Wij gaan niet opzij

Dit mogen jullie van B-Side Rats verwachten komend seizoen

Das Phantom

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en dus een mooi moment om jullie te informeren over wat jullie van B-Side Rats mogen verwachten de komende tijd. Onze activiteiten zijn erop gericht om supporters te vermaken, informeren en samen te brengen en onze grootste motivatie is het NAC-gevoel voor heel de achterban te vergroten. Dat doen wij met een groep vrijwilligers, maar wij snappen ook dat jullie iets van ons verwachten. En dus vinden wij het goed jullie te informeren. Mochten jullie ideeën hebben voor ons, wil je ons komen versterken of zijn er andere opmerkingen? Je kan ons altijd bereiken op [email protected]. Hup NAC!

Wedstrijdbezoek
Met onze huidige bezetting (een aantal crewleden zijn gestopt of weggekaapt door Omroep Brabant) is het niet meer haalbaar om iedere wedstrijd te bezoeken en interviews af te nemen. Het aantal interviewers is afgenomen en de overige personen willen NAC ook graag vanaf de tribune beleven. Want het is de allermooiste hobby die er is, maar wel een hobby.

Bij thuiswedstrijden zal er slechts sporadisch iemand aanwezig zijn. Bij de uitwedstrijden gaan we, zeker na de vakantieperiode, wat vaker aanwezig zijn. Onze fotografen zullen wel nog regelmatig bij thuis- en uitwedstrijden langs de lijn te vinden zijn. Natuurlijk zetten we wel elke wedstrijd een liveblog online, zodat er over de wedstrijd kan worden gesproken in de comments

De BSR Matchast is in het leven geroepen tijdens de coronaperiode en de stadions en cafés voor supporters niet toegankelijk waren. Nu de stadions weer open zijn hebben we besloten om de Matchcast niet meer op reguliere basis uit te zenden tijdens uitwedstrijden, maar een paar uitzendingen te plannen. Ook onderzoeken wij of we weer een editie met beeld kunnen maken zoals tijdens de play-offs tegen NEC. Mede omdat de wedstrijden niet altijd worden uitgezonden is het lastiger om een matchcast te maken.

Nieuws en discussies op de site
We streven er nog steeds naar zo snel mogelijk en volledig mogelijk al het NAC-nieuws bij ons op de site te verzamelen. Daarnaast gaan we onderzoeken of we ook meer eigen nieuws op de site kunnen krijgen in de vorm van interviews of andere items. Dit kunnen ook videoproducties zijn. We merken dat bezoekers nog steeds blij zijn met de content die er op de site verschijnt en met meer dan een miljoen pageviews per maand wordt de site nog altijd veel bezocht. Natuurlijk merken wij ook dat de discussies op de site soms fel zijn, Wat ons betreft is het goed dat supporters met elkaar in discussie gaan. Wij proberen te modereren waar mogelijk, maar ons verzoek is eigenlijk simpel: discussieer op de inhoud met elkaar maar wel met respect. Dat scheelt ons een hoop modereren.

Podcast
Tikkie naar het Zuiden gaat door. Wij maken de podcast nog altijd met veel plezier en merken ook dat jullie nog altijd graag luisteren. Naast de reguliere uitzendingen, gaan we ook een aantal specials maken. Dat kan met gasten zijn of afleveringen waar we bijzondere momenten in de geschiedenis behandelen. Stay tuned!

Evenementen en Activiteiten

Ook dit jaar gaan we weer een aantal toffe activiteiten organiseren. Natuurlijk zijn we aanwezig bij de Swim to fight cancer op 11 september en zijn we met Dok19 in gesprek om een supporterscafé te opnenen op die dag. Daarnaast komt er mogelijk weer een pubquiz in de winter en kijken we nog naar een evenement voor in het voorjaar. Daar later uiteraard meer over. En na het succes van de eerste twee edities van de NOAD Cup, durven we de derde editie alvast met pen te noteren. Verder hebben we de ambitie om ook een aantal projecten weer op te pakken, zoals B-Side Arts. Juist met dergelijke activiteiten denken wij van toegevoegde waarde te kunnen zijn in het NAC-landschap.

