Wij gaan niet opzij

Bilate duidelijk: “NAC moet altijd voor de eerste twee plekken gaan”

Italo

Hoewel de club zich op het vlak van doelstellingen nog stil houdt, zijn de spelers duidelijk: Zij willen vol voor de bovenste plaatsen gaan komend seizoen.

Aanvaller Mario Bilate krijgt tijdens de voorbereiding het vertrouwen in de spits. Doordat Van Hooijdonk is vertrokken en Lex Immers op het punt staat op zijn voetbalcarrière te beeindigen, is er voor de ervaren aanvaller nauwelijks concurrentie. Ralf Seuntjens speelt, ook mede doordat Immers afwezig is, vooralsnog vanaf het middenveld.

Als Bilate wordt gevraagd naar zijn visie op het komende seizoen, spreekt hij zich glashelder uit: “NAC moet altijd voor de eerste twee plekken gaan. Anders doe je je als club tekort. Ik was vorig jaar ook nooit bij RKC weggaan als ik niet het gevoel had gehad dat ik met NAC ieder jaar voor promotie zou meedoen.” Klare taal van aanvaller Bilate, die niets wil weten van een eventueel ‘tussenjaar’.

Enkele dagen geleden sprak Nick Olij woorden van dezelfde strekking. Ook hij vindt dat NAC het aan zijn stand verplicht is om het hoogste na te streven. De doelman liet er in gesprek met BN DeStem geen onduidelijkheid over bestaan: “NAC moet het hoogst haalbare nastreven en voor promotie spelen. Wat heb ik hier anders te doen? Vorig jaar is het niet gelukt, dan maar dit jaar.”

Over de huidige selectie is Bilate deels tevreden. Volgens de spits is de kern van de groep goed (genoeg), maar zal er zeker ook in de breedte wat bij moeten. Op die manier is iedere positie dubbel bezet en kan er concurrentiestrijd ontstaan. Iets wat nu nog niet op iedere positie het geval is. Met name aanvallend is de bezetting nog dun.

Daar waar de spelers zich duidelijk uitspreken, durfde NAC eerder, bij monde van interim-trainer Edwin de Graaf, nog geen uitspraken te doen over de doelstelling voor komend seizoen. De huidige (te koop) status van de club speelt uiteraard een rol en brengt onzekerheid met zich mee. Wel worden op korte termijn de eerste versterkingen verwacht.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
28 Reacties
67   2  
Tonn

Eens met Bilate. Ook de enige manier om de selektie te binden aan NAC. Na de prachtige NOAD cup bij Jeka kan ik niet meer wachten op de competitie

67   2  
Tonn

Eens met Bilate. Ook de enige manier om de selektie te binden aan NAC. Na de prachtige NOAD cup bij Jeka kan ik niet meer wachten op de competitie

20   64  
Sjef de gevulde koek

Elke speler met normaal verstand en een beetje kwaliteiten komt nu niet naar NAC. Ook jonge spelers komen nu echt niet want je weet als speler helemaal niet waar je aan toe bent. Je weet neit eens of deze trainer volgende week nog voor de groep staat. je weet niet of NAC verkocht gaat worden etc. Er is geen plan, geen visie en geen beleid momenteel dusja veracht er niet te veel van mensen dat er spelers komen die de kwaliteit van de selectie flink gaat verbeteren.

10   48  
KlaasJan

Kijk, de bal is rond dus de disprivatie kan en moet blijven doorrollen. De aanvallers zijn betogen met drang. Dus moeten we vanuit centraal ook Durgeren. Mijn visie voor komende seizoen is dan ook zoals vroeger echt glorieusch. Want, we gaan vast en zeker deze mijpaal klonteren. NAC vooruit.
Doorgaan met valuteren en Driving vanuit de centrale vastigheid blijven pakken.
Ik heb er zin in om weer te supporteren!
Groetjes,
KlaasJan

52   7  
Belgische Naccer

Als jonge speler zou ik nu eerder naar NAC komen, dan toen Steijn er zat.

