Overal waar we komen

Brood slaat terug: "NAC-directie volkomen ongeschikt"

Thiestemberg

Een aantal dagen na zijn ontslag is daar dan eindelijk de lang verwachte reactie van Ruud Brood, tegenover de Telegraaf deed Ruud Brood zijn verhaal en dat verhaal is niet mild.

Ruud Brood heeft in zijn carriere nog nooit uitgehaald naar ex-werkgevers. Maar de job bij NAC was zijn droombaan, en dat is juist net de reden dat hij het nu wel gaat doen. Brood voelt zich verantwoordelijk voor zijn fouten maar is van mening dat hij zeker niet alleen verantwoordelijk is. Hij wil niet dat dit zo wel in de publieke opinie bekend komt te staan. Daarnaast vindt de trainer dat NAC-supporters de waarheid verdienen.

Brood begint zijn relaas tegen de Telegraaf zoals je had kunnen verwachten. Hij benadrukt dat de situatie waarin NAC zat niet eens zo slecht was: Een periodetitel op zak, drie punten verwijderd van een directe promotieplek en de achste finale van de KNVB beker. Toch geeft Brood toe dat het spel wisselvallig was en het intern vaak rommelde tussen Brood, Eisenga en TVDA. Toch kwam het ontslag voor Brood als een verassing, omdat zoals bovengenoemd staat de eerste seizoenshelft nog niet eens zo slecht was als je naar de resultaten kijkt. Daarnaast gaf Brood ook nog toe dat hij de vastigheid in zijn team maar moeilijk kon vinden.

Het begin van de samenwerking was meteen moeizaam volgens Brood. Intern nam men het hem niet kwalijk dat hij geen handhaving kon bewerkstelligen en de grootaandeelhouders wilden Brood dolgraag behouden. Ondanks deze duidelijke wens van de grootaandeelhouders spraken TVDA en Eisenga veelvuldig met andere kanditaten. Uiteindelijk gaf het duo aan dat Brood altijd eerste keus was geweest maar dat ze gewoonweg wilden aftasten. (Brood geloofde hier zelf weinig van)

Dan probleem twee: Samenstelling van de selectie. Brood zag in de zomerse transferwindow wel 25 zaakwaarnemers langskomen bij TVDA. Brood had op een á twee spelers na totaal geen inspraak in de samenstelling. Daarnaast stond er geen technisch hart, scoutingsysteem of organisatie. Alles lag op de schouders van een man, een onervaren man: Tom van den Abbeele. Volgens Brood kreeg hij pas eind juli medezeggenschap. Na dit moment zijn er volgens de ervaren trainer spelers de revue gepasseerd waarvan hij een transfer gelukkig voor hem als trainer en NAC als club nog heeft kunnen blokkeren. Brood had zelf wel vertrouwen in een jonge groep, maar niet op de manier waarop TVDA deze samenstelde. Namelijk met uitsluitend jonge spelers. Toch was dat Tom’s beleid en directe promotie was nog steeds het doel terwijl NAC de zesde begroting had. Dit zette de jonge groep onnodig onder druk. Intern gaf ik eind juli al aan: “De selectie is niet promotiewaardig, maar in disbalans”. Volgens Brood was dit ook de grootste tekortkoming van de selectie: het gebrek aan echt ervaren jongens. Het publiek was boos dat Ralf Seuntjens niet kwam, terwijl Brood zelf ook goed contact had met Alex Schalk, Maar ook zijn komst werd door TVDA van tafel geveegd. Brood voelde zich als een roepende in de woestijn binnen de organisatie.

Brood haalt een voorbeeld aan over de onkunde van TVDA: De staf keek op verzoek van TVDA beelden over een jongen voor de linksback positie. In de beelden bleek de speler een rechtermiddenvelder te zijn. Toen de staf dat aangaf, zei Tom dat de desbetreffende speler ook wel is links in de zone had gestaan. Op dat soort momenten werd praktijkman Brood na eigen zeggen wel even gek. Daarnaast opereerde TVDA ook vaak op eigen houtje, zo regelde de TD een oriënterend gesprek tussen Brood en een Duitse speler. Brood kwam er achter dat die speler achter de schermen al rond was met NAC en zelfs al een medische keuring achter de rug had. Brood heeft het gesprek toen afgezegd.

Probleem drie alweer, de grote inmenging van de directie in de werkzaamheden van de gehele staf. Kort samengevat: de directie wilde op de stoel van de trainer/staf gaan zitten. Dit gold zelfs voor Algemeen directeur Luuc Eisenga die daar helemaal niet thuishoort. De directie zocht volgens Brood dus een ervaren trainer maar die mocht alleen coachen. Trainingsregimes speelwijze en samenstelling van de selectie kwam op het conto van de directie zelf. Brood gaf aan dat NAC gewoon een jonge trainer had moeten nemen, die wel op die manier te sturen was.

Dit alles zorgde uiteraard voor een ongemakkelijke werksituatie binnen NAC. Aanvankelijk voelde Brood veel steun van de grootaandeelhouders. Die volgens Brood ook zagen dat intern niemand een klik had met de beide directeuren. Hierop volgt nog een veeg uit de pan van Brood. Die aangeeft dat beide heren weinig tot geen empathisch vermogen hebben en niet communiceren.

Brood sluit zijn relaas af met een algemene bevinding over de situatie van NAC en over wat in zijn ogen juiste oplossing was geweest:  “er is jarenlang mismanagement gepleegd. Het probleem is nu – en dat is erkend door de grootaandeelhouders, interim-directeur Nicole Edelenbos en technisch rvc-lid Mark Haarman – de volkomen ongeschiktheid van Eisenga en vooral de onervaren Van den Abbeele. De grootaandeelhouders hadden mijn ontslag ook kunnen tegengehouden, maar Edelenbos gaf na drie maanden al aan vooral rust binnen de organisatie te willen en geen directeuren te ontslaan die ze zelf had aangesteld. Maar als ik op de stoel van de grootaandeelhouders had gezeten, had ik het in het belang van de club toch gedaan. Desnoods met de trainer erbij.” 

Note: Brood geeft tijdens het interview aan dat de NAC-supporters geweldig waren en dat hij hoopt dat we aan het eind van het seizoen ons feestje kunnen vieren.

Bron:
B-Side Rats, de Telegraaf
Terug naar overzicht
73 Reacties
78    
Barry

Dit gaat allemaal over transferbeleid. Ik neem aan dat van Abeele niet zelf 5 maanden de groep getraind heeft en er voor heeft gezorgd dat niemand in de selectie nog met Brood door één deur kan..dat heeft Ruud zelf gedaan met zijn gepruts.

63    
Rijen01

De NAC supporters waren geweldig. Leuk om zo iets er bij te vermelden want dit is natuurlijk absoluut niet waar. We zijn het lachertje van Nederland geworden op bestuurlijk gebied, maar ook op de tribune.

