Wij gaan niet opzij

Brief van Van Aalst aan kleine aandeelhouders: 'Bij City gaat het uitsluitend over voetbal'

Das Phantom

Vandaag kregen wij bij B-Side Rats meerdere grote bruine enveloppen onder de deur doorgeschoven. Daarin een brief die Wim van Aalst heeft gestuurd aan de kleine aandeelhouders. Omdat iedereen transparantie belangrijk vindt deze dagen, plaatsen wij de brief voor jullie op het internet.

"Mannen,

Waar ik het hier met jullie niet over wil hebben is de enorme golf aan negativiteit rond de verkoop van de aandelen, negativiteit die de club schade berokkent en die de fans en wij als aandeelhouders niet verdienen. Ik wil het hier ook niet hebben over wat er allemaal de wereld in wordt geslingerd in kranten, podcasts en sociale media en wat dat allemaal doet met Anneke en mij. Waar ik het wel over wil hebben zijn de feiten, een weergave en opsomming van zaken sinds de start van het biedingsproces, midden augustus 2021.

Ik heb deze klus op me genomen als grootste aandeelhouder, daarbij gesteund door Rob en Paul en bovenal jullie support zoals die is neergelegd in het Mandaat. Bijkomstigheid is dat Paul in deze periode vanuit Zuid Afrika opereert en Rob al sinds juni vorig jaar het NAC boek heeft gesloten. Ik woon in Teteringen en sta dus letterlijk en figuurlijk het dichtst bij de club. Uiteindelijk is van belang dat we NAC een nieuwe toekomst geven en de aandelen overdragen aan een solide partij.

HET BIEDINGSPROCES

De afgelopen tijd heb ik mezelf afgevraagd of verstandig is geweest de aandelen middels een biedingsproces aan de man te brengen en ik ben tot de slotsom gekomen dat dat geen goed besluit is geweest. De klok kunnen we niet terugdraaien, het is wat het is.

De datum waarop alle biedingen binnen moesten zijn was 15 augustus. Er hadden zich hadden zich meer dan 30 partijen gemeld, waarvan na de eerste shifting 15 ook bereid waren een geheimhoudingsovereenkomst te tekenen. Het aantal feitelijke biedingen was beperkt. Er was er een (1) die er sinds het begin bovenuit stak en dat was GFC. Zij hadden ruim voor de deadline al een bieding gedaan van 5 mio euro voor alle aandelen. Op verzoek van “ONS NAC” is er nog week of zo uitstel verleend op deadline, achteraf gezien zonde van de tijd, het bod was een beschamende 1.5 mio euro. Er was ook nog een Aziatische partij die wilde bieden, maar hun condities waren niet acceptabel.


GLOBAL FOOTBALL

Na de verkennende gesprekken met “ONS NAC” en het teleurstellende bod is er direct doorgeschakeld naar GFC van Nick Sakiewicz. Ergens midden oktober werd een principe overeenkomst bereikt over de prijs, 7.25 mio en dat kon zelfs bij financiële meevallers hoger uitvallen. Daar tegenover werden er door GFC garanties verlangd voor tegenvallers en mogelijke belasting claims. De voorlopige overeenkomst (MoU) werd getekend met een exclusiviteit periode van 27 september tot 29 oktober.


Nick Sakiewicz, is een Amerikaan met een verleden als keeper in Duitsland en Portugal. Hij is de oprichter van GFC en laat zich in Nederland vertegenwoordigen door Rens Meier, van beroep voetbal makelaar. In de beoogde organisatie is naast Nick zelf, Rene Meulensteen als de technische man naar voren geschoven, in een vorig leven assistent coach onder Ferguson van Manchester United. De strategie is simpel en niet nieuw, het verkrijgen van meerdere clubs in Europa om daarmee de mogelijkheid te hebben spelers onder eigen regie te op te leiden en te laten rouleren tussen de clubs binnen de groep.

Wat me van de eerste kennismaking met Nick opviel was de grote interesse voor het ontwikkelen van een nieuw stadion met aanpalende nieuwbouwprojecten daaromheen. Was het mogelijk in gesprek te komen met de gemeente, vroeg hij en zou de gemeente bereid zijn zich uit te spreken over de bouw van een stadion? Ik heb hem gewezen op de gemeente raadsverkiezingen en hem overtuigd eerst te focussen op de overname van de club en op een later moment het stadion.

Qua programma en presentatie zag het er allemaal indrukwekkend uit, met Amerikaanse investeerders die hun geld zouden onderbrengen in een fonds bestemd om te investeren in een aantal voetbal clubs in Europa, eea beheerd door JP Morgan. Voor het hele project zou $250 mio worden opgehaald waarvan $20 mio voor NAC was voorzien. Ter verduidelijking: Nick is geen investeerder, hij tapt uit de beschikbare fondsen beheert door JP Morgan.

Na ondertekening van de MoU hebben we de notaris, Xander Blokzijl van Schaap, gevraagd om een draft koopovereenkomst te maken. Daaruit volgt logischerwijs een check op de financiën, zoals: is er geld? Waar komt het vandaan? En wie zijn de uiteindelijke geldschieters? Allemaal reguliere en noodzakelijke vragen welke tegenwoordig gevraagd worden bij iedere transactie over het feitelijke eigendom (UBO)en herkomst van het geld. Op die punten hebben we na weken van aandringen geen enkel bevredigend antwoord gekregen van de door GFC aangestelde zaakwaarnemer in Zuid Afrika Cobus Kotze.

En plotseling werd een nieuwe investeerder naar voren geschoven, een Canadees met een van de Balkan afkomstig naam, zou de grote man op de achtergrond worden, nu met HSBC (ipv JP Morgan) als fondsbeheerder. Ook met deze nieuwe naam kregen we van Cobus Kotze uit Zuid Afrika niet de benodigde informatie. Het gevoel bekroop me dat Nick met NAC aan het leuren was, op zoek naar investeerders. Op 24 november hebben we GFC per mail de wacht aangezegd, we moesten verder en hun exclusiviteit was al op 29 oktober verlopen. Daarna werden er nog veel vragen gesteld over de impact van het spelen zonder publiek vanwege Covid. We konden ons niet voorstellen dat dit zo’n verschil zou maken op een lange termijn investering, zeker niet met de wetenschap dat de overheid de te korten grotendeels dekt. Onze inschatting was dat Nick tijd aan het kopen was om ergens funding te vinden.

VROLIJK

Na het afvallen van GFC is er contact gemaakt met Vrolijk, hij had aangegeven zonder “ONS NAC” te willen instappen. De gesprekken liepen redelijk vlot, ook al omdat de adviseur die Vrolijk had aangesteld een DRV collega was van Marco du Pre, onze man van CrossMinds. Vrolijk maakte vanaf het begin duidelijk in eerste instantie alleen in te stappen, maar dat hij daarna andere partijen aan boord zou brengen. Ondanks het Kerstreces en de vakantie periode waren we er in januari uit met Vrolijk. Straight forward deal 7 mio euro op een “as is where is” basis zonder toekomst garanties. De notaris werd gevraagd een draft koopovereenkomst te produceren waarna de inhoudelijke onderhandelingen zijn aangevangen. Nog voor dat de onderhandelingen waren afgerond kwam het nieuws al naar buiten in een groot artikel in de Stem meldt Vrolijk dat de overeenkomst is getekend en dat hij de nieuwe eigenaar van NAC is.Niet goed voor het vertrouwen onderling, ik was er behoorlijk chagrijnig van.

Op 27 januari heeft Rob op mijn verzoek naar jullie gecommuniceerd dat we een overeenkomst hadden met Vrolijk. Dit was gebaseerd op over en weer goedkeuren bij de notaris van de condities van de koopovereenkomst. Ondertekening van Manders kon pas plaatsvinden na goedkeuring daarvan door de RvC. De koopovereenkomst voorziet in goedkeuring van: RvC, Stichting NOAD, de Gemeente en KNVB. Tijdens de periode van de exclusiviteit hebben we overleg gehad met Vrolijk over o.a. transfers, gebruikelijk voor de periode tussen de koopovereenkomst en de daadwerkelijke overdracht van de aandelen.

RVC

Kopers van een voetbalclub zoals NAC moeten een aantal hindernissen nemen alvorens bij de finishlijn te geraken, anders dan in het “normale” zakenleven moeten kopers niet alleen geld meebrengen maar in eerste aanleg ook hun plannen en visie presenteren aan de RvC en stichting NOAD.