Dan wist je zeker dat je voor jan l*l kwam. Want die heeft nog nooit een jonge speler opgesteld of beter gemaakt.

Met Azzagari, Seuntjes en Haye staat er echt geen slechter middenveld dan met Allouchi en Immers. Wel missen we Fiorini.

14   0  
PietP

Natuurlijk moet je altijd uitspreken voor promotie te spelen in plaats van een tussenjaar. Het één sluit het ander ook niet uit.
Je kan prima uitspreken voor directe promotie mee te willen doen zonder daar achteraf consequenties aan te verbinden als dat niet lukt.

Met de portemonnee kan je duidelijk maken waar de focus echt ligt. Zolang we geen meerjaren contracten uit gaan delen aan 'over-the-hill' grootverdieners, kun je prima gaan bouwen en nog steeds meespelen voor promotie.

21   1  
Ouwe Spionkop

Kijk er is een verschil tussen de overname van de aandelen en alle rompslomp die daar bij hoort en de sportieve prestaties.
Volgens mij is er geen wijziging in de spelersbegroting. Dus blijven we de hoogste of een van de hoogste spelersbegrotingen houden in de eerste divisie.
Als er 3 gerichte versterkingen worden aangetrokken (bij vertrek Haye uiteraard ook voor hem vervanger), misschien nog huurling van City, dan moet je gewoon weer meedoen. Punt!

16   1  
JN

Heel goed dat de spelers deze ambities uitspreken. Zij nemen geen genoegen met een tussenjaar en willen de ere in.

23   0  
Ivo

Spelers met de juiste mentaliteit lopen echt niet met een bocht om NAC heen. "If you can make it here you can make it anywhere.". Daarnaast heeft NAC best wel wat financieel te bieden, meer dan de meeste andere KKD clubs en zelfs meer dan sommige eredivisieclubs.

Maar het wordt wel tijd dat we nou eens leren om de juiste versterkingen te halen, in plaats van al die gokjes en probeersels van de laatste jaren. Kwaliteit, geen kwantiteit, dat moet het motto zijn.

11   54  
Ernie

Ik zou het al knap vinden als we 6e worden.

22   1  
Wanny

NAC heeft een selectie waarbij je gewoon bij de bovenste 5 moet meedoen. Komt er nog wat kwaliteit bij, dan kun je de kans op promotie vergroten.

Kijk naar het elftal waarmee Eagles gepromoveerd is. Daarvan had je op voorhand ook niet gezegd dat ze tweede zouden worden.

9   4  
die ne gast

Spelers komen als je ze een goed contract geeft. Punt.

Dat kan door geld zijn (tekengeld, hoog salaris), maar ook door ontsnappingsclausules te bieden mocht in Breda inderdaad een 'the shit hits the fan' situatie ontstaan (1-jaar contract, gelimiteerde transfersom, eenzijdige opties om makkelijk de club te kunnen verlaten e.d.).
Door de situatie waar we nu in zitten, zullen we daar waarschijnlijk nog een paar jaar de zure vruchten van plukken, doordat door dergelijke contracten de transferopbrengsten laag zullen zijn/blijven.

13   19  
Tip

Wat Bilate zegt is geheel juist. Het zou een kleine ramp zijn als spelers iets anders beweren.

" Jan Kip van de verkoopafdeling. Goedemorgen mijnheer de directeur. Wij vinden dat we het met de verkoopresultaten best een paar jaar rustig aan kunnen doen. Eigenlijk vinden wij dat het best zou zijn vanaf nul terug herbeginnen, want..........................
Mag ik morgen een dagje gaan surfen?
1 Dag later. Trinnnnnnnnnnngg. Goedemorgen met het UWV...."

Een kleine bijdrage aan de discussie. Ik hoor van alles over de waarde die NAC zou hebben. Volgens velen is het een slapende reus maar ik vrees dat het eerder een reus is die al 15 jaar in coma ligt. Wie gelijk heeft (gezonde slaap of zware coma) is niet te zeggen? Wel kost het veel geld die reus in coma te houden al ging dat de laatste jaren de betere kant op. (mede ook door Goetzee.)

