Wij gaan niet opzij

Bilate: “De kern van de groep is sterk en wil vooral een herkansing”

Italo

Mario Bilate staat te trappelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. In gesprek met Omroep Brabant kijkt de aanvaller terug én vooruit.

Morgen start NAC aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer Maurice Steijn is daar niet bij. In alle hectiek van de afgelopen weken koos hij eieren voor zijn geld en vertrok. Bilate heeft de onrust uiteraard meegekregen: “Intern is er bij NAC van alles gebeurd en dat heeft een sneeuwbaleffect veroorzaakt. Vooral de manier waarop hij (Maurice Steijn red.) is vertrokken, vind ik jammer. Het is niet waar NAC voor staat.”

Zelf geeft Bilate aan prima met Steijn te hebben samengewerkt. Hij vindt vooral dat de spelers steken hebben laten vallen in het afgelopen seizoen en lang niet altijd dat brachten wat de trainer van hen vroeg. Dat moet komend seizoen anders. Bilate is er klaar voor om de revanchegevoelens weg te spoelen: “We staan te popelen om ons te wreken op afgelopen seizoen. Tijdens de laatste weken van het seizoen zijn we enorm naar elkaar toe gegroeid. De kern van de groep is sterk en wil vooral een herkansing voor afgelopen seizoen.”

De interne onrust zal ongetwijfeld ook zijn weerga hebben op de spelersgroep, al wil en hoopt Bilate dat de spelersgroep daar niet onder zal lijden. De zoektocht naar een nieuwe trainer ziet Bilate met vertrouwen tegemoet. Zelf hoopt hij op een ‘mensenmanager met een directe manier van communiceren’. Iets wat volgens hem goed zou matchen met de huidige, ervaren, spelersgroep.

Bron:
B-Side Rats, Omroep Brabant
Terug naar overzicht
36 Reacties
133   12  
naxioma

@TIP

Je kunt supporters niet verwijten dat ze soms het hoofd verliezen. Daar zijn het supporters voor.
Wel mag je juist van de Algemeen Directeur, de RvC en de grootaandeelhouders verwachten dat zij het hoofd koel houden en de juiste beslissingen nemen in het belang van NAC. Zij hebben zich te veel laten leiden door emoties en -erger nog- in sommige gevallen bewust geledingen in en rondom NAC tegen elkaar opgezet op basis van opgeblazen verhalen. Zij hebben hiermee veel meer schade aangericht dan de supporters, oud-spelers en BN De Stem.

36   19  
Arie

Heel NAC is de afgelopen weken inderdaad niet waar NAC voor hoort te staan. Maar dat ligt niet aan ons.

25   9  
RV

Ik ben het volledig eens.
Keeper is goed voor dit niveau.
Centraal achterin best aardig bezet met Adilehou, Rosler en Malone, rechtsback goed (ik heb een sterke voorkeur voor een aanvallende Schouten), linksback is zwak. Haye een van de beste centrale middenvelders van de KKD.

In aanvallend opzicht moet er flink geïnvesteerd worden.
Ik vind Immers, Seuntjens en Bilate allemaal oké en bruikbaar maar niet meer dan dat.

Eigenlijk moet je als NAC zijnde met dit budget in staat zijn om op die posities betere spelers te halen dan deze ervaren mannen. Maar het probleem ligt hem waarschijnlijk in het feit dat het spelersbudget júist voor het grotendeel opgaat aan die kern van spelers als Malone, Haye, Rutten en Immers... en laten er daar nou net een paar bij zitten die ik gewoon veel te weinig vind brengen voor wat ze kosten...

Vraag is of een andere trainer (die wel vooruit wil voetballen) ook deze groep aan de praat krijgt. Als we Steijn moesten geloven wilde deze groep juist wat meer achterover leunen...

22   5  
MLBredaaa

Qua spelers groep staat er een prima basis, alleen qua creativiteit op 10 en de flanken moet er flink wat bij komen. Het gat dat El Allouchi en Fiorini achterlaten moet opgevangen worden.

Maar met Olij, Kortsmit, Haye, Bilate, Rutten, Immers, Malone, Adilehou, De Rooij, Maria, Rossler en Schouten heb je allemaal spelers die prima aan bod kunnen komen (of degelijke wissel zijn).

