Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Gerrit

Het is vandaag dinsdag. Een dag later dan gepland, maar we presenteren je graag een nieuw weekoverzicht met nieuws omtrent ex-NAC spelers of trainers. Deze week valt er wederom genoeg te bespreken met onder andere Kevin van Dessel, Tim Gilissen en John Karelse.

Kevin van Dessel naar Genk

Oud-middenvelder Kevin van Dessel maakt een nieuwe transfer binnen België. De Belg maakt transfervrij de overstap van KV Mechelen naar Racing Genk. Van Dessel was de afgelopen twee seizoenen actief als assistent-trainer in Mechelen. Hij zal in diezelfde hoedanigheid aan de slag gaan bij Genk.

Hendriks verhuurd aan FC Utrecht

Ramon Hendriks gaat Feyenoord verlaten. De jonge verdediger wordt door FC Utrecht tijdelijk overgenomen van Feyenoord. Utrecht heeft daarbij een optie tot koop laten opnemen in zijn contract. Hendriks ligt in de Kuip nog vast tot medio 2025.

John Karelse aan de slag bij Dosko

John Karelse vertrekt bij Achilles Veen. Karelse was drie jaar actief als trainer van de club uit Veen. De oud-keeper gaat nu een nieuw avontuur aan bij Dosko. Karelse neemt Ex-NACcer Koos Waslander mee als assistent.

Gilissen vertrokken bij Heracles

Tim Gilissen is per direct vertrokken bij Heracles Almelo. In goed overleg met het bestuur is men gezamenlijk tot de conclusie gekomen om de weg vrij te maken. Gilissen was sinds 2019 werkzaam bij de club uit Almelo.

‘Dessers en Feyenoord komen er niet aan uit’

Cyriel Dessers en Feyenoord komen er niet aan uit. De club zou, om Dessers over te nemen, vier miljoen euro moeten betalen voor de Belg aan Racing Genk. Feyenoord is bereid dat te betalen, maar moet daarbij persoonlijk ook tot een akkoord komen met Dessers voor woensdagavond 1 juni. Dit lijkt niet te gaan lukken, mede omdat de Belg door zijn goede prestaties in de Conference League zich in de kijker heeft gespeeld bij andere clubs.

SC Heerenveen wilt Sydney van Hooijdonk een jaar langer huren

SC Heerenveen hoopt Sydney van Hooijdonk nog een jaar te kunnen huren van Bologna. De club uit Heerenveen is in gesprek met Bologna over een eventuele verlenging. Hierbij geldt echter dat de speler zelf eerst met Bologna om de tafel wilt over de eventuele plannen van de club uit Italië. SC Heerenveen verwacht dan ook op korte termijn geen uitsluitsel.

Milan Vanacker uitgeschakeld voor de rest van het seizoen

Milan Vanacker heeft een blessure opgelopen aan zijn voorste kruisband. In de wedstrijd tegen New York City FC viel de Belg geblesseerd uit. Na onderzoek blijkt dat hij een operatie zal moeten ondergaan en zijn revalidatie helaas de rest van het seizoen zal duren.

Bron:
B-Side Rats, VI, BN De Stem, LC, AD, RNYFC, Heracles Almelo
39 Reacties
109   4  
Bp

Ex nac trainer Dijkhuizen promoveert met Excelsior naar eredivisie

25   73  
Kiko

Misschien een poging wagen om Gilessen naar NAC te halen? Lijkt me iemand die wel stabiel beleid kan maken. Heracles is niet goed verlopen, maar iedereen kan fouten maken.

45   12  
NAC4Ever

BN De Stem komt met een gerucht dat het MT een keuze gaat maken tussen Molenaar en Vreven. (Beide trainers zouden dat voor een jaar kunnen tekenen).

Ik hoop op Vreven met Lokhoff als assistent.
Er is kritiek op Vreven dat hij tactisch niet de sterkste zou zijn. Dat zal allemaal wel.
Volgens mij is de belangrijkste opdracht voor de nieuwe trainer een herkenbaar NAC team neerzetten. Daar hoort o.a. NOAD bij. Al Vreven ergens goed is....
En ik vind dat we ook niet moeten doen alsof Vreven er tactisch niets van kon.

