Wij gaan niet opzij

Bilate: "NAC is in alles een eredivisieclub, intern soms niet eens profwaardig"

Thiestemberg

In de FC Afkicken podcast heeft Mario Bilate zijn licht laten schijnen op het afgelopen seizoen bij NAC. In zijn relaas laat Bilate zijn warme gevoelens voor de club blijken, NAC is een club van formaat. Wel zijn er afgelopen jaar bepaalde zaken voorgevallen waar Bilate met zijn pet niet bij kan. Bilate valt de club als geheel niet perse af in zijn woorden, maar is wel eerlijk en kritisch op wat hij heeft meegemaakt in zijn laatste jaar in Breda.

Te beginnen met de gezondheid van Bilate zelf. De ervaren spits was geblesseerd in de eerste seizoenshelft en NAC had geen tweede spits in gelederen. De afwezigheid van die tweede spits roept bij Bilate al vraagtekens op, je wil immers meedoen om promotie. Door de leegte op de spitspositie voelde Bilate zich bijna gedwongen om weer het veld op te stappen, iets wat achteraf alleen maar negatieve gevolgen zou hebben voor zijn fitheid. Bilate is echter ook kritisch op zijn eigen handelen in deze situatie: “Ik ben zelf ook niet egoïstisch genoeg, ik had misschien moeten zeggen, jongens bekijk het lekker maar ik ga pas spelen als ik nergens last van heb. Dat was achteraf het beste om te doen.”

De druk die hij voelde om toch te spelen was ook een grote reden om extern te gaan revalideren. Bilate kon moeilijk verkroppen om met zijn gezicht naar het veld waar zijn ploeggenoten trainde te revalideren, gaf hij eerder dit seizoen aan. Nu voegt hij daaraan toe dat er mensen met een dubbel belang (het niet hebben van een tweede spits) hem toch gehaast terug het veld op wilde sturen. Later werd er bij het externe revalidatiecentrum tegen Mario verteld dat hij geluk had dat zijn achillespees überhaupt nog intact was. Alle klachten die hij had waren namelijk duidelijke voortekenen van een ‘achillespeesruptuur’.

Dat intern bij NAC dit soort gevaren niet worden herkend valt Bilate zwaar. “In zijn totaliteit is NAC in alles een Eredivisieclub maar intern en communicatief gezien is het af en toe niet eens profwaardig als ik heel eerlijk ben.” Bilate geeft daarbij nog een argument waarin de communicatie volgens hem echt te wensen over liet: “Als ik dat persbericht zie over Edwin de Graaf… Dit jaar meerdere keren bestraald, heel zijn leven overhoop gelegen en naast de nare gevolgen daarvan op zijn thuissituatie dat ook nog moet zien te jongleren met zijn functie als hoofdtrainer. Als ik dat bericht lees denk ik echt oprecht, jongens waar zijn we mee bezig als club zijnde.”

Ook zijn eigen vertrek werd gebrekkig naar hem toe gecommuniceerd, zeg maar gerust helemaal niet na het formeel opzeggen van zijn contract. Bilate kreeg een sympathiek bericht van een supporter die hem bedankte voor zijn inzet voor de club. Bilate wist echter van niets, diezelfde supporter heeft hem toen op het artikel gewezen waarin Bilate las dat met hem en zijn ploegmaat Moïse Adilehou niet aan het nieuwe seizoen begonnen zou worden. “Iedereen heeft intern mijn nummer, het minste wat je kan doen is even bellen naar me.”

Van trainer Edwin de Graaf voelde Bilate echter wél altijd vertrouwen: “Op de training in maart kwam Edwin naar me toe, Mario je weet hoe het werkt, je gaat een brief op de mat krijgen met daarin het bericht dat je contract formeel wordt opgezegd. Ik weet wat je kan en wat je rol is binnen de groep en als je fit blijft zien we wel wat er nog kan gebeuren. Op de seizoensafsluiting kreeg ik een bos bloemen en een foto lijst, maar ook toen vertelde hij dat als hij mocht aanblijven als hoofdtrainer, hij zich hard ging maken voor het verlengen van mijn contract.”

