Overal waar we komen

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #23

Praatpapegaai

Waar zal deze podcast toch over gaan? Natuurlijk over de heisa rondom Tom van den Abbeele en Peter Hyballa. Wederom is Tom afgezaagd door iemand binnen NAC, maar wat moeten we hier nu weer mee? We bespreken dit en meer!

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Been: "van Hecke zegt nee tegen Monaco" 43 reacties
Volgend bericht
Ruud Kaiser was bijna trainer van NAC geweest 38 reacties
Terug naar overzicht
22 Reacties
39    
Nicky

Sorry mannen.. Maar het eerste half uur gaat alleen maar over aannames en horen van. Kom met feiten. De TD heeft steeds Binnen de kaders geacteerd. De trainer niet. Die zal zich moeten aanpassen aan de TD. Als hij dat niet kan mag hij zelf weg gaan.

Met alle respect vindt ik het een erg eenkleurig betoog. Dat hoort misschien bij een supporters podcast maar doet te kort aan het onderwerp.

9    
Nicky

Een uurtje..lekker mannen.. Ga eraan beginnen en straks reageren :)

39    
Nicky

Sorry mannen.. Maar het eerste half uur gaat alleen maar over aannames en horen van. Kom met feiten. De TD heeft steeds Binnen de kaders geacteerd. De trainer niet. Die zal zich moeten aanpassen aan de TD. Als hij dat niet kan mag hij zelf weg gaan.

Met alle respect vindt ik het een erg eenkleurig betoog. Dat hoort misschien bij een supporters podcast maar doet te kort aan het onderwerp.

24    
John

Ik snap niet dat mensen z’n 100% vertrouwen hebben in Hyballa. Waar is dat op gebaseerd ? Dat gegil langs de lijn, of de tactiek uit in de Kuip? Slechts 8 duels aan het roer gestaan en nou niet bepaald een indrukwekkend cv. Iemand die zo kort in dienst is en mensen afkraakt is niet geschikt om mee samen te werken, ongeacht of van aabelen nu wel of niet geschikt is. Laat hem aub niet straks de selectie bepalen, we hebben gezien in het verleden wat voor ellende dat heeft gebracht ( gudelj en maaskant ) en Peter Maas van de amateurs moet er ook bij zijn? Kom op zeg. Die edelelenbos krijgt nu de schuld, maar zij was ook maar een spreekpop, net zoals iedereen. De aandeelhouders beslissen toch. Die willen hun centen terug, dus misschien krijgt de TD wel de opdracht mee om alleen spelers te halen die transferwaarde kunnen hebben.

-1    
Praatpapegaai (BSR)

@Nicky, ik snap jouw reactie en dat is jouw goed recht dat te vinden. Ik kan alleen spreken uit ervaringen die ik zelf meemaak en observaties waar ik een mening over heb. Daarin heb ik zelf sterk mijn twijfels of TvdA zijn werk goed doet waarin ik minder dat gevoel heb bij Hyballa. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik daarin gelijk heb. Maar ergens als er zo vaak zoveel verwijten vanuit professionals komen waarin voetbal hun werk is dan ben ik op een gegeven moment wel klaar met zo’n TD. Overigens als er geen heisa was geweest dan was het lekker zo doorgegaan, om het even, maar het feit is dat de bom gebarsten is en dat er nu tot drie keer toe mensen met ervaring in het voetbalapparaat de TD niet competent vinden voor wat NAC wil bereiken. Maar de tijd zal het leren.

@John, daarin kan je ook zeker gelijk hebben dat de opdracht van TvdA zo is gesteld. Maar in dat geval zou ik ook in opstand komen, want als het doel geld is en vermogen creëren omdat de portemonnees van de aandeelhouders boven de doelstelling een stabiele middenmoter op de middellange termijn wordt gesteld. Dan zou ik de aandeelhouders willen bekritiseren op het feit dat ze niet meer in het belang van de club aandeelhouder zijn en bezig zijn met meer eigenbelang dan wat ik van ze verwacht. Dus dat is een kip en het ei verhaal. Dat Edelenbos dan afgezaagd wordt als spreekpop, dat is dan ook een voortvloeisel van de verkeerde opdracht in dat scenario van de aandeelhouders.