Lokhoff kan Vreven op zijn vingers tikken als hij iets te veel langs het veld te keer gaat. Daarnaast denk ik dat ze goed bij elkaar passen. Allebei rustige mensen. Maar daar zou je via een gesprek achter kunnen komen.

Het enige nadeel van de komst van Vreven zou ik vinden dat er een kans bestaat dat zijn heldenstatus afbrokkelt als hij niet (opnieuw) slaagd.

7   17  
De bredanaar

NAC was ook in gesprek met danny buijs maar die koos voor kv mechelen

109   4  
Bp

Ex nac trainer Dijkhuizen promoveert met Excelsior naar eredivisie

19   33  
M.H. te R.

Vreven? Nu een held maar dat was meer dankzij Dessers. En op het eind van de wedstrijden was de conditie meestal op bij de meeste spelers. Dus als het aan mij lag, liever niet. Maar ja , ligt niet aan mij,

35   17  
Uit je Naaht

@Kiko, ik ben ook voorstander van Gilissen. Ben het ook niet helemaal eens met de opmerking "Heracles is niet goed verlopen". Uiteraard is Heracles gedegradeerd, maar zijn aanwezigheid daar was grosso modo een succes als je het mij vraagt. Enkele jaren heel goed beleid, met een stabiele club, goede trainers en wat kapitaal op het veld. Het is daar echt op een bizarre manier ontspoort, op een manier die je de TD niet of nauwelijks kan aanrekenen. Er stond een prima selectie met een prima trainer daar, aan het begin van het seizoen. Ook bij NAC is zijn werk uitstekend geweest. Toen hij werd weggekaapt door Heracles stond deze site in de fik: hoe hadden we dit uiterst capabele lid van de staf laten ontsnappen?! (Lees de tendens van toen maar eens na...)

Enige wat je je moet afvragen is hoe er is omgegaan met Vloet - daar kwam nogal wat commentaar op op deze site. Is het de verantwoordelijkheid van Gilissen om dat goed af te wikkelen? Dat lijkt me meer iets van de AD en/of de trainer? Als Gilissen wel verantwoordelijk was, dan is dat zeker een flinke smet op zijn blazoen. Maar wie hadden er nou allemaal wat over te zeggen? Welke keuzes zijn op welke manier tot stand gekomen? Wat is daarvan geleerd? Dat lijken me mooie vragen voor een sollicitatiegesprek. En vergeet niet: Gilissen heeft zelf niemand doodgereden. Zelfs als hij al alleen verantwoordelijk was, dan is alleen die (heel lelijke, misplaatste) misvatting zijn fout. Moet de hele omgeving van Vloet die rondom zijn ongeluk een verkeerde inschatting heeft gemaakt maar meteen het veld ruimen in de voetballerij? Lijkt me erg ver gaan.

20   0  
Uit je Naaht

PS.

Toen ik zei "lees de tendens van toen maar eens na" had ik dat nalezen nog wel even makkelijker kunnen maken. Hierbij: https://www.bsiderats.nl/gilissen-vertrekt-naar-heracles-almelo

De verslagenheid bij dit bericht was nog groter dan ik me herinnerde. Niets minder dan moord en brand werd er geschreeuwd.

11   6  
Gjoewie

Kiko & Uit je naaht > Waarom denken jullie dat Gilissen destijds is vertrokken? Hij is echt geen man van de club. Het kwam uiteindelijk wel zo uit dat Heracles een stap vooruit voor hem was, maar nu staat Heracles toch ook gewoon in de KKD?

NAC4ever > Vreven een rustig mens? Dat kan ik me niet zo herinneren (ik lijk Rutte wel...).

Als Molenaar hapt, dan lijkt me dat de beste constructie. Het is maar tijdelijk, het schept in elk geval de ruimte voor het MT en eventueel een TM om een "echte" trainer te zoeken.

