Wij gaan niet opzij

BSR TV: Maurice Steijn na Jong Ajax - NAC (1-1)

DeWeesJr

Een teleurstellend gelijkspel in Amsterdam. NAC kreeg geen grip op Jong Ajax en liet twee dure punten liggen. We spreken Maurice Steijn na afloop over bet vertoonde spel en de gemiste kans op plek twee.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
88 Reacties
112    
Bert

Laten we eerlijk zijn , we zijn goed weggekomen.
Die Steijn hangt weer een lulverhaal op van de eerste orde.
Hij kan er geen hout van, hij had al voor de rust moeten ingrijpen.
In de rust beslissen om ze nog een kans te geven, hoe kom je er op, denk dat Malone en De Rooij hun laatste kans wel gehad hebben dunkt me.
En verdomme BSR waarom geen kritische vragen?
Dat derde wisselmoment had de boel nog Ff opgehouden en desnoods even met 10 gespeeld.
Waarom Sydney niet brengen en wat voegt dat Turks ventje van Feijenoord toe, vreselijk wat een onkunde.

10    
Ome Cor

Mitchell vd Gaag stelt zijn keeper niet op omdat hij wedstrijden gespeeld heeft in de interland periode. Steijn brengt Malone en Maria wel. Die hebben nog verder gereisd ook.

Lokhoff hoeft niet na te denken over Azarka. En Masten.
Almere en De Graafschap treffen elkaar nog. Promotie kan nog steeds, de vraag is of je dat moet willen.

68    
Wolfmanjack

De man die vindt dat wij rondom NAC te veel klagen. Nu weer Maatsen erin. Wie snapt het nog?

57    
Pedro

En wat het nog droeviger maakt is dat dit veruit het slechtste elftal is wat Ajax dit seizoen op de been heeft gebracht. Zonder han vaste doelmannen en ook zonder Taylor die altijd op het middenveld staat en t dichtst tegen t 1e elftal aanzit. En ook geen Traore of Brobbey waarvan er zga altijd wel 1 van in staat. En zelfs daarmee hebben ze slechts 3x gewonnen uit de laatste 20 potten en krijgen ze elke wedstrijd tig kansen tegen

75    
RwE

Fiorini en Hendriks waren voor mij vandaag de enige 2 lichtpuntjes.
Hoe kom je erbij om met Maatsen te starten???? Daarnaast heel dom om een logge/trage Malone in het centrum te zetten ipv Rösler.

Verder wil ik er niet zover kwijt...het was weer niet best

13    
Tonn

Nog niets verloren, t kan nog. Dit is NAC, spanning tot de laatste minuut van de laatste wedstrijd. Nooit anders gekend. Eens dan wordt de hemel stralend geel zwart..

112    
Bert

Laten we eerlijk zijn , we zijn goed weggekomen.
Die Steijn hangt weer een lulverhaal op van de eerste orde.
Hij kan er geen hout van, hij had al voor de rust moeten ingrijpen.
In de rust beslissen om ze nog een kans te geven, hoe kom je er op, denk dat Malone en De Rooij hun laatste kans wel gehad hebben dunkt me.
En verdomme BSR waarom geen kritische vragen?
Dat derde wisselmoment had de boel nog Ff opgehouden en desnoods even met 10 gespeeld.
Waarom Sydney niet brengen en wat voegt dat Turks ventje van Feijenoord toe, vreselijk wat een onkunde.

27    
Ivo

NAC kwam niet onder de druk van Jong Ajax uit. De pressing zorgde ervoor dat wij geen moment aan voetballen toekwamen. Malone, Maatsen, de Rooij, waren voetballend weer heel matig.

Zet Rosler maar in de basis, El Allouchi op de flanken gaat toch beter dan op het middenveld, vind ik.

Immers wordt gemist, hopelijk is hij snel terug. En valt de blessure van Rutten mee.

46    
Arie

Wat een slap interview. Geen enkel pijnpunt wordt blootgelegd. Net zo bang als het voetbal.