De waarde van NAC is simpel bezittingen minus schulden op de geconsolideerde balans. Je komt dan nu op een bedrag van, pak hem beet, tussen de 1.5 en 2.0 miljoen euro. Daar zit het aandelen kapitaal in verwerkt.
Je kunt meer betalen uit goodwill, zie echter boven.
Kortom, huidige waarde NAC is plus minus 1.75 miljoen euro. Dat is realistisch.

Of dat ook de vraagprijs is , is een tweede. Aandeelhouders kunnen meer willen omdat ze veel meer geïnvesteerd hebben, eigenlijk in eerste instantie uitgeleend. Best begrijpelijk en menselijk. De kleine aandeelhouders kunnen het geld het slechts missen.
Of dat NAC in potentie meer waard is ?; zie weer boven.

Ik persoonlijk zou 1,5 bieden om op hooguit 2,0 uit te komen.
Daar ben je er niet mee. Dan moet je gaan investeren en de zaken besturen.
Vanuit rendements denken is het een slechte en risicovolle investering. Ook loop je als mens een grote kans op fors afbreukrisico, dat is ook niet niks hoor. Maar goed............. liefde maakt mensen (gelukkig) blind.
15   4  
Fcsp

Terecht toch? Wat moet je als speler met de opmerkingen van supporters dat het een verloren jaar is. Je gaat toch altijd voor het hoogst haalbare? Volle bak achter onze ploeg, ook als Pinokkio Manders blijft zitten. Die krijgt een persoonlijk fluitconcert.

7   2  
L.

Ook wel een unieke situatie dat er nog steeds 0,0 namen rondzingen qua mogelijke verstekingen (buiten de bsr klapper dan)

12   6  
scheppioni

Zo is't Mario !!!
Mee eens Belgische NaCCer !!!
Ja ernie mauwmiep , nou weten we het wel !!

24   6  
RaraNAC

Bilate kan nog wel eens de belangrijkste speler worden. Ik denk dat hij een publiekslieveling gaat worden dit jaar.

Het is wel weer leuk dat naar mate de zomer voorbij schiet, het vertrouwen weer toeneemt. Elk jaar jankend het seizoen uit, om 2maanden later weer te denken dat we de hele wereld aankunnen.
Ik ben zo schizofreen als wat, maar volgens mij ben ik niet de enige hier.

17   2  
Ginnekenees

Heel mooi dit soort uitspraken, maar om eerlijk te zijn hecht ik er vrij weinig waarde aan. Vraag een willekeurige speler in de afgelopen 2 seizoenen hetzelfde en je krijgt een op een hetzelfde antwoord.

Het verschil zit overigens wel in hoe een individuele speler er vervolgens zelf mee omgaat. Zet je je woorden kracht bij door elke dag het snot voor je ogen te werken, of is het een voor de media gefabriceerd standaard antwoord waarna je in het veld de plichtmatige clubhopper gaat uithangen.

Qua inzet kunnen we Bilate in ieder geval nooit op een wanprestatie betrappen en dat is vast fijn.

9   8  
The Don

NAC moet vooral altijd achter haar eigen achterban blijven staan.

Zo lang ze dat niet willen dan hoef je ook helemaal nergens voor mee te doen.

8   3  
Ix

Ja… mooie woorden. Maar zullen we het er gewoon maar niet te dik op leggen dit seizoen?

Gewoon elke wedstrijd er voor gaan en het publiek te vermaken met strijd en aanvallend voetbal en dan zien we wel waar nac aan het einde van de rit staat. Kun je dan alsnog een gooi doen naar promotie, dan is t mooi meegenomen. Zoniet, dan niet. Niemand die er op rekent of het mag verwachten komend jaar.

8   4  
die ne gast

@Tip
Als je NAC zou kunnen kopen voor 2 mln, dan wordt het plan van Ons NAC wel heel realistisch en kansrijk.
Rond de 2 miljoen kan je nog wel ophalen bij de supporters en sponsoren.

Als ze bij ADO in april nog 4,75 mln vroegen, dan zal NAC waarschijnlijk niet voor minder dan 5 mln te koop zijn.

