Wij gaan niet opzij

Maaskant: "Clubs kiezen er niet voor niets voor om de functie van trainer en t.d. te splitsen"

Raskolnikov

Voor de vijftigste editie van een Tikkie naar het Zuiden spraken we met verschillende prominente (ex-)NAC'ers. Fragmenten van de gesprekken, waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en alvast voorzichtig vooruitkijken, waren gisteren al te horen in de podcast. De komende dagen delen we de volledige interviews. We gaan verder met Robert Maaskant.

Tijdens zijn laatste dienstverband vervulde Maaskant zowel de rol van trainer als die van technisch directeur, een vergelijkbare situatie dus als dit seizoen. Maaskant stelt dat de twee functies lastig te combineren zijn en dat het prettiger werkt, wanneer iemand anders de rol van technisch manager vervult: "Uiteindelijk is het lekkerder om iemand te hebben om mee te sparren, maar ook om dingen uit handen te kunnen geven. (...) Het is gewoon een hele drukke functie. Toen ik die dubbelfunctie had, moest ik, terwijl er enorme financiële beperkingen waren, binnen een paar weken een selectie samenstellen. Daar is ook die Manchester City-deal vandaan gekomen, want we kwamen gewoon een miljoen tekort om überhaupt een elftal samen te stellen. Dat zijn heel stevige onderhandelingen, die je moet voeren náást het aansturen van je staf, náást de besprekingen met je spelers. Dus het is ook écht een dubbele functie. Het is niet voor niets dat heel veel clubs ervoor kiezen om dat te splitsen."  

Als de nieuwe technische man eenmaal gevonden is, is het niet zo dat die meteen 'up and running is'. Volgens Maaskant kost het tijd om je in te werken. "Je hebt tijd nodig om de scouting op orde te krijgen en met mensen in gesprek te gaan, maar ook om je een beeld te vormen van wat er al rondloopt in je club", zo vertelt hij. "Je wilt weten wat er in je eigen jeugd zit, bij andere eerstedivisieclubs, misschien wel bij amateurclubs op dit moment. Dus je hebt een aantal maanden nodig om je voor te bereiden op de volgende transferperiode." NAC wil in maart of april een nieuwe technisch manager aanstellen. Wat Maaskant betreft is dat dan ook te laat: "Ik vind dat je daar eerder mee moet zijn. Het beste is om direct na de komende transferperiode iemand aan te stellen."

De naam van Ton Lokhoff valt vaak. Maaskant vindt dat opvallend: "Ton Lokhoff is in mijn ogen een icoon. Maar wat ik grappig vind, is dat de supporters van NAC diezelfde Lokhoff het stadion uitfloten en riepen dat hij op moest rotten. Dan is het een paar jaar later en moet hij de grote technische man worden." 

Het gaat er volgens Maaskant niet alleen om wie het wordt, maar vooral of die man de tijd en ruimte krijgt om zijn eigen ideeën te implementeren: "Het gaat er mij om dat er bij NAC iemand komt, die een duidelijk plan voor de lange termijn heeft. Hoe ga je dingen organiseren? En hoe ga je zorgen dat je een stabiele eredivisieclub wordt? Want dat is de potentie van NAC gewoon. Alles wat je daaronder doet, is geneuzel in de marge."

B-Side Rats · BSR interview: Robert Maaskant
Bron:
B-Side Rats
47 Reacties
115   9  
Bekerkampioen

Wat hij zegt over lokhof heeft hij volledig gelijk . De td die we nodig hebben , hadden we in huis , maar loopt nu in Almelo

18   102  
Gjoewie

Ach, daar hebben we blaaskaak Maaskant weer. Blaaskant noem ik hem altijd op de andere site. Of Maaskaak. Ik weet niet of dit een verkapte sollicitatie is, maar hij gooit wel meteen zijn eigen ramen in door die quote over Lokhoff. En ja, die is hier weggefloten, nadat hij bij zijn eerste (!) klus als hoofdtrainer niet de resultaten boekte die wij voor ogen hadden. Hij heeft daarna nog bij Excelsior en VVV gewerkt en heeft toen de overstap gemaakt naar de Bundesliga. En ja, je kunt zeggen dat hij daar in de luwte gewerkt heeft. Hoeveel hoofdtrainers heeft hij inmiddels versleten? Maar diezelfde man heeft nu een staat van verdienste waar een Blaaskant niet aan kan tippen. Lokhoff mag dan misschien geen uitgebreid netwerk in Nederland hebben, hij weet wel van het reilen en zeilen binnen een Europese topclub. Dat is toch een aspect dat een technisch directeur mijns inziens nodig heeft als je langzaam maar zeker wil stijgen op de sportieve ladder.