39    
Ibio

Malone was weer eens erg onzeker.
Bilate ook slecht
En wat is er met Haye aan de hand? Die lijkt een hekel te hebben aan Steijn. En dat snap ik.

Olij vandaag goed

47    
De trainer

Ik snap niet waarom Rösler niet meer speelt. Voor de winterstop degelijk en tegen de graafschap ook heel solide. Malone of op het middenveld of op de bank. Druk schema mag geen excuus zijn! Als je weet dat de tweede plek op het spel staat ga je toch als een stel mannen de strijd aan die laatste weken en strijd je door tot de laatste snik.We hebben ons vandaag af laten troeven door een elftal PUBERS, schijtziek word je er van!

33    
Kees

We mogen niet mopperen van de trainer dus het was erg goed vanavond

15    
Rade

Wanvertoning tegen een jeugdelftal. Alleen gescoord dankzij een gemakkelijk gegeven penalty.. Hoe ga je dan maandag tegen de beste defensie van de KKD kansen creëren?

76    
Belgische Naccer

Onze TON kan alvast een streep zetten door deze namen voor volgend seizoen:

Anco Janssen (te oud, te traag, voegt niks toe, zit Azzagari ook in de weg)

Maatsen (te zwak)

Azarkan (te zwak)

En van mij mogen Malone en Maria ook vertrekken. Rösler, Adilehou en Mashart zijn beter.

Je vraagt je toch af, waar we hadden gestaan als Hyballa gewoon gebleven was. Die wist in tegenstelling tot Steijn, WEL wat strijd was...en onder hem voetbalde NAC herkenbaar. Aanvallend en fel. Nu is het precies het tegenovergestelde. Veredigend en zwak.

Hup NAC!

85    
NuFfNie

In vorige berichten werd er steeds gezegd dat er meer positiviteit moet zijn. Nou dan zal ik Steijn ook even kietelen en het wij gevoel promoten.
Goh wat was het een spannende wedstrijd. Ik denk dat jajax goed weg kwam. Als we wat meer balbezit hadden gehad dan die 32%, dan hadden ze het echt moeilijk gehad. Jajax stond alleen maar te verdedigen, want als de bal over de middenlijn kwam waren we hem altijd meteen kwijt. Dat ze daarna de bal regelmatig naar elkaar toespeelde lieten we gewoon toe. Dat is NAC. De tegenstander uit de tent lokken. En dan met de snelle balhervattingen van Olij het spel verlegen naar voren. Zo kon Maatsen 2x bijna gevaarlijk worden, ja daar ging wel dreiging van uit.
Als we de bal hadden rond de middenlijn dan was ik erg blij dat we Malone erbij hebben. Die neemt de rust en overzicht om de bal terug op de keeper te spelen, of met een schijnbeweging alles en iedereen op het verkeerde been te zetten. Volgens mij was dat de voorbode van de onterechte pingel die aan jajax werd toegekend. Maar goed dat Olij de 1-0 voorkwam. De aanval werd steeds verstoord door die muur aan verdedigers van jajax. Bilate, de Rooij, Maatsen en El Al hadden het zwaar. Maar in de 2e helft was onze held Elal weer onze redder met die fantastische 0-1. En dan erop en er over. Ze waren klaar voor de slacht. En dan zul je zien dat het in de genen zit. Nu ook al een lucky jajax met de 1-1. Jee dat was een dreun die we niet meer goed konden verwerken. Maar we zijn wel weer 1 punt ingelopen op dgs. En Almere gaat nog wel punten verliezen. Dus het paasweekend is goed begonnen.

Dus ik wil iedereen bij NAC zoals het kantoorpersoneel, de fanshop, het museum, de jong elftallen, de spelers, technisch kader, td, ad, Rvc, aandeelhouders, sponsoren, grasmat bewerkers, materiaal an en natuurlijk jullie supporters feliciteren met een punt. Dit moet toch iets doen met het wij gevoel.

Hup NAC, hup Maurice.

Maar nu wil ik wel duimpje omhoog zien van die positivo hier.