Bedankt!

Al met al een paar wijzigingen, maar grotendeels het B-Side Rats dat jullie gewend zijn: een groep NAC-supporters die zich graag inzet voor andere NAC-supporters en een hobby uitoefenen. We staan altijd open voor een gesprek, tips of opmerkingen over ons handelen, dus contact ons vooral.

Heel veel plezier in het nieuwe seizoen en hup NAC!

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
60 Reacties
175   7  
scheppioni

Hulde BSR !!!
Trots op jullie en op ons NAC !
Zin in vanavond, op naar een mooi succesvol gezien met een wel willend voetballend NAC !

175   7  
scheppioni

Hulde BSR !!!
Trots op jullie en op ons NAC !
Zin in vanavond, op naar een mooi succesvol gezien met een wel willend voetballend NAC !

77   2  
Dun Henk

Chapeau voor alles wat jullie doen !! Ik bezoek jullie pagina meerdere malen per dag en luister elke week de podcast, met veel plezier !

81   2  
Wolfmanjack

Ik begin en eindig de dag met Bsiderats. Ik ben blij met jullie.

38   2  
Ivo

Bedankt voor alle inspanningen, en dat het voor iedereen maar een mooi seizoen mag worden.

Het gaat een seizoen worden met veel veranderingen bij ons NAC. Waarin we hopelijk de eerste stapjes richting de weg omhoog zetten. Dat zal genoeg nieuws en discussies opleveren, mooi dat BSR dat mogelijk maakt.

Ga zo door mannen!

73   5  
Geel/Zwart

Allereerst groot compliment naar al jullie inspanningen! Bedankt en hulde daarvoor medesupporters 💛🖤

Daarnaast denk ik dat er een blijvend besef moet zijn dat - ook al is het voor jullie een hobby - jullie ongewild een maatschappelijke functie hebben op het moment dat je openbaar bent. Door reactiemogelijkheden te bieden, bied je daarmee een platform voor alle meest ongenuanceerde uitingen. En het is stuitend wat de negatieve trend in die reacties is. Waar ik al bang voor was, begint de site al het imago te krijgen als ‘die zeiksite waar de sfeer zo verziekt is’. Niet alleen jullie functie uiteraard, helaas hebben we ook nog social media

Prima, jullie site en jullie keuze. Maar het ergste vind ik dat dit door iedereen openbaar te lezen is. En daarmee draag je direct bij aan de publieke opinie rondom NAC. Ik schaam me dood eraan te denken dat oa spelers dit allemaal kunnen lezen.

En het is gewoonweg niet een vertegenwoordiging van het algehele gevoel onder supporters. Het is bekend dat juist vooral de mensen op internet reacties achterlaten als ze ergens niet tevreden mee zijn. Er ontstaat een scheef negatief beeld, iets wat imo zeer onwenselijk is voor mijn mooie club. En iedereen een keer lief toespreken en op eigen verantwoordelijkheid is daarin gewoonweg niet voldoende

17   1  
Tjet

Thanks voor de update! Super wat jullie doen en keep up the good work. HUP NAC

16   2  
Da Huge

Grote complimenten!

29   3  
Peter13

Ook ik ben blij met deze site. Maar o.a. vanwege het punt dat geel/zwart al noemt, zou ik toch graag zien dat mensen alleen kunnen reageren als ze zich hebben geregistreerd. Dan kun je nog steeds een nickname gebruiken, maar is het anonieme gescheld volgens mij een stuk minder.

18   1  
De Bolle Damen

Chapeau!
In deze tijd van polarisatie (gek eigenlijk bij supporters van één club) gewoon doorgaan met wat jullie doen.
Ik vind het knap dat vrijwilligers zo'n mooi product kunnen maken.

Keep up the good work!
Hup NAC!

23   1  
De Bolle Damen

ps:
mooie paginagrootte advertentie van NAC=BREDA in BN de Stem.
Krijg nog meer zin dit seizoen en deze nieuwe start!