6    
Nicky

@Praatpapegaai

Thx voor je reactie.

Ik bij zijn aanstelling gewaarschuwd voor een Belg op die positie. Belgen, met alle respect, zijn heel anders dan Nederlanders. Zeker in een werksituatie.

Maar in dit geval gaat het om wat Hyballa doet. Door naar de pers te stappen stookt hij bewust onrust. Of hij wil weg. Of hij forceert dat de TD weg moet. Dat doe je gewoon niet. Er is net 2 weken een nieuwe directeur. Dat had hij nooit zo moeten spelen. Dat soort types wil je niet in je organisatie. En dat weet hij ook. Een heel raar spel dat er wordt gespeeld.

Of het is briljant en de TD en trainer hebben een plan samen om de nieuwe AD en alle geledingen binnen NAC op scherp te zetten voor het nieuwe seizoen. Maar dat is ver gezocht en helaas een utopie vrees ik.

Hetgeen wat Hyballa hier doet is vooral een dikke middelvinger naar al die duizenden NAC supporters die onvoorwaardelijke steun hebben gegeven.

10    
Harrie

Naar mijn bescheiden mening word er veel geroepen zonder kennis van zake.

Hyballa is bij NEC ook een machtsstrijd begonnen op een zelfde manier als hier. De heel korte tijd dat erover gesproken is werd het snel afgedaan als fout van NEC.

Bij TvdA zijn wel veel verschillende kanten bekeken, maar omdat alle verhalen (waar of niet) eenzijdig zijn uitgesproken in de pers kan alleen Manders en RVC beoordelen of hij het wel of niet goed doet.

Hoe vervelend ook zal er nu, door Manders en RVC, een ingrijpende maatregel getroffen moeten worden tegen 1 of beide terwijl dit eigenlijk financieel niet kan.

Dat Steijn klaar zou staan is gewoon supporters praat, omdat iemand denkt en roept dat Manders die wel zou kennen en daardoor 1+1 twee is.

Ik hoor steeds weer de lokroep om Lokhof, maar kan iemand mij vertellen welke bewezen management kwaliteiten hij heeft? TD is niet hetzelfde als voetballer of trainer zijn. Overigens als trainer werd hij ook snel uitgekotst door dezelfde die nu hard om hem roepen.

Laat Manders en RVC nu eens hun werk doen en support je club zonder overal een mening over te hebben over zaken die we toch niet weten.

1    
De Bolle Damen

Ruud Kaiser zou trainer van NAC zijn geworden ipv Hyballa. Apart verhaal dit..

0    
geelzwartwit

Dat je TvdA
Niet kan beoordelen is natuurlijk niet helemaal waar.

Na een jaar is er nog geen beleidsplan gepresenteerd. En dat na een vijfde plaats eerste divisie een ontslag van Brood een Weijs die weg is een Eisinga die weg is met een stuk in de krant en een Hyballa met kritiek.

Hoezo niet te beoordelen? Als TvdA nou na twee maanden zijn beleidsplan gepresenteerd had en hij had zich daaraan gehouden dan hadden we niks te zeggen en had Hyballa niks te willen.

Iets met koek en bakker wat mij betreft. Een uitvoerder van de RvC en of aandeelhouders en de hebben het sportieve verstand niet.

Manders moet zijn sponsoren en supporters een promotiewaardig jaar kunnen voorspiegelen en Hyballa ook. Beiden moeten promoveren al is het alleen al voor eigen cv. Maar hey het is gewoon hun taak en functie. Hoezo is het een issue dat er gebekvecht wordt over een promotiewaardig elftal.