-30    
WATGRAPPIG_

Brood moest blijven. En TVDA had Alex en Ralf gewoon moeten halen. Dit bestuur moet weg. Het beleid wat er hier zit heeft niks te maken met onze club. Ik denk als die van City NAC hebben dat het beter kan gaan want, City heeft geld onze aandeelhouders niet.

54    
D'N Klaagmuur

Eigenlijk van begin tot einde van het verhaal niks nieuws. Tijdens de forumavond heeft TvdA uitgebreid verteld wat hun beleid is en dat ze vooral met jonge gasten richting de toekomst willen gaan werken, dus ik hoor hier niks waar mijn mond van open valt. TvdA is een einzelganger die volledig overtuigd is van zijn eigen kunnen en beleid. Hij heeft zichzelf niet aangesteld, is open geweest over hoe hij werkt, dus wat dat betreft kan ik hem toch weinig kwalijk nemen.

Of die visie van hem de juiste is dat moet nog blijken aan het einde van de rit. Misschien valt hij volledig door de mand, of misschien blijkt hij geniaal te zijn. We zullen het wel merken.

Met dit beleid echter vind ik niet dat je directe promotie kunt gaan eisen van een trainer, want dit klinkt allemaal meer als een meerjarenplan waarin men bezig is een goede basis te bouwen om straks structureel terug te keren in de Eredivisie.

Ik vind wel het aanstellen van een trainer waarmee je totaal niet op 1 lijn zit een zeer vreemde keuze geweest. Dat mag je de heren directeuren en/of beleidsbepalers wel verwijten, want deze samenwerking was natuurlijk vanaf minuut 1 gedoemd te mislukken.

16    
Hont

Het zal natuurlijk wel genuanceerder zijn dan Brood hier roept, maar naar wat ik ervan heb meegekregen en tot nu toe heb gezien zit hier zeker een kern van waarheid in.
Dat Eisenga en VD Abbeele niet goed functioneren mag geen verrassing zijn, maar meer een bevestiging van wat we al observeerden. Schokkende is dat Edelenbos nu alweer zou zeggen dat ze een fout heeft gemaakt, maar deze niet wil corrigeren. Sorry hoor, maar dan hoor je geen tonnen per jaar op een interimfunctie binnen te harken. Hou dan de eer aan jezelf.
Alles en iedereen rondom NAC ziet de club afglijden. Het is hoog tijd dat de aandeelhouders eens echt ingrijpen of hun aandelen dan maar verkopen aan iemand die dat wel wil.
Wat Brood betreft; je bent en blijf een NAC man en naar mijn mening een zeer capabele trainer. Hopelijk kom je in de toekomst nog eens terug!

37    
Boom

Er zitten altijd twee kanten aan een verhaal. Brood is natuurlijk net in zijn eer geraakt en stelt de wereld zwarter voor dan hij is. Tvda is als TD natuurlijk nog vrij onervaren, maar heeft wel een groot netwerk. Hij heeft het naar mijn mening helemaal niet slecht gedaan. O.a. Monsalve, Riera, Noblejas, Olij en Rosler zijn allemaal een schot in de roos. Natuurlijk was het met de huidige blik handiger geweest om een b.v. een Ralf Seuntjens te halen. Maar dat is achteraf altijd makkelijk praten.

78    
Barry

Dit gaat allemaal over transferbeleid. Ik neem aan dat van Abeele niet zelf 5 maanden de groep getraind heeft en er voor heeft gezorgd dat niemand in de selectie nog met Brood door één deur kan..dat heeft Ruud zelf gedaan met zijn gepruts.

26    
Eljé

Zo, het jaarlijkse moddergooien is weer begonnen. Straks horen we weer ‘frisse geluiden’ uit het trainingskamp en kunnen we weer doorrrrr....

Het is een soort Groundhog Day maar dan met wisselende acteurs.

11    
De Fortunees

Niu ja heb het artikel met Brood gelezen. Beetje straatje schoon vegen. Ik vind dat directie wel goed gehandeld heeft. Binnen budget en zaken overwegen. Laat die gasten hun werk doen. Erg opportunistisch van Brood. Lekker afschuiven. Brood moest spelers (wie dan ook) beter maken en er een ingespeeld team van maken. Nou dat is niet gelukt.. spelers zijn echt wel oke maar het blijft een teamsport die je met zijn allen speelt. Prestaties zijn niet eens zo heel
Slecht..

23    
Eddy W (BSR)

Over het samen stellen van de selectie is TvdA altijd open geweest, hij wilde een jonge selectie waar potentie in zit. Dat hier, in mijn ogen, minimaal één ervaren kar trekker ontbreekt was dan ook geen verassing. In de Telegraaf zegt Brood: "Er zijn spelers de revue gepasseerd die ik gelukkig voor mezelf en gelukkig voor de club heb kunnen tegenhouden. Ik had wel vertrouwen in een jonge groep, maar niét in alléén maar jonge spelers. Dat was echter zijn beleid." Het lijkt mij dat Brood dit tijdens zijn gesprekken blijkbaar niet heeft besproken, je wilt toch weten waar je aan begint? Aan niks blijkt dat TvdA Brood hierin voor de gek heeft gehouden, dus dit is dan ook deels op het conto van Brood te schrijven. Die had ook tijdens de gesprekken kunnen zeggen:"ik kom, als er minimaal twee ervaren jongens bij komen."

Blijkbaar is er niet veel in samenspraak gedaan en dat is TvdA aan te rekenen. Toch is die Duitse speler nooit gekomen, ondanks een contract en medische keuring. Komt dit omdat de speler er vanaf zag omdat hij geen gesprek met de trainer heeft gehad of had Brood toch iets te zeggen? Ik vermoed het eerste, maar vreemd is het wel. Daarnaast geeft Brood aan een aantal andere spelers tegen te hebben gehouden. Had Brood dan toch een stem hierin, of is hij intern een paar keer tekeer gegaan?

Ik vermoed dan ook dat Brood, zoals sommige hier in de reacties ook aangaven, intern zijn onvrede over de selectie uitte. Dit is als een boomerang terug gekomen toen de spelers ook zagen dat er geen toekomst meer in zat. Dat was voor de directie waarschijnlijk een makkelijke, geloofwaardige manier om van de trainer af te komen.

Maar als er van de rest van het interview ook maar de helft waar is, dan gaat geen enkele trainer het bij NAC vol houden en snap ik waarom de selectie niet als een team oogt. Als de gehele organisatie zich niet gedraagt zoals het hoort, dan kan je dat toch ook niet verwachten van een stel jongens van rond de 20? Het is zijn minst opmerkelijk te noemen dat er aan word gegeven dat TvdA en LE voor trainer wilde spelen en zich bemoeien met de dagelijkse gang van zaken. Dat ze het niet eens zijn met bepaalde beslissingen en daarover met Brood praten (waarom een middenvelder als back bijvoorbeeld) lijkt mij terecht. Maar de verantwoordelijkheid van de opstelling en trainingen hoort bij de trainer te liggen.