Vrolijk heeft zijn plannen gepresenteerd aan de RvC en zij hebben om hun moverende redenen en criteria de plannen unaniem afgekeurd. Geen makkelijk besluit en voor Vrolijk een moeilijk verteerbaar besluit. In de toelichting van de RvC over het besluit is enige verwarring ontstaan door dat Vrolijk’s plannen “voor nu” werden afgekeurd, daarnaast werd aandeelhouders verzocht om andere kandidaten als alternatief te onderzoeken en voor te dragen.
Over met name de “voor nu” in de afkeuring van Vrolijk en Vrolijk’s claim nog altijd exclusiviteit te hebben, heb ik contact gehad met Schaap en Nafta Dutilh. Hun advies was om Vrolijk de exclusiviteit te laten behouden welke op 10 maart afliep.

Ik heb daarna contact gezocht met Vrolijk en hem op zijn kantoor gesproken. In dit gesprek werd me duidelijk dat hij verder wilde en eventueel met andere, mogelijk internationale partijen. Mij was op dat moment niet bekend dat hij inmiddels in gesprek was met Rens Maier over een mogelijk samenwerking met Nick/GFC. Op dinsdag 15 maart heeft Vrolijk, op kantoor CrossMinds kantoor Rotterdam, zijn nieuwe plannen gepresenteerd, en de samenwerking met GFC toegelicht. In deze nieuwe combinatie heeft Karel 25% en Nick 75%. Tijdens deze vergadering, waar Vrolijk werd bijgestaan door Sebastian Verkuilen (ons NAC) , hebben we onze ervaring met Nick gedeeld en geadviseerd specifiek daaraan aandacht te schenken. Op vrijdag 18 maart kreeg ik van Karel een telefoontje met de mededeling dat hij de stekker uit het project met Nick had getrokken. Daarna ben ik benaderd door Sebastian Verkuilen om te praten over een elegant way out voor Karel, na het debacle met de Amerikanen. De elegant way out bestond uit slechts 12 punten die er allemaal opgericht waren Karel een positie te verschaffen bij de overname van NAC door Manchester City.

CITY

Op 18 maart ontvingen wij een bieding van City, short and sweet en to the point: 7.1 mio euro op dezelfde voorwaarden zoals met Vrolijk overeengekomen. 100K meer dan met Karel overeengekomen ter dekking van de extra opgelopen kosten van CrossMind en Schaap. Condities: volledige instandhouding van alles waar de Stichting NOAD voorstaat, snelle overname om nog het verschil te kunnen maken voor het nieuwe seizoen. Inmiddels zijn de plannen gepresenteerd aan de RvC, de stichting NOAD en afgevaardigden van de supporters. De emoties lopen hoog op, laten we hopen dat het eindelijk zal gaan over het belang van NAC, de club het voetbal, het avondje NAC, ambities en alles wat NAC zo bijzonder maakt. Niet over stadions, niet over ego’s en mensen die zich graag een positie willen toe-eigenen en om wat voor reden dan ook de club de nek willen omdraaien.

In alle gesprekken die ik heb gevoerd is het in eerste aanleg niet gegaan over NAC als een voetbalclub. ONS NAC had over een coöperatief model met vele stakeholders, supporters, sponsoren enz. Nick en Vrolijk hadden over stadions en ontwikkelingen daarom heen. Natuurlijk stond in ieders plannen, terugkeer naar de eredivisie en het linke rijtje, jeugdopleiding etc etc. Vernieuwend was het allemaal niet.

Ten aanzien van City, zij kennen ons, zij hebben ons enorm geholpen met de samenwerking overeenkomst, gratis spelers van formaat, grote investeringen op ons trainingscomplex in Zundert. Bij City gaat alleen en uitsluitend over voetbal, hun netwerk is de beste garantie om terug te keren naar de eredivisie. En wat ik bovenal heb gemist bij de anderen, is ambitie om succesvol te zijn en dat zit bij City in de genen.

EN DAN NOG DIT,

Karel Vrolijk heeft zich weer gemeld met interesse om nu zonder buitenlandse partijen NAC over te nemen. Nick is ook weer terug in de lucht met een nieuwe investeerder PlayFly. We ontvingen een door hen getekende LoI en bankafschriften waarop te lezen is dat er toen voldoende kapitaal aanwezig was op 31 januari tot 26 februari. En dan nog Sport Republic; zij hebben zich eind vorig jaar gemeld, er heeft 1 telefoongesprek plaatsgevonden, midden januari gemeld niet verder te kunnen praten vanwege lopende onderhandelingen met Vrolijk.

Voor vragen of verdere verduidelijking ben ik voor een ieder bereikbaar.

Wim, 27 maart 2022."

Bron:
B-Side Rats
93 Reacties
317   30  
Naccie1912

Eindelijk eens een opheldering wat er tot nu toe allemaal gespeeld heeft en nu speelt. Toch eens goed om die kant van het verhaal te lezen als je het mij vraagt.

96   43  
Ibio

Als Wim onsterfelijk wil worden dan geeft hij zijn aandelen terug aan NAC

87   44  
Moppernac

City is ook al 6 maanden bezig met Bahia uit Brazilië en wil die club mee laten doen om in de hoogste klasse altijd bij de eerste 6 te laten eindigen.
Ik geloof niet dat ze dat met NAC ook zo voor hebben.
NEE NIET DOEN, STOP ER ONMIDDELLIJK MEE, anders zijn we club 11 onder de city group.

16   72  
Fratellie

Is het nou Rens Meier of Rens Maier? Man man man

317   30  
Naccie1912

Eindelijk eens een opheldering wat er tot nu toe allemaal gespeeld heeft en nu speelt. Toch eens goed om die kant van het verhaal te lezen als je het mij vraagt.

21   72  
Johnny1912

Fratelli

Dit is in alle vluchtigheid overgetypt door Bsr slimbo man man man

Hoe dom kun je zijn.

39   33  
NNB

Mis het stukje "Maurice Steijn" in dit verhaal

72   73  
WiSe1979

Geen slecht verhaal van Wim. Nu de emoties nog zien te managen en de garanties voor de cultuur bewaking verkrijgen. Combi Vrolijk en City is wellicht zo gek nog niet…

83   55  
Beest

Karelse zei het perfect.

Je zal een alliantie moeten gaan vormen om hieruit te komen.

Wij vertrouwen city voor geen meter. Maar de plannen zullen wel het beste zijn.

Dat geromantiseer komt echt me neus uit . Ik wil dat NAC gewoon weer wordt als 12 jaar geleden met Amoah ect.

Helemaal klaar met die kkd een de Mashartjes en de Azzagari,s. Wat een schaamte dat zulke speler in Nac 1 staan. De 6de club van Nederland!

79   53  
Noad1976

Tja er zijn geen alternatieven althans niet die reeel zijn voor de eigenaren RVC of de KNVB. En dan City en Van Aalst helemaal voor rot schelden en dan nu vragen of ie gratis zijn aandelen inlevert. Sommige nac geledingen nemen bier zuipen als naar nac gaan kijken als enige ambtie wel heel letterlijk. Dit word een onzinnige discussie Van Aalst is de volgende die aan de schandpaal moet.

Steijn
Manders
City
Van Aalst

Het zelfreflecterend vermogen binnen de supportersorganen is nul. Allemaal hetzelfde verhaal op al die kanalen. En als je vragen stelt dan word er gezegd dat ze niets met elkaar te maken hebben maar ze verspreiden maar 1 boodschap en dat is niet de boodschap van ALLE nac supporters.

Ik wacht wel op de rechtzaak die ergaat komen nadat stichting Noad nee heeft gezegd. Dan word het erop of eronder.

104   48  
Chris W.M.

Geef nou maar toe dat het altijd al de bedoeling
/hoop was om de aandelen aan City te verkopen. Dat heeft Rob van Weelde eind 2018 hier zelf tegen deze website gezegd.

“Feit is dat de positie van NAC in het netwerk van City lijkt te veranderen. Dat netwerk wordt uitgebreid en NAC is de enige club, die niet geheel of gedeeltelijk eigendom van de City Football Group is. RvW; “Met dank aan de KNVB.” Als het toen al mogelijk was geweest hadden jullie de club al verkocht.

Beetje kleinzerig om kandidaten waar je eerder een deal mee had nu publiekelijk af te gaan branden. En dan te zeuren over het netwerk en ambitie van City. Lommel, Girona en Troyes hebben daar echt nog geen enorm voordeel uit gehaald. Sterker nog, staan nog steeds op dezelfde plekken als waar ze voor de overname al voor streden.

Accepteer gewoon het bod waarmee Stichting NOAD straks terug komt. Neem de centen in ontvangst en ga lekker genieten van je rust. Ga hier nu geen prestige strijd van maken door perse je zin door te willen drijven. Dat gaat de club alleen maar schaden. En je wil het beste voor NAC, toch?

