Wij gaan niet opzij

Bekijk hier de documentaire 'Pearl of the South'

Das Phantom

Afgelopen woensdag ging tijdens de Club van 1912-avond de documentaire 'Pearl of the South' in première. Vanaf nu is de documentaire, gemaakt door José Feijóo en Lucia Rodriguez, ook te bekijken op YouTube. Bekijk de film nu en kom vast in de juiste sfeer voor de wedstrijd van vanavond.

Een klein maandje geleden plaatste we een interview met José over de documentaire op onze website. "We willen vertellen wie deze familie van 19.000 leden is en waarom ze op vrijdag naar het stadion komen als ijzer op een magneet”, aldus José toen. “Het is heel persoonlijk voor veel mensen en het gebeurt niet elke dag dat een sportclub een manier van leven wordt voor mensen."

José hoefde niet lang na te denken toen hij gevraagd werd wat voor hem het meest bijzondere is van de club: de mensen. “Ze leven en ademen NAC in alles wat ze doen. Hun leven draait om de club en iedereen is er een grote familie. Het is een fantastisch om te zien hoe hecht iedereen is. John de Leeuw, die in het museum werkt, zegt dat het een virus is en als je het eenmaal hebt, je het voor altijd hebt.”

Lees hier het hele interview mer José terug. 

Aan de oproep tot doneren voor het project werd massaal gehoor gegeven en binnen enkele uren was het streefbdrag behaald. Namens José en Lucia een dankwoord voor jullie steun aan het project. Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet een klein half uur van prachtige beelden en clubliefde. Veel kijkplezier! 

 

Bron:
B-Side Rats, Pearl of the South
Terug naar overzicht
48 Reacties
113   20  
Harrie

Dit is wel heel erg mythisch ingestoken. En steeds die vergelijking met andere clubs, "als je in amsterdam iemand vraagt wat ajax heeft gedaan" en "waar andere clubs alleen zingen als ze voorstaan".

Ik vind dat we wel heel goed zijn in zelfverheerlijking. Dat is goed voor de hype om de club. Maar tegelijkertijd voel ik ook een soort van pijnlijke realiteitscheck: de sfeer is al jaren slechter dan in een gemiddeld stadion. Dit zelfverheerlijkende toontje draagt hieraan bij. Terwijl ik juist ruimte zie voor vernieuwing en verbetering van het avondje NAC.

17   5  
De parel

Wat heerlijk! Heb toevallig vrij vandaag dus ik ga hem meteen aanzetten :)

Hup NAC en tot vanavond

9   101  
steven73

jammer van de vele leugens of onwetendheid van enkele geïnterviewde. europees voetbal halen hahahah in nog geen 100 jr op de huidige manier.

17   7  
Bredafun

Dit is TOP!!!

22   8  
Joachim Siwek

Prachtig, prachtig.
Met kippenvel op de armen ben ik zo blij dat ik al ruim 50 jaar naar onze geweldige kutclub ga.
Hup NAC!
Die hemel is altijd al stralend geel zwart.

26   25  
Jim

Vind hem niet super.
En die stem van die mevrouw.-1
Geef hem een 4.5

24   28  
Van Flieger

'Familie van 19.000 leden' is al onzin. Het zijn er veel meer, ook al kalft het stadionbezoek het laatste jaar wel duidelijk af door de negatieve resultaten en de slappe sfeer. Zodra het echt laat lopen zit het binnen no time ramvol en is het stadion in feite te klein. Helaas beroepen bestuurders, ook de huidige, zich te vaak op 'die sadomasochisten' die toch wel komen. Met andere woorden: luiheid.

De 'docu' komt met open doekjes en clichés. Leuk voor toeristen en scholieren.

113   20  
Harrie

Dit is wel heel erg mythisch ingestoken. En steeds die vergelijking met andere clubs, "als je in amsterdam iemand vraagt wat ajax heeft gedaan" en "waar andere clubs alleen zingen als ze voorstaan".

Ik vind dat we wel heel goed zijn in zelfverheerlijking. Dat is goed voor de hype om de club. Maar tegelijkertijd voel ik ook een soort van pijnlijke realiteitscheck: de sfeer is al jaren slechter dan in een gemiddeld stadion. Dit zelfverheerlijkende toontje draagt hieraan bij. Terwijl ik juist ruimte zie voor vernieuwing en verbetering van het avondje NAC.

24   7  
Sjaak

Wilde hetzelfde zeggen als Harrie. Laatste jaren is het echt stukken minder geworden.