Dat niemand, volgens Brood, een klik heeft met de directie mogen de aandeelhouders en RvC zichzelf aanrekenen. Als het niet werkt kies je toch voor de lange termijn IPV de rust? Dan gooi je ze toch buiten voordat er (te) veel schade is aangericht? Blijkbaar was Brood de makkelijke optie, maar of dat op lange termijn ook de goede optie gaat zijn is nog maar de vraag.

Ik vind het nog steeds jammer dat Brood weg is. Voornamelijk om de persoon Brood. Die man hoorde bij NAC en het is jammer om hem te zien vertrekken. Daarnaast krijgt niemand anders deze selectie (zonder versterkingen) aan het voetballen. Dan heb ik nog altijd liever een clubman voor de ploeg staan dan een passant.

14    
Q

Mijn hart huilt

1    
Badeend

Vooral eigen straatje schoonvegen natuurlijk, al betekent dat niet dat TvdA en LE geschikt zouden zijn. Ik kan me prima indenken dat ze dat inderdaad niet zijn.

Wel een aantal opvallende zaken:

- Schalk. Dat snap ik heel goed dat je die als club niet haalt. Als dát de oplossing was geweest volgens Brood...
- 6e begroting?
- wie is die Duitse speler die blijkbaar al overeenstemming had? Brood vindt blijkbaar zijn eigen eer belangrijker dat beoordelen of deze speler écht iets toe zou kunnen voegen aan NAC.
- Eisenga in het technisch hart??
- Brood verwijt de directie (volgens mij is nog steeds Eisenga de enige directeur?) dat zij zich direct of indirect overal mee bemoeien, maar had wel 'verwacht' dat de aandeelhouders zijn ontslag hadden tegengehouden. Dat is meten met 2 maten.

Al met al weinig écht nieuws en het blijft schokkend - als er waarheid in het verhaal van Brood zit - dat er dusdanig weinig draagvlak voor LE en TvdA is binnen de hele club. Kunnen we Edelenbos nog even aansprakelijk stellen? Die heeft gewoon een wanprestatie geleverd, maar ook dat is niet écht nieuw.

Al met al nog steeds goed dat RB weg is want in deze situatie was het gedoemd te mislukken. Daarnaast noemt Brood in een bijzin dat hij verantwoordelijkheid wil nemen, daar ben ik wel blij om. Hij heeft geen enkele speler verbeterd, geen enkele vastigheid of spelidee gecreëerd en het team alleen maar slechter laten presteren.

TvdA kan zich nu gaan bewijzen in de transferwindow en met het aanstellen van de juiste nieuwe trainer. Wat mij betreft nog steeds een ervaren people manager naast Weijs.

14    
BONGO

Leuk verhaal Ruud. Een reactie mag je geven, maar al dit huilie huilie kan ik niets mee.

Streep onder dit verhaal en door. Met jonge talenten aan de slag en vergeet die promotie nou. Als we dit jaar promoveren, vliegen we er net zo hard weer uit. Opbouwen en als de tijd daar is promoveren we vanzelf. Met een hoop eigen opgeleide gasten die tegen die tijd ook een kapitaal vertegenwoordigen. Maar we moeten een keer geduld hebben. Lopen nu al zo veel jaren te klootzakken. Ook ( met name) intern.

Dan maar een paar jaar eerste divisie. Ik blijf toch wel gaan en met mij de echte NAC supporters ook💪

Hup NAC ! 💛🖤

-2    
Bert

man man man een koeman zal wel 3 keer nadenken voordat hij bij zo een situatie instapt.

Het belangrijkste wat ik uit dit verhaal haal is dat er een aantal mensen zitten die hun eigen ego en hun eigen belang belangrijker vinden dan het clubbelang.

Ruud die krijgt er zijn baantje niet meer mee terug maar hij is ervaren genoeg om mensen te kunnen beoordelen in de voetballerij en ik denk dat er wel een grote kern van waarheid in zijn verhaal zit.

De makkelijkste oplossing is nu natuurlijk om een trainer er neer te zetten die alles wel prima vind wat de td en directie uitspoken...

19    
Harrie

De club is doodziek. Beleidsmatig hebben we een rampzalige directie, inclusief Edelenbos, en daarmee kan Ruud zijn straatje niet schoonvegen. Zag in het filmpje van trainingskamp dag 2 dat we wel weer uniek zijn want onze "hoofdscout" (vriendje van Eisinga) staat als assistent trainer op het veld, naast Weijs / Molhoek. Iedereen bemoeit zich er maar mee in eigen belang. Rat Verlegh huilt...

14    
Harrie

En waar is dat geld voor de jeugd van de seizoenskaarten eigenlijk naartoe gegaan?

4    
Molenschot Loco

@ Harrie waar is dat filmpje van dag 2 te zien?

13    
NAC76

Ik denk dat de RVC eindelijk eens ballen moet tonen en verantwoordelijkheid moet nemen.

Afscheid nemen van het trio Elsinga, van den Abeele en Edelenboch. Dat is wéér gezichtsverlies en kost geld maar het enige juiste dat nu gedaan kan worden.

Vervolgens geld investeren in gerichte aankooen voor een nieuwe, betrouwbare en professionele directie met dus mensen met de juiste competenties.

Weijs samen met Peter Maas (ivm bezit UEFA A diploma) het seizoen af laten maken en na het seizoen (dan heeft Weijs zelf de juiste papieren) oordelen of Weijs trainer moet blijven of niet. Niet nu paniekerig gaan handelen.

Dan weer investeren in gerichte zomer aankopen én de juiste trainer (zie hierboven) en dan pas voor promotie willen spelen.

Alleen dan heb je kans dat het tij structureel in positieve zin zal keren voor NAC.

Doe je dat niet, dan zal het verval doorzettten inclusief afnemende supporters aantallen.

@RVC, denk goed na en handel in het belang van NAC !!

5    
Harrie

https://fbwat.ch/1Fwo6TvGFzTU1YX8

2    
Ernie

Ik geloof het hele verhaal van Brood. Het ligt veel breder dat de meeste hier denken. Het is een grote chaos bij NAC en hier gaan we nog lang last van hebben. Zie nu nog maar eens een trainer van naam te vinden,
die hier in wil stappen. Het zou mij niet verbazen als de TD binnenkort ook op straat staat. Want dat is toch het eerste wat had moeten gebeuren.

24    
Los Pollos Hermanos

Typerend voor Edelenbos. Niet in het belang van de opdrachtgever handelen. Eigen hachje eerst redden, terwijl je weet dat de opdrachtgever (dat is NAC Breda red.) er geen garen bij spint. Onder het mom 'de rust bewaren' heeft ze doelbewust dit pad bewandeld. Zovaak heb ik hier gewaarschuwd voor deze totaal incapabele nietsnut. Ik werd weggehoond. Afgedaan als 'privekwestie' maar inmiddels is het volgende slachtoffer daar. NAC Breda.