Voor de rest, en dat moet ook gezegd worden, is het geen onzin wat Blaaskant verkondigt in dit interview. Behalve dat je mijns inziens de technisch directeur of technisch manager vóór de transferperiode moet aanstellen.

45   12  
Joop Klepzeiker

Maaskant kon niet met de grote druk om gaan met een topselectie (Seuntjens, Ars, Stam etc) in 2015-2016. Capituleerde voortijdig en moest tot zijn eigen grote teleurstelling, maar logischerwijs, het veld ruimen. Maaskant liep echter nooit weg voor zijn verantwoordelijkheid. Ik denk niet dat hij de meest geschikte TD is, maar iemand met een NAC-hart, wat hij absoluut heeft, mag wat mij betreft altijd een adviserende rol hebben. RvC? Sparringpartner van de TD? Geeft een fijn tegengeluid aan Manders en Steijn en kent het wereldje. En er zijn een heleboel kandidaten die minder geschikt zijn. Ik noem geen namen, maar Kerkrade wordt niet voor niets het afvoerputje van Limburg genoemd.

8   33  
Joppe

Komt de Kroonprins van Breda weer thuis?

28   5  
Breda

@Joop

Maaskant is ook geen bouwer. Net als Van As.
We moeten sowieso eens stoppen met steeds hetzelfde rijtje. Ook Lokhoff is geen enkele garantie. Haal een TD die zich ergens bewezen heeft.

5   12  
Cees

Een Technisch Hart moet men vormen. Niet een Technisch directeur! Dat Technisch Hart moet de rode draad in de toekomst, onder strenge regels gaan uitvoeren en uiterst secuur bewaken. Dat Technisch Hart moet in de loop der tijd uitgebouwd worden naar minimaal 5 personen. Dat had men al een decennia terug moeten doen. Die bepalen, onder scherp toezicht, werken volgens bepaalde reglementen, o.a. aantrekken van spelers, Algemeen directeur en trainer en nog wat belangrijke zaken omtrent de rode draad. NAC doet dat al decennia lang andersom. De feiten spreken voor zich. Een persoon daar de leiding over geven is funest, wie het ook moge zijn.

33   7  
Ouwe Spionkop

Rake uitspraak van Maaskant: Ton Lokhoff is in mijn ogen een icoon. Maar wat ik grappig vind, is dat de supporters van NAC diezelfde Lokhoff het stadion uitfloten en riepen dat hij op moest rotten. Dan is het een paar jaar later en moet hij de grote technische man worden."

115   9  
Bekerkampioen

Wat hij zegt over lokhof heeft hij volledig gelijk . De td die we nodig hebben , hadden we in huis , maar loopt nu in Almelo

7   12  
Ernie

Ongeschikt!

29   4  
Henri

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te gaan. Haal Lokhoff binnen in de rol die hij nu bij Wolfsburg heeft. Ton met zijn praktische, theoretiech ervaring en netwerk is goud waard. Zet daarboven iemand die beleid kan maken voor de langere termijn. Maar ook iemand die kan onderhandelen en een bepaald charisma heeft. iemand die communicatieve kwaliteiten heeft zoals Maaskant. Laat deze mensen samen met Eric Hellemons en een hoofdscout het beleid bij NAC bepalen.Van mij mag daar overigens Anthony Lurling ook een rol spelen. Tuig de RVC ook eens op met voetbalkennis op niveau: Kees Zwamborn, Ron Spelbos, Kees Kwakman, Van Burik. Er zijn kandidaten zat met een NAC verleden en héél véél meer netwerk en knowhow als Saaman.

15   3  
fvf6

In een ding heeft hij gelijk een club hoort een algemeen directeur een technisch directeur en een trainer te hebben . dus niet zoals momenteel bij NAC een algemeen directeur die niets betekent voor de club en een trainer die alles zelf wil bepalen op voetbal /technicsh gebied en samenstelling van de selectie.

