Wij gaan niet opzij

Geledingen komen met statement: 'Presentatie wordt op aandringen openbaar gemaakt door CFG'

Das Phantom

Stichting Breda Loco’s, Fr0nt76, Stichting Vak-G, de NAC-supportersvereniging en de Clubraad hebben vandaag in een uitgebreider statement op hun sociale kanalen gereageerd op het gesprek dat zij hebben gehad met de City Football Group. Daarnaast vragen ze voor begrip voor de vrijwilligers die zich inzetten voor de geledingen.

"Hierbij moet ons eerst nog even iets van het hart. Wij waren niet uitgenodigd voor een gesprek met CFG om namens alle supporters te praten, maar omdat CFG had gemerkt dat er vanuit ons nogal wat weerstand was tegen de overname", aldus de Loco's. "Zij wilden dus met ons een gesprek om de kou uit de lucht te halen en niet om namens alle supporters wel of geen akkoord te krijgen. Dat mandaat hebben we niet en willen we ook helemaal niet. Het gesprek was niet op ons verzoek. Uiteindelijk hebben we besloten dat we wel op de uitnodiging in wilden gaan." 

De geledingen zeggen verder at ze veel tijd in NAC steken. "Het is wellicht lastig voor te stellen hoe druk sommigen van ons het nu hebben, met daarnaast een fulltime baan en ook nog een privéleven buiten NAC." Ze balen daarom dat supporters nog geen uur na het gesprek al om uitleg vragen. "Wij hopen op jullie begrip hiervoor. Nogmaals en wellicht ten overvloede; wij zaten daar dus niet namens alle supporters, daar zijn andere geledingen voor." 

De aanwezige geledingen kreeg een algemen presentatie te zien, zeggen ze. "Er werd ons gemeld dat het dezelfde presentatie was die eerder gegeven was aan Stichting NOAD, de RvC en het personeel. Een presentatie die ze waarschijnlijk vaker gebruikt hebben en nu vertaald hebben naar het Nederlands." 
 
De geledingen hebben zich hard gemaakt voor het openbaar maken van de presentatie en CFG gaat dat morgen doen. "Derhalve is een samenvatting vanuit ons wat wij in de presentatie hebben gezien op dit moment niet nodig. Wij willen graag dat iedere NAC supporter de presentatie te zien krijgt!" 
Bron:
B-Side Rats, Breda Loco's
181 Reacties
128   16  
Dun Diëe

Wel een beetje jammer dat er een pan-europese volksopstand nodig was om eindelijk een beetje glasnost te krijgen van zowel van Aalst als CFG. Maar dit is beter dan niks.

20   5  
Dun Diëe

Hulde. Ga zeker kijken.

47   16  
Gilze

Ondanks dat ik wel benieuwd ben naar de presentatie, verwacht ik als ik het zo lees, een algemeen iets: We willen jeugd laten doorstromen, het complex verder professionaliseren enz enz. Geen idee ook hoe zo'n proces verloopt, denk dat er pas in een later stadium gesproken zal worden over geld, waar willen we de club binnen zoveel jaar hebben en hoe willen we dat bereiken. Ik heb de laatste jaren al zoveel luchtbellen gehoord en horen knappen dat het mij nu zaak is van eerst zien en dan geloven, maargoed dan zijn ze al binnen.

53   37  
Tonn

Fijn dat jullie nu wat duidelijkheid verschaffen, ook net als van Aalst aan de late kant. Niet alleen het verslag maar juist de reden waarom jullie uitgenodigd zijn. had gecommuniceerd kunnen worden. Fijn te lezen nu dat jullie niet de supporters vertegenwoordigen en ook bij City en andere partijen aangeven dat jullie NIET de supporters vertegenwoordigen maar puur op Eigen Titel spreken. Dit had veel tweespalt kunnen voorkomen en ook een andere beeldvorming o.a. bij de pers gegeven.

60   67  
Ginnekense Naccer

Alles beter dan die Amerikanen als ik de woorden van van Aalst moet geloven.

Wat een clochards, die Amerikanen hadden ons naar de kloten geholpen. Ik hoop op Vrolijk met ONS NAC maar realistisch gezien is dit niet onze redding.

Hoe kan het toch dat een Fendertse bouwidioot onze beste optie is in een stad als Breda met een club van onze omvang?

Diep en diep triest

27   22  
Jf

Waarom zouden de Amerikanen ons naar de klote helpen. Omdat ze ook aan andere dingen denken?

128   16  
Dun Diëe

Wel een beetje jammer dat er een pan-europese volksopstand nodig was om eindelijk een beetje glasnost te krijgen van zowel van Aalst als CFG. Maar dit is beter dan niks.

53   23  
Coen

Ik heb net de selectie van Troyes AC en Lommel eens bekeken en daar word ik niet vrolijk van. Lijkt me logisch dat er een fatsoenlijk plan wordt gepresenteerd. Centen ontvangen voor een beter trainingscomplex of spelersbudget op te hogen altijd welkom maar belangrijk om het eigen technisch beleid te mogen voeren. Dus Max 3-4 spelers van city en verder gewoon zelf doorselecteren. Liefst met Ton Lokhoff en eindelijk een keer een fatsoenlijke directie.

25   15  
GB

Mooi hoe de mensheid tegenwoordig werkt. Van Aalst schrijft een brief en velen zien dit als een openbaring, mensen, geloof dit nou toch niet, net zo goed als dat je de Amerikanen en Vrolijk niet op hun woord moet geloven

Wat we moeten geloven zijn weldoordachte, uitgewerkte plannen met financiële onderbouwing. Kennelijk zijn die er nergens. De Amerikanen zijn de enigen die qua financiën alles hebben opengegooid, maar wat daaruit zou blijken is ook niet. duidelijk. Feit is wel dat zij het gedaan hebben. Hoe moeilijk kan het zo ver in dit proces nou zijn voor zulke grote partijen, om A een goed plan neer te leggen, B rekening te houden met de geledingen binnen NAC? ( dat de weerstand City verbaast is gewoon absurd, dan heb je geen onderzoek gedaan, net als dat de Amerikanen zich niet zouden moeten verbazen over het niet even neerzetten van nieuw vastgoed).

U zijt gegroet!

108   51  
Robbie

Iedereen die ooit betrokken is geweest bij een overname weet dat de koper de verkoper het hof maakt. Dit gaat veel verder dan velen denken. Op t moment dat de aandeeltjes verschoven zijn vallen de maskertjes van het gezicht en wordt t eigen spel gespeeld. Dus dit zal zeker een prima presentatie zijn met als de doel de emotional bankaccount van de twijfelaars vol te storten en zieltjes te winnen. Echter, de eigenaar blijft een sjeik uit een land waar niets ontziend met andersdenkenden wordt afgerekend. In mijn ogen is dit feit alleen al een no-go. Sponseren van dergelijke figuren kan en mag niet. Moreel totaal verwerpelijk. Tweede aspect is het voetbal. Men kan roepen wat men wil maar met city is de eigen opleiding passé. Het zal in naam bestaan zodat er elftalletjes zijn om de pubers en jong volwassenen van city een plekje te geven. Voertaal engels, pas laat in augustus weten wie wel/niet komt, geen regionale helden meer. Verwacht niet te promoveren en als dit wel gebeurt is de weg terug naar de KKD net zo snel gevonden. Europese CFG zijn er allen absoluut niet beter van geworden. Het wordt een handelshuis van voetballertjes aangestuurd door 3e/4e echelon managers van city. Kortom, als er een alternatief komt dat financieel dit bod kan matchen, meer eigen smoel en autonomie brengt, zelfstandigheid waarborgt, jeugdopleiding verder versterkt en mij/ons het gevoel geeft onderdeel te zijn van een bijzonder cluppie……….teken ik er direct voor.

44   28  
Jaap Aap

CFG kan nog 100 presentaties maken…
“You never get a second chance to make a first impression….”

13   9  
Tommie

@Jaap Aap Ze maken toch hun eerste presentatie openbaar? Of heb ik iets gemist?

18   9  
Nonkel Frans

Goed geregeld mannen.
Maar de presentatie zal niet volledig zijn zonder achtergrond info over de eigenaar van de city group. Zie hier bijvoorbeeld een informatief artikel:

https://emiratesleaks.com/may-not-know-mansour-bin-zayed-one-corrupt-rulers/?lang=en&amp

En onthoud het is uiteindelijk niet aan de supporters maar aan onze vertegenwoordigers in Stichting Noad om wel of niet te kiezen voor deze club.
Als de Stichting tegen CFG is dan zal zij met alternatieven moeten komen.
Mogen die alternatieve partijen hun presentaties dan ook in het openbaar delen met de supportersgeledingen? Anders is het geen level playing field toch?



24   19  
076

@ robbie

Ik ben tegen een overname door City vanwege onze historie en omdat onafhankelijk wil blijven met NAC supporter(s) als eigenaar

Maar het is onzin dat City KKD wil. City moet geld verdienen binnen NAC. je mag straks nog maar 6 spelers verhuren als club -ook City zelf- en dus moeten ze clubs hebben waar ze spelers kunnen ontwikkelen en verkopen. Terughalen kan niet (of ze moeten City 1 halen. Ze moeten dus vanuit NAC verkocht worden. Daar is eredivisie voor nodig.

NAC zal sportief echt naar een hoger niveau getild worden. Ze kunnen niet anders. Anders kunnen ze niet verdienen.

Maar dan nog ben je wel je club kwijt. En Bredase talenten zullen inderdaad wel extreem goed moeten zijn om nog in het eerste te komen.

46   22  
GJ_NAC

Ze kunnen lullen wat ze willen en de mooiste powerpoint ter wereld voorschotelen, toch verkoop je bij CFG je ziel aan de duivel.

Ik wil mijn club terug en niet als handelshuis van Sjeik "Man Snor" die vriendjes heeft Als Putin en Assad.

Dit druist tegen alles in waar NAC voor staat!!!

21   14  
Jaren90

Voor alle pro city mensen... Lees dit stuk even aandachtig door...
https://www.footballparadise.com/man-city-sportwash-battle-for-equality/

9   51  
Cees-2

Ik lees specifiek, dat jullie "namens alle" supporters met CFG wilden praten! Hoe hadden jullie gedacht dat te gaan doen? Of moet ik "alle" in een andere context lezen? Want "echt" voor alle, lijkt me op voorhand onmogelijk. Graag uitleg, mogelijk heb ik iets gemist.

P.s.: Mocht alle, alleen maar voor een bepaalde groep gelden. Geeft dat overigens zwaar te denken. Nogmaals, graag duidelijkheid hierover.

23   13  
Maarten

Presentatie betreft financiële perspectief dat geloof ik allemaal wel maar het verkopen van je club aan een partij met " vies" geld dat staat me niet aan. Laat Vrolijk het maar klaren. Ik verwacht geen gods wonder van die man maar nooit een bedenkelijke buitenlandse partij

13   5  
Martinus

Tja, heeft het zin om de plannen te tonen als een behoorlijke groep per definitie tegen is, vanwege de achtergrond van de eigenaar, vanwege de identiteit van de club?

Ongeacht of je er ook zo over denkt, veel supporters gaan niet van mening veranderen, al is het plan op papier perfect. Ik vind het goed dat zaken openbaar worden, maar ik betwijfel of je er nog een deel mee kan overtuigen.

30   68  
Cees-2

Ik heb bewust net e.e.a. gecheckt. De duimpjes naar boven werkten bij mijn mening niet!, De overigen wel. Mogelijk was het het moment, maar realiteit. Nu druk ik op duimpje omhoog, gaat de teller echter omlaag.

25   49  
Johnny1912

Dit bericht baart mij erg veel zorgen. Deze supporters denken zo wat dat ze meer en beter zijn dan andere supporters. O wat hebben ze het druk en wat zijn ze met NAC bezig.

En dan nog de zinnen wij zaten dus niet namens ‘alle’ supporters. Wie denken jullie wel niet wie jullie zijn. Als er iemand namens alle supporters zou mogen spreken dan hoop ik toch zeker niet dat ze een losertje uit front kiezen of een snuifduif uit de locos. Maar dat ze wel verstandigere personen uitkiezen. Want wat zetten jullie ons voor gek om je zo te gedragen laatste week!!

22   52  
Cees-2

Uiteraard check ik nog even e.e.a. Weer duimpjes, maar van mij mag je die duimpjes in je ..................steken. Sorry hoor, maar wat een soap op dit gebied. Geef eens uitleg hierover, als dat mogelijk is? Vast niet. Dus in de toekomst, scheit aan die duimpjes, een wasse neus.

26   10  
Barbapapa

@Martinus

Voor mij persoonlijk kunnen de plannen van City me inderdaad gestolen worden. Als ik zie waar we in terecht komen en hoe het onze potentiële broertjes en zusjes vergaat dan hoeft dat voor mij gewoon niet. Mensen die denken dat het bij ons anders zal gaan vind ik naïef. Daarnaast heb ik het nog niet eens over de sjeik waar ook genoeg argumenten tegen zijn.
Buiten dat CFG centen heeft zie ik geen enkel lichtpuntje.
Gisteren in de gegenpressing vertelde de journalist uit België precies alles waar ik bang voor ben als CFG ons NAC overneemt. Dan kan een presentatie me gestolen worden!

25   9  
Becherovka

Altijd dat gezeik over de duimpjes. Zullen van Aalst en City Group ook achter zitten. Het gaat hier potdomme om een supportersite alsof je mening hier zoveel uit maakt.. Get a fucking grip on reality..

De plannen van CFG maken niet uit denk ik. Belangrijkste vraag voor mij is; wie gaat de gaten dichten. Van Aalst zinspeelt in zijn brief op meerdere tegenvallers die nog op de loer liggen. De verkoop van Seuntjens is alleen maar bedoeld om een deel van het gat te dichten.

Het zou me niets verbazen dat als deze deal afketst, we met een dreigend faillissement te maken gaan krijgen.

24   10  
Lezen

@cees2 @johnny

Er staat toch dat ze uitdrukkelijk NIET namens alle supporters er zaten maar alleen namens hun geleding?

14   45  
Johnny1912

Lezen

Doe niet zo dom gozer. Wij hebben het erover dat hun überhaupt al het idee in hun hoofd halen dat hun daar namens alle supporters kunnen zitten.

Dit hoeven ze niet meerdere keren aan te geven in hun domme nikszeggende bericht. Wie denken ze wel niet dat ze zijn dat ze door de toekomstige eigenaar moeten worden uitgenodigd? Nadat ze dat in het begin ook meerdere keren aangeven.

11   7  
Tonn

@lezen
Alleen op eigen titel. De supportersvereniging heeft de leden niet geraadpleegd over welk statement dan ook dat ze ondertekend hebben. En dat is niet namens hun geleding.

24   3  
Lezen

@johnny

Volgens mij heb je het verkeerd om. City merkt weerstand. Schrikt van weerstand en wil met charme offensief de geledingen voor zich winnen door ze uit te nodigen en hun plannen te presenteren. Daar kunnen zij weinig aan doen lijkt me. Ze hebben júist niet het idee daar namens alle supporters te zitten. Ze zitten daar namens zichzelf.

24   14  
Nonkel Frans

Wat rijmt er op Sjeik
Wat rijmt er op Mansour
Wat rijmt er op Vriendjes
Wat rijmt er op Assad
Wat rijmt er op Dollars
Wat rijmt er op Boten
Wat rijmt er op Olie
Wat rijmt er op Crimineel
Wat rijmt er op Wasmasjien
Wat rijmt er op Kompas
Wat rijmt er op Fatsoen
Wat rijmt er op Eer
Wat rijmt er op Hart

Maar bovenal wat rijmt er op Fout?
FOUT dus.
FOUT FOUT en nog eens FOUT.