7   1  
Tante Annie

Echt topwerk.
En erg blij met de opmerking over Bside Arts, want ik ben helaas dat shirt van da Huge kwijt geraakt met mijn koffer. Echt balen. Ik had hem ontzettend vaak aan.
@da huge. Mocht je dit lezen en heb je er nog eentje over toevallig...

Maar nogmaals, echt top! Ik profiteer ontzettend van jullie hobby

9   1  
Yellow

Lees graag jullie berichtgevingen. Ga zo door NOAD

22   2  
D

Top mannen!

Ik ben nog steeds voor een registratiesysteem in de comments. Hoorde Thijs in de laatste podcast ook zeggen dat het vaak alleen op internet altijd negatief is en veel met stront wordt gegooid en daar rondon het stadion weinig van is te merken. Eens, tijd om daar iets aan te doen!

10   1  
Geelzwartwit

Echt top dat jullie de verwachtingen managen. Als ze dit bij NAC ook vaker doen helpt het de communicatie en saamhorigheid enorm.

Top!
En gelukkig blijven jullie de voor mij leukste dingen doen. Podcasts en nieuwsberichten.

21   6  
Livingthedream

Bedankt mannen van de bsiderats voor al het werk.

Ik hoop dat jullie het overwegen om een inlogsysyteem te noemen. Of een " negeer gebruiker"

Ik ben Noad1976 met al zijn sub accounts zo ontzettend beu.

4   2  
Paul

Ik snap de roep om registratie. Maar dat is ook ingewikkeld: met de huidige privacyregelgeving moet je je aan een shitload aan regels houden om die gevoelige info goed op te slaan. Een datalek is zo geslagen.

Ik snap dus wel dat een vrijwilligersorganisatie daar huiverig voor is…

31   2  
Das Phantom (BSR)

Dank voor jullie woorden. Doet ons goed!

We zullen de mogelijkheid onderzoeken met betrekking tot registratie, maar inderdaad: dat is een hoop werk. We duiken er in.

Tot die tijd een welgemeend advies. Negeer het. Duimpje omlaag klikken als je het er niet mee eens bent en gewoon negeren. Als je het beestje geen aandacht geeft, is het uitdagen misschien niet meer leuk.

Dank allen!

20   1  
Judge M.

Alles is al gezegd maar ik sluit me nog een keer extra bij de woorden van GEEL/ZWART aan.

Nondeju, zin in het nieuwe seizoen! ZAL NOOIT VERLOREN GAAN!!

21   2  
TvB

Is het niet een idee om een paar euro te sponsoren aan de BSR voor degenen die dat willen/kunnen? Een bedragje dat ieder naar eigen inzicht kan doneren. (Voor de meeste kranten / tijdschriften moet je bv betaald abonnement nemen) abonnement voor BSR lijkt me onzin maar veel mensen zitten dagelijks op deze site en hebben er misschien best een paar euro voor over om de site te professionaliseren

11   3  
Livingthedream

@das phantom

Ik ben er zelf totaal niet in thuis. Maar is een negeer gebruiker knop moeilijk om te introduceren?

Misschien is dat makkelijker dan een inlog systeem?

14   1  
Gert Huygens

Enorm trots op wat jullie allemaal VRIJWILLIG!!!! doen voor ons als supporters
Mochten jullie ergens nog plek hebben ik hou me graag aanbevolen om jullie te helpen waar het kan
Nogmaals grote complimenten voor iedereen die dit mogelijk maakt!!!

12   2  
Ginnekense Naccer

Respect voor B-Siderats crew! Hulde voor jullie werk en gedeelde passie

12   2  
Derk

Helden zijn jullie, regelrechte helden!

Zin in vanavond...

13   2  
fvf6

Bedankt voor het werk jullie pro deo doen . Ik hoop dat er nieuwe aanvulling komt in jullie gelederen .Blijf doorgaan met jullie nieuwtjes , ik geniet dagelijks van jullie site.