115   15  
Das Phantom (BSR)

@ JOHNNY1912

Alle tik- en spelfouten zijn op naam van Wim van Aalst. Knip en plaksite hè!

26   12  
RaraNAC

Ben erg benieuwd naar de presentatie die morgen komt,
Waarschijnlijk trappen ze alle open deuren in die er zijn.

67   10  
Amarilla Negra

Als Wim zo’n opheldering de laatste 10 jaar nou eens publiekelijk had gedaan had hij nog prima eigenaar kunnen zijn nu.

Daarnaast krijg ik bij alle andere partijen door deze brief ook een slecht gevoel, ik zou oprecht niet meer weten wat het beste is voor onze club, terwijl ik eerst dacht dat Vrolijk + De Amerikanen de beste optie zou zijn..

49   22  
De zwijgende meerderheid

Ik krijg een beetje het gevoel alsof zijn vrouw een hondje wilde en dat hij het beestje stiekem schopt als ze weg is.
Het is misschien wel beter voor een veganist om af en toe een steak te eten of dat een bisschop een keer goed van bil mag.

Het zou misschien ook wel beter zijn als NAC een keer professioneel geleid zo worden ja, maar had je dat zelf niet kunnen organiseren Wim?

CFG en NAC is een mismatch in de meest pure vorm. Vitesse is ook te koop, houdoe en bedankt

45   33  
Brutes

Geloof deze vent voor geen meter, als er iemand niet heeft gehandeld naar het beste van nac is hij het wel. de verkoop begon met een grote leugen Die door meneer zelf is bedacht.

17   20  
Charles

Ik heb geen enkel vertrouwen in welke koper dan ook.

Wat een opportunisme, amateurisme en luchtfietserij allemaal.

44   28  
Arjan Zelluf

Jammer dat ie weer terug komt op die 1,5 mio. Dat is uit de context gerukt en dat bod is per direct significant verhoogd nadat de ADH op niet mis te verstane wijze duidelijk maakten dat toch iets te weinig te vinden. Maar toen hoefde het al niet meer.

Ik weet verder niet wat er onder verkennende gesprekken wordt verstaan, maar die staan mij niet bij. Misschien toch Korsakov, het kan zomaar.

Wel is er inderdaad een week extra aan Ons NAC gegeven doordat wij Karel Vrolijk benaderd hadden en op het laatste moment de wederzijdse plannen nog naar elkaar toegeschreven moesten worden

Maar gelukkig is City er. We zijn gered. 🤐

13   25  
Mo

Ja wimke het bestte met de club voor geloofcer weinig van

33   57  
Bzzzz

Weg met City.
Weg met Van Aalst
Weg met die "Amerikanen".

Hopelijk komt er weer een scenario met Vrolijk en andere lokale partijen (Ons NAC?) bovendrijven. Wrs de beste optie voor NAC als zelfstandige club.

19   45  
willem 4,5

"Mannen,
Eens eens een huigelaar altijd een huigelaar!

Willem 4,5

15   6  
Noord-Mokumse NAC'er

ik denk dat er veel vragen/onbegrip/onduidelijkheid was weg genomen als hier men hier eerder transparant over was geweest.

Het zal nog een hele puzzel worden.

Ik wacht met spanning op een tegen aanbod van Ons NAC. Misschien kan @mafkees daar wat meer over zeggen? Wellicht zijn er in de tussentijd meer partijen gevonden die NAC willen helpen?

90   30  
Tonn

Beschamende reacties opnieuw. Communicatie van van Aalst is wel laat maar brengt wel duidelijkheid. Lezen is kennelijk een kunst.

12   30  
Paajnac

Maar Wim, bij NAC draait het niet alleen om voetbal....

46   32  
GB

Lees eens goed, lees eens heel goed. Meneer van Aalst heeft het schrijven met teneur heel goed laten doen. Als je echt goed kijkt zie je dat er naar City toe wordt geschreven. Bij de anderen begint hij (ik denk echt niet dat hij dit zelf geschreven heeft , daarvoor is het stijltechnisch veel te typisch)

Bij de overige partijen een relaas van "feitelijk"heden die wij niet kunnen checken ( als dit allemaal zo is, waarom niet eerder openheid gegeven! Dan was er veel minder gedoe ( dat voelt al niet lekker)

Maar belangrijkste is dat zodra het over de City deal gaat, is het ineens Short&Sweet. De Amerikanen, wie dan ook daar, hebben wel de financiën compleet geopenbaard, dat doe je vast en zeker als je niet transparant bent. Man, man, man. Zoals gezegd als je echt goed leest, wordt het alleen maar maffer door onze Wimpie.

Jongens, je kunt mij nog meer vertellen, maar dit is zo geschreven dat zijn straat schoon en die van de rest vuil is. Het klopt niet en stinkt.

U zijt gegroet!

34   40  
Badeend

Wat een simpel lulverhaal zeg.

- "volledige instandhouding van alles waar de Stichting NOAD voorstaat". Dan denk je dus nog steeds dat "clubcultuur" synoniem is voor kleur shirt en soort bier. Wim snapt er weinig van.
- hoe zat het met de aanpassing van de verkoop van de aandeling holding naar BV? Zelfs in dit tamelijk uitgebreide epistel wordt - heel toevallig-daar niets over gezegd.
- ook toevallig trouwens dat City ineens komt en ineens een ton meer biedt.

Bah. Wat een zak hooi deze man. Hoe hebben ze hem ooit gevonden?

31   14  
De zwijgende meerderheid

@NACCIE1912
Die opheldering is goed om te lezen als het om de Amerikanen gaat maar het afschminken van Vrolijk is ongepast. Verder is het duidelijk dat het DNA van NAC een blinde vlek is voor van Aalst. Handelshut van CFG in het belang van NAC, werkelijk?

18   61  
Duimpje

Stond op deze enveloppe: Aan Bside rats voor publicatie?
Leve de privacy.

32   5  
Dun Diëe

Toch stiekem wel goed zijn kant van het verhaal eens te horen. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar ten slotte is dit vanuit zijn perspectief geschreven.

CFT is echter nog steeds geen match. Ik kan me helemaal voorstellen dat het bij hen uitsluitend over voetbal gaat. Ik heb een keer een documentaire gezien en was echt onder de indruk van de militaire precisie waarmee ze hun voetbal droom waarmaken.

Maar, NAC is niet de club die een filiaal moet worden van een conglomeraat. NAC is niet de club waar Engels de voertaal moet worden op kantoor. Feit blijft ook dat City meer geïnteresseerd is in spelers opleiden en doorschuiven dan om NAC zo goed mogelijk te laten presteren (hoe hard ze ook roepen dat dit niet zo is).

Probleem: dus toch gebrek aan geloofwaardige alternatieven. Niks die met NAC lekker om investeerders te vinden wat geen vertrouwen. Vrolijk die continue voor zijn beurt praat wekt geen vertrouwen. Zoveel fatsoenlijke alternatieven zijn er dus schijnbaar toch niet.

Daarom vrees is gaat City het gaat worden…

16   15  
Sjaak

Eerste gedeelte een logisch verhaal maar dan het verhaal van city in een paar zinnen is niet echt sterk. Weinig vertrouwen in dat verhaal

49   25  
Belgische Naccer

Eindleijk transparantie! Wel 10 jaar te laat, maar toch het blijft echt verhelderend.

Als ze dit nu voor alle beslissingen hadden gedaan, gewoon open kaart spelen, en wat er speelt, speelde, wat de motivatie is/was voor een bepaalde keuze...Het zou niet meer als normaal moeten zijn, en het zou ook heel erg veel problemen hebben voorkomen.

Als je dit niet doet, volgt het ene broodje aap verhaal het andere op...

Ik ben ook een kritische NAC supporter, maar ik hou me graag aan de feiten. Ieder verhaal heeft altijd 2 kanten, en ik ben blij met dit open en eerlijke betoog van Van Aalst.

Verder denk ik dat City de enige betrouwbare partner is voor NAC. Je zult alleen duidelijk moeten afspreken hoe je de samenwerking aangaat en wat de voorwaarden zijn om een lange termijnvisie en beleid te kunnen uitvoeren, dat NAC op zeer korte termijn weer terug in de eredivisie brengt.

Het zal inderdaad snel moeten, want je moet NU een compleet nieuwe selectie voor volgend seizoen in elkaar steken.

Ik hoop op een snelle en positieve afloop van deze overname. En dat we volgend jaar weer een strijdend en competatief NAC op het veld zien. Iets wat we al 10 jaar niet meer hebben.!