Overigens zal de prijs voor ADO hard dalen, de klok tikt daar hard door en de nood stijgt met de dag:
ADO heeft weliswaar een sluitende begroting ingediend, maar wel één met een liquiditeitsprobleem:

'Op grond van het licentiereglement heeft ADO Den Haag, na 15 juni, acht weken de tijd om de (liquiditeits)begroting alsnog sluitend te krijgen. Lukt dat niet binnen die termijn, dan kan de onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal overgaan tot sancties, zoals bijvoorbeeld het in aftrek brengen van wedstrijdpunten, en zal er een nieuwe termijn worden bepaald waarin ADO Den Haag alsnog voor een sluitende liquiditeitsbegroting dient te zorgen. Mocht ook een dergelijke termijn niet worden gehaald, dan kan dit resulteren in verdergaande sancties.'

Liquiditeit zal waarschijnlijk door de nieuwe eigenaar / eigenaren aangevuld moeten worden dmv bijstorten of garantstelling. Dus ze hebben daar echt snel een nieuwe eigenaar nodig...

Misschien moet Ons NAC gewoon ADO kopen voor 2 mln en dan de naam veranderen in NAC Breda, clubkleuren geel/zwart maken en speelstad Breda maken? Zijn ze goedkoper uit en is hetzelfde doel bereikt. ;-)

5   1  
Tip

@ Die ne Gast. Ik kan je goed volgen. Als je bedrijfseconomisch vraagt wat is NAC op dit moment dan is dat max. 2miljoen. De vraagprijs ligt waarschijnlijk hoger. Maar ik vrees dat men die never gaat betalen.

5   0  
Badeend

@RaraNAC

Dat is toch al jaren hoe het gaat - ook op een kleinere schaal?

Zondag: goddomme wat een kater, waar ben ik ook alweer geweest gisteren? En waarom heb ik mijn NAC-shirt nog aan?
Maandag (tegen collega uit Tilburg): jaja "ze" hebben verloren, nou weet ik wel dat Willem II veel beter is.
Dinsdag: ach, eigenlijk was [insert club name] ook gewoon beter, dat hadden we van tevoren kunnen weten.
Woensdag: speelt NAC eigenlijk dit weekend? En tegen wie?
Donderdag: ja schat, ik ga zaterdag wel mee naar de meubelboulevard, maar we kunnen toch wel om half zes eten?
Vrijdag: lekker, weekend, morgen eens kijken wat NAC ervan bakt.
Zaterdagochtend veel te vroeg: hè verdorie wat heb ik zin in een ouderwets Avondje NAC! WE GAAN ZEKER WINNEN!

6   0  
fvf6

Het is toch normaal dat je altijd voor het hoogst haalbare gaat .Als ja dat niet doet ontbreekt er iets aan je (noad) karakter.

2   3  
Tip

@Die ne Gast. Mogelijk is die 2,0 miljoen inderdaad haalbaar. En dan nog investeren. Stel dat de aandeelhouders hier in meegaan, wat ze denk ik nooit zullen doen, dat begint het echter pas. Het bestuur van de coöperatie dient NAC te gaan besturen. Is die deskundigheid er ? Wie komen in het bestuur en wie bepaalt dat ? Er dienen statuten te worden gemaakt die later geen belemmering moeten zijn. Wie gaan de dagelijkse directie bij NAC voeren ? Er zullen mensen aangenomen dienen te worden. Een nieuwe RvC formeren voor de controle is waarschijnlijk nodig etc.etc.
Kortom een dijkwerk die, in eerste instantie, vrijwilligers moeten gaan verzetten. Ik denk dat als het lukt om de aandelen te kopen , men met de eigenaren overeen moet komen dat men de tijd krijgt de organisatie van de coöperatie op te zetten. En als dat goed is gebeurd volgt NAC. Maar laten we eerst zien hoeveel geld men kan krijgen onder supporters, sponsors, bedrijven.

