Overal waar we komen

BSR Matchcast: Nick Olij na Jong Ajax - NAC (1-1)

Das Phantom

Nick Olij pakte een penalty en wist met een paar knappe reddingen zijn ploeg lang op de been te houden. Uiteindelijk kreeg hij een ongelukkig doelpunt tegen en liet NAC de kans liggen om de tweede plek te veroveren. Olij was achteraf niet blij en vond dat er niet te lang negatief gedacht mocht worden over de wedstrijd.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
58 Reacties
91    
Bommel

Jazeker, we zijn nog volop in de race. Zou een schande zijn wanneer we dat met deze selectie niet waren. Het is al erg genoeg dat we 4e staan en niet met Cambuur strijden om de titel. Vanavond op de toekomst een puntje gestolen van een groep tieners. Stond dit keer niet één speler in die minuutjes heeft gemaakt in Ajax 1. Wonnen thuis pas 4 keer dit seizoen. Stuurde 'het grote NAC' bij vlagen van het kastje naar de muur. Er hoeft maar een beetje voetbal in de tegenstander te zitten en NAC heeft een probleem. Kees Kwakman sloeg gewoon de spijker op de kop vorige week, tot frustratie van Steijn. Er is geen enkele lijn te ontdekken in het spel van NAC. Het berust op toeval. Met de individuele kwaliteiten incl. een goede keeper kom je in de KKD alsnog een heel eind. Ajax mist penalty, wij krijgen penalty cadeau. Ajax miste dotten van kansen. De enige pleog die recht had op de punten was Jong Ajax.

De Graafschap is de kluts al een tijdje kwijt. De 0-3 thuis tegen Dordrecht plaatst ons resultaat tegen hen ook in een realistischer perspectief. Ik maak me meer zorgen om Almere, dat weer prima voetbalt. En zelfs GAE kan nog mee gaan doen. Reken je niet rijk, want GAE heeft de afgelopen 15 duels maar 1 keer verloren, 3 gelijk en 11 gewonnen. In heel het seizoen pas 2 keer verloren uit. Wordt een hels karwei. Verliezen is direct afhaken voor directe promotie, wanneer Almere en Graafschap wel de punten pakken.

In de play-offs is de kans dat je promoveert enorm klein. Zeven clubs die om één plek strijden. Tegen Almere, Volendam en GAE die allen beter voetballen heb je een probleem.En sluit Roda niet uit. Die Streppel kent de klappen van de zweep, weten wij uit ervaring en weet nu met Roda op het juiste moment te pieken. We moeten eerst twee van die ploegen over de knie leggen om vervolgens één uitwedstrijd te spelen bij de nummer 15 van de Eredivisie. Met geluk is dat VVV,dan heb je nog een heel klein kansje. Met pech is dat Willem II, dat de vorm van een subtopper weer heeft. Hebben op elke positie eenbetere speler. Zeker in hun eigen huis een kansloze missie.

Steijn heeft alleen een punt wanneer hij stelt dat we de afgelopen jaren niet naar Barcelona hebben zitten kijken. De rest is onzin. Hij heeft samen met zijn mattie Manders de selectie mogen samenstellen. Dure ervaren spelers uit de Eredivisie gehaald (Malone, Immers, Haye, Jansen, Bilate) en het 'grootste (en duurste) talent' uit de KKD voor een half miljoen opgepikt. De beste keeper uit de KKD hadden we al in huis. Materiaal waarmee je moeiteloos bij de eerste twee hoort te eindigen. Wat wil een trainer nog meer?

Blijkbaar wil onze trainer Steijn nog meer. Vindt de selectie alsnog niet goed genoeg. Vindt dat we niet mogen zeuren wanneer we tegen 70% van de KKD ploegen de mindere zijn. Vindt dat we trots moeten zijn op deze 4e plek, dat enorm knap is volgens Steijn. Vindt dat we zonder Corona wel even van Cambuur en in Almere hadden gewonnen. Vergeet even dat we o.a. thuis tegen Telstar meer dan een uur werden zoek gespeeld, met het geluk dat hun spits er niet bij was. Ploegen met spelers die hun eigen broodtrommeltje mee moeten nemen omdat de club de lunch niet meer kan betalen spelen NAC in Breda het snot voor de ogen.

De frustratie druipt er vanaf. Wanneer Steijn trainer geweest zou zijn van Roda, zou hij recht van spreken hebben. Die hebben geen cent te makken, maar halen het maximale eruit. NAC heeft aan salarissen en afkoopsommen met afstand het meeste uitgegeven van de KKD. Als hij tegenstanders dan kwalitatief beter vindt ligt dat voor het grootste deel aan hemzelf.

Zoals verwacht maakt de Rooij zijn investering niet waar. Gaat hij ook niet doen. Olij heeft ongetwijfeld een clausule in zijn contract en in de spits hadden we er ene lopen uit eigen kweek die ons een paar ton op zou kunnen leveren, mits Steijn een trainer zou zijn die talenten een kans zou geven. Laat staan dat hij ze beter maakt. Die loopt gratis de deur uit. Ik hoop dat hij een club vindt met een trainer waar hij wel van kan leren om dat laatste stapje te zetten naar volwaardig profvoetballer.
Stel dat we promoveren. Dan hebben we Bilate (tot 2022) en Seuntjens (tot 2023!!!) al in huis als spitsen. Bilate wist in 17 wedstrijden Eredivisie nog nooit te scoren. Seuntjes speelde in zijn hoogtijdagen 61 duels in de Eredivisie en wist daarin maar liefst 5 keer te scoren. Zijn eerste seizoen 3 keer, zijn tweede 2 keer. Drie jaar later op zijn 32e mag hij het bij ons mogelijk nog eens twee seizoenen proberen. Hij wordt door de fans binnen gehaald als verlosser. Emotie boven ratio, as usual bij ons NAC.
Dan hebben we ook Immers (35) en Malone (32) nog onder contract komend seizoen. Daar ga je mee voorschut in de Eredivisie.