6    
Breda 1965

Onbegrijpelijk dat zichzelf NACsupporters noemende mensen,deze 3 schijtaandeelhouders en 2 schijtschertsdirecteuren blijven steunen.Nogmaals NAC wordt kapotgemaakt door dit wanbeleid.Tijd voor revolutie

4    
10diego

Weinig nieuws onder de zon. Dit wisten wel al een tijdje: Aandeelhouders zonder kennis van zaken, ongeschikte RVC, ongeschikte directie en ongeschikte Edelenbos.

Maar: Een controlerende middenvelder en een spits erbij en alles is opgelost.

13    
Bart

Vind brood maar een eng mannetje geworden.. Accepteer gewoon dat je gefaald hebt en dat je in 4 maanden tijd 0 progressie geboekt hebt. Tuurlijk zal het niet helemaal goed gelopen zijn binnen in de kamers maar, je gaat me niet wijs maken dat VDA tijdens de contract onderhandelingen met Brood niet heeft gezegd dat hij de transfers gaat doen want, dit is gewoon die man z’n taak... valt me vooral goed op dat er niks word gezegd over de band met de spelersgroep want volgens mij is deze gewoon ondragelijk geworden. Blij dat Brood weg is en dit zielige stukje van Brood is precies hoe ik hem al vanaf t begin zie met name tijdens de intervieuws van BSR! Hup nac

17    
'T Fust

Ik zeg het niet graag, maar wat ben ik even klaar met NAC. Vorig seizoen was drama, maar dit jaar is het nog een tandje erger. Natuurlijk heeft Brood foute gemaalt. Maar de problemen gaan veel dieper dan dit. Wij als supporters moeten het allemaal maar pikken. Hoelang is het geleden dat wij konden zeggen dat wij de beste supporters van het land waren? Breda loco's, Bside Rats, Front 076 organiseer een goede ludieke actie! Hier en niet verder!

Sorry mede supporters het moet er even uit.

10    
Brecht

Ik krijg toch een nare smaak in de mond van dit verhaal van Brood en ben blij dat hij weg is. Alles ligt aan een ander , niet aan hem. Als de selectie het vertrouwen in hem opzegt, wordt toch wel duidelijk dat van den Abeele het goed heeft gezien vanaf het begin.
Brood heeft niemand beter gemaakt, vorig jaar geen poging gedaan om te handhaven en het teamgevoel verkwanseld.

18    
ZNDRT-FanaticZ

Het verhaal van Brood zal best kloppen. Bestuurlijk is het een chaos, Edelenbos is een drama en onze onervaren Belgische einzelgänger in combinatie met een koppige Fries is ook niet echt een succes, op z'n zachtst gezegd..

Ik mis in dit hele verhaal echter wel de zelfreflectie bij Brood. Waarom kan 90 % van de selectie niet meer met hem overweg, waarom hebben hij en Vrede iedereen tegen zich in het harnas gejaagd. Waarom geeft hij geen duidelijke reden voor het belachelijke feit dat er steeds maar weer gewisseld werd in de opstelling en de verkeerde mensen op de verkeerde plaats stonden...

Oftewel, een half verhaal.

Toch bedankt Ruud, we hadden allemaal gehoopt dat het anders zou lopen en we hadden het je allemaal gegund...

-8    
Ernie

@ZNDRT
Als je 24 gelijkwaardige matige spelers tot je beschikking hebt. Ga je wisselen om de ideale opstelling te vinden die er niet is. Dat vinden spelers niet leuk. Dus dan krijg wrijving en dat ligt niet aan Brood.

-2    
Bredaviking

Wat een natrappen .... zegt alles.
Geen woorden aan vuilmaken en weer vooruitkijken. Veldspel kan toch alleen maar beter?

22    
F2

Lekker dan. En daarna heeft die Kimmich dus alsnog z’n contract verlengd bij Bayern

33    
Rattack1912

Laten we allereerst eens beginnen met de kwestie en het geschreeuw ‘onze hoofd scout en vriend van algemeen directeur staat op het veld’ Is helemaal waar. Simpele navragen had opgeleverd dat dit op verzoek van Weijs is. Die wilde hem graag er bij hebben.

Het verhaal van Brood heeft zeker punten. Maar er zitten ook een groot aantal zaken in die niet zijn belicht.

Laten we starten met de relatie tussen Ten Rouwelaar, Weijs en Brood. Laatst genoemde die tegen voorgenoemde heren haast niet sprak en ze totaal niet als volwaardig lid van de staf zag. Het creëren van een team (we spelen immers een teamsport) begint bij het uitstralen van eenheid. Dit kan je als coach niet van je team verwachten als je het in je eigen stad niet eens doet.

Daarnaast de aanvaringen met spelers als Ilic, Dogan, Van Hooijdonk en vele meer. Deze groep is een andere generatie en dient daardoor anders benaderd te worden. Ruud hield star vast aan oude communicatiewijze (niet communiceren of oreren). Een aantal spelers heeft bij de trainer aangegeven wat ze niet prettig vonden. Hier is niks mee gedaan. Toen hij hier niks mee bleef doen is een aantal spelers bij de baas van Brood gaan klagen. Toen deze binnen de selectie het draagvlak is gaan peilen bleek dit nihil te zijn en allemaal met zelfde argumenten. Houding en gedrag van Brood.

Over de invulling van de selectie is bij Ruud toch een selectief geheugen van toepassing. Immers in augustus riep hij nog hoe de samenstellingen een samenwerking met onze td was (zie stuk in bn de stem).

Het verhaal Damen heeft natuurlijk geen uitleg nodig. Ruud had zakelijk en privé moeten splitsen. Al was het alleen al voor de beeldvorming.

De waarheden in het verhaal van Brood is zeker de onervarenheid van onze TD. Men had hier beter een zwaargewicht kunnen zetten. Zeker gezien de emotionele vulkaan die NAC is.

De gesprekken met andere trainers was idd geen slimme zet. Aan de andere kant heeft onze TD bij zijn gesprekken voor zijn aanstelling aangegeven zelf een trainer te willen halen. Hier is hij genaaid door aandeelhouders en de ad interim.

Ook in de steun van de aandeelhouders heeft hij een punt. Bij aanstelling aangeven volledige steun en dekking en daarna zo laten vallen.

Het probleem zit hem in de organisatie en wijze van aansturing. De aandeelhouders moeten zich eens als aandeelhouder gaan gedragen. Zij moeten de controlerol bij de RVC laten. De AD en TD moeten een fundamenteel vijfjarenplan maken waarbij met een stabiel gebouwde selectie teruggekeerd kan worden. Dit uitspreken naar buiten toe ivm verwachtingsmanagement. Niet bij een tegenslag de emoties op de korte termijn laten regeren maar aansturen op het resultaat in de midden en lange termijn. Mbt visie en beleid zou (hoe pijnlijk ook) een kijkje in de keuken in Tilburg geen gek idee zijn.


17    
Breda-Loyal

Olij , Rierra , Monsalve , Noblejas , Rösler , Dogan , Schouten , Stokkers.