Verder wel netjes houden he mannen deze vrijdag, de tekst op de spandoeken.

20   8  
Barbapapa

@Johnny

Ze kunnen het ook nooit goed doen. Eerst zeiken dat ze niet namens jou mogen spreken en dan geven ze dat aan niet te doen en dan is het weer niet goed.

Ben je dan bewust de boel aan het opjutten of niet?

Zonde dat de discussie daar over gaat. We hebben het niet meer over wat voor goeds/slechts een overname van CFG kan brengen. Heb soms het idee dat mensen zeggen om voor CFG te zijn om zich zogenaamd te verzetten tegen loco’s, clubraad, BSR etc….

De aandacht gaat hierdoor van de echte discussie af. Hoor graag van deze mensen een argument waarom city groep goed zou zijn voor NAC. Iets anders als centen heb ik nog niet gehoord.

32   13  
Bou

Ik vind dat we de diverse geledingen dankbaar moeten zijn. Ondanks de afkeer tegen een overname, hebben zij toch de tijd genomen om naar dit gesprek/presentatie te gaan.

City wordt de doodsteek voor NAC. We zullen een ordinair handelshuis gaan worden en krijgen wss alleen maar spelers zonder ervaring. Denk je nou echt dat het City ene reet interesseert waar NAC staat? Die kijken alleen maar naar de ontwikkeling van de spelers met het oog op verkoop.

15   9  
Nonkel Frans

Sorry vergeet ik de belangrijkste nog :

Wat rijmt er op Hebzucht?

Maakt er maar heel veel nette, maar wel superstevige stellingen van mannen.
Namens mij alvast heel veel dank.

Hup NAC!
Club van toffe jongens.

21   10  
Barbapapa

@Bou

Precies dat.

Waar iedereen ook aan voorbij gaat is dat het beleid van CFG is dat je de eerste 3 jaar verlies mag draaien. Bij Lommel bijvoorbeeld 7 miljoen per jaar en dat voor 3 jaar. Daarna zou er winst gedraaid moeten worden. Wat gebeurd er als NAC de komende twee/drie jaar 7 miljoen verlies zou draaien en de sjeik aangepakt gaat worden voor bijv. sportwashing en de clubs van de hand moet doen. Dan is NAC toch echt niet meer te redden?

32   3  
PietP

@Cees-2
Als de pagina wordt geladen wordt op dat moment de stand van de duimpjes opgehaald.
Na het drukken op een duim omhoog of omlaag, wordt opnieuw de actuele stand opgehaald.
Tussen het laden van de pagina en het indrukken van jouw duimpje kan de stand dus al veranderd zijn. Zo kan het dus dat na een duim omhoog de stand lager is, omdat anderen al meer duimpjes omlaag hebben gegeven in de tussentijd.

Maar blijf verder geloven in een complot van BSR tegen jou. Dat is veel makkelijker natuurlijk.
Dan hoef je ook niet na te denken over waarom andere bezoekers jouw mening niet delen.

33   13  
Dn Bruun

We willen gewoon niet in zee met een oliesjeik uit de Emiraten omdat het moreel en etisch gezien niet oke is. Punt.

28   27  
De baviaan

Mannen, ik begrijp goed dat iedereen het beste voor heeft met zijn voetbalclub.
Echter wees nou eens eerlijk.. het is toch al jaren een hele grote puinhoop. Bij a elke Td of Ad kan er niks van althans zo vinden de supporters in diverse clubjes. Trainers zijn ook niet voldoende beoordeeld.. En zo rollen we telkens over elkaar heen naar de afgrond.
Bn destem met Y Janko breekt ook meer af dan ook maar iets toe te voegen.

Ik vind juist dat Manders en de grote aandeelhouders het wel goed doen om de toekomst van Nac positief veilig te stellen.

Iedereen in podcasts maakt zichzelf heel belangrijk zonder het echt te zijn.

Hou toch eens op, kom lekker naar het stadion, juich voor je club schreeuw ze naar de overwinning en consumeer veel heel veel bier. Daar help je de club mee maar hou aub op met zeveren en zeveren..

10   5  
John de Beuker

Het valt zeer te prijzen dat de geledingen het voor elkaar hebben gekregen dat de presentatie can CFG openbaar wordt! Op die manier kan iedereen een eigen beeld vormen.

Ik blijf evenwel zeggen: deze presentatie kan toch niet meer dan een beginnetje zijn? Zonder uitgebreid en degelijk plan lijkt mij dat de verschillende groepen niet akkoord gaan met een overname.

23   16  
gedoe

Ik was eerst neutraal, maar hoe meer ik er over lees hoe sterker het tegengevoel wordt.
Brief van vAalst maakt het allemaal nog erger.

Laat die Powerpoint zitten en stop maar gewoon met CFG.

19   10  
NAC!!!

Gaat City de cultuur volledig bewaren en respecteren? NOAD op het veld, spelers afleveren die trots zijn om voor NAC te mogen spelen, die willen gaan voor de supporters, die dan de volle steun krijgen van een kolkend stadion???
En stabiel in de eredivisie zijn!!! Zonder degradatie of handelshuis??!

Ik ken het antwoord al…..

Doen ze nergens, dus nu ook niet!!

25   9  
Ibio

Heeft iemand een idee hoe het is bij Troyes.?
Is het daar net zo als bij Lommel? Of is het daar anders geregeld Troyes speelt al een paar jaar stabiel in Franse hoogste divisie.
Heeft iemand daar toevallig een bevriende journalist?
Selectie daar is overwegend Frans.

Ben daar erg benieuwd naar

17   12  
pao

Wat een gezeur alsof spelers als angelino..mari...garcia met tegenzin met tegenzin in breda voetbalde maak gewoon een contract op dat 60% van de spelersgroep nederlands moet zijn. en hub Nac City

Wie de club ook koopt je hebt niks te vertellen wie betaald bepaald.

25   7  
Nonkel Frans

@ Ginnekense naccer ben je al bij Vrolijk geweest om hem in zijn gezicht uit te schelden.? Waarschijnlijk niet.

Ja hij is een van de weinige grote in Breda die zijn nek uitstak in dit proces. Dat siert hem.
Straks redt hij de club en dan mag jij weer lekker brallen op de tribune. Wees eens dankbaar gast en let op je woorden.

In deze kritieke fase helpt deze lelijke stemmingmakerij echt niet.

20   14  
Braze

Niets lees ik over de city clubs/bemoeienis in Newyork en Melbourne, dat zijn grote clubs.
Lommel was en is een dorpsclub die ook in België weinig voorstelde en voorspelt.Minder dan RBC.
Troyes moet opboksen tegen Lille, een stadje tegen een metropool
NAC is met zijn achterland en achterban en zijn verleden veel interessanter voor voetbalbolwerk city.
Natuurlijk moet bij de verkoop NAC bedingen dat de club geen vreemdelingenlegioen wordt met een dagelijkse leiding die niks van Nederland begrijpt.
Voetballers zijn passanten die komen en gaan ook nu bij NAC.

30   23  
Nachoreca1

Je moet jezelf toch wel heel geweldig vinden als je de city group in twijfel trekt ... wtf!! Wat een irritante betweters hier. Alsof we er überhaupt iets over te zeggen hebben. Net wat iemand stelt...60% city spelers en de rest eigen inbreng...rap afwerken en verder.... welke eigenaar ook, niemand zal het goed doen hier... de slimste mens 2.0....pfffff

14   9  
Wanny

@ Braze

Dat maakt allemaal weinig uit. Waar het om gaat is de vraag of je als NAC onafhankelijk wil blijven, of dat je onderdeel wil uitmaken van een grotere club. En als je onderdeel wil uitmaken van een grotere club, of het dan erg is dat de centen van een dubieus figuur komen.

21   11  
Chris W.M.

@Ibio

Troyes is afgelopen seizoen pas gepromoveerd. Dus "Troyes speelt al een paar jaar stabiel in Franse hoogste divisie." is niet aan de orde.

Puur van de buitenkant; Troyes is de afgelopen 8 jaar 3 keer gepromoveerd waarvan de laatste keer (afgelopen zomer) onder CFG. Spelen dus eigenlijk al tijden zo bovenin Ligue 2 en onderin Ligue 1 mee. Staan nu ook 15e op 2 punten van de nacompetitie plekken, dus kunnen er ook zomaar weer uitvliegen. Je zou eigenlijk verwachten dat CFG na de promotie door zou pakken om te voorkomen dat Troyes in de problemen zou komen. Maar zoals je ook bij Girona ziet hebben ze dat niet gedaan.

11   9  
Wanny

@ PAO

De supporters zijn juist degenen die betalen. Zonder supporters geen entreegelden, geen televisiegelden, geen horeca, geen merchandise en het heeft dan voor sponsors ook geen zin om er geld in te steken. Al het inkomende geld bij NAC is er omdat er 18.000 man op de tribune zit. Als die vanaf morgen niet meer komen drogen de inkomsten op.

15   9  
n@©

Het is toch wel erg voor al die geledingen dat ze zo veel tijd in NAC moeten steken en dat ze balen dat er supporters zijn die een uur na de presentatie al durven te informeren wat er precies is verteld. Iedereen zat er natuurlijk ook puur voor zichzelf en niemand voor de rest van de supporters. In deze cruciale fase van het verkoopproces heb ik daar alle begrip voor.

31   34  
Johnny1912

Chris

Je verdraait alle zaken flink in het nadeel van de City group merk ik de laatste dagen flink. Er zitten zelfs onjuistheden in en kijk aub naar de feiten.

Stop een keer met Girona aan te halen Chris. Girona is geen volledig eigendom van de groep dus totaal geen vergelijkingsmateriaal. Kap dus met onjuistheden te verspreiden in je voordeel.

Je roept ook constant Lommel dit, Lommel zus, Lommel zo. Lommel is in niks te vergelijken met NAC. Zoals ik iemand al heb zien melden. Dat kun je beter vergelijken met Rbc, niet met NAC. Tevens was Lommel een dood en begraven clubje. Kap dus met Lommel aanhalen. Is ook een gevalletje onjuistheden verspreiden in je voordeel.

Kun je nu aub beginnen met verhalen over Troyes en de andere clubs in de city group die volledige eigendom zijn van de city group. Deze clubs staan momenteel als een huis en allemaal goed ervoor. Troyes heeft een prima selectie en de eigen identiteit gehouden. Veel Franse spelers, spelers die prima aankopen zijn en dat aangevuld met huurspelers wat talenten zijn. Daar zullen Barkers bijzitten, maar ook Florinis.

Ik ben totaal niet voor de overname van de city group. Maar ik kijk wel graag naar feiten en niet naar fabeltje die door ene Chris Wm wordt rondgeslingerd als propaganda. Dus nu aub met feiten over de andere clubs komen ipv Lommel en Girona die totaal niet zijn te vergelijken met NAC.

54   29  
naxioma

Na het horen van de podcasts en het lezen van alle reakties is duidelijk dat de supporters zich hebben ingegraven in hun posities zonder nog onbevoordeeld en objectief te kunnen zijn. Met name de tegenstanders van de overname door CFG gedragen zich steeds meer als de viruswappies door alleen nog maar het negatieve te zien en dit uit te vergroten. In mijn vriendenkring kan ik geen fatsoenlijk gesprek meer hebben met met name de tegenstanders van de deal. Bij hen ontbreekt volkomen het relativeringsvermogen en de onderzoekende en constructieve houding om tot een vergelijk of oplossing te komen. Nu wordt het vizier gericht op de City Football Group, maar als deze is afgeschoten, dan zal men los gaan op de dan voorgedragen partij. Dat zit nu eenmaal in het DNA van de "die-hard" NAC supporter. De "die-hard" NAC supporters lijken nu een eenheid te vormen, maar hier zal niets meer van over zijn als andere plannen of kandidaat-kopers worden gepresenteerd. De "die-hard" NAC supporter moet zich vooral beperken tot bier drinken en kut roepen, want inhoudelijk komt ze helaas niet veel verder. Kun je je voorstellen wat er gebeurt als bij NAC de supporters meer invloed krijgen, bijvoorbeeld via Ons NAC en/of Karel Vrolijk? Dan gaan ze al bier drinkend, ruziënd en zingend ten onder. Precies zoals Harry van Roosmalen treffend verwoordde in de Korte Corner.
Primair doel van elke betaald voetbalorganisatie is om zo goed (en aantrekkelijk) mogeljk te voetballen en te presteren. Uiteraard met behoud van kernwaarden en cultuur van de club. De combinatie City Football Group en NAC Breda kan een fantastische combinatie zijn, als NAC kan profiteren van het voetbalnetwerk, de expertise en investeringen van City Football Group met behoud van wat onze club zo uniek maakt. Indien er vrees bestaat dat NAC haar identiteit kwijtraakt en de kernwaarden en cultuur onder druk komt, dan probeer je GVD te onderzoeken en te concretiseren wat voor ons zo belangrijk is en daar reëele, keiharde en afdwingbare afspraken over te maken. Dan kan het gaan over investeringen in de club, aantal huurspelers, doorstroming van eigen jeugd, samenstelling directie en technische staf, inspraak/consultatie van supporters, communicatie, open karakter van de club, vrijheid van meningsuiting, whatever. Als hier geen goede afspraken over gemaakt kunnen worden dan zij dat zo en dan houdt het op, hoewel ik dat zelf een enorme gemiste kans zou vinden. Een serieuze partij op basis van foutieve aannames en zonder serieuze poging tot onderzoek, afspraken en overeenstemming de deur wijzen is onprofessioneel en onbeschoft en heeft geen pas.
Al met al vrees ik dat NAC aan haar eigen supporters ten onder zal gaan. En als vrijdag de supporters spreekkoren aanheffen richting bijvoorbeeld Wim van Aalst met teksten als "en laat je club maar in de steek....", besef dan maar dat deze supporters het eigenlijk over zichzelf hebben. Met deze die-hard supporters zijn we ten dode opgeschreven.

24   22  
Wanny

@ NAXIOMA

Ik snap je punten, maar voor mij is de grens dat je als club eigendom wordt van een andere club.

Dan is het bestaansrecht voor mij weg en kun je beter de poort op slot doen. Want dan is er voor mij niks meer om trots op te zijn. Al spelen we zoals nu kut en staan we heel laag, het blijft mijn club. Als een andere voetbalclub hier de dienst uit gaat maken, is dat voor mij weg.

Misschien is dat naief en niet met de tijd mee gaan, maar zo voel ik het.

13   7  
ome cor

Allemaal een lintje

10   20  
gjoewie

Nax > Harry B.D. en Marcel van Roosmalen zijn niet hetzelfde... ;-)

Wanny > Eigenlijk verwoordt jij de kernwaarde waarvoor we staan. Het mag een k*tclub zijn, maar het is wel onze club.

Al gaan we volgende jaar onze uitwedstrijden in hemelsblauw spelen, het blijft onze club. Al noemen ze het stadion volgend jaar Etihad-stadium, het blijft onze club. Al heten we volgend jaar NAC Breda City, het blijft onze club.

Maar het is wel zo dat we 7,1 miljoen nodig hebben om Van Aalst c.s. af te kopen. En tot dusver is CFG de enige partij die dat bedrag op tafel legt.

Verkijk je niet op de beloofde 20 miljoen van de Amerikanen, want die Amerikanen zijn er wel, maar die 20 miljoen niet. En geloof me, als die 20 miljoen er wel waren, dan hadden ze niet anders gehandeld dan CFG doet. Gedurende drie jaar geld erin pompen, daarna moet de club op eigen benen blijven staan. CFG zal in dat geval een iets langere adem hebben dan de Amerikanen, ook omdat ze kennis en ervaring leveren. En nog wat huurspelers.

