Overal waar we komen

Eisenga over financiële mogelijkheden NAC

DeWeesJr

Als je het over NAC hebt gaat het ook al snel over financiën. Ook tijdens de forumavond komen diverse financiële aspecten naar voren.

Eisenga wist te melden dat mocht NAC promoveren naar de Eredivisie, OK een sponsorbedrag neerlegt dat is te vergelijken met de top-8 van de Eredivisie. Mede hierdoor zou NAC volgens de algemeen directeur een prima begroting en salarishuis moeten kunnen vaststellen, waarmee NAC prima zou moeten mee kunnen draaien in de Eredivisie. 

Daarnaast worden ook creatieve manieren gezocht om aan meer geld te komen. Eisenga benoemt onder andere de B-Side als volledige staantribune te gebruiken, wat zorgt voor meer plaatsen, en tribunes bijbouwen tot aan de grachten. Deze plannen zouden al klaar liggen.

De extra inkomsten door de periodetitel en het behalen van de kwartfinale van de beker, zorgt er niet voor dat NAC extra winst maakt. Vaak krijgen spelers ook een deel van deze inkomsten. 

Ook doordat NAC meer seizoenskaarten verkocht dan op voorhand verwacht kwamen er extra inkomsten. Deze inkomsten (circa twee ton) is gebruikt als ´flexpot´ om mogelijke onverwachte kosten te kunnen dekken. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Smallere selectie bij mislopen promotie 23 reacties
Volgend bericht
Ziekenboeg NAC stroomt leeg 14 reacties
Terug naar overzicht
33 Reacties
72    
NAC de Parel

Ik ben vanavond op de forumavond aanwezig geweest. Ik snap de negativiteit rondom de club op dit moment volledig, maar de manier waarop Bsiderats dit artikel schrijft is niet correct.

De vraag werd gesteld door iemand in de zaal, met het zicht op de toekomst. Als we Eredivisie spelen. Hoe kan je dan extra inkomsten genereren, want je zit nu al redelijk tot volledig vol met business en supporters.
Daarop antwoord Luuc Eisinga met 'Als ik vrij kag denken, dit kan zomaar een idee zijn. Bside volledig staantribune. En de mensen die willen zitten laten overstromen richting de Eretribune. Welke dan ook wordt verlengd naar het veld. Op deze manier krijg je meer inkomsten door een voller huis.'

Dus de reacties hierboven zijn dus niet volledig correct...

15    
Kudeta

Flexpoint laat me niet lachen, gewoon afkoop Brood

-2    
Kudeta

Flexpot

10    
Fanneke

Hele B-side als staantribune? Ik denk dat je meer supporters verliest dan je gaat winnen. Er zitten daar veel mensen die niet willen staan en toch relatief niet veel hoeven te betalen om te kunnen zitten. Weer een afbraak idee van Eisinga.
Hij kan beter met de TD een beter elftal aanschaffen, eens in de spiegel kijken en aan een rustige stabiele club gaan zorgen.

17    
Badeend

Vóór ze in dat geval seizoenkaarten gaan verkopen voor die extra staanplaatsen, kunnen ze dit keer misschien van tevoren onderzoek doen naar de draagkracht van de tribunes én eventuele aanpassingskosten meenemen in de berekeningen.

25    
H.V.M.

Ha,ha,ha.
Bovenstaand artikeltje staat vol met onzin.
Deze vent leeft in een luchtkasteel en is de werkelijkheid volledig kwijt.
Stadion uitbreiden???
Als we niet oppassen kun je binnen twee jaar het stadion grotendeels met etalagepoppen opvullen.
Die Eisinga is de allergrootste luchtfietser die ze ooit bij NAC hebben gehad.
Komt alleen maar onzin uit.

13    
Henri

Volgens mij bedoelt de vraagsteller waarom er niet meer geld uit het brand NAC wordt gehaald. Nu volgen er alleen opendeuren over meer staanplaatsen creëren. Nee wat is de visie van de directie om meer geld uit het brand te halen. Uit de reactie blijkt dat daar niet eens over na wordt gedacht. Ja... ze hadden voor aanvang van de competitie hun commerciele doelstellingen al gehaald. Ja, dan kun je gaan luieren hè.

-10    
Henri

Waar wonen onze AD en TM tegenwoordig. Is er geen verhuisplicht na één jaar ofzo?

20    
Judge M.

Als het voetbal zo beroerd blijft en de spelers van hetzelfde kaliber dan moet er straks nog geld bij gegeven worden bij de seizoenkaarten Lucske!

