Wij gaan niet opzij

De eerste seizoenshelft van: Pele van Anholt

Thiestemberg

In deze rubriek zoomen wij in op de prestaties van de spelers gedurende de eerste seizoenshelft. De beurt is aan Pele van Anholt. De 28-jarige rechtsback was een van de weinige spelers die NAC na de degradatie niet verliet. De laatste keer dat van Anholt op het tweede niveau uitkwam was in 2010 toen zijn toenmalige club SC Heerenveen hem verhuurde aan FC Emmen.

Van Anholt kon ondanks zijn ervaring dus niet voorkomen dat NAC afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie. Veel speelde de Fries echter niet, kort na zijn komst in de zomer zou hij een zware blessure oplopen en pas na de winterstop keerde van Anholt terug. In die tweede Seizoenshelft speelde de back nagenoeg alle wedstrijden. 

Zoals gezegd speelde van Anholt  dus niet vaak op het tweede niveau. De algemene verwachting was dus ook dat hij na de degradatie net als het merendeel van de selectie zou vertrekken. Pele van Anholt bleef echter en ging het seizoen in met aanwinst Robin Schouten als concurrent voor de rechtsbackpositie. Schouten starte nog in de seizoensouverture uit bij FC Dordrecht, daarna zou van Anholt de rechtsbackpositie naar zich toe trekken. Speelronde twee, thuis tegen Helmond Sport maakte hij een uitstekende indruk. Net als NAC maakte van Anholt daarna een sterke periode door. Aanvallend gezien blijft de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport zijn beste wedstrijd maar verdedigend hield hij zijn vorm langer vast. 

Het werd wel minder bij van Anholt, net als de rest van het team ging zijn niveau in de tweede periode achteruit en kwam er steeds meer kritiek op de ervaren back. Hij zakte niet door de ondergrens. Comments op dit platform over van Anholt waren vaak verdeeld. Toch kwam zijn positie onder druk te staan. Halverwege de tweede periode besloot Brood Verschueren op de rechtsbackpositie te posteren. Na deze beslissing speelde van Anholt afwisselend als centrale middenvelder, linksback of hij speelde helemaal niet en zat op de bank. Op deze plekken had van Anholt het net als de rest van de ploeg moeilijk. In de laatste wedstrijd voor de winterstop keerde onder Brood tot ieders verassing Schouten terug in de basis. Van Anholt zou van de laatste drie duels alleen in de beker tegen Sparta Nijkerk minuten maken. Het is voor de Friesche back afwachten of hij onder de nieuwe trainer weer verzekerd is van een basisplaats, anders is een vertrek uit Breda ook geen ondenkbaar scenario. Van Anholt eerder dit seizoen: “Zolang ik alles geef hoor ik te spelen.”

Pele van Anholt kwam dit seizoen in negentien wedstrijden in actie vanaf speelronde twee tot en met speelronde achttien speelde hij alles mee op verschillende posities (+ twee bekerwedstrijden). De wedstrijden waar van Anholt op zijn basispositie van rechtsback startte kreeg hij van jullie ruim de hoogste beoordeling. In al zijn wedstrijden scoorde van Anholt gemiddeld een 5,6 gemiddeld.

 

Wie is op dit moment de beste rechtsback in de selectie?
Bron:
B-Side Rats
20 Reacties
30   7  
Ouwe Spionkop

Brood heeft t vertrouwen van deze jongen vernietigd door hem op middenveld te zetten en Verschueren beste back te noemen. Zo blij dat hij is opgehoepeld.
Als Pele het vertrouwen krijgt is hij een prima back voor NAC.

26   3  
7Hills

Hopen dat een ploeg zich voor hem meldt en lekker laten gaan. Van dat salaris kun je vast een vergelijkbare jongere speler vinden. Of Neelen een contract van geven.

15   4  
Tom076

Deze jongen is een prima speler alleen in een elftal wat vertrouwen heeft en lekker speelt.
Dat zag je aan het begin van het seizoen, het elftal draaide lekker, Pelé kreeg het vertrouwen en hij speelde prima. Hij zal alleen nooit een kar trekker worden.

17   4  
Dirk

Thomas Bruns mag vertrekken bij pec zwolle, iets voor NAC??

1   4  
geelzwartwit

Zet hem op Pele!

Ps. Ik zie mijn laatste reactie op twee berichten terug onder besmeurde borstbeeld. Benieuwd of iemand het ermee eens is.