Zoals we destijds blij waren (moesten zijn), dat Van Aalst c.s. ons gered hadden, zo zullen we nu blij moeten zijn dat CFG bereid is ons te redden. Want de vergelijking met Lommel gaat wel degelijk op: we zijn nog net niet dood, maar we liggen wel op de IC aan het infuus.

Neemt niet weg dat de hele overnameprocedure aan alle kanten rammelt. Niemand is integer geweest. Dat zal Van Aalst ook moeten erkennen. Exclusiviteitstermijnen (wow, dat gaat scoren bij Wordfeud!) werden opgeschort naarmate de partijen serieuzere interesse toonden. Dus denk ik dat hij nu ook wel water bij de wijn kan doen en een laatste bod van Karel Vrolijk en nog wat bevriende sponsoren kan afwachten. En accepteren.

21   15  
Tonn

Het is tekenend dat Yadran Blanco vanochtend in de Stem over de brief aan de aandeelhouders, van alles citeert maar de eerste alinea weglaat en zelfs niet benoemd. Hierin wordt namelijk o.a. gesproken over de negativiteit rondom de club , die de fans en supporters schade toegebracht heeft. Yadran heeft partij gekozen en zal er alles aan doen om dit voort te zetten. Hij kan niet meer terug en gaat mee in de malaise die nog enorm veel kopij voor hem gaat opleveren . Zijn hoofdredacteur die de koppen boven het artikel zet heb ik eerder uitgelegd gekregen, probeert het artikel nog enigszins te objectiveren met de kop : “ hun netwerk beste garantie voor eredivisie.
Mensen laat je ogen eens opengaan. Er wordt gespeeld met de belangen van NAC voor eigen gewin en ego.

2   11  
gjoewie

etiRat-stadium! 8-)

24   14  
Spongebob

Je kan allemaal tegen city zijn en hele verhalen schrijven hier waarom niet.

Maar er komt werkelijk niemand met de juiste oplossing ….kom zelf met geld zodat jullie het voor het zeggen hebben.

Zoals Naxioma schrijft, ga aan de slag met goede afspraken maken en accepteren ze dat niet … dan is het idd niet de juiste partij.

Er zal nu toch iets moeten gebeuren en men kan blijven roepen nee geen city maar werkelijk niemand kan zijn nek uitsteken.

Ja vrolijk stak z’n nek uit maar je zorgt toch eerst dat voldoende investeerders hebt voordat je een bod gaat doen.
Nee eerst een bod doen zodat hij eigenaar is en dan zien we wel wie mee wil investeren.
Zo werkt dat toch ook niet.

Ik ben zeer benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Ik ben niet voor en niet tegen maar er zullen hele goede afspraken gemaakt moeten worden en die goed op papier zetten.

11   10  
Wanny

@ SPONGEBOB

Ik kan alleen mijn mening laten horen, aangezien ik helaas niet de centen heb om de club over te nemen.

Op de achtergrond zullen er ongetwijfeld mensen bezig zijn om alternatieven in de steigers te zetten.

18   19  
Wanny

@ GJOEWIE

Je vertaalt het precies andersom.

Als de sjeik van Manchester City hier de dienst uitmaakt is het mijn club niet meer. En zal ik ook niet meer komen. Zou jammer zijn na zoveel jaren, maar het is dan niet anders.

20   19  
Chris W.M.

@Johnny1912

Alles wat ik noem over Lommel, Girona en Troyes zijn feiten die iedereen met een internetverbinding kan controleren. Zie dus niet in waarom ik daarmee op zou moeten houden.

"Dus nu aub met feiten over de andere clubs komen i.p.v. Lommel en Girona die totaal niet zijn te vergelijken met NAC." Dat is een beetje het probleem beste Johnny, andere clubs kun je niet met NAC vergelijken. Clubs uit India, Australië en Amerika spelen in competities die in niets te vergelijken zijn met het niveau in Europa. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat je in die landen met een beetje structuur aanbrengen met elke club mee kunt spelen om de prijzen. Dus dat New York en Melbourne weleens een titel gewonnen hebben zegt mij niet zo veel, Europese clubs kun je in mijn ogen veel beter vergelijken.

Het gaat ook niet specifiek om Lommel, Girona of Troyes. Ik constateer enkel dat, als je de resultaten van de afgelopen 8 jaar neemt, geen van de drie clubs significant beter is gaan presteren na te zijn overgenomen door City. Of dat nu een volledige overname is of voor ongeveer de helft zoals bij Girona.

24   17  
Da Pope

@Naxioma

Het is simpelweg niet waar dat tegenstanders van de deal met City geen fatsoenlijke argumenten hebben. Je lijkt blind voor argumenten, die niet in jouw visie op de werkelijkheid passen.

Het is in mijn optiek tamelijk eenvoudig om een plan te schetsen, dat zowel recht doet aan de clubcultuur als aan de wens om sportief het maximale uit de club te halen. Niemand ontkent dat de City Football Group veel kennis, expertise en goede voetballers in huis heeft. Hun voetbaltechnische plan zal waarschijnlijk prima aanknopingspunten voor de toekomst bevatten. Maar het is in mijn beleving gewoonweg onjuist om te stellen dat alleen City NAC naar een succesvolle toekomst kan leiden. Er is wat mij betreft geen enkel hard bewijs te leveren voor die stelling.

Ik definieer een succesvolle toekomst overigens als: Een stabiele financiële basis met voldoende reserves om (sportieve) tegenvallers op te vangen en bij voorkeur een vaste klant in de Eredivisie zijn. Ik denk dat je toekomstige degradaties nooit helemaal uit kunt sluiten en dat is wat mij betreft ook niet per definitie een ramp.

27   41  
Johnny1912

Chris

Deze reactie bewijst dat we je voortaan propoganda Chris kunnen noemen.

Alleen de clubjes uitkiezen die volgens JOUW mening het meeste te vergelijken zijn met NAC. Jij bepaalt dus dat alleen Europa te vergelijken is? Je moet gewoon elke club meenemen in je vergelijking Chris, niet alleen de clubs die jou goed uitkomen.

Troyes is er beter op geworden met eigen identiteit. Waarom zouden wij dat niet kunnen? Wij bewaken toch de NAC identiteit? Zolang de city group een plan heeft en al onze kernwaarde respecteert kan Stichting Noad er niet voor gaan liggen. Dan worden ze gesloopt in de rechtbank.

Lommel is nog een slechtere vergelijking met NAC dan een club buiten Europa Chris.

8   21  
Bwienet

Willen Tiësto en Hardwell niet wat geld in NAC pompen :D

24   18  
N1912

Naxioma, hulde voor jouw reactie. Vinger op de zere plek. Ratio boven emotie en een constructieve houding aannemen in plaats van een destructieve, dat is de enige manier hoe we verder gaan komen in dit hele overnameproces. Of dat nou met de City Group of met een andere partij is.

Uiteindelijk gaat het wel over de toekomst van NAC hier. Misschien moeten we de emotie iets meer bewaren voor op de tribune als de scheids weer eens een ongelooflijke hondenlul blijkt te zijn. Laat City gewoon met hun verhaal komen. Kunnen we het daarna altijd nog affakkelen, maar dan is het tenminste wel op basis van concrete inhoud.

25   21  
Chris W.M.

@Johnny1912

Hoezo is Troyes er beter op geworden? De afgelopen 8 jaar 3 keer gepromoveerd waarvan de laatste keer onder de vlag van CFG. Staan nu 2 punten boven een na-competitie plek en 6 boven een directe degradatieplek. Als ze nu in de middenmoot hadden gestaan en al veilig waren, dan hadden ze iets gepresteerd wat ze de afgelopen 8 jaar niet gelukt is, en dat zou je dan niet los kunnen zien van de invloed van CFG. Maar dat is niet het geval.

De competitie waar Lommel in speelt is een lachertje Johnny. Toch krijgen ze het niet voor elkaar, ondanks dat ze Lommel volgepropt hebben met 'talenten' van over de hele wereld waardoor ze een salarishuishouding hebben van 7 miljoen, om voor promotie mee te spelen. Natuurlijk is Lommel als club niet te vergelijken met NAC, maar het feit dat het bij die club zo'n puinzooi is geeft mij niet het vertrouwen dat ze het bij ons wel even goed zouden doen.

Wil je wel even kappen met dat dreigen met een rechtbank. Dat slaat nergens op, gaat niet gebeuren, en is nog meer druk leggen op Stichting NOAD wat totaal niet nodig is.

19   39  
Johnny1912

@ propaganda Chris

Dreigen met naar de rechtbank gaan? Weet je wel wat dreigen betekend haha? Ik zeg alleen hoe het is, toevallig ken ik een persoon goed van Noad. Er kan alleen een overnameplan worden afgekeurd wanneer er niet aan de ‘kernwaardes’ wordt voldaan waar Stichting Noad voor zit om ze te bewaken. Wordt er aan al deze waardes voldaan kan Noad het niet afkeuren, doen ze dat wel worden ze afgemaakt in de rechtbank. De enige die druk op Noad leggen zijn types als jij, maar dat heb je blijkbaar totaal niet door omdat alles naar jouw zin moet zijn.

Conclusie bij Troyes= gaat dus prima in 1,5 jaar. Als ze ons binnen 1,5 jaar naar de Eredivisie kunnen leiden en we staan meteen op een plek boven de streep zou dat fantastisch zijn.

Kun je nu aub beginnen met de feiten over de andere clubs in de city group? Hoe staan die ervoor na de overname Chris? Of blijf je alleen volgens propaganda Lommel benoemen?

19   18  
Ibio

eens met naxioma

29   8  
knurft

@Johnny1912

kap nou eens met dat negatieve én op personen gerichte gedoe

mensen met een insteek zoals JIJ , die hebben NAC naar de afgrond gebracht waar we nu staan !!

discussies voeren is helemaal goed , mits binnen normen én waarden ..

iedereen mag zijn mening uiten en ventileren , maar alsjeblief wel met een beetje respect !

fijne dag nog

24   13  
Chris W.M.

@Johnny1912

Troyes doet niets anders dan dat ze de afgelopen 8 jaar gedaan hebben. Maar he, als je dit als succes aan de City Group wil toeschrijven, be my guest. Ik was pas onder de indruk geweest als ze direct de middenmoot in Frankrijk bestormd hadden i.p.v. vechten tegen degradatie zoals nu het geval is. En nogmaals, zoals ze in de afgelopen 8 jaar toen ze nog zelfstandig waren ook vaker gedaan hebben.

Lommel mag ik niet noemen als voorbeeld, want niet te vergelijken met NAC, maar van clubs uit India, Australië en Uruguay moeten de prestaties wel serieus genomen worden? Be my guest zou ik zeggen.

Je beschuldigde mij trouwens van onjuistheden en het verspreiden van fabeltjes. Kun je wat voorbeelden noemen?

9   5  
Barbapapa

@Naxioma

Die afspraken zouden er dan nu toch al moeten liggen en zwart op wit in de overeenkomst staan? Want als stichting NOAD groen licht geeft is NAC verkocht. Dan is de tijd van afspraken maken voorbij……

29   19  
Geelzwartwit

@chris WM en andere Lommel vergelijkers...

Als tegenhanger het verhaal van NewYork City.
Lees ook even het gedeelte community works (New York Maatschappelijk)
En denk ook even aan alle nieuwe NAC generaties nu en in de toekomst. Die vele gasten ook die nu zuipende studentjes genoemd worden die met de rug naar het veld staan. Kinderen die gewend zijn aan een voetbal wereld waar hun sterren tegenwoordig bij PSG of ManCity of ManUnited etc rondlopen. Nieuwe, oa kinderen, generaties die fan van Mbappe bij Psg zijn zonder zich af te vragen van wie die club is.


Ps. of je onderdeel van de City Group moet en wil zijn is voor iedereen persoonlijk nog steeds de vraag. Maar als je vergeleijking wil maken en eenzijdige waarheden puur vanuit je eigen voorkeur de wereld in slingert is dat niet de waarheid die staat voor - het beste voor NAC -

ManCity geniet niet mijn voorkeur maar het geniet wel mijn voorkeur om ook te denken aan de nieuwe generaties supporters - alles onder de 25 jaar. Waarbij Sydney een net zo'n grote held kan zijn als een dure onbekende speler.. in principe is dat bij NAC eigenlijk ook altijd al zo geweest. De echte NAC helden van weleer zijn op 1 hand te tellen. De meeste helden kwamen tot de dag van vandaag van buitenaf.

Salmon, Arnold, Bogdanovich, Ferer, Peto, Vidmar, Arveladze, Leonardo, Lurling, Dessers etc etc. allemaal niet uit Breda of eigen jeugd enz enz.

Sportief succes...lees dit:

New York City FC is the first and only Major League Soccer team to play in the five boroughs of New York City.
Since the Club’s incarnation in 2015, New York City FC (NYCFC) has cemented its status as a cornerstone in the landscape of one of the world's most competitive and proudest sporting cities. NYCFC was created for the City, offering a world-class soccer experience and a deep commitment to give back to New Yorkers through beautiful football, trailblazing spirit and football citizenship.

NYCFC came into existence as Major League Soccer’s 20th franchise on 21 May 2013 and debuted against Orlando City SC on 8 March 2015. Six seasons later the Club went on to be crowned 2021 MLS Cup Champions for the first time.



New Yorkers embraced their new Club with open arms from the start, with 20,000 season ticket holders in their inaugural season, as well as drawing an average attendance of 29,000 in their first year, making NYCFC one of the most well-supported teams in the league.

Majority owned by City Football Group, NYCFC plays its home games at Citi Field and at the iconic Yankee Stadium, which is also home to minority owner, the New York Yankees.

Spain’s record goal-scoring striker David Villa became NYCFC’s first-ever signing and captain on 2 June 2014, swiftly followed by Chelsea legend and former Manchester City midfielder Frank Lampard. A year later, in the midst of the Club’s inaugural season, FIFA World Cup-winning midfielder Andrea Pirlo became the third Designated Player in Club history.

Sporting Director, Dave Lee, and Head Coach, Ronny Delia, a three-time title winning manager at multiple European Clubs including Celtic FC in Scotland, have continued a legacy of beautiful football. They have continued to build a roster that boasts MLS and international veterans, as well as some of the United States' rising stars. In February 2020, they were joined by Nick Cushing, who was named assistant coach following a hugely successful six seasons in charge of Manchester City Womens Football Club, where he led the side to multiple titles.

In the 2021 Season, years after its formation, NYCFC won the biggest prize in US Soccer when they were crowned MLS Cup Champions after beating Portland Timbers on penalties in the Club’s first ever MLS Cup Final.



Denk aan opleiding (lokale talenten in de mix) en lees dan dit:

ACADEMY
Started in 2015, the New York City FC Academy has a goal of identifying, developing and producing the best local youth soccer players in the New York Metropolitan area. The Club’s program offers a professional and competitive pathway to the highest levels of the game for area boys and girls.

The Boys Academy has seen unprecedented success across domestic competition winning back-to-back U-19 USSDA National Championships in 2018 and 2019 becoming the first Club to ever do so at that age group. NYCFC’s First Team also features four Homegrown players including Joe Scally who was sold to German Club Borussia Monchengladbach last year in a move that featured the highest initial transfer fee paid for a 16-year-old MLS player in league history.

