Wij gaan niet opzij

Bilate bijt van zich af na vraag over stoppen: "Ik ben veel meer dan een voetballer"

Das Phantom

Mario Bilate heeft vandaag hard uitgehaald op Twitter na een opmerking van een NAC-supporter op hetzelfde medium. Die suggereerde dat Bilate beter kon stoppen, omdat hij al een lange tijd niet fit is. "Jack, hou lekker je b*k. Ik heb alleen mijzelf en mensen die dicht bij me staan wat te bewijzen", aldus Bilate.

"Ik ken jullie niet en jullie mij al helemaal niet o.b.v. een podcast of interviews", vervolgt de spits. "Kan mij het verrotten hoe jij me herinnert als voetballer. Dat definieert mij als mens niet!" 

Na de discussie met de desbetreffende supporter heeft Bilate op Twitter uitgelegd in een aantal tweets wat hij van dergelijke opmerkingen vindt. "Als ik morgen de pijp uit ga, boeit het me geen ene t*fus hoe ik herinnerd word als voetballer door mensen uit Rotterdam, Dundee, Den Bosch, Emmen, Waalwijk en/of Breda. Ik ben veel meer dan een voetballer', aldus de geblesseerde speler.

Bilate: "Ik ben vader, zoon, broer, vriend, man en nog zoveel meer voordat ik een voetballer ben. Ik ben een liefdevolle familieman, een goedlachse doorzetter. Iemand die hoe zwaar de situatie ook is, er alles aan doet om zijn kop omhoog te houden. Een optimist tot de kist!" 

"Dus wat jij en je vriendjes op Twitter of in de kroeg met een paar koude kletsers in je mik vinden, zal me oprecht een worst wezen", vervolgt hij. "Vind je het niks, prima. Drink er lekker één op jezelf. Vind je het wat, prima. Drink er lekker één op mij. Maar zeg asjeblieft niet wat ik zou moeten doen of hoe ik mijn leven moet leiden. Aan het einde van de rit, moet IK mezelf met een zekere voldoening in de spiegel kunnen aankijken, ongeacht de uitkomst. Zouden jullie nu zo vriendelijk willen zijn om me te excuseren? Ik heb een saai revalidatieprogramma te volgen, maar ik ga hem uitvoeren alsof ik hem geweldig vind. Fijne dagen. Groetjes!" 

De reactie op Twitter kwam na het nieuws van vanmorgen in BN DeStem. Trainer Edwin de Graaf gaf in gesprek met de krant aan dat hij Bilate niet direct na de winterstop terug ziet keren. "Omdat hij nog niet zover is dat hij het veld op kan als wij weer beginnen met trainen op 27 december", aldus De Graaf tegen de krant. 
 
Lees hier de Twitterberichten en de discussie terug. 
Bron:
B-Side Rats, Twitter, BN DeStem
56 Reacties
150   21  
Wanny

Tja, waarom zou je als supporter zo'n bericht naar een speler gaan sturen? En ik snap dat Bilate gefrustreerd is, maar om als werknemer zo naar de klanten te reageren is ook niet slim.
Als speler kun je beter wegblijven van die social media.

57   50  
Molenschot Loco

Terecht wat super Mario zegt!!! Punt uit!!!

150   21  
Wanny

Tja, waarom zou je als supporter zo'n bericht naar een speler gaan sturen? En ik snap dat Bilate gefrustreerd is, maar om als werknemer zo naar de klanten te reageren is ook niet slim.
Als speler kun je beter wegblijven van die social media.

30   7  
Henri

@Wanny
Wellicht frustratie van beide kanten.

43   15  
Mr X

Wat kan die Mario twitteren he!

28   9  
Molenschot Loco

Mario reageert tenminste...de meeste zeggen kan me geen fuck schelen wat er over mij wordt gezegd zoals lex immers!!

49   35  
Moppernac

Ze liggen nog steeds in een deuk van het lachen bij RKC met hun ruil deal Stokkers vs Bilate

31   25  
Jammer

Deze site gaat steeds meer op Boulevard lijken.

20   9  
Chris W.M.

Tsja. Wat moet je hiermee?

107   10  
Janus

Ik vind het een logische reactie van Bilate. Heeft voor mijn gevoel altijd het beste voor met NAC. Hij doet maatschappelijk veel en ligt goed in de groep en bij de meeste supporters. Gewoon een toffe gast.

Ik heb zelf een periode een klote blessure gehad aan mijn rug en ik kan je 1 ding vertellen; dag in dag uit revalideren is zowel mentaal als fysiek heel erg zwaar. Zeker als je al vanaf september aan het aankloten bent. Als je dan wekelijks zulke onzin naar je kop krijgt, snap ik dat je een keer een hele felle reactie terug geeft. Ook wel eens goed.

Go Bilate! Hopelijk snel weer in de spits bij ons NAC

59   16  
RC

Nogal veel emotionele woorden voor iemand die zegt dat het hem allemaal geen reet interesseert wat men van hem vindt.

39   9  
Fcsp

Waarschijnlijk een prima gast die op het oog ook wel bij NAC past. Alleen zijn we (hoewel je dat op dit moment niet zou zeggen) een betaald voetbal organisatie. Puur gelet op statistieken/speeltijd kun je niet anders concluderen dan dat er maar 1 ding opzit. Afscheid nemen van elkaar.

37   40  
Johnny1912

Wat was de twitternaam van deze supporter?

Wat een ongelofelijke lul is dat een geblesseerde speler dingen gaan verwijten. Hij is niet de schuldige van deze schandalige seizoenshelft!

33   7  
nacenzo

Heerlijke eerlijke reactie van een gefrustreerde speler. Gefrustreerd omdat hij al zo lang geblesseerd is en ziet dat het team hem nodig heeft en hij niet kan helpen. Snap hem wel, er wordt gereageerd en hij reageert terug, niks mis mee

26   7  
Spongebob

Wat een mafkees zeg …. Dat ga je toch niet vragen aan een sportman in dit geval prof voetballer.

Dit zegt genoeg over deze supporter en heeft waarschijnlijk zelf helemaal niks gepresteerd in de voetballerij laat staan in het sporten.

Dit is typisch het voorbeeld van de meeste betweters hierzo

21   13  
Ome Cor

Groot gelijk Mario
Mensen met het niveau van een halve tennisbal denken omdat ze nou toevallig supporter zijn alles maar mogen zeggen tegen en over mensen die hun geld wel met hun hobby kunnen verdienen.

Je kunt alles van iemand vinden, maar dat uitspreken is een ander ding. Dat hoeft niet perse.

Maar die Jack is misschien een geval van zichzelf wel perfect vinden maar niks gepresteerd hebben.

29   1  
Cees-2

Johnny1912, lul, uitgerekend ''jij" moet dat zeggen! Je record reactie betreffende De Graaf is amper koud. Voetballers hebben nu eenmaal een beroep dat "constant" onder een vergrootglas ligt. Zij zijn min of meer een publiekelijk bezit, zoals er meerderen beroepen zijn. Bilate had beter niet kunnen reageren, want als hij op alles moet reageren wat hem niet zint, nou dan heeft hij een dagtaak. Euh, ik heb overigens geen moeite met zijn reactie, maar hij koopt er totaal niets voor. Ja zijn ongenoegen is hij mogelijk kwijt.

12   14  
Willem 4,5

Prima van Bilate, al dat gezeik op twitter, daar wordt je toch beroerd van. Niemand maakt uit wanneer hij stopt behalve hij zelf.
Geloof maar dat hij er zelf ongelooflijk van baalt dat ie niet kan spelen vanwege een blessure. En bij RKC lachten ze hemaal niet want aan Stokkers hebben ze geen ruk net zoals wij er geen ruk aan hadden.Met Bilate win je de oorlog niet, maar hij is een sterk aanspeelpunt en geen echte spits. Hij schiet nu terecht uit zijn slof over stoppen of niet stoppen. Beterschap Mario, jou duwen ze niet omver, je bent geen De Rooy namenlijk die bij het minste of geringste op de grond ligt te klagen met de armpjes omhoog. Over lachen gesproken in Eindhoven lachen ze zich suf!

23   27  
Bredaaaaa

100% achter Bilate. Hij was de perfecte kapstok voor NAC. Goed gescout destijds door Steijn, Manders, de Graaf en Lex Schoenmaker jr. Ondanks dat hij 80% van de tijd bij NAC geblesseerd is en nooit scoort is hij van levensgrote waarde voor het team. Hij zorgt voor teambuilding, scherpte etc bij zijn medespelers. Hij wordt nu klaargestoomd voor de nacompetitie. Een 2e Dessers zal hij worden.

6   1  
Willem 4,5

@cees-2 Met jouw eerste anderhalve zin ben ik het helemaal eens!

28   5  
Breda

Een super goede gast kan ook een miskoop zijn. Ligt niet aan de speler maar aan de grapjas die hem haalde.

Overigens met alle respect voor de mens Bilate, het gaat een NAC supporter toch ecbt om de NAC speler die hij is.

18   8  
samson

Onprofessionele actie.

44   12  
Da Pope

Ik snap best dat hij gefrustreerd is, maar er waren talloze andere manieren geweest om dat te uiten. Het was veel krachtiger geweest om iemand rustig uit te leggen waarom hij ongelijk heeft. Zo uit je slof schieten als je al maanden niet speelt en onduidelijk is of je überhaupt nog van meerwaarde gaat zijn voor NAC, vind ik op zijn minst onverstandig. 


 Daarnaast kun je wel stoer roepen dat het je allemaal geen zak interesseert wat mensen van je vinden, maar kom dan ook niet tof doen met allerlei filmpjes en berichten waarin je de supporters aanspreekt als het goed gaat. 

 Jammer dit.

17   2  
TpT

Twitter is ook wel echt het schraalste platform wat je kunt bedenken waar iedere nietszeggende onbenul een platform in kan vinden om zijn mening te uiten.

Wat dat betreft snap ik Bilate zijn verontwaardiging niet helemaal. Je weet toch intussen na jaren van social media hoe dit werkt? Wat heb je hier eigenlijk op te zoeken buiten jezelf profileren? Dat zou een betere vraag zijn om jezelf mee bezig te houden.

Qua inhoud lijkt het me duidelijk en gaat dit gewoon nergens over.

11   5  
Atleet

Getuigd de lompigheid van de suppprter!!!!

6   1  
SjorsNAC

Het beste is gewoon om Twitter links te laten liggen. 95% is echt complete bagger wat daar te lezen is. Uitgezonderd een aantal kanalen als ratsports, bsr etc.

17   19  
Bredafun

Wat n vriendelijke vent zeg.
Terecht dat n supporter zo reageert, iemand die al zo lang in de lappenmand zit ( is niet de eerste keer), laat zien dat ie lichamelijk zwak is. Kan ie uiteraard niets aan doen, maar is uiteindelijk geen meerwaarde net nu we een spits zo hard nodig hebben.
Hopelijk komt er snel n vervanger voor hem!

5   9  
fvf6

Marco niet leuk dat je van die nare tweets krijgt , maar je had wijzer moeten zijn en niet moeten reageren , alhoewel ik begrijp dat dat moeilijk is , als je zo door een anonieme zichzelf (NAC) supporter , wordt aangevallen .

11   1  
Dutchbird

Dat soort tweets en reacties hier moet je uitprinten en op de plee hangen Mario, zodat je toiletpapier uitspaart. Emotioneel en boos reageren helpt niet, dat is juist koren op de molen van dergelijke hoog begaafden. Veel sterkte met je revalidatie want Boris kan het niet alleen.

15   9  
Tip

Tsja. Mijn mening is dat internet met al die massa media, hoewel niet meer weg te denken en ook grote voordelen hebben, zorgt voor al deze opgeblazen toestanden.
Men kan schrijven wat men wil, mensen woorden in de mond leggen , collectief verontwaardigd worden om niks, iemand bewust in een verkeerd daglicht stellen, zonder enige inhoud iemand uitschelden etc. etc. En bijna allemaal doen we er wel eens aan mee helaas.

Hoe zou dat vroeger zijn gegaan ? Dan was Bilate langs het trainingsveld aan de Beatrix door een onverlaat de lompe vraag gesteld " Eeej Mario zou je niet beter stoppen maot, je speelt nooit man..."
En dan hadden andere omstanders direct de zaak gecorrigeerd om iets niet zo dom te vragen. De onverlaat was waarschijnlijk geschrokken van deze reacties op zijn niet slecht bedoelde vraag, had een excuus gepreveld, en een normaal gesprekje was gevolgd. Weer 10 minuten laten had men weer met zijn allen staan lachen incl. Bilate. En zo hoort het ook.

Deze supporter stelt een vraag, onverstandig, maar wel enigszins te begrijpen. Als je bijna altijd ziek bent op je werk komt een keer de vraag of het niet beter is iets anders te zoeken? Of men denkt het en dat is net zo erg.

Bilate reageert, heel begrijpelijk, flink emotioneel maar niet ter zake doende. Dat Bilate een heel toffe gast is weten we allemaal maar daar ging de vraag niet over. Beter was heel rustig te reageren of nog veel beter niet te reageren op twitter. Het is makkelijk praten achteraf dat geef ik grif toe. De vraag en het antwoord wordt door Jan en alleman op het internet gelezen , iedereen heeft een mening, en een (donkere) wolk reacties en discussie is het gevolg.
Terwijl het eigenlijk nergens overgaat, alleen over twee mensen die even langs elkaar heen praten.

Daarom beste mensen, relativeren en nuanceren. Humor helpt ook.

9   16  
gjoewie

Mario > HELD!

10   3  
tje076

Waar wij al een geruime tijd een antwoord verwachten van Manders, komt Bilate direct! Het is inderdaad de vraag of het handig is om te reageren. Aan de andere kant vind ik het terecht van Bilate, die wellicht een hoop aan zijn hoofd heeft omdat het revalideren niet zo spoedig verloopt zoals hij zelf zou willen?

Stay Strong Mario!

11   2  
gjoewie

Toch het absolute bewijs dat onze jongens de social media in de gaten houden.
Als voetballer zou je natuurlijk een beetje boven de materie moeten staan. Ik vraag me af wat Mario over mijn reactie hierboven zou zeggen... ;-)
Maar hij heeft natuurlijk groot gelijk. Ieder hersenloze debiel kan schrijven wat ie wil op internet, maar vergeet nog wel eens dat schelden toch best wel pijn kan doen. Op een gegeven moment wordt het zelfs een beer van een vent als Mario Bilate te veel. En dan krijg je zo'n reactie.
Jongens, het is bijna Kerst, een tijd van liefde en respect. Bedenk eens wat jou zelf niet zou willen overkomen en wens dat ook een ander niet.
Besef dat je jezelf alleen maar neerhaalt als je domme reacties op social media zet.
Ik heb onderstaand citaat al eens vaker gebruikt, stond ooit bij een cartoon met twee Brabantse boeren:
"Ge mot nie so veul ouwhoeren, dan witte de meese nie hoe lomp dagge zeit!"
Denk daar maar eens over in deze donkere dagen.

Fijne feestdagen allemaal. En vooral voor Mario. Sterkte met je herstel!

8   2  
Tram

Laten we ons ajb niet zo druk maken om een domme storm in een glas water. Hup NAC!

12   11  
nacnoord

Oké stoppen met voetballen is misschien wat ver gezocht, misschien kan je wel je contract inleveren....

0   0  
L.

OK, duidelijk.

5   3  
NAC4Ever

Niet handig, maar ik begrijp dat je het een keer zat bent als je hard werkt aan je herstel.

Maar als je zegt dat het je niet boeit, waarom reageer je dan?

34   11  
Foute Bingo

Prachtige club, geweldige supporters.

Vraag het de aandeelhouders, de directeuren, trainers, Kali, Antonia, Bilate, Te Vrede, Kastaneer, Van Leer.

Spelers staan natuurlijk niet meer in de rij om naar chaosclub NAC te komen. Het ligt aan iedereen behalve aan de fantastische supporters. Vinden de supporters.

7   4  
Bas

Die kan het wel schudden mzt zo een reactie.

14   4  
Kinderkaartje

Uit het Engels:

supporter [Noun]

1. a person who approves of and encourages a public figure, political party, policy, etc.


Maar mij hebben inmiddels dus supporters die eigen spelers bespugen en roepen dat ze beter kunnen stoppen.
De beste supporters van het land, toch?5   1  
Ivo

Sneu verhaal van die "supporter". De reactie van Bilate vind ik ook niet handig. Wat is er nu eigenlijk met hem aan de hand?

7   7  
Oosterhout

Mario voor ons ben je een super kerel en speler je heb pech gehad met je blessure !
Maar waren ze allemaal maar zoals jou van jou weet ik dat je ook super graag weer snel wilt spelen voor ons nac ! Laat die nep supporters die van af hun telefoon altijd zeiken ! Zo klaar met al die internet pannenkoeken ! Stelletje droeftoeter

6   5  
Een ander geluid

Als Mario fit is dan is het een prima passende speler voor NAC. Helaas is zijn blessuregevoeligheid reden om niet verder te gaan met elkaar. Een andere conclusie is niet te trekken. Het zijn ook permanent verschillende blessures.
Maar wat ben ik nog steeds blij met de ruil versus Stokkers. Die is dan wel bijna altijd fit maar totaal niet passend bij NAC. De ideale brave schoonzoon is in werkelijk alle opzichten geen spits. RKC weet dat ook en men heeft hem dit jaar 1 keer laten starten en wat invalbeurtjes.
Kortom, hopelijk verrast Bilate ons en speelt hij op het juiste moment vanaf maart de pannen van het dak !


12   0  
Fritske d'n Olifant

Van de betreffende "supporter" triest om op deze manier een eigen speler af te zeiken. Sinds hij hier onder contract staat heeft Mario bij mijn weten altijd zijn stinkende best gedaan voor NAC. Dat zijn blessureleed hem zo in de weg zit lijkt me voor hem superfrustrerend. Dan is de reactie van Mario, hoe ondiplomatiek ook, absoluut te begrijpen. En terecht

Ik moet dan meteen denken aan Tamas Petö, een van mijn Hongaarse helden. Die had net een jaar met een blessure aan de kant gezeten toen hij een aantal maanden later weer zwaar geblesseerd raakte en daar bovenop nog een dopingschorsing kreeg. Petö overwoog om te stoppen met voetbal maar de steun van de supporters en de club zorgde ervoor dat hij nog een keer de schouders er onder zette en ging revalideren. Tijdens dat traject verlengde NAC zelfs zijn contract. Dat Petö die steun terugbetaalde door in het staartje van het rampzalige seizoen 2005/06 als aanvoerder vooropgaand in de strijd NAC tegen TOP Oss en Volendam behoedde voor degradatie en ook nog een tattoo liet zetten maakte mij als supporter destijds trots.

Dat Bilate naar NAC is gehaald daar kan Bilate niets aan doen. Hetzelfde geldt voor zijn blessure. We zouden hem ook gewoon in zijn herstel kunnen steunen. Ook al is Bilate absoluut geen Petö en heb ik ook niet de verwachting dat hij een NAC tattoo zal laten zetten.

1   19  
Bredaaaaa

Bilate moet voor 3 jaar bijtekenen. Hij is een belangrijke speler voor de promotie.

4   2  
DunErwt

Zie het liefst een reactie van pratende voeten die alle kritiek wegspeeld door zn acties in het veld.
En tja twitter, hoe serieus kan je het nemen🤔

Zie een een opmerking van "nuanceren".
En dat zegt dan iemand die alle supporters beschuldigd van zware bedreigingen die er nooit zijn geweest.
Alles en iedereen over 1 kam scheren is niet echt genuanceerd.

1   4  
Cool Hand

Iig niet politiek correct. Per definitie goed, dus.

4   3  
Dabbert

Was te verwachten. NAC koopt altijd spelers die zware blessures hebben gehad. Is gewoon afwachten tot de volgende blessure komt. Zie Rutten, De Rooij, Bilate, Bakker, etc, etc

3   1  
Ome Cor

Wtf is Jack van Z. ?
In mijn beleving zeker niet de spreekbuis van alle supporters.
Los van wat je van Mario Bilate als voetballer vindt heeft de speler gelijk dat het niet aan supporters is om over de mens Bilate te oordelen. Zeker niet als je totaal geen feitenkennis hebt.

In mijn ogen is Mario niet de ideale spits om mee naar de eredivisie te gaan en in de eredivisie te spelen, maar dat is mijn persoonlijke visie op wat hij voetballend heeft laten zien.
Ik hoop dan altijd dat een speler op het veld mijn ongelijk kan aantonen.

Wel ben ik er van overtuigd dat mensen die door supporters als profiteur worden neergezet echt wel liever elke week 90 minuten voetballen dan langs de zijlijn hun handje ophouden elke maand.
Maar goed, het zegt meer over de persoon die de onzin uitkraamt dan over de speler die hier genoemd wordt.

Goed dat Bilate dit pareerde. Voetballend gezien misschien (nog) niet, maar als mens een absolute HELD.

7   1  
Zo is dat!!

Blijkbaar mogen wij als supporters alles zeggen en doen! Ik ben zo teleurgesteld, alleen het spuug incident al! We belagen onze spelers en dagen ze uit, tot een reactie, maar als de reactie komt dan is dat ow zo lelijk van onze spelers! En dan vraag je af, waarom tientallen spelers/trainers niet slagen bij nac?! Omdat wij zulke goeie supporters zijn (van het land)

Zo is dat!!

3   0  
Tonn

Op een definitief herstel van Bilate en hem fijne feestdagen toegewenst met zijn familie. Onze steun heb je,

4   1  
die ne gast

Bilate is een sympathieke kerel, dus leuk voor hem dat de meeste NAC-supporters deze uitval van hem met de mantel der liefde bedekken en begrip tonen.
Wel een gewetensvraag: Hadden jullie ook zo gereageerd als bijv. Mashart, Dogan of Kali zo'n tweet verstuurd had?

5   0  
nac.be

Voor een optimist en voor iemand die het niet interesseert wat een ander denkt, reageert Bilate toch erg overdreven negatief op een twitterberichtje. Als optimist zou het lekker laten gaan....

4   4  
Foute Bingo

@wanny, aan klanten die structureel je winkel slopen en je (merk)naam in diskrediet brengen heb je niks. Die zorgen ervoor dat personeel wegloopt, er geen nieuw personeel wil werken en dat niemand de winkel wil overnemen.

Het zijn klanten die je kunt missen als kiespijn. Goed dat naast de aandeelhouders nu ook eens een medewerker zegt dat hij het gezeik zat is.

0   0  
Dutchbird

@ome Cor
Eredivisie?

5   1  
GeelZwarHart

Reactie van Bilate kan eigenlijk ook niet.

9   0  
Fred1

Ik weet niet wat ik hier van moet zeggen.
Ik heb geen Twitter, volg geen Twitter en kijk nooit op Twitter dus.
Ik weet wel wat ik van twitteren vind, daar wordt de samenleving en het sociale contact niet beter van.
Ik weet dus niet wat de bewuste supporter heeft geschreven.
Het antwoord van Bilate gaat voor mij in het rijtje bij Immers die schijt aan de supporters had.
Als voetballer moet je met je voeten spreken en tegen kritiek kunnen.
Je kiest tenslotte met het volle verstand voor een publieke job.
Hoe hij als vriend , vader , echtgenoot is dat zal best allemaal goed zijn maar daar kopen we niets voor, dat is inderdaad privé en de mens Bilate en ik geloof ook best dat het n goeie kerel is, maar ook ik beoordeel hem op zijn wedstrijden.
Denk dat hij vorig seizoen zelf achteraf ook niet blij was met die invalbeurt tegen Emmen.
Ik wens hem het allerbeste en hoop dat hij snel hersteld en toch nog wat waarde kan hebben.
Ik zie in hem alleen niet de spits die bij NAC past nu en in de toekomst en die de boel even op sleeptouw neemt.

Laad alle berichten na dit bericht in