19   76  
Tip

Wat Bilate stelt is volledig juist. Met het geld van van Aalst hadden we twee goeie versterkingen kunnen halen en konden we meer aanvallend spelen. Zeker met publiek erbij ! Ton Lokhoff had nog even in de wachtkamer kunnen blijven en Lurling had zijn adviestaken voor 1 of 2 seizoenen kunnen waarnemen. Ton had in die 1 of 2 jaar de RvC kunnen versterken en daarachter TD worden. Er was in feite niks aan de hand. Kwestie van koel blijven. We hadden zeker meegedaan voor promotie. Nu is het nog maar afwachten met een beschadigde club , grote aandeelhouders kwijt, en beschadigde mensen. 1 Grote opgeblazen toestand. Althans zo voel en zie ik het. Ik was stik blij dat we weer naar het voetbal konden na de ellende van Corona. Alles en iedereen heeft zich onvolwassen gedragen.

133   12  
naxioma

@TIP

Je kunt supporters niet verwijten dat ze soms het hoofd verliezen. Daar zijn het supporters voor.
Wel mag je juist van de Algemeen Directeur, de RvC en de grootaandeelhouders verwachten dat zij het hoofd koel houden en de juiste beslissingen nemen in het belang van NAC. Zij hebben zich te veel laten leiden door emoties en -erger nog- in sommige gevallen bewust geledingen in en rondom NAC tegen elkaar opgezet op basis van opgeblazen verhalen. Zij hebben hiermee veel meer schade aangericht dan de supporters, oud-spelers en BN De Stem.

19   6  
Wanny

@ Tip

Ik weet niet of Van Aalst geld beschikbaar had gesteld om direct de selectie te versterken. Investeren kan van alles zijn.

10   8  
die ne gast

Grote vraag is natuurlijk of deze groep ook bij elkaar blijft.

Kan me voorstellen dat spelers als Olij en Haye graag naar de Eredivisie verkassen als zich een kans voordoet. En wij zullen elke euro hard nodig hebben...

En als ADO aan Immers gaat trekken, trekt hij ook de NAC-deur achter zich dicht.
Dan heb je al weer drie gaten in je selectie erbij.
Hoewel Kortsmit tot nu toe een goede vervanger voor Olij bleek te zijn.

Een ding is zeker. De selectie die zich vrijdag meldt, is niet de selectie, waarmee we aan de competitie gaan beginnen.

13   1  
Ivo

Tja, hoeveel budget is er nu nog voor versterkingen?
Er is wel een batterij aan spelers vertrokken, maar we hebben ook al 24 contractspelers vastliggen. (hier zitten wel wat goedkopere jeugdcontracten bij)

Investeer in snelle, creatieve spelers, controlerende spelers hebben wel al (Haye, Rutten, Malone, Immers)

Er moet veel meer rendement komen uit de backs en het middenveld en we moeten natuurlijk Sydney en Mounir vervangen). De Rooij wordt de linksbuiten, maar een echt goede rechtsbuiten hebben we ook niet.

Ik ben benieuwd, met alleen Seuntjens redden we het sowieso niet.

29   54  
Dutchbird

Bilate, Immers, Mallone. Wat moet je ermee? Geef ze aan Steijn als ontslagvergoeding, dan mag hij ze zelf verkopen.

Overigens dom van Bilate om in de hudige situatie de kant van Steijn te kiezen. Dan laat je merken dat je er niks van snapt.

37   7  
Ivo

@Dutchbird

Het is altijd beter om kritisch op jezelf te zijn dan naar anderen te wijzen. Wat dat betreft doet Bilate het slimmer dan Steijn en Manders.

Ook Malone en Immers verdienen onze steun. Ze zijn NAC-speler, ze waren misschien niet iedere wedstrijd geweldig, maar werden ook met een bepaalde opdracht het veld op gestuurd.

Hopelijk vallen de puzzelstukjes op hun plaats. Misschien helpt het dat de verwachtingen dit seizoen wat naar beneden bijgesteld zijn.

32   12  
die ne gast

@Dutchbird
Hoezo kiest Bilate de kant van Steijn.
De manier waarop Steijn is weggegaan, verdient toch ook niet de schoonheidsprijs? Ook al zijn er geen (concrete) bedreigingen geweest, ik geloof best dat de familie van Steijn geen leuke tijd heeft gehad.