15   5  
Fan uit Zevenbergen

Vanavond nog een moooie wedstrijd

Sidney & Haye tegen Steijn hopelijk doen ze hem heelveel pijn Hup Nac 💛🖤💛🖤💛

12   2  
Das Phantom (BSR)

@ LIVINGTHEDREAM

Een dergelijk systeem onderzoeken gaan we ook onderzoeken!

7   1  
Livingthedream

@das phantom

Super! Fijn weekeind alvast

8   2  
MvR

Bedankt voor alle energie die jullie erin steken heren! Godver wat heb ik er zin in vandaag. Deze wedstrijdspanning miste alweer een hele tijd!

9   1  
Tico

Ook ik kijk elke vrije minuut of er iets nieuws op de bsr site staat. Net wat er in eerdere commentaren is geschreven, je staat er mee op en gaat er mee naar bed! Ga zo door, zeer content mee.

7   1  
die ne gast

Dank voor het managen van de verwachtingen.
Aangezien ESPN geen ruk geeft om de KKD heb ik jullie twitterverslagen vaak nodig om de wedstrijden te kunnen volgen. Dank daarvoor!

7   0  
Krenk

Ik kijk elke dag op verschillende momenten op de site. Complimenten voor jullie, top dat jullie er zijn!

7   2  
gjoewie

Het feit dat ik een trouwe bezoeker ben tekent mijn respect voor de jongens die BSR in leven houden. Hulde daarvoor! (smiley met tweede klappende handjes...)
Wat betreft de registratie. Je hebt bij DROL een tijdje gehad dat je met vaste en met losse bezoekers op een pagina zat. Vaste bezoekers in de zin van: geregistreerde bezoekers. Dat was een beetje lastig lezen, vooral als er veel reacties waren en er in het bovenste deel (geregistreerd) reacties kwamen op het onderste deel (incidentele en niet geregistreerde bezoekers). Dus daar zijn ze maar niet mee doorgegaan.
Toch zat daar een aspect in, dat ik erg belangrijk vind: het niet moeten. Iedereen die zich registreerde deed dat uit eigen wil. Daarmee gaf je ook aan dat je verantwoordelijk was voor de content van de posts die je plaatste.
Wat ook een mogelijkheid is, is om bij een reactie een extra hokje aan te vinken met "ik ben geen robot" of iets dergelijks. Op die manier kun je wellicht omzeilen dat trollen en dergelijke berichten gaan plaatsen. Zoals die meisjes die graag seks willen en zo. Of diehard CGF fans die niets liever zien dat NAC = Breda binnen de kortste tijd failliet is.

Toen ik lang geleden in het buitenland ging werken en ik snel en goedkoop contact met mijn familie wilde onderhouden, werkte ik met G-mail, dat toen nog in de kinderschoenen stond. In die tijd was G-mail alleen voor genodigden. Je kon niet zo maar een account aanmaken, je moest door iemand anders uitgenodigd worden. Misschien is dat een idee voor BSR? Dan wordt het een beetje ons kent ons, een besloten communiteit? Die waarschijnlijk in korte tijd tot 20.000 of meer bezoekers groeit...

7   0  
Hertog Jan

Ik heb een aantal favoriete apps, zoals vrijwel iedereen, en daar is BSR er een van. Toch is BSR de app die ik zeker een keer of 15 per dag bekijk.
Ik sta al vele jaren op met NAC, en ga er weer mee naar bed.

Ik moet zeggen dat de laatste seizoenen wel zorgde voor minder interesse in de club. Vooral vanwege het feit dat de randzaken belangrijker werden dan waar het uiteindelijk om draait, voetbal.

Hopelijk komt dat nu weer terug, en zijn jullie daar mede debet aan.
Bedankt BSR voor al het werk dat jullie verzetten. Ga vooral door en maak onze NAC loze dagen nog heel lang plezieriger.

7   1  
Het spook

Bsr toppers!!

#inBSRwetrust
#inTonwetrust

6   0  
Van "taajlaand

Ook hier een tevreden persoon met de manier waarop jullie énorm veel tijd en energie stoppen in het delen van onze gezamelijke hobby verslaving luisterend naar de naam NAC BREDA!