Toen Edwin niet mocht blijven wist Bilate dat het over en sluiten was voor hem in Breda. Dat zijn contract niet werd verlengd snapt hij echter wel. De spits stelt dat hij een enorm zwaar jaar heeft gehad door de achillespees blessure en toen hij daarna fit werd, was het soms ook te wisselvallig. “Ik ben ook wel een realist. Als ze me hadden gebeld met het bericht we slaan een nieuwe weg in en jij past niet in de plannen, had ik ze gezegd dat ik dat volkomen begrijp. Bedankt voor het belletje en ik wens jou en de club het aller-maar dan ook allerbeste toe in de toekomst. Uiteindelijk ben ik ook gebeld door Eric Hellemons die zijn kant van het verhaal vertelde en uitlegde dat hij het hele technische deel (rond het eerste elftal) ook pas in de laatste dagen in zijn schoot geworpen kreeg. Dat is ook weer typerend voor dit jaar.”

Afsluitend licht Bilate toe waarom hij zijn onvrede op Twitter uitte en niet binnenskamers hield: “Dat nieuws waar voor mij de zoveelste opeenstapeling in een jaar waar al zóveel is gebeurd, ik was er op dat moment een beetje klaar mee om altijd maar mijn mond te houden en zaken intern te houden. Dit seizoen heb ik mezelf al heel erg in een hokje geplaatst en mijn eigen mond vaak gesnoerd en niet naar buiten te komen met bepaalde zaken. Als dan niet eens de moeite wordt genomen om mij even twee minuten te bellen is het wel klaar. Uiteindelijk heeft Eric Hellemons mij daarin gelijk gegeven en excuses gemaakt dat vond ik prettig, ik ben dan ook niet de beroerdste, zand erover!”

De hele podcast is via deze link te beluisteren!

Bron:
B-Side Rats, FC Afkicken
Vorig bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 39 reacties
70 Reacties
167   7  
Ouwe Spionkop

Het is dus precies gegaan zoals ik schreef gisteren.
Er is gewoon niemand in de organisatie over die die spelers gaat bellen.
Hellemons heeft echt heel veel op zn bordje nu.
Hopelijk weet NAC=Breda nu wel een gedegen organisatie neer te zetten, want wat was het een puinhoop.

32   13  
Ere

Nac maakt er intern, bestuurlijk gewoon altijd een zooitje van!

83   82  
Kinderkaartje

Bilate had er ook voor kunnen kiezen om de partij die hem de afgelopen 2 jaar pak em beet een ton of 4 a 5 heeft toegeschoven, zonder dat daar enige prestatie van formaat tegenover heeft gestaan, niet nog een keer zwart te maken in de media en na te trappen.

Hij zal best gelijk hebben, zeker vanuit zijn standpunt gezien, maar je kunt je ook op de vlakte houden.

In plaats daarvan kiest onze sympathieke spits ervoor om de hand die hem goed heeft gevoed nog een keer flink vol te schijten.

Is dat dan wel profwaardig?

37   211  
mmm

Rot op Bilate, nou je weg moet ineens zo gaan praten................

36   197  
Nacman

Wat ben je een jankerd geworden bilate

167   7  
Ouwe Spionkop

Het is dus precies gegaan zoals ik schreef gisteren.
Er is gewoon niemand in de organisatie over die die spelers gaat bellen.
Hellemons heeft echt heel veel op zn bordje nu.
Hopelijk weet NAC=Breda nu wel een gedegen organisatie neer te zetten, want wat was het een puinhoop.

43   98  
Bp

Als ik 2 jaar niet presteer of ziek ben bij de baas word ik ook bedankt, Mario

94   16  
Ad B uit Roosendaal

Als het klopt wat Mario aangeeft, dat hij niet door NAC direct in 1e instantie op de hoogte is gesteld dat zijn contract niet verlengd wordt, dan is dat NAC onwaardig en verre van professioneel.

Goed dat Eric Hellemons dan excuses heeft aangeboden.

Ik wil graag Mario bedanken voor zijn grote inzet voor NAC en hem alle goeds toewensen.

Ook dank aan en alle goeds toegewenst voor Adriléhou en Buffonge.

33   5  
Oosterhout F

Mario bedankt altijd stond je de fans te woord ondanks je tegenslagen !
Voor mij ben je goude gast had gehoopt dat je een kans zo krijgen een jaar lang zonder blessures !

Of topic de kruiken zijn weer bezig viaduct in gilze wat geel zwart was ondergekalkt met rood blauw

25   9  
Tip

Zoals Bilate zegt " zand erover." Goed voorstel.
Beide NAC en Bilate hier leergeld uit trekken. Er is niemand vermoord.
Het zou wel des NACs als Mario er straks bij een leuke keuken club er een stuk of 14 binnen schiet.

