Wij gaan niet opzij

BSR Matchcast: Interview Sydney van Hooijdonk na Helmond Sport - NAC (0-2)

Praatpapegaai

Sydney van Hooijdonk wist de wedstrijd tegen Helmond Sport op slot te gooien door laat in de wedstrijd de 0-2 tegen de touwen te schieten. De spits was vorige week nog geblesseerd en trainde net weer mee. Hij viel in en wist meteen te scoren. We spraken hem na de wedstrijd.

Bron:
B-Side Rats
68 Reacties
100   3  
Barbapapa

Maakt niet uit wie je in de spits zet. Met de vleugels zoals vandaag zal een spits weinig scoren.

82   2  
Kees

rustig blijven en doen waar je goed in bent dan kom er wel.

48   17  
Jim

Ik hoop dat hij de volgende wedstrijd in de basis staat.

56   38  
Belgische Naccer

Prima goal. Wat mij betreft mag Sydney voortaan in de basis.
Stokkers heeft niks klaargespeeld vandaag. Dogan, Bohui en Allouchi trouwens ook niet.

Een middenveld met Dogan, Haye, Immers en Malone zou perfect zijn. En dan voorin Kaij de Rooij (of een andere nieuwe rechtsbuiten), Sydney van Hooijdonck als spits en Venema als rechtsbuiten.

Hopelijk is die nieuwe centrale verdediger, net zo goed als Malone/Monsalve. Dan kan Malone weer naar het middenveld.

Allouchi, Bohui, Stokkers zijn bank-materiaal, niks meer niks minder. Dogan zal ook echt nog beter moeten, anders kan hij ook naar de bank.

100   3  
Barbapapa

Maakt niet uit wie je in de spits zet. Met de vleugels zoals vandaag zal een spits weinig scoren.

49   3  
Samson Den Haan

Met Dogan op links de hele tijd traag terugdraaiend naar z'n rechterbeen gaat dat niet werken. In de tijd van Pierre had je Peter Remie en die deed niks anders dan die bal voorslingeren. Dat is heel anders voetballen.

30   11  
076

Heel ander interview dan bij Fox en Omroep Brabant. Die is op weg naar de uitgang helaas.

36   10  
Nicky

Mijn steun heeft hij... Bredase roots... Zoon van.... Stokker is echt helemaal niks.... Wat mij betreft onze spits!!

23   1  
Nicky

Maar idd... Bietje zuivere aanvoer zal wel helpen denk..

45   10  
Jf

Wat mij betreft de eerste spits want ik erger me continue aan Stokkers.
Sydney moet nog een hoop leren maar kan ook groeien.

Verder alles op Kaj de Rooi want die flank moet beter.

11   10  
Bommel

Goed resultaat, spel was niet om aan te gluren. Je speelt tegen een kwalitatief veel mindere ploeg, maar die met de overwinning op TOP met vertrouwen speelden en gretiger leken dan NAC. Op basis van kwaliteit moet je zo'n wedstrijd sneller beslissen, maar daar missen we de spelers voorin voor. Er zal een buitenspeler en scorende spits bij moeten willen we het Cambuur en de Graafschap echt lastig gaan maken denk ik. Ik hoop dat er alsnog een oplossing komt voor Dogan. Dogan past niet in dit team. Een transfer waar NAC nog wat aan over houdt, zodat we de Rooij alsnog binnen kunnen hengelen. Niet voor 7 ton natuurlijk, dat is gekkenwerk. Die prijs zakt nog wel. SvH en Stokkers beiden geen basismateriaal. Ik hoop nog steeds dat we Paul Gladon voor een zacht prijsje van de kruiken kunnen overnemen. Hun nieuwe spits ligt er een paar weken uit, dus zullen zij hem met het oog op de competitiestart en EL niet eerder dan eind september, begin oktober laten vertrekken. Maar dan heb je wel een spits in huis die er in de KKD minimaal 20 inschopt. Zeker met jonge onbevangen vleugels als Venema en evt. de Rooij ernaast en Haije/ Immers erachter. SVH jaartje verhuren elders. Is goed en leerzaam voor hem en voor NAC als hij terugkomt. Stokkers ga je met zijn salaris en nog een jaar onder contract aan de straatstenen niet kwijtraken.