En heeft Luc zelf weleens op de B-Side gestaan, vraag ik me af.. Extra plaatsen is leuk maar komen er dan ook meer tappunten en plees bij? Die rijen zijn nu vaak al niet te doen en om maar te zwijgen over de druktevoor de achteringang van de Bea na de wedstrijd...

20    
H.V.M.

De NAC kaarten die ik inmiddels voor mij heb liggen,
vertellen dat we in alle opzichten aan de verliezende hand zijn.
Ook promotie lijkt mijlenver weg.
Deze man gaan we toch zeker niet meer serieus nemen hé.

13    
BaTriples

Mss moet meneer E. Eens in het archief kijken naar alle reeds uitgewerkte plannen. Die ook hier gedeeld zijn en waaronder uit bleek dat aanzienlijke kosten qua toegang en voorzieningen moeten worden gemaakt om het stadion dan nog goedgekeurd te krijgen.
Laat staan een complete staantribune: EISINGA LUCHTFIETSER DAT JE BENT ROT OP!

12    
Mo

Van de forumavond wordt ik niet enthousiast! Als we nu niet promoveren,wat dus gaat gebeuren(!), moet de selectie verder ingekrompen worden......

Voel je hem al hangen:

Dit betekent nog een verdere achteruitgang en nog meer gekloot!

TJONGEN,tjongen, tjongen! Wat een puinhoop!

72    
NAC de Parel

Ik ben vanavond op de forumavond aanwezig geweest. Ik snap de negativiteit rondom de club op dit moment volledig, maar de manier waarop Bsiderats dit artikel schrijft is niet correct.

De vraag werd gesteld door iemand in de zaal, met het zicht op de toekomst. Als we Eredivisie spelen. Hoe kan je dan extra inkomsten genereren, want je zit nu al redelijk tot volledig vol met business en supporters.
Daarop antwoord Luuc Eisinga met 'Als ik vrij kag denken, dit kan zomaar een idee zijn. Bside volledig staantribune. En de mensen die willen zitten laten overstromen richting de Eretribune. Welke dan ook wordt verlengd naar het veld. Op deze manier krijg je meer inkomsten door een voller huis.'

Dus de reacties hierboven zijn dus niet volledig correct...

6    
Oosterhout3

Hmmm

De hele forumavond samengevat

4.000 seizoenkaarten boven begroting brengt maximaal €200.000 op volgens eisinga... Wat neerkomt op €50 per seizoenskaart
Bij deze eis ik dan als club van 1912 lid 150 euro terug!
Commercie Begroting begin van dit seizoen in augustus al behaald... Elke nieuwe sponsor is dus winst!

Tel daarbij op de niet begrootte transferinkomsten van hardley(450k) & van beijnen (50k)

Maakt dat nac met de late verhuur van kali nog zo'n....

2 miljoen achter de hand heeft+ losse kaartverkoop+ geld voor vloet wat nog binnen moet komen!

Tevens geeft luuc aan een top8 bedrag van de hoofdsponsor als nac promoveert(=€800.000+!)
En dat nac minimaal als ze promoveren een goede spelersbegroting kan hebben...

Al met al nog veel vragen!

9    
Breda076

Inkomsten zijn het probleem niet, we hebben genoeg sponsors, supporters en horeca omzet om middenmoot Eredivisie te kunnnen draaien. Het geld wordt alleen verkeerd uitgegeven, dat is het probleem wat opgelost moet worden.

5    
NB

Er moet zo snel mogelijk geld bij vanuit extern komen:

1. Mogelijkheid tot meer kwaliteit binnen halen in het team op korte termijn
2. Stadion afkopen waardoor de vaste lasten dalen
3. De komende jaren (lees 2) geen wisselingen meer voeren met trainers en directie
4. Iedereen krijgt een doelstelling van 5 jaar met ieder jaar afrekenmomenten

7    
Plaatjesmaker

Dit was mijn eerste forum avond. Ik vond het tam. Niet te vergelijken met het commentaar dat hier in de reacties voor komt. Ik had wat meer kritiek en doorvragen verwacht.

Had wel reacties willen zien op de geruchten die hier de ronde doen. Of uitleg over waarom de aandeelhouders er niet meer geld in stoppen.

10    
Plaatjesmaker

Hoogtepunten van de avond waren de grappen van Hyballa, en de discussie onder de supporters over het wel of niet binnenhalen van Seuntjes.

4    
Los Pollos Hermanos

Een kleine 2 weken geleden loopt zijn collega, die liegende frietbakker, nog te verkondigen dat er wel degelijk 3 versterkingen zijn gehaald in de vorm van Haye, Hyballa en een jeugdexponent.