131   8  
Akkie

Wat een ongelooflijke zielige volgescheten palingvellen zitten er hier toch tussen.

Wat zegt Mario Bilate hier nu verkeerd,Hij zegt ongeveer: NAC is een geweldige club, helaas is het op bestuurlijk vlak al heel lang een puinhoop.

100% de waarheid lijkt me, of zijn er mensen die vinden dat dat niet zo is.

Ja, hij was lang en veel geblesseerd - heb het vermoeden dat hij zelf ook liever fit was geweest, en dat gezeik over wel je geld opstrijken maar niet leveren, tjah- vraag jezelf eens af of je zelf wel je loon of uitkering inlevert als je ziek bent

Mario Bilate.- Veel succes bij je nieuwe club

12   37  
Beter de Laat dan nooit

Dat NAC de nodige steken heeft laten vallen is bekend. Ga er vanuit dat dit in de toekomst de communicatie gaat verbeteren. Maar het ontbreekt ook aan de nodige zelfreflectie bij Bilate. Deze schop na blinkt ook niet uit in schoonheid. Kwestie van eigen straatje schoonvegen en de pot die ketel verwijt zwart te zijn.

20   7  
NAC4Ever

Begrijp Bilate volledig.
Aan de ene kant jammer dat hij nu 'met modder gaat gooien'. Maar ik begrijp dat je er een keer klaar mee bent en vind het prettig dat hij het excuus van Hellemons accepteert.
Dat hij pas hij het seizoen aangeeft wat hij van de communicatie bij NAC vind vind ik ook prettig. Tijdens het seizoen had dit voor onnodig afleiding kunnen zorgen.
Hopelijk gaat de communicatie onder NAC=Breda veel beter.

17   5  
Wanny

Ik snap de frustratie bij die jongen wel, maar hij is gewoon nog werknemer van NAC. Dan is het niet netjes om je werkgever af te vallen. Ik neem tenminste aan dat Mario komende maand gewoon weer zijn centjes verwacht te krijgen.

Komt nog bij dat NAC heel weinig plezier van hem heeft gehad. Ik heb toen ook nergens iemand van de club horen zeggen dat Bilate ongeschikt is voor profvoetbal.

24   1  
Snipes

Bilate is een oprechte gozer met het hart op de tong. Dan snap ik dat als hij zich al het hele seizoen onder druk heeft gevoeld, dergelijke uitlatingen doet.

Niet chique misschien, maar vanuit NAC niet even de moeite nemen voor een belletje…vind ik volledig de plank mis slaan. Ondanks het zakelijke besluit, kan je het prima menselijk communiceren.

9   5  
Bredanaar

Bij iedere werkgever gebeurd weleens wat maar dat komt niet in de krant. Wanneer Bilate had mogen blijven had je hem niet gehoord. Bilate is op leeftijd en vaak geblesseerd en ziet dus zijn carrière eindigen en dan wordt iemand beetje kribbig. Jammer dat het zo moet eindigen. Wie is de volgende die gaat roepen?

15   10  
Ed

Voor 1-4 brief gehad, dat zijn aflopend contract niet werd verlengd. Puur zakelijk.
We hebben weinig genoten van Bilate, dat is erg jammer. Hij heeft altijd keurig zijn salaris gekregen. Als extra kan iemand heb wel ff bellen, maar hoeft niet. Hij weet zelf dondersgoed, dat NAC niet met hem door zou gaan. Beetje zelfreflectie kan geen kwaad. Des al niettemin, succes verder, hoplijk vindt hij een andere club.

13   3  
Ivo

We hebben de afgelopen jaren al meer van dit soort inkijkjes gehad.
Het ergste vond ik het verhaal van jonge spelers, die totaal geen aandacht kregen en het vaak moederziel alleen allemaal maar moesten uitzoeken, sommigen ook nog in een vreemd land. Dat was in de periode Steijn, die alleen aandacht had voor de spelers die hij zelf haalde.

We zijn eigenlijk al 3 jaar stuurloos. Eisenga en Manders deden niets, een TD was er ook niet, en de trainer is alleen maar met de volgende wedstrijd bezig. Persoonlijke aandacht en ontwikkeling zijn er totaal bij ingeschoten.