32    
Breda

1 kans in 98 minuten. Een pingel.

29    
PALM

Er moet nog een doelpunt gemaakt worden, waarom Sydney niet erin.
Steyn is geen vriendje van de familie v Hooydonk. Ton Lokhoff grijp eens in bij de trainer. Het liefst na het seizoen terug naar den Haag sturen en een hoop van die hagenese mee laten nemen.
Het voetbal is niet om aan te zien.

31    
Chris W.M.

De eerste paar zinnen had ik al zo vaak gehoord dit seizoen. Ik heb hem maar afgezet. Wil niet te negatief worden namelijk...

-19    
Henkie

Rosler solide tegen de graafschap? De 1-1 van Seuntjens gemist ofzo waar Rosler een enorme fout maakt?

14    
Bart

Twee dingen wil ik graag zien:

1. Het contract van Malone. Daar móét een clausule instaan dat zodra hij fit is en in het land hij recht heeft op een basisplaats. Wacht, misschien staat dat van dat fit zijn er niet eens in.
2. De beelden van de Rooy bij Eindhoven op basis waarvan hij naar Breda gehaald is voor een half miljoen.

Dat laatste moet wel lukken. Zo even googelen.

15    
NuFfNie

Maurice, je moet in de rust niet boos worden op je spelers. Zo krijg je geen fijn wij-gevoel. En ook geen extra punten. Benoem de goede kant van elke speler en bouw daarop verder.
Of ga anders eens na de wedstrijd te rade bij de supporters die ook jouw visie delen en heet een slappe zooi vonden.

36    
Moppernac

Maurice Steijn jij bent niet geschikt om trainer van NAC te zijn, het hele seizoen al hebben we maar EEN KEER gezien dat er 2 wedstrijden achter elkaar met de zelfde 11 zijn begonnen.
Hoe oerdom kan je zijn om na een 3-1 overwinningen op je directe concurrent niet met de zelfde 11 te beginnen, dat gaf vorige week een BOOST , maar niet zegt Steijn we gaan weer eens op 3 plekken veranderen.

28    
Barbapapa

De wisselingen in de opstelling doen de spelers ook geen goed. Je krijgt nooit vastigheden zo. Opeens wordt Maatsen weer als basisspeler ingezet. De Rooij weer aan de andere kant. Je creëert gewoon geen vastigheden. Had vandaag Malone op de plek van Immers gezet en Rossler centraal, verder de poppetjes op de plek waar ze de laatste weken spelen. Kies een plan en voer dat uit, maar blijf niet eindeloos wisselen. Spelers die er in de winter bij zijn gekomen voegen bijna allemaal niets toe.

23    
TvB

Malone is de eerste naam die Steyn op het wedstrijd formulier zet en is onomstreden zegt hij zelf. Waarom weet niemand. Verdedigend niet erg goed en opbouwend ook geen Ronald Koeman. Maar heel het elftal gaf niet thuis. Buiten spelers erg zwak en middenveld ook niet veel. Dacht in de rust dat we met wat omzettingen het wel zouden redden maar helaas weer nagelbijten maandag!

31    
Ouwe spionkop

Steijn en NAC zijn geen match en zullen dat ook nooit worden.

4    
NAC4Ever

@Kees
Steijn vind de kritiek geen probleem. Maar wel zodra het persoonlijk wordt. Lijkt mij niet vreemd.

23    
henk

De kritiek gaat bijna volledig over tactiek, straategie, spel, inzet, etc. Dat Steijn dat blijkbaar persoonlijk opvat maakt niet dat het ook zo is.

21    
Moppernac

Wat mij ook zo erg opviel is, dat we met een ingooi van Rutten bij de 16 van de tegenstander, Bilate de bal steeds moest doorkomen maar dat daarachter telkens niet EEN speler van NAC stond om er wat mee te doen. Ze stonden allemaal VOOR Bilate, dus daar word goed op getraind.
Zelfs de commentator van ESPN had dat opgemerkt.

34    
Roan

Wat een SLECHTE trainer. Deze man is zelfs niet in staat om de kwaliteit van zijn spelers goed in te schatten en zijn beste 11 op te stellen....