Onze kern eigen spelers is echt niet zo slecht als dat er verweten wordt.

Nog steeds ben ik er heilig van overtuigd dat Ruud zichzelf in de vingers gesneden heeft en de spelers tegen zich gekregen heeft met zijn gewissel en trainingsmethodes.

13    
Een ander geluid

Met interesse alle reacties gelezen. Mooie, scherpe reacties. Gewoon top!
Ik sta er te ver vanaf om de vinger op de zere plek te leggen.
Een ding weet ik wel. Trainer en directie hebben verzuimd een echte captain op het middenveld aan te trekken. Dan hadden we minimaal 6 punten meer gehad en was er geen probleem geweest.

11    
sjef de gevulde koek

Wat ik al aan heb gegeven hier. Dit krijg je dus als je 3 verschillende personen samenvoegt en zonder enige ervaring. Eisenga is totaal ongeschikt dat hoor je aan alle kanten. Een luchtfietser die totaal niet weet waar hij mee bezig is alleen overal loopt te roepen van we moeten het samen doen. Dit omdat hij totaal niet weet wat hij alleen moet doen. Onze Belg word zonder enige ervaring in het diepe gegooid bij een club als NAC. En Brood moet dan met al z'n ervaring aanzien hoe deze 2 het beleid aan het voeren zijn. Lachwekkend is het meer kan ik er niet van zeggen. Om te beginnen een juiste AD zoeken ipv deze niets zeggende flapdrol en neem een voorbeeld aan onze zusjes. Nac is een slapende reus al jaren hoeft alleen nog maar door de juiste mensen wakker gemaakt te worden. Alleen dat blijkt toch lastig te zijn.

8    
Pietjebel

Wat ik nog steeds niet snap is hoe kun je nou uitspreken dat je voor promotie gaat met een geheel nieuwe selectie /trainer/TD

Vanaf de 1e wedstrijden al tegen amateurs kun je zien dat het nooit gaat gebeuren met deze jong ploeg
Ik heb ze mischien 1 wedstrijd goed zien spelen en dat was ook nog eens omdat de tegenstander slecht was

6    
Pietjebel

Het zijn altijd de trainers en het bestuurd die het ontgelden

Waar de meeste het over eens zijn neem ik aan
HOE ZIT HET MET DIE AANDEELHOUDERS
Zijn die ook al nie jaren aan de macht en maken er een zooitje van ???

1    
Sp1

Ongelooflijk dat er hier mensen zijn die een liegende TD boven een clubman als Brood verkiezen. Na het verhaal GT Sports was de Belg voor mij al afgedaan. Weer maakt NAC dezelfde fouten als in het verleden. Onkunde in combinatie met eigenwijsheid en eigenbelang steken weer de kop op.
En kies gerust de kant die je wilt hoor maar ik ken Ruud goed genoeg om dit verhaal niet in twijfel te trekken. Er staat een elftal wat zichtbaar een bij elkaar geraapt jeugdelftal is, het vertegenwoordigd geen waarde en laat voetbal zien wat nergens op lijkt.

Maar zoals zovaak zitten hier de tourmanagers die zelfs met de jostiband de O2 arena vol krijgen.


NAC is weer in handen van incapabele lui die zich directeur mogen noemen.

-3    
Sp1

@ sjef

Helemaal mee eens.

0    
ZNDRT-FanaticZ

@Ernie
Als je zestien gelijkwaardige spelers hebt ga je juist NIET wisselen. Dan zorg je voor een solide basis en zorg je dat dat team het vertrouwen en de tijd krijgt om op elkaar ingespeeld te raken. Indien er dan van degene die niet spelen iemand écht veel beter is op de training, dan zet je die er in.
Het heeft geen zin om een zesje in te wisselen voor een zesje, dat geeft alleen maar wrijving en onvrede. Zeker als je dat elke week doet.

Daarnaast denk ik dat deze selectie best wel wat kwaliteiten heeft, maar gewoon verkeerd is behandeld door Brood. Lees het stukje van Olij ook even op de Stem. Je leest in alles tussen de regels door dat hij er helemaal klaar mee was, en met hem velen. Inclusief de gehele Technische staf behalve vertrouweling Vrede.

5    
Ivo

Ik ga er van uit dat de trainer dag in dag uit met de spelers bezig is om een team te vormen en te werken aan individuele ontwikkeling, en dat niet de directie op het trainingsveld staat.

Over dat er geen klik was tussen trainer en spelers hoor je niks.

Ik vind het een mager verhaal, ik geloof direct dat er geen klik was met de directie, zij zagen liever een ander (Grim) komen. Dan begin je al verkeerd en het is bizar dat directie en aandeelhouders zo belabberd samenwerken.

Dat er te weinig ervaring en leiderschap op het veld staat werd hier eind juli ook al geroepen, daar heeft Brood gelijk in, maar als je dan in de eerste periode met veel NOAD wel de resultaten haalt, waarom kakt het dan in periode 2 zo enorm in?

We hebben ondanks de jonge selectie gewoon onnodig 5-10 punten verspeeld, deels door tactische blunders en voortdurend geschuif en gebrek aan teamvorming. Had Brood zijn zaakjes op orde gehad, dan had hij nog gewoon voor de groep gestaan.

6    
Rotterdammert

Er zit uiteraard een kern van waarheid in. Wij hebben potent op incapabele bestuurders aanstellen. Ik zet eveneens vraagtekens bij het vermogen van de AD, die in Heerenveen ook meer kapot maakte dan lief is en ik vind dat -ook al spreek je het uit als jouw idee/visie- deze selectie met al die jonkies niet in balans is.

Maar uiteindelijk moet Ruud er het maximale uithalen en het is dit seizoen nog geen moment overtuigend geweest. Dan moet je ook kritisch naar je eigen zijn.

-4    
Sp1

Onze instagram generatie wil een vriendschappelijk band met een trainer en een 1op1 gesprek wanneer ze wel of niet spelen, hou toch op!


Niet leveren of goed genoeg zijn mag op zijn Ruuds gebracht worden, alleen deze weekdiertjes kunnen niet met onzekerheid omgaan omdat ze dan voor lul staan, vervolgens het mes bij de trainer in de rug en hopen dat er een nieuwe trainer komt die wel over je bolletje aait.


Van wonderen, Mario Been, noem ze maar op... Die doen dat allemaal niet.

Ze zijn blijven hangen bij hun jeugdtrainer, die doen dat soort dingen. De Weijsjes van deze wereld.

31    
Garcia

Als je Schalk en Damen als oplossingen zag voor dit NAC, ben je als trainer ongeschikt, blij dat we daar niet mee opgezadeld zitten nu.

6    
El Rabo

En ontsla die Leon A. ook gelijk aub.
Iedereen in de MT(management team) is schuldig aan het wanbeleid afgelopen jaar/jaren.
#leonout!!!