Spelers worden niet meer toegezongen. Nauwelijks vernieuwing qua liederen. Weinig tot geen sfeer acties.

Wellicht een idee om bij een uitwedstrijd bovenstaande punten weer op te pakken. Dus een keer klein doekje mee, spelers toezingen. Wellicht slaat dat over op de thuiswedstrijden.

17   38  
BREDA 1965

Dat gezeik over de sfeer,daar wordt ik toch wel MOEI van,zgn. supporters van andere betaald voetbalclubs, hebben alleen het utrecht repertoire.Geloof mij nou bij ONS NAC is het nog steeds het BESTE en het GEZELLIGSTE...

42   9  
Dutchtwang

Zijn er hier soms extra punten te verdienen met het zuurpruimerig affakkelen van een met liefde gemaakte film?
Tjonge…

19   19  
henkietenkie076

wat die John de Leeuw zegt slaat op 10 jaar geleden, tegenwoordig gaat al vaak niet meer zo. De sfeer bij NAC is al tijden lam, bij een achterstand worden de spelers al lang niet meer naar voren geschreeuwd

23   3  
Dbare

Vind hem eerlijk gezegd wat saai. Het is voornamelijk open deuren waarom wij zulke goede supporters zijn, elke andere club die zon filmpje maakt komt met exact dezelfde argumenten waarom zij zo "uniek" zijn.

Had dan niet-nacsupporters gevraagd naar meningen over NAC, dan komt het veel authentieker en oprechter over dan zelf gaan roeptoeteren hoe tof wij zijn.

18   8  
henkietenkie076

@ Dbare

inderdaad, dit is een gevalletje ''wij van wc eend raden wc eend aan''

56   10  
Da Huge

Grappig dat een aantal mensen hier zeggen dat het zelfbevlekking is, maar deze documentaire is gemaakt door een buitenstaander. Iemand die pas in Nederland woont en dus sinds kort ook pas het gevoel heeft om onderdeel te zijn van iets unieks door naar het Rat Verlegh stadion te gaan. Uiteraard zijn de meningen van Ries en John gekleurd, maar wat verwacht je dan?

Het is echt schrijnend om weer te zien wat een zure reacties hier toch te lezen zijn. Manmanman wat triest.

7   6  
Barry

Een zelfde soort film als dat er in het museum te zien is. Wat zijn we toch goed…ik ben het er wel mee eens, want nergens kan het zo te keer gaan dan hier als het nodig is. Maar ik kan hier moeilijk naar kijken.

15   24  
Van Flieger

Wat echt triest is, is de jarenlange teloorgang in de KKD, de verschrikkelijke aandeelhouders en bestuurders, de roezemoessfeer in het stadion en een kleine kliek die loopt te feesten na een nederlaag terwijl het gros teleurgesteld afdruipt en een donker weekend tegemoetgaat. Dat is triest.

10   4  
Karel de grote

Erg leuke documentaire! 


BSR-Edit: 
Je kan op een normale manier je ongenoegen uiten zonder iedereen grof te beledigen 

9   4  
FCSP

Ik snap de negatieve reacties niet zo. Natuurlijk is het een beetje een veer in eigen bips, maar wel een heel-zwarte bips. Natuurlijk is de zelfverheerlijking wat over de top, maar het feit dat we zelden iets winnen en toch blijven komen zegt al genoeg. En laat NAC gewoon NAC blijven. Af en toe winnen we, maar meestal niet. Hup NAC!

23   10  
Karel de grote

@bsr edit

Doe er dan wat aan. Mensen komen hier omdat ze NAC supporter zijn en willen leuke reacties lezen. En wat kut is dat is kut.

Maar de continu zuigende reacties van steven73 , die echt heel duidelijk geen NAC fan is en alles linkt naar City , hoelang worden die nog geaccepteerd? Hoeveel mensen moeten nog aangeven dat ze het hier voor gezien houden omdat 30% van de reacties door trollen wordt beheerd.

Hoezo is flieger terug? Die heeft toch jarenlang aangetoond echt overal alleen maar tegen aangeschopt?

Waar zijn de vaste reageerders van Bside rats gebleven ? Die zijn vertrokken. En dat is het beeld wat gaat blijven als je trollen als steven73 alle ruimte geeft.

Als NAC kut speelt dan spelen ze kut. Maar bij een overwinning zijn de bekende accountjes ineens een paar dagen nergens te zien. Totdat er weer een item is waar ze op kunnen trollen en tadaa daar zijn ze.