Een regelrechte RAMP!

34    
Kudeta

Blinde Steijn als jij as maandag nog met Malone start ben je voor mij niet meer geloofwaardig om het beste met ons NAC voor te hebben.

24    
Dutchbird

Steijn, je hebt nog 7 wedstrijden en dan waarschijnlijk nacompetitie. Dat betekent dat er geen tijd meer is om te hopen dat sommige spelers hun vorm terug pakken, of hopen dat Bilate het allemaal in zijn uppie afkan. Maatsen is een hopeloos mislukt proefproject. Jansen kan alleen als NAC overwegend balbezit heeft. De Rooij moet duidelijk worden gemaakt dat vrije trappen proberen te versieren het tempo uit ons spel haalt. (Wees een vent, blijf op je poten staan.) Venema heeft al een paar keer bewezen dat hij alleen bruikbaar is bij counters met heel veel ruimte en die situatie is eigenlijk ondenkbaar als je om promotie wilt spelen.

Je gaat Sidney nog harder nodig hebben dan aan het begin van de competitie, dus zorg dat hij wedstrijdritme op doet. Rechtstreeks promoveren is nog steeds mogelijk, maar niet met de opstellingen die je laatste maanden de wei instuurt. Verder moet je een beresterke nacompetitie voorbereiden want de concurrentie om rechtstreekse promotie is zo groot dat je er niet op kunt blindvaren.

Ga in gesprek met Ton Lokhof, gebruik zijn kennis en ervaring, beken en erken dat jouw opstellingen te vaak verkeerd uitpakken. Schaam je niet om advies te vragen. Wedden dat het dan gewoon goed komt.

26    
NAC!!!

Kom van je sokkel af Steijn.
Je bent een zwakke trainer, geen speler is dit seizoen beter geworden onder jou. 0,00000 progressie in de volledige kern.
Vorige week zat je in te tribune, prima was dat!!
En waarom met Maatsen, Malone, Maria???? En zeker die laatste 2 hoe kan je nou zeker zijn dat zei niet besmet zijn? Je had hun een week moeten laten rusten. (eigenlijk veel langer maar het zijn je vriendjes he) Onomstreden, laat me niet lachen de prutsers... Heb in JAREN bij ons NAC geen zwakkere centrale verdediger en back gezien, en er is wat gepasseerd hoor!!!

Je bent echt een zwakke trainer!!!

PS: @bsiderats: Ik vind wel dat je is mag doorvragen, er mogen wel eens deftige antwoorden van hem komen. (geen verwijd hoor, jullie doen prima werk verder)

16    
Scheppioni

Wat een haags gezwam weer !! Slechtste trainer die ik ooit gezien heb of tenminste de ongeloofwaardigste trainer !! Onomstreden zwakke spelers opstellen en het ergste nog een bijna grotere lafbek ken ik niet, pupillen ajax met zowat geen voorhoede, wel een voetballend middenveld en dan nog vier verdedigers achterin houden, waardoor je never de baas werd op het veld !! Alweer voor de zoveelste keer een hoop mazzel met nu een punt !! Realiteit met steijn had je normaal gezien elfde gestaan ......geluk raakt natuurlijk ook steeds meer op, op deze manier is het maandag definitief over plek twee en gaan we met angsthaas steijn tegen go ahead flink de boot in !!! Wat een slappe haagse zak bah !

21    
NACHouten

Ik miste wel een aantal vragen BSR. Wellicht ingegeven door de knorrige woorden van Olij maar dat mag geen excuus zijn:

Waarom ineens weer met 2 echte buitenspelers spelen terwijl Steijn zelf graag met een echte buitenspeler en een naar binnen komende buitenspeler speelt?

Steijn had aangegeven per wedstrijd te kijken wat nodig was in de verdediging. Dan is Malone tegen jong Ajax een heel onlogische keuze omdat die nogal statisch is. Daarnaast heeft hij net een halve wereldreis gemaakt.