En dat Bilate prettig met Steijn heeft samengewerkt, geloof ik ook meteen.
Als Steijn moest kiezen tussen Bilate en Van Hooijdonk, was de keus duidelijk. ;-)

Maar zullen we de spelers voorlopig even met rust laten en niet op elke slak zout gaan leggen bij hun uitlatingen?
Ik wil voorkomen dat de 11 spelers die straks om de Andro Knel bokaal gaan strijden ook de daadwerkelijke selectie-spelers voor komend seizoen gaan worden... ;-)

4   24  
Nero

De keeper adileo tom haye dat zijn goede spelers de rest is niet top kk divisie,en immers en malone nu steijn weg is wat gaat dat worden

12   8  
D'n opletter

En langzaam maar zeker, gaan we over tot de orde van de dag.
We gaan weer trainen, Edje gaat de trainingen leiden, maar ondertussen zit Manders er nog...

Ik lees of hoor niets wat er op de achtergrond gebeurt. Gebeurt er überhaupt iets, of gaan we gewoon door en doen we of er niets gebeurt is?

15   9  
D.kocx

“ Zelf hoopt hij op een ‘mensenmanager met een directe manier van communiceren’. Iets wat volgens hem goed zou matchen met de huidige, ervaren, spelersgroep.” dus wat hij eigenlijk zegt is dat hij dit gemist heeft het afgelopen seizoen?! Dit is dus waarom er weinig tot geen spelers beter zijn geworden dit seizoen onder Steijn. Vooral de jeugd heeft dit nodig iemand die tijd in hun wilt en gaat besteden.

17   5  
Fritske d'n Olifant

He he het gaat eindelijk weer eens over voetbal. Mooie vent die Bilate en een van de weinige positieve dingen die we aan de periode Steijn hebben overgehouden. Zeker in de KKD absoluut bruikbaar. Edwin de Graaf mag t van mij met Lurling en Penders voorlopig wel overnemen totdat er een nieuwe of oude TD zit die dan zelf een trainer aanstelt.

17   1  
Geelzwartwit

We hebben prima spelers als de spelopvatting goed is. Als er van eigen kracht uitgegaan wordt. Als de conditie goed is. Als iedereen op zijn beste positie speelt. Als de juiste tactiek gehanteerd wordt. Als er spelpateonen in geslepen worden. Als ze als team willen opereren.

Dan hoeft er niet zo heel veel bij.
Rechterspits met voorzet.
Wellicht een rechtsback als je van schouten een middenvelder maakt.
En die nieuwe spits van O21 erbij halen.

Als Haye maar in een aanvallende rol speelt en Immers meer naar achteren.
Om te stofzuigen.

Wie weet komt er nog iets gelijkwaardig als Fiorinin van ManCity en je hebt op zich al een grote groep

Roeien met de riemen die je hebt. Liever een team wat presteert dan zogenaamd goede namen die de selectie weer uitbreiden tot 31 man

16   0  
Molenschot loco

Ook ik deel die mening.....alleen echte versterkingen bij halen....cambuur is zo kampioen geworden.....

8   18  
Tip

1. @Wanny. Nee dat geld was puur om het elftal te versterken zodat promotie binnen handbereik lag. 2. Tsja ik had die duimen omlaag verwacht. De collectieve verontwaardiging is nog steeds groot. Duurt altijd even voor mensen weer met 2 benen op de grond staan.
In een conflict zijn er altijd meerdere schuldigen. Wij gaan zeker net zo goed niet volledig vrijuit. 3. Inderdaad fijn dat het weer over voetbal gaat, laten we dat zo maar houden. Ik denk dat de Graaf best een goede vervanger kan zijn. Hij heeft de diploma’s.

19   8  
Tante Annie

Heerlijk karakter heeft Mario wel! Toch eentje waar ik wel van geniet

6   21  
sam

Het is tijd dat, Bilate,Immers en Manders moeten ook contract inleveren. Onze echte topschutter is helaas weg en Bilate is dat zeker niet!!!

Er moeten zeker nog meer spelers weg en jeugd moet kans krijgen!!

Er moet opnieuw gebouwd worden aan de selectie die uit Max 22 man bestaat en niet uit meer dan 30 selectie spelers zoals afgelopen jaren waarvan min 4 jeugd spelers onderdeel van moeten maken.