@DON. Je bedoelt als wij, een deel van de supporters, vinden dat een trainer en/of een AD eruit moet dan moet hij er ook uit?
En als dat niet gebeurt " dan hoeft er helemaal niks meer." Ga je straks in die coöperatie ook zo redeneren ?

2   0  
Mike

Als de verwachtingen van de buitenwereld bij NAC op hun laagste punt zijn word er vaak gepresteerd. Zo is het al jaren. En kan me voorstellen dat 't voor een spelersgroep ook verlichtend moet werken als je na 2 verliespartijen niet gelijk afgeschoten word. In plaats van krampachtig aan de verwachtingen probeert te voldoen. Dat werkt bij niemand lekker hier bijvoorbeeld in de werksituatie.

Ik ben benieuwd!

1   0  
SjorsNac

Wat dat betreft wel benieuwd naar de speelwijze. Bilate is niet gehaald omdat hij er 25 maakt in een seizoen maar wie dan wel? Begrijp me niet verkeerd ik vind het wel een goede speler en terecht dat hij zich uitspreekt.

Ben wel benieuwd naar wat immers gaat doen, zou niet onlogisch zijn als hij stopt maar misschien toch naar ado?

7   3  
Die ne gast

@TIP
Nee. The Don bedoelt dat de NAC-directie nog steeds haar oprechte excuses aan de overgrote meerderheid van de NAC-supporters moet aanbieden omtrent de officiële verklaring bij het vertrek van Steijn. Ik ben geen azijn zeikerd en meestal de redelijkheid zelve, ook wat betreft NAC, maar dat kon echt niet.
Dus ook ik wacht nog steeds op oprechte excuses en het verwijderen van het desbetreffende nieuwsbericht op de NAC-website.

En als redelijkheid zelve snap ik nog best dat Manders dat niet gaat doen (zou ook niet geloofwaardig zijn), maar de verklaring is ook ondertekend door de RVC en dat zij niet duidelijker afstand van de verklaring hebben genomen, verzwakt ook hun geloofwaardigheid richting de achterban.

En zolang die etterende wond niet aangepakt wordt, zal er veel onrust blijven en de focus naar randzaken blijven gaan ipv het sportieve. En dan hoef je geen topprestaties te verwachten. Dat bedoelt The Don.

En ik weet dat jij van de kleine stroming bent die vindt dat de supporters de eerste stap moeten zetten omdat zij de woorden ‘gepaste acties’ hebben gebruikt, maar uit de verklaring spreekt zoveel onbegrip en onwetendheid over hoe NAC-supporters in elkaar zitten dat de eerste stap toch echt door de directie / RVC gezet zal moeten worden. Anders krijgt The Don gewoon gelijk…

5   2  
Tip

@Die ne Gast. Keurig verwoord ! Of stromingen groot of klein zijn valt niet zomaar te zeggen , hier op de site heb je een groep prima supporters die echter niet perse representatief zijn voor alle seizoenkaarthouders. Ik hoor best veel tegen geluiden.

Ik ben sowieso niet zo'n fan van excuses. Al dat gedoe. Ik maak geen excuus , ik kan wel achteraf toegeven dat ik er langs zat. Maar ik heb ook nimmer excuus van iemand geeist.

Mijn mening in deze is dat een manifest een prima supportersmiddel is om kritiek te uiten. Alleen moet je niet zo ver gaan, vind ik, dat je met een ultimatum ontslag eist. En dat ontslag leek mij ook niet nodig. Daar kun je natuurlijk van mening over verschillen.

Ik denk dat ik NAC supporters na al die jaren best goed begrijp. Ik ben zelf ook fervent NAC supporter . Mijn perceptie deze keer was dat we niet konden spreken van emotie maar van hysterie. Ik vind het best dat er een andere hoofdtrainer is, maar ik heb er ook geen moeite mee dat Lokhoff zich vrijwillig (even?) heeft terug getrokken.

Het lijkt me belangrijk dat we nu weer de schouders eronder zetten. Als de NAC supporters eigenaar van NAC willen worden dan krijgen we het verrekte druk namelijk. En gewoon lekker gaan ballen om te promoveren.

Laad alle berichten na dit bericht in