En nu was er geen geld voor versterkingen, omdat RB een zak centen mee moest!? Wie houdt deze notoire leugenaar nog de hand boven het hoofd!? Het wordt meer en meer duidelijk dat ook deze jolende nonkel frituur een trekpop is van v Aalst en co. Dit kan je onmogelijk nog serieus nemen. Er is geen bestuurder op dit niveau die het normaalgesproken mee wegkomt. Behalve in Breda.

Wat is die afkoopsom van RB dan geweest? 1.5 miljoen? 1 miljoen? Flikker toch op zeg. Heel veel meer dan 150/250k kan het nooit geweest zijn.

En dan deze luchtfietserij, speciaal uit Friesland overgekomen. Gelijk aan een top investering wat betreft hoofdsponsor? Dat is dus een miljoen of meer. Ik geloof er helemaal niets van.

Stadion uitbreiding? De leegloop gaat volgend jaar van start, kloothommel. Wat zijn is voor een gek zeg? En dan laat jij niets anders achter dan ellende. Als de rook is opgetrokken, zitten wij, de supporters, met Defqon 1 situaties in Breda.

Je blijft je verbazen. Hoeveel lijken passen er eigenlijk in de kast die NAC Breda heet!?

10    
Bommetje

B-side staantribune vind ik wel een heel goed idee.
1500 extra plaatsen x eur 200 = 300.000
Ook goed voor sfeer.
Alleen bij promotie uiteraard

9    
Sanseveria

@ los pollos

We weten inmiddels wel dat je liever anderen op de directie plekken ziet zitten. Maar als NAC ergens juist niet bij gebaat is, dan is het wel nog meer onrust. Laat er nu eindelijk eens wat continuïteit zijn in plaats van al dat opgefokte gedoe rond onze club.

-7    
FCSP

Allemaal weer blij gemaakt met een dooie (marketing) mus. Waar blijft de reactie van de supporters?

10    
[email protected]©️

Het ergste van de forumavond is wel dat LE en TvdA zich geen enkele kritiek aantrekken. Een beetje meer schuldbewust had wel gemogen.

4    
Duindoornnac

@bommetje

Meer supporters betere sfeer?
Niet mee eens.. Zit liever met 12.000 rasechte in t stadion dan 19.000 waarvan 1/3 opvulling die niet weten waar NAC voor staat..

5    
jvt

Zeer teleurstellende maar verwachte antwoorden
Epie & Hepie geven zichzelf 5! jaar, een Smulders 2 scenario en hoezo bouwen? Aan wat dan? Aan een betere selectie die alleen maar minder is geworden, aan een lager en steeds lager spelersbudget, aan lagere sponsorinkomsten (lekker hoor dat je je verlaagde budget gehaald hebt), aan volksverlakkerij? Ze zijn niet van plan zelf op te stappen want weten dat iedereen bij NAC een afkoopsommetje meekrijgt.

De opbrengst van extra seizoenskaarten in een flexpot maar daar is toch keihard versterking voor beloofd? Dat was toch het (marketing) argument om kaarten te kopen? Een regelrechte schande, onbetrouwbare directie.

Afkoopsom Brood en assistent ipv versterkingen! Op het veld moet het gebeuren hoor, naar ontslagen mensen komen we niet kijken.

Leveren de heren zelf fors salaris in?
Hotelkosten die de pan uitrijzen omdat de passanten niet in de regio willen wonen en wel een 5 jarenplan hebben, dus 5 jaar op hotel!

Het geld staat al lang niet meer op het veld! We kijken naar een slecht gerund bedrijf. Laat je niet meer voor de gek houden.

Selectie inkrimpen en dat zegt jvt al jaren, had dat nu gedaan ipv 30 spelers incl Helmond van zeer matige kwaliteit naar 21 betere spelers! en wel promoveren.

Vertrouwen in de spitsen, 1. 0,0 aanvoer en 2. willen hui shirtje niet bevuilen, ze hebben vertrouwen in de selectie die ze zelf hebben samengesteld, daar ligt het niet aan maar aan de trainert die ze zelf niet hebben aangesteld. Het lek is boven. Pech in sommige duels heeft iedere club, onzin argument dat daarmee de selectie zo slecht nog niet is. Na 20 potjes weet je het wel, ligt niet aan pech.

De club gaat met deze aandeelhouders en management helemaal naar de kl... niets is meer dat wat vroeger op een club (geen bedrijf) leek en dat beste mensen, is jammer maar men komt er mee weg. Volgende avond.

4    
Ivo

Kwaliteit ipv kwantiteit werd ook na Smulders al gezegd, toch kregen Kudimbana, Filipovic en Vanacker een contract. Van dat gecombineerde salaris heb je een absolute topper in de KKD.