Hadden we Tony Sixpack een jaar eerder in functie gehad, dan was dit allemaal nooit gebeurd. Dan had FC Eindhoven een dikke vinger gekregen en hadden Immers, Bilate en Malone een contract gekregen voor één seizoen, als ze al gehaald zouden worden. Want voor dat geld zijn er legio jongere spelers met toekomst en restwaarde te halen. Dan was Seuntjes pas gekomen wanneer we niet zouden promoveren en slechts voor één seizoen, met eventuele optie. Dan was SvH zijn contract verlengd en bij gebrek aan minuten in elk geval voor een jaartje verhuurd een een KKD club waar hij wel zijn uurtjes kan klokken. Nu moet Ton eerste weer de kapitale rotzooi opruimen die de Hagenzen gemaakt hebben met wederom permissie van onze 3 eigenaren.

37    
Naccie

Held!

29    
Noord Mokumse NAC'er

90 minuten vechten tegen GAE.

Meer eisen wij niet.

Mee eens; buitencategorie keeper voor ons NAC. Met Gabor als mentor wordt hij nog beter.

25    
NAC4Ever

Ik vind jullie helemaal niet te negatief.
Jullie benoemen in mijn ogen de kritische en positieve punten.

Ik krijg een beetje het gevoel dat het een zij tegen ons verhaal word. Dat wil ik niet. Het mag van mij ook wat positiever door sommige. Maar op een avond als vandaag begrijp ik veel van de gegeven kritiek. Nu kun je bijna niet positief zijn.

Wat mij betreft ligt de fout dat de nadruk vanuit NAC(/de selectie?) te veel op het negatieve is komen te liggen.

35    
Jf

Ik wil ook wel even de positieve dingen benoemen. Nick je was goed samen met Fiorini, Bilate, Mounir en Rutten een voldoende qua spel. Maar juist omdat we zoveel om deze club geven willen we Malone eruit. Het is het hele seizoen al niet over om naar huis te schrijven. De wedstrijden die ergens op leken waren met een centraal duo van Rosler of Adilehou en Hendriks. Malone is niet goed genoeg. Daarbij is het niet te verdedigen als je je topscorer blijft negeren

38    
N1912

Ik vind Nick een uitstekende keeper, prima persoonlijkheid, maar ik haak af bij die sneer die hij richting de aanhang uitdeelt. Als mensen niet eens meer terechte kritiek mogen geven dan belanden we in een zeer ongezonde situatie waarin supporters monddood worden gemaakt en we in een geforceerde structurele goednieuwsshow belanden.

Als topsporter moet je ook wel een beetje tegen kritiek kunnen horen, kom op zeg. Helemaal bij NAC, wij zijn een rauwe volksclub waar de supporters het hart op de tong hebben, dit is geen Justin Bieber concert met alleen maar fanboys en fangirls.

Ik heb het uiteraard niet over het ongefundeerd afzeiken, want dat is natuurlijk kansloos.

Hup NAC, Hup Nick, drie punten maandag.

19    
Fcsp

‘We spraken af om ze bij de strot te pakken en hoog druk te zetten.’ Die heb ik vaker gehoord. Maar met kritiek kunnen spelers en staf niet omgaan. Hiermee gaan we niet promoveren beste supporters!

28    
Moppernac

Nick samen met Florini de enige 2 die een dikke voldoende haalde vandaag.

0    
Barbapapa

Ik snap dat Nick zo reageert. Dit is een, zacht uitgedrukt, minder interview. Blijft maar doorzagen over frustrerend en vraagt eigenlijk 10 keer hetzelfde. Hij legt uit wat er mis ging en dat het kut is. Daarna door anders ga je inderdaad iemand depressief proberen te praten.

Misschien voordat je belt even wat vragen opschrijven.

8    
076

Een goede directeur maar zeker een trainer houdt zijn elftal ver van kritieken in kranten, analisten of supporters en gooit zeker er geen olie op het vuur (dat overigens weinig voorstelde).
Nu wordt het juist een ding.

9    
Moppernac

En we gaan weer verder met het programma en het eerste voordeel Is dat NAC nog maar 3x uit moet en 4x thuis en al de andere concurrenten 4x uit en maar 3x thuis.
Het programma om de 2de plaats voor de 4 kanshebbers is:

NAC thuis:
Go Ahead Eagles
Jong Utrecht
Excelsior
MVV

NAC uit:
Roda jc
NEC
Cambuur

De Graafschap thuis:
Go Ahead Eagles
Almere City
Helmond sport

De Graafschap uit:
Jong Utrecht
Jong PSV
Cambuur
Jong Ajax

Almere city thuis:
Telstar
Jong Ajax
Jong PSV

Almere city uit:
Roda jc
Go Ahead Eagles
De Graafschap
Jong Utrecht

Go Ahead Eagles thuis:
Almere city
Helmond sport
NEC

Go Ahead Eagles uit:
NAC
De Graafschap
Jong Utrecht
Excelsior

Het kan nog steeds.
HUP NAC NU GO AHEAD EAGLES

10    
NuFfNie

De frustratie droop er vanaf bij Nick. En terecht. As jezelf zoo goed sta te spelen en de rest maakt er zo'n zooitje van keer op keer, dan wordt je daar moedeloos van. En dan nog zo'n interview er overheen, dan ben je er wel klaar mee.

Nick en Lewis waren goed op dreef. Hou je verder nog 9 dissidenten over.

3    
Barbapapa

@076

10 jaar geleden lukte dat misschien nog. Echter staat alles tegenwoordig op internet en social media en is dat niet meer te doen.


3    
BREDA 1965

zoals ik al eerder zei babys zijn het.kunnen niet met kritiek omgaan.Die zitten echt bij de verkeerde club.Spelers moeten zich diep schamen.maandag winnen we,na vandaag heeft dat geen nut meer.

12    
NAC4Ever

@Breda1965
'na vandaag heeft dat geen nut meer'
Als we maandag winnen kunnen zowaar tweede staan.
Ondanks dat we nu punten verspelen zijn we nog volop in de race.