27   1  
Henri

Robert heeft ook gelijk dat maart/april praktisch gewoon veel te laat is. Eerst zou het volgens Manders oktober/november worden okay, dat is plausibel. Maar maart/april is dat niet en dan zit er een RVC lid Technische Zaken die niet in grijpt. Dit vind alles best. Erg raar en onprofessioneel. Maar bij NAC kan al decennia alles. Het is aan de resultaten te zien.....helaas.

24   6  
076 @ BEKERKAMPIOEN

Heracles staat lager dan de laatste jaren. Tim heeft slim de spelers die hij kende opgehaald via Smulders. (Dessers / Schoofs)
Maar dat was bij NAC nooit haalbaar geweest.
Tim (die ik alles gun!) moet zich echt nog bewijzen hoor en het is maar zeer de vraag of hij klaar was voor (het onrustige) NAC.

13   8  
F7-Top

Ik heb mijn twijfels over Ton als TD, lijkt me beter om iemand te zoeken met een bewezen track record in die specifieke functie. Ben benieuwd.

9   17  
Bredafun

Kunnen ze Tim Gillissen niet alsnog eens benaderen voor TD?

4   2  
Zwampie

Het is en blijft moeilijk de juiste persoon te vinden,of deze nu een NAC achtergrond heeft en onbekend is. Wat veel belangrijker is lijkt mij dat en de AD ,TD en trainer samen de juiste klik hebben en het geen eenlingen zijn. Uiteraard wel met de juiste kennis in hun vakgebied en dat men elkaar aanvult.
Maar ja sinds wanneer hebben we dit bij NAC gehad of zullen we dit ooit krijgen, dat is eerder de vraag.

32   2  
Chris W.M.

Manders heeft de naam Earnest Stewart laten vallen. Totaal onhaalbaar natuurlijk, maar geeft wel aan in welke categorie je moet zoeken.

10   5  
Scheppioni

Ton heeft een prima netwerk opgebouwd met wel spelers met NAC DNA, dat is heel wat beter dan wat meuk die Steijn met manders gehaald hebben ! Verder Henri, mee eens jonguhh👊

4   9  
Badeend

Aan Maaskant ga ik geen woorden meer vuil maken.

Gillisen was waarschijnlijk best een goede TD voor NAC geweest (op basis van wat hij al jaren bij NAC deed, hoe hij dat deed en zijn intelligentie) en Lokhoff zal dat ongetwijfeld ook kunnen zijn (NAC DNA, ervaring, niet voor niks al geruime tijd bij een grote club als Wolfsburg een stabiele factor) maar het belangrijkste is dat een TD niet wordt afgerekend/beoordeeld op het halen van spelers. Dat is maar één aspect van die baan, en zeker niet het belangrijkste óf moeilijkste. Wel het gemakkelijkste scoren. Dat hadden figuren als Van As en -vooruit- Maaskant goed begrepen.

19   3  
Henri

@Chris W.M.
Stewart is wllicht het niveau dat je graag binnen wilt halen, maar op alle fronten onhaalbaar. En dan niet alleen salaristechnisch, een TD van dat niveau gaat niet naar een KKD club die geen cent heeft te makken. Als ik de eisen lees die Manders, overigens terecht stelt, dan denk ik dat de enige geschikte kandidaat in Nederland is de huidige TD van Almere, Teun Jacobs. Mijn voorkeur zou uitgaan naar types als Fledderus. Jong, inmiddels wat ervaring, ambitieus en een eigentijdse visie. Heeft internetscout benoemd als hoofdscout. Kunnen ze bij NAC zo Chris W.M. voor aanstellen. Onze club heeft zoveel kennis en netwerk om zich heen er wordt alleen geen gebruik van gemaakt want alles wat niet uit de regio Breda komt schijnt allemaal beter te zijn..... en dat is jammer.

9   2  
Tip

T.L. waren we indertijd veel te kritisch op. Ik net zo goed, en ik heb daar spijt van. Waardeloos om deze geweldige NAC voetballer als trainer de grond in te boren. Het werd daarna alleen maar minder. Onze verwachtingen waren toen veel te hoog mede door de komst van PvH en veel andere heel goede spelers. Dat was de oorzaak van de aanzwellende harde kritiek toen. Ook over PvH werd veel te hard geoordeeld. Maar ik liet hem niet als een baksteen vallen toen hij in conflict kwam met Mommers.
Of Ton een goede TD is kan niemand zeggen. Hij heeft genoeg verstand van voetbal. Ik denk dat het belangrijker is dat we de nieuwe TD de tijd gunnen er iets goeds van te maken.