Hellemons is al vaker op interim basis bezig geweest maar dit heeft nooit succes gebracht. Ondankbaar werk misschien, maar waarom is er niet gewoon een externe interim aangesteld voor de periode tot 1 september die voldoende ervaring en een goed netwerk heeft? Of komt er deze week iemand binnen die het overneemt?

8   14  
scheppioni

Wederom volledig eens met Kinderkaartje !!!

25   10  
Als je niets eens normaal kuntvreageren

Als je niet eens normaal kunt reageren op op en normaal bericht van een speler die er alles aan heeft gedaan voor onze club ben je een k.tsupporter. Zegt ook veel hoe een aantal 'supporters' in elkaar steken, geen greintje empathie, alleen maar zeiken en niets ontziend over iemand oordelen, is om te kotsen.

7   3  
Willem 4,5

Moet zijn Willem 4,5 en niet ' als niet normaal kunt enz' wil me niet verschuilen net zoals een paar lafaards.

10   25  
fvf6

Je hebt 3 jaar de kans gehad om die mistanden die je opsomt aan te kaarten Bilate , maar 3 jaar heb je gezwegen totdat je er achter komt dat NAC zonder jou verder gaat , dan pas begin je te praten . Een beetje laat , vind je dat zelf ook niet Mario .

4   10  
Kvdc

Volgens Ferry de Bont in dezelfde podcast:

Robert Molenaar train met Ton Lokhoff als assistent

7   15  
ja ja ik voel het al

Zou Woutje Neelen ook gebeld zijn?

We weten allemaal dat het organisatorisch een puinhoop is bij NAC, maar hou nu maar op met zeuren Mario.
Ja het is niet netjes, maar dat janken had je twee jaar lang intern moeten doen.
Huwelijk is mislukt, maar je hebt er toch een leuk centje aan verdiend.
Succes verder!

3   0  
Kvdc

https://youtu.be/LjUsMx4jDEg

56:55

5   1  
Braze

Bilate begrijpt toch wel dat de organisatie bij NAC het voorbije jaar een puinhoop was. Daar hebben hij, de medewerkers van NAC en zeker de supporters hun deel van voor de kiezen gehad.
Nieuwe eigenaars, nieuw seizoen, nieuwe hoop.
Voor Bilate is er op grond van zijn prestaties gedurende 2 jaar geen plaats meer bij NAC. Jammer voor hem.

5   2  
Tonn

Als Hellemons in termen spreekt van het is in mijn schoot geworpen gaat het niet goed. Hij kan nee zeggen, voordat de puinhoop vergroot wordt. Dit klinkt als tussen Wal en het Schip, maar nergens aan het stuur.

7   3  
Kinderkaartje

@KVDC

Dank voor de link.
Molenaar en Lokhoff. Ik vind het niet eens slecht of onlogisch klinken, als dat een interim oplossing is.

8   5  
van Zottegem

Ik ben wel eens weggestuurd na 3 jaar omdat ze anders een vast contract moeten geven en dit wilde ze niet en heb nooit een bloemetje en foto gekregen. Men is of druk of asociaal. Ik begrijp Bilate wel en niet. Ze hebben voor 1 april toch een brief gestuurd dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd?

12   11  
De muzikant

Ik vind dat Bilate ontzettend leuke Twitter berichten kan sturen. Was een leuke gast voor in de groep waarschijnlijk, maar profvoetbal onwaardig.

27   3  
Noadhugodver

Mario zegt precies hetzelfde als wij supporters al jaren over nac zeggen. Hij heeft daar net zo goed recht op dus ik zie het probleem niet. Vind het met name jammer voor hem dat het zo gegaan is.

17   31  
josjosjos

Over onprofessioneel gesproken: het gedrag van Mario Bilate.

Hou gewoon je muil, onruststoker.

“Dat nieuws waar voor mij de zoveelste opeenstapeling in een jaar waar al zóveel is gebeurd, ik was er op dat moment een beetje klaar mee om altijd maar mijn mond te houden en zaken intern te houden."

Toevallig spreek ik ook vloeiend Mario Bilaats dus ik zal bovenstaande zin even vertalen naar het Nederlands: "Ik kreeg opeens te horen dat ik niet meer door de club betaald zou worden, dus besloot ik ze even een flinke trap na te geven omdat ik pijn had aan mijn opgeblazen ego."