23    
Ivo

@SP1

De Weijsjes van deze wereld hebben dat afgekeken van de Kloppjes van deze wereld. Zorg ervoor dat je spelers zich gerespecteerd voelen. Hanteer een maatwerkaanpak want iedere speler en mens zijn anders.

Geloof het of niet - dat werkt. Weet je wie er ook een klik hadden met de spelers? Vreven. Maaskant in zijn beginfase. Die konden motiveren, stimuleren. Haalden met veel passie en energie het beste naar boven uit spelers.

Nee, dan saaie of strenge lerarentypes als Dijkhuizen, van der Gaag of Brood. De tijd dat de trainer een arrogante lul van een vent was die hoog verheven boven de groep staat, is echt wel voorbij.

1    
geelzwartwit

@ivo

Helemaal waar!

Zelfs in het topvoetbal zie je dat.
Daar zie je ook dat de tijden van types als de special one en van gaal voorbij zijn.

Spelers moeten met veel plezier kunnen voetballen en samen de klik hebben om het doel te bereiken. En dat werkt tegenwoordig beter door in de wereld van de jonge spelers te verdiepen en mee te gaan dan arrogant almighty boven een groep te staan. Vreven kon ze motiveren maar daar was de rek ook skel uit. Spelers moeten blijvend lekker in hun vel zitten. Doen waar ze goed in zijn en op die punten doorgroeien alles waar ze niet goed in zijn moet je ze ook niet laten doen. Los van dat dat niet werkt op het veld (andere posities zetten) wekt dat ook onvrede. Dat is altijd zo in ieder beroep.

Jammer voor de mismatch van Brood met alles binnen NAC ik wens hem heel veel succes. Maar nog meer jammer vind ik het verhaal over de organisatie. Alle twijfels die al een seizoen lang door supporters over de TD en AD uitgesproken worden lijken behoorlijk gegrond te zijn.

Is dit interview van Brood het begin van de zoveelste vulkaan die gast uitbarsten? Je kan er donder opzeggen dat de media nu verhaal wil halen bij de TD en AD ergo hun verhaal willen gaan maken.

We gaan het allemaal weer zien en beleven... Hup NAC

Breda - 6 graden. Ik ga nespresso koffie zetten.

4    
Tram

Zo te horen vond Brood dat hij zelf de selectie had moeten samenstellen. Denk dat hij liefst trainer, technisch directeur en algemeen directeur tegelijk had willen zijn. Dat had aangeeft dat onze plaats op de ranglijst aangeeft dat het eigenlijk zo slecht niet ging geeft precies aan dat het niet snapt.

De man meent nu te moeten reageren maar daar is echt geen enkele reden voor hoor Ruud.

-19    
Ton

Trap die belg er uit en alles komt goed met jullie

3    
Pietjepils

Weet iemand of kan er uitgezocht worden of dit echt waar is?

-Toch was dat Tom’s beleid en directe promotie was nog steeds het doel terwijl NAC de zesde begroting had-

Heeft NAC de 6e begroting van de competitie?

18    
Jammer

De glazen bol van van Flieger blijkt weer een juiste voorspelling te hebben gedaan. Als we Brood tenminste moeten geloven. Jammer dat Hans een roepende in de woestijn blijft.

9    
[email protected]©

Als je als trainer de confrontatie aan gaat met de directie trek je altijd aan het kortste eind. De directie kan een trainer ontslaan, andersom gaat dat niet.

Alle vier (trainer, directie, Edelenbos) de hoofdrolspelers hebben afgelopen jaar iets te veel energie in dit machtsspelletje gestoken, ipv in de club. Maar ik hoop wel dat iedereen steeds meer ziet dat TvdA de grootste bron van onrust is en dat het draagvlek voor deze leugenaar en einzelgaänger hard aan het afnemen is.

-4    
ome cor


Ruud Brood heeft in zijn carriere nog nooit uitgehaald naar ex-werkgevers.
Maar nu dus wel.....

Ik mis in Brood z'n relaas overigs het brevet van onkunde voor TvdA voor wat betreft het niet willen halen van wereldster en schoonzoon Gradje Damen.

Als Brood wat vaker op dit forum had gekeken had zijn de supporters niet per se positief hoeven noemen.

Ik heb altijd achter de trainer gestaan, maar natrappen doe je niet, Ruud.
Vergeet niet dat ook een trainer maar een passant is.

13    
Arie

"„Ik neem verantwoordelijkheid voor de dingen die ik fout heb gedaan, maar ik wil niet dat alles bij mij komt te liggen. Ik ben niet het type dat met modder wil gooien. Bij Roda JC en PSV heb ik na mijn vertrek nóóit iets gezegd."

Netjes dat Bsiderats gewoon hele flardes weglaat!

-1    
Sp1

Volgens mij haal je wat dingen door elkaar IVO, Jurgen Klopp en met name Borussia Dortmund heb ik zijn tijd aardig gevolgd, Klopp geeft spelers veel aandacht tijdens trainingen maar gaat echt niet met een speler in gesprek als hij er door falen niet in staat, dat doen trainers niet! Omdat een trainer geen tijd heeft om met 25 man zijn beslissingen te delen. Dus bespaar je die illusie door te denken dat Weijs zijn manier van coachen van de Klopp's en Mourinho's afgekeken heeft.

Ruud is idd niet de trainer die veel 1 op 1 bezig is met spelers, dat deed Weijs vaak. En er zijn spelers die dat fijn of minder fijn vinden. Maar als. Je gepasseerd word omdat je niet goed genoeg speelt en je geen een op een gesprekje krijgt voor de volgende wedstrijd dan vind ik dat gewoon niet echt getuigen van volwassenheid.


2    
Nachoreca1

Zal allemaal best...weten we toch allang dat onze tijdelijke directeuren 2 kneuzen zijn? Maar hij en zijn assistent hebben het niet voor elkaar gekregen om 3 maal een zelfde opstelling te maken en structuur in het elftal aan te brengen...kortom ongeschikt.

2    
Adje

Beste mensen al is de helft van het verhaal Brood maar waar dan weet je nu wel dat het een grote teringzooi is achter de schermen. Ben bang dit eind van het seizoen wel duidelijk wordt. Tuurlijk heeft Brood ook fouten gemaakt. Geloof niet dat een redelijke ervaren trainer hier gaat instappen met zo’n TD en AD achter je.

3    
Breda

Goh zou Damen ook in de stal zitten van Treffers net als Seuntjens en Schalk. NAC doet daar -terecht- geen zaken mee Ruud. Volkomen terecht zelfs.

3    
F3

Weet iemand waarvoor vrede is meegekomen, geen enkele meerwaarde volgens mij ?