35   17  
VieRI

Belooft City ons terug te brengen naar de Eredivisie met een herkenbare speelstijl en spelers waarmee we ons kunnen identificeren?

Nee, nee en nog eens nee.

Enige belofte is zoals ze die bij Lommel hebben gedaan. Jonge talentvolle spelertjes opleiden en stallen.

Dan kunnen ze wel meeste voetbalkennis hebben. Er is geen enkele garantie dat ze deze kennis, kunde en geld willen inzetten om NAC in glorie te herstellen. Anders had meneer de Vries van CFG wel een beter verhaal opgehouden.

31   69  
GB

Is dat nou duur Wim? Zon'n trollenfarm inschakelen voor de duimpjes omlaag. Tis echt te lachwekkend voor woorden. De duimpjes omlaag komen zo snel, dat is niet te volgen. Bietje opvallend maar ergens ook wel knap! :)

U zijt gegroet!

20   4  
Gilze

Hehe was het nou zo moeilijk om de supporters eens duidelijkheid te bieden. Nu kan je eindelijk een doordachte mening vormen. Ik denk dat het al met al een lastige klus gaat worden voor de stichting NOAD e.d. kom je met city aan en worden de clubwaardes behouden dan heb je een goede deal. Wordt het eenzelfde als bij al die andere satelliet verenigingen, dan is er geen houden meer aan en ben je aan je lot overgelaten. Wordt t vrolijk, heb je dan genoeg garanties betreft zn geld? Het blijft koffiedik kijken met alle voors en tegens van alle partijen.

38   48  
AKKIE

Laat t maar gewoon city football group worden, en dat gezever over ziel verkopen en wat al niet meer snel achter ons laten,

19   46  
GB

Ff timen jongens, het verschil.in duimpjes omhoog en omlaag bij pro of contra van Aalst. Heb in tijden niet zo gelachen.

Tis alleen jammer voor ze dat ze kennelijk denken dat het iets doet voor de ranking of importantie van de berichten.

U zijt gegroet!

26   4  
Adriaan

Ga niet in op hoe het zal aflopen
Wat ik wel weet dat het de afgelopen 8 jaar een enorme puinhoop is geweest en nog natuurlijk:
-trainerskerkhof
-veel huurspelers zonder binding met de club
-veel gekochte spelers die ondermaats presteren
-slecht functionerende AD,
misschien Goetzee uitgezonderd
-onvoldoende functionerende TD of TM die we nu niet eens hebben
-geen voetbalvisie
-geledingen die niet met elkaar overweg kunnen
Zo kan het echt niet meer!!!!!
Nac cultuur is meer dan een vol stadion met heel veel bier
Een aantal belangrijke zaken moeten in de steigers worden gezet ivm nieuwe seizoen dus een snelle overname is gewenst
Het duurt al veel te lang!!!

33   3  
Ivo

Transparantie, maar vooral dus omdat één van de kleine aandeelhouders heeft gelekt. Maar de gang van zaken is een stuk duidelijker geworden.

De Amerikanen waren de eerste, maar zij bouwden luchtkastelen, maar het geld was er niet of via te vage constructies. Een enorm risico. Ze blijven het proberen, maar het lijkt me enorm schimmig.

Vrolijk wordt weggezet als een ietwat goedgelovige man die net iets te graag wil. Is ook steeds bezig met het stadion. En dat persbericht was natuurlijk een enorme uitglijder. Amateuristisch.

City is in deze het meest ervaren, maar je raakt natuurlijk wel je autonomie kwijt.

Ik hoop maar op een Bredase investeerder die last-minute instapt. 7 miljoen voor de ADH en daarnaast een zelfde bedrag voor NAC. Dan ben je een heel eind.

38   6  
Nicky

Het blijft bijzonder hoe grosso modo iedereen toch alleen leest wat hij of zij wilt lezen. En als dat niet lukt zijn het leugens.

NAC dreigt in de handen te vallen van opportunisten.

Vrolijk heeft het geld niet. (Ja zijn bedrijf, maar een hobby van 20 miljoen is echr voor heeeel weinig mensen weggelegd, 20 miljoen speelgeld....)

De Amerikanen, blijkt een Amerikaan met Amerikaanse bluf. Eerst de deal dan de investeringen. Niet ongebruikelijk, maar blijkbaar is NAC niet zo interessant voor inversteerders of is her verhaal van de man met een naam die op verschillende wijze wordt geschreven nier plausibel genoeg.

Compliance van financiële achtergrond is ellende als je er mee bezig bent voor je werk, of wanneer je gefortuneerd bent. In deze situatie heeft het NAC geholpen, daar geloof ik in.

Dan Man City... Tja daar gaat het over voetbal.. Maar NAC is veel meer dan voetbal.

Ik ben geen harde nee roeper, ik zie het geld van City, het netwerk, de organisatie, wie slim is kan daar van profiteren... Mijn zorg is dat er niemand slim is.

Manders.... Hahha say no more

Van Aalst... Die ziet 7.1 Mio.. Dan is hij klaar.

Wie gaat er voor NAC aan die tafel zitten met City? Wie maakt keiharde afspraken waar City na 2 jaar van denk, godver, zijn we toch mooi ingetuind?

Supporters geledingen? Die hebben hun beslissing al genomen, liever nog 30 jaar kut.. Tja..

Da Pope had gelijk... Voetbal supporters is emoties... Perfect voor op de tribune, niet voor zaken.

Ik zie ook geen oplossing, maar mogelijk zie ik iets over het hoofd. Jammer dat het met de manier van communiceren momenteel dusdanig laag niveau is hier in de reacties, dat alles lezen niet leuk meer is.

Dit zou een goed moment zijn voor eenheid, en eenheid kan alleen met concessie. Aan beide kanten van het spectrum, dat zal niet mee vallen, jammer.

RIP NAC

28   26  
Steef

Als je dit leest het toch duidelijk?
Het gaat van Aalst maar om 1 ding. Zo veel mogelijk geld voor hem en verder interesseert het hem hélemaal niets. Die man schijt op ons.

41   21  
NAC Liverpool Forever

Toen een aantal jaren geleden NAC jeugdspelers kreeg van Man City .
Werd me al duidelijk the City group zou het ooit eens gaan overnemen.
Of NAC er op achteruit gaat , moeten we gaan zien.
Zelfde geld gaat NAC er echt op vooruit, en zelfde geld erop achteruit.
Dat is het risico als er een geldschieter in beeld is.

Pablo Mari , Enes Unal , Manu Garcia , Angeliño , Thierry Ambrose waren echt wel pareltjes.
Dat is toch beter , dan wat er nu rondloopt....

21   6  
Wanny

Daar zaten aardige spelers bij die allemaal zo weer verdwenen waren ja.

22   6  
Hont

Toevallig is het natuurlijk niet dat deze brief in no time op internet staat, dat wist hij al bij het opstellen. Denk overigens wel dat het een geniale zet van hem was, echter wat laat. Ondanks dat ik de grote 3 slecht beleid hebben gevoerd (gebrek aan kunde en betrokkenheid m.i.), kan ik deze openheid wel waarderen.

Verkopen aan een partij als City is het einde van de club. Je wordt een lege huls waarin je enkel faciliteert dat spelers van de holding minuten maken. Zelf blijf je met een fooi en de gebakken peren achter. Ieder seizoen weer een compleet andere selectie. Niks opbouwen.
Vrees bij de Amerikanen overigens hetzelfde, buiten dat die al helemaal de boer op zullen moeten voor kapitaal volgens dit verhaal, en dus mogelijk nog onbetrouwbaarder zullen blijken.

Beiden geen gewenste optie.

Mooiste zou zijn dat NAC weer van NAC wordt. Een club van de supporters. Evt met hulp van groot geldschieters als Vrolijk of andere aandeelhouders.
Mocht Van Aalst mee willen doen aan een spelersfonds is hij welkom, let wel: zeggenschap blijft bij de club en niet bij 1,2 of 3 geldschieters.
Dan duurt het maar wat langer voordat we weer in het linker rijtje staan. Dat laatste lijkt me sowieso niet prioriteit nummer 1 op dit moment.

36   11  
Ivo

@Wanny
Van Hecke was ook na 7 potjes weg.
Bart Verbruggen zelfs zonder gespeeld te hebben.
Mensen vergeten snel.

23   6  
Nonkel Frans

Wat vindt Anneke er nu eigenlijk van Wim?.
Ziet zij die centen van die foute sjeik eigenlijk wel zitten? Is zij het wel echt eens met jou? Wanneer spreekt Anneke toch eens. Het verhaal gaat dat zij zo van NAC houdt toch?
Zou zij geen voorkeur hebben voor lokaal geld?