The Girls Academy Program provides an elite training environment for girls. In March 2019, NYCFC and World Class FC announced the formation of a new strategic partnership to create the NYCFC / World Class FC Girls Youth Academy commencing with the 2019/20 season. NYCFC and World Class FC combined resources to form one program and competes exclusively in the Elite Clubs National League (ECNL) across the U-12 to U-19 age groups. This new direction expands the Academy’s number of teams. The goal of this program is to develop national team level players and excellent student/athletes who will be able to compete at the top levels of collegiate soccer.




Denk aan NAC maatschappelijk... en dan breder... West Brabant, Zeeland... denk ook aan NAC streetleague.. enz enz.. en lees dan even dit:

COMMUNITY WORKS
City in the Community (CITC) NY – the 501 (c)(3) charity foundation proudly supported by New York City FC – was launched in New York City in December 2014 and currently serves 5,000 young New Yorkers each year. This builds on City Football Group’s long-standing tradition of community initiatives in NYC. In 2010, Manchester City FC and the UAE Embassy built a rooftop soccer pitch at PS72 (East Harlem’s Lexington Academy), and in 2013, NYCFC was officially launched on that same pitch. CITC NY uses the power of soccer to promote health, education and leadership development and create safe community spaces, where programming is free of charge. Core programming includes New York City Soccer Initiative (NYCSI) – a first-of-its-kind $3 million public-private partnership to build and maintain 50 mini-pitches across the City over five years – Soccer Bloc, Saturday Night Lights, Youth Leadership, and Healthy Hat-Trick and RoboSoccer. CITC NY has received national recognition in the United States and has been selected twice as a finalist for ESPN’s Sports Humanitarian of the Year Award. In addition, NYCFC was named 2016 and 2019 Major League Soccer Community Relations Team of the Year and Young Leader and Yasmine Sanchez was awarded the ESPN Billie Jean King Award.

Knip en plak komt uit deze pagina.
Het hele artikel lees je hier https://www.cityfootballgroup.com/our-clubs/new-york-city/
datum eind 2021


Bij Lommel ligt de bal blijkbaar anders dan in NewYork.
Lommel heeft ook 30.000 inwoners en is op groot voorspraak van Kevin de Bruyne aan de groep toegevoegd anders was zijn clubje failliet.

tekst van Verschueren die inmiddel verhuurt is;
Verschueren kiest voor ‘mooi verhaal’ van Lommel SK: ‘Ik ga de NAC-supporters zeker missen’
V19.000 supporters in het Rat Verlegh Stadion naar gemiddeld zo'n 2.000 supporters bij Lommel SK. Het zal even schakelen worden voor Arno Verschueren, vorig seizoen een vaste waarde bij NAC, maar onlangs overgenomen door Lommel SK. ,,We staan hier aan het begin van een mooi project.”

In Lommel is de situatie in ieder geval heel anders dan in Breda. Aantal toeschouwers, achterban. In Lommel moeten ze alles en dan ook alles nog opbouwen. Per direct ook het stadion. Dat lijken ze nu vooral te proberen met direct sportief succes door dure spelers/talenten te plaatsen. Dat dat niet direct werkt is logisch. Alle andere negatieve zaken die ook die clubwatcher aanstipt hoeven ook niet direct voor NAC te gelden. Vergelijk lommel met de situatie van TopOss wat failliet gaat. Een club waar alles op laag niveau is, en kleine achterban. Niet fijn maar logisch dat er dan vanuit handelshuisconstructie met geld en spelers gesmeten wordt om zo snel mogelijk in de eredivisie te komen zodat spelers geld opleveren. Lommel heeft nagenoeg geen opleiding meer... ManCity heeft de basis van onze opleiding al met kennis en geld gefinancieerd.... remember?

Lees ik het verhaal van Lommel dan lees ik het verhaal van RBC, Veendam, Wageningen wat gered is.

Lees ik NewYork City verhaal en leg ik het over NAC cultuur, voetbal, financieel, maatschappelijk, opleiding.

Dan heb ik als Bredanaar eerder wat met een stad als NewYork dan Lommel.. Etten-Leur is groter dan Lommel.

Het zijn allemaal appels met peren.

Of City de beste keus is? Ik weet het niet. Dat artikel over NewYork City belicht het in ieder geval ook van een andere kant.

En vooral als je aan nieuwe generatie supporters denkt.
En dat beste mensen is meer in het belang van geheel NAC ipv in puur eigen belang.

20   30  
Johnny1912

Propaganda Chris,

Je negeert mijn vraag. Je mag Lommel als voorbeeld gebruiken. Maar noem dan ALLE volledige eigendom clubs even. Kan je nu dus de feiten opsommen hoe het met die clubs gaat. De afgelopen week hebben we wel genoeg van Lommel gehoord.

Troyes doet het dus uitstekend. Je kan pas 1,5 jaar beoordelen Chris. Jaar 1 promoveren, jaar 2 lijfsbehoud. Uitstekende eerste stappen. Wat wordt jaar 3? Wordt jaar 3 lijfsbehoud is het iets waar wij voor NAC allemaal voor zouden tekenen. De identiteit van Troyes is volledig in stand gebleven. Daar is het allemaal toch om te doen? En sportief gaat het prima.

19   21  
Ouwe Spionkop

Als je nou iets niet wil is het een soort New York worden met die flauwekul.
Bovendien waardeloze competitie met veel uitgerangeerde voetballers die daar nog geld gaan cashen.
Heeft NOAD de City boys al naar terug over de plas gestuurd?

17   26  
Johnny1912

Bedankt Geelzwartwit

Kijk propaganda Chris, Lommel dus gered voor faillissement op verzoek van De Bruyne. Dat heb ik in jouw verhalen nergens gelezen? Waarom meld jij alleen de negatieve zaken? Voor mij is het nu een stuk duidelijker. Jij verkondigt alleen de dingen in jouw voordeel.

Waarom heb je het deel over de andere city clubs niet gemeld? Dat ze daar zo goed maatschappelijk bezig zijn en zo goed met de jeugdopleiding bezig zijn? Troyes 1,5 jaar kun je nog geen goed oordeel over vellen. Feit blijft wel dat het een top start is. Promotie en daarna lijfsbehoud is gewoon top en zouden wij allemaal voor NAC willen.

19   15  
Chris W.M.

@Johnny1912

Omdat jij het relevant vindt wat prestaties van clubs in voetbaltechnisch gezien ontwikkelingslanden zijn zou ik dat voor je uit moeten zoeken? Wat denk je zelf?

Hoezo is het relevant waarom Lommel is overgenomen? Welk punt probeer je nu te maken haha?

Hartstikke fijn dat Troyes een top start heeft. Net als ze 2 keer eerder in de afgelopen 8 jaar hebben gehad. Jij vind dat dit de verdienste is van City, ik zou het pas spectaculair gevonden hebben als ze nu in de middenmoot zouden staan. Dan pas kun je spreken van een positieve invloed en zou je de meerwaarde van City kunnen zien.

23   10  
PietP

@Geelzwartwit en SjonnieTokkie912
Dat stuk komt rechtstreeks van de eigen pagina van cityfootballgroup punt com.
Wij van WC Eend...

Prima dat je argumenten zoekt om voor een City deal te zijn, maar je diskwalificeert jezelf nogal op deze manier.

16   11  
naxioma

@Da Pope

Natuurlijk kunnen ook andere partijen dan City NAC naar een goede toekomst leiden. Partijen als Red Bull, Fosun Sports Group, etc hadden dit wellicht ook kunnen bieden. Zij hebben kapitaal, een goed internationaal voetbalnetwerk en een goede track record. Probleem is dat deze partijen nu niet in beeld zijn.
Mijns inziens zijn de Amerikanen, Vrolijk en Ons NAC niet de partijen die ons verder gaan helpen. Zij hebben geen ervaring in het runnen van een BVO en geen (internationaal) voetbalnetwerk. Zij kunnen misschien wel succesvol zijn bij clubs als Heerenveen, Heracles en AZ, maar niet bij NAC, omdat hier de druk van de buitenwacht vele vele malen groter is. Door hun gebrek aan ervaring en netwerk zullen zij per definitie vatbaarder zijn voor beïnvloeding van buitenaf met zwabberbeleid en aftakeling tot gevolg. Ik kan het helaas niet mooier maken.

11   4  
knurft

@ PietP

SjonnieTokkie912 🥳😂

dit mag op een tegeltje !!

14   4  
Barbapapa

Op andere continenten loont het CFG ook om clubs boven aan de pyramide te hebben. Ze kunnen daar dan de grootste beloftes uit die regionen binnenhalen. De clubs kunnen daar ook aan de championsleague varianten deelnemen zonder Man City in het vaarwater te zitten. Daar komen in de loop van tijd vanzelf weer opleidingsclubs zoals Lommel en Troyes in Europa.

Ik zie dat persoonlijk als een losse pyramide die CFG bezit. De voor ons interessante pyramide is Europa. Daar komen we maximaal op de vierde plek qua clubs. Dit omdat Frankrijk en Spanje hoger aangeschreven staan en de talenten beter getest worden voor het grote City.

NAC krijgt firstloners en spelers die gefaald zijn bij de teams boven je. Er is geen behoefte om bovenin mee te draaien in Nederland want die spelers die dat aankunnen gaan eerder naar Frankrijk of Spanje.

20   13  
Geelzwartwit

OW ja even een aanvulling:

Troyes
60.000 inwoners
Stadion capaciteit: 21.000
Toeschouwers tegen top 5 clubs: 17.500.
Toeschouwers tegen lagere clubs gemiddeld: 7500!!
Ranglijst: positie 15 van 20 clubs

Girona
100.000 inwoners
Stadion capaciteit: 9.282
Toeschouwers gemiddeld: 4500
Ranglijst: positie 4 - 2e divisie

Lommel
34.000 inwoners (Oosterhout 56.364)
Stadion capaciteit: 9.282
Toeschouwers gemiddeld: 1700
Ranglijst: positie 7 (van 8) - 2e divisie

Breda
180.000 inwoners
Stadion capaciteit: 19.000
Toeschouwers gemiddeld: 17.000
Ranglijst: positie 9 - 2e divisie


Breda is geen Lommel, Girona, Troyes
NAC is geen Lommel SK, Girona City, Troyes City
In de gegevens zie je dat de toeschouwers/inwoners alleen al hele andere verhoudingen geven mbt achterban, betrokkenheid, opkomst


City Groep kan, mag en hopelijk zal NAC niet met die clubs over 1 kam scheren. De NewYork City template biedt dan meer perspectief.

https://www.nycfc.com/news/five-points-a-taste-of-success
Voor wie mijn eerdere post niet gelezen heeft.

Veel wijsheid een ieder wederom

3   4  
Nacdictive

Eigenlijk slaat de Baviaan wel de spijker op de kop!

20   8  
Wanny

@ NAXIOMA

Interessant zijn de clubs die je noemt. Waarom spelen Heerenveen, Heracles, Go Ahead, PEC, Willem II, Groningen, Cambuur wel eredivisie. Naar mijn weten zonder eigendom te zijn van een stel vage Amerikanen of een CFG-achtige constructie?

Er wordt te gemakkelijk vanuit gegaan dat geld in Breda het probleem is. Maar er is best geld om eredivisie te spelen, alleen wordt het al jaren over de balk gesmeten. Waardoor er steeds door de eigenaren bijgestort moet worden. En we nu in een grote crisis zitten.

Nu is het weer Manders die 17k per maand op schijnt te strijken en waar we niks aan hebben. Steijn heeft zijn centjes nog gekregen. In de selectie zitten diverse jongens die vrijwel niet spelen door blessures en ander ongemak. Zomaar een half miljoen foetsie.

12   27  
Johnny1912

Propaganda Chris,

Amerika, Australië en Japan ontwikkelingslanden noemen…

Nou ik vind dat een heel belangrijk puntje van Lommel, totaal andere intentie dus in vergelijking met onze overname.

Je liegt Chris, stop daar mee in je voordeel. Troyes is het in de afgelopen 8 jaar nog geen een keer gelukt om lijfsbehoud af te dwingen na promotie. Waarom roep je dat hier wel heletijd? Straks gaan mensen nog in je leugens geloven hier.

Troyes is dus hard op weg om lijfsbehoud voor het eerst af te dwingen sinds 2006!!!
Benieuwd waar ze dan volgend seizoen naar toe groeien.

Heb ook meteen gezien waarom jij 8 jaar noemt Chris. Voor de overname kwam Troyes zelfs 3 jaar lang uit in de 2e divisie. Laatste promotie kwam uit 2017. Na de overname direct gepromoveerd en voor het eerst sinds 2006!!!! Op weg naar lijfsbehoud. Dan doen ze het nu dus wel beduidend beter dan de afgelopen 8 jaar Chris.

13   19  
BREDA 1965

Begrijp hier heel de voor het overgrote deel onzin niet....want city gaat het NU NIET en NOOIT NIET worden...HUP NAC...

14   10  
PietP

@Naxioma
Fijn dat je met je laatste reactie precies aangeeft wat de basis voor jouw standpunt is:
"beïnvloeding van buitenaf met zwabberbeleid en aftakeling tot gevolg"
Daar kunnen we van mening over verschillen, maar gaan we waarschijnlijk niet uitkomen.

Van alle opties is City degene die zich het minst zal aantrekken van supportersgeledingen, krant, oud nac etc. Voor jou dus de ideale kandidaat.

Dan hoeven we het helemaal niet meer over plannen en financiële middelen te hebben, want dat interesseert je niet. Hoe minder inspraak hoe beter.

24   15  
naxioma

@PietP

Ik ben voor consistent beleid en keiharde afspraken met de City Football Group over identiteit, kernwaarden en cultuur.
En ja, supporters bepalen niet wie moet worden aangetrokken of worden ontslagen. Als dat wel het geval is, (zoals indirect bij NAC de afgelopen jaren), dan wordt het een bende.

16   13  
Geelzwartwit

@PIETP

wij zijn toch ook de beste supporters? ahum..


Alsof City (groep) het nodig heeft om aan zelfbevlekking te doen. Alsof City het in NewYork op de site zet om een Brabantse supporter te overtuigen. Lees het stuk en de feiten die ze daar realiseren.

Ik ben voor een nieuw NAC en niet voor een overname door City.
Ik ben ook niet voor al die kort door de bocht doch redenen en eenzijdige propaganda.

Ik ben voor wat het beste voor NAC is en voor alle generaties die na ons nog naar NAC willen gaan. En wat het beste voor NAC is weet je nooit als je alleen maar leest wat niet het beste is.

Lees het stuk op de NewYork site nog eens en hou in je achetrhoofd:
toekomst, finance, opleiding, voetbal, cultuur en NAC maatschappelijk.
Verplaats bij het lezen de naam NewYork City voor NAC Breda City. En dan nog kun je falikant tegen zijn, zal ik ook echt begrijpen want genoeg redenen om tegen City te zijn. Echter denk ik dat het zwarte witte beeld wat geschets wordt mbt handelshuis en kijk naar Lommel enz enz dan wat minder zwart wit zal zijn.

Enoy the mindset

24   10  
Chris W.M.

Jezus Johnny, je leest wel alleen wat je wil lezen he.

"Amerika, Australië en Japan ontwikkelingslanden noemen…" Als je je doppen open had gedaan had je gezien dat ik ze VOETBALTECHNISCH gezien ontwikkelingslanden noem.

Hoezo lieg ik over Troyes? Ik heb nergens gezegd dat Troyes er wel ingebleven is de vorige keren. Ik heb gezegd dat Troyes de afgelopen 8 jaar telkens voor deze plekken gespeeld heeft; bovenin Ligue 2 en onderin Ligue 1. Ze staan nu 15e op 2 punten van de nacompetitie plek en 6 punten boven de directe degradatiestreep. Is dus allerminst zeker dat ze het nu wel redden. Ook dat heb ik de hele tijd zo aangegeven. En voor de derde keer; als je overgenomen wordt door zo'n wondergroep als CFG, met al die spelers en al dat geld en al die expertise, mag je dan niet iets meer verwachten? Hun prestaties onder CFG stijgen niet ineens ver boven de prestaties van de laatste jaren uit.