5   1  
Nac

@sam

Bij een paar blessures is wel handig dat ze op een goed niveau 11 tegen 11 kunnen doen. Dit kan niet met 22.

Je hebt 25 spelers nodig voor een goede selectie inclusief 4 jeugdspelers.

15   12  
Otjes

Er komt helemaal niemand bij. De huisbank is dicht en pinautomaat buiten gebruik. En terecht na zoveel onkunde en gezeik van de supporterszijde.

Het is plakken en knippen tot er een koper is gevonden. Ik denk dat ze het voor 1 euro verkopen, als ze er maar vanaf zijn. Van het gezeik.

En dan? Ben benieuwd. Het zijn spannende tijden maar tot die tijd, geen geld.

8   4  
Tip

@Otjes. Klopt. Aandelen staan natuurlijk ook gruwelijk laag. Ik las in 2020 iets van 0,54 eurocent per aandeel. Ik denk dat van een club als NAC niet gemakkelijk een winstgevende winkel met rendement is te maken. Dat roepen mensen steeds wel , mensen meestal die zelf nagenoeg niks kunnen investeren , maar het is niemand gelukt. Die mijnheer uit de RvC van psv bleef niet voor niks weg na het bestuderen van de boeken en die mijnheer had echt belangstelling. Er zal steeds , zeker de eerst komende jaren, veel geld bij moeten. Heel weinigen kunnen dat en van die weinigen moet je dan iemand met NAC clubliefde hebben. Ben benieuwd hoe dit afloopt. Ik hoop goed.

6   10  
Heksenketel

@TIP

Ik ben ervan overtuigd dat er van NAC een winstgevend geheel te maken is. Maar dan moet er wel een gedegen plan komen waar we met zijn allen voor kunnen gaan. Dit plan begint met een nieuwe gouvernance oftewel een nieuwe structuur van de club. Ik ben graag bereid in te stappen met een goed plan. En beleggen in aandelen doe je met geld wat je voor langere tijd kunt missen!

14   7  
Ivo

@Otjes

Zullen we de eindeloze rij bestuurders, directeuren, interims, trainers ook even meenemen in de afweging?

Ja, de supporters waren boos. En dat was niet subtiel, dat klopt.

Maar je kan toch niet ontkennen dat er al jaren sprake is van wanbeleid?

Een net aangestelde TD die een trainer achterna moet reizen naar een vakantie adres om een seizoen te kunnen evalueren. Naar dat niveau waren we gezonken. En een RvC en directie die dat allemaal maar accepteerde, omdat ze niemand meer wilden ontslaan.

Niveau kleuterschool!

10   5  
Tip

@Heksenketel. Duidelijk. Hoe lang wachten we al niet op dat goede plan want ik neem aan dat je doelt op supportersdeelneming. Hier vind je een groepje supporters die daar aan mee zouden doen, kom je wat verder in de organisatie dan valt het vies tegen. @Ivo. Ton was geen TD maar TM. Dus Maurice zag hem niet als zijn baas. Dat had Ton toen hij in dienst kwam veel beter moeten afspreken en vast laten leggen. Zo heeft iedereen fouten gemaakt. Medesupporters sorry want nu ben ik zelf niet over voetbal bezig.

20   4  
Otjes

Het klopt dat het beter moest en er zijn zeker grote fouten gemaakt door Maurice en Manders. Communicatie en perceptie waren dramatisch.

Maar daar kan aan gewerkt worden en op de achtergrond was dat zeker het geval.

Maar wat er daarna gebeurde is nog gevaarlijker. De huisbankiers worden voor lul gezet en stoppen met funden. Dan zijn er nog supporters die investeringen vragen in spelers en Td. Lachwekend. Maar ik hoop dat het goed komt. Dat de kip met gouden eieren wordt gevonden die elk jaar 1 miljoen bijstort.

Ben benieuwd, zou Nouwens durven of wordt het een Chinees die de kaartjes 2 keer zo duur maakt. Hup Nac

3   8  
Ome Cor

Zoals NAC de zomerbreak benut heeft is weer precies wat we niet wilde.

Wanneer kunnen we de voorbereiding starten met een 90% complete selectie ?
Incl. AD, TD, trainer, RvC, etc.

De interessantste spelers zijn al verhandeld en straks kunnen we nog kiezen uit het VVCS kneuzenteam of onbekende miskopen van Man City.