Wim vertelt zoals Arjen al zegt niet het hele verhaal zoals over de onderhandelingen met onsnac; mogen we dan aannemen dat er meer zaken niet verteld worden.

Bij de City group bieding noemt Wim het UBO onderzoek niet. Moest notaris Schaap daar niet mee aan de slag? En hoe ver ging dat? Blijft hij hangen bij de rechtspersoon CFG in London of gaat hij verder richting de bron. Er liepen al meerdere Sportswashing onderzoeken in the UK.

Ik lees ook niets over het geluid dat City group 100 % eigenaar wil zijn en niet wilde delen met Vrolijk. Is dat wel of niet waar? Als het waar is zegt dat veel over de ambitie van City group.

Wel een opluchting dat we hier een rechtstreeks integrale versie van een belangrijke brief zonder de samenvatting van yadran te lezen krijgen.
Of het netjes is dat de kleine aandeelhouders deze brief naar buiten lekken weet ik niet. Maar als het dan toch op straat ligt dan zou ik hun reactie op dit schrijven ook wel willen horen.

Dan heeft Stichting Noad meer dan genoeg om op te kauwen!,

30   12  
Wanny

Dit stuk is de waarheid van Van Aalst. Kan best zo gegaan zijn maar dat kunnen we moeilijk controleren.

Blijft staan dat ie NAC wil onderbrengen bij een andere club hetgeen het einde van een zelfstandig NAC is. Onverteerbaar.

14   8  
Henk

Fijn dat een kleine aandeelhouder dit heeft geopenbaard. WvA laat wel enkele essentiele punten weg uit zijn brief naar de andere aandeelhouders. Dat maakt het niet vertrouwenwekkend.

12   5  
van Zottegem

@ Hont
Zo zie ik het ook graag. NAC van NAC. Een club van de supporters. Met lokale/regionale investeerders en zeggenschap bij de club

27   17  
Ouwe spionkop

Van Aalst komt alleen met deze brief om kleine aandeelhouders over de streep te trekken voor de City Group na ze 9 maanden totaal te hebben genegeerd en ze te laten zwemmen.
Klopt geen bal van wat hij schrijft. Hij verdraait alles naar z'n eigen standpunt.
City heeft zich niet pas op 18 maart gemeld maar dit is 6 weken gaande. Precies vanaf 't moment dat RVC ineens de plannen afwees van Vrolijk en Amerikanen. Wat een toeval.
Van Aalst heeft zoveel geld dat hij gewoon die aandelen terug aan de club moet geven en op moet rotten met de staart tussen z'n benen.
Wegwezen!

8   8  
Jpm

Fijn om de andere kant van het verhaal ook eens te lezen. Wat ik er van moet vinden weet ik nog niet. Zie graag dat de club verandert, zich ontdoet van het verstikkende conservatisme, aantrekkelijk voetbal gaat spelen op hoger niveau maar anderzijds zie ik geen directe oplossing met city en het feit dat het gewoon vies en fout geld is met een beleid dat niet op de ontwikkeling van de club NAC gericht zal zijn. Vrolijk of een megalomane Amerikaan klinkt ook niet als de weg naar boven. Echter zoals Karelse zei: een combinatie van partijen is hier de enige reeële optie momenteel.

40   12  
Gjoewie

Lieve mensen,
Choquerend, dat is het!
Ik zat er met mijn analyses niet ver naast. En ik ben er absoluut niet trots op.
Wat zijn er verschrikkelijk vieze spelletjes gespeeld, door iedereen.
Niet alleen oom Wim zelf, maar ook en vooral door de City Football Group. Ik ben vanaf nu om, ik ben faliekant tegen de overname door CFG! Ik heb zelf eerder aangegeven dat het om een paar procenten meer ging, ik dacht aan 10%, dat zou dan 700.000 euro zijn, maar uiteindelijk was het niet meer dan 100.000 euro! En daar ging Van Aalst voor door de knieën. Een lullige 100.000 euro! Daar koop je nog geen gemiddelde KKD-middenvelder voor.
Uit de Engelse pers had ik begrepen dat het om een bedrag van 12,2 miljoen Engelse pond ging. Dat is toch aanzienlijk meer.
En, zoals ik ook aangegeven had, heeft oom Wim daadwerkelijk direct contact gehad met Karel Vrolijk en hem verteld de club niet alleen over te nemen, ondanks het feit dat Vrolijk 7 miljoen had toegezegd. Onvoorstelbaar.
Waarom is Van Aalst dan niet samen met Vrolijk ingestapt? Al dan niet met een spelersfonds?
Waarom schermde Van Aalst met de interesse van Sport Republic, als die club er slechts één belletje aan waagde?
Waarom brak echt iedereen de geheimhoudingsregels en waarom wordt alleen Karel Vrolijk er op afgerekend?
Van Aalst geeft echt helemaal niets om de club, het gaat hem puur en alleen om het geld. En hij vond in de CFG mensen van gelijke aard. Ik zal er geen fysieke termen aan besteden, maar iets van een bruine arm en zo...
Walgelijk!
En dan nog: van Aalst handelde helemaal in zijn uppie, de andere 2 van de grote 3 had hij al Kalt gestellt. Hij stond "letterlijk en figuurlijk het dichtst bij de club". Gatver!

Als je nuchter en wel de brief bestudeert, dan snap je wel wat zijn beweegredenen zijn. Het bod van 1,2 miljoen van Ons NAC was natuurlijk echt veel te laag, dat snapt iedereen.
Maar zelfs oom Wim geeft aan dat Crossminds een toch wel zeer discutabele rol heeft gespeeld in het proces. Ze hebben dus echt op het allerlaatste moment (!) het overnamebod van Vrolijk doorgespeeld aan CFG, waardoor die er die luttele 100.000 euro opgelegd hebben.
En dat was dan, volgens CFG, omdat de kosten van Crossminds steeds verder opliepen. Hoe zou dat nou toch kunnen?
Voor die louzy 100.000 euro verkoopt oom Wim niet de ziel van de club, maar de ziel van zichzelf aan de duivel!
Onvoorstelbaar!

Ik hoop vanuit het diepst van mijn hart dat de Stichting NOAD het bod van CFG afkeurt. Want dit hele overnameproces riekt aan alle kanten.

22   16  
Nachoreca1

Vond het eerst wel vermakelijk...ga het nu bloed irritant vinden... al die betweters en bemoeials die de feiten zo neerzetten alsof ze er nauw bij betrokken zijn of de juiste feiten als enige kennen...sommigen weten zelfs wanneer de city group voor het eerst contact heeft gelegd ....als het niet zo ttreurig was zou ik er hard om lachen. Pfffff

11   2  
Wanny

Voor Van Hecke beurden we ook veel geld.

20   9  
Chris W.M.

De RvC heeft in een eerder stadium Manders verboden te tekenen, terwijl er al een getekende overeenkomst lag tussen de aandeelhouders (van Aalst) en Vrolijk. Dit vanwege ‘alternatieven die onderzocht moeten worden’. Prima.

Daarmee hebben ze dus een precedent geschapen. En laat van Aalst nu zélf in zijn brief aangeven dat Vrolijk en Sakiewicz zich gemeld hebben met nieuwe plannen/investeerders. Nu is het aan de RvC om kleur te bekennen. Ga je mee in wat je baas voorschrijft, óf neem je dezelfde beslissing op basis van dezelfde informatie die je eerder al gemaakt heb en laat je deze alternatieven eerst onderzoeken.

Gezien alle commotie zou ik wel weten wat ík in zo’n geval zou doen, zeker als je deze beslissing al eerder succesvol genomen hebt.

2   1  
Oosterhout3

Voor degene die de reactie van onsnac wil weten moet even kijken onder arjan zelluf...

🤐

25   14  
Ivo

@Chris W.M.

Moord en brand schreeuwen over City, en dan een Amerikaans consortium met een hele vage financiële constructie als alternatief zien, dat begrijp ik dus niet. Dat moet je toch niet willen.

En Vrolijk die iedere week met een andere zakenpartner op de stoep staat, daar gaan bij mij ook alle alarmbellen van af hoor.

15   13  
Wanny

Laat Vrolijk die 3 clowns uitkopen. De kleinere aandeelhouders mogen hun aandelen houden of ook verkopen.

Vervolgens kan Karel de aandelen stapsgewijs verkopen aan de supporters. Die kunnen ook kiezen om de aandelen door te schenken aan de club. Zo komt de club stapje voor stapje terug waar het hoort.

Eventueel kan Vrolijk er nog wat vermogende fans bij betrekken, zoals een Nouwens.

8   12  
Chris W.M.

@ IVO

Zoek even het woord ‘onderzoeken’ op.

