Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Birighitti: "Natuurlijk wil ik op enig moment terug naar Europa"

Raskolnikov

Ex-NAC-doelman Mark Birighitti heeft een rentree in Europa nog niet uit zijn hoofd gezet. De Australiër, die na zijn vertrek bij NAC terugkeerde naar zijn vaderland, hoopt dat hij op enig moment weer bij een Europese club aan de slag kan.

De 29-jarige Birighitti mislukte bij NAC en vertrok in september 2018 naar Melbourne City. Daar was hij geen basisspeler en dus transfereerde hij vorig jaar zomer naar Central Coast Mariners. Bij de Mariners, waar Birighitti keeperstraining krijgt van ex-NAC-doelman Peter Zoïs, is de doelman wel basisspeler en dus durft hij weer voorzichtig te dromen van een nieuwe kans in een Europese competitie: "Natuurlijk wil ik op enig moment terug naar Europa, maar mijn voornaamste doel is om dit jaar een heel goed jaar met de Mariners te draaien. Ik heb het hier naar mijn zin en ben nog jong.... In april word ik 30."

Hoewel Birighitti droomt, durft hij niet te ver vooruit te kijken: "Ik wil geen langetermijndoelen stellen. Ik wil me week in, week uit focussen, zo goed mogelijk presteren en het team helpen. Als ik dat doe, komt de rest vanzelf goed."

Bron:
B-Side Rats, Yahoo Sport
15 Reacties
62   7  
Jesse

Held alleen maar door die overwinning op Feyneoord

5   3  
Not Ffohkol

Ons Bredaas Grandelletje

39   3  
Ice

Hij kwam in interviews altijd over als een hele aardige en normalen jongen. Maar wat keepte hij slecht zeg.... Ongekend

13   3  
Baosje

V.v. Hoeven misschien iets voor hem ?

31   2  
Maarten

Die keepers soap. Wordt er nog wel eens zwetend wakker van. Gelukkig is dat voorbij zeg. Nu nog rust in de organisatie, want vind het allemaal rommelig. Geen TD, Steijn keurt zijn eigen vlees. Het gedoe met het blijven opstellen van Bilate komt mijn neus ook al uit. Hetzelfde toen met Birghitti.

62   7  
Jesse

Held alleen maar door die overwinning op Feyneoord

6   17  
Raya van Mattaveld

Zelfs bij DIA 10 zit die jongen niet eens bij de selectie, die hebben Jniekske al.

6   6  
ome cor

Ha ha ha halen

7   3  
scheppioni

@ Jesse
Held is een tikkie overdreven, maar hij kan toch mooi zeggen als enigste doelman dat hij in de competitie die kakkerlakken,(samen met o.a. goodold Enevoldsen hun in ene mooie wedstrijd voor ons NAC) op hun nummer hebben gezet. Wat een heerlijk gevoel was dat en dat na drie dagen daarvoor nog verliezend voor de beker in groesbeek, wat bij mij resulteerde in in die week tot rare bloeddruk(nooit onder controle, ook niet met medicatie) klachten en ik maar aangeven dat het door NAC kwam .......

7   2  
Kobus

Bier en tieten

5   1  
Arie

"Ik wil me week in, week uit focussen, zo goed mogelijk presteren en het team helpen. Als ik dat doe, komt de rest vanzelf goed."

Dit is altijd zo om te gieren. Tuurlijk komt de rest niet vanzelf als je basiskwaliteiten ontbeert en zeer beperkt getalenteerd bent.
Dan moet je gewoon blij zijn dat je bij Mariners in ieder geval nog een basisplaats hebt en gewaardeerd wordt en het daar bij houden.

2   1  
Chapuisat

heeft hier nu even zijn moment of fame, wel wat makkelijker als het pakken van ballen schijnbaar....

3   9  
Los Pollos Hermanos

Slechtste keeper ALLERTIJDEN in een nac shirt. Nog slechter dan Schollen. En dat zegt wat.

3   4  
ome cor

@ Los Pollos
Quintus van der Meulen en Mathé van Kelle waren anders ook niet best.
Dus die titel heeft ie nog niet zo maar binnen. Zelfs dat niet 😉

6   1  
Scheppioni

Allen nog beter dan van leer !!! Dat was met afstand de minste en fataalste !!!

5   0  
Devis

Die penalty in de kuip die hij pakte....

Laad alle berichten na dit bericht in