Voor de rest ziet alles er wat beter uit dan vorig jaar. Immers moest logischerwijs zijn weg vandaag nog vinden, maar met hem heb je de ervaring en leiderschap in het elftal die je vorig jaar miste. Kan wel eens een hele goede zet zijn geweest. Nogmaals fijn dat we tegen zwakke broeders starten om in vorm te geraken.

14   4  
Hatseflats

Was een echte spitse goal. Top Sidney. Helaas missen we kwaliteit voorin. Met Sidney en Stokkers gaan we helaas niet redden.
Hoe gek het ook klinkt en hoe negatief ik in het begin was over Manders heb ik toch vertrouwen in hem dat t goed komt.

Hup NAC. Op naar de grote markt!!!

18   13  
Niks

Wil voorop stellen dat stokkers ook
Helemaal niks is en klaar speelt. Maar deze speler kan ook echt geen heel jaar in de spits staan bij nac. Is gewoon niet goed genoeg en komt op alle vlakken te kort, speelt zijn eigen goed vrij maar alle redelijke keeeprs pakt zo’n bal gewoon

7   19  
Kisku

Goeie jongen maar alles wat voorin staat is waardeloos en te traag,stokkers en dogan wat een bal tempo altijd te laat .de rooy snel halen schouten rechtsbuiten en nick in de spits,stokken en sydney weg doen en snel een spits erbij

18   3  
Wessel

Volgende week Rossler terug als cv.
Malone schuift door naar middenveld en Immers schuift door naar voren.
Heb je voorin de keuze Allouchi als buitenspeler of Dogen (was geen succes vandaag). Andere zijde starten met Venema.
Hoewel ik die gezien het spel in zijn invalbeurten ook wel eens als spits zou willen zien.
Stokkers en van Hooijdonk (nog ) komen tekort om vaste spits te zijn in kampioens elftal.

Dan ziet het spel en daarmee de wereld er ineens heel anders uit.

13   4  
Harrie

Laat Sydney maar hetzelfde doen als vorig seizoen, eerst een paar keer invallen en scoren en daarna in de basis en ons naar de 1e periode schieten met 7 doelpunten. Daarna laten staan ipv weer naar de bank.

3   3  
geelzwartwit

Mooi hoe Sydney zich vrijmaakt en erin knalt. Begreep niet helemaal waarom de keeper hen niet tegenhield maar goed zal het niveau in de KKD wel zijn dan.

Waar ik niemand over is de mogelijkheden die Helmond steeds over de kant van schouten kreeg. Het vervolg liep gelukkig steeds verkeerd af maar ze kwamen daar toch steeds best ver.

29   3  
Sjef de gevulde koek

Ik ben me gisteren we kapot geschrokken van stokkers. Die verdient gewoon geen minuten meer. Als je ziet hoe hij duels aan gaat als een slap wijf en ook alle duels verliest tegen met alle respect Helmond moet je je conclusies trekken. Kansen genoeg gehad en niet gepakt. Net als dogan klaar er mee. Hopelijk komt er een Turkse club die hem wil en snel weg doen

8   10  
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Sydney in Oranje!

18   2  
Henkie

Tja voorin is niets veranderd.
Je 4 aanvallende spelers zijn El Allouchi, Dogan, Stokkers en Bohui.

Dat was vorig jaar niks en nu nog steeds niet.
Met name Bohui en Stokkers... Weg ermee. Dat is niks. Dogan is geen linksbuiten en neem ik het niet kwalijk.