4   8  
Otjes

Volgens mij lees ik in Wim z’n brief dat de Amerikanen geen fonds hebben. Daardoor kunnen geen UBO overleggen.

Mis ik iets?

18   5  
Ivo

@Chris W.M.

Het gaat hier al sinds het nieuws over City over autonomie, de ziel van de club, de cultuur van NAC, en dat we geen handelshuis willen worden. Jij bent een van degenen die daar ook veel over communiceert en een stellige mening over hebt.

En dan wil je een vaag Amerikaans consortium onderzoeken? Sorry hoor, maar ik ben je echt ff kwijt nu.

Dat een Wim van Aalst met alle winden meewaait wil niet zeggen dat wij dat ook moeten doen. Volgens mij zoeken we nu - heel bewust - naar eigenaren met lokale of regionale achtergrond. Of anders in ieder geval Nederlands. Wie 7,2 miljoen op tafel legt is spekkoper. Zo gaat het nu. Wie een tonnetje meer biedt staat bovenaan het lijstje.

19   6  
Gjoewie

Tjonge, Meulensteen als technische man, dan heb je wel iemand staan natuurlijk. Jammer dat dat niet doorgaat.
Nu snap ik eindelijk waarom die Amerikaanse partij alleen virtueel bestond. Er waren wel mensen, maar er was geen geld. En er is nog steeds geen geld. Twintig miljoen voor NAC. Keep on dreaming!
En daar is Karel Vrolijk natuurlijk ook snel achter gekomen. Hij is inmiddels behoorlijk in mijn achting gestegen! Je kunt hem betichten van mediageilheid, van naïviteit, maar uiteindelijk staat hij er het beste op. Ik denk dat de Stichting NOAD maar eens met hem moet gaan praten. Wie weet komt er nog een mooie deal uit.
We weten nu tenminste dat we Van Aalst er met 7,1 miljoen uit kunnen kopen. Dan zijn we daar tenminste vanaf.
Het is dat het allemaal zo verdomde treurig is, want anders zou ik er nog lol in krijgen.

16   4  
die ne gast

Geeft in ieder geval al een stukje meer duidelijkheid / helderheid hoe Wim van Aalst het beleefd heeft.

Als het inderdaad zo gegaan is met de 'Amerikanen' zoals hij zegt, heeft hij prima gehandeld.

Zijn inschatting dat City en (het Avondje) NAC goed samengaan deel ik echter niet. Daar is het trackrecord van City bij de andere clubs te slecht voor. En ik denk niet dat City allerlei uitzonderingsclausules speciaal voor NAC gaat ondertekenen.

@Arjan Zelluf / Mafkees
Ik kan me jouw teleurstelling in het proces en de persoon Wim van Aalst nog best voorstellen, maar als je ooit nog een rol wil spelen met Ons NAC om een overname door City te voorkomen, dan zal je je trots toch een beetje moeten inslikken en een minder minachtende houding richting Van Aalst moeten aanmeten. Uiteindelijk zal Ons NAC toch een keer met hem aan tafel moeten en hem moeten overtuigen (hoop ik dan toch).

8   5  
Swiffer

Het is wel duidelijk waar de tranfergelden naar toe gaan. Duurbetaalde adviseurs die niets toevoegen aan dit proces.

Wat een kansloze situatie zijn we ingebracht door deze heren. Uit dit hele stuk blijkt dat ze geen flauw idee hebben wat ze met een voetbalclub kunnen die zo diepgeworteld is in de Bredase samenleving.

Ik hoop dat iedereen door dit slappe verslag heen prikt.

17   9  
Sc@rface

Het alternatief voor CFG lijkt Vrolijk met Ons NAC te zijn/worden/moeten zijn. Maar Ons NAC lijkt me een stuk mooier voorgesteld dan werkelijk waar. Welke NAC supporter gaat er werkelijk een substantieel bedrag investeren in de club? Even eerlijk zijn hè? Ik heb afgelopen jaar een substantieel bedrag geïnvesteerd in Frontaal. Waarom? Omdat ik vertrouwen heb in de bedrijfsvoering en vertrouwen heb in de toekomst van de brouwerij. Ga ik zo'n zelfde bedrag investeren in NAC? No freeking way. Echt niet! NAC heeft 'bewezen' dat het een zeer slechte bedrijfsvoering voert en ik heb alles behalve vertrouwen in de toekomst. En al zeker niet als 'de supporters' het voor het zeggen gaan krijgen of inspraak krijgen. Als een ding heel duidelijk is geworden de afgelopen weken is dat de supporters alles behalve op een lijn liggen. Maar is CFG dan de juiste keuze? Ik weet het oprecht (uiteraard) niet. Ze hebben in ieder geval wel meer verstand van bedrijfsvoering dan de gehele NAC organisatie (incl. supporters en sponsoren) de afgelopen decennia...

12   5  
SjorsNac

Mooi, dit is precies waarom de site weer terug is in mijn ogen. Kans om meerdere kanten van het verhaal te horen ipv alleen maar fuck city en meer van dat soort termen.
Veel wijsheid in ieder geval en hopelijk komt de juiste partij snel bovendrijven.

8   2  
Tommie

@Wanny Denk je dat Vrolijk zo ‘eager’ is om NAC te kopen, daar onverantwoorde risico’s voor neemt om vervolgens de aandelen aan supporters te gaan verkopen?
Verder gaat Nouwens niet met Vrolijk. Vrolijk heeft Nouwens z’n hal niet mogen bouwen en was daar nogal verbolgen over.

21   4  
H.V.M.

De man probeert met een charme offensief de publieke opinie voor zich te winnen nu hij merkt dat hij extreem veel weerstand ondervindt.
De slappe, blunderende slapers van de RVC heeft hij grotendeels in zijn zak.
Dat was trouwens niet moeilijk want de
(nog) vier RVC leden worden amper serieus genomen.
Van Aalst wilde om uiteenlopende redenen niet dat Vrolijk het uiteindelijk voor het zeggen zou krijgen en spande de vier onwetenden voor zijn luxe karretje om de boel te blokkeren.

Uitermate irritant is dat van Aalst nadrukkelijk aanhaalt, dat op de City Group na, het allemaal niet vernieuwend was!!!!
Vreemd dat júist hij dat zegt.
Onder van Aalst is er in al die jaren nooit consistent beleid gevoerd.
De enige vernieuwing is dat er anno 2022 zo ongeveer de slechtste selectie staat sinds 1912.
Dat 'onze' dubieuze Sjeik en consorten bij definitieve overname wél voor
vernieuwing gaan zorgen is helaas wel waar.
Een handelshuis/verdienmodel met 80/90 procent aan onbekende exoten en nauwelijks uitspreekbare namen staat ons in ieder geval wel te wachten.
Primair doel om NAC structureel beter te maken kun je vergeten.
Het eerste jaar lijkt het allemaal nog de goede kant uit te gaan!
Vanaf het tweede jaar begint de definitieve ellende en gaat men binnen alle geledingen 'eigen' mensen stallen en de club langzaam maar zeker op slot draaien.
Buiten eigenbelang hebben ze met NAC Breda verder helemaal niets.
Van Aalst krijgt overigens voor het (ooit) redden van onze club een dank je wel!
Daar houdt het verder mee op want anno 2022 heeft hij er een ongekend grote puinzooi van gemaakt.
Het is inderdaad tijd om te vernieuwen.
Maar dan graag zonder de City Group en van Aalst en zijn trawanten.



14   7  
Chris W.M.

@Ivo

Onderzoeken doet geen pijn, je kunt daarna altijd nog een keuze maken. Vergeet niet wie de brief schrijft he, de man heeft slechte ervaringen met de Amerikanen en schrijft ze daarom af. Of de argumenten kloppen, dat kunnen we niet controleren. En dat zou stichting NOAD moeten en kunnen doen.

Maar goed, mijn voorkeur is volgens mij wel duidelijk toch? Dat is in ieder geval geen overzeese partij.

11   8  
Pannelap

"Ik heb, ik ben, mijn dit....zij zijn". Geen feiten, erg suggestief.

Zulke brieven schrijven pubers. Wat een zelfingenomen blaaskaak!

12   3  
Rens Meijer

@Fratelli

Geen Rens Meier of Rens Maier, maar Rens Meijer is mijn naam 😉

22   2  
Geelzwartwit

Qua tijdlijn begrijp ik het.
Qua niet wel kunnen overleggen van financiering behrijp ik het
Niet voor de beurt in de media begrijp ik
Focus niet op bouwplannen begrijp ik
Focus op voetbal begrijp ik
Dat sports republic ivm Vrolijk in de wacht gezet is.

