Wij gaan niet opzij

BSR interview: Rogier Molhoek - deel 2

Thiestemberg

Rogier Molhoek speelde 34 wedstrijden voor NAC in het successeizoen 2007/2008. Nadat hij zijn carrière als profvoetballer af sloot bij FC Dordrecht kwam hij al snel weer terecht bij NAC, ditmaal als jeugdtrainer. Inmiddels is hij alweer vier jaar actief binnen de jeugdopleiding. In deel 2 van dit interview blikken we terug op zijn eerdere dienstverband in Breda en op zijn ambitie's voor de toekomst.

We hebben het in het eerste interview al kort genoemd, maar dit is niet je eerste dienstverband bij NAC. In het seizoen 2007-2008 was je namelijk als speler actief voor de club en dat was een prachtig jaar!

Ja een enorm mooi jaar. Derde worden met NAC en een aantal wedstrijden voor het einde had dat zelfs een tweede plaats kunnen worden. Thuis tegen Ajax stonden we in de 80ste minuut voor en verloren we nog. Het zegt denk ik ook wel iets, dat ik dit nog zo nauwkeurig weet, haha. Dat blijft wel altijd in mijn geheugen, het was een bizar mooi jaar. De ploeg zat goed in elkaar, de technische staf zat goed in elkaar, alles paste gewoon. Op de juiste momenten hadden we het geluk mee. Soms kan voetbal enorm goed in elkaar vallen en dat jaar is daar een heel mooi voorbeeld van. Ik ben ook ontzettend blij dat ik toentertijd voor NAC heb gekozen.

Begrijpelijk, jij persoonlijk maakte ook een top jaar door als voetballer, zie je dat zelf ook zo?

Ja zeker, ik heb alles gespeeld en heb me goed ontwikkeld. NAC was wel echt een andere wereld toen ik binnenkwam. Ik kwam van AZ en daar werkte ik onder van Gaal. Dat was zo strak en georganiseerd en bij NAC is het allemaal wat bourgondischer, zoals ze dat dan zeggen, haha. Dat werkte voor mij ontzettend goed op dat moment. Dus zoals ik al zei, was het voor mij ook persoonlijk een heel mooi jaar.

Je scoorde in die jaargang drie keer, herinner je de goal uit bij Vitesse nog?

Die herinner ik me zeker nog. Nu moet ik ook zeggen zo vaak scoorde ik ook niet, haha. Maar dat was zeker een hele mooie goal.

 

Voor jou was het kortom dus een prachtig jaar bij NAC. Toch bleef dat dienstverband maar beperkt tot dat ene jaar. Hoe kwam dat en vond je dat zelf jammer?

Pff, ik vond dat zeker jammer. Het liefst wilde ik natuurlijk gewoon bij NAC blijven na dat jaar. Maar ja, ik was nog eigendom van AZ en die wilde me niet nog een jaartje verhuren. Die wilde me omdat ik zo’n goed jaar had gedraaid, liever verkopen. NAC had daar helaas niet het geld voor, dus die optie viel al vrij snel af. Vitesse had dat geld namelijk wel. Vitesse draaide toen niet zo goed, maar hadden wel een groot budget en ze waren ambitieus. Daarbij wilde ik liever niet terug naar AZ, omdat ik daar gewoon weinig toekomst had. Ik had net 34 wedstrijden gespeeld voor NAC, geproefd aan het wekelijks spelen en dan zou je daar misschien weer op de bank terechtkomen. Het allerliefste bleef ik dus bij NAC, maar die konden mijn afkoopsom niet betalen, dus dan houdt het op. Achteraf was das dat zonde, want bij Vitesse presteerde we matig als team en sloot ik het seizoen af met een zware enkelblessure. Als je kijkt naar mijn carrière, ging die vanaf dat moment alleen nog maar naar beneden.

Daarom extra zuur dat de stap naar NAC geen optie was, want daar werd het jaar erna Europees voetbal behaald.

Klopt, maar dat is ook voetbal. Ik snapte AZ ook wel, die konden op dat moment een mooie transfersom voor mij vragen. Je moet er niet aan denken dat ik in een nieuwe verhuurperiode slecht speel of geblesseerd raak en je die som misloopt. Maar jammer was het inderdaad wel, de jaren erna was NAC nog erg sterk. Wat dat betreft hadden wij ook pech hoor, wij werden derde en pisten overal naast. Het jaar erna lukte het dan wel via de play-offs. Dat was volgens mij ook de laatste jaargang dat het op die manier werkte, de jaren erna gaf de derde plek gewoon garantie op Europees voetbal.

Ondanks dat blijf je altijd deel van een historisch goed NAC-team, dat lijkt me iets om trots op te zijn. Jullie stonden ook bekend als een enorm hechte ploeg. Heb jij er nog contacten aan over gehouden?

O ja, een hecht team was het zeker, maar dat valt voor mij wel mee, niet echt contact. Maar als ik jongens zie vanuit die periode, dan is het wel altijd gewoon weer goed. Matthew Amoah kom ik veel tegen bij de jeugd, Tim (Gilissen) kwam ik hier natuuriljk ook weer tegen, Jelle ten Rouwelaar en Penders hetzelfde verhaal. Edwin de Graaf heb ik dan wegens corona nog niet echt gezien sinds hij terug is, maar het is niet zo dat ik op de koffie kom hoor. Je verliest elkaar toch weer uit het oog in het voetbal, dus dat valt mee. Ik heb persoonlijk al moeite om m’n vrienden in Oud-Beijerland genoeg te blijven zien, laat staan al m’n ex collega’s. Op zich jammer hoor, maar zo is het wel

Was die mooie periode bij NAC misschien ook een extra motivatie om er als trainer opnieuw aan de slag te gaan?

Nee niet per se, dat moet je wel los zien van elkaar natuurlijk. Een belangrijke motivatie was de goede klik met Tim. Als we vroeger als spelers iets gingen doen, dan sliep ik ook altijd bij hem op de logeerkamer, dus die band was er al. Toen ik eenmaal op gesprek kwam, kon ik het ook goed vinden met Eric. Daarnaast was NAC ten opzichte van FC den Bosch, ook weer een stapje hogerop. Betere spelers, betere organisatie. Daarom heb ik die keuze gemaakt, al blijft het natuurlijk altijd extra leuk om bij een club actief te zijn waar je als speler hebt gespeeld.

Dan wil ik nog even met je vooruitkijken, heb je de ambitie om bij NAC door te groeien en ontwikkelen, of sta er op het moment dat er weer een grotere club komt ook voor open om dat stapje weer te nemen?

Ik werk nu vier jaar bij NAC en ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin. Zoals ik al zei, voelt het door de onderbrekingen nog niet echt als vier seizoenen. Dus ik ben vooral heel benieuwd wat dit jaar gaat brengen. Ik heb zelf nog wel m’n twijfels of dat we met de jeugd in januari weer op het veld staan, maar ik heb in ieder geval wel zelf het gevoel dat ik dit met de jongens wil afmaken. Plus heb ik het dus nog altijd naar mijn zin, met andere clubs ben ik dus echt niet bezig op het moment.

Plus denk ik dat je bij NAC in het bijzonder genoeg kansen hebt om doorgeschoven te worden, aan perspectief geen gebrek!

 Haha, ja om de zes maanden worden er weer allerlei mensen doorgeschoven, misschien is dat ook een beetje het probleem. Er zit in ieder geval geen technische staf die er al acht jaar vastgeroest zit, daar heb je gelijk in. Zonder gekheid, voetbal is voetbal, dus wie weet wat er gaat gebeuren. Voor nu zit ik goed bij NAC!

Bron:
B-Side Rats
3 Reacties
11   1  
Nacdictive

Zeer goede speler met, denk ik, ook veel spelintelligentie en die weten over het algemeen wel te redden als trainer.
Hopelijk kan ie nog veel voor ons betekenen.

11   1  
Nacdictive

Zeer goede speler met, denk ik, ook veel spelintelligentie en die weten over het algemeen wel te redden als trainer.
Hopelijk kan ie nog veel voor ons betekenen.

4   1  
nb

Dit type voetballers zie je tegenwoordig bijna nergens meer. Ploeterende spelers die ook nog enig voetbal gochme hebben. Tegenwoordig is het steeds meer het ene of het andere. Erg jammer is dat.

Als je het zo allemaal hoort staat die opleiding volgens mij wel echt als een huis, over een jaar of 5 á 6 stroomt er wellicht jaarlijks wel meer door. Dan kun je pas echt gaan bouwen aan een stabiele club...

8   2  
Peter13

@NB

Ik vind dat we nu weer zo'n speler in huis hebben: Thom Haye. Slim, veel inzicht en hard werken. Maar wel een niveautje lager dan waar Molhoek het liet zien natuurlijk.

Laad alle berichten na dit bericht in