Als malone weer controlerend speelt zal Immers wel op de plek van Mounir komen. Venema op een vleugel er bij en De Rooij op links. Zijn toch al 3/4 posities anders bezet.

Ik ben benieuwd. Met deze 4 aanvallers win je de oorlog niet, maar dat weten we al lang.

14   3  
Cool hand

Als van Hooijdonk wederom de concurrentiestrijd verliest van Stokkers, dan moet hij goed nadenken over zijn toekomst als profvoetballer. Een concurrentiestrijd verliezen van Stokkers is niet iets wat je op je cv wil hebben. Waarom staat Stokkers eigenlijk in de spits? Wie heeft hem ooit verteld dat hij überhaupt een spits is?

12   16  
Scheppioni

Prima goal Sydney ! Wat een gezeik hier verder over Stokkers ..... ga iets nuttigs doen jongens of het zijn weer vervelende stilbo's ! Drie punten lekkkuhhhh HUP NAC !

29   7  
Jf

Ik schrik vooral weer van de negatieve reacties op het forum en Twitter. Van Hooijdonk is 20 jaar en kan echt wel vaste spits worden geef hem de ruimte.

Bohui speelde onzichtbaar maar is toch twee keer gevaarlijk geef deze jongen ook wat meer tijd. Misschien niet het type Venema maar die heeft ook geen kans gehad.

Ik denk dat Stokkers verhuurd moet worden en dat je met Sydney verder moet. Verder echt 4 ton betalen voor de Rooij want die heb je echt nodig.

11   2  
Wanny

Stokkers zal ongetwijfeld zijn best doen, maar speelt op een niveau waarvoor ie tekort komt. Hij kan met moeite een beetje meehobbelen en doet nooit iets waardoor je positief verrast wordt.

Dogan is geen plek meer voor. Dat is geen buitenspeler en achter de spits staat straks Immers en we hebben daar nog meer keuzes.

Bohui snap ik niet dat die een contract heeft gekregen. Gaat niks van uit.

14   6  
PatjeR

Poeh.. lastig deze.

Stokkers was echt weer baggerslecht gisteren en Sydney verdient die plek meer dan hij.

Maar Sydney wil nu wel heel snel, terwijl hij er echt ook nog niet is. Op deze manier in de pers gaan lopen gillen getuigt niet van heel slim spel tenzij je echt een breuk wil forceren. Ik schrok wel van dat Fox interview in die zin.

Ik denk met een Kaj en Nick Venema op links en rechts kom je met Sydney in de spits wel een stuk verder want Dogan (op die plek) en Bohui (veel te licht) dat kan echt niet meer. Neem aan dat de trainer dat toch ook ziet.


17   1  
Cool hand

Waarom is het gezeik Scheppioni? Je mag in een wedstrijd tegen Helmond Sport toch wel van een spits verwachten dat hij meerdere momenten heeft waarvan je denkt 'zo zo, dat doet hij knap'. Of dat hij zelf iets creëert. Heb jij zulke momenten gezien?

11   8  
Hont

Qua loopacties is Stokkers beter, maar daar wordt een spits niet op afgerekend, doelpunten zijn het enige dat telt. Daarvoor is Sydney veel beter geschikt. Is in alles een echte spits. Ging in dat kwartiertje dat hij erin stond meer dreiging vanuit dan van Stokkers die 75 minuten ervoor.
Geef Sydney buitenspelers die de bal 20x per wedstrijd de 16 inpompen en hij wordt gemakkelijk onze topscoorder.
Technisch een mooie goal gisteren.

14   4  
Ivo

Stokkers staat op een eiland, aanvoer is nul komma nul, maar hij creëert zelf ook te weinig kansen. De snelle omschakelingen, de scherpte in de duels van Hyballa mis ik wel, eerlijk gezegd. Dogan en El Allouchi halen het tempo er vaak helemaal uit. Het lijkt weer veel op het voetbal van Ruud Brood.