14   8  
7bergenT

Nette uitleg van hem. Geeft inzicht in zijn eigen tekortkoming en ventileert alleen wat zijn frustratie is wat in mijn ogen niet meer dan terecht is. Als ik de reacties lees en mensen zie zeggen dat hij 2 jaar niet gepresteerd heeft en dat bij je eigen baas ook zo werkt klopt, maar volgens mij als jij na 2 jaar bij je baas ontslagen word, en die via via moet vernemen word je er ook niet heel vrolijk van.

Succes in de toekomst Mario, en sterkte met de gezondheid!

4   4  
Ouwkus

@7bergent

Spijker op zn kop!

4   8  
Stoep

Beetje gel.l, hij heeft toch een brief gehad en daarna is duidelijk gezegd dat niemand op Agougil na nog een aanbieding zou krijgen. Dan lijkt me toch duidelijk. Daarna loopt hij nog maanden rond en gaat dan niet zelf vragen of toch misschien.... zegt genoeg lijkt me

27   4  
Ivo

NAC zou in gesprek zijn met Feyenoord over een definitieve overgang van Bannis.

6   10  
Moppernac

Ik denk dat Bilate naar Helmond Sport gaat, want die zijn aardig aan het vernieuwen.
Is ook echt een club voor hem, hoger kan hij niet inzetten.

9   4  
Ouwkus

Als de meeste nou eens die zwart gele bril eens eenkeer heel even afzetten. Dan zie je wat voor janboel het is op beleid. En dat het met de nieuwe eigena(a) r(en) nog ffkes zal duren voordat NAC een echte profclub is.

13   4  
Nacman

Volgens Bn de stem is Steijn de indiaan vreven in beeld voor een jaar maar ook het tijdelijk door schuiven van molenaar en er zijn gesprekken met lokhoff dit wordt nog wat bij NAC.

16   1  
Bp

Dirk Kuyt wordt definitief de opvolger van Giovanni Franken bij ADO Den Haag. De 104-voudig Oranje-international zal donderdag gepresenteerd worden en begint daarna aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal, meldt Omroep West.

Die komt dus niet 🥳🥳

10   16  
Ibio

Hoeveel goals heeft Bilate dit jaar gemaakt?

30   2  
Sjef de gevulde koek

Of topic! Wat ik veel erger vind is dat die kut kruiken het viaduct tussen bavel en gilze hebben verkracht. Ook de gedenk graffiti van dj wakiyan hebben ze naar de klote geholpen. Kansloze actie!! Dit gaat een staartje krijgen natuurlijk Hup nac

13   0  
Didier

@Sjef de gevulde...
Ik zag het ook ja. Heel triest dat ze het verneukt hebben en nog meer dat ze een afbeelding van een overleden iemand hebben overgekalkt.

3   11  
De kwatta

Klopt niet wat er met de afbeelding is gebeurt van Waki, maar als onze supporters daar in het uitvak staan word er ook een liedje gezongen over een dode supporter aan hun kant.

Wat je zaait, zal je oogsten…..

8   9  
Hoekie_B

FC Afkicken podcast klinkt nou niet als iets waar ik naar zou luisteren. Jullie noemen maar de eerste de beste podcast die je ziet

16   13  
Dutchbird

Wat een jankverhaal. Als je voor 1 april een brief hebt gehad waarin duidelijk staat dat je contract niet wordt verlengd ben je well erg naïef als je dan eind mei nog een telefoontje verwacht met de mededeling dat het toch echt waar is wat er in die brief staat.

Er zijn massa's medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Die krijgen voor afloop van dat contract ook een brief, maar ik heb nog nooit gehoord dat iemand in de laatste week bovendien nog een telefoontje kreeg om te vertellen dat het echt afgelopen is.

Daarom vind ik het raar dat sommige supporters n.a.v. van dit jankverhaal vinden dat het slecht is geregeld bij NAC. Er is waarschijnlijk een heleboel slecht geregeld maar dit hoort er toch echt niet bij. Dus Mario, houdoe en bedankt!

13   20  
ome cor

Media-Mario is erg goed met de bezem.
Druk bezig z'n eigen straatje schoon te vegen.