7    
BREDA 1965

nac4ever ik heb het een beetje gehad,ik denk niet dat we met dit voetbal nog ver komen.Ben er ziek van

91    
Bommel

Jazeker, we zijn nog volop in de race. Zou een schande zijn wanneer we dat met deze selectie niet waren. Het is al erg genoeg dat we 4e staan en niet met Cambuur strijden om de titel. Vanavond op de toekomst een puntje gestolen van een groep tieners. Stond dit keer niet één speler in die minuutjes heeft gemaakt in Ajax 1. Wonnen thuis pas 4 keer dit seizoen. Stuurde 'het grote NAC' bij vlagen van het kastje naar de muur. Er hoeft maar een beetje voetbal in de tegenstander te zitten en NAC heeft een probleem. Kees Kwakman sloeg gewoon de spijker op de kop vorige week, tot frustratie van Steijn. Er is geen enkele lijn te ontdekken in het spel van NAC. Het berust op toeval. Met de individuele kwaliteiten incl. een goede keeper kom je in de KKD alsnog een heel eind. Ajax mist penalty, wij krijgen penalty cadeau. Ajax miste dotten van kansen. De enige pleog die recht had op de punten was Jong Ajax.

De Graafschap is de kluts al een tijdje kwijt. De 0-3 thuis tegen Dordrecht plaatst ons resultaat tegen hen ook in een realistischer perspectief. Ik maak me meer zorgen om Almere, dat weer prima voetbalt. En zelfs GAE kan nog mee gaan doen. Reken je niet rijk, want GAE heeft de afgelopen 15 duels maar 1 keer verloren, 3 gelijk en 11 gewonnen. In heel het seizoen pas 2 keer verloren uit. Wordt een hels karwei. Verliezen is direct afhaken voor directe promotie, wanneer Almere en Graafschap wel de punten pakken.

In de play-offs is de kans dat je promoveert enorm klein. Zeven clubs die om één plek strijden. Tegen Almere, Volendam en GAE die allen beter voetballen heb je een probleem.En sluit Roda niet uit. Die Streppel kent de klappen van de zweep, weten wij uit ervaring en weet nu met Roda op het juiste moment te pieken. We moeten eerst twee van die ploegen over de knie leggen om vervolgens één uitwedstrijd te spelen bij de nummer 15 van de Eredivisie. Met geluk is dat VVV,dan heb je nog een heel klein kansje. Met pech is dat Willem II, dat de vorm van een subtopper weer heeft. Hebben op elke positie eenbetere speler. Zeker in hun eigen huis een kansloze missie.

Steijn heeft alleen een punt wanneer hij stelt dat we de afgelopen jaren niet naar Barcelona hebben zitten kijken. De rest is onzin. Hij heeft samen met zijn mattie Manders de selectie mogen samenstellen. Dure ervaren spelers uit de Eredivisie gehaald (Malone, Immers, Haye, Jansen, Bilate) en het 'grootste (en duurste) talent' uit de KKD voor een half miljoen opgepikt. De beste keeper uit de KKD hadden we al in huis. Materiaal waarmee je moeiteloos bij de eerste twee hoort te eindigen. Wat wil een trainer nog meer?

Blijkbaar wil onze trainer Steijn nog meer. Vindt de selectie alsnog niet goed genoeg. Vindt dat we niet mogen zeuren wanneer we tegen 70% van de KKD ploegen de mindere zijn. Vindt dat we trots moeten zijn op deze 4e plek, dat enorm knap is volgens Steijn. Vindt dat we zonder Corona wel even van Cambuur en in Almere hadden gewonnen. Vergeet even dat we o.a. thuis tegen Telstar meer dan een uur werden zoek gespeeld, met het geluk dat hun spits er niet bij was. Ploegen met spelers die hun eigen broodtrommeltje mee moeten nemen omdat de club de lunch niet meer kan betalen spelen NAC in Breda het snot voor de ogen.

De frustratie druipt er vanaf. Wanneer Steijn trainer geweest zou zijn van Roda, zou hij recht van spreken hebben. Die hebben geen cent te makken, maar halen het maximale eruit. NAC heeft aan salarissen en afkoopsommen met afstand het meeste uitgegeven van de KKD. Als hij tegenstanders dan kwalitatief beter vindt ligt dat voor het grootste deel aan hemzelf.

Zoals verwacht maakt de Rooij zijn investering niet waar. Gaat hij ook niet doen. Olij heeft ongetwijfeld een clausule in zijn contract en in de spits hadden we er ene lopen uit eigen kweek die ons een paar ton op zou kunnen leveren, mits Steijn een trainer zou zijn die talenten een kans zou geven. Laat staan dat hij ze beter maakt. Die loopt gratis de deur uit. Ik hoop dat hij een club vindt met een trainer waar hij wel van kan leren om dat laatste stapje te zetten naar volwaardig profvoetballer.
Stel dat we promoveren. Dan hebben we Bilate (tot 2022) en Seuntjens (tot 2023!!!) al in huis als spitsen. Bilate wist in 17 wedstrijden Eredivisie nog nooit te scoren. Seuntjes speelde in zijn hoogtijdagen 61 duels in de Eredivisie en wist daarin maar liefst 5 keer te scoren. Zijn eerste seizoen 3 keer, zijn tweede 2 keer. Drie jaar later op zijn 32e mag hij het bij ons mogelijk nog eens twee seizoenen proberen. Hij wordt door de fans binnen gehaald als verlosser. Emotie boven ratio, as usual bij ons NAC.
Dan hebben we ook Immers (35) en Malone (32) nog onder contract komend seizoen. Daar ga je mee voorschut in de Eredivisie.

Hadden we Tony Sixpack een jaar eerder in functie gehad, dan was dit allemaal nooit gebeurd. Dan had FC Eindhoven een dikke vinger gekregen en hadden Immers, Bilate en Malone een contract gekregen voor één seizoen, als ze al gehaald zouden worden. Want voor dat geld zijn er legio jongere spelers met toekomst en restwaarde te halen. Dan was Seuntjes pas gekomen wanneer we niet zouden promoveren en slechts voor één seizoen, met eventuele optie. Dan was SvH zijn contract verlengd en bij gebrek aan minuten in elk geval voor een jaartje verhuurd een een KKD club waar hij wel zijn uurtjes kan klokken. Nu moet Ton eerste weer de kapitale rotzooi opruimen die de Hagenzen gemaakt hebben met wederom permissie van onze 3 eigenaren.