30   7  
Ouwe Spionkop

Brood heeft t vertrouwen van deze jongen vernietigd door hem op middenveld te zetten en Verschueren beste back te noemen. Zo blij dat hij is opgehoepeld.
Als Pele het vertrouwen krijgt is hij een prima back voor NAC.

14   2  
Kopspion

Het is toch wel duidelijk dat er onder Brood zowat geen enkele speler goed heeft gepresteerd....
V Anholt-Stokkers-Dogan waren/zijn toch spelers die het elders echt veel beter deden
Maar ook de broertjes Ilic zijn juist steeds minder gaan presteren en de rest is er ook niet echt op vooruit gegaan!?
Grote uitzondering natuurlijk Olij en Riera
Verder ging ook het elftal als geheel steeds meer als los zand en kip zonder kop voetballen; dit soort zaken is mi toch echt de technische staf aan te rekenen

Omgekeerd presteren hier vertrokken spelers elders weer wel naar behoren of gewoonweg goed

3   2  
Boxer

Is hij al eens in de spits gezet?

6   3  
Badeend

"hij zakte niet door de ondergrens"

Wie zijn ondergrens? Deze jongen heeft absoluut niet gebracht wat van hem verwacht mocht worden maar was blijkbaar een hele gezellige gast in de kleedkamer. Nou, daar ben je klaar mee. Qua prestaties uiterst ondermaats.

6   2  
F3

Hij behoort in dit elftal 1 van de kartrekkers te zijn en dat is hij absoluut niet. Dus houdoe en bedankt, veel te duur voor wat hij heeft laten zien.

4   3  
Ivo

van Anholt wordt er regelmatig uitgesprint door zijn directe tegenstander, en komt ook lengte en kracht tekort. Scorend vermogen of een beslissende actie heeft hij ook niet, zelfs niet in wedstrijden waarin je 90% van de tijd op de helft van je tegenstander speelt.

Je hebt verschillende soorten rechtsbacks, pure verdedigers (type Kenny vd Weg) of goede opkomende backs, maar van Anholt is geen van beide.

Ik zou inzetten op een meer fysieke rechtsback, die verdedigend zijn mannetje staat en de snelheid heeft om bij omschakelingen voor gevaar te zorgen. Een goede tandem met een Luca Ilic of Boussaid op rechts, die juist aanvallender ingesteld zijn.

2   1  
Wolfmanjack

Zeer matig. Leek met desinteresse te spelen.

1   9  
Dirk

De vader van Colin Rösler, ontslagen bij Malmö FF, zou misschien optie zijn als trainer. Schijnt in Zweden hoog aangeschreven te zijn !!

3   0  
maikolg

Uwe is nooit ontslagen bij Malmo... Is zelf opgestapt/vertrokken tegen op het einde van het Zweedse seizoen.

4   6  
Nr. 14

Het hoogtepunt voor Pele dit seizoen was meelopen met mijn zoon het veld op

3   1  
Ad B uit Roosendaal

Wat moet je nou van Pele zeggen?

Erin, eruit, naast rechtsback ook linksback geweest, en zelfs op het middenveld.

Geen gemakkelijke 1e seizoenshelft gehad. Maar hij had zijn positie beter kunnen en moeten afdwingen.

3   2  
Arie

Voor zijn salaris heeft hij geen fuck geleverd. Stond dit seizoen ook weer veelvuldig te dekken als een Fje. Wanprestatie op wanprestatie, waar het aan ligt maakt me geen bal uit, opzouten met deze overbetaalde idioot.

1   0  
Grappig

Van Anholt speelde vorig seizoen de tweede seizoenshelft alles omdat zijn concurrentie zwaar geblesseerd raakte in December.

Heeft geen moment overtuigd, is een van de groot verdieners en mag van mijn part ook een transfer maken

0   1  
Otjes

Verdedigde vaak lucht en kan geen fatsoenlijke voorzet geven.

Onder de maat

2   0  
The Cosmic Gate

En mijn beleving (zeker in potentie) de beste back die we hebben, heb hem af en toe een cross pass zien geven waarbij ik dacht hèhè eindelijk. Dus hij kan het wel , maar het lijkt erop dat Brood als trainer niet de beste invloed heeft op deze gast. Maar als ervaren speler had hij zeker meer moeten brengen

0   0  
Dutchbird

28 jaar, zou een van de leiders moeten zijn, maar deze jongen heeft genoeg aan zichzelf want hij zakt steeds verder weg van het niveau dat hij ooit haalde bij Heerenveen. Het lijkt wel of hij regelmatig even niet bij de les is, alsof hij in zijn hoofd met andere dingen bezig is.

Laad alle berichten na dit bericht in