Reageer helaas niet zo vaak als voorheen, maar dat komt naast het soms oeverloos negatieve gezeik van medebezoeker ook vanwege de mindere persoonlijke tijd om iets te kunnen typen.

Maar, al vaker hier geschreven, bedankt dat jullie nog steeds al het nieuws willen en kunnen delen met ons.
Zéker omdat ik (uit protest) geen ESPN aanschaf.

Hopelijk straks weer een mooie start van het nieuwe seizoen!

3   4  
gjoewie

Livingthedream > Een negeer gebruiker button is inderdaad een goed voorstel.
Je kunt het ook spannender maken: mensen die meer dan bijvoorbeeld 100 duimpjes omlaag krijgen, hebben meteen een (tijdelijke) ban. Zo houd je de site schoon.

Als ze maar niet van die vertakkende reacties maken op BSR, zoals op voetbalprimeur, waar mensen op elkaars reacties kunnen reageren. Die gasten geilen op het aantal reacties die ze plaatsen.

8   1  
Ata

Sluit me aan bij alle mooie woorden hierboven (die zo'n beetje allemaal één minnetje krijgen, hoe treurig kan die persoon zijn?)

En voor iedereen in Breda e.o.: een mooie wedstrijddag toegewenst. Op naar een enthousiaste en hopelijk goede seizoensopening. Gezien het wellicht geringe krachtsverschil kunnen we als supporters het verschil maken.

Hup NAC!

5   0  
Judge M.

@FAN UIT ZEVENBERGEN:

Voor mij is dat vooral het duel tegen Olij en Verschueren. Het is maar net waar je je op wilt blijven focussen natuurlijk he... En vergeet Van Wonderen en Noppert trouwens niet bij Heerenveen..

6   22  
Beest

Hadden jullie aan moeten denken voordat jullie op zwart gingen en de verdeeldheid onder de supporters toesloeg. Beetje mosterd na de maaltijd.

3   1  
NAC4Ever

Ik heb begrip dat jullie minder interviews gaan opnemen rond wedstrijden.
Maar is het mogelijk van te voren te melden of jullie het die wedstrijd wel of niet doen? (Bijvoorbeeld via een berichtje in de liveblog).

2   2  
NAC4Ever

@BEEST
05 August 2022, 11:12

Dat was volgens mij puur om een statement te maken en had dat niet als doel te verbinden (of te verdelen).

5   0  
SjorsNac

Gewoon top site, ga zo door. Kijk er zeker elke dag paar keer op met veel plezier.
Maar ga aub niet meer op zwart tijdens een “crisis” dat vond ik persoonlijk een misser. Op naar een nieuw seizoen.

2   8  
Beest

@nac4ever

Weinig verbonden eerder verdeeld sinds die tijd. Jij zal waarschijnlijk sindsdien onder een steen hebben geleefd.

10   0  
Nacman

Beste mensen van de bsr
Ik heb wel een ideetje voor een nieuw programma onderdeel.
Het heet :vraag het aan......... een speler of iemand die bij NAC Breda werkzaam is of iets anders doet zo leer men de mensen en de club op een andere manier kennen.
Laat supporters vragen in sturen of maak er een live show van.
Veel plezier en respect voor al het goeie werk wat jullie doen 👍👍👍👍

6   0  
TvB

@nacman; leuk idee, ik heb paar jaar geleden ook zoiets gemaild naar bsr, soort interview maar dan aan verschillende reageerders/ supporters; wat was je eerste wedstrijd, mooiste nac moment etc. Bij de papieren vi hebben ze ook zo’n rubriek gehad.

3   0  
Nonkel Frans

Dank je wel jongens!!!
Kijk uit naar het nieuwe seizoen en naar jullie acties binnen en buiten het stadion - on en off line!!! Allemaal goed.
Today #matchday met #teamTon #dankbaar.