Wat ik niet begrijp

Geen focus op behoud clubcultuur
Waarom is Sports Republic niet uit de wachtstand gehaald en hebben zij naast City Group zich in de strijd mogen werpen?

Na afkeuring plannen Vrolijk moesten de aandeelhouders andere/betere plannen onderzoeken. City meldde zich ogenschijnlijk heel laat. Sports Republic was er al een tijdje...
Als Vrolijk en Usa en Ons NAC niet in het straatje paste dan hadden Sports Republic en City toch beiden getoetst moeten worden?

Wat ik ook begrijp is dat als je op bsiderats zei dat het voor Vrolijk vooral interessant was vanwege nieuw stadion je niet serieus genomen werd.

Wat mij ook duidelijk is is dat Wim van Aalst totaal geen zin meer heeft om beschimpt te worden, als iets neergezet wil worden, stront over zich heen te krijgen.

Jarenlang heeft deze man om welke reden dan ook ongelukkige en daarmee in resultaat verkeerde keuzes gemaakt. Jarenlang is hij ook voor van alles en nog wat uitgemaakt.
Verplaats je even in die man. Als je jarenlang denkt goed te doen en tonnen in een put gooit om licentie en voortbestaan van een club te kunnen behouden. En al je keuzes pakken verkeerd uit en je krijgt publiekelijk de ene strontkar na de andere over je heen... Hoe zou jouw beels dan tov die strontkar rijders zijn?
Zijn minachtende uitspraken uit het verleden over de supporters.. Zou dat niet ergens door gevoed zijn? Zou Van Aalst zijn humeur laten beivloeden door die grote groep supporters die balend naar het stadion gaan een wedstrijd kijken en niks laten horen of zou hij zijn humeur en gevoel laten beïnvloeden door een kleine groep supporters en media met bndestem voorop die hem jarenlang tot kop van jut maakten? Als een ONS NAC zich als zichzelf serieuze partij vindend meldt met 1.5 miljoen.. Komt dat voor een Van Aalst natuurlijk over als dat hij weer niet serieus genomen wordt. 1.5 miljoen en dan verdelen onder 21 aandeelhouders.. Weer een smash in the face. Dat er direct doorgeschakeld wordt naar 6 mijoen is natuurlijk de volgende klap. Je vind ons in eerste instantie 1.5 waard, je waardering naar ons is 1,5 en dat wordt niet geaccepteerd en dan waardeer je ons wel op waarde.. Natuurlijk wilde ONS NAC meer geld in de club stoppen dan aan aandelen uitgeven maar dit is van ONS NAC toch een enorme inschattingsfout geweest. Van Aalst voelt zich al jaren aan de schandpaal hangen en dat 1.5 bod was een nieuwe doos rotte eieren die naar hem gegooid werd.

Als je jarenlang zo de kop van jut bent kan je prima een afkeer ontwikkeld hebben voor de zuigende kant van de media en supporters.. "ik wil op de achtergrond blijven en een geruisloos bestaan leven" dan ga je logischerwijs zo kort mogelijk door de bocht en is het helderste duidelijkste plan een goed bod en NAC sportief weer crescendo en oogkleppen op voor die supporters met hun gezeik en cultuur want die cultuur zijn anti directie en anti eigenaar spandoeken en oogkleppen op voor hoe city andere clubs sportief doet en waar het geld vandaan komt.

Best logisch allemaal.. Maar er zit een enorme grote maar aan. De afgelopen jaren heeft Van Aalst en consorten en vermogen gehad om steeds de verkeerde keuzes te maken en dan met name op het vlak van personeel en organisatie. Of dit voortkomt uit het ons kent ons netwerk of niet ervaren zijn met het neerzetten van een voetbalorganisatie dat weet ik niet. Maar zonder zelfreflectie kan je supporters altijd tot boeman maken. Een betrokken achterban laat zich natuurlijk altijd horen. Als je dan jarenlang geen zelfreflectie laat zien en het geluid van je (sorry even voor het woord) consument niet wil aanhoren maar meer en meer als lastig gezeik ziet dan krijg je dat je ook met voor jezelf de beste bedoelingen toch aan de schandpaal gaat en een vicieuze cirkel waarbij je de supporter het meer in stand houdt en Van Aalst meer van de supporters baalt. Beide logisch.

Afgelopen jaren zijn er veel verkeerde keuzes gemaakt. 1 van de grootste fouten vind de communicatie van NAC geweest. Slechte of geen communicatie. En zie je door 1 (gelekte? Of bewust gelekte?) brief hoe belangrijk communicatie is. Veel supporters zijn blij dat er eindelijk wat transparantie is.

Ik denk en hoop dat deze ene brief er nu voor gaat zorgen dat en Wim van Aalst en de supportersgeledingen eindelijk eens elkaars kant van het verhaal willen en gaan begrijpen.

En beiden tegen elkaar zeggen: ja we hebben er terugkijkend beiden eigenlijk een zooitje van gemaakt.
Wim het had nooit zo mogen lopen dat je de kop van jut werd. En supporters het had nooit zo mogen lopen dat er zo'n gat met jullie is ontstaat en club zo afgegleden is.

De nu volgende gesprekken moeten niet met city of wie dan ook zijn.
Cultuurraad en stichting NOAD ga met Wim zitten. Laat het verleden de revue passeren. Zelfreflectie hand in eigen boezem. Drink een biertje of wijntje. Spreek allen uit dat het een kutsituatie is en start met: Hoe kunnen we met een blanco sheet nu het beste voor NAC realiseren. Financieel Sportief en Cultureel en wel zo dat Wim van Aalst uiteindelijk vriendelijk bedankt wordt voor de deal die uiteindelijk gemaakt is en daarmee toch de redder van NAC is geworden.

Tijd voor verbinding ipv afstand.

10   5  
die ne gast

@Sc@rface
Ons NAC heeft nooit echt hun governance model uitgelegd, dus over de manier van de bedrijfsvoering kan je nog niet veel zeggen. Wel gecommuniceerd was dat de supporters niet over elke transfer e.d. mogen meebeslissen. Komt gewoon weer neer op de juiste poppetjes op de juiste plaats zetten en die namen weten / kennen we niet.

Ik sta op het standpunt, dat zelfs een halfslachtig Ons NAC, gecombineerd met Vrolijk en andere sponsoren beter is dan onderdeel worden van de City Groep.
Als de keus is tussen geld doneren of de City Groep, kies ik voor geld doneren. We moeten alles op alles zetten om maar niet onder City Groep te gaan vallen.

10   7  
Yup

Mij bekruipt hetzelfde gevoel als bij Manders. Denken dat ze die domme supporters alles wijs kunnen maken.

10   0  
NAC!!!

Gaat City de cultuur volledig bewaren en respecteren? NOAD op het veld, spelers afleveren die trots zijn om voor NAC te mogen spelen, die willen gaan voor de supporters, die dan de volle steun krijgen van een kolkend stadion???
En stabiel in de eredivisie zijn!!! Zonder degradatie of handelshuis??!

Ik ken het antwoord al…..

Doen ze nergens, dus nu ook niet!!

7   10  
Bo

ROTOP VAN AALST!

8   5  
Tinus076!

Ik heb altijd gezegd ik laat me niet weg jagen bij mijn clubje door niemand niet!

Maar als de deal met city doorgaat is voor mij nac, nac niet meer en sommige zullen het fijn vinden en dat mag en ik hoop voor diegenen dat het met nac dan de goede kant op gaat!

Maar alles waar nac voor staat is dan niet meer.
En ik ben echt geen romanticus van het oude nac er is absoluut verandering nodig maar niet deze, alles word uit nac gehaald en er is geen weg meer terug.

Ik ben voor de amerikanen en vrolijk samen, in vrolijk alleen heb ik niet het vertrouwen dat we de komende jaren weer niet in deze situatie zitten.
Maar samen moet het hun kunnen lukken! En ik hoop oprecht dat dit het hem nog gaat worden.

Mocht het op 1 of andere manier toch city worden dan valt van aalst wat mij betreft in de categorie mommers een persoon die de club naar de knoppen heeft gewerkt en alles waar nac voor staat te grabbel gegooid.

5   11  
Ardi

Het NAC publiek zijn voornamelijk mannen met een kutje!

8   1  
die ne gast

@Ardi
Kijk nu komen we ergens.
Ik denk dat jij het meest doorslaggevende argument hebt aangedragen om wel of niet voor City te kiezen.
Dank je wel. Ik ben volledig overtuigd en ik denk stichting NOAD nu ook. Nogmaals dank!

3   2  
Cees1969

En ome Wim wast zijn handen in onschuld…

7   2  
NAC4Ever

De eerste alinea van de brief vind ik irritant. Zeggen dat je het er niet over wilt hebben, maar het wel benoemen.