17    
naxioma

Ruud Brood had de Arsène Wenger kunnen en misschien wel moeten worden van NAC Breda. Ruud is een echte NAC-man, heeft ervaring en een goede track record (drie keer gepromoveerd, twee keer met RKC en eenmaal zeer overtuigend met NEC), en komt professioneel, rustig en weloverwogen over. Hij durft vroeg en aanvallend te wisselen. Hij heeft met de zesde spelersbegroting en een onevenwichtig samengestelde selectie het onmogelijke gepresteerd door de eerste periode te winnen. Daarnaast is NAC slechts 3 punten verwijderd van een directe promotieplaats. Dat het in de tweede periode minder ging is logisch, omdat toen de disbalans in en de matige kwaliteit van de selectie boven kwam drijven. Het was voor Brood zoeken naar de juiste balans en samenstelling, hetgeen welhaast een onmogelijke opgave was gegeven de samenstelling van de selectie. Dat daarin bepaalde keuzes niet goed hebben uitgepakt is daar een logisch gevolg van. Maar om daarom een trainer te gaan ontslaan, gaat echt veel en veel te ver. Spelers, directie en aandeelhouders moeten kunnen leven met een proces waarin het soms meezit en soms tegenzit en er daadwerkelijk wordt geleerd. Dit had anders en beter opgelost kunnen en moeten worden. Het continu gaan van crisis naar crisis, en van nieuwe trainer naar nieuwe trainer, doet NAC sportief, financieel, professioneel en moreel steeds verder afglijden.
Wat natuurlijk ook wringt is dat de ervaren en succesvolle Brood verantwoording moest afleggen aan een jonge onervaren Technisch Manager in opleiding, en aan een Algemeen Directeur, waaraan door velen wordt getwijfeld of hij wel de juiste man is om NAC te leiden. Dat Brood de NAC -directie volkomen ongeschikt acht is derhalve niet verassend. Bij NAC zat de kennis, ervaring en professionaliteit bij de trainer en niet bij de directie, hetgeen door de directie vast als bedreigend werd ervaren. De leiding heeft een stok gevonden om Brood mee te slaan en buiten te werken. Voorlopig hebben ze hun eigen hachje gered. Chapeau!
Inmiddels moeten wij toezien dat NAC steeds verder afglijdt. NAC houdt er een zeer bedenkelijk record op na in het betaald voetbal. Sinds de aandeelhouders in 2014 de club in bezit kregen heeft NAC in 6 kalenderjaren maar liefst 9 hoofdtrainers gehad/gebruikt (Gudelj, Hellemons, Maaskant, weer Hellemons, Dijkhuizen, Vreven, Van der Gaag, Brood en nu dan Weijs) en 6 technisch directeuren (Van As, Rutjes, Maaskant, Smulders, het technisch hart, en nu Van den Abbeele). Dat je hiermee geen consistent lange termijn beleid kunt voeren en waarde kunt opbouwen spreekt voor zich. NAC is de club waar carrières worden gebroken en kapitaal wordt vernietigd.
Wellicht onbedoeld dragen de grootaandeelhouders bij aan de teloorgang van NAC. De verwachtingen bij NAC zijn hoog gespannen, de belangen lopen niet (altijd) parallel en de emoties lopen altijd hoog op. Daar waar men het hoofd koel moet houden, worden mensen ontslagen en creëert men een crisis. En daar waar ingegrepen moet worden, benoemen ze de verkeerde mensen. Maar bovenal wordt verzuimd om de noodzakelijke investeringen te doen.
Het is nu meer dan ooit tijd dat NAC in handen komt van een kapitaalkrachtige, professionele partij met voetbalvisie en de wil en het vermogen om te investeren. De mogelijkheden zijn er (!), maar de wil bij de aandeelhouders ontbreekt.
NAC leeft nog bij gratie van de aandeelhouders. Door hun schulden om te zetten in aandelen hebben zij de club van het faillissement gered. En als NAC aan het begin of eind van het seizoen geld te kort komt vullen zij het verlies aan. Dat lijkt mooi, maar hiermee komt NAC geen steek verder. NAC is als een junk die voor de jaarlijkse kleine kapitaalinjectie afhankelijk is van de aandeelhouders. De dealer houdt NAC afhankelijk, soms lijkt het tijdelijk beter te gaan, maar ondertussen gaat de gezondheid en vitaliteit van NAC hard achteruit. Hier is niemand bij gebaat.
De veranderingen en investeringen die nodig zijn om NAC structureel naar een hoger niveau te brengen worden niet gedaan. Het ontbreekt daarvoor aan voetbalvisie en de eensgezindheid, wil en het vermogen om te investeren. Het model met de 20 aandeelhouders (waarvan 3 grootaandeelhouders) werkt niet en is failliet. Iedereen weet dat, maar de aandeelhouders lijken nog steeds in de ontkennende fase te zitten. Vinden ze het te leuk om eigenaartje te spelen of zijn ze te trots hun beperkingen te onderkennen? De aandeelhouders zullen het ongetwijfeld goed bedoelen, maar 6 jaren onder hun eigenaarschap heeft NAC alleen maar verder doen afglijden. De twee degradaties, de negen hoofdtrainers, zes technisch directeuren en de vele crises zijn daarvan het trieste bewijs. Het wordt tijd dat te onderkennen en daar de juiste conclusies aan te verbinden.

De wijze waarop NAC wordt bestuurd is -onbedoeld- onbehoorlijk. Dat NAC wellicht een gouden toekomst wordt onthouden is onvergeeflijk.

0    
fvf6

Ik mis in het onderwerp dat Brood botste met enkele spelers , wanneer komt hij daarmee naar buiten . Dat hij zijn ontslag bij NAC heeft gekregen ligt voor 99% zichzelf.
Hij komt mij over als een eigenwijs en met niemand overleggend persoon

2    
Penders4president

Wat een triest en treurig verhaal van een zogenaamde NAC-man. Ik denk dat iedereen dit verhaal moet zien voor wat het is: narcistisch geraaskal van een slechte trainer die dacht dat ie het sportieve beleid van de club wel even in zijn eentje mocht runnen.

Natuurlijk mag Brood niet kiezen welke spelers er komen. Dat dat in het verleden is gebeurd is juist een probleem geweest bij NAC. Daarnaast die onzin over dat niemand de AD en TD mag. Sorry maar niemand binnen de club en selectie kon nog met Brood door een deur, behalve zijn assistent. Als Brood zegt dat iedereen de TD weg wilde hebben, was dat waarschijnlijk iedereen waarmee Brood nog normaal om kon gaan. In andere woorden: een persoon.

Wat een treurige actie om zo modder te gaan gooien. Krediet verspeeld die man.

3    
Vrouwke

Brood heeft gewoon gelijk. Ze hadden alleen nooit met elkaar door moeten gaan begin van het seizoen omdat ze wisten van elkaar dat ze er anders over dachten. Je kunt brood niet kwalijk nemen dat hij het toch wilde doen omdat het die man zijn droom is om nac trainer te zijn. Maar we willen toch allemaal zo graag weten hoe het er bij nac aan toe gaat. Nu hebben we het antwoord, alleen is dat niet wat we willen horen want het is gewoon een puinhoop. En hij blijft nog heel netjes. Geeft ook aan zelf fouten te hebben gemaakt. Maar hij zag het goed dat je het met alleen jonge gasten niet gaat redden.

