Wij gaan niet opzij

Benin zonder Adiléhou uitgeschakeld voor African Cup of Nations

Raskolnikov

Benin is er gisteren niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de African Cup of Nations. De Eekhoorns hadden aan één punt genoeg, maar verloren op bezoek bij Sierra Leone. Benin mist hierdoor het eindtoernooi, dat komende winter wordt gespeeld. Moïse Adiléhou kwam niet in actie.

De wedstrijd tussen Sierra Leone en Benin had normaal gesproken enkele maanden geleden plaats moeten vinden, maar werd toen na een hoop gedoe afgelast. Het kostte vervolgens de nodige moeite om een nieuwe speeldatum te vinden, maar uiteindelijk slaagden de landen erin om overeenstemming over datum en locatie te bereiken.

Sierra Leone trok gisteren in het Stade Général Lansana Conté in Guinee aan het langste eind. Benin was over de hele wedstrijd veruit de bovenliggende partij, maar slaagde er niet in te scoren. Sierra Leone deed dat wel uit een penalty in de 19e minuut en sleepte daarmee kwalificatie voor de African Cup of Nations binnen. 

Moïse Adiléhou, die vorige week nog een basisplaats had, kwam niet in actie.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Geen WK voor Maria 3 reacties
Terug naar overzicht
11 Reacties
44   0  
Hont

Jammer voor onze leeuw uit Benin natuurlijk, maar voor ons helemaal niet zo'n slecht nieuws. Zou toch vervelend zijn hem te moeten missen midden in het seizoen. Is uitgegroeid tot een betrouwbare verdediger, een van de spelers die zich het meest heeft ontwikkeld vorig seizoen.

18   1  
Nonkel Frans

Dit avontuur is voorbij voor Moise. Op naar t volgende - back in Breda. Mogelijk kunnen we aan deze jongen nog veel plezier beleven. Come on Moise!

Hup NAC!

44   0  
Hont

Jammer voor onze leeuw uit Benin natuurlijk, maar voor ons helemaal niet zo'n slecht nieuws. Zou toch vervelend zijn hem te moeten missen midden in het seizoen. Is uitgegroeid tot een betrouwbare verdediger, een van de spelers die zich het meest heeft ontwikkeld vorig seizoen.

14   0  
Geelzwartwit

Jammer 3n fijne vakantie gewenst tot in het volgende seizoen!

Ps

We hebben bij O21 een nieuwe 19 jarige vrijetrappen specialist in huis

https://www.az.nl/nl/nieuws/az-onder-19-wervelt-langs-almere

Minuut 1.42

7   0  
Wanny

Aan de ene kant gunstig dat je hem straks niet kwijt bent. Anderzijds is zo'n toernooi een mooi podium waar ie zich in de kijker kan spelen voor een mooie transfer.

12   7  
Ivo

Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren met Moise en ook Rosler.
Malone is bij Steijn een zekerheidje, die speelt altijd. En Steijn wil graag een linksbenige CV er bij. Zoals Hendriks, ook al werd die op linksback gezet op het eind.

Ik zie Moise en Rosler eigenlijk wel vertrekken, die zijn te goed om nog een seizoen op de bank te verpieteren, en na het nieuws dat Steijn blijft heeft Rosler vast zijn zaakwaarnemer al wel gebeld.

10   5  
naxioma

Adiléhou is wellicht de enige speler met een doorlopend contract van wie de transferwaarde afgelopen seizoen is toegenomen. Dit alleen zegt al veel, zo niet alles.

17   0  
Mitta21

Zeer degelijke verdediger voor ons. Zijn contract loopt nog 1 jaar door maar mijns inziens mag deze verlengd worden. Een echte centrale verdediger die altijd zijn beste beentje voorzet.

13   17  
Molenschot Loco

Net naar de BN de Stem podcast geluisterd met Marcel van Es van De Rat...Ik zou als ik jullie was eens samen met Marcel een gesprek aan te gaan met Manders dit moet je gewoon opeisen ...zet Die Manders maar onder druk....heeft hij daar geen zin in? Zeg dan..Prima gaan wij met onze achterban ..de supporters mededelen dat jij daar geen zin had.......zet er maar eens ECHT druk op die Manders!!!

8   1  
Tonn

Een mooie column van Hugo Borst vandaag: “Het gaat om de poppetjes”. “ De trainer moet in de rust de thee aanreiken. Meer niet” . Kijk ernaar uit met welke nieuwe spelers Lokhof en Steijn voor de dag komen, we kunnen nog wel een aantal klasbakken zoals Adilehou gebruiken.

8   0  
Breda*076

Bij Sierra Leone een ex-NACcer in de basis.

Sullay Kaikai maakte daar zijn debuut en speelde uiteindelijk 55 minuten.

3   1  
Dun Diëe

@Naxioma juich maar niet te vroeg. Als we transfermarkt mogen geloven is de transferwaarde van Moïse alleen maar gedaald bij ons: https://www.transfermarkt.nl/moise-adilehou/marktwertverlauf/spieler/198629

Kortom: hij moet komend seizoen zoveel mogelijk spelen op de plek waar hij het best tot zijn recht komt.

Laad alle berichten na dit bericht in