De erfenis van Smulders suddert nog na, en dat zal ook komend seizoen nog zo zijn want Kali, Carolina, Reuvers en bijvoorbeeld onze Poolse 4e keeper hebben doorlopende contracten. En die jongens gaan hun contract gewoon uitzitten en geen cent inleveren.

Extra plaatsen zijn niet nodig, na dit seizoen zullen er minder bezoekers komen. Dat komt door het niveau, het vertoonde spel en de daaropvolgende teruglopende sfeer. Mensen zijn het beu, de neergaande spiraal duurt nu al zo lang en er komt maar geen eind aan.

-4    
Zeepkist

@FANNEKE

Tis toch treurig gesteld dat mensen op de B-side liever zitten dan staan. Ga lekker op de ere zitten dan... Laten we de korte zijdes voor de fanatieke mensen bewaren..i.p.v. die lui die het liefst op zondag voetballen, zodat ze dit kunnen combineren met een bezoek aan oma. Die boos worden omdat de mensen voor ze gaan staan en hgun club steunen.

Jij bent voor mij de essentie van de teloorgang van de club en de sfeer die NAC altijd speciaal heeft gemaakt. Jij klinkt als iemand die een huis koopt op het Museumplein te Amsterdam en dan gaat zeiken over geluidsoverlast.

7    
Dutchbird

Die Eisenga is de weg al compleet kwijt.
Meer plaats voor supporters? Dat kindervak onder de uittribune staat al jaren leeg en de beloofde verhoging van de afscheiding is er nog niet. Waar wil ij het geld voor een verbouwing vandaan halen?

En dat gelul over OK klopt ook voor geen meter. Ten eerste zijn we nog heel ver verwijderd van de top 8 in de Eredivisie. Ten tweede zal OK dan wel een stuk meer gaan betalen maar laat dat op jaarbasis eens 5 ton extra zijn. Daar kun je misschien twee transfervrije spelers mee betalen. Als VDA die mag uitzoeken is het OK geld al verprutst voor dat we het ontvangen van onze olieboer.

Nu zijn de extra opbrengsten uit kaartverkoop plotseling voor een flexpot. Ja meneer de gladde paling, daar zou je in theorie ook spelerssalarissen mee hebben kunnen betalen. Maar niet als je dat geld al hebt uitgegeven aan de ontslagvergoeding van Brood en Vrede en bovendien een extra Duitser hebt gecontracteerd voor het dragen van de laptop van Hyballa en ook nog het risico bent gaan lopen dat Weijs een mooie schadevergoeding meekrijgt. Die flexpot is al lang leeg.

-4    
Los Pollos Hermanos

@Dutchbird

Zullen we wedden dat de ontslagvergoeding van RB gelijk ligt aan de zogenaamde 'flexpot' van onze Friese Volkszanger?

Lood om oud ijzer.

0    
RV

Over het algemeen valt dat met dat zitten op de B-side wel mee.
Ja in de rust misschien.
Het viel me op dat afgelopen vrijdag tegen Top Oss er tijdens de wedstrijd eigenlijk overal gestaan werd, dat is weleens anders geweest.
Staantribunes, nog korter op het veld... Hoe kunnen we daar als NAC zijnde nou tegen zijn als club die zichzelf als cult ziet (al is dat cult gevoel bij mij ook al aan het vergrijzen maar dat terzijde).

4    
fvf6

Ik vraag me af of het geld bi jNAC wel goed besteed wordt De laatste 5 jaar zijn de kosten voor de spelersgroep aardig verminderd door de city deal , en de inkomsten uit receetes zijn minimaal gelijk gebleven ook sponsor inkomsten zijn aardig gelijk gebleven . Dus als NAC nu geen positief saldo kan opbouwen , wanneer dan wel . Of wordt er geld verkwist achter de schermen , buiten de trainer salarissen die door betaald moeten worden.

0    
den hulk

stop toch met trainers afkoopsommen te geven zo gaat nac naar de kloten

0    
jrs-076

Als de B-Side meer plekken oplevert moet ook het uitvak vergroot worden aangezien een X% van de totale capaciteit voor uitbezoekers beschikbaar moet zijn.

Zijn we wel van die lelijke vissenkom af!

1    
Richard bosveld

Zie ik toch op dit forum dat het geen goed idee is om staanplaatsen te maken in de b side omdat sommige mensen liever zitten, zitten doe je maar thuis op de bank hoe ist ongelooflijk vroeger was er nog gene stoel te vinden in de b side kon je alleen zitten op de ere wtf, en tevens de sfeer was toen 10 keer beter als nu met stoelen dus niet zijken top idee gewoon

Laad alle berichten na dit bericht in