4    
Adje

Nations je hebt het prima verwoord. Zo’n stuk hoort in de krant te staan.

5    
Adje

Naxioma top verhaal.

4    
Tico

Pfffff ik weet het niet meer......

9    
jvt

Niemand geloofde jvt toen ie deze zomer al stelde dat er geen enkele chemie was tussen de trainer en TD. Ze gunden elkaar bij een wedstrijdje van Jong NAC geen blik laat staan dat je even bij elkaar gaat zitten. Trainer, assistent en TD zijn allen ongeschikt maar dat is ook niet vreemd met een stelletje amateurs van aandeelhouders, interim en directie bij elkaar.

De trainer die maar een beetje wilde veranderen en al de volgende onbevlogen zoutzak bleek. Die ondanks de oefencampagne geen vastigheden en positiespel erin slijpt hoe moeilijk dat ook is bij deze 'eeuwige' talenten. De fout met Gradje was nog eens de eigenwijsheid ten top. Die speler heeft nog nooit aangetoond een versterking op ere niveau te zijn en dan nu plots wel? Niet een 18e speler maar een versterking dus, dus beter dan wat er loopt en met ervaring.

Deze onervaren, hakkelende, achteraf reparerende TD is net zo schuldig aan het debakel. Wat voor een selectie heeft deze man samengesteld? 0,0 hardheid op Riera na, Rösler via MC en het aanschuiven van 25 spelersmakelaars met videootjes zegt natuurlijk alles. Laat die database van de TD ook maar zitten. Wat een wereld.
En dan met andere trainers praten puur voor de oriëntatie terwijl je zegt met Brood door te willen, tijd genoeg zeker? Bah.

De AD mag wel eens wat meer geld ophalen als je met de 6e spelersbegroting met de meeste seizoenskaarten en met nog de overgangsregeling tv gelden nog niet tot de allerhoogste begroting kunt komen. Waarom mag deze man op snoepreis? Het geld zit in de regio!

4    
Eekhoorn

Een rechtermiddenvelder voor de linksback positie. Dat lijkt een onbenullig zinnetje maar zegt eigenlijk alles over de huidige toestand van de club.

0    
Pietjebel

@breda

Jaaa want die seuntjens is wel zo slecht
Kijk maar naar de graafschap😉

7    
Cool hand

Hebben we iemand binnen nac die wel capabel is?

0    
Van "taajlaand

Ik ben benieuwd of hier iemand is met een antwoord op mijn vraag?

Is NAC nu:

"Tegedraads, Bourgondisch, een gezellige 'prof-club', doorgegroeide ammateurvereniging, volksclub, vooruitstrevemd, conservatief, willen we 'altijd' in de KKD blijven spelen, promoveren of kijken we van dag tot dag waar de 'kwaliteiten' van het bestuur, trainers en selectie liggen".....

We zouden een BVO moeten zijn...
Betaald, dat zéker!
Voetbal, hebben we in het verleden regelmatig gezien!
Organisatie........"wat is dat...?"

Ik weet het niet meer.

0    
GB

En weer blijkt dat chemie t belangrijkste is. Als Brood idd. In de gaten had dat hij weinig te zeggen zou krijgen, niet mocht beslissen over spelers, of zich niet gesteund voelde in zn visie klopt er vanaf t begin al iets niet en had ie niet in moeten stappen of eerder op moeten stappen, niet nu huilie doen. Er is niemand beter geworden en spelers zijn niet tevreden over aanpak en comm. Dan kun je Brood verdedigen wat je wil maar als ze m niet pruimen houdt t op. Zelfde geldt voor de directie, als Eisinga signaleert dat er problemen zijn tussen Brood en TvA dan los je dat op en laat je dat niet etteren. TvA moet beleid en visie duidelijk kunnen maken en daarmee overtuigen, zo niet opzouten. Zelfde geldt voor interactie tussen Brood en spelers, als dat al langere tijd niet loopt is dat een teken aan de wand. Kortom brevet van onvermogen voor Edelenbos, Eisinga, TvA en Brood. Je kijkt EERST of mensen echt bij elkaar passen en gaat dan bouwen. Niet eerst bouwen en dan kijken of de fundering klopt. Is volgens mij allemaal zou moeilijk niet........

-1    
signase

Smulders (kent u hem nog...) heeft in zijn beginperiode al eens opgemerkt dat NAC niet meer een club is die makkelijk ervaren Nederlandstalige spelers kan halen. Smulders en NAC wilden wel, maar dat soort spelers vindt NAC niet interessant of vraagt salarissen waar NAC niet aan kan voldoen. Volgens mij is dat ook een van de redenen dat TvdA (al dan niet in opdracht van Eisinga) inzet op jongere spelers. Een keuze uit nood geboren dus, vanwege shit uit het verleden en, vooruit, vanwege het uitblijven van reclame- en sponsoringinkomsten en investeringen van de (volgens Flieger) kleine 3. Het transferdoel voor deze transferperiode is duidelijk, maar zou wel eens tamelijk onhaalbaar kunnen blijken, gebaseerd op eerdere pogingen in het recente verleden.
Het is de afgelopen dagen al vaker gezegd: het huwelijk tussen Brood en de directie was gedoemd te mislukken. Ik weet niet wat er waar is van Broods verhaal, de waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Zie de kwestie Grad Damen: dat was feitelijk een ordinaire machtsstrijd tussen hem en TvdA, een BVO onwaardig. En ja, dan komt nu alweer het trainersverhaal om de hoek kijken. Een boomerang waar TvdA wel hoofdpijn van zal krijgen, want welke trainer wil hier nog in stappen? In dit trainerskerkhof met hoog afbreukrisico. Ik gok op een totaal onbekende buitenlandse trainer, iemand die geen Nederlands kent en wiens enige voorkennis is dat NAC een geweldige volksclub is.

0    
Braze

Wat een onzin allemaal. Brood was de trainer die geen elftal kon smeden uit een brede selectie.
Hij wisselde als een bezetene en haalde daarmee al het zelfvertrouwen weg bij de spelers. Hij wilde bovendien kennelijk de alleenheerschappij.
Nou, zijn gesjacher met Gradje Damen, zijn schoonzoon, zegt genoeg over zijn kwaliteit. Vriendjespolitiek noemen we dat.
Zijn beoordeling van de TD en AD laat zien dat hij geen meerdere boven zich dult. Maar hij is slechts aangesteld als trainer, als hij de spelers niet goed genoeg vond had hij de job moeten weigeren.
Hij heeft als trainer gefaald

4    
Harrie

Deze video van Happel geeft precies aan waarom het binnem de huidige organisatiestructuur van NAC niets gaat worden.

https://www.facebook.com/100031033072420/posts/189256082118826/?d=n

23 aandeelhouders, rvc leden, directeur, hoofdscout, technisch manager, trainer

Laad alle berichten na dit bericht in