Sydney scoorde knap, maar een goed schot was het niet. Bijna recht op de keeper af, het was een beetje een lucky goal.

Volgende week zou ik Rosler en Venema een basisplaats geven, ik denk dat je Bohui en Stokkers of Dogan er uit moet halen.

7   17  
Mid Mid

Vraagske: zit die mof die maar een paar wedstrijden als clown langs de kant stond hier onder allerlei namen te posten. Lijkt gvd wel een Duits forum met dat “gegenpersung” overal..... alsof die wedstrijd in de Kuip om aan te gluren was....

4   7  
Voetballoog

Zowel vhooijdonk als stokkers zijn gewoon niet sterk genoeg en gaan er absoluut niet meer dan 20 maken. Dus vhooijdonk verhuren en stokkers op de bank en gewoon een type necid of veldwijk halen en je promoveert fluitend.

24   11  
Dos

Op basis van het inteview op FOX kan ik niet anders concluderen dat hij geen haar beter is dan zijn vader. Altijd naar anderen wijzen en niet in de spiegel kijken.
Zijn uitspraken zijn volledig misplaatst en hij mag blij zijn dat hij af en toe een basisplaats heeft, hard werken, veel leren en wellicht groeit hij uit tot een vaste klant voor in de basis.
Tot die tijd moet hij zijn mond houden.

5   11  
since1912

Gezien het feit dat we veel te veel spelers in de selectie hebben, lijkt het me noodzakelijk om per direct afscheid te nemen van Bohui, Stokkers, V Hooijdonk, Kali en Leigh.

Kan allemaal echt niet meer, te slecht of veel te duur. Koop je daar Kai de Rooij voor terug en je selectie is nog steeds dikke prima, maar wel een half miljoen minder aan Salariskosten.

25   2  
Baron

@DOS
Dat gaat misschien wat ver, maar eens dat het onnodig is om overal (Fox, OB, BsideRatsm, ..) maar te verkondigen dat je in de basis moet staan.

Een van de eerste momenten nadat hij inviel vind ik enorm tekenend. NAC staat onder druk en ramt de bal naar voren, vervolgend komt de bal zijn kant op en schiet hij onder zijn voet door. Gevolg, balverlies eb wederom wordt het team onder druk gezet. Het zit hem in de kleine dingen, maar je hebt gewoon een aanspeelpunt nodig. Daar is hij gewoon nog niet sterk genoeg in. Hopelijk lukt het om beter te worden. Lastige keuzes in ieder geval voor Steijn.

5   1  
Cool hand

Spijker op zijn kop Baron.

6   3  
P

Dogan betrekken in transferdeal Kaj van Rooij

8   5  
Italo (BSR)

Dit is lood om oud ijzer. Neem als voorbeeld het oefenduel tegen Heerenveen. Toen speelde Sydney basis, viel hij tegen en werd vervangen door de uiteindelijke matchwinner Stokkers.
Met beide spitsen ga je je promotiedroom niet waarmaken. Wat mij betreft gaat Immers als kapstok fungeren in de punt met Venema, een aankoop en El Allouchi om hem heen.

3   2  
Ibio

Waarschijnlijk gaat Immers un de spits spelen en afhankelijk van de wedstrijd zijn Stokkers of van Hooijdonk de pinchhitters. En dan hebben we Venema nog.

