische solist is. Niet iemand die een organisatie/samenwerkingsverbanden opbouwt en netwerk uitbreid. Ik kan me nog een post van Fred1 herinneren waarin hij dit na een gesprek met TvdA ook al aangaf. De man past totaal niet bij NAC, maar dat wisten de meesten onder ons al vrij snel na zijn aanstelling.

6    
Dutchbird

Welk mandaat heeft Manders?

Het valt mij op dat hij nog geen maand aan boord is en al twee keer heeft aangegeven dat hij zijn keuze eerst moet voorleggen aan de RvC. Daar is op zich niets tegen maar je ligt dan als algemeen directeur wel erg stevig aan de ketting van RvC leden die zich daardoor gaan gedragen als directeur.

Ook dat is prima als er vakkundige mensen in die RvC zitten. Maar daar heb ik mijn twijfels, want de huidige RvCis voor een belangrijk deel samengesteld door Nicole Edelenbos.

En niets wat Edelenbos heeft aangeraakt is in goud veranderd. Sterker nog, het was de volgende dag al doorgeroest. Brood, Eisenga en nu dan eindelijk ook van den Abbeele; mits zijn collega Edelenbs adepten in de RvC hem niet voor de tweede keer een reddingsboei toewerpen.

Ongelooflijk zoveel schade als die akela heeft aangericht, of beter gezegd, heeft mogen aanrichten van de grote drie. Zo lang VDA er nog zit en ook haar vriendjes in de RvC, heeft deze heks invloed op NAC en dat is poeplink voor Mattijs Manders.

5    
Chris W.M.

@ HENRI

Klopt, die conclusie had ik ook reeds getrokken. Wat wel weer vreemd is, want Hyballa zijn kritiek was o.a. dat TvdA telkens met onbekende 18- en 19 jarigen komt. Dus er zal toch wel iets van overleg plaats vinden lijkt het, wat je dan als technisch hart zou kunnen bestempelen. Maar goed, hoe we het ook noemen, op het moment werkt het niet. Dat is 1 ding wat zeker is.

3    
Harrie

Dat is exit TvdA. Afkoopsom laten betalen door Hyballla als boete voor het in negatief daglicht zetten van de club.

10    
sjef de gevulde koek

Is er een livestream vanavond ergens van dit gesprek ? Of zit alleen Bn de Stem vanavond met afluister apparatuur een kamertje er naast. Man man wat een soap al weer.

2    
YLLWBLCK

Heel vreemd dat Hyballa zijn muiterij niet veel zwaarder gewogen wordt. In het bedrijfsleven, en bij andere clubs, lig je er uit met muiterij op staande voet. Hier mag meneer blijven namens velen en op basis waarvan? Een paar popi interviews en bijna geen wedstrijden. En de hele achterban klaagt en kraakt weer en toch blijft dit gebeuren in Breda. Bij andere clubs komt er opstand.... hier dansen we weer op de tribune als we over een paar maanden weer eens met 1-0 winnen door een penalty.

0    
DunErwt

Wel eens een plooi gladgestreken van een ego in een egowereld?

-2    
Guuske

De oplossing waar ik voor vrees is Hyballa en Van Abeelen beiden eruit. Vriendje Stein als trainer en een nieuwe TD

3    
Chris W.M.

@ YLLWBLCK

Je gaat nu even voorbij aan het feit dat zowel Brood, als Eisenga, als Ten Rouwelaar, als nu Hyballa alle vier hun beklag hebben gedaan, intern. En blijkbaar is er niets of te weinig mee gedaan.

Wat Hyballa voor elkaar heeft gekregen is dat het nu wél aangepakt wordt. Dus wat de uitkomst ook is, ik snap het wel. Zoals hij zelf aangeeft wordt hij namelijk afgerekend op de resultaten die hij haalt met de spelers die onze TD hem aanreikt. En als hij ziet dat het te weinig is snap ik dat hij daar tegen ageert. Want vergeet niet, en dat heeft hij zelf al aangegeven, na zijn ontslag bij NEC en een eventueel ontslag bij NAC is hij namelijk wel klaar in NL...

1    
YLLWBLCK

@chris w.m. Heb je helemaal gelijk in! Maar het blijft muiterij....
ik ben in tegenstelling tot de meesten niet zo onder de indruk van hem. En, Een passant hoort geen beleid te bepalen

5    
Cool hand

Stel dat Manders ook nog onbekwaam blijkt te zijn. Help!

Laad alle berichten na dit bericht in