Red je site want de spiraal naar beneden is al jaren aan de gang. Misschien niet in de clicks en podcast. Daar ken ik de cijfers niet van. Maar zeker in de reacties

15   16  
ere

Ik ga nu ongeveer 30 jaar naar NAC, maar ik identificeer me echt helemaal niet met deze mensen. ''heel de week bezig met de wedstrijd, vakantie om nac heel plannen'' schei toch uit zeg!
Het is al jaren klote, en daardoor gaat de sfeer ook naar de klote.
de meeste mensen kopen op dit moment een seizoenkaart om een avondje weg te zijn met hun vrienden.

29   1  
Das Phantom (BSR)

@Karel de Grote

Heb je zelf niet door dat óók jij niet bijdraagt aan een positieve sfeer hier door mensen uit te schelden, ze uitkeringstrekkers te noemen, meerdere nicknames te gebruiken en mensen uit te lokken als ze dan eens niet reageren. Je kan ons niet heel de tijd aanspreken op die verantwoordelijkheid als je hem zelf helemaal niet neemt.

Het begint ook echt bij jezelf als je wil dat het hier gezelliger wordt. Daarnaast doen wij er veel (nog niet alles) aan om het hier een beetje behapbaar te houden. Voor én achter de schermen.

Ik ga hier niet weer een hele discussie voeren. We werken aan oplossingen en tot die tijd modereren we waar nodig.

9   5  
Cees-2

Een uitgezocht groepje positieve NAC-mensen, dat misschien is ingefluisterd, dit moet de trent (positief/ haast euforisch) van dit filmpje gaan worden? Maar zonder gekheid, NAC was qua sfeer echt een vrij mooie club. Echter is e.e.a. duidelijk afgevlakt. Al tijden. Dat kan terugkomen, dat vrij mooie, maar de vooruitzichten zijn momenteel nog steeds meer dan duister te noemen.
Maar zondermeer leuk deze mensen te horen praten over NAC. Zij zijn door en- door NAC, wat overduidelijk terug te horen is in de vanuit hun hart, wat gekleurde teksten. Maar wat gaat er helaas veel fout in Breda, nog steeds veel teveel.

11   1  
WillyG

"Willen de papa en mama van Karel de Grote hem even uit de zandbak komen halen?"

Reageer gewoon niet, met negeren haal je de lol ervan af. Gewoon lekker door scrollen. Ik weet persoonlijk niet wat ik zieliger vind, die zogenaamde trollen of dat vaste clubje dat daar weer over zeurt.

Breda, bewolkt, 7 graden, goede zin in de pot van vanavond, HUP NAC

12   4  
Ruud

Helaas vond ik de documentaire ook wat tegenvallen. Ik had wat meer sfeerbeelden verwacht.. ook al weten we allemaal dat de sfeer afgenomen is.

Heb de docu met mijn zoontje gekeken en die was het natuurlijk ook snel beu .

Maargoed… de bedoelingen zijn en waren goed, vooral door De 2 makers. Die geproefd hebben en “besmet” zijn.

We zijn uniek .. er zitten nog steeds 15/16000 mensen in ons stadion na 4!! Jaar kkd. Dat zie je echt nergens… ja heel misschien bij Feyenoord… of Twente… maar een Utrecht en Groningen die ik tot een aantal jaar geleden ook bij de volksclubs zetten echt niet meer.

Het echte NAC gevoel beschrijven is erg moeilijk en lastig… al word het wel geprobeerd met vergelijkingen tov andere clubs…

Zelf weten we precies hoe dat NAC gevoel voelt.. en het aan iemand anders die voor andere clubs is uitleggen lukt toch niet…

In deze “slechtere laatste jaren” ben ik al trots dat er genoeg kinderen zijn die voor NAC zijn of worden… terwijl de club zelden wat bereikt aan successen. De meeste kiezen dan eerder voor Ajax psv etc.

Wij zijn NAC en we weten waarom we er trots op zijn en mogen zijn!

Als er straks weer meer interactie in het stadion is zal de sfeer ook toenemen.
Sinds een hele lange tijd afgelopen dinsdag ook weer vak G gehoord omdat er een redelijk vol uitzat zat.

Hup NAC


9   4  
ctk

Had hem woensdagavond al gezien en eerlijk gezegd is hij 10 jaar te laat gemaakt!
Sfeer is allang niet bijzonder meer, komt uiteraard ook door de wekelijkse wanprestaties van de voetballers en het onvermogen van het (vorige) managment.
Dus vond deze film een zelfverheerliking die totaal niet klopt anno 2023.