Waarom nu weer De Rooij op links en El Al op 10? Zo krijg je nooit vastigheden.

Wist hij dat hij na de wissel van Rutten niet mee mocht wisselen? En zo ja, waarom niet aanvallend gewisseld op dat moment?

Waarom kiezen voor hoog druk zetten, terwijl je jong Ajax hier precies mee in de kaart speelt en je spelers hebben aangegeven dat liever niet te doen?

Waarom een vlieggewicht als Azarkan brengen terwijl je juist power nodig hebt tegen die schooljongens?

Dat het niet lukt gisterenavond kan ik nog wel verwerken, maar de onbegrijpelijke tactische keuzes van Steijn die zichzelf continu tegenspreekt komen me echt mijn strot uit. En dan roepen dat we wat positiever moeten zijn......

20    
Pietjebel

Malone gewoon maar is reserve gaan zetten maatsen kan dr niks van
Wat een drama zeg
Maar zoals altijd als dr iets te halen valt dan geef nac nooit niet thuis
Wat een schijtbakken voetbal tegen de a1 van ajax

27    
Ere

Malone-te slecht
Azarkan-te slecht
Maatsen-veel en veel te slecht
Janssen- te dik
Schouten- te slecht
Maria- veel te slecht

Je speelt iedere week met spelers die niet eens in de hoofdklasse in de basis zouden staan! Maatsen heeft die gast eigenlijk wel op voetbal gezeten??

24    
Viking

Na dit puntverlies zijn de meeste positivos weer met hun beide voetjes terug op aarde beland. Deze trainer kan gewoon echt niet.
Weer terugvallen tegen een beweeglijk team op trage en niet op de man dekkende Malone centraal.Vragen om problemen. Verder is het verstandig om internationals die bijna 2 weken weg zijn geweest en niet met de groep hebben getraind op te stellen ? Hebben ze zoveel meerwaarde dan de rest? Maatsen is het ineens terwijl hij weken/ maanden niet speelde.. Wederom wissel blunder door v Hooydonk niet er in te kunnen brengen.. We hadden moeten pompen maar krijgen we lichtgewicht Azarkan.
Weer geen enkele lijn gezien in ons spel. Verschrikkelijk..

Maar jullie kennen mijn mening inmiddels over Steijn.. Sorry dat ik niet mee ga in het WIJ gevoel..😇

10    
Scheppioni

Hoe zit het idd nog met quarantaine van malone en maria ??? Lappe we dit ook weer aan onze laars NAC ??

7    
Hugo

Natuurlijk kan het nog. Je had alleen een grotere slag kunnen slaan. Laten we eerlijk zijn. 80 procent van de kkd wordt weggetikt door deze mannekes. Die kunnen gewoon erg goed voetballen. Neemt niet weg dat er dan nog meer uit een ander vaatje getapt moet worden. En het spijt me, maar een Malone in deze vorm kan écht niet meer. Die was me toch een partijtje van een bedroevend niveau. Maandag nieuwe ronde nieuwe kansen. En wederom een 6 punten wedstrijd. Tijd om wat recht te zetten tegen die ploeg. Hup NAC

18    
Rob

Toen hij zei: “ We wilden hoog druk zetten” ben ik afgehaakt. Dit hebben ze absoluut niet laten zien. Alleen bij een achterbal hadden ze die intentie, maar verder helemaal niet. Want een kansloze analyse van Maurice

23    
MisterMG

Wat een ongelooflijk lul verhaal! Het spel is al weken dramatisch. Het minste wat je kan verwachten na de Graafschap thuis is dat je er vol opklapt. Wat doet NAC? Achteruit lopen! Omdat Malone met ruimte in de rug gezien is, zo traag als wat. Je hebt de spelers, stelt alleen de verkeerde op!

24    
Ginnekenees

Steijn zou zich inmiddels goed moeten realiseren dat het jankverhaal over de negativiteit rondom NAC volstrekt misplaatst is. Dit noemen ze “de aandacht afleiden van het werkelijke probleem”.