Netjes een brief gehad voor 1 april, weinig geleverd voor een prima salaris, maar toch commentaar achteraf.
Beetje jammer Mario. Kennelijk ben je een slechte verliezer.
NAC had jouw ook liever een nieuw contract gegeven omdat jij zo'n belangrijk aandeel in onze promotie had, maar helaas bracht je niet wat we hoopten. Je bracht nauwelijks minuten fitheid de laatste maanden.
En hoor je NAC jou afzeiken in de media?

Je leek me een pracht mens, niet perse een topvoetballer, maar als mens een goede kerel die je er best bij kon hebben, maar wat val jij door de mand, Mario.
Jammer hoor.

10   2  
PietP

@Hoekie_B
Jammer dat het alweer de laatste was.
Genoten van jou, Lars en Joop dit seizoen.

Het is toch geniaal man
https://www.youtube.com/watch?v=jNG_uS9XgEE

16   7  
Dbare

Jezus wat een haters hier, hij heeft toch gewoon gelijk. Of horen jullie het liever niet.
Lekker kop in het zand en schelden maar weer bij de eerste volgende kans...

16   5  
Naccert

Als alle ‘supporters’ die zich zo druk maken om Bilate zijn bericht die energie nu eens zouden steken in het beter maken van de NAC organisatie dan gaan we snel een hoop verbeteren.

Hij verteld hier gewoon de waarheid het is een bende. Get our shit together and fix it! Daar moet de energie heen.

14   0  
Frits

Bannis en Lokhof ws nieuwe namen bij ons NAC!

7   11  
Ernie

Duidelijk en eerlijk verhaal van Bilate, goed dat dit openbaar wordt. Dan snap je ook gelijk waarom echt goede voetballers niet voor Nac kiezen. Het is qua organisatie gewoon een amateuristische club, dat weet inmiddels heel Nederland. Het is te hopen dat dit nu eindelijk gaat veranderen.

6   0  
@de Kwatta

Wat is er niet waar aan? Er is rode verf overheen gekalkt..
Voor wat betreft die liedjes in het uitvak tig jaar geleden kan je het ook omdraaien. Waarom toen zo lopen janken om nu eenzelfde soort actie te doen.

12   7  
Charpie

@ Ome Cor,

Ik lees meestal jou bijdragen hier met redelijke instemming, maar voor mij 'val jij nu door de mand'. Voetbal is een blessuresport, maar kennelijk heerst de trend om spelers persoonlijk aan te vallen als ze er een tijdje uitliggen. Alsof dat een keuze zou zijn. Iedereen wil fit zijn en spelen en het vereist bewonderingswaardig doorzettingsvermogen om terug te komen van een zware blessure. Als het waar is dat met hem risico's zijn genomen, lijkt me dat inderdaad zeer kwalijk; een arts hoort ook altijd de gezondheid van spelers op de eerste plaats te stellen.
Iedereen weet ook dat het organisatorisch een puinhoop was (is?) bij NAC. Mario benoemt dat op een beschaafde manier, dus niet "afzeiken', of "straatje schoonvegen". Hij zegt gewoon wat iedereen al wist. Maar kennelijk mag dat niet als je de pech hebt gehad om weinig aan sportief succes bij te dragen. Moet jij ook je mond houden als je langdurig ziek bent geweest op je werk?
Over zijn ontslag zeurt hij trouwens niet; zag hij echt wel aankomen. Maar zonder gesprek op straat worden gezet, is respectloos. Het siert de mens Bilate dat hij dat hoog opneemt.
Jij noemt Mario een "slechte verliezer". Ik vind hem absoluut geen verliezerstype.
Alleen is zijn karakter sterker dan zijn lijf.....

3   0  
De kwatta @@dekwatta

Ik bedoel dat het niet kan,klopt, niet mag. Dus dat. En tis allebei not done. Maar goed. Het startsein voor d’n Derby komt een keer van hun kant. Als die 6 punten maar naar NAC gaan.

11   14  
Oldie

In de periode dat Maurice Steijn slechts 3 maal in de week trainde heb ik van Mario Bilate nooit gehoord of gelezen dat NAC hiermee onprofessioneel bezig was.
Neen, dat vond Mario wel best. Als er iedere maand maar een fors salaris op zijn rekening werd gestort. Maar nu dit afgelopen is en meneer zijn auto en benzinepas heeft moeten inleveren, begint hij ineens professioneel te denken. Vuilnisman, mag deze zak ook mee......!