13   5  
Theoden King

@Harrie

Ik ben het behoorlijk eens met wat je zegt. Het ooit oprechte "Avondje NAC" is een soort sage geworden. Iets uit een ver verleden, dat wordt geprojecteerd op het huidige iets-beter-dan-gemiddelde sfeermaken.

Spelers, supporters, pers en medewerkers huilen mee met de wolven in het bos. Wat zijn we toch bijzonder. Nou, niet dus. De beleving rondom NAC is aan een ernstige realiteitscheck toe.

Vroeger was niet alles beter, maar veel wel. En het Avondje NAC zéker.

24   1  
Eastwood

Ik denk niet dat we bij NAC uniek zijn in het volume wat we produceren of de sfeer die we creëren. Wat ik wel vind is dat de sfeer bij NAC op z’n puurste is. Zit ook regelmatig bij clubs als PSV op de tribune, en daar hoor je knetter harder muziek, heb je lichtshows voor en tijdens de wedstrijd en zit de stadion speaker op een pseudo Amerikaanse toon het publiek op te jutten. Daar heb ik dus helemaal niks mee, die pure voetbal vibe moeten we houden bij NAC. Maar groter maken dan dat moeten we niet doen

11   14  
Karel de grote

@das phantom

Ik moet helaas wel steeds een andere nicknames pakken omdat er steeds berichten worden verstuurd met mijn nicknames. Daar wordt wederom niets aan gedaan.

Er komen zelfs nog steeds reacties van beest. Terwijl ik daar Al zeker 2 jaar niet meer op reageer.

Dat ik niet bijdraagt aan de sfeer versta ik. Maar wanneer ik uitval tegen trollen krijg ik toch erg vaak een hoop duimpjes. Mijn mening wordt dus flink gedeeld omtrent de trollen.

Maar dan een vraag aan jou. Hebben jullie nou echt niet door dat steven73 geen NAC supporter is? Hoe kan je nou je club continu maar blijven afbranden? Hetzelfde geld voor oosterhout74.

Echt onbegrijpelijk dat die mensen continu maar hun vuiligheid op jullie site kunnen zetten zonder enige consequenties.

Er zijn maar zat mensen bijvoorbeeld al in mijn groep die zich wekelijk op de tribune weer ergeren aan die mensen . De helft is al afgehaakt op jullie site. Er zijn voldoende vrijwilligers die willen modereren op deze site. Maar jullie moeten dat wel willen.

Bij Noad1976 doen jullie het perfect. Weg bannen die trol. Maar het is helaas niet de enige . Werk je de trollen weg dan keren de vaste bezoekers weer terug naar deze site.

17   1  
BREDA 1965

Zure dag vandaag hier,of nie...

5   20  
Van Flieger

Het stinkt hier inmiddels geweldig. Bah!

10   4  
Ivo

Leuk dat dit soort docu's gemaakt worden, maar ik vind als ik eerlijk ben de sfeer de laatste tijd niet zo goed meer. Tegen Heerenveen zat het uitvak goed vol, ze maakten daar veel herrie - vroeger zou Vak G daar vol overheen gegaan zijn. Nu niet meer.

Ook op de B-Side mag er wel een tandje bij. 5x per wedstrijd "overal waar we komen" is te veel, 1x is genoeg. Vaak valt het lange periodes stil.

Ik kan me wedstrijden herinneren waar er met sfeeracties 90 minuten "oorlog" gemaakt werd op de tribunes. Waar de bal bijna letterlijk de goal ingeschreeuwd werd. Het lijkt al weer lang geleden.

Dus er is werk aan de winkel. Zodat ze over 10 of 20 jaar weer zo'n documentaire kunnen maken over een unieke club, waar het spookt op de tribunes en daardoor thuis van iedereen gewonnen kan worden. Maar zijn de jongere generaties hier nog wel voor te porren?

17   0  
Nicky

Het klopt helemaal dat het niet meer is wat het geweest is... en we herinneren ons allemaal de geweldige uitschieters die we hebben meegemaakt. Dat waren nog eens tijden. Daar mogen we trots op zijn.

Maar geloof mij, als ik een familielid uit Nijmegen, Alkmaar of Limburg meeneem, zijn die er dagen na een wedstrijd nog steeds vol van.