2    
De Bolle Damen

Ruud Kaiser heeft een opmerkelijke onthulling gedaan over NAC Breda. De 59-jarige Amsterdammer gaat komend seizoen aan de slag bij Achilles '29, maar had bijna bij NAC Breda gewerkt.

De West-Brabanders zetten Ruud Brood rond de jaarwisseling aan de kant en gingen op zoek naar een opvolger: dat werd uiteindelijk Peter Hyballa, hoewel Kaiser zich al rijk had gerekend. "Ik kreeg een telefoontje van Van Den Abbeele. Ik was verbaasd. Jullie zijn toch met Hyballa bezig?", vertelt de oud-trainer van onder meer Dynamo Dresden en FC Den Bosch aan BN DeStem. "Dat was ook zo, maar de directie had van de raad van commissarissen de opdracht om verder te kijken."

10    
Buurman

Probleem in deze is niet of TvdA zijn werk als TM goed of slecht doet ( het zal er wel tussenin zitten) en ook niet of Hyballa al dan niet de juiste trainer is ( ik denk voor de korte termijn, 1 of 2 seizoenen ,moet kunnen.)

Probleem is dat Hyballa denkt dat hij op deze manier een conflict of een verschil in visie op deze wijze in zijn voordeel kan beslechten.

Dit gedrag mag een organisatie, ook al heb je enig begrip voor het dwaze interview, nooit toestaan. Dan is het einde zoek en je plaatst Hyballa op een voetstuk dat nog erger dan ongezond is. Hyballa is God niet.

Hyballa had met zijn vuist op tafel mogen of moeten slaan bij Manders, intern bij NAC, maar niet in de pers. Daar bovenop komt nog dat TvdA zich hoe dan ook, zeer correct en professioneel gedraagt naar buiten toe.

Ik voor mij ben eruit. Hyballa valt normaal gesproken niet te handhaven.

Omdat NAC zich echter in een positie heeft gemanoeuvreerd dat ieder nieuw ontslag ons nog verder van huis brengt, is de minst slechte oplossing met beide doorgaan.

TvdA als TM en Hyballa als hoofdtrainer voor komend seizoen. Ik zou als troef kaart inbrengen ; de vacature van een ervaren TD zien in te vullen. Manders zal heel strak en duidelijk leiding dienen te gaan geven, want het is een ontzettende puinzooi. Bijna niet meer te managen.

Maar misschien zit ik er wel helemaal langs.

5    
Altijdnacsupporter

Sorry even off topic maar wat een verschrikkelijk “ lelijk” verhaal weer in de stem over het aan willen stellen van Kaiser in de winter, het afschieten van hyballa on later toch weer op Hyballa te gokken .... beerput 2 is ook open man man man.

6    
geelzwartwit

Wellicht een idee om het in de volgende Poscast niet weer over Nicole Edelenbos te hebben? Die werkt al een tijdje niet meer bij of voor NAC (heeft achteraf alleen maar tegen gewerkt).

Iedere poscast blijft 1 van de Podcaster haar maar noemen. Zonde van de tijd. Die mevrouw zit er niet meer. En het is nu onderhand wel bekend.

Verder weer bedankt voor de Podcast.
We gaan het weer beleven hoe de soap verder gaat.

1    
Da Huge

Da Pope... was je boos?

-6    
WW

De kritiek op TvdA is intern bekend - bij monde van Manders. De spelersgroep wil met Hyballa verder. Allemaal hier te lezen. https://www.bndestem.nl/nac/spelersgroep-nac-gelooft-in-de-aanpak-van-hyballa~af883eda/

Als je merkt dat je intern met je kritiek tegen een muur aanloopt, dan kan je je daar OF enkel in schikken (dat ligt niet in Hyballa's aard) OF de boel open forceren door naar buiten te treden. Ik vind het nogal wat om klokkenluiders af te schieten.