13   23  
Almere City Dan

Ah daar hebben we Maaskantje weer.

In Almere hebben we ook kennis mogen maken met deze narcist. Vreemde man.
Erg gek met zichzelf.

Ben erg benieuwd waar hij terecht komt. Er zal best wel weer een vriendje van een vriendje zijn die hem ergens naar binnen sjouwt...

Wens deze club heel veel sterkte.

8   2  
Nero

De td in almelo dat er zo uit kan vliegen met schoofs en vloet wat ook niks is alias van as,nee gewoon ton terug halen in ieder geval iemand met een nac hart ipv ieder jaar vreemelingen legioen

10   13  
De muzikant

@henri: bedoel jij met Chris W.M. dezelfde als degene die hier een paar jaar lang Smulders bewierookte, ophemelde en tot het laatst verdedigde? Uiterst vermakelijk.

3   16  
Cees

Ik krijg duimpjes naar beneden, met het voorstel van een Technisch Hart. Maar uitleg waarom, krijg ik nooit. Want wat gaat het toch al decennia-lang goed met het beleid van ons NAC. En geloof me, daar gaat naar mijn mening weinig aan veranderen. En datgene wat ik lees blijft maar volharden in datgene wat in het verleden met grote regelmaat fout ging. Dus blijf zo door gaan denkt men.

17   4  
Belgische Naccer

Als Steijn nou gewoon eens de beste 11 op zou stellen...

In plaats van zijn vriendjes, Bilate, Immers, Allouchi en Malone...

Dan zouden ons dit soort blaatverhalen bespaard blijven, want dan stonden we nu bij de eerste 2.

21   2  
Chris W.M.

Tot het einde zuig je uit je duim Muzikantje. Maar tot aan de laatste transferperiode was ik best tevreden op zich ja; selecties samengesteld waarmee we gepromoveerd én erin gebleven zijn, jeugdopleiding op poten gezet...dacht echt dat we de volgende stap konden zetten. Helaas verknalde hij het in de laatste transferperiode, waar ik kritisch genoeg over geweest ben. Maar blijkbaar ben je dat vergeten?

1   1  
NAC4Ever

@CHRIS W.M.
In een video van BN Destem vertelde Yadran Blanco en Dennis laatst dat Manders tegen hun (en Joost Blaauwhof) een naam noemde wie heeft Manders benaderd om technisch directeur te worden. Ze noemde geen naam. Weet jij of dit om Earnest Stewart gaat?

2   2  
Chris W.M.

@ NAC4EVER

Van een van de heren heb ik begrepen dat er meerdere namen genoemd zijn en dat 1 van de genoemde namen inderdaad Earnest Stewart is.

1   0  
NAC4Ever

Oke, kun je ook de anderen namen delen of is er afgesproken dit niet te doen?

2   2  
Chris W.M.

@ NAC4EVER

Helaas ken ik die niet. Afgaande op wat Blanco zei en hoe ik Manders inschat gokte ik Stewart, en daar werd bevestigend op geantwoord als zijnde een van de genoemde namen. Zelf dacht ik ook dat de TD van Almere op het lijstje moest staan, al begin ik daar de het optreden van Manders in die andere podcast wel aan te twijfelen.

2   2  
NAC4Ever

@CHRIS W.M.
Oke, bedankt voor je reacties.
Buiten de veel genoemde namen zou ik het niet weten. Ik hoop dat er snel een goede td wordt aangesteld.

15   0  
Peter13

Wat ik een interessant deel van het interview vind - en wat niet in de tekst terugkomt, je kunt nu eenmaal niet alles erin zetten natuurlijk - is dat Maaskant twee keer heeft aangegeven open te staan voor een gesprek: een keer als TD en een keer als lid van RvC. Met name dat laatste had me wel een geschikte rol voor hem geleken. Hoe je ook over hem denkt, Maaskant heeft verstand van voetbaltechnische zaken en hij is niet bang om zijn mond open te doen. Dat zijn goede eigenschappen voor iemand in een controlerend orgaan.