Je kunt wel steeds meer uitroeptekens aan je verhaal gaan toevoegen, maar dat gaat mij in ieder geval niet overtuigen. CFG heeft bij geen van de Europese clubs, behalve City, een enorme meerwaarde laten zien tot nu toe. De drie clubs zijn niet bovenmatig gaan presteren, wat je wel mag verwachten als zo'n kapitaalkrachtige groep je overneemt.

23   10  
Da Pope

@Naxioma

Ik denk dat je op een wat eenzijdige manier naar voetbalclubs kijkt. Daarom toch maar even de moeite genomen om wat van mijn ideeën op papier te zetten.

Belangrijkste uitgangspunten zijn dat de club een zelfstandige entiteit blijft en dat de mogelijkheid expliciet opengehouden wordt dat de aandelen op termijn weer in bezit van de club komen. Er hoeft op dit moment geen concrete einddatum afgesproken te worden, maar de intentie van de koper moet zijn dat NAC op enig moment weer volledig op eigen benen staat. Ik heb er geen enkel probleem mee dat de investeerder tegen die tijd verdient aan de club. Als goed beleid leidt tot een waardevermeerdering, dan mag de investeerder daarvan profiteren.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat de club sterke lokale wortels houdt. Dat betekent niet per se een lokale investeerder, maar wel een investeerder die 'de club' breder interpreteert dan louter de successen op het veld. Een concrete invulling hiervan zou kunnen zijn dat NAC steviger inzet op teruggeven aan de lokale gemeenschap. De Old Stars en NAC Telt zijn goede voorbeelden, maar er is wat mij betreft veel meer te halen uit de maatschappelijke activiteiten. Durf daarin te investeren en denk bijvoorbeeld aan de ondersteuning van amateurclubs in de stad/regio. Dat kan in de vorm van kennisdelen, het ter beschikking stellen van trainers en andere deskundigheid of door jaarlijks een paar gratis oefenwedstrijden te spelen. Een andere optie is een deel van je winst of een deel van je sponsorinkomsten te oormerken voor een lokaal maatschappelijk project. Ook zou NAC veel meer uit haar platformfunctie kunnen halen. Zet in op het versterken van lokale initiatieven door mensen via je club bij elkaar te brengen. Als je claimt een verbindende factor in de stad te zijn, moet je ook teruggeven aan de stad.

Dan het sportieve gedeelte. Sportief succes is een basisvoorwaarde voor een gezonde toekomst, omdat de club in de KKD nooit winstgevend zal zijn. Promotie is daarom een belangrijk speerpunt, maar hoeft niet per se binnen één seizoen gerealiseerd te zijn. Wel moet actief geïnvesteerd worden in het creëren van de basisvoorwaarden voor promotie. Uitgangspunt is wat mij betreft dat NAC aanvallend voetbal speelt. Het systeem is ondergeschikt aan die intentie.

Een succesvol KKD-team heeft altijd een goede keeper, een degelijk centrum, een goede centrale middenvelder en een spits die er 25 of meer maakt, dus het vastleggen van een goede as is prioriteit. Bij het vastleggen van spelers zoek je altijd de balans tussen potentie en directe toegevoegde waarde.
Als je gedwongen wordt een keuze te maken, krijgt de speler met ontwikkelruimte de voorkeur. NAC zal nooit de Champions League winnen, dus is puur focussen op sportief succes (afgemeten aan de stand op de ranglijst) op korte termijn in mijn ogen zinloos. Er zijn altijd grotere clubs met meer geld, dus je voert daar per definitie een verloren strijd. De focus moet daarom wat mij betreft primair liggen op ontwikkeling van talent. Je beste spelers zullen altijd vertrekken naar grotere clubs. Insteek moet daarom zijn om spelers te halen, beter te maken en te verkopen als ze je club ontgroeid zijn. Je dient hiermee meerdere doelen: (1) Als spelers goed presteren en beter worden, ben je zelf doorgaans sportief succesvol, (2) je groeit als club gestaag met je spelers mee en voorkomt daarmee groeistuipen, (3) je aantrekkingskracht wordt groter wanneer je meer spelers verkoopt aan grotere clubs en (4) je versterkt je financiële basis.

De focus op ontwikkeling betekent ook dat je volle bak investeert in je jeugdopleiding. Je kunt ervoor kiezen jezelf doelen te stellen als ‘minimaal drie spelers uit de eigen jeugd per jaar in het eerste’, maar dat vind ik niet het allerbelangrijkste. Er zijn zat andere concrete parameters waaraan je succes af kunt meten: Hoeveel spelers uit je jeugdopleiding halen bijvoorbeeld een vertegenwoordigend elftal? Hoeveel spelers in de Europese topcompetities hebben een achtergrond bij NAC? Zijn spelers die het eerste niet halen gemiddeld genomen maatschappelijk succesvoller dan leeftijdsgenoten? Kiezen ouders gemiddeld genomen vaker voor NAC, wanneer hun kind in de belangstelling staat van meerdere profclubs? Doel moet natuurlijk zijn om je eerste elftal een lokaal (laten we zeggen het gebied tussen Rotterdam en Antwerpen, Zeeland meegerekend) gezicht te geven, maar ik vind het te eendimensionaal om dat af te meten aan een concreet aantal spelers per jaar.

Het is wat mij betreft vanzelfsprekend dat een trainer aanstelt, die hierbij past. Dat betekent dat je nieuwe trainer aanvallend voetbal voorstaat en oog heeft voor talentontwikkeling. Verder vind ik het belangrijk dat de nieuwe coach ervaring opgedaan heeft bij andere turbulente clubs en die bij voorkeur al eens iets gewonnen heeft.

Minstens even belangrijk vind ik dat supporters een stem moeten krijgen en een stukje eigenaarschap moeten voelen. Als je, zoals hierboven al gemeld, echt een positie in de stad in wilt nemen, moet je mensen ook de gelegenheid geven onderdeel te zijn van de club. De huidige CR functioneert niet, maar het basisidee is wel goed: supporters inspraak geven in zaken die hen aangaan. Ik zou de huidige CR daarom opheffen en opnieuw inrichten. Ik heb ideeën bij hoe de nieuwe CR eruit zou moeten zien, maar zou iedereen de gelegenheid willen geven dit mede vorm te geven.

Eigenaarschap wil ook zeggen dat je ruimte maakt voor vrijwilligers. Het NAC Museum is een prachtig voorbeeld van waar dat toe kan leiden, iemand als Ben van Bilzen was al meer dan 20 jaar vrijwillig actief voor hij in de jaren 90 bij NAC in dienst kwam en ook groeperingen als de Loco’s maken de club duidelijk een stukje mooier. Het is wat mij betreft je plicht als club om deze mensen waar mogelijk te ondersteunen en mensen actief te stimuleren mee te doen. Mijn overtuiging is dat de duurzame levensvatbaarheid van de club groter wordt naarmate meer mensen écht betrokken zijn. ‘Gemeenschap’ is hierbij het toverwoord.

De noodzaak een gevoel van eigenaarschap te creëren betekent wat mij betreft ook iets voor je communicatie. Hoewel niet alles voorgelegd hoeft te worden aan de achterban, moet (waar nodig en relevant) altijd inzichtelijk gemaakt kunnen worden hoe beslissingen tot stand zijn gekomen en waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Concreet betekent dat dat je proactief en transparant communiceert bij belangrijke beslissingen, mensen actief uitlegt via welk proces beslissingen tot stand zijn gekomen en bijvoorbeeld niet geheimzinnig doet over zaken als transferbedragen.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar dit doet in mijn ogen meer recht aan wat NAC in mijn ogen is / zou moeten zijn, dan louter focussen op sportief succes. Ik ben er namelijk echt van overtuigd dat sportief succes sowieso vanzelf volgt als je je club zo inricht.

25   18  
Koelkast

Ik heb al zo'n 25 jaar een seizoenkaart en voor mij is het heel simpel. Ik kom niet meer naar het stadion als de club wordt overgenomen door de City Group. Ik ga geen bijdrage leveren aan het vermogen van Sheikh Mansour (vriend van Assad).

20   17  
Bzzz

Idem voor mij KOELKAST.

Ik ga niet betalen om naar een foute oliesjeik zijn handelswaar te mogen kijken.

14   37  
Johnny1912

Propaganda Chris,

Hier gaan wij niet uit komen, prima is niet erg. Als je na 1,5 jaar verwacht mee te doen om een middenmoot plek is dat misschien te veel van het goede. Feit blijft dat Troyes heel hard op weg is iets te presteren wat ze in 18 jaar niet is gelukt. En de toeschouwersaantallen zijn ook een een stuk hoger dan in de laatste 8 jaar.

Ik vind dus dat er een conclusie na 1,5 jaar getrokken mag worden dat Troyes uitstekend uit de overname is gekomen na 3 zwarte jaren in de Lique 2.

Stop gewoon aub met alleen maar zoveel berichten over de negatieve dingen te benoemen. Dat propaganda gedrag begint bloedirritant te worden, noem ook de positieve dingen dan als je zoveel te melden hebt.

22   16  
PietP

@SjonnieTokkie912
Hitler kon ook best goed schilderen toch, dat vertellen ze je ook nooit tijdens geschiedenisles.
Niet alleen het negatieve benoemen!

14   27  
Johnny1912

Pietp

Iemand een tokkie noemen en zelf met zo een misplaatste misselijkmakende opmerking komen.

Schaam je kapot.

25   9  
RaraNAC

JOHNNY1912, was jij niet zo’n Steijn/Manders adept? De mannen die mede verantwoordelijk zijn voor deze ellende.
Ik lees nog steeds geen goede reden waarom city wél goed is!? Waarom zouden wij een andere behandeling krijgen als andere clubs?

Overigens ben ik erg benieuwd naar die presentatie. Nu ben ik bevooroordeeld en verwacht ik alleen maar open deuren..een hoge spelersbegroting is geen garantie voor succes, dat weten wij inmiddels ook wel.
De enige reden dat city van mij de club (deels) mag overnemen is als er zwart op wit kei harde afspraken staan mbt huurspelers, technische staf, jeugd, etc.
Ik zou het bijvoorbeeld niet erg vinden als we Nederlands talent van Feyenoord of PSV wegkopen, wel als dit spelers als Fapaulaulalala oid zijn.

Man City zou moeten begrijpen dat er veel Nederlands talent is en die het beste tot zijn recht komt in de Nederlandse competitie.
Maar dit zou voor mij ook echt de enige reden zijn. Stel je voor er ontstaan dezelfde problemen bij die Arabieren als met Rusland. Wat dan? Überhaupt zo’n eigenaar zou al niet mogen.

24   17  
naxioma

@Da Pope

Ik ben het op bijna alle punten met je eens. Behalve dan het punt dat de club uiteindelijk weer de eigenaar van de aandelen zou moeten worden. Gegeven de huidige situatie is dat haast onmogelijk. Bovendien vrees ik dat een zelfstandig NAC niet de solide voetbalbestuurders kan voortbrengen/aantrekken om goed, consistent beleid te voeren. Daar is de club NAC te onrustig voor met zijn 18.000 bemoeials. We hebben vele jaren de kans gehad, maar telkens slagen we er in om er een puinhoop van te maken.
Ik kan mij vinden in de overige punten die je noemt en ik denk dat het de moeite waard is na te gaan of hierover met de City Football Group concrete afspraken kunnen worden gemaakt. Ook zij hebben er belang bij dat NAC haar identiteit, kernwaarden en cultuur behoudt en dat er een sterke binding is met supporters en sponsoren. Het is misschien enigszins onbekend terrein voor hen, maar ik weet haast zeker dat zij hier in mee willen gaan. Wat ik al eerder schreef. De City Football Group moet haar business- en managementmodel veranderen en is genoodzaakt meer en meer waarde op te bouwen in de clubs. Dat kan het best als de clubs hun unieke karakter en aantrekkingskracht blijven behouden en tegelijkertijd betere resultaten boeken. Samen moeten we er uit kunnen komen!

28   11  
Chris W.M.

"3 zwarte jaren in de Lique 2."

3e, 4e en 1e geworden. Heel zwart inderdaad.

En ik stop nergens mee. Ik benoem gewoon de zaken zoals ik ze zie. Ik ben geen voorstander van de CFG, dus mijn posts zullen uiteraard meer negatief dan positief zijn. Nu zal niet onder elk bericht de vergelijking tussen de 3 Europese clubs nodig zijn, dus wees gerust; je zal het niet telkens hoeven te lezen.

9   35  
Johnny1912

Propaganda Chris

1e met de CFG gelijk. Niet alleen reageren op wat je goed uitkomt Chris.

Reageer dan op het andere propaganda mannetje. Of kom je dan tot de conclusie dat je uit je nek lult? Dus negeer je het maar. Zwak persoon als je dat doet. Gewoon stoppen met propaganda!

Ik pro Manders? HAHA. Lees maar berichten van het begin van Manders. Ik ben altijd anti die narcist geweest en heb hem liever gisteren nog weg dan vandaag!

32   8  
knurft

vraag me serieus af of Johnny1912 een hard plassertje krijgt van altijd maar op de man te spelen

bij ons in Etten-Leur noemen ze zo iemand een engnek.

12   17  
naxioma

@Da Pope

Zou jij geen Algemeen Directeur (Managing Director...;-) willen worden van NAC onder eigenaarschap van de City Football Group? Het zou een supersterke combinatie zijn en ik zou daar wel vertrouwen in hebben.

19   7  
Da Pope

@Naxioma

We gaan elkaar, denk ik, nooit vinden op het voor mij belangrijkste punt: de zelfstandigheid van de club. Prima dat we daar anders over denken, maar wel enigszins problematisch bij de keuze die nu gemaakt moet worden :)

Ik ben het niet met je eens dat NAC geen solide voetbalbestuurders voort kan brengen. We staan niet voor niets nog altijd 9e op de all-time ranglijst van de Eredivisie. Onze historie alleen bewijst wat mij betreft in principe al je ongelijk.

Je zou daar tegenin kunnen brengen dat de afgelopen decennia een puinhoop waren en dat de huidige wereld andere eisen stelt.

Wat betreft de afgelopen decennia moet ik je gelijk geven. Leg je de club echter langs de meetlat, die ik in mijn vorige bericht schetste, dan zie je dat mensen als Oltmans, Mommers, Manders en de huidige aandeelhouders eigenlijk geen van allen goed scoren. Of het nu megalomaan gedrag, desinteresse in de supporters of financieel onverantwoord beleid was, allemaal schoten ze op fundamentele onderdelen tekort.

Je kan dan zeggen dat het blijkbaar onmogelijk is mensen te vinden die wel voldoen, maar dat vind ik te cynisch. Er zijn tal van voorbeelden van fatsoenlijke voetbalbestuurders, die met oog voor de historie en karaktereigenschappen van de club succesvol beleid hebben gevoerd. Eerste voorbeelden die in me opkomen zijn Hans Nijland (Groningen), Jan Smit (Heracles), Robert Eenhoorn (AZ) en Toon Gerbrands (PSV).

Je hoop vestigen op een organisatie, wiens kernwaarden fundamenteel tegengesteld zijn aan het karakter van NAC, vind ik onverstandig en misschien wat naïef. Natuurlijk is City een veel stabielere organisatie, die solide beleid voert. Grote kans dat dat te maken heeft met hun strikt zakelijke benadering van de voetbalwereld. Geld genereren voor het concern is en blijft het hoofddoel. Al het andere is daar ondergeschikt aan. Dat is wat mij betreft precies tegengesteld aan wat het lokaal verankerde en op de gemeenschap gerichte NAC, dat ik eerder schetste, zou moeten zijn.