11    
RichardvV

Ik ben vast niet de enige die ziet dat veel spelers verkeerd gebruikt worden door deze trainer, heel eerlijk heb ik het al maanden gezien met Dhr Steijn. Onsamenhangend toevalsvoetbal, zoals hierboven al beschreven heeft Piet Paulusma gewoon gelijk als hij stelt dat er geen enkele lijn in het spel te ontdekken is, maar dat is volledig op het conto van deze trainer te schrijven. Wat mij betreft is hij de zwakste schakel, weet de spelers niet of nauwelijks te raken. We doen nog steeds mee, maar eigenlijk zou dat een schande zijn als het niet zo was met deze kwaliteiten. De realiteit is dat wanneer het erop aan komt dat men niet thuis geeft, dit maal tegen een groep "teenagers". Noem me een zeikert, so be it.. HUP NAC!

4    
Scheppioni

Aan deze prima keeper Olij of vervanger Kortsmit ligt het zeker niet !! Hadden we ze twee jaar geleden maar gehad ..... de euforie na de winst tegen dgs is weer helemaal weg, toen nog een mede uitbundige Olij is het met deze trainer weer snel terug bij af !! Ik had gehoopt op een prachtig pasen maar het komt alweer bedrogen uit !!
@ BREDA 1965
Winnen van go ahead ?? Zonder NAC bril op zie ik dit zeker nog niet met lafbek steijn en wat onomstreden zooitje nog niet gebeuren !!??

12    
Soulfinger

Heel simpel, je verdiend de promotie gewoonweg niet. Je laat tegen laagvliegers punten liggen en op momenten dat je directe concurrenten een tik uit kan delen (zoals gisteren), kan je de motivatie niet opbrengen en speel je als een natte krant. Dan heb je ook niks te zoeken in de ere. Helaas maar waar. Ik hoop dat Ton voor volgend jaar het e.e.a. op de rit kan krijgen, maar ben bang dat het gaat clashen tussen de Brabantse bravoure en Haagse bluf. Je kan de supporters wel proberen over de streek te trekken door compensatie te laten varen, maar dan diezelfde centen weer besteden aan een bestuurlijke oprotpremie, ga je vanzelf (weer) het schip in. Ik ben er volgend jaar weer "bij", maar ben er nog niet uit of het mij ook wat gaat kosten. NOAD is nog steeds afwezig en dat is wat we nu eenmaal willen zien.

14    
Viking

Nick je bent een held een wereldkeeper voor ons NAC. Maar even rustig richting je aanhang.
Ik denk dat jullie als team geluk hebben dat de stadions leeg zijn want anders had je al heel lang gevoeld en gehoord via fluitconcerten vanaf de tribunes dat het voetbal beneden alle peil is.

Een NAC in de KKD dat niet eens kan heersen. Een keeper als jij mag max 5 ballen tegen de kleintjes krijgen. Nee maar jij moet wekelijks cruciale reddingen maken tegen Den Bosch, Helmond Sport etc om overwinningen veilig te stellen. Dat is toch te gek voor woorden.

Maar goed er is maar 1 doel dat is promotie. Succes

12    
Rob

Degene die Bilate goed vonden spelen hebben denk ik een totaal andere wedstrijd dan ik gezien. Net als vorige week waren de goede acties van Mario op minder dan 1 hand te tellen.

Fiorini deed het prima en Olij was voldoende, maar verder was het gewoon slecht.

7    
Rob

Wat betreft resultaat komen we gewoon goed weg met een makkelijk gegeven penalty die Mounir benut in tegenstelling tot AJAX voor rust. Na de 1-1 waren het echt de jonkies die aanspraak maakte op 3 punten. Gelukkig is dat niet gebeurt en ligt de strijd nog open, maar er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden willen we mee blijven doen om plaats 2.

7    
pirke12Ben vrij positief ingesteld maar het is net wat Nick zegt we zij bij vlagen weggespeeld door goed voetballende jochies.

Zou de conclusie gewoon zijn dat we t voetballend niet meekunnen, zie ook volendam uit. Steijn en de staf moeten dit ook zien

Laten we hopen op promotie en de selectie met scouts en Ton L verbeteren.

Hou moed en vertrouwen, maandag kan het allemaal weer anders zijn.
GAE is voetballend ook geen hoogvlieger.

Come on nac

Ps. Malone was gister wel weer heel matig Mauske, doe maar ns wisselen

14    
Lamington

"Bij de strot pakken, weg spelen..... te slap spel een jochies van 17/18.."

"Ik wil afsluiten en ik ben klaar met het naar beneden praten."

GA JULLIE WERK DOEN DAN!
Jullie beginnen haast bijna altijd te slap. Slechte beurt van Olij en van de interviewer die zich 'als een Malone' opzij liet zetten.

Je moet van een zeldzaam kaliber zijn om met je roze bril hier al een seizoen lang vrolijk lachend achteraan te hobbelen en alles maar prima te vinden.

5    
Realist

@Lamington,

Hij heeft gewoon een punt. Hij weet en zegt dat het gewoon kut is. Wat moet hij nog meer zeggen dan? Dat het volkomen kansloos wordt maandag en dat ze er niks van kunnen? Het kan gewoon zomaar zijn dat je maandag weer per ongeluk wint en ineens weer tweede staat..
Over 7 wedstrijden kan het oordeel geveld worden en kan Maurice opzouten. Ongeacht of je promoveert, want het voetbal kan nauwelijks slechter. Tot die tijd...HUP NAC!

12    
076

@Bommel

Kun jij jouw stuk even copy-paste doen en als column indienen! Helemaal eens!

2 details: Haye hadden we al en van Seuntjens is het nog opmerkelijk te melden dat hij op moment van tekenen al 9 wedstrijden niet gescoord had (nu 1x in laatste 11, de via bal tegen ons) en dramatisch speelt. (Gisteren ook vrij vroeg gewisseld). Seuntjens is klaar. Net als Jansen.

Seuntjens waarvan Manders eergisteren in de BredaNU radio uitzending van De Rat nog zei: “We hebben niet gewacht op Ton want Seuntjens is natuurlijk een buitenkans, daar zal toch iedereen het mee eens zijn”

Echt hoe bestaat het dat je die 2 jaar geeft terwijl je nog kan promoveren..... misschien kan ie dan mascotte worden ofzo.

9    
Luisindepels

Mijn pet af voor jouw bijdrage... BOMMEL!

9    
sjef de gevulde koek

Wat moeten we na gisteren nog zeggen. Volendam uit liet een hoop zien al. Tegen de Graafschap was het de eerste helft net zo slecht. Maar wat we gisteren gezien hebben slaat echt alles tegen fucking jong ajax onder de 17. Conclusie gewoon weer een verloren kut jaar niks meer en niks minder. Geen enkele speler die is gehaald heeft toegevoegde waarde dat is ook wel een feit. Alleen Immers is twijfel die loopt zn schoenzolen er nog uit.. 23 buitenspelers en nog steeds niet 1 die een keer weg gestoken word, een actie maakt of laat staan een goede voorzet geeft. We staan er slecht voor en waarschijnlijk winnen we maandag met 3-0 typische NAC fijn weekeind en vergeet je eitjes niet te zoeken anders bevriezen ze maandag.

10    
Dos

Kritiek op het spel en bepaalde keuzes van de trainer mag, is terecht en heeft niets met negativiteit te maken. Dit is iets wat gewoon hoort bij voetbal op dit niveau.
Een trainer uitmaken voor lafbek, idioot etc slaat nergens op. Dan maak je het persoonlijk.
Blijf gewoon bij de technische argumenten, daar gaat het immers ook om.

Wat dat betreft begreep ik de opstelling en de vele wisselingen absoluut niet. Vastigheden is iets wat NAC nodig heeft en wat er in deze fase al lang in moet zitten. Daarbij is het gewoon duidelijk dat de wedstrijden dat Malone niet heeft gespeeld gewoon de betere wedstrijden waren dit seizoen. Het voetstuk waar hij op staat is heel vreemd.
Sydney vind ik net wat minder dan Bilate, maar hij heeft vaak bewezen te kunnen scoren. Dat hij, zeker als topscorer, 0 kansen krijgt is niet uit te leggen.

5    
Tip

Uiteraard is kritiek nu zeer terecht. Gewoon realistisch zijn, we staan voor directe promotie best goed geklasseerd maar dat we promoveren is een kleine kans. Als je niet promoveert hebben Steijn en Manders gefaald. Deze ploeg is bij elkaar gegrist om direct te promoveren en een eerste seizoen ere te overleven. Als we niet promoveren staan we er met de langlopende contracten van ouwe spelers er niet best voor. Dan zal ook duidelijk worden hoe het relationeel zit tussen Manders en Steijn versus Lokhoff. Want bij niet promoveren moet TL als TD wel maatregelen treffen waar Steijn bij op de vingers wordt getikt. Kan Steijn dat accepteren ? Vervolgens is het nog de vraag of TL de rol van TD goed gaat vervullen. Dat moet blijken.

Ik vind het overigens niet zo raar dat je bij ajax2 gelijk speelt. Als die jongens kunnen ontzettend goed voetballen en..... ze kunnen onbevangen een trainingspartij afwerken. Dat is echt lastig om tegen te spelen. Je wint er in ieder geval niet van met twee vingers in de neus.

NAC speelt inderdaad een merkwaardig soort toevalsvoetbal. Maar kijk naar de uitslagen, in heel de keuken competitie bepaalt iedere keer de vorm van de dag de winnaar. Alleen Cambuur staat er een heel klein beetje boven.

Als NAC promoveert doen ze dat met gemiddeld 40 procent balbezit. Eigenlijk kan dat niet. Maar in de keuken kan dat dus wel !

Ik hoop dat NAC promoveert, dan kunnen we verder, bij niet promoveren liggen vette problemen op de loer om hun slag te slaan.

-1    
Cool hand

Goed verhaal Bommel, jammer van het stukje over van Hooijdonk. Hopelijk heb je gelijk, maar ik vermoed dat hij niet verder komt dan rechterrijtje KKD, dankzij zijn connecties.

4    
Jf

Deels begrijp ik de kritiek van Nick maar hij mag ook wel eens kritisch naar het elftal kijken en naar de trainer. We doen inderdaad mee om te promoveren maar dat mag ook wel met zo'n brede selectie.

Steijn heeft een bepaalde visie en wil daar niet van afwijken het is een soort blinde verliefdheid. Ik heb niks tegen de persoon Malone maar de verdediging staat niet stabiel met hem in de laatste linie. Ook gisteren begonnen de meeste kansen van Ajax door zwak verdedigen van hem. Als dit eenmalig is dan is het oké maar er zitten gewoon twee goede verdedigers achter die in ieder geval ook nog eens meer waarde vertegenwoordigen. Rosler speelt vorige week prima en kom zelfs in het elftal vd week en wordt vervolgens weer gepasseerd.

Aanvallend was nac wederom onmachtig en dat je Maatsen opstelt terwijl er geen enkele reden is om ineens voor hem te kiezen. Maar ach dat kan dan ook nog maar dat je na een helft die erg slecht was hem laat staan is een klap in het gezicht voor spelers zoals van Hooijdonk die eerder tegen Ajax een hattrick gemaakt heeft. Dat je Bilate laat staan voor de bal vastheid is te begrijpen maar waarom niet met een Sydney ernaast? Dit lijkt steeds meer op een persoonlijke vete.

Daar wringt bij mij de schoen. Ik krijg het gevoel dat de ego van Steijn groter is dan het belang van de club. Hij doet er alles aan om zijn gelijk te halen al kost je dit inmiddels 10 punten.
De Rooij worsteld ook al weken maar moet spelen vanwege zijn prijskaartje.

Maar ja dit zal wel weer te kritisch zijn.
Ik meen dat deze trainer ook bij resultaat niet toegezongen zal worden. Er is geen positief gevoel bij de achterban.

Ik heb wel vertrouwen in Manders die veel rust brengt. Maar door zijn te innige band met Steijn is hij soms blind voor hetgeen er aan het gebeuren is.

2    
Lamington

Realist

Het gaat mij erom dat supporters 'de les gelezen' worden. Een soort uitgesproken stilte-gebaar na het scoren van een doelpunt door een bekritiseerde speler. Dat is zijn plek helemaal niet.

Almere was een toffe wedstrijd en een paar in het begin van het seizoen. De rest is qua spel niet OK. Even roepen "het is kut" en dan op zijn Rutte's "maar jullie moeten verder je bek houden" schiet in ieder geval bij mij in het verkeerde keelgat.

Wel leuk dat Steijn dus toch van invloed is op spelers, zij het niet gelijk een goeie. Daarom mag er prima commentaar en kritiek geleverd worden, ook al vóór dat die zeven wedstrijden voorbij zijn en al helemaal als men terug gaat bijten.

En verder Hup NAC! uiteraard :-)

3    
Ron

Nick doet het altijd goed en heeft soms ook pech! Hij zal de trainer niet zomaar afvallen, want ziet wat er dan kan gebeuren!
Maar de trainer MS gooit een winnend team op zijn kop? Waarom gebeurde dit, omdat de internationale zoveel beter zouden zijn? Of omdat hij niet weet wat hij moet met Nac! Hij oogt op mij als een zwalkende trainer die dmv komentaar via de krant nu al zijn hachje probeert te redden! M.i. is hij zelf debet aan de negatieve commentaren, omdat hij de boel steeds zelf saboteert door enkele spelers een voorkeurspositie te geven! Dit is niet kijken naar welke tegenstander en welke spelers moeten er dan staan, anders had je gewoon met dezelfde 11 begonnen als tegen DGS! Hopelijk kan Ton de heren M&M nog voldoende overtuigen hoe het wel moet! Maar ik denk dat vandaag plek 2 is verspeeld helaas en doodzonde!

11    
Elf meter

Kom, kom mensen. Er is nog niks verloren. Een beetje geloof in hogere machten en de kunde van onze technische staf. Als NAC 2e paasdag tegen GAE wel de eieren in het mandje legt, De Graafschap verliest van Jong Utrecht en Almere struikelt bij Roda , dan gaan we gewoon rechtstreeks promoveren.


* Pasen, iets met herrijzenis en opstaan uit de dood of zo.

0    
1e rijtje

Wat mij nog het meeste stoort van alles is dat Maatsen na zijn misser alleen voor de keeper gewoon loopt te lachen, als ik dat vroeger bij de pupillen deed kon ik 2 weken met de meisjes meetrainen, ongelooflijk zeg.... 😡

-3    
Jaan van nepscheuten

Ik hoop op recht niet dat Nick de moeite neemt om de reacties hier te lezen.

Als je commentaar op Steyn hebt, prima. Plaats dat dan lekker onder diens interview.

Mocht Nick t in de zomer beu zijn bij NAC, hoop ik dat er hier een aantal mensen eens goed in de spiegel kijken ipv weer lekker voorspelbaar naar De Haagse Kliek te wijzen.

7    
Ata

Nick heeft natuurlijk een prima wedstrijd gekeept en de nodige credits opgebouwd. Gefrustreerd over de wedstrijd ook nog eens. Prima, zand over dit interview.

Maar het grote plaatje, voetballende gezien, is natuurlijk om treurig van te worden. Geen enkele gedachte in het spel bij balbezit, fysiek te beperkt om druk te kunnen zetten. Het is niet het beeld van gisteravond, maar van het hele seizoen. En juist omdat we zo betrokken zijn, frustreert dat. Nog los van de soms dubieuze keuzes van onze trainer.

Na zeven maanden zoekt die frustratie een uitweg. Ook bij mij. Het is gewoon niet om aan te gluren. Zo eerlijk mogen we zijn, toch?

-3    
Hartstikke Betrouwbaar

Een te groot deel van ons is nu te negatief. Inclusief de redactie in dit interview in de vragen. In deze fase moet je niet de onderste steen boven willen hebben “waarom een wedstrijd niet gelopen is zoals je gehoopt had”. Er is slechts 1 ding dat telt, en dat is een optimistische blik vooruit. Dus op wat je nu nog WEL kan beïnvloeden.

Pak dit puntenverlies, slik het weg. Zeg één keer ‘dit was niet best’....en hoppa, schouders eronder en maandag scherp aan de aftrap. Waar Steijn gelijk in had is dat we met z’n allen niet goed genoeg begrijpen dat je er nu samen voor moet gaan staan. Eenheid en steun aan de selectie, de supporters die er vol achter staan. En verder geen gemouw.

14    
Ric

Wat irritante houding van Nick in dit interview zeg. Kom op man. We mogen niet kritisch zijn.
Je speelt godver tegen de reserves van jong Ajax. Je hebt nog een super lastig programma te gaan en dan moet je dit soort potten gewoon winnen....klaar!

5    
Vrouwke

Je mag toch van profvoetballers verwachten dat ze naar dezelfde kleur kunnen spelen. Ze kunnen nog geen 3x naar elkaar spelen. Je zag dat gister de slag op het middenveld verloren werd. Dit had je moeten omzetten in de rust. En aan de Rooij ga ik me steeds meer ergeren. Je kunt leuk kunnen voetballen maar je zult ook een duel moeten aangaan. Hij laat zich telkens wegzetten

-11    
ome cor

Als het niet zo hypocriet was dan was het bijna grappig.

Elke man of vrouw die zich NACsupporter noemt mag kritisch zijn op spelers, staf en directie en daarbij alles anoniem online met of zonder redelijke onderbouwing, schelden, neerbuigend, respectloos het internet op slingeren, maar o wee als een Steijn of een Olij kritiek durft te geven op de achterban....dan is het huilen.

Ik denk dat 99,9% van de mensen hier het betaald voetbal nog nooit van dichterbij hebben meegemaakt dan van achter de hekken op de tribune, maar iedereen heeft praat alsof tie 100 jaar ervaring heeft in deze branche.

Ik denk dat Steijn en Olij zich vooral moeten focussen op hun werk, maar als ze een keer kritisch zijn op de achterban kun je je ook afvragen of dat misschien terecht zou kunnen zijn. Al betwijfel ik of iedereen op dat niveau acteert.


-4    
Tico

Helemaal eens met Ome Cor
Supporters mogen alles zeggen maar als zij daar dan wat weerstand op krijgen dan weten ze niet waar ze het hebben en verslikken ze zich bijna in hun eigen gebral en geschel.
Ik kots echt van de vele respectloze opmerkingen hier onder elk nieuwsbericht. Dit lezen de spelers ook en dat gaat in hun koppie zitten met alle gevolgen van dien. En dan kan je wel zeggen daar moeten ze als topsporter tegen kunnen maar het blijven ook mensen hé. Commentaar mag je geven maar doe het alsjeblieft op een beschaafde manier!!!

-8    
ome cor

In het stadion kunnen wij als supporters het elftal vleugels geven. Ga maar eens kijken hoeveel wedstrijden er in dit stadion en ook vroeger in de Beatrixstraat kantelde toen het volk op de tribunes er zich mee ging bemoeien. Dat was "de macht" van de supporters in Breda.

Het tegenovergestelde doen we nu via internet.
Alles wat we kunnen slopen met op- en aanmerkingen (en vooral de manier waarop) dat breken we eigen handig af.
Ook dat is "de macht" van de supporters.
Maar wij blijven ons liever blind staren op dooddoeners als eigen mening en kritisch supporter zijn. Als wij maar niet beledigd worden door medesupporters of onze trainer of keeper....

8    
Lamington

Haha
Ome Cor die het over niveau heeft. Echt lollig.

3    
NAC4Ever

@BREDA 1965
Dat je er ziek van bent vind ik begrijpelijk. Geldt denk ik voor vele hier, in ieder geval wel voor mij.

Maar dat we net dit voetbal niet ver gaan komen ben ik niet met je eens. Dat komt niet omdat het voetbal van ons zo geweldig vind, maar doordat we al bijna heel het seizoen hetzelfde spelen en nog steeds meedoen om directe promotie. De laatste jaren (vanaf het seizoen 2015/2016) waren wij rond deze periode van het seizoen al lang niet meer in de race voor directe promotie. (Toegegeven dat er nu twee rechtstreeks promoveren. Maar dat zou vorig jaar ook zo zijn en toen de coronacrisis begon waren wij toen ook al afgehaakt).

Wat mij ook hoop geeft is dat De Graafschap ook niet best speelt.
Ik verwacht dat het, met Almere erbij, gewoon heel spannend gaat worden.
Dan kunnen wij het verschil maken.
Dat gaat dit seizoen lastiger dan normaal. Maar via internet en bijvoorbeeld zo'n actie als voor de wedstrijd tegen De Graafschap kunnen we nog steeds invloed uitoefenen.

Niet alleen de selectie mag nu niet opgeven, ook wij mogen dat nu niet doen.
Volle bak achter NAC!

19    
Geelzwartwit

Je merkt in alles dat de spelers er flink de balen naar elkaar of naar de trainer in hebben. Maar dat balen en chagrijn wordt nu geprojecteerd op de kritische achterban.

Denk je dat de spelers geen chagrijn van elkaar krijgen en van Steijn?
Hou zou je het vinden als je goed speelt en er dan zomaar weer naast staat. Hoe zou je het vinden als de trainer zegt dat basis en tweede keus heel dicht op elkaar zit maaar je spelers die niet presteren na een wereldreis gewoon weer jouw positie in laten namen terwijl jij het goed deed? Hoe zou je het vinden als je als topscoorder helemaal geen kans meer krijgt. Hoe zou je het vinden als oudjes bepalen dat we afwachtend spelen omdat ze het niet kunnen belopen me je dan tegen Ajax opeens weer hoog druk moet zetten? Dan kan het toch niet anders zijn dan dat er intern heel veel mensen gefrustreerd rondlopen en van elkaar balen of niet?
En dan speelt de trainer de zwarte Piet via de media naar de supporters en maakt de spelers wijs dat al het negativisme daardoor komt.

Je hoort heel goed dat Olij verschrikkelijk baalt er de pest in heeft en dat hij Steijn mooi volgt in de boeman zoeken bij de mensen die kritisch zijn.

Volgens mij zeggen Mashart, Rosler, DJ, Azzagari, Sydney maar ook Haye enz enz Steijn het liefst de waarheid want steeds andere opstellingen, na goed spelen ernaast staan voor een onomstreden speler, nieuwe spelers die duidelijk niks meer brengen dat de spelers die er al zijn, spelers de hand boven het hoofd houden, spelers geen toekomst bieden enz. Dat snapt geen enkele speler in een team en met een samengestelde selectie van 27 spelers heb je er dus zeker (minus de keepers) 24 die wat van elkaar en de keuzes van de trainer kunnen vinden...
Dat zijn best veel karaktertjes om te managen. Makkelijker is het dan om het op de negativiteit van de buitenwacht te gooien.

Het kwam door:
Nieuwe selectie
Nog niet ingespeeld
Zoeken nog een spits linkerspits verdediger diepgaande middenvelder enz enz
Corona
Druk programma
Zwaar programma
We zijn niet zo goed als men denkt
De Graafschap en Cambuur zijn beter dan wij
In de KKD speelt men opbouwend en vrij en aanvallend voetbal dag lukt onszelf niet goed
Immers komt terug van een lang ziektebed
De jeugd is niet goed genoeg
We hadden de scheidsrechter tegen


En nu komt het door de negativiteit on de supporters en achterban.

YEAH right.

GA voetballen met een vaste basis van 15 man en zet iedereen die het KKD tempo niet bij kan benen ernaast.
Speel om te winnen en niet zoals je (hoe dan!?) zegt om niet te verliezen.

7 wedstrijden met dezelfde spelers en lukt dat niet dan zet je vanaf minuut 60 er 2 aanvallender ingestelde spelers in. Om volle bak de winst te forceren.

Ps. Als je Olij zo hoort dan baalt ie er zo van dat zichzelf haast afvraagt of hij wel bij de juiste club zit. En dat heeft niks met de achterban te maken. Die frustratie komt echt wel ergens anders vandaan. Zie bovenstaand.


12    
Geelzwartwit

@omecor

Ben je vergeten dat er de afgelopen seizoenen heel vaak en dan ook heel vaak door de supporters met de rug naar het veld gekeken werd? Dat een avondje NAC geworden was tot een avondje naar de grootste kroeg van Nederland? Dat er hier op de site heel vaak gezegd werd dat het echte avondje NAC slechts een beeld was uit het verleden wat vooral door eigen supporters genoemd werd maar inhoudelijk allang niet meer zo intens bestond als het ooit was? Soms een wedstrijd waarbij de tribunes nog eens in vuur en vlam schoten dat was het.
Vergeten dat de supporters hier en op de tribunes alles gelaten toekeken en over zich heen lieten komen?
Vergeten dat zelfs Willem II supporters zich afvroegen waar onze eigen noad was. Waarom we niet voor onze club opkwamen die afgebroken werd. Waarom we geen verandering eisten?

Men zegt vaak NAC is bier drinken en kut roepen. Dat hier drinken gebeurd nu thuis en kut roepen online.

Het echte NAC en avondje NAC is sinds het verlaten van de Beatrixstraat ieder jaar minder geworden. Mede door regels van politie overheid knvb enz.

De supporters op de tribunes waren de afgelopen jaren vaker gelaten dan uitgelaten. En ik denk dat ze met dit voetbal ook eerder gelaten hadden toegekeken en een biertje gedronken hadden of juist hun ongenoegen hadden getoond dan dat men 90 minuten lang met luid kabaal de ploeg tegen ene telstar naar de overwinning hadden geschreeuwd.

We leven anno 2021 alles is anders en NAC heeft de duurste grootste selectie met een enorme technische staf en grote achterban. De basis van zo'n club is herkenbaar voetbal spelen en vol vertrouwen meedoen om een KKD kampioenschap. Dat is het enige. En als dat al niet kan dan kan je denken en dromen dat dat door de supporters komt of dat er wel zou zijn door supporters op de tribunes maar dan baseer je het succes van de prestaties waarvoor sporters en hun staf betaald worden op hoe de supporters hun toejuichen...

Voetbal staat op 1.
Supporters op 2 en is heel tof als je er veel van hebt

3    
Nonkel Frans

We hadden:

Vreven - Onze (we waren aan) Winnetoe.

Toen kwam:
Hyballa- Hysterische Herry.

en nu moeten we het doen met:

Steijn - de grote "waar ligt het nu eigenlijk aan" Wisselaar.

Kom op, vooruit er tegen aan.
Maandag nieuwe kansen; NOAD.

Hup NAC!

6    
John

Maandag ook gewoon vijf wissels inzetten, waaronder Sydney. Speel om te winnen, niet of niet te verliezen. Warmlopen en niet invallen...dan loopt het spelerskapitaal gratis de deur uit.

7    
fanneke

Ze liepen erbij als een stelletje lamzakken. Geen beleving lijkt het wel. 80% van de gespeelde ballen gaat breed of terug.
Totaal niet eredivisie waardig dit team.
Vindt het jammer dit te constateren.

1    
Maarten

Spannend allemaal. Graafschap de kluts kwijt, Almere is het beste er ook van af. NAC met haar beton toevalsvoetbal heb ik het ook niet op. We mogen Olij allejezus dankbaar zijn. Wat een heerlijke keeper is dat. Erg goed. Het blijft billen knijpen. Heeft ook zijn charme. Sterker, we zijn niks anders gewend.

0    
BREDA 1965

Ik ga pas volle bak positief voor NAC zijn,als ze dat voor mij ook eens zijn.Sinds1912 moet steijn de aller-aller-allerslechtste trainer zijn geweest van ONS NAC.Deze selectie moet steijn in de singel flikkeren,en zelf de touwtjes in handen nemen,onbegrijpelijk dat ze naar deze CLOWN luisteren

9    
Bert

Het hele probleem is dat er een trainer staat die een potentaat is , die geen meningen duld laat staan tegenspraak.
Het zou Olij sieren dat hij uitspreekt dat hij die Malone niet voor zich wilt maar niemand durft iets tegen deze tirannie en vriendjespolitiek te ondernemen.
De keiharde cijfers van alle wedstrijden laten gewoon zien wat de waarde van Malone is.
o,o niks nada.
In tegenstelling tot Immers heeft Malone het niet waargemaakt.
Alles gaat in een en hetzelfde sjok tempo of het nu opbouwend of verdedigend is , en hij laat gaten vallen die voor de medespelers niet te belopen zijn.
De wedstrijd tegen de Graafschap heeft duidelijk gemaakt wat de waarde van Malone achterin is en dat werd nu weer pijnlijk duidelijk.
Hij kost punten , véél punten en uiteindelijk promotie.
Zelfs een blinde ziet dat deze speler niet meer in de basis is te handhaven.
Alléén al door zijn fouten had het gisteren met gemak 5-1 voor Ajax kunnen staan.
En dan moet die potentaat in de rust nóg met zijn technische staf overleggen op de reserve bank om uiteindelijk niets te ondernemen.
Hij had meteen Maatsen, Malone en De Rooij al vér voor rust moeten wisselen en Bilate speelde ook een draak van een wedstrijd, dat nonchalant op de borst aannemen en de bal die dan meters wegspringt dat kennen we nu wel .
Waarom Sydney niet brengen ontgaat elke voetballiefhebber volkomen, ook in dat laatste wisselmoment had dat nog gekund maar deze man lijkt wel krankzinnig.
Geen peil op te trekken.

5    
Henri

Het is inmiddels duidelijk dat de supporters tot boeman zijn verworden volgens een deel van de selectie en de TS. Een groot deel van de scribenten toont zijn/haar teleurstelling onderbouwd met argumenten. En het is natuurlijk zwaar frustrerend als na 31 wedstrijden nog steeds geen enkele vooruitgang waarneembaar is.
Ik ken ook een voetbalclub waar bepaalde supporters huisbezoekjes afleggen bij falende spelers, Vejinovic kan er over meepraten. En dan heb ik het niet eens over Zuid-Europa of Zuid-Amerika. Dus wees blij dat wij het alleen aan het papier toevertrouwen. Maar besef dat de sleutel in jullie handen ligt. Wij zijn slechts toekijkers.

2    
Nonkel Frans

Ik vermoed en hoop dat Ton vandaag Maurice bij hem thuis aan de toog op de Beek nodigt om samen op een bierviltje ff de opstelling en t wisselbeleid neer te zetten.

Wie weet nodigt Steijn Ton nog uit voor een mooi inspiratie momentje ( of twee) in de kleedkamer. Special VIP guest.

Alles voor de club Maurice, alles voor de club........

3    
Lamington

Maarten

NAC is toch ook geen constante factor? Na een slappe herstart in de winter en een erg leuke reeks hebben de laatste drie wedstrijden ook maar 4 punten opgeleverd. Het lijkt voor iedereen te spannend onderhand. Ik weet niet hoe andere clubs het hele seizoen spelen. NAC in ieder geval niet constant goed (maar wel met een bepaalde constante).

Wij, DGS en AC doen alledrie nog mee voor plek twee en na aanstaande maandag weten we of daar een eventuele vierde club zich voor aanmeldt. Ik hoop van niet maar zoals gisteren gespeeld werd zal bloed geroken worden.

2    
Cool hand

Applaus voor Geelzwartwit

Laad alle berichten na dit bericht in