De sfeer hangt samen met de resultaten. Dat gaat echt wel weer komen. Misschien nooit zoals vroeger, maar dan op de mannier zoals de volgende generatie dat doet.

De parel van het zuiden! Dat is toch prachtig? Het avondje NAC is een term die nooit meer verdwijnt, én daar zijn we met zijn alle debet aan.

Zou je als buitenstaander de sfeer hier op het forum vertalen naar NAC, dan geloof ik idd dat we gedoemd zijn. Gelukkig is het internet niet de werkelijkheid. Al is dat voor sommige misschien een shock 😉

10   4  
Kopspion

Weet je wat/wie triest is Flieger ?
Dat ben jij !!

36   3  
Kinderkaartje

Ik begrijp Karel de Grote wel hoor.
Zo ben ik een van de 'vaste' reaguurders die nauwelijks meer iets neerplempt, omdat de zure en negatieve hier de bovenhand voeren.
Er wordt alleen nog op de man gespeeld.
De reacties van Steven en Noad zijn werkelijk niet te harden.
De lol is er wel af.

En over de sfeer; tuurlijk is die ooit beter geweest, maar ik denk dat de sfeer recht evenredig oploopt of inzakt met de prestaties op het veld.
Het is gaver om NAC in een thriller van PSV of Feyenoord te zien winnen dan onderuit te zien gaan tegen Telstar.

Maar dat gezegd hebbende; afgelopen dinsdag zaten er op G twee van oorsprong Friese broers, die nog nooit naar NAC waren geweest. Wonen en werken al jaren in Oosterhout en kwamen eigenlijk voor Heerenveen.
Die hebben nog voor het einde van de eerste helft besloten om vaker een avondje NAC te pakken omdat ze het toch wel erg bijzonder vonden.

Het is ontegenzeggelijk zo dat het een aantal jaar geleden beter was, maar het is nog steeds prima, zeker voor linkerrijtje KKD begrippen.
Als je al die lege stadions in de KKD ziet, dan doen we het allemaal zo slecht nog niet.

Hup NAC!

7   1  
BREDA 1965

Kinderkaartje ZO IS DA

8   0  
Hgmaster

Ik weet dat het niet meer kan in deze tijd, maar wat was het oude stadion toch mooi hè.... 💛

8   8  
RichardPraha

Voor degene die geen tijd of interesse hebben om deze "docu" van circa 26min te bekijken, samenvattend:

- Wij hebben een "unieke" sfeer
- Wij drinken voor en na de wedstrijd heel veel bier
- We zijn zo lekker gemoedelijk
- We zijn 1 grote Bredase familie van +19.000 m/v
- Ennuh....we zingen het hardste de liedjes en we stoppen ook niet als we achterstaan.

Zoiets.

Wij noemen Ajax supporters altijd arrogant maar wij kunnen er zelf ook wat van als het gaat om wat voor GE-WEL-DIGE supporters wij wel niet zijn.

3   5  
Tip

Als ‘terugblik’ was deze documentaire geschikt geweest. En daar achter een stukje realisme in het hier en nu dat het tegenwoordig toch anders is en verbeterd moet worden. Dat zie je ook in de meeste reacties terug. Als we 1 familie zijn , en dat zijn we denk ik, dan zitten er wel een paar tussen die niet kunnen relativeren en geen kritiek , die regelmatig terecht is, kunnen verdragen. Heeft te maken denk ik dat hier een zeer gemêleerd gezelschap reageert en wellicht is het ook een maatschappelijk verschijnsel. Het lijkt me voor een verantwoordelijke redactie wel erg vervelend, want het is naar twee kanten toe ‘ dweilen met de kraan open.’ Nu van graafschap gaan winnen.

10   1  
Das Phantom (BSR)

@Kinderkaartje

Ik zeg ook niet dat Karel geen punt heeft. Integendeel, wij ervaren dat natuurlijk zelf ook. Op sommige avonden ben je heel de tijd aan het modereren en zo 100 reacties en IP-adressen verder.

Ik wil alleen maar zeggen dat er voor iedereen een rol ligt om het hier gezellig te houden. Ik vind het spijtig te horen dat jij en andere minder reageren of de site bezoeken door een paar randdebielen. Sorry daarvoor.

Er is een afspraak met de websitebouwer inmiddels om dit topic te bespreken en te kijken wat een oplossing kan zijn en welke keuzes er zijn.