Ik vind het trouwens opvallend dat Kevin Hofland bij de Stillempjes de conditietrainer eruit gooit. Want er is wel wat verbeteren aan wat de spelers na de training doen. Bij NAC werden ze met een zakje boterhammen in de auto gezet en naar huis gestuurd. Ja, onze performancetrainer die kon er wat van! Zou hij die boterhammen gesmeerd hebben?

Overigens krijgt Ole Tobiasen van Heerenveen alle ruimte om een nieuwe club te zoeken. Het zou me niets verbazen als hij een kennismakingsgesprek heeft in de Rat Verleghstraat.

3   7  
Otjes

Kijk eerst moet de knvb plassen en dan ad, td, trainer etc.

Dus de voorbereiding wordt Hellemons met trainer Molenaar.

We zullen het zien.

17   1  
NAC4Ever

@GJOEWIE
31 May 2022, 23:07

Gezien de verhalen die ik over hem hoor en lees en gezien hoe hij buiten zijn functie om op mij overkomt vind ik Vreven een rustig mens.
De trainer Vreven staat daar naar mijn mening haaks op.

9   1  
Nacman

NAC zou voor de linker vleugel verdiger bezig zijn met Thomas oude kotte.

7   2  
Geelzwartwit

Vreven met een Dessers die het op zijn heupen kreeg en promoveerde. Het spel was gedurende zijn periode helemaal niet zo geweldig. Ik herinner me vele interviews waarin hij keer op keer klaagde over het missen van de juiste attitude en ondergrens.

Een fanatieke supporter met diplomas maakt je nog geen goede trainer. Hyballa was of is misschien nog wel fanatieker maar bij hem zag je het tactisch wel verbeteren en was er geen gebrek aan attitude. Overigens zou ik Hyballa niet aan NAC1 koppelen. Ik zou hem een jeugd team. Laten doen.

5   28  
Walter

Hoe kom je in hemelsnaam Uit bij Molenaar. Bij zijn vorige 2 clubs vroegtijdig ontslagen vanwege slechte resultaten. Dat is het nadeel dat het geen city of de Amerikanen zijn geworden. Op dezelfde amateuristische manier gaat men verder. Geen visie geen beleid, pappen en nat houden.

3   5  
Scheppioni

Echt belachelijk dat we nog twee weken op de knvb moeten wachten !! Ik vermoed dat men achter de schermen eindelijk veel meer bezig is dan menigeen denken .....

7   0  
Spongebob

Gisterenavond in het nac stadion bevestigd gekregen dat het tussen vreven en molenaar zal gaan.

Maar hoe dat gaat aflopen zien we binnen 3 weken wel.

TL zal niet gaan assisteren maar wel iets gaan betekenen.

7   1  
Wanny

Ton is toch een ideaal klankbord voor zo'n technische staf. Lekker op maandag een koppie koffie drinken en de wedstrijd doornemen. Naar de jeugdwedstrijden kijken en met Hellemons discussieren over de potentie van die jongens.

5   21  
Ernie

Hier mee wordt bevestigd waar ik al bang voor was. Alles blijft bij het oude en we modderen weer door. Wat een ellende!

8   1  
Barbapapa

@Ernie

Alles is nog bij het oude omdat de club nog niet definitief verkocht is. De hordes KNVB en gemeente moeten nog genomen worden.

De verkopende aandeelhouders gaan de organisatie buiten niet verlengen van aflopende contracten niet drastisch veranderen. Dat is namelijk nu niet in hun belang.

Wat je doet is zeiken om te zeiken.

0   1  
Breda-mike

@nacman

Waar heb je dat ergens gelezen

14   2  
Chris W.M.

@Walter

Gelukkig heeft men bij NAC niet eerst Molenaar intern een jaar lang kunnen beoordelen, dagelijks aan het werk kunnen zien op het trainingsveld bij de onder 21, wedstrijden van zijn ploeg kunnen zien, wekelijks met hem om de tafel gezeten om de voortgang van spelers te beoordelen, etc etc.

Ow wacht...