Ik vermoed dat je met City prima heel stabiel kunt worden en sportief succesvoller kunt zijn. Maar wat is dat succes waard, wanneer je daarvoor je (gewenste) identiteit op moet geven?

16   0  
Da Pope

@Naxioma

Ik ben 100% ongeschikt voor de functie van algemeen directeur. Dat is de snelste weg naar een desastreus einde van de club :)

20   5  
die ne gast

@Johnny1912
Troyes eigen identiteit behouden?
Het huidige Troyes speelt pas sinds 1997 betaald voetbal in Frankrijk... Dan heb je nog niet echt een 'track record' qua eigen identiteit.

En we hebben in 2002 in de intertoto kunnen zien dat NAC meer toeschouwers naar Auxerre wist te trekken dan het nabij gelegen Troyes... Als er geen identiteit is, is het ook makkelijk roepen dat de identiteit behouden is gebleven.
Over propaganda en desinformatie gesproken...

Ik zie je haatdragende, persoonlijke sneer-reactie graag tegemoet.

4   25  
Johnny1912

Die ne gast

Totale onzin dat Troyes sinds 1997 betaald voetbal speelt. Troyes heeft al die jaren in de Natonal gespeeld. Valt

9   24  
Johnny1912

Per abuis op de verstuur knop ge entert…

Maar Troyes speelt altijd al betaald voetbal. Dus jouw reactie kan sowieso al de prullenbak in.

Breda heeft een veel grotere achterban. Dus dat is niet gek dat er dan meer supporters op af komen toch?

Is de naam van Troyes veranderd in Troyes City? Zijn de clubkleuren van Troyes veranderd? Spelen ze in een andere plaats dan voorheen?

Juist Die Ne Gast…. Wel weten waar je over praat als we het over identiteit hebben he. Staat zwart op wit bij Stichting Noad.

8   3  
Dromer

Wat gebeurt er toch allemaal vraag ik me af. Het lijkt er op dat er ook bij de supporters geen eenheid is of bereikt kan worden. Altijd grote verschillen in beleving en interpretatie. Als een groep ergens voor is moet er minstens ook een groep tegen zijn. Ieder zijn goed recht natuurlijk maar wat wordt er mee bereikt? Ik ben bang dat er weinig bereikt wordt op deze manier maar goed dat hoort bij de NAC cultuur lijkt het. Verkopen van de club en het zeker stellen van de toekomst wordt zo steeds moeilijker. Een paar jaar terug dacht ik dat een veredeld sociosmodel een oplossing zou kunnen zijn. Nu denk ik dat zo'n constructie geen enkele kans van slagen zou hebben. Wellicht zou er al bij de ondertekening van het contract slaande ruzie zijn.
Wij zijn niet belangrijker dan de club.

7   2  
Geelzwartwit

@dapope

mooie visie!
En strookt behoorlijk met hoe het bji AZ gegaan is.
Alleen is die club symbolisch voor 1 euro verkocht.
Maar de kopers (ondernemersgroep) hebben daar vanuit goed beleid en juiste poppetjes inmiddels wel wat opgebouwd.

De juiste poppetjes. Noord Holland zakelijke kaaskoppen versus Bredase bourgondische bierdrinkers.
Wellicht daarom nu ook dat verschil: kartonnen handklappertjes versus ludieke acties

23   13  
naxioma

@Da Pope

Ik snap je vertrekpunt en heb ontzettend veel respect op de wijze waarop jij je mening geeft en onderbouwd. Meestal volgt na een eerste emotionele reactie de wil tot nuance, verdieping en verbinding.
Het mooie maar ook problematische van NAC is dat de 18.000 supporters van NAC allen een eigen visie hebben op NAC: wat het voor hen betekent, wat voor hen van belang is en hoe zij de toekomst zien.
Persoonlijk heb ik het helemaal gehad met de bestuurlijke, organisatorische en voetbaltechnische janboel bij NAC en de daaruit voortvloeiende sportieve (en financiële) neergang van de afgelopen decennia. Zoals we weten is NAC een van de moeilijkst te besturen clubs in Nederland doordat iedereen zich met van alles bemoeit en niet ophoudt totdat zij hun zin hebben gekregen. Dat maakt ons uniek, maar is ook de doodsteek als je goede ontwikkelingen in gang wilt zetten en daaraan wilt vasthouden, ook als het tegenzit en de resultaten er niet zijn. Vraag is dan ook of bestuurders als Eenhoorn, Smit, Gerbrands en Nijland bij een NAC succesvol hadden kunnen zijn. Ik heb daar sterk mijn twijfels bij. Daarom sta ik open voor een paradigma shift of stijlbreuk.
Zoals je hebt kunnen merken uit mijn posts hoor ik bij de voorzichtige voorstanders van een deal met de City Football Group omdat ik denk dat we met hen de beste garantie hebben om de weg naar boven in te zetten met behoud van de unieke NAC identiteit (die vooral door de supporters wordt gemaakt). Natuurlijk moeten we ons niet uitleveren aan de City Football Group. Er zullen realistische keiharde afdwingbare afspraken moeten worden gemaakt over zaken die essentieel zijn voor behoud van identiteit, kernwaarden en cultuur. Lukt dit niet dan ben ik ook om.
Mijn grootste vrees is dat NAC uiteindelijk wordt overgenomen door bijvoorbeeld een combinatie Vrolijk / Ons NAC en dat we dan te maken krijgen met de voortzetting van de huidige ellende.

7   2  
JH

Terug in de tijd, naar clubiconen is een droom die niet meer bestaat. Elke speler wil graag in het eerste om daarna zo snel als mogelijk is naar een topclub voor het grote geld. Dit zie je bij elke club. Als ik alle commentaren lees, is het omdat maar een gedeelte van de fans reageren, het niet overzichtelijk is wat de verdeling van de voor en tegenstanders onder de totale supporters is. Na het zien van de presentatie zou een stemming dit kunnen uitwijzen.

24   9  
H.V.M.

Beste mede supporters!
Als het over een overname gaat heb je nu eenmaal voor-en tegenstanders.
We hebben echter allemaal recht op onze mening.
Persoonlijk vind ik de reacties van o.a. Chris W.M. prima onderbouwd.
We zullen het met z'n allen in deze kwestie nooit geheel eens worden.
Daarvoor is het ook allemaal te complex en tot op heden zijn alle betrokkenen te weinig transparant.
Voorlopig deel ik de mening van
Chris W.M..

12   9  
The M.

@Chris W.M.

Ik waardeer altijd je diverse bijdragen. Maar aangaande Troyes merk ik wel dat je zeer subjectief bent.

Troyes is pas anderhalf(!) jaar onderdeel van de CFG (vanaf 3 sept. 2020). Troyes speelde op dat moment Ligue 2 en werd in dat seizoen vervolgens kampioen!
Het is kortzichtig om te stellen dat dat komt door de komst van CFG, maar jouw bewering dat Troyes niet beter presteert sinds de overname is net zo kortzichtig en feitelijk ook nog eens onjuist!

Kijken we naar de afgelopen vijftien jaar, is dit pas het vierde seizoen dat Troyes in de Ligue 1 speelt. Sterker nog, ze speelde 12 jaar geleden nog in de Championat National (derde niveau)

Daarbij loopt er bij Troyes exact één(1!!!) speler op leen-/huurbasis van City rond: Issa Kaboré (Waar Ajax anderhalf jaar geleden op aasde).

In niets zie je enige bemoeienis vanuit GFC bij Troyes. Nagenoeg de complete staf is van Franse afkomst en heeft geen enkele verbinding met 'moederclub' City.


Ook het aanhalen van Girona - decenialang een 'stabiele' Segunda Division club - vind ik niets toevoegen. CFG heeft slechts een minderheidsaandeel overgenomen van de broer van Guardiola (die nog steeds mede-eigenaar is).

8   3  
die ne gast

@Johnny1912:

https://en.wikipedia.org/wiki/ES_Troyes_AC#Current_club_ATAC/ESTAC_(1986%E2%80%93present)

"The following year, Troyes finished 10th, before finishing 2nd in 1995–1996, and was promoted to Ligue 2: for the first time since 1979, Troyes were playing professional football."

Toegegeven in 1993 speelden ze voor het eerst National 2, de vierde divisie.
Als jij Quick Boys en AFC in Nederland ook betaald voetbal vindt, is dat OK, maar dat is niet mijn definitie van betaald voetbal.

En als jij 'sinds 1993' hetzelfde vind als 'speelden altijd al betaald voetbal' is dat wat mij betreft ook OK, maar dat is niet mijn definitie van 'altijd'.

11   7  
Dutchbird

Wie heeft die presentatie gemaakt? Niemand anders dan een onderknuppel uit het grote team van managers dat werkzaam is bij CFG. Managers die heel goed worden betaald als ze hun doelstellingen halen. In dit geval NAC overnemen. Dat soort presentaties van mensen die er persoonlijk belang in hebben dat NAC bij CFG komt vertellen een rooskleurig verhaal dat is geschreven om de beslissers in Breda te overtuigen.

Ik hecht geen waarde aan zo'n verkooppraatje omdat ik het echte verhaal kan lezen op Wikipedia. (Helaas in het Engels, maar wel erg compleet.)

Zie https://en.wikipedia.org/wiki/City_Football_Group. In hoofdstuk "2.2 Collaboration between clubs" lees je hoe ze tot op heden clubs hebben overgenomen. In het voorgaande hoofdstuk "2.1 Branding and player development" lees je dat de meeste clubs hun naam hebben veranderd en in de (licht-)blauw-witte kleuren van Manchester City zijn gaan spelen.

Je leest hier hoe dit gigantische handelshuis functioneert. Eigendom van drie organisaties. De meerderheid (78%) is in handen van de Abu Dhabi United Group (ADUG), 10% van de Amerikaanse firma Silver Lake and 12% van de Chinese firmas China Media Capital en CITIC Capital. ADUG is eigendom van Mansour bin Zayed Al Nahyan de vice premier van de Emeriaten, vriendje van de Syrische slager Assad en de Russische agressor Putin. Hij heeft een andere politicus uit de Emiraten Khaldoon Al Mubarak benoemd tot bestuursvoorzitter van de CFG.

Wat deze twee Arabieren daar in de Emiraten allemaal uitvreten wordt helaas niet beschreven op Wikipedia. Maar als je wat verder zoekt wordt duidelijk dat het geen zuivere koffie is. Al die foute business maskeren ze met investeringen in sport. F1, wielerploeg, etappekoers, voetbal, basketbal etc. Sport is nu eenmaal populair bij het volk. Brood kunnen ze al die mensen over de wereld niet geven, maar spelen des te meer.

Iedereen die denkt dat zo'n organisatie ons gouden aandeel na overname nog steeds zal respecteren moet even wakker worden. Bij grote concerns wordt vak beloofd dat een overgenomen werkmaatschappij de eigen identiteit mag behouden. Tot ze aankloppen met de boodschap dat het in het belang van alle leden van het concern is om te werken aan een gemeenschappelijke identiteit want dat zorgt voor herkenbaarheid (bijvoorbeeld bij talentvolle spelers). Als NOAD op zo'n moment niet snel de naam NAC en het geel/zwart inruilt zetten ze ons gewoon op zwart zaad. Zonder geld kiest ook NOAD voor blauw/wit en Breda City FC.

9   4  
die ne gast

@The M.
Ik moest toevallig even op de wikipedia-pagina van Troyes zijn en daar zag ik toevallig ook ene Erik Palmer-Brown deel uit maken van de selectie...

Ik heb de andere namen niet gegoogled, maar je bewering dat er daar maar 1 City-speler zou rondlopen, lijkt mij daarmee niet te kloppen.

Anders is het waarschijnlijk eenzelfde soort constructie als bij Lommel: de spelers komen op de salarishuishouding van de club zelf ipv huur/leen-overeenkomst en dan eindig je het seizoen dus met 7 miljoen verlies op het tweede niveau in België.
En dat is waarschijnlijk precies de reden dat Manchester City meer clubs nodig heeft: ze moeten hun spelers kunnen stallen, want verhuren / uitlenen wordt binnenkort aan banden gelegd.
En dat is dus precies de reden dat we het niet moeten willen.

5   20  
Johnny1912

Die ne gast

Hahahaha cursusje engels doen? Er staat dat Troyes voor het eerst sinds 1979 weer is gepromoveerd naar de Lique 2.

Als je uit de Lique 2 degradeert dan verdwijnt je club ineens?
Nee zonder dollen Die ne gast. Troyes speelde voor 1979 ook genoeg jaar in het betaald voetbal in de Lique 1 en 2.

Dat bedoelde ik met dat je reactie de prullenbak in kan. How is you english Die ne gast?

23   2  
Baosje

Johnny1912

wat ben je toch een vreselijke kwal !

11   10  
Chris W.M.

@The M.

Laat ik met Girona beginnen;

Zover ik kan vinden hebben beide partijen 44,3% van de aandelen. Toen CFG instapte in Girona waren zij net gepromoveerd. CFG heeft direct 5 spelers daar neergezet die het niveau dermate omhoog krikten dat ze in hun eerste jaar ooit (!) in La Liga direct als 10e eindigden; Pablo Maffeo, Douglas Luiz, Aleix García, Marlos Moreno en Olarenwaju Kayode. Het jaar erop waren deze spelers weer verdwenen, kregen ze Patrick Roberts er voor terug en prompt degradeerden ze. Eenzelfde patroon zie je een beetje bij Lommel; in het eerste jaar zijn er een aantal grote talenten neergezet waardoor ze 3e werden. Die talenten zijn nu weer verdwenen en nu staan ze een-na-laatste.

Ik heb expres een niet al te lange tijd genomen bij Troyes om het nog een beetje relevant te houden. Als je ziet dat zij vanaf 2014/2015 geëindigd zijn; 1e (L2), 20e (L1), 2e (L2), 19e (L1), 3e (L2), 4e (L2) en 1e (L2) dan zie je dat ze, zeker de laatste jaren, altijd rond die posities gebivakkeerd hebben. Ík (!) had verwacht dat ze met de steun van CFG, net als ze dat bij Girona in het eerste jaar gedaan hebben, een aantal grote talenten van CFG zouden krijgen waardoor ze in ieder geval verzekerd zouden zijn van nog een jaar in Ligue 1. Dat zou toch de toegevoegde waarde moeten zijn? Dat je via CFG spelers kunt krijgen die normaal gesproken onhaalbaar zijn, en die je prestaties naar een hoger niveau tillen. En dat lijkt dus niet te gebeuren. Let wel, voor hetzelfde geld eindigen ze 12e wat dan direct hun beste prestatie ooit zou betekenen. Dan heeft het wel degelijk invloed gehad. Maar vooralsnog staan ze 15e met 2 punten boven de nacompetitie plek, als ze het niet redden en alsnog 17e of 18e eindigen dan kun je concluderen dat het niet veel zoden aan de dijk heeft gezet. Eens, dat is nu nog te vroeg gezegd. Maar daarom gebruik ik ook het woord 'vooralsnog'.

20   6  
Atleet

Mensen mensen … het is hier echt een betweterig forum geworden.

Gewoon lachwekkend … de een weet het nog beter dan de ander.

