Wij gaan niet opzij

MAN OF THE MATCH: Helmond Sport - NAC (0-2)

Praatpapegaai

NAC won voor het laatst uit bij Helmond Sport in het jaar 1999. U weet wel, het jaar dat we kampioen werden. Op het veld van Helmond stond één persoon die ook bij die wedstrijd aanwezig was. Maurice Steijn stond namelijk toen in de basis waar hij nu naast de lijn staat bij NAC. Oftewel, alleen maar mooie gelijkenissen met een onvergetelijk seizoen. NAC heeft in ieder geval 6 punten uit twee wedstrijden nu. Tijd voor de 'man of the match' verkiezing!

B-Side Stats: Helmond Sport - NAC (968 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
R. Schouten
-
R. Riera
-
D. Malone
-
M. Rutten
-
T. Haye
-
L. Immers
-
M. El Allouchi
-
H. Dogan
-
F. Stokkers
-
J. Bohui
-
N. Venema
-
S. van Hooijdonk
-
J. Bohui
4,5
F. Stokkers
4,8
H. Dogan
4,9
M. El Allouchi
6,1
L. Immers
6,4
T. Haye
7,8
M. Rutten
6,5
D. Malone
7,2
R. Riera
6,9
R. Schouten
6,6
N. Olij
7,5
S. van Hooijdonk
6,9
N. Venema
6,2
Bron:
B-Side Rats
43 Reacties
64   5  
F8Hipster (BSR)

@Paashaas het team van HS is dit jaar echt niet te vergelijken met het team van voorgaande jaren. HS heeft echt wel een kwaliteitsinjectie gehad en speelde bij vlagen gewoon prima voetbal (eerste helft)

65   12  
Supporter

Olij: spreekt voor zich!

Schouten: prima speler, moet wel uitkijken dat die zijn man niet laat lopen.

Malone: vulde de positie goed in voor een middenvelder

Riera: prima!

Rutten: prima!

Immers: geeft veel rust in het team, top speler!

Haye: beste man van het veld, wat kan die voetballen zeg!

Mounir: heel erg afwisselend in wedstrijden, ene keer is die belangrijk en andere keer heb je niks aan hem.

Dogan: kan heus voetballen, maar niet op links. Haalt het tempo er helemaal uit met zn tikkie terug

Bohui: kan echt niet door bij dit nac, laat helemaal niks zien

Stokkers: werkt keihard, maar zonder goede buitenspelers heb je ook niks aan hem.

10   56  
Paashaas

Als collectief gefaald gisteren, ondanks de overwinning houd ik voornamelijk een zuur gevoel over aan gisteren. Malone en Haye als enige een voldoende, de rest onder de maat.

Helmond heeft vorig jaar maar 3x gewonnen, als je dit niveau op de mat legt tegen ploegen als de Graafschap of Cambuur wordt je van de mat gespeeld.

Desalniettemin, 6 punten uit 2 wedstrijden en dat is het enige wat telt. HUP NAC!

22   28  
076*R

Vond eigenlijk alleen de voorhoede flink onvoldoende. De rest deed het aardig op Allouchi na trouwens

14   66  
Toontje

Dogan verdiende eigenlijk helemaal geen punt dus met tegenzin een 1.
Het was 0,0 die pingel telt niet dat kan iedereen.

64   5  
F8Hipster (BSR)

@Paashaas het team van HS is dit jaar echt niet te vergelijken met het team van voorgaande jaren. HS heeft echt wel een kwaliteitsinjectie gehad en speelde bij vlagen gewoon prima voetbal (eerste helft)

19   27  
Henk

Als El Allouchi eens een keer leert om een bal af te spelen hadden er nog enkele mogelijkheden ontstaan.

Prima speler, maar irriteer me wel regelmatig aan zijn egoïsme.

37   4  
Ouwe Spionkop

Probleem is dat de opstelling niet klopt.
Rutte staan aan de verkeerde kant, Dogan is absoluut geen buitenspeler,
Immers moet een aanvallender taak krijgen, Malone is geen cv.
Het oogde allemaal heel onwennig.
Hopelijk kunnen snel (het liefst 2) buitenspelers aangetrokken worden.
Volgende wedstrijd is Rosler er weer bij. Kan Malone terug naar middenveld en Immers ook plekje opschuiven.
Als Monsalve en Noblejas dan er ook weer een keer bij zijn hebben we een prima elftal.

17   1  
ELf Meter

Het was niet al te best. Een 6-je obv de inzet voor de meeste spelers. Enige uitzondering was Haye. Ik was verbaasd dat NAC zo weinig controle had op het middenveld tegen een tegenstander als Helmond Sport.
Malone als middenvelder brengt hopelijk meer kracht en balans in het spel.
Met Immers meer in de rol van een valse centrumspits en Venema en Sidney ervoor creëer je meer kansen. Wat er nu van de flanken komt is wel heel matig.

31   1  
Barry

Man of the man kan maar één man zijn: Haye speelde echt een fantastische 2e helft in zijn ééntje. Olij speelde ook prima
maar die had eigenlijk niet zo heel veel te doen.

12   16  
sjef de gevulde koek

Voorin krijgen ze echt allemaal een 1 voor de moeite. Als je tegen fucking Helmond niet eens je tegenstander voor bij komt of überhaupt moeilijk maakt dan kom je gewoon tekort. Eigenlijk wisten we dat al wel een beetje maar gister heeft bewezen dat die heren niet op veel speel minuten hoeven te rekenen.

29   4  
N1912

Olij, Haye, Riera en Malone gewoon weer prima. Schouten en in iets mindere mate Rutten ook voldoende, al ben ik absoluut geen fan van de rechtsvoetige Rutten op linksback. Helemaal niet met Dogan voor zich als linksbuiten.

Immers was nog een beetje onwennig, maar dat gaat wel een echte meerwaarde worden voor dit NAC.

Bohui vond ik in tegenstelling tot velen helemaal niet zo enorm slecht. Heb erop gelet, maar die jongen wordt ook nauwelijks bereikt door zijn ploeggenoten. De keren dat hij in kansrijke positie kwam, werd hij over het hoofd gezien of liepen zijn ploeggenoten (Stokkers) in de weg. Tweede helft leek hij een beetje los te komen, eigenlijk wel jammer dat hij juist op dat moment werd gewisseld. Op dit moment is Bohui nog geen basismateriaal, maar ik denk wel dat dit typisch zo’n speler is die zich nog flink kan ontwikkelen bij NAC mits hij het vertrouwen en voldoende speeltijd krijgt. Zeker nog niet afschrijven.

Dogan op links kan alleen werken met een diepgaande linksbenige linksback achter zich. Gisteren was waardeloos. Stokkers ook weer 0,0 meerwaarde.

Ik hoop echt op De Rooij. Zal je zien dat Sydney ook regelmatig het net gaat vinden met fatsoenlijke aanvoer vanaf de zijkanten.

11   19  
Johnny1912

Kan iedereen aub even stoppen met Malone een middenvelder te noemen. Geloof ik zowat heel zijn carriere achterin gespeeld. Misschien een half seizoen op het middenveld. Dat hij als middenvelder is gehaald wil niet zeggen dat hij dat van nature ook is.

Denk dat het gister goed te zien was dat hij veel comfortabeler stond te voetballen als vorige week, speelde een uitstekende pot. Aanvoerder waardig naar mijn mening.

Vond het het eigenlijk niet eens zo slecht. Het is dat je een ontzettend slechte spits hebt en 2 buitenspelers waar totaal niks vanaf komt. In het begin moest je even wijken voor het fanatieke begin van Helmond Sport maar daarna de pot zakelijk zonder hoogstand voetbal gewonnen. Desondanks nog enorme stappen te gaan als je aan de top wilt gaan tippen!!

22   6  
BVV

Eigelijk speelde Helmond gewoon wel redelijk, prima team staat er. Schouten is in principe mijn motm. Moest die Loukili afstoppen, deed dat na behoren en was aanvallend gevaarlijk dan Bohui/Dogan en Allouchi bij elkaar.

27   2  
Geel/Zwart

Gisteren geen beste pot, maar wel 3 punten. Vooraf is hier vaak geschreven door menigeen, liever vieze overwinningen halen, de punten tellen.

Er kan rust en stabiliteit komen, maar nu zijn wij als supporters aan zet. Die groei en stabiliteit kan er alleen komen als wij als supporters ook het vertrouwen geven. Laten we als het wat minder is of in de nabije toekomst tegen gaan zitten eens niet moord en brand schreeuwen! Eens geen zwart schaap binnen de selectie uitkiezen om helemaal af te branden. En eens niet eisen dat er meteen weer koppen gaan rollen. Zomaar een idee, hoewel enkele hier blijkbaar de grootste moeite mee hebben.

Tuurlijk zijn we de laatste jaren alles behalve verwend en hebben we reden tot een kritische blik. Blijf kritisch, blijf tegendraads, maar laten we dat vooral niet verwarren met rancune en verbitterdheid.

10   2  
penders4president

Dit team moet nog flink op elkaar ingespeeld raken en heeft nog 3 weken om dat de doen tot het echte werk begint. Tot die tijd is het met name belangrijk om geen punten te laten liggen. We weten dat er genoeg kwaliteit zit bij een aantal spelers, dus ik heb er alle vertrouwen in dat Steijn dat voor elkaar krijgt.

Daarnaast: Bohui en Stokkers waren ondermaats en kunnen eigenlijk niet mee op het niveau dat NAC nastreeft. Ik zie liever kind van de club Sydney in de spits. Is ook een stuk doelgerichter. Verder moet er voorin ook echt nog wat bij. Dogan liet bij vlagen nog wel wat zien, maar het was te traag en te weinig. Venema (viel sterkt in) en Van Hooijdonk/Buffonge maar eens proberen.

Wat nog wel eens voor problemen zou kunnen zorgen dit seizoen is het gebrek aan linkspoten in de selectie. Ik dacht dat Rutten wel wat meer met zijn linker zou kunnen... Wilde constant naar zijn rechter voet. Stonden gewoon 11 rechtspoten in het veld gister.

9   0  
Gevleugelde Stadsrat

Haye is op dit moment voor mij echt de enige van NAC die echt laat zien van een beduidend hoger niveau te zijn. Was een verademing om naar te kijken hoe hij constant zich kwam aanbieden, sterk met de bal aan de voet en in staat was opeens te versnellen. Ook de pass op Van Hooijdonk was vlijmscherp.

Schouten had een hele pittige match-up met Loukili (Leest u mee meneer Manders) en doordat Immers in het begin iets wat teveel naar voren speelde, leverde ieder opkomen van Schouten een potentieel gevaarlijke counter op voor Helmond. NAC leed door het alles-doen-behalve-voetballen van Bohui veel balverlies precies op die rechterflank van NAC. Goed opgelost dan ook door Immers om meer vuilwerk op te knappen door mandekking. Bracht precies rust daar waar nodig. Nu meer gewent aan het elftal raken en dan komen die passes ook aan.

Dogan is gewoon geen buitenspeler hoe graag ook dat Steijn zijn traptechniek wilt gebruiken voor voorzetten. Tel daarbij op dat dit zijn slechtste vertoning in het shirt van NAC was dan is er gewoon geen dreiging en aanvoer vanuit de flanken. Dan heb je een spits als Stokkers eigenlijk voor spek en bonen in het veld staan.

Malone verdient een pluim net als de altijd ijzersterke Olij. Dan win je gewoon zelfs met echt een matig functionerende voorhoede dit soort lastige wedstrijden. Het moge wel duidelijk zijn dat we snelheid op de flanken nodig hebben

14   1  
SjorsNAC

Olij, malone, haye voor mij de beste spelers deze wedstrijd.

11   2  
Steefl

Mensen die het hebben over dat Helmond sport vorig jaar laatste was. Die hebben 7 nieuwe basisspelers. En de eerste pot uit bij oss gewonnen.
Allemaal niets van te zeggen dus.

Behalve dan dat de NAC aanval heel erg matig speelde in balbezit.

5   1  
Adriaan

Echte werk is ook al tegen Den Bosch volgende week
Speel 4 4 2 of haal goede buitenspelers
Centrumspitsen op de vleugel zetten haal niet veel uit
We zijn er nog niet hoor
Meer evenwicht/vastigheid in het team
om automatismen te ontwikkelen

12   8  
Henkie

Sterkste spelers voor mij Malone en Haye.

Zwakste schakels met afstand Bohui en Stokkers, gevolgd door Dogan en El Allouchi die bijna elke aanval weten te vertragen.

Riera weer sterk. Rutten degelijk, maar komt beter uit als rechtsback denk ik.
Schouten vond ik zwak. Werd zeker 5 keer in de maling genomen met simpele steekballetjes. Al het gevaar kwam langs zijn kant. Immers niet opvallend, maar wel sterk in de verdedigende duels.

Rutten rechtsback straks en Leigh/Noblejas links?

9   1  
Maarten

Malone, Olij, Haye scoorde een ruim voldoende. Stokkers, Bohui zwaar onvoldoende en Dogan met El Allouchi de volgers.

Malone vond ik in verhouding de man of the match aan NAC zijde.
Jeff Stans over de algehele wedstrijd. Was erg belangrijk voor Helmond.

6   3  
Scheppioni

Collectief zakelijk een 7 !
Aanval iets meer met bravour en vertrouwen en het kumt goed !! Lekerrrr drie punten !!!

11   0  
Ivo

Het begint met Olij en Riera die altijd minimaal een 7 scoren en een solide basis zijn voor de verdediging. Geen rare fratsen, voetballend oplossen als het kan en wegrammen als het moet. Dat gaat altijd goed bij die 2 en dat scheelt heel veel. Geef die jongens een nieuw contract.

5   1  
nacorakel

De reageerders zien allemaal dat Olij, Haye en Malone een dikke voldoende verdienden.

De roep hier om 4-4-2 of 4-2-1-3 is een terechte met deze selectie. Zeker als we graag met controle willen voetballen. Prima keeper, verdediging, verdedigende middenvelders (Haye, Malone). Diepgang met Immers. En met Stokkers en Venema kun je prima counteren.

Het probleem zit in de buitenspelers - ook al benoemd hier. En dat je Dogan aan het voetballen moet krijgen. Die kan echt wel wat ...


8   8  
Bladran Yanco

De enige die mij echt wist te overtuigen scoorde met zijn vierde balcontact, de overige spelers dachten het op 80 procent ook wel te kunnen en de verlosser Immers schrok zo van het niveau dat hij zich liet verleiden om zich aan te passen aan zijn medespelers.

Het elftal van zondag heeft normaal gesproken (als iedereen 100% geeft) slechts drie zwakke plekken, beetje jammer dat ze alle drie in de voorste linie staan. Bohui komt nog geen boom voorbij, Dogan is geen buitenspeler en gaat daar nooit goed renderen en Stokkers is geen spits voor 15+ doelpunten in een seizoen zoals Steijn gisteren bij Fox beweerde.

Malone centraal is trouwens een goede zet, dribbelt in, zorgt voor gevaar en weet aanvallen onschadelijk te maken. Iets wat je als favoriet is sommige wedstrijden nodig hebt maar dan moet hij wel de hele wedstrijd scherp zijn en dat is misschien teveel gevraagd op dit niveau.

6   5  
Flieger prins van UT kielegat

Onze topscorer natuurlijk
Nog niet heel vaak een penalty zo onberispelijk erin zien gaan

6   32  
Messiaans

Olij Haye en Malone zwaar ondermaats!

Bohui Dogan en Stokkers speelde werkelijk een fantastische wedstrijd. Merkt echt aan die gasten dat ze het team op sleeptouw nemen en het elftal naar een beduidend hoger niveau tillen. De rest was drama. Op naar Den Bosch.


:)

6   0  
Stoep

In januari speelde helmond van de mat en bleef het 0-0. Nu speelden we veel slechter en winnen we 2-0, daarbij heeft helmond nu een beter elftal dan een half jaar terug. Dus ja het is en blijft een vreemd spelletje het voetbal. Wat je ziet is ook dat iedereen moet wennen. Immers moet zijn positie nog zoeken, malone idem. Dogan als linksbuiten lijkt ook zoekende. Heeft voornamelijk tijd nodig.

5   1  
Fliegervanger

6 uit 2. Op koers voor de Grote Markt.

4   6  
Ivo

@Stoep

Dogan en Sydney vechten voor hun laatste kans. El Allouchi moet ook uitkijken. Bohui gaan we niet veel meer zien.

Met een fitte/complete selectie is je middenveld met Haye, Malone en Immers bezet. Immers als "10" achter de spits / als schaduwspits, en voor het buffelwerk op de helft van de tegenstander.

We hebben al Venema die gehaald is als vleugelspeler. Die jongen staat binnen 2 weken in de basis. Bohui kan dus inpakken.

Als dan van Rooij komt, voor op de linkerflank, dan heb je alleen nog een vacature voor je spitspositie. Stokkers, Dogan en van Hooijdonk, ik denk dat 2 van de 3 weggaan. Dan nog een nieuwe spits en met Venema en Immers heb je betere alternatieven.

Nog 2 spelers dus, een linksbuiten en een spits, en eventueel een vervanger voor van Hecke. Komt er mogen witte rook?

29   0  
Judge M.

Duimpje omhoog als je ook al de hele de dag de beginpagina zit te verversen in de hoop op nieuws over Van Hecke en De Rooij!

(dat zou trouwens zo de naam van een komisch duo kunnen zijn...)

11   4  
sjef de gevulde koek

Wat wel mooi is om te zien dat de spelers die gehaald worden er gelijk staan. bv Kali (ja daar is hij weer) kwam over en die moest nog 4 weken hebben om fit te worden. Malone komt en heeft voor zichzelf getraind en staat er gelijk. Zegt genoeg lijkt mij. Overigens hetzelfde over Dogan. Kwam vorig jaar ook wat later en was totaal niet fit. Gewoon een mentaliteit probleem niks meer niks minder.

3   3  
Marti

@HENK inderdaad helemaal met je eens , maar vind schouten ook van die egoitise trekjes hebben door te veel alleen te willen doen , terwijl hij de bal vaak beter gewoon geplaatst in de zestien kan brengen ., maarnee hij wil te vaak zelf het net laten bollen wat hem meer niet dan wel lukt , jammer als hij goed voorgeeft word er vaker gescoord .

7   5  
Jeroenw

Nick Olij zoiezo paar goede reddingen op 0-0 anders had het zomaar heel anders kunnen aflopen

1   15  
Bart

Als noblejas terug is gaat Rutten naar links en word Schouten onze rechtsbuiten.

5   0  
NAC4Ever

Geen goede wedstrijd. Maar ben al lang blij dat we deze wedstrijd winnen. We hebben het daar de laatste jaren lastig gehad.

8   6  
Mattie

Toch denk ik dat Bohui wel wat kan. Wat ik van hem bij jong NAC zie is hij daar veel frivoler. Krijgt meer de bal, zoekt de tegenstander echt op en is gevaarlijk door zijn passeeractie. Bij 'het grote' NAC heb ik het gevoel dat die jongen echt word overgeslagen. En als hij de bal krijgt staat hij gelijk tegen 2 a 3 man en trekt bv een Schouten of een lopende middenvelder geen ruimte/man met zich mee. Hoop dat Steijn hem nog gewoon een kans geeft.

13   2  
Barbapapa

Hunte afgetest, iets zegt me dat er schot in de Rooij transfer zit dan.....

8   1  
Wanny

Hunte afgetest is ook wel logisch. We hebben al een selectie waarmee je de halve B-side kunt vullen. Eventuele aanvulling moet dan een 100% versterking zijn die direct voor de basis wordt gehaald.

8   0  
TvB

Blij mee. Was al bang dat hij het alternatief was voor de rooij.

3   1  
Een ander geluid

Op hoofdlijnen helemaal eens met de comments. Met name echt genoten van Haye!
Dogan stond compleet verkeerd en hij heeft zeker dikke minpunten. Maar ik zie hem toch wel graag bij de selectie blijven.
De traptechniek bij corners en vrije trappen is echt uitstekend en vaak essentieel voor winst of verlies. En iemand die dat goed kan moet bij de selectie blijven. De corners en vrije trappen van de laatste seizoenen ben ik nog misselijk van.

3   1  
Hans

Linksbuiten van Helmond heeft veel dreiging kwam meestal van hem uit
Als we die konden binnenhalen speelde vorig seizoen divisie 7 van Duitsland
Tjaa over de voorhoede van Nac is genoeg gezegd is echt ondermaats en totaal niet op elkaar ingespeeld
Lijkt wel of ik naar een rondo zit te kijken van 94 minuten
Vooruit voetballen, tempo hooghouden beetje risico in het spel kan geen kwaad
Het gaat om de punten dat zeker maar mag wel beetje meer dreiging in het spel

4   1  
Kees

Dogan is volgens mij 20 kilo te zwaar.
Hooijdonk wil wel, maar kan niet beter.

Laad alle berichten na dit bericht in