Verder ben ik wel blij dat hij een toelichting geeft op het verkoopproces.

3   0  
SanderH

Hmm volgens mij is Wim niet in zijn geheel duidelijk. Sports Republic heeft wel degelijk een serieuze bieding gedaan bij Crosminds echter hebben zij niet direct met de grote drie bij monde van Aalst gesproken. Dit omdat zij al geruime tijd gokte op de inmenging van CFG . De intresse van CFG is een inkoppertje gezien hun kennis in de organisatie van NAC.
De reden waarom Sports Republic is afgewezen is redelijk onduidelijk. Wss zijn bepaalde voorwaarden voor de grote 3 bij een overname van CFG gunstiger. Die Amerikaanse partij is duidelijk een luchtkasteel geweest net als Vrolijk (heeft verdacht veel weg van het Hoppen luchtkasteel). Ik wil wel eens zien wat Sports Republic gaat doen als NOAD het CFG plan afwijst. Ze hebben nog intresse en wat oa speelt is dat Sports republic naar verluidt NAC prominenter in hun model ziet dan CFG. Wat voor NAC zelf best interessant kan zijn.
Ik zelf zie City best zitten mits er duidelijke duidelijkheden zijn in waar NAC komt te staan. Wordt het slechts een filiaal dan vindt Sports republic een betere partij. Financieel gezien maakt het niet omdat er genoeg armslag bij beide is.

4   1  
gjoewie

Sander H > "duidelijke duidelijkheden". Kek, da's proat!

Momenteel ben ik bang dat we niet onder die deal met CFG uitkunnen. Maar ik hoop wel dat we er een slinger aan kunnen geven.
Duidelijke afspraken maken (ik denk dat Sander H dat ook bedoelt), bijvoorbeeld met betrekking tot het aantal huurspelers en of die al dan niet moeten spelen. Ik heb trouwens liever dat de spelers verkocht worden aan NAC en dat CFG een doorverkooppercentage krijgt (ook al is dat 80%).
Trainingskampen over en weer beleggen om de sfeer en de collegialiteit tussen beide clubs te versterken. Uiteraard ook oefenduels tegen elkaar. Hoeft niet per se in Manchester of Breda (lucratieve reisjes naar Azie of Amerika). Mensen met een seizoenkaart krijgen de mogelijkheid om een keer per jaar een thuiswedstrijd van MCI te zien (reis en verblijf moet wel zelf betaald worden). Uiteraard gecombineerd met een rondleiding door het stadion en zo.

Binnen drie jaar winstgevend zijn? Mooi, zelfs dan willen wij ook de mogelijkheid om de samenwerking na die periode te beeindigen. Lukt het om met wat huurspelers promotie naar de eredivisie af te dwingen en ons daarna te handhaven, dan is de samenwerking goed en kunnen we het contract verlengen. Zo niet, dan taaien we af, zonder enige financiele verplichting onzerzijds.
In het technisch gedeelte hoeft CFG geen invloed te hebben, wij kunnen zelf wel een trainer en een technisch manager aanstellen. Maar organisatorisch moet het zeker beter en dan maken we graag gebruik van de kennis van CFG. Geldt ook voor de scouting en jeugdopleiding. Het moet ook kunnen dat de scouting van MCI ons wijst op bepaalde talenten die wij dan eerst kopen met de verplichting dat MCI de eerste keus krijgt. Op die manier ontloopt je de regels van de UEFA en/of FIFA.

Uiteraard geen wijziging van clubkleuren, logo, stadionnaam (ik vond etiRat Verlegh stadion wel grappig).

Overigens, als de deal met CFG niet doorgaat en Sport Republic komt weer in beeld, dan gelden bovenstaande voorstellen ook voor hen.
En ongetwijfeld ben ik er nog heel wat vergeten. Het is maar een voorzetje!

1   2  
Dutchbird

Ik vind het een vreemde rare brief. Hij legt verantwoording af aan de kleine aandeelhouders maar begint met de constatering dat hij spijt heeft van het hele proces. Ik zie dat als een trap na richting Crossminds. Dat verklaart ook waarom hij in het begin zo benadrukt dat hij het helemaal alleen moet doen.

Ik vermoed dat hij Crossminds aan de kant heeft geschoven en in zijn uppie het gesprek is aangegaan met CFG. Die zijn nog maar twee weken in beeld en nu is hij al rond met managers van de sjeik. Nota bene onder dezelfde voorwaarden als met Vrolijk.

Die man is de weg kwijt, verkeert in geestelijke nood.

2   0  
SanderH

Gjoewie zo bedoel ik het idd. Het gaat mij dus om duidelijkheid in hoeveel spelers city bij NAC stalt, uit welke selectie ze komen en bijv over de investeringen die wie doet.
Wat mij dan in het voordeel van city lijkt is dat zij niet in zee gaan met lui uit de Bredase ons kent ons kring. Dat heeft NAC al genoeg gekost. Ik hoef bijv geen TL die zich niet heeft bewezen als td. Ook qua commercieel beleid zou CFG NAC kunnen helpen om stappen te zetten. Daarbij zou men in de verkoopvoorwaarden kunnen opnemen dat City de Nederlandse/Nederlands talige talenten bij NAC onderbrengt of NAC de eerste optie op die gasten geeft. Is ook handig om goodwill te kweken bij supporters en sponsoren.

1   0  
Wim

@Gjoewie.

“Duidelijke afspraken maken met GFC”

Wie gaat die bewaken? De directie, die door GFC is aangesteld? Stichting NOAD? En dan, als ze zich er niet aan houden?

“ In het technisch gedeelte hoeft CFG geen invloed te hebben, wij kunnen zelf wel een trainer en een technisch manager aanstellen. “

Wie is wij? De door GFC aangestelde directie toch zeker?

0   0  
SanderH

@wim dat zelf een te en trainer aanstellen heeft de club ook veel gebracht....
Natuurlijk is het een combinatie van factoren maar feit is dat de laatste paar td's een zeer matige selecties hebben gebracht met de stand van nu als gevolg dan kan je ook gebruik maken van de connecties van CFG...

1   0  
Oosterhout3

Als city of Amerikanen het worden moet in de koopovereenkomst vastgelegd worden dat nac als het een handelshuis of filiaal wordt, de aandelen bevroren worden en stemrecht afgepakt door stichting noad.

7   0  
De Bolle Damen

Toen Angelino, Garcia , Mari, Ambrose Unal etc bij ons clubke floreerden en we plots een mega-investering kregen in Zundert. Was toen de unieke NAC sfeer zo anders? Nee, NAC was NAC met een mallotige maar heerlijk energieke trainer, mooie resultaten en trotse Bredanaars in de stad.
De laatste 4 jaar heb ik zo ontzettend KUT NAC gezien óp en naast het veld dat ik iedere verandering zie zitten. Sterker nog; ik snak er naar.
HUP NAC! with or without you.

3   0  
TvB

Eens met bolle

0   0  
Theo

Tsjaaaaaaa ik weet het ook niet meer …… ik geloof op een of andere manier dat het een oprecht verhaal is…..

Als ze het zonder crossmotors hadden verkocht was het sws ook City geworden toch ?

Vrolijk, Niek en de Servische miljardair ….. luchtfietsers?

Zeg het maar wat is wijsheid

0   2  
@Theo

Sports Republic is geen luchtfietser!

1   0  
Bommetje

Iedereen had zijn mening klaar maar nu zie je hoe het echt gelopen is.
Natuurlijk kon tijdens de onderhandelingen dit soort informatie niet gedeeld worden

1   0  
Van nispen

Nou ja dan gaat het toch nog ergens over voetbal. In breda al jaren niet meer.

1   0  
Jb

Ik zie wel dat bij een hoop niet omhoog kunnen aleen maar naar beneden als het over city gaat maar kom op 10 jaar kut voetbal en kom niet met cultuur aan zeiken ik ga al 45 jaar heb veel mooien tijden mee gemaakt maar de laaste 10 jaar gewoon zwaar kut met heel nac ik schaam me kapot . En met de nieuwe regeling van de fia blijft het nac cultuur gewoon bestaan zo waarom die drukte er omheen
Gewoon bang dat eigen belangen op het spel staan met overnamen pfff helemaal belachelijke van die znp die hier rondlopen dan de gedachten al dat vrolijke met nog een paar stumpers van klein ondernemers het nac maar moeten over nemen dan krijg je dat vriendjes schit weer en hebben we weer een paar jaar kut voetball dan liever toch city en weer terug waar we horen 10 tien eredivisie ....amen

Laad alle berichten na dit bericht in