5   2  
PietP

Een mening kan je het mee eens of oneens zijn. Duimpje omhoog of omlaag en weer door.
Maar het afgelopen jaar heeft BSR ook een podium gegeven aan personen die moedwillig leugens verspreid hebben om de publieke opinie te sturen (naxioma) of gewoon om te stoken (noad1976). Dat heeft de polarisatie alleen maar in de hand gewerkt.
Als dat probleem niet wordt aangepakt, heb je met de eerste volgende crisis opnieuw hetzelfde geziek.

Dan lees ik honderd keer liever de ongenuanceerde reacties van iemand als Beest dan de zogenaamd genuanceerde reacties die vol staan met desinformatie al dan niet op basis van drogredeneringen.

PS.
Zijn de sjaaltjes al verstuurd?

4   3  
NAC4Ever

@BEEST

Denk dat je mijn bericht nog keer moet lezen.
Ik schreef dat ik denk dat verbinden (en verdelen) volgens mij niet het doel was.

Overigens denk ik dat door het afschudden van CFG ook is verbonden. Tuurlijk is er verdeeldheid met de voorstanders van CFG.
Maar ik heb de indruk dat de meerderheid voorstander van NAC=Breda is. En die groep lijkt meer verbonden geraakt.

3   4  
Tip

Ik kan kort zijn. Prima site en respect voor al het werk dat jullie ervoor doen. Vet compliment is op zijn plaats. 👍👍👍

3   4  
Theoden King

Dank BSR-crew voor het coördineren, technisch faciliteren en (deels) creëren van het NAC-gevoel.

Laten we hopen dat het elftal ook weer eens gaat bijdragen aan dat gevoel, want soms lijken we wel een Bredase borrelvereniging hier online, terwijl het toch ooit om het voetbal is begonnen...

Nogmaals dank aan iedereen bij BSR en de goede communicatie ;)

3   0  
ramon tc

Dank voor al jullie hulp, info en nac-inzet.

4   0  
De parel

Echt ontzettend blij met jullie!

Ik had al zo’n vermoeden dat de bezetting wat laag is, want heb het idee dat das phantom de site bijna in zijn eentje onderhoudt afgelopen tijd.

Extra hulde voor jou Thijs!

0   0  
Da Huge

Tante Annie, stuur even een DM via instagram of Facebook.

2   3  
Nr. 20

Klasse en een welgemeend dank je wel!!

1   0  
Bammes

Succes mannen! Moet goed komen.en alvast bedankt voor jullie inzet en bijdrage aan ons NAC. Groetjes

3   0  
Man Man Man

BSR Crew hulde!!

Prima site, goede info, leuke Podcasts, NOAD cup fantastisch! Alles om de NAC supporter op de hoogte te houden en met kwaliteit. Dank voor alles.

ps. (Hopelijk melden supporters met kennis van journalistiek zich aan zodat de interviews voortgezet kunnen worden. Of anders voor de niet geleerde een auditie middag organiseren? Wie weet zitten er nog pareltjes tussen de 18.000)

2   0  
Fritske d'n Olifant

Complimenten voor de heren van BSR. Jullie voorzien al jaren in mijn NAC beleving buiten de wedstrijden om.

3   0  
MdH

Heel veel dank voor wat jullie doen, BSR.

Ik woon in het buitenland en blijf, mede door jullie, op de hoogte van wat er met mijn club gebeurt.

Hopelijk gaan we met z'n allen een seizoen tegemoet waar we trots op kunnen zijn!

HUP NAC

2   0  
Rob

BSiderats toppers!
In de vriendenboekjes van mijn kinderen die ik jaarlijks ik moet vullen staan jullie steevast vernoemd bij de vraag :meest favoriete site.

Ga zo door!

0   2  
Lamington

Ik vind de 'geef ons geld voor een nieuwe site zodat we nog meer vette dingen voor jullie kunnen gaan doen' versus 'We gaan vanaf nu minder doen behalve dingen buiten de site om waar jullie voor moeten betalen. Het is wel een hobby hoot' wel vermakelijk.

Laad alle berichten na dit bericht in