5   6  
Europa leaugue

Je hebt aanvoer nodig maakt dan niet uit wie erin de spits staat de ballen komen niet ,Bohui is er nog niet klaar voor en dogma is geen buitenspeler !! Zelfde vind ik met gezeik op el allouchi , was gisteren samen met Haye beste speler mijn inziens , en natuurlijk moet hij meer vooruit spelen maar naar wie dan ?? Als hij Dogan inspeelt krijgt hij een kaats en kan hij weer gaan zoeken en dat is dan idd vaak terug !! We missen diepgang en verassing in het spel elke wedstrijd ziet er hetzelfde uit breien breien .Gelukkig staat de verdediging als een huis

12   2  
sjef de gevulde koek@DOS

Dan heb ik een andere interview gezien als jouw. Hij zegt dat hij 20 jaar is en wil spelen als dat niet bij NAC is dan ergens anders. Wat zegt hij hier verkeerd aan dan ? Hij heeft toch groot gelijk. Overigens heeft NAC hem 2 weken verteld dat hij niet de 1ste spits is op dit moment en hij verder mag kijken. Dus gewoon een eerlijk en logisch interview wat hij geeft. en wat jij weer suggereert en zn vader er bij haalt slaat nergens op.

7   1  
nacorakel

Dit is toch een kritisch jaar voor Sydney bij NAC. Een stap hoger zie ik hem niet maken, en een stapje lager (lees = verhuur) loopt niet altijd goed af. Het etiket talent is er onderhand wel vanaf.

7   2  
fvf6

@ Belgische Naccer

Ja als we met 12 man gaan spelen zal het zeker beter gaan. 1 keeper 4 verdedigers 4 middenvelders en 3 aanvallers volgens jou de ideale opstelling . Dogan heeft buiten die pingel echt niets gepresteerd El Alouchi brengt veel meer , en is volgens mij daarom ook duidelijk beter dan Dogan , misschien als hij op 10 speelt dat hij beter is maar wat ik vorig seizoen en tot nu toe heb gezien mag hij blij zijn dat hij bij de wedstrijd selectie zit

5   0  
Wanny

Dogan heeft zich vorig seizoen ook geen moment echt kunnen onderscheiden. En toen heeft ie het op verschillende posities en onder verschillende trainers mogen proberen.

Wellicht komt ie toch beter uit de verf in een minder team, waar ie een volledig vrije rol voorin heeft.

13   8  
Chris W.M.

@Europa leaugue

Beetje een kip en ei verhaal dit. Natuurlijk is de aanvoer niet goed, maar dat heeft ook echt wel te maken met het feit dat als er een voorzet komt er bijna nooit iets goeds mee gedaan wordt. Dus wat heeft het dan voor zin om een voorzet te geven?

Als je iemand in de spits hebt staan die ballen vast kan houden, kopduels kan winnen en dodelijk is in de 16 dan zullen de vleugelspelers echt wel eerder geneigd zijn de bal voor te slingeren. Nu betekent het bijna automatisch balverlies.

Stokkers en van Hooijdonk zijn beide te licht voor een basisplaats. En of Immers de gedroomde spits is betwijfel ik ook. Zie liever een grote sterke ervaren spits erbij komen, waar Immers dan achter komt te spelen. Stokkers proberen te slijten aan Roda oid. Van Hooijdonk heeft tenminste nog de kwaliteit dat hij binnen de 16 bijna alles tussen de palen weet te krijgen. Stokkers zijn grootste kwaliteit is het harde werken. En dat is echt te weinig.

3   0  
Theoden King

@ Coolhand
De voorwaartsen hebben niets gecreëerd inderdaad. En ook het voortdurende balverlies deed pijn aan de ogen.

NAC speelde alsof het de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding was en die gasten elkaar nog nooit gezien hadden.

Blij met de drie punten uiteraard, maar het spel moet echt véél beter. Dat is niet alleen een kwestie van nieuwe speler(s), maar ook van een logische opstelling, werkbare tactiek en de juiste instelling.

2   2  
Dos

Sjef

Als dit iets op zichzelf staands was dan heb je zeker gelijk, alleen heeft hij zich wel meerdere keren op deze manier geuit via de media, wat niet slim is.

5   2  
Zwampie

Chris WM
Een beetje onzin dat je zegt dat de buiten spelers de bal niet voorgeven omdat er toch niks mee gedaan wordt.