Ik zie het in TvdA totaal niet zitten. Ik ga de lange lijst misstappen niet herhalen, al blijft het zuur dat je die 2 miljoen voor Van Hecke, een hele nette prijs, al lang & breed in de pocket had kunnen hebben als je dat bod van AZ had geaccepteerd.
Nu blijkt dus weer dat hij (met alle respect voor de beste trainer) Ruud Kaiser op het oog had voor de trainerspositie - die man is gezien zijn cv, gezien zijn andere clubs, veel te licht voor het trainersschap bij NAC. Hij zou er, getuige het stuk, ook nog (veel te) vorstelijk voor betaald zijn ook - https://www.bndestem.nl/nac/niet-hyballa-maar-kaiser-was-bijna-trainer-van-nac-geweest~a3a2a74c/

Maar ik denk dat Tom dat wel prettig vindt: jaknikkers om zich heen, niet teveel mondige types.
Dit is dus wel de zoveelste keer dat de TM gepasseerd wordt - eerst werd Brood verlengd en Tommeke bleef zitten en liet het gebeuren, hij werd teruggefloten met Kaiser want moest met Hyballa verder.

Wat moet NAC met een letterlijke trekpop, een marionet (echt: in de meest letterlijke betekenis des woords!) op de loonlijst? Wat is dan zijn inbreng? En waarom zouden wij daarvoor moeten of zelfs maar willen betalen?

Ik zie dit als een ideale kans om schoon schip te maken. Ontdoe je van je TM, dan zijn alle fouten van Edelenbos gerepareerd.

2    
Den Hoge

Ik kan me vinden in bovenstaande reacties betreft het onprofessionele gedrag van Hyballa en dat dit intern had moeten blijven.

Ik ben benieuwd of Manders dit weet te lijmen. Om bij voorbaat al te stellen dat dit niet mogelijk is vind ik wat zwart wit. Er zijn wel meer dramatische interne conflicten in het verleden gladgestreken.

Persoonlijk hoop ik dat ze er samen uitkomen. Maar dan zullen beide heren wel wat water bij de wijn moeten doen betreft de samenstelling van een dergelijke selectie.


3    
Mo

Wat een gezeik allemaal weer! Is er ook nog ander nieuws dan ego-strijd?

4    
TheMode

@Nicky
"Hetgeen wat Hyballa hier doet is vooral een dikke middelvinger naar al die duizenden NAC supporters die onvoorwaardelijke steun hebben gegeven."

Precies mijn gevoel!

-1    
Harry

Voor Hyballa staat net zoals bij de supporters de PROMOTIEWENS op 1.

Bij de aandeelhouders staat het verdienmodel op 1.

Voila het verschil!


Dusss.....

Ik sta vierkant achter Hyballa!

7    
Buurman

Onmogelijk dat Hyballa tegen een zgn. muur aanliep. Hij heeft Manders niet eens de kans gegeven. Als hij daar met een goed inhoudelijk verhaal naar toe was gegaan was de kans groot dat hij gehoor had gekregen. Maar hij zocht direct de pers. En omdat nu een noodzakelijke klokkenluiders rol te gaan noemen...........

2    
aderB

Quote: "We hebben alle factoren om een top 5 club te zijn".

Naar mijn idee hebben we eerder alle factoren om een tweede Sunderland till I die te worden...

0    
Jeroen

Kon het niet afluisteren. Valt continu in herhaling. Nieuwswaarde 0

0    
Hoeven B4

Ik luister met veel plezier jullie podcasts. Deze podcast was het ongeveer drie kwartier frustratie bij mij, omdat jullie continu olie op het vuur gooiden wat betreft de ruzie PH vs TvdA. En toen eindelijk kwam, volgens mij door Levien, de nog niet benoemde oplossing: laten zitten. Deze podcast symboliseert wel waarom we bij NAC voortdurend in de shit zitten: als er iets niet lekker loopt, gaat half Breda erover kletsen, mening vormen en vooral vinden dat het per direct opgelost moet worden door iemand verantwoordelijk te houden. Wat mij betreft is de oplossing: shit binnenboord houden door NAC en wij kappen met zeiken.

Laad alle berichten na dit bericht in