5   12  
Cees

Was te verwachten, die duimpjes naar beneden. Mensen zijn net kuddevolk. Opnieuw geen enkele onderbouwing Ontbreekt de kennis daarvoor? Ik zou zeggen, ga gewoon op deze weg door. Want het gaat immers al jaren geweldig! Dat stokje hebben jullie achter de hand om mee te slaan. Meer- en meer is het duidelijk dat NAC al deze ellende “simpelweg” over “zichzelf” afroept! Kom maar weer met dat simpele duimpje, dat een brevet van onvermogen aangeeft, maar dat snap je zelf ook wel, toch?

2   1  
YLLWBLCK

Er wordt hier altijd afgegeven op het zwalkend beleid.
Als je de meningen hier binnen een paar dagen van links naar rechts en terug hoort gaan, weet je gelijk dat het bij onze regio hoort....

10   1  
Adriaan

Cees,

Waarom geen technisch hart:

- Vind maar eens minimaal 5 man met verstand van voetbal. Dat zijn dure mensen. Die komen ook niet voor weinig geld om afgezeken te worden en verantwoordelijkheid te dragen en moeten afleggen. Minimaal 5 dikke salarissen dus.
- Betaal maar eens 5 man met verstand van voetbal (Kan Nac NOOIT betalen, zelfs topclubs in de eredivisie werken niet zo).
- Naar mijn weten is er ook geen één eredivisieclub met een technisch hart.
- Een Heracles speelt op kunstgras om qua budget ruimte te houden voor 2 extra spelers. Wij zouden dan even minimaal 5 dure knapen wegzetten? Dat kost gewoon 3/4 eredivisiespelers. Dat budget heeft Nac natuurlijk niet.
- Minimaal 5 man aan het roer betekent oneenigheid, dat gaat niet lang goed. Ook gebrek aan transparantie; wie is nu verantwoordelijk voor welke beslissing.

Genoeg zo?
Natuurlijk krijg je duimpjes naar beneden met een dom idee en gedram.

2   0  
Adriaan

Cees,

Daarnaast wat je vorige keer zei op mijn opmerking, is natuurlijk klets. “Langzaam moet je dat uitbouwen naar minimaal 5.”

Als ik 5 auto’s tegelijk ga leasen dan zijn dat gewoon vijfdubbele maandlasten. Of ik dat nu langzaam opbouw van 1 auto naar 2, 3 ... 5 doet er niet toe.

Uiteindelijk staat je salaris (begroting bij Nac) gewoon redelijk vast en betaal je elke maand voor 5 auto’s. Veel te veel en onbetaalbaar dus.

Niet voor niets dat alle andere Nederlandse clubs gewoon met 1 TD werken.

4   3  
SCH1912

Ik snap het eigenlijk niet hoor.....

We hebben de laatste jaren volgends iedereen alleen maar slechte TD’s gehad. We hadden Smulders(Vreven,dessers,Brondeel,Verschueren,angelino,Manu García)
We hadden Tom VDA(olij,riera,Schouten,Haye,hyballa)
Dit zijn allemaal mensen die bij nac passen en waar wij onszelf mee kunnen identificeren? Hier werd in ieder geval wel zo over gesproken door het grootste deel van de supporters. Dit zijn spelers die we willen en daar ook geld aan verdienen of als sterkhouders in het elftal willen hebben.
Die gasten moesten moesten er allebei uit omdat ze niet alleen maar parels hadden uitgezocht maar er ook wel eens naast zaten!
Dit gebeurd dan toch ook bij Lokhoff, Maaskant of wie je dan ook bij nac aanstelt als Technisch directeur!

We hebben nu Steijn voor 3 jaar. Hij wil over 3 jaar eredivisie spelen en dat zal hij niet doen met een team die er niks van kan en geen marktwaarde heeft! Want als een team aflopende contracten heeft bestaat er geen marktwaarde meer en moet hij zelf ook een nieuw team bouwen terwijl ze in de eredivisie zitten... dat gaat echt niet gebeuren!
Maurice is een meerjarenplan en bouwt altijd vanuit zekerheid en dat moeten we in deze tijd willen!