Zolang je voor jezelf blijft volhouden dat het allemaal wel goed gaat, je na de wedstrijd tegen de graafschap een feest viert in de kleedkamer alsof je net kampioen bent geworden maar vervolgens door een stel junioren van Ajax weggetikt wordt en het een godswonder is dat je niet verliest in een pot die MOET winnen, heb je gewoon een gebrek aan zelfkritiek.

Steijn heeft in zekere zin ook geluk dat er dit seizoen niet met publiek gespeeld wordt, onder normale omstandigheden had hij geregeld op een striemend fluitconcert kunnen rekenen en had dit ook invloed gehad op de spelers op het veld. Ik vraag me af of het aantal wedstrijden dat je met de hakken over de sloot gewonnen hebt, dan ook gewonnen waren.

Ik hou mijn hart vast voor de laatst paar wedstrijden waarin de tegenstand van een ander kaliber zal zijn dan tegen jong Ajax maar hoop uiteraard dat mijn zorg onterecht blijkt te zijn.

Negatief? Ja een beetje. Opbouwende kritiek? Nee totaal niet. Terecht en makkelijk zeiken? Ja denk het wel.

9    
Henk

Corona werkt wel erg in het voordeel van Steijn;

1. Het was een goed excuus na de winstpartijen aan het begin van het seizoen m.b.t. het puntenverlies de daaropvolgende wedstrijden. Corona werd standaard gebruikt in ieder interview. Tuurlijk heeft het zijn effect gehad op het team. Tuurlijk hebben bepaalde spelers hier helaas onder te lijden gehad. Maar als trainer is het om hier op te anticiperen. Zoeken naar oplossingen, niet naar redenen.

2. Misschien nog wel belangrijker. Geen publiek in het stadion. Enerzijds had publiek een boost aan de spelers kunnen geven, anderzijds was hij met de grond gelijkgemaakt. Ik ben zeker geen voorstander van het afzeiken van een trainer. Ik ben wel voorstander van verklaringen voor bepaalde beweegredenen.

Op BSR komen vaak dezelfde vragen van supporters voorbij waar geen antwoord op komt. Is het bekend of er nog een forumavond op (zeer) korte termijn op de planning staat? Zo nee, heeft BSR geen mogelijkheden om een (online) diepteinterview te organiseren met Steijn? Voor en door supporters?

Ik (en ik weet zeker een berg andere supporters ook) heb nog wel een lijstje met vragen voor Maurice.
Ik ben ook erg nieuwsgierig naar, stel we promoveren, de tactiek in de Eredivisie. Met dit laffe ondoordachte voetbal, met Malone als aanvoerder, zal het (nogmaals, stel we promoveren) een kort avontuur worden op het hoogste niveau. En nee, dan neem ik geen genoegen met "we focussen op nu en op promotie" We hebben toch een lange termijnvisie m.b.t. een stabiele middenmotor worden in de eredvisie?

Het wordt tijd voor antwoorden, visies en uitleg van MS.
In dat geval kan hij mijn vertrouwen (her)winnen. Komt dit er niet? Dan zie ik een sombere toekomst met MS aan het roer.

23    
De Horzel

Volgens mij zit het met het WIJ gevoel wel goed hoor. WIJ vinden allemaal dat Steijn onlogische keuzes maakt, niet de juiste tactiek gebruikt, WIJ vinden het onbegrijpelijk dat malone er meteen weer in staat. WIJ zien allemaal dat Steijn zijn uitleg enkele weken geleden totale lulkoek bleek te zijn. Toen hij de discussie rondom Malone af wilde doen door te zeggen dat hij per wedstrijd zou bekijken wat er nodig is.. WIJ zijn momenteel niet positief nee. Maar we zijn het er wel over eens dat onze trainer echt een potje van maakt. Verdikkie toch.

21    
Rik

Wat waren die Malone, Maatsen en Maria weer bagger zeg! Steijn heeft gewoon de verkeerde spelers gehaald!!

5    
Bubba

In de pauze zit een ‘vertwijfelde Steijn’ omringd door zijn assistenten in de dug-out.... Waarom komt er nooit voetbal uit? Nog meer lange ballen in de tweede helft was het resultaat...

4    
Henk

Dat Seuntjens een paar weken voor het begin van Lokhoff is aangetrokken en dat dat aan Lokhoff gewoon is meegedeeld!!!!
Dat is bewust passeren!
Dat is gebrek aan respect!!
Tekent hoe sneaky de Haagse clan is!!!

8    
Realist

Het spel is echt verschrikkelijk! Dat is grotendeels MS aan te rekenen. Ik denk dat we Immers ontzettend missen. Enige voordeel maandag is is dat GA móet winnen om aan te haken voor plek twee. Hopelijk daardoor wat meer kansen voor NAC..

16    
Larensche NACcer

Steijn probeert een gemeenschappelijke vijand te vinden om zijn team te motiveren. Dat zie je nu ook al bij Olij. Naast het feit dat dat een hele infantiele manier van werken is, is het ook nog eens heel erg dom dat hij nu ('een deel van') de supporters heeft uitgekozen als gemeenschappelijke vijand. Natuurlijk is het nu makkelijk aangezien supporters dit seizoen niet meer welkom zijn in de stadions, maar op de lange termijn moeten wij als supporters door met het grootste deel van deze spelersgroep, ze straks weer in het stadion toejuichen. Als er dan door Steijn een animositeit bestaat dan gaat het jaren duren dat te herstellen.

Op de korte termijn zijn wij, supporters, nodig om Steijn zijn salaris te betalen en deels te zorgen dat er voldoende budget is om voor volgend seizoen een goede selectie neer te kunnen zetten. Als je de supporters tegen de club opzet kun je het afzien van compensatie natuurlijk ook wel vergeten bij mensen die al twijfelden. Compensatie die over niet al te lange tijd naar de afkoopsom van Maurice Steijn gaat, die wel ons geld wil vangen maar verder op supporters en het NAC cultuurhandvest kotst.

NAC is groter dan Steijn.

7    
Ron

De trainer MS gooit een winnend team op zijn kop? Waarom gebeurde dit, omdat de internationale zoveel beter zouden zijn? Of omdat hij niet weet wat hij moet met Nac! Hij oogt op mij als een zwalkende trainer die dmv komentaar via de krant nu al zijn hachje probeert te redden! M.i. is hij nu zelf debet aan de negatieve commentaren, omdat hij de boel steeds zelf saboteert door enkele spelers een voorkeurspositie te geven! Dit is niet kijken naar welke tegenstander en welke spelers moeten er dan staan, anders had je gewoon met dezelfde 11 begonnen als tegen DGS! Hopelijk kan Ton de heren M&M nog voldoende overtuigen hoe het wel moet! Maar ik denk dat vandaag plek 2 is verspeeld helaas en doodzonde!

14    
Ad B uit Roosendaal

NAC mag blij zijn met 1 punt. Ajax was voetballend veel beter, maar miste grote kansen.

De Rooij en Maatsen speelden slecht, maar gaan ook geen duels aan. Ze willen schone shirts houden, lijkt het wel.
Ook Malone speelde niet goed, veel te gemakkelijk balverlies.

Ajax had veel meer inzet en het is toch gênant dit te moeten vaststellen. Waardeloos! Zo promoveer je niet!

Veel waardering overigens voor Olij en Fiorini. Fiorine hoort standaard in de basis.

-4    
Optimist

Er is geen enkel team uit het linker rijtje dat na beide wedstrijden geen puntverlies heeft geleden tegen Ajax. Cambuur of de Graafschap konden er niet eens van winnen en ook onze aanstaande tegenstander Go Ahead verloor ervan. Het is gewoon een erg lastige ploeg om tegen te spelen voor teams uit het linker rijtje; ze mogen jong en wisselvallig zijn, maar hebben wel de beste spelers, die dat vooral tegen de betere tegenstanders graag laten zien.

Nu zijn wij in de positie NAC te maken of te breken, net als 2 jaar geleden.
Waar kiezen wