Wij gaan niet opzij

Terugkijktip: Sjoerd Mossou bezoekt Breda in 'Ontdek de Eredivisie'

Das Phantom

Hoewel we al even niet meer actief zijn op het hoogste niveau, had Breda de eer om een van de steden te zijn in de serie 'Ontdek de Eredivisie' van huisvriend Sjoerd Mossou. In de serie trekt Sjoerd langs steden door het land langs de mooiste voetbalplekken.

In de vijfde aflevering is Breda aan de buurt en vertelt Sjoerd uitgebreid over de geschiedenis van de club en spreekt hij onder meer met Pierre van Hooijdonk en brengt hij een bezoekje aan het café van Peter Remie. 

Heb jij vandaag een kwartiertje over? Neem dan zeker even de tijd om de aflevering te bekijken en je NAC-hart weer wat sneller te laten kloppen. De aflevering is te bekijken op de site van het Algemeen Dagblad

Bron:
B-Side Rats, Algemeen Dagblad
19 Reacties
49   19  
Kinderkaartje

Hmmm, vond het erg tegenvallen als ik eerlijk mag zijn.

Zat te wachten op deel 2 na de reclame, zit ik ineens vrouwenvoetbal te kijken.
Bleek het al afgelopen te zijn.

49   19  
Kinderkaartje

Hmmm, vond het erg tegenvallen als ik eerlijk mag zijn.

Zat te wachten op deel 2 na de reclame, zit ik ineens vrouwenvoetbal te kijken.
Bleek het al afgelopen te zijn.

7   7  
DunErwt

De PvH haters in 3,2,1......

13   5  
Nr. 12

Kippenvel! Alles komt terug. NAC zal nooit verloren gaan!

17   16  
Ouwkus

Leuk stukske. Mijn voorkeur had uitgegaan naar Gerard den Haan ipv Pierre. Puur omdat Gerard voor mij na al die jaren nog steeds meer belichaamt waar NAC voor staat ipv Pierre. Maar carrière technisch gezien kan ik de keuze voor die lange wel begrijpen. Wa hebben we een voetbalclubke tussen Mark en Aa….

19   4  
scheppioni

Moi stukske !!
Kei moi om te zien, goed gedaan Sjoerd en dan onze Peter Remie dat was nog eens een echte rechtsbuiten man !! Ik mijmer nog vaak weg naar de Beatrixstraat tijd, net wat Jansma ooit zei, 'Het was daar vaak english luguber', het stonk er gewoon naar voetbal met vette snack lucht !!
Hahahaha never forget !! Evenals de oer gezellige kleine speulershome, klein maar sfeer op zijn best ! HUP NAC !!!

5   4  
Sp1

Tsja, het was idd soms zelfs wat ongemakkelijk...

Ik eet zelf graag bij Correke een nasibal en een frietje bali...maar dit is toch niet aan NAC te linken, iig niet meer dan De Fer of de Foxy...

Met wat meer oude beelden was het al wat leuker om naar te kijken...

11   0  
Andre Vermeulen

Met de beelden van de beatrixstraat kwamen de herinnering en aan de bakken frikandellen en kroketten met een vuile theedoek erop spontaan terug. Net als de vuile witte schort van de verkoper op de tribunes.maar wel een heerlijke tijd mee gemaakt met schitterende wedstrijden. Met rust 3-0 achter en dan met 5-4 winnen was heel normaal.

2   6  
knurft

kom dr maar in met je gezaag Johnny1912

11   0  
Steef

Sjoerd Mossou, alles wat hij over NAC maakt is mooi. Geeft heel goed mijn gevoel weer.

Deze docu is niet voor de NAC supporter bedoelt natuurlijk. Ietwat kort mAar weer prima hoor.

12   1  
RV

Ik vind dat ook altijd mooi zoals Sjoerd Mossou toch zijn liefde voor NAC naar buiten brengt. Weet inderdaad altijd wel dat gevoel wat iedereen heeft op beeld of op papier over te brengen.

Mooi dat er zulke mensen ook binnen de journalistiek zijn die NAC indirect promoten (maar tegelijkertijd wel kritisch blijven als het goed en zich onafhankelijk kunnen opstellen).

Dit was een leuk item, niet meer dan dat. Maar nogmaals, Sjoerd kan het ook allemaal zo heerlijk romantisch en nostalgisch vertellen (en een beetje extra aandikken...), mooi.

10   0  
Kopspion

Scheppi en Vermeulen

Jullie vergeten die heerlijke pislucht bij de urinoirs te benoemen
Nou ja urinoirs…..gewoon een stenen muurtje buiten waar we tegenaan konden zeiken 😂
En het lekker kletsnat regenen en kou lijden op de oude spionkop onder die immense populieren

5   0  
Kopspion

Maar wat een geweldige tijd was het zeg…,.💪🏻🤛🏻🍻

8   0  
Nonkel Frans

Het was toch leuk - voor ons zal t altijd te kort en te weinig zijn. Maar ja gebonden aan ESPN formats.
Mogelijk wilde Sjoerd zich professioneel ook inhouden om niet te subjectief over te komen.

Wat paste er nog meer in - van Zundert naar Boeimeer tot Strijbeek of Wagenberg - de Rat de Llocos BSR vrijwilligers - Tim Meeus en Addy Brouwers Piet Aarts en nog zoveel meer naast het NAC museum. Dat past allemaal helaas niet in in zo' n programma. Te kort te kort maar smaakt wel naar meer.

5   3  
Tom

Had er meer van verwacht.

5   3  
GeelZwarHart

Had er veel van verwacht, maar o wat was het simpel. Inelkaar geknutseld videootje. Waar Sjoerd tevergeefs probeert te stellen dat de nostalgische tijden aan de Beatrixstraat, nu bijna hetzelfde is in de Rat Verleghstadion.

6   5  
Geelzwartwit

Vond het enorm gezapig ook de montage. Voor mij staat NAC voor passie, geel zwart bloed. Die slowmotion nietzeggende loopjes tussendoor ook.. Plak daar dan beelden van NAC supporters die met fakkels de spelers steunen of beelden van de echte sfeer aan de Bea. enz enz. Ik hoopte ook meer op interviewtjes met een NAC stamgast van Remie, een supporter die Pierre heeft zien schuiven, Ben die kort wat laat zien van zijn washok.
Een bloemlezing was het.
Anyway. Not my cup of tea.

3   2  
RICHARDPRAHA

Denk niet dat de neutrale voetbal liefhebber erg onder de indruk is geraakt van de NAC cultuur na het zien van deze mini-docu.

Hier ligt een steen ter herinnering aan het oude NAC stadion, NAC supporters eten graag friet met stoofvlees, en ze hebben een nac museum met een nep knvb-beker,…zoiets dus.

8   2  
Fritske d'n Olifant

Ach ach wat een gezever weer. Natuurlijk hadden we allemaal een betere NAC-docu gemaakt dan Sjoerd... Misschien anders even de andere docu's terug kijken om te zien wat het format is? Sjoerd heeft de kijker in een kwartier meegenomen naar een aantal iconische NAC-plekken in Breda en laten zien hoe NAC in de stad verankerd zit. Daar is hij mi heel goed in geslaagd. En natuurlijk zijn er ook supporters die geen frietje stoof bij Schraven, maar thuis een quinoa shake weg hakken voor de wedstrijd. Is dat belangrijk? Wat ik mooi vond om te zien is hoe diep de liefde voor wat NAC ooit was nog steeds zit bij Pierre. En tegelijkertijd triest om te constateren dat er van dat NAC, behalve het museum en ome Ben nog heel weinig over is. De selectie die 20 km buiten Breda in Zundert traint, de jeugd die het nog steeds moet doen met wat bijvelden van Boeimeer. Het stadion dat weliswaar meer "NAC" is geworden door oa het schilderen van de palen maar waar NAC zelf feitelijk vrij weinig te vertellen heeft. Nee, dan word ik vrolijker van het café van Peter Remie.

2   0  
Nonkel Frans

En zo is t Fritske.

Laad alle berichten na dit bericht in