We kunnen wel roepen om inpassing van eigen jeugd, maar als die niemand hebben om mee te concurreren of dat ze ook gewoon een keer gepasseerd kunnen worden dan is het ijs te dun.

13   7  
Breda

Mensen die denken dat spelers als Malone, Bilate, Immers, Seuntjens etc ieder jaar beter worden moet zich na laten kijken. Het is al een godswonder als ze fit blijven. Hoewel een trainingschema van een senioren elftal daar wel bij helpt.

Vorig jaar werden we 5e.
Zonder SvH, El Al en Fiorini zijn we zeker niet beter. Er is geen TD en geen trainer.

Wat denk je zelf? Dat de jongens die weg kunnen gaan blijven?? Die gasten zijn niet achterlijk.

En dit is niet veroorzaakt door de supporters. Maar door een AD die met zijn leugens en blinde liefde voor ziin trainer de hele club de vernieling in gereden heeft. En dat begon al bij de start vorig seizoen door iedereen om hem heen te vervangen met vriendjes.

En de RvC was te schijterig om gezichtsverlies te leiden en greep niet in.

We gaan een lekker jaar tegemoet! Geen trainer, een ongecontroleerde lamme tak als AD, geen TD. 1 spits goed voor 5 goals, geen tweede lijn en geen rooie rotcent over van de miljoenen van Van Hecke. O ja, en de geldkraan is vertrokken.

Well done NAC! Stelletje imbicielen.

1   9  
Geraldo

“Well done NAC. Stelletje imbecielen”.🤔

“Wij” zijn NAC…, dus wij zijn…eh huh? Eej!!😲😤

3   6  
Breda

Wij zijn NAC??? Heb jij er iets van gemerkt vanuit die ivoren toren?

“Wij” zijn de oorzaak van alle ellende volgens de mensen die zich baas van NAC mogen noemen. Die zelfs hun eigen aandeelhouders niet aan boord konden houden.

9   6  
Bart

Ik denk dat hij zijn lamlendige invalbeurten tegen Emmen en NEC nog eens goed terug moet kijken.
Dat was een regelrechte aanfluiting.
Ze hebben met zijn allen veel recht te zetten, maar ze hebben stuk voor stuk slappe karakters en geen ruggengraat.
Bilate doet stoer maar heb hem maar zelden “ de baas “ gezien in het veld, het is slechts een pose.
Hoop dat Seuntjens hem en de rest wat karakter bij kan brengen,
Rijst nog steeds de vraag, wanneer stapt Manders op en had Lokhoff niet allang terug moeten zijn?
Wat een stelletje lanterfanters.

2   11  
Real Robert

Er gaan zeker nog 4-5 spelers weg.

Olij, Haije en enige anderen zouden natuurlijk gek zijn om niet naar een andere club om te kijken. Wie zou dit niet doen in hun plaats?
De uitkomst van het optreden van de Haagse maffia afgelopen jaar. Let maar op: geld voor nieuwe spelers is alweer naar de vergoeding voor Steijn gegaan.

Ik hoop echt, dat ook spelers als Malone en zijn reet afvegende Immers snel weg zijn.
Het tijdperk Steijn ,oet snel afgesloten worden.
Ze zullen, net als Bilate, weer de halve competitie afwezig zijn, zeker ook met meer trainingsintensiteit.
Zijn ook gewoon te duur.

8   9  
steven73

@Naxioma, DE aandeelhouders, rvc en directeur zijn rustig gebleven en hebben gehandeld naar continuïteit voor NAC. IPV alla john peek teveel geld uit geven waardoor nac weer enkele miljoenen achter loopt.
DE criminele organisatie die zich supporters noemen zijn in paniek geraakt.

2   0  
NixNACNix

Er is maar 1 speler die zeikt over Steijn. De zoon van die onruststokende ellendeling.

2   0  
NixNACNix

@otjes, Nouwens die wispelturige jongen die elk jaar wel een keer meldt dat hij er klaar mee is? Die lijntje naar De Stem heeft en daar zijn scheet kwijt kan als die even dwars zit?

Moet je niet willen, als die een kwart van het gezeik over hem heen krijgt van dat wat Steijn, Manders en grote 3 krijgen/kregen, dan trekt hij zich rigoureus terug. Genoeg geld, maar net iets te weinig klasse en opleiding.

Laad alle berichten na dit bericht in