6   12  
Charpie

@ Van Flieger,

Eigenlijk had ik me voorgenomen nooit op jou te reageren, maar die tenenkrommende botheid van jou....
Jezus wat een betonkop !

10   14  
Mcguyver

Bilate kan het mooi vertellen. Vara slachtoffercultuur. Er is dit moment gewoon geen management wat het ontbrekende belletje begrijpelijk maakt. En dan die smoesjes over ik wilde thuis trainen kon het niet aanzien. Lekker makkelijk. Zijn enige rol als geblesseerde was de motiverende groepsrol op pakken. Heeft hij als ik dat lees ook vaak niet gedaan. En dat met zo'n salaris. Nee sorry kijk eens goed in de spiegel Mario of op je stoere fotos ben je echt of nep?

27   1  
Todabone

Laten we vandaag vooral blij zijn dat Dirk Kuyt bij ADO heeft getekend. Dan kan hij niet meer NAC komen bij z'n vriendje Vrolijk

3   3  
NB.VOS

Ik vind het gek dat sommige dit normaal of prima vinden.
Het is toch gek voor woorden wanneer je in dienst bent, dat je dan schriftelijk en mondeling gecommuniceerd wordt als je contract niet niet verlengd hebt vanuit je werkgever. Zelfs al zou hij bijv. niet altijd komen opdagen bij trainingen of stond hij op het handhavingsfeest van RKC.

Hij had het wellicht aan zien komen maar dan nog moet het toch op een nette professionele manier verteld worden. Hopelijk gaat dat al een puntje zijn dat bestuurlijk verbeterd zal worden.

6   23  
Belgische Naccer

Zeer slap van de nieuwe eigenaar. Want die is intussen momenteel wel degelijk verantwoordelijk.

Er worden intussen wel beslissingen gemaakt over contracten die NIET worden verlengd, maar die mensen fatsoenlijk informeren, hoort daar ook bij.

Ik hoop dat het snel beter wordt, want dit is van hetzelfde niveau als Steijn en Manders.

Hoe staat het bij de KNVB? wanneer wordt er daar antwoord verwacht? En wanneer komt er dan een nieuwe TD en Trainer? Een soort van tijdsplan zou welkom zijn. Er wordt wederom vanuit Breda=Nu niets gecomunniceerd.

Zou het dan toch? Oude wijn in nieuwe zakken zijn?

Ik hoop zo, dat Ton Lokhoff inmiddels al 10 nieuwe spelers klaar heeft staan en Vreven al trappelend klaar staat om er een vechtmachine van te maken die iedere tegenstander straks iedere wedstrijd 95 minuten het leven zuur maakt.

9   1  
Eddy W (BSR)

@BELGISCHE NACCER
Luister anders even de podcast van vorige week terug. Daarin legt NAC=Breda het allemaal prima uit.
In de week van 11 juni komt dit op de agenda bij de KNVB, die hebben dan een aantal weken om er iets van te vinden. Sneller gaan ze in Zeist niet.

En officieel is de club nog in handen van de huidige aandeelhouders, dus hebben die het officieel nog voor het zeggen.

2   2  
Sjef de gevulde koek@ DE KWATTA

Hoe kun je nu zeggen dat het niet klopt of moet je even me bril lenen waardeloze reactie of wat wil je nu zeggen dan.

7   1  
Wanny

@ BELGISCHE NACCER

Natuurlijk moet NAC dit soort dingen gewoon netjes afhandelen. Als club moet je zorgen dat je een warme uitstraling hebt en daar helpen dit soort dingen niet bij.

Ik kan me echter wel voorstellen hoe dit gegaan is. Er is voor 1 april besproken welke contracten formeel opgezegd gaan worden. Daar zat Mario Bilate ook bij. Toen was ook al wel duidelijk dat dit definitief zou zijn. Dat weet Hellemons ook, hoewel het niet zijn taak is dit te communiceren.

Vervolgens is het mei en verandert er van alles in de organisatie. Hellemons krijgt de spelerszaken in zijn takenpakket. Dat je dan niet in je eerste dagen gaat uitzoeken of die jongens die formeel zijn opgezegd en waar je toch niet mee verder wil, wel door de club gebeld zijn begrijp ik wel.