😂😂😂😂😂

9   8  
Spingebob

@chris wm

Jij moet ook altijd je gelijk hebben hè 😉

4   4  
witzwartgeel

Het blijft toch wel heel tof dit
:-) NAC tenue in 1937 jammer dat jaren later een geel shirt de standaard werd. Verandering is niet altijd goed. En niet iedereen is het er altijd mee eens.


https://twitter.com/Kwartjee/status/1508755296935723013?s=20&t=TINiXu-0pEdNyiHKwGFSig


11   8  
Chris W.M.

@ SPINGEBOB

Ik probeer alleen mijn gedachten gang duidelijk te maken. Hét argument van de voorstanders is dat het sportief veel beter zal gaan met CFG. Ik denk te kunnen constateren bij clubs uit competities die ik serieus neem dat dat wel meevalt. Maar goed, voor hetzelfde geld maken die clubs over 2 of 3 jaar ineens grote stappen als ze, volgens de Belgische journalisten die Lommel volgen, geld moeten gaan verdienen. Maar als we zolang kunnen wachten, dan kunnen we met andere partijen wellicht net zo snel promoveren.

12   7  
Wanny

@ Chris

Met Johnny en Nax wordt je het nu toch niet eens. Dat hoeft ook helemaal niet.

Dus het heeft weinig nut van beide kanten allerlei Wikipedia pagina's te gaan kopiëren en plakken.

Ik denk dat duidelijk is dat in ieder geval een flink deel van de aanhang niet op overname door CFG zit te wachten. Met die kennis moeten RVC en NOAD hun voordeel maar doen. En, dat hoop ik in ieder geval, zal er op de achtergrond nog wel beweging zijn bij andere initiatieven.

14   5  
Spingebob

@chris wm

Maar je blijft steeds happen!!! Is eigenlijk heel komisch (voor mij dan hè)

Maar geloof me elke partij die nac gaat overnemen zal tegengas krijgen hier op dit forum.

Dit is typisch hoe de meeste supporters hier reageren.
Gelukkig komen hier maar een klein % van de supporters.

Waar ik zit in het stadion, als je daar vraagt of ze wel is op het forum komen schieten ze spontaan in de lach … en gelijk hebben ze.

De meeste die hier komen en constant klagen en het beter weten hebben zelfs niks gepresteerd op voetbal gebied, maar ze denken van wel.

Pas nog … die jonge spelers moesten komen opdraven en speelde 2 potjes redelijk tot goed (druk ik maar zacht uit want krijg ik het weer op mijn dak).
Na dat derde potje konden ze er weer niks van… dat kan toch niet.

Maar goed ik zal er wel een andere kijk op hebben dan de meeste hier.

Iedereen succes gewenst met de overname en hopelijk is iedereen tevreden straks

8   3  
Spionkop

De MLS verdient wel wat meer credits moet ik eerlijk zeggen. Grote, volle stadions, voetbal van een heel aardig nivo. Leuk om naar te kijken. Daar spelen niet alleen maar verlepte sterren uit europa hoor. Zeker bij de topteams, dat zijn echt geen pannenkoeken meer. Best de moeite om dat eens meer te gaan volgen. Geloof mij, je zult niet teleurgesteld raken.

Maar ben wel van mening dat je zowel lommel als new york city gewoon niet kan vergelijken met NAC.

De een stelt niks voor, de ander is kwa volume zoveel malen groter, dat heeft ook geen enkele zin. Wat dat betreft heeft de city groep eigenlijk nog niet één club zoals NAC.

Daarom vind ik het ook moeilijk om te zeggen waar ik zelf sta. Geen idee, ken de plannen niet, ken de plannen van de andere partijen niet.

Begin een beetje te buigen naar geen deal met city. Met als enige reden dat er zoveel weerstand is. Ik zou graag een partij hebben waar 90%+ achter staat. Maar vrees dat dit niet mogelijk is in Breda. ‘Bekende’ mensen in Breda worden ook altijd afgeschoten.

Moet je eens lezen wat er geschreven wordt over Pierre, Lokhoff, Sydney, Peek, Jw van Dijk, Justin, Vrolijk etc etc....

Ze lijken allemaal wel vijanden te hebben. Iedereen wil NAC precies zo inrichten zoals zij het beleven in hun natte droom. En dat is niet realistisch, zelfs egoistisch.

20   6  
ome cor

Als city de boel wel overneemt en NAC over in een paar jaar van middenmoot eerste divisie naar middenmoot eredivisie gaat en leuker voetbal laat zien dan zit het stadion zo veel vol hoor.

Noem de mensen die de stoeltjes van de spandoekenhangers overnemen gloryhunters, maar als er stiekem toch attractief voetbal wordt gespeeld trekt dat publiek.

Iemand hierboven kraamde uit dat hij dan weg blijft omdat er geen geld van hem naar de sjeik gaat. Alsof die paar honderd euro van een supporter naar de sjeik gaan...man man man....die moet juist geld bij die magere inkomsten leggen.

Ik ben niet per se voor, maar er ook niet van overtuigd dat het per se slecht is voor NAC.

8   5  
Ivo

Als Ons NAC die 7 miljoen bij elkaar krijgt om de boel over te nemen, en dan nog wat miljoenen om de gaten te dichten en wat te investeren, dan hebben ze mijn zegen.

Ze moeten wel opschieten, want de stichting NOAD boys gaan natuurlijk niet met een halfbakken plan een juridisch traject in.

7   2  
Die ne gast

@Johnny1912
Laatste keer dat ik hap.
How is your English?

They were finally relegated in 1978, finishing 19th. They suffered back to back relegations finishing 17th in the second division and dropped to the third division. This led to the club becoming bankrupt and merging with Patronage Laïque de Troyes, leaving Troyes without a professional Football Club yet again.

Current club ATAC/ESTAC (1986–present)
After the death of the second professional club from Troyes, some people tried to rebuild a new club, which could be able to come back to professional status. At first, in 1979, just after the disappearing of the TAF, they merged the amateurs teams the TAF with the Patronage Laïque de Troyes, creating the PL Foot, once again under the guidance of Jacques Diebold.

Voor 1979 was niet helemaal dezelfde club ofwel?
Of vind je dat NAC ook ruim voor 1912 eigenlijk allang bestond?

9   5  
Braze

Wie NAC ook overneemt:
Eeest moet ruim 7 miljoen op tafel voor de aandelen
Het tekort op de huidige exploitatie moet aangezuiverd
Crossminds komt met zijn rekeningen voor prulwerk
Wil NAC in de middenmoot(redelijk veilig tegen degradatie) moet de begroting naar rond de 20 miljoen.
Iedere partij die daarvoor geld op tafel legt met een lange termijn verzekering heeft mijn zegen.
Ik denk echter dat alleen Man City Fooyball Group hier toe in staat is.

12   7  
Die ne gast

@Braze
Op papier wel, maar in de praktijk zal blijken dat het City alleen te doen is om spelers te stallen. City is helemaal niet bezig om van NAC een stabiele middenmoter te willen maken. Dan hadden ze er bij Lommel en Girona en Troyes wel meer moeite in gestopt.

@Ome Cor
Het stadion zal inderdaad niet meteen helemaal leeglopen, maar zal zeker ook niet vol blijven. De sfeer zal minder worden, wat weer meer afhakers creëert. Bij succes zal het waarschijnlijk wel weer wat voller worden, maar dan met een AZ / Vitesse publiek van voetbalconsumenten. Dan is NAC gewoon een 13 in een dozijn clubje geworden. Dan is het Avondje NAC echt dood en begraven. Prima als je dat niet erg vindt, maar ik vind dat wel erg en daarom zou ik graag zien dat het niet doorgaat.

3   22  
Johnny1912

Die ne gast

Ga niet zo onnozel je eruit proberen te praten slimbo.

Of als RBC nu doorstoot tot het betaald voetbal is het ook een heel ander RBC?

Discussie die je begon slaat al nergens op. Kernwaardes van identiteit staan zwart op wit bij de Stichting Noad. Al die kernwaardes van identiteit bij Troyes staan nog in tact. Of Troyes nou opgericht is in 1974, 1900 of 2018.

5   2  
Wanny

@ BRAZE

Begroting naar 20 miljoen zal toch uit NAC zelf moeten komen. Je kunt er niet zomaar geld inpompen, dan kom je met FFP in de knoop.

7   18  
Johnny1912

Die ne gast

Wat je op Ome Cor antwoord is natuurlijk ook onzin. De sfeer zoals het oude avondje NAC is al jaren geleden verdwenen en zal niet meer terug komen onder welke eigenaar dan ook. Maar een club als AZ en Vitesse zullen we ook nooit worden.

De tribune identiteit hebben we allang laten vieren. De supporters staan en maken de club ongeacht de eigenaar. Van de wijsneuzen die nu roepen dat ze niet meer komen onder bijvoorbeeld een City Group wordt de sfeer echt niet minder op hoor.

9   2  
Die ne gast

@Johnny1912
Ok slimbo. Je hebt me in een hoek hoor. Tegen iemand die zegt de kernwaarden van Troyes te kennen kan ik niet op. Ik geef me over. You win. Gefeliciteerd.

1   21  
Johnny1912

Die ne gast

Bedankt, doet me goed.

Ga ik we zo een op drinken. Neem er ook een vanavond zal ik zeggen!

17   1  
Noord-Mokumse NAC'er

@John en Dieje, kunde niet gewoon elkaars nummers vragen en dan of een pilsje pakken en de boel face2face uitspreken of ekaar klappen en daarna pilsje drinken.

Scheelt denk bij veel bezoekers ergernis.

Hup NAC

15   4  
Beest

@johnny

Doe ons allen een plezier en tief een eind op.

18   3  
Baosje

Heb ik al gemeld dat ik Johnny1912 een vreselijke kwal vind ....

7   2  
Fan uit Zevenbergen

Dacht dat City vandaag met hun plannen naar buiten zou komen ????

4   0  
Ivo

Standaard truukje, je grootste tegenstanders net ff wat eerder info geven dan de rest.

Keep your friends close, keep your enemies closer. En proberen ze zo in te pakken.

Hebben ze ook nog een shirtje, biermandje en muismat meegekregen?

12   10  
ome cor

@die ne gast
Ik heb ook geen glazen bol, maar ik denk dat NAC nooit een AZ of Vitesse gaat worden qua sfeer.

Als je kijkt naar de docu's over NAC...mensen die in het geelzwart gekleed naar de friettent gaan en daar eten en misschien een beetje indrinken voor ze naar het stadion lopen of fietsen.

NAC adoreren ondanks dat er dikwijls weinig te juichen valt, maar als er gejuicht kan worden....dan gaan we met z'n allen de kroegen overvallen.

Dat is in Alkmaar en Arnhem nooit zo geweest en dat zal in Breda ook niet zomaar veranderen.

Sfeer die weg gaat ? Vroeger stond er wel eens een brakske met een slecht geschreven en op afstand onleesbaar spandoek. Nu staan ze overal in Nederland met bordjes "Mag ik je shirt ?" Sfeervol hoor.

Vroeger zongen we overal waar we komen de tweede keer ietsje harder...en de derde keer nog harder. Dat was sfeer !
Nu staan we na 1 keer zingen al op de automatische piloot te klappen als een stel voorgeprogrammeerde debielen zonder voldoende fantasie

Vroeger zat de Bside op de middenlijn tussen vak A en B en maakte daar de sfeer.
Nu ga je achter het doel in een vak met geheel andere letters roepen dat je op de B-side staat. Is dat dan sfeer ?
En op die B-side ontstonden spontane liedjes (John Pellis, showbizz quizz) en lachte heel Nederland om een totaal niet voetbalgerealteerde kreet als Vakantieman, gezellig hè, waarna de derde keer het hele vak feestte en zong.

Die sfeer is al veel langer weg, dus ik moet die maffe Johnny1912 wat dat betreft wel een beetje gelijk geven.

Mensen die hier een duimpje omlaag op geven...prima, maar je kunt ook kritisch de sfeer van toen naast de sfeer van nu leggen en eens een vergelijking maken.
Niet om ome cor gelijk te geven, die zit tenslotte ook in de hedendaagse saaiheid op "de eretribune", maar om eens in een spiegel te kijken.

6   9  
NAC!!!

De plannen? Vinden ze geen geel zwart papier om de versie van Lommel op te drukken??

Als dat de handelswijze al is van City… man man ….

Opzouten met dat k..t City

6   5  
flipper

serieuse vraag:

Wat zou het voor NAC betekenen als de 3 grote aandeelhouders hun aandelen niet verkopen maar niets meer voor NAC doen en hun verlies nemen?

14   10  
Ernie

Snel afronden deze deal, anders bestaat Nac straks helemaal niet meer. Je kan toch niet alle supporters hun zin geven. Slechter als nu kan het voetbal niet worden.

7   1  
Robert Prins

Kolere, wat is er met de club en iedereen die daar mee te maken heeft aan de hand?

3   8  
Beest

@flipper

Dan is NAC in Juli failliet

8   1  
De muzikant

@braze: waarom zou Troyes tegen Lille op moeten boksen? Er zit meer dan 300 km tussen.

21   12  
Belgische Naccer

Ik lees hier heel veel reacties van supporters die tegen City zijn. Ze hebben allemaal een gemeenschappelijk argument, namelijk Angst.

Angst voor het onbekende, Angst voor het verliezen van de eigen identiteit, de NAC cultuur. Termen als "Je ziel verkopen aan de duivel", NAC is NAC niet meer, Je wordt een handelshuis..

Maar laten we nu eens in de spiegel kijken. Wat is NAC dan nu nog? We staan 2e rijtje KKD. Er staat GEEN kapitaal meer op het veld, dankzij jarenlang wanbeleid. Er is ook GEEN GELD om goede spelers aan te trekken. Spelers willen ook gewoon niet meer bij NAC spelen, vanwege het amateurisme in de club. NOAD is er al jaren niet meer op het veld en zelfs bij de supporters is de NOAD tegenwoordig ver te zoeken. We hebben een amateuristische organisatie en dito trainer. Een krakkemikkig stadion en 5 of 6 colonnes die altijd wat te zeiken hebben over van alles en nog wat, maar zelf nog nooit iets positiefs hebben bijgedragen aan NAC.

Ben gewoon blij dat een grootmacht in de voetbal wereld als City, NAC wil overnemen. Dit betekent dat NAC op de lange termijn gered is. Met alle overige plannen, zijn we over 3 of 4 jaar nog steeds failliet.

Het is nu zaak dat er goede afspraken worden gemaakt met City over de kwaliteit van de selectie, en de technische staf. Het te investeren bedrag per jaar (10 miljoen per jaar?) en de prognose voor wanneer we weer subtop Eredivisie spelen (binnen 5 jaar), daar waar deze Club thuis hoort.

NAC stelt al jaren geen fuck meer voor mensen. Iedereen die anders roept, leeft in het verleden. Met City en goed beleid, is er een kans dat het tij eindelijk gekeerd wordt.

8   13  
NAC4ever

Ik denk dat bij een overname door City we beter RBC als cult club kunnen adopteren. Dit weekend daar nog ruim EUR 24k opgehaald voor Oekraïne met de veiling van shirts. Hoger bedrag dan de shirts bij Feijenoord of het Nederlands elftal.......
Begint daar meer en meer te leven en is wel puur ipv met het geld van een sjeik te wapperen.

4   6  
NAC Liverpool Forever

Nou wat een cultclub....
Iedereen komt daar kijken , omdat ze denken dat het daar weer gaat draaien.
Zodra Hansie daar aan de bar gaat hangen non stop , loopt alles weer leeg .

14   1  
De muzikant

Ik citeer uit de eerste post van Johnny1912 in dit topic: "losertje uit front kiezen of een snuifduif uit de locos", Inmiddels een heleboel berichten later, van Johnny, vraag ik me af wat deze loser gesnoven heeft.