Kortom alleen een TD aanstellen als hij zich kan meten met Maurice Steijn(qua spelers stijl/kwaliteit)
Niet een salaris weggooien omdat er toevallig iemand moet zitten

5   0  
Rene

Even een reactie op het artikel van bn de stem van vandaag ...Nec speelde met z’n halve tweede elftal in Breda. Die hoor je ook niet zeiken! Daarnaast heb je meer dan 30 contractspelers dus moet je die ook goed trainen en begeleiden!! Als je 11 spelers, die eerst genegeerd worden, in 1x opstelt dan is het gebrek aan samenspel en vertrouwen hen niet aan te rekenen!!! Dat ligt puur aan staf en mangement

7   1  
Bas

4 dure spelers zelf doorgedrukt waarvan er maar 1 het laat zien, Rutten... Manders heeft het voetbalverstand noch de persoonlijkheid om haantje Steijn tot de orde te roepen! Kost nac een hoop geld. Met de mazzel van het programma (pas half maart de eerste serieuze tegenstander) staat Nac zo weer tweede, maar geeft dat weinig vertrouwen voor de eredivisie

Moise en DJ, beide op de gok genomen via zaakwaarnemer Castelen, een belediging naar de eigen Academie

2   6  
Cees

Adriaan, ik klets geef jij aan! Daar valt nog over te redetwisten, zie waar we staan! Ik dram, ook zoiets? Zeg gewoon dat het een persoonlijk iets is. Verder is jouw conclusie over een aantal zaken zo simpel gedacht, verschoond van enige doordachte creatief, of ondernemerschap. Zo kort door de bocht, zo afgekapt. Jij bent iemand van “pluk de dag”. Je praat over het financieel aspect. Laat je gedachten daar eens goed over gaan en graag serieus? Wees eens creatief. Denk niet in de term wat “niet” kan, maar wat wel zou kunnen, na creatief te denken. Nee, niet doen, want het ging en gaat toch zo goed met NAC. Vertel jij eens, hoe of wat? En probeer eens niet iemand de grond in te trappen met kletspraat. Kom maar weer met dat duimpje KKD-supporters!

6   3  
De muzikant

@Chris WM, Laten we bij het begin beginnen, gezien het leeftijdsverschil lijkt me de benaming muzikantje ongepast, Chrisje.
De bewering dat ik het uit mijn duim zuig is niet waar, je bent voor Smulders, en alles wat hij deed voor hem in de bres gesprongen. Dat je enige tijd geleden een pseudo grappige tweet stuurde met een clowntje over Smulders is mosterd na de maaltijd, heel ver na de maaltijd zelfs. Hier op de site was je een van de mensen die de critici heeft verketterd. Geeft niet, maar wel eerlijk blijven over je daden. Ik begrijp dat je hier op de site een soort van beschermde status hebt, fijn voor je.
Verder wens ik je een goed en gezond 2021 toe, met heel veel duimpjes omhoog, je hebt vast wel een plekje daarvoor.

6   3  
Chris W.M.

“Eerlijk zijn over je daden”, “verketterd”...jezus wat een woorden. Ik heb in sommige gesprekken mijn mening gegeven, dat het soms hard tegen hard ging moet je maar tegen kunnen hoor. Het is niet alsof ik iets over mensen hun privé heb gezegd. Maar blijkbaar heb ik op je tenen getrapt, en iets gezegd waardoor je 2 jaar na dato het nog nodig vind daarop terug te komen. Dus bij deze mijn welgemeende excuses, laten we het achter ons laten en in 2021 gewoon weer lekker fel discussiëren over wat wel en niet goed gaat bij ons cluppie. Happy Newyear!

1   1  
Tip

@sch1912 geeft in het eerste deel van zijn reactie goed aan waar het probleem zit.

0   0  
Adriaan

Goede tegenargumenten Cees, o nee, die zie ik geen enkele. Je wilde toch zo graag inhoudelijk discussiëren, Cees? Kom op met die tegenargumenten dan; geen gelal op de persoon.

0   1  
Scheppioni

Stewart komt niet meer naar ons NAC !

0   0  
De Kievit

laat die blaaskaak gewoon in het Ginneken blijven en zich niet laten horen v. w. b. te maken heeft met ons Nac Breda!!!

0   1  
Supporter

Helemaal mee eens belgische naccer, er hoeft echt geen zgn. Versterking te komen de juiste spelers opstellen met van Hooydonk in de spits en allemaal wat meer vooruit voetballen met de nodige agressie, dat is de verantwoording van de trainer, en dan gaat het lukkken, afz een bosche supporter.

Laad alle berichten na dit bericht in