Hij zal terecht meer prioriteit geven aan jongens die volgend seizoen blijven, spelers die aangetrokken moeten worden en het wegbrengen van de nodige spelers. Daarbij heeft ie ook nog gewoon de verantwoordelijkheid voor de jeugdopleiding, waar trainers vervangen moeten worden en ook vast wat jongens rondlopen waar aan getrokken wordt.

Desondanks prima dat Eric alsnog gebeld heeft.

8   3  
Bredaaaaa

Uiteraard was het een teringbende bij NAC . Nu gaat de bezem er door heen. Mario is inderdaad een slachtoffer van wanbeleid, maar helaas voor hem moet NAC ook door. NAC moet goede spelers halen. Bannis zou een prima versterking zijn.

12   3  
Cees-2

Een vraagje aan haast iedereen. Hoe komt het dat Bilate "juist nu" met zijn verhaal in Bn Destem staat over het amateurisme bij NAC? Hij zegt namelijk zelf, dat het er al tijden amateuristisch aan toe gaat in Breda. Waarom toen nooit een verhaal van Bilate in Bn Destem? Graag antwoord op "deze" vraag, verder niets.

15   3  
Fred1

Ik snap het gejank niet.
We weten allemaal hoe hard de voetballerij in elkaar zit, heb het zelf aan de lijve ondervonden, van talent tot afgekeurd, en op het moment dat je in de fase afgekeurd zit, kijkt er gewoon niemand meer naar je om, simpel einde oefening en je hebt ook geen carrière waar je op terug kunt kijken en status aan af kunt meten.
Ook destijds bij NAC niet hoor.
En daar moet je mee dealen, heb NAC nooit iets kwalijk genomen want als je je gezonde verstand gebruikt dan weet je dat het alleen maar gaat om spelers waar zo'n club wel iets aan heeft.
Er is geen tijd voor sentimenten.
Het is natuurlijk wel zo dat NAC echt amateuristisch geleid wordt en dat al héél lang, er moeten echt in alle geledingen profs komen die WERKEN voor hun poen de tijd van Bourgondisch en tegendraads moet voorbij zijn, dat heeft nooit iets gebracht en zal dat ook in de toekomst niet doen.
Ouwe jongens krentenbrood kan in het hedendaagse voetbal niet meer.
En niet presteren?
Dan wieberen.
Wat ik nog kwijt wil, voetbal is een sport met veel interval en onverwachte bewegingen en tackels die je soms niet ziet aankomen.
Wat verwacht meneer Bilate nu?
Dat destijds met de trainingsintensiteit van lullo Steijn je fit aan een wedstrijd kunt beginnen waar vol gas wordt gegeven?
Waarom denk je dat Sydney dagelijks nog extra voor zichzelf trainde en ook nog met een personal coach?
3 dagen trainen per week trainen doen ze bij SAB.
Op deze wijze kon betaald voetbal spelen gewoon niet.
Dat kan alleen maar bij NAC.
Ik kan alleen maar zeggen, door blijven selecteren tot alle ouwe meuk en elke kleinste herinnering aan Steijn en Manders uit de genen van de club zijn en juiste mensen aantrekken, die brengen hun geld dubbel en dwars op.

2   5  
Nacfem

Kunnen we Bilate niet houden en aanstellen als teambegeleider? Volgens mij een gozer die de jonkies prima begeleid en de vinger op de zere plek weet te leggen binnen de organisatie.,maar dit wel op een normale manier kan vertellen en aanpakken.

2   1  
BuurmanBoos@Cees-2

Als je antwoord wil op de vraag: “waarom nu?” Luister dan de Podcast van FC Afkicken. Vanaf minuut 41:00 komt Mario hierover zelf aan het woord.

0   0  
Cool Hand

Samengevat: Bilate bevestigt dat het een zooitje is/was bij NAC. Niet heel nieuwswaardig, spannend of controversieel.
Als het over 3/6/9 maanden nog zo is, dan hebben we een heel groot probleem.

4   0  
The Shadow

Beste Mario,

Jij bent in alles een amateurspeler. Ook zijn we blij dat je weg bent. Je eigen niet laten vaccineren dat is je goed recht, maar vervolgens ook jezelf niet willen testen is amateuristisch. En dan de club een lichte blessure laten opvoeren als reden van niet spelen en trainen. Als je je lieten testen had de revalidatie kunnen starten maar dat kon nu niet he. Laat staan de coronauitbraak bij NAC die misschien wel door jouw toedoen is ontstaan ???

Laad alle berichten na dit bericht in