2   2  
flipper

serieuse vraag!!
Wat zouden de gevolgen zijn als de grote drie hun aandelen niet zouden verkopen en verder niets voor NAC doen als hun verlies nemen??

8   3  
la Pelota

Er zijn diverse eredivisie-clubs met minder aanhang en kleiner budget die het wel redden. Geld is niet het probleem bij NAC, maar gebrek aan goede bestuurders (AD en TD), goed beleid, visie en een meerjarenplan.

Daar zijn WvA cs de afgelopen jaren echter ook niet in geslaagd.

Vrolijk kan best de oplossing zijn, mits hij mensen aanstelt met ervaring en een goed netwerk. Vraag is of hij dat voor elkaar krijgt.

9   4  
NNB

Nou de eerste afspraak si CFG al niet nagekomen.

Waar blijft die presentatie?

4   3  
Dutchbird

Hopelijk gaan de RvC en anders NOAD er dwars voor liggen. Maar wat is dan het alternatief?

Voor een deel zit de oplossing in de brief van van Aalst aan de kleine aandeelhouders. Uit die brief wordt duidelijk dat we op van Weelde en Burema niet meer moeten rekenen. Die willen hoe dan ook van NAC af.

Van Aalst wil niet verder met het verkoopproces en koos daarom voor de snelle optie CFG. Maar hij kan het hele verkoopproces ook cancellen. Crossminds aan de kant en de aandelen van van Weelde en Burema verkopen. Deels aan Vrolijk, deels aan andere geïnteresseerden. Bijvoorbeeld OnsNac. De kleine aandeelhouders kunnen hun aandelen dan houden. Van Aalst ook.

Vervolgens afspreken dat er een krachtige RvC komt met een regelement dat lijkt op de bij wet geregelde RvC in een structuur-vennootschap. Verder afspreken dat aandeelhouders nooit meer als meerderheidsgroep (zoals de grote drie) mogen optreden bij het uitoefenen van stemrecht. Verder nog wat goede spelregels over de verkoop van aandelen en we hebben weer een echte voetbalclub met lokale aandeelhouders. Vervolgens zuinig zijn, goede spelers opleiden en af en toe verkopen. Als dat in Alkmaar kan moet het hier ook kunnen.

5   6  
flipper

serieuse vraag:

Wat zouden de gevolgen zijn als de drie grote aandeelhouders hun aandelen niet verkopen en niets meer voor NAC doen en hun verlies nemen?

13   4  
Sjef de gevulde koek

Is de WiFi stuk in Manchester?

9   12  
Tip

Goed dat de supporters die puur op eigen titel met CFG vertegenwoordigers hebben gesproken , zorgen dat de presentatie alsnog openbaar wordt. We gaan dat eerst maar eens rustig lezen als het er is.

Ik heb echter een voorgevoel dat er uiteindelijk niets gaat komen. Dus nog voor wij middels een referendum ons democratisch kunnen uitspreken of we voor of tegen de City deal zijn, haakt, denk ik , City af. Waarom zouden ze met NAC doorgaan als de overname zo moeizaam loopt ? Die zetten als het nog even zo doorgaat er gewoon een streep onder. Al is het maar om van de negatieve publiciteit en het tijdverlies (gezeur) af te komen.

Wat blijft er dan over aan kandidaten het verhaal van van Aalst lezend ? Vrolijk die volgens mij congruent is met Jan Hoppen. En twee buitenlandse partijen die toch zeer onduidelijk zijn en al maanden niet echt doorpakken. Ze zijn constant bezig met een Belse stoelendans lijkt het.

Ons NAC lijkt me oprecht. Maar een coöperatie opzetten en gelijktijdig een BVO als NAC gaan besturen uit het niets geloof ik niet in. Daarnaast is het afwachten hoeveel geld ze echt bij elkaar krijgen. De coöperatie is nog leeg. Ons NAC moet m.i. op een andere manier in NAC participeren. Dan kan het iets moois worden.

Kort gesteld denk ik dat Wim van Aalst , na het afhaken van City, met zijn aandelen blijft zitten. Mocht hij dan door ' nood breekt wetten' zelf willen gaan investeren, wat hij financieel zou kunnen, dan wil een deel van de supporters dat zeker ook niet. Daarnaast denk ik dat van Aalst dit emotioneel niet langer trekt.
Het is zelfs de vraag aan het worden, vrees ik, wie van deze chaos club nog de aandelen gratis wil hebben. Je haalt me een berg ellende op je nek. Ja natuurlijk is er een idioot met veel fantasie te vinden die erin trapt , maar met een idioot kom je niet ver.

Dit hele gebeuren is een drama maar gaat ook als een groot drama eindigen. Ik ben daar niet verbaasd over maar ik hoop uiteindelijk natuurlijk ongelijk te krijgen.

In afwachting van de presentatie iedereen een fijne avond ondanks de problemen bij NAC.







9   1  
Chris W.M.

Volgens mij zet de Clubraad die presentatie vanavond online.

8   2  
Ivo

@TIP

Waar haal jij het idee vandaan dat er een democratisch referendum komt?
De aandeelhouders beslissen en de RvC, NOAD, de KNVB en de Gemeente moeten goedkeuring geven.

Bij geen goedkeuring van één van die 4 is het: ga terug naar start. U ontvangt geen 20.000.

6   8  
Tip

Uiteraard klopt het wat je stelt, dat weet ik natuurlijk ook.
Echter er is een sfeer ontstaan dat het grootste deel van de NAC supporters anti City is. Dat is speculeren, en mijn antwoord daarop is ; hou een referendum zodat je zeker weet of er al dan niet draagvlak is voor City. Het is natuurlijk wel belangrijk dat men weet, om bv. het beleid op af te stemmen, hoe supporters en sponsors tegenover City staan.

Maar ik denk bijna zeker dat City afhaakt. Die zijn niet gek. Kortom er is helemaal geen serieuze koper.

2   10  
Tip

Mijn reactie is gericht aan @Ivo.👍

16   6  
De Bolle Damen

Toen Angelino, Garcia , Mari, Ambrose Unal etc bij ons clubke floreerden en we plots een mega-investering kregen in Zundert. Was toen de unieke NAC sfeer zo anders? Nee, NAC was NAC met een mallotige maar heerlijk energieke trainer, mooie resultaten en trotse Bredanaars in de stad.
De laatste 4 jaar heb ik zo ontzettend KUT NAC gezien óp en naast het veld dat ik iedere verandering zie zitten. Sterker nog; ik snak er naar.
HUP NAC! with or without you.

8   2  
SjorsNac

Er staat iets online zie de link


http://www.clubraadnac.nl/uploads/6/3/9/3/6393722/cfg_samenwerking_met_nac_breda.pdf

11   4  
Atleet

Thanks sjorsnac

Kom maar in betweters!!!

8   1  
NNB

Fijn voor onze uitsupporters! ; )

13   13  
Tonn

Prima presentatie waar de club professioneel beter gaat worden op hoogste niveau met verbetering van jeugdopleiding en ook locale inbreng en ondersteuning maatschappelijke initiatieven. En men gaat uit van t cultuur handvest. Lijkt mij geen moeilijke keuze , dit City voorstel is goed.

16   9  
John

Dit is geen presentatie. Dit is na 6 maanden CrossMinds echt niveau "bierviltje". Graag onderbouwing met concrete bedragen.

2) Investering in het 1ste team en het ondersteunend personeel om NAC een serieuze kans te geven direct te kunnen vechten voor promotie naar de Eredivisie

Hoeveel bedraagt de jaarlijkse investering in € 's of huurspelers ?

3) Investeringen in de jeugdopleiding’s programma's voor alle leeftijdsgroepen.

Hoeveel bedraagt de jaarlijkse investering in €'s ?

4) Investering in het stadion. Initiële investeringsmogelijkheden die we al hebben gezien zijn de verbetering van een gastvrij gastenvak, de horeca ruimtes in de omlopen en in het hoofdgebouw

Hoeveel bedraagt deze eenmalige investering in €'s ?

7   6  
Jb

Ik denk dat de meeste niet beseffen dat dit het einde van nac breda is zo straks nog alleen tegen rbc en TCS voetbalen is dat wat we willen we heben geen rooie cent ik denk nog een jaar keukken divisie en het is af gelopen met nac ..is dat wat we met ze alle willen ik denk het niet
Meeste zien de ernst van de zaak niet straks keeper weg alle aflopende contracten weg blij vier jeud spelers over en de jeugd daar moet we het me doen volgende jaar. wat we heben niks nou daar staan we toch ook niet op tewachten om te lezen nacbreda is naar de klote

10   10  
P

Gauw tekenen !!

9   8  
Hugo

Tonn. Presentatie? 5 kantjes met mooie woorden. Geen plan. Ja respecteren 'cultuurhandvest'. Dat betekent dat je nog in geel zwart mag spelen en dat de naam niet verandert. Verder ben je je club kwijt. Geen baas meer in eigen huis. Niets meer te vertellen. Ik had meer verwacht.

Op naar vrijdag!

12   9  
Chris W.M.

Beloven dat je de tradities en geschiedenis van de club in stand houd, en op de laatste bladzijde beloven dat je zodra je de club in handen hebt je gaat verdiepen in de geschiedenis en tradities van de club. Ehm…

De ergste is nog wel;
“Als ons bod succesvol is, beginnen we onmiddelijk met de volgende stappen:
5) Een gedetailleerd middellang- en lange termijnplan ontwikkelen voor NAC Breda. Dit plan zal in samenwerking worden gemaakt en zal afgestemd worden met de vertegenwoordigers van de diverse belangengroepen.”

Dus eerst moet de club maar aan CFG verkocht worden voordat ze gaan nadenken over de middellange en lange termijn. Nee, zo overtuig je iedereen wel dat dit een goed plan is hoor. Not.

15   7  
Sjef de gevulde koek

Wat mij het meeste opvalt is dat ze een nieuw uitvak willen. Klinkt stom maar dat is misschien wel het belangrijkste punt omdat ze dan niet alleen met zichzelf bezig zijn maar dus wel iets verder kijken. Het zijn mooie woorden en als je dit leest zeg ja natuurlijk blind tekenen . Feit is dat olij weg gaat en de selectie Niveau top Oss is. Veel slechter als dit word het niet meer met 0,0 perspectief. En totale gaos op elke laag van de organisatie. Zeg het maar gaan we tegendraads en bereiken we de komen jaren niks. Of gaan we naar de toekomst kijken met city met de pech dat dit verhaal gebaseerd is uit leugens en we compleet voor de gek worden gehouden en er volgend jaar 11 Afrikanen en een Engelse trainer voor de groep staat. Feit is alles wat je nu beslist kent voor en tegenstanders en nogmaals en dat roep ik al maanden hier. NAC is nu Dood.

9   7  
Tonn

Hugo,
Vertrouwen en wantrouwen daarin verschillen we van elkaar wellicht, Manchester City supporters staan er goed voor. Tijd dat dit bij NAC ook gebeurt. Een unieke kans.

12   9  
Rbull

Prima plan, zoals de plannen eigenlijk vanuit alle partijen zullen zijn.

Enkel City kan het op kort termijn realiseren dankzij de know how. Terwijl de andere partijen er langer over zullen doen.

9   5  
Breda83

Tweet van die Belgische journalist, Sven Claes, die Lommel volger is;

“ Déjà vu. Identiek dezelfde blauwdruk als bij Lommel SK.”

4   5  
Die ne gast

@Sjef
Mooie woorden? Loze beloften!
Elke politicus doet dit soort uitspraken vlak voor de verkiezingen, maar na de verkiezingen komt er niks meer van terecht.
Wel fijn dat ze toegeven eigenlijk geen plan te hebben en dat ze zich ook niet verdiept hebben in de supporters.
Kan het argument ‘laten we eerst de plannen afwachten’ ook weer van tafel, want die plannen blijken dus vooral marketing kreten en loze beloften te zijn. Er ligt dus geen duidelijk plan van City voor NAC op tafel…
Denk dat de brief zoals die op DROL staat inderdaad de originele versie is.

3   3  
SjorsNac

Triest dat je hetzelfde document als bij lommel gebruikt. Hier en daar wat zinnetjes aanpassen en namen vervangen. Als het waar is wat die journalist zegt uiteraard.

2 a4tjes met een eenvoudig verhaal, dit is inderdaad veel te mager.

8   14  
Tip

Dit plan is goed en geeft genoeg , zelfs veel, ruimte om zaken te borgen en nog verder uit te werken. Gezien de situatie waarin NAC zit; direct tekenen ! En er vervolgens iedereen de schouders onder en er iets moois van gaan maken. Als altijd moet het van 2 kanten komen.

Maar let op mede supporters. Zie de reacties die er inmiddels al zijn. Hardnekkig en vol vooroordelen. Straks wordt nog het morele kompas van stal gehaald door de club der hypocrieten. Supporters die voor de deal zijn zullen gestigmatiseerd worden tot " vriendjes van de Sjeik. Uiteindelijk zal CFG hierop gaan afhaken.
En dan staan we met lege handen. Letterlijk met lege handen.

3   5  
Johnny1912

Hedde um

Lommel is geen goed voorbeeld, overnames ook totaal niet te vergelijken. Is gedaan als laatste reddingsmiddel om het clubje van De Bruyne te redden.

Girona ook niet is niet in volledige handen van City Group.

Troyes is het beste voorbeeld. Lees de discussies gister even terug in de topics waarin dit duidelijk naar voren kwam en dat ze op weg zijn na iets te presteren wat ze in 16 jaar niet is gelukt.

1   0  
opa

Laat je niet inpakken door een stukje marketingcommunicatie.
Gezond verstand gebruiken en je niet laten paaien door een rijke niet in NAC geinteresserde sjeik die nu nog strooit.
We hebben citymensen gehad. Dat is niet bouwen maar afbreken zonder sportief investeren in onze jeugd en vanuit de regio.
Laat je niet aan handen en voeten binden. En ook belangrijk: aan mensenrechten hebben ze daar geen boodschap.aan. maatschappelijk NAC is ook hier ten dode opgeschreven als enkel geld belangrijk wordt geacht. laat NAC geen speeltje worden. Hou onze cultuur hoog. Hup volksclyb NAC met de besge supporters.hondstrouw in goede en slechte tijden.
Dat verkwansel je niet.

0   0  
City Please

@raraNAC, denk je echt dat Manders en Van Aalst over de inzet van politie ambtenaren gaan?

0   0  
Maria

Hallo,

Lening getuigenis tussen individu

Ik geloofde niet langer in het lenen van geld omdat alle banken mijn dossier hadden afgewezen; ik stond inderdaad bij mijn bank. Maar op een dag raadde een vriend me aan bij een particuliere geldschieter wiens e-mail ze me gaf. Ik heb het met hem geprobeerd door hem een ?? e-mail te sturen en het werkte. Ik had de juiste persoon een eerlijke particuliere geldschieter waar ik al jaren naar op zoek was. Ik kreeg mijn lening van € 95.000 tegen een tarief van 3% waardoor ik op dit moment goed kan leven en ik betaal regelmatig mijn maandelijkse betalingen. U kunt bij hem terecht als u om verschillende persoonlijke redenen een lening nodig heeft. hij nam geen dossierkosten of notariskosten … enz. Twee van mijn collega's ontvingen ook zonder enige moeite leningen.

Hier is zijn e-mail: [email protected]

0   0  
Mike Morgan

Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
Personal Loans (Secure and Unsecured)
Business Loans (Secure and Unsecured)
Consolidation Loan and many more.

Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
financial problem. contact us via email: [email protected]
Phone number: +917428831341 (Call/What's app)

Laad alle berichten na dit bericht in