5   1  
Marc

Spotify heeft een feature dat je artiesten kunt verbergen. Dat zou een mooie feature zijn op deze site 😁

8   0  
NAC’ER123

Ik geloof dat veel mensen het documentaire maken niet begrijpen. Je moet je vereerd voelen dat iemand van buitenaf je club zo mooi vind dat zij hier een hele documentaire over maken en een half jaar hard werk aan besteden. De documentaire maker heeft enkel de NAC fans hun verhaal laten doen en of je het daar met eens of niet staat los van de documentaire. En je moet niet vergeten dat het een studentenfilm is gemaakt met bijna geen budget! Ik vond het super mooi gedaan!!

3   1  
Enkhuizer

Superleuke ‘schoolopdracht’ docu.

0   9  
Dre

Hahaha sfeer in het nac stadion? Ik hoor alleen maar geroezemoes en dan moet ik nog goed luisteren. Ze blijven in Breda maar teren op de sfeer van 20 jaar geleden, blijkbaar was dat zo goed dat de 10.000 studentjes die er nu zitten deze docu met hun hand in hun broek aan het kijken zijn, keer op keer weer.

3   0  
ZNDRT-FanaticZ

Was tof om hem op de Club van 1912 avond in première te zien, maar je merkte in de zaal toch ook wel een beetje het ongemak. Het is bijna een half uur lang heel veel van dezelfde clichés...
Dat zou een probleem zijn als deze docu door een insider zou zijn gemaakt, dan was het een totaal overbodige docu geweest. Maar het feit dat deze Spaanse jongeren gegrepen zijn door NAC en daar hun schoolopdracht van hebben gemaakt veranderd de zaak qua waarde van deze docu.

Fantastisch dat NAC blijkbaar, ondanks alles wat er de afgelopen 10 jaar is gebeurd en vooral NIET gebeurd, nog steeds kan betoveren is iets om te koesteren.

Deze docu is niet voor ons, deze docu is voor iedereen die NAC niet kent. En dan nog had er meer sfeer, meer rauwheid en meer snelheid in gemogen van mij, maar ik doe het ze niet na om dit zo te maken over een club die je niet kent in een land waar je pas net bent.

Respect voor José en Lucia! Hup NAC!

4   0  
Tonn

Leuke film gemaakt door studenten. De complimenten voor t resultaat en alle tijd die ze erin hebben gestoken.

3   1  
Volksclub NAC

Hoewel het me trots maakt ben ik ook van mening dat veel van wat er gezegd wordt niet meer van toepassing de laatste jaren.
En beweren dat het omdat het gemaakt is door buitenstaanders objectief is slaat helemaal als een tang op een varken. Juist omdat men van buitenaf komt nemen ze voor waarheid aan wat de mensen die ze interviewen zeggen!
Mooi dat de geboren Tilburger voor NAC is geworden en verkocht was na 1 wedstrijd. Toen was het inderdaad echt magisch. Maar dat weten velen hier niet vanwege de jongere leeftijd of omdat ze niet naar NAC gingen toen ze jong waren. In de laatste categorie zijn er nu een aantal die voorop lopen en een soort Mr NAC uithangen. Wie de schoen past trekke hem aan.
Hup NAC!

2   0  
Lejad

De eerste kennismaking van mijn zoon was vorig jaar de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen ff den Bosch. Ik ga er vanuit dat hij dit over 10 jaar niet aanhaalt als zijn onuitwisbare eerste kennismaking met NAC. Ik zou het knap vinden

0   0  
Ome Cor

Iedereen beleeft NAC op zijn eigen manier en zoals John de Leeuw het beschrijft is dé manier en hét ultieme NAC gevoel van voor internet voor iedereen toegankelijk werd.

Toen had je op maandag aan die zandvlakte die officieel "het b-veld" heette, een paar ouwe mannetjes staan die kritisch waren over "afgelopen zaterdag".
Nu staan er na 1 verkeerde pass al tig berichten online van jonge betweters.

Vroeger ging je naar NAC als een vast uitje waar je dagenlang naar uitkeek. Nu is er zoveel meer aanbod en zit een wedstrijd van NAC stijf in een volle agenda geperst, waar je de PlayStation best even voor wilt verlaten.

Mooie docu, maar er wordt heel geregisseerd alles gezegd wat goed klinkt voor het NAC van de jaren tachtig.
Een beetje een geelzwarte masturbatie act opdat de NAC fan door hiernaar te kijken maar naar een persoonlijke climax geleid wordt.


Laad alle berichten na dit bericht in