11   0  
Uit Je Naaht

@Gjoewie, dit vind ik toch wel een grote onzinredenering over Gilissen. Heracles was namelijk inderdaad een grote stap vooruit, bij NAC was het een zooitje (en dat is het nog steeds; hopelijk binnenkort niet meer). Elk weldenkend mens vond Heracles toen een flinke stap vooruit: álles aan Heracles was ten tijde van die overstap professioneler. Dat is heel lang zo gebleven, en wat de toekomst brengt moeten we gaan zien. Maar dat ze nu gedegradeerd zijn, dat maakte het toentertijd toch niet geen stap omhoog. Kom nou.

En maakt hem dat "geen man van de club"? So be it, dan. Hij heeft bij NAC zijn sporen verdient als speler en als lid van de staf, heeft altijd zijn werk goed gedaan, heeft jarenlang de club gediend en is nooit negatief geweest (of negatief in het nieuws gekomen). Maar owee als hij een keer als professional verder wil kijken en zich wil ontwikkelen, dan is hij geen "man van de club". Tuurlijk is hij geen clubicoon, maar is dat per sé wat we willen? Is professionaliteit, afspraken nakomen, goed werk leveren en loyaal zijn aan je omgeving niet eerder wat we zoeken?

13   2  
Ivo

Mensen zoals Walter en Ernie snappen niet dat de club nog steeds niet verkocht is en de oude aandeelhouders officieel nog eigenaar zijn.

Het verkoopproces is een dramaproces geweest dat nu al bijna een jaar duurt. Had men voor de winter gewoon aan Vrolijk verkocht dan waren we nu veel verder geweest. Maar de RvC en van Aalst ruikten geld en wilden met City in zee. De rest van het verhaal hoef ik niet meer te vertellen.

We gaan daarom dus weer een overgangsjaar krijgen waarin gaandeweg de poppetjes op hun plek gezet worden. Ondertussen hebben we wel gewoon een trainer nodig.

Maar het is natuurlijk leuk om nu al te zeiken op de nieuwe eigenaren, die het officieel nog niet eens voor het zeggen hebben.

3   9  
Beter de Laat dan nooit

Hoe kun je nu tegelijkertijd bij Vreven en Molenaar uitkomen. 2 tegenpolen. Weer geen profiel dus. We gaan gewoon op de oude voet verder.

6   1  
Wanny

Komend seizoen moet je gebruiken om de zaak goed weg te zetten en voor te bereiden op promotie in 2023-2024.

Wat spelers aantrekken die in het plaatje passen de komende jaren en de jeugd goed begeleiden zodat die een stap vooruit maken. In plaats van aan hun lot overlaten,

Technische staf aanstellen voor 1 seizoen, zodat de nieuwe leiding de handen vrij heeft voor het jaar erop.

En wie weet worden we verrast en draait het komend seizoen al beter dan verwacht.

11   1  
Chris W.M.

@Beter de Laat dan nooit

De club is nog niet verkocht. Er is nog geen TD die de lijnen uitzet. Er is dus ook nog geen plan. Niet gek dan dat alle opties bekeken worden.

7   6  
Tip

Op De Rat een bericht. NAC=Breda Holding BV is opgericht. Het eigen vermogen, in dit geval geplaatst en gestort kapitaal, is 8.400.000 euro. Dit strookt met het interview met Verkuilen.
Lijkt erop dat als de RvC en Bestuur leden zijn benoemd en vervolgens een AD en TD zijn aangesteld er wellicht geld is voor betere spelers. Best goed nieuws denk ik.

3   2  
Didier

Vreven nieuwe trainer van NAC? Dat zou pas echt top nieuws zijn! NOAD gvd!

2   2  
Tip

Het lijkt erop dat alles, of anders toch heel veel, af gaat hangen van wie het moeten doen. Wie worden die leden van bestuur en RvC? Wie wordt AD en wie TD? En wie hoofdtrainer ?
In het geruchten circuit zingen voor beide organen en voor de 3 functies namen rond uiteraard. Iedereen hier zal wel iets hebben gehoord. Gewoon afwachten.

3   1  
Wanny

@ TIP

je vergist je.

Het gestort kapitaal is 8.400 euro. Geen 8 miljoen.
Is ook niet nodig, dit is puur om de Holding op te richten.

3   5  
Tip

Vreven om te beginnen voor 1 jaar als hoofdtrainer lijkt me niet verkeerd. Als speler liep hij op maandag ochtend bij KV Mechelen een keer dwars door de boarding. En dat is maar een voorbeeldje.
Dat hij tactisch niet sterk is , is onzin. Stijn was een speler met NOAD , haalde het Bels elftal en heeft als trainer alle papieren en inmiddels veel ervaring. Hij kan een elftal echt wel wegzetten. Bij NAC moest hij weg vanwege zijn gedrag aan de zijlijn, dat was een rare beslissing.
Terug keer bij een organisatie waar je hebt gewerkt is altijd afwachten. Vandaar 1 jaar prima.

2   2  
Tip

Inderdaad @Wanny. Dank voor de rectificatie !! Ik maakte de combinatie met de 8 miljoen waarover Verkuilen heeft gesproken.
Maar als het goed is gaat dit geld er dus wel komen.

4   9  
Ernie

Wat een beleid. Je gaat even lezen bij de 'kenners' op bsiderats, welke namen worden er genoemd. En je komt uit bij Vreven en Molenaar. Valse start lijkt mij. Je kan niet zeggen dat de nieuwe eigenaar hier niets mee te maken, dat is gewoon bullshit.
Nu moet je echt kiezen voor verandering!

4   2  
Ivo

@Ernie

Zucht. Nogmaals. NAC heeft op zeer korte termijn een trainer nodig, over een paar weken beginnen de trainingen weer.

Ondertussen is de overname nog niet rond. Er is dus nog geen RvC, geen nieuwe AD, geen TD of TM. Dit is daarom nog niet het moment om lange termijn beslissingen te nemen. De bestaande aandeelhouders mogen en gaan dat niet meer doen.

Dus komt er een trainer die een jaarcontract krijgt, met een bescheiden salaris. De nieuwe eigenaren mogen straks een grote naam binnenhalen inclusief de salariskosten die daar bij horen.

3   0  
gjoewie

Ernie > Eerstens hebben we die namen alleen maar in het lokale sufferdje gelezen, dus het kan zijn dat NAC willens en wetens een dwaalspoor heeft uitgelegd, dat dankbaar door Blanco is opgepakt omdat hij anders geen nieuws over NAC had.
Bovendien kan het zijn dat ze bij NAC nu eens GEEN namen lekken. Dat zou pas echt een cultuuromslag zijn!
En dan kan het dus dat ze met meer trainers bezig zijn. Petrovic, bijvoorbeeld.

Let wel: er is sprake van een tijdelijke aanstelling. Molenaar zou te paaien zijn als je vertelt dat hij terug mag naar de jeugd zo gauw ze een "echte" trainer hebben aangesteld.
Juist dat argument zou tegen Vreven pleiten. Die zou niets liever dan een contract voor twee of drie jaar. Maar daar zijn ze bij NAC = Breda niet meer zo happig op.

1   1  
GeelZwartHart
4   2  
Badeend

Ernie

Ben je nou echt zo dom, of is dit een (zoveelste) poging om nieuwe mensen te ondermijnen - uit rancune?

Oprechte vraag.

2   0  
Beter de Laat dan nooit

@Chris WM
Maar dat wil toch niet zeggen dat je voor de korte termijn maar wat lukraak doet.
Je denkt als huidig MT na over de overbruggingsperiode tot een nieuwe TD/AD en wat voor trainer en spelers daarbij passen.
Dan vind ik het vreemd dat binnen datzelfde profiel Molenaar en Vreven passen.

2   2  
Kinderkaartje

@BADEEND

Ik denk dat het antwoord op je terechte vraag de eerste optie is.
Gewoon dom, dus.

Het te voeren beleid en het stappenplan van NAC=Breda is hier al 100 keer voorbij gekomen, in de podcast en geschreven, maar sommige ongeleide projectielen blijven maar met dezelfde vragen en neerbuigende opmerkingen komen.
Statements die blijk geven dat ze dus van toeten noch blazen weten, maar wel klaar staan met hun mening.

2   1  
Scheppioni

Ernie heet eigenlijk sem, dat is onderhand wel duidelijk !

Laad alle berichten na dit bericht in