Ten eerste moeten ze de bal zien te krijgen .Nu zijn het vaak lange ballen die blindelings(paniekerig) weggeschoten worden vanuit eigen zestien.(zie gisteren)

Ten tweede moeten ze de bal zelf onder controle zien te krijgen (anders ko.t die bal net zo hard terug) en zelf een goede voorzet kunnen geven.

En hier gaat het al fout, eer men de bal onder controle heeft is de snelheid er al uit en worden maar weinig bruikbare ballen voor een spits gegeven.

Zolang je de buitenposities zo blijf bezetten, zal een spits er weinig mee kunnen en zal bv een typeDogan eerder voor eigen succes gaan dan de bal voor te geven.

Ga 4-3-3 voetballen met 2 buitenspelers of stap over op 4-4-2 waarbij je de backs (een type schouten) erover heen laat gaan en wel de ballen voor laat geven.

Nu ga je verkeerde spelers als buiten spelers gebruiken,waarbij je weet dat het niet werkt en je bij de des betreffende spelers ook hun kwaliteiten niet optimaal gebruikt.

6   4  
anoniem73

Heeft zich maar weer bewezen om weer te scoren. Zijn kwaliteit is dat hij altijd tussen de palen schiet, dan is de bal het probleem van de keeper. Dat zag je nu ook . Die bal was misschien wel houdbaar maar doordat hij hard en tussen de palen was gaat hij erin. Maar sorry Sidney je bent in mijn ogen een goeie invaller en (NOG) geen basis klant.

2   1  
Judge M.

Immers lijkt me een uitstekend aanspeelpunt voorin. Verder volledig eens met Baron. Maar wie ze dan namens ons moet gaan scoren dat weet ik ook niet. Laten we hopen dat Kaj de Rooij snel wordt binnengehaald..

8   2  
L.

Hoop dat Sidney zn contract mag/wil verlengen bij NAC. Hoeveel jongens van 20 lopen er niet bij de O21 die nog nooit aan het eerste hebben mogen ruiken? Er zit, ook gezien zijn leeftijd, nog heel veel potentie in Sidney.
Hij wil nu waarde zijn voor zichzelf (speelminuten) en wan waarde zijn voor NAC (nu kunnen ze mss nog iets krijgen). Bij een contractverlenging kan de focus weer op het voetbal en NAC.

2   1  
Wanny

@ Zwampie

Het lag gisteren echt niet aan de aanvoer, in ieder geval niet op rechts. Dogan is denk ik wel 30 keer aangespeeld, netjes in de voetjes. Daar stokt het steeds, want Dogan is geen linksbuiten.

2   1  
Sjaak

Mijn inzien maakt het op dit moment niet uit wie er in de spits staat. De aanvoer en voorzetten van zijkanten zijn van zo barslecht dat zelfs lewanowski er geen 10 zal maken.. Ik hoop dat Sidney gewoon de kans krijgt en dat van Crooy hem wel die ballen kan aanleveren

2   2  
Ivo

Hoe zit het met de kaartverkoop van NAC- FC den Bosch?

10   0  
Nicky

Moet Syd dan in zijn interviews zeggen dat hij liever op de bank begint.... Tuurlijk wil hij spelen, het begint bij zelfvertrouwen. Die jongen kan nog zoveel groeien.. Beetje support zou wel goed zijn..

3   7  
Robbie Rafello

Zo'n TOPventje, maar echt gewoon niet goed genoeg !

13   0  
Chris W.M.

@Zwampie

Uiteraard moet de aanvoer naar de spits veel beter. El Allouchi voor Dogan, en Venema voor Bohui scheelt al een slok op een borrel.

Heb er nog eens over nagedacht, maar van Hooijdonk in de spits met Immers daar kort achter zou weleens de ideale combinatie kunnen zijn. Immers als aanspeelpunt gebruiken, is veel balvaardiger, en je hebt dan 2 man in de 16 met lengte waar een voorzet heen kan. Zal je zien dat de voorzet veel eerder gegeven gaat worden.

1   3  
Vrouwke

Ik zou met immers of dogan in de spits spelen, de ander dan op 10. Venema op rechts dan heb je snelheid en op links een nieuwe speler die zijn mannetje voorbij komt. V Hooijdonk is een hele goede afmaker maar kan voetballend niet mee. De makkelijkste ballen springen van zijn voet. Dan kom je ook niet tot veel aanvallen. Je moet als spits de bal vast kunnen houden

2   0  
Halfvol

Eens met Chris, dacht hetzelfde ze kunnen elkaar ook nog afwisselen waarbij van Hooijdonk rondom Immers speelt die dan diepste man is. Immers balvast en van Hooijdonk kan de afvallende balletjes met zijn meer dan prima schot op doel verwerken.

Sowieso prettig dat we spelers hebben die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Dat lijkt me in een jaar met kans op Corona besmettingen toch prettig. Rutten nu linksback, kan ook middenveld of rechts. Malone kan moeiteloos CV en CM. Immers kan op KKD niveau ook wel op 10 of spits etc.

Die extra buitenspelers erbij zou wel echt prettig zijn!

1   0  
Leo

Probleem zit hem in de middenveld 3 dezelfde type spelers,
moet een creatieve linksbenige speler tussen zitten en iemand die diepte heeft loopvermogen snel aansluit bij een aanval.

Maar De vorige TD heeft deze voorhoede samengesteld Tom bedankt voor je inzet in het hart maar niet uit het oog toch was het

3   4  
10Diego

Een jongen die je op basis van zijn inzet en mentaliteit alles gunt. Wordt wel enorm gehypt én gepusht door alles en iedereen bij BNdeStem en Bsiderats.

13   0  
H.V.M.

SVH is echt geen slechte spits.
Op twintig jarige leeftijd was z'n pa ook niet bijzonder.
Er komt nu niets van de zijkanten en juist dáár is SVH afhankelijk van.
KDR zou dus een goede aanwinst en prima investering zijn.
Uiteraard blijft het verstandig om alsnog een extra spits aan te trekken die ons echt beter gaat maken.
Van Dogan, Stokkers en Bohui afscheid nemen.
Met deze drie jongens ga je promotie niet afdwingen.
SVH dus behouden.

1   0  
F8Hipster (BSR)

@10diego dat Sydney door BN de Stem gehypt wordt mee eens. Dat wij hem ook hypen niet. Volgens mij delen wij met de meeste op de redactie de mening dat we hopen dat Sydney het wel gaat redden bij NAC en gunnen hem dat vooral op basis van sentiment en historie. Of dat gaat lukken dat weet alleen niemand. Hopen dat iemand gaat slagen is heel wat anders dan roepen dat hij de onbetwiste nummer 1 spits is van NAC.

Persoonlijk zie ik hem wel liever spelen dan Stokkers en daar heeft de goal van gisteren ook invloed op. Enig oppertunisme is mij ook niet vreemd.

1   1  
Scheppioni

@ Cool Hand
Tuurlijk was het in de aanval van ons NAC nog niet zoals het moet zijn. Maar drie punten zijn heilig, grote kansen heeft helmond niet gehad, belangrijk dat het bij ons NAC goed stond. Stokkers heeft bij az uit laten zien een prima balvaste spits te kunnen zijn, maar as het merendeel NaCCer's nu al gaat zeuren bij een zakelijke overwinning dan is hier voort azijnzeiken in spe !

2   0  
Zwampie

Wanny,,
Dus kom je bij de punt 2, dan hebben ze wellicht de bal onder controle dan komt er geen voorzet vanaf de zijkant.
Dus wordt de spits al bijna geacht om de bal zelf te halen ,zijn eigen kansen te creëren en dan ook nog te scoren.

De spits staat bij NAC vaak op een eiland, toen we Amoah hadden was dit op het einde van zijn carrière ook het geval. Toen er geen echte buitenspelers er meer waren.
En die kon toch aardig voetballen en scoren, maar wanneer er geen goede aanvoer er is wordt het voor een spits al meteen een stuk lastiger.
En wanneer je dan nog een goede spits hebt kan die zelf ook nog iets creëren.
Mazzel wel of niet maar het doelpunt was zelf gecreëerd en afgerond.

0   1  
Zwampie


Chris WM,
Het zou idd een mogelijkheid zijn om Immers kort bij b.v. Sydney te zetten, waardoor je een aanspeelpunt hebt in de spits en ook een afwerker.

Sydney is (nu) nog niet zover dat hij een aanspeelpunt is,en makkelijk controle over een bal heeft. Je zou haast zeggen dat hij niet de motoriek heeft van een soepele en rondlopende spits heeft, het ziet er af en toe vrij houterig eruit.
Maar uit alle bruikbare ballen of kansen die hij gecreerd heeft ,denk ik dat hij het nog niet echt zo slecht gedaan heeft.
En moet je hem dus gebruiken op de kwaliteiten die hij tot heden heeft.

De vraag dan is moet je overstappen naar een 4-4-2 waarbij de aanvoer beter verzorgd wordt vanaf je middenveld en je de voorzetten vanaf de zijkanten nog steeds kan geven.

Of ga je met een ruit spelen op het middenveld, waarbij je 3-4-3 gaat spelen met echte buitenspelers en je je middenveld sterker maakt om eerder in bal bezit te komen,de tegenstander sneller onder druk kan zetten en je niet op het middenveld overlopen wordt bij een tegen uitbraak?

4   1  
RV

Zoals ook Kwakman gisteren zei met Stokkers kun je maximaal 15 doelpunten opschrijven in een seizoen.

Van Hooijdonk moet er echt meer kunnen maken als hij 38 wedstrijden speelt.

Toch vind ik Stokkers wel een iets completere voetballer maar hij mist toch ook dat gif in zijn spel. Ik vind van Hooijdonk vooral als aanspeelpunt nog tekort komen (terwijl je dat wel verwacht met zijn fysiek).

Twijfelgeval maar ik zou toch van Hooijdonk nu de voorkeur geven.

1   4  
Ernie

Vandaag weer een pro Sydney van Blanco. Nergens op gebaseerd trouwens.
Sydney heeft potentie, maar komt op dit moment tekort voor dit NAC dat voor promotie wil gaan. Dat geldt overigens ook voor Stikkers.
Er moeten nog 2 snelle dreigende buitenspelers bij, anders ga je niet meedoen voor de bovenste plekken.
Ik vrees dat dat de realiteit is. Cambuur en de Graafschap liggen mijlenver voor.

0   0  
Bommel

Sjonge jonge. Lijkt wel een klasje TC3 cursisten hier, met al dat quasi intellectuele gezwam over systemen en tactiek. Laten we na koud 2 wedstrijden met enkele nieuwe spelers de tactiek en het systeem helemaal omgooien. Heel verstandig. En als 4-4-2 tegen de Bosschenaren geen vlot combineren team laat zien dat de tegenstander scheel speelt gaan we over op 5-3-2 en proberen we Sydney op rechtsback. Heb nou eens even geduld. Er gaan nog spelers weg en er komen er nog bij. Duurt nog zeker een week of 5 voordat de puzzelstukjes in elkaar vallen.

0   0  
Scheppioni

@Ernie
Jou twee ploegen cam en gra werden door volendam wel totaal van de mat gespeeld. We zullen zien wanneer het NAC - cam/ gra is !?!

1   0  
Ernie

@Scheppioni
We zullen het zien, maar onze ploeg zal snel ingespeeld moeten raken. Anders zie ik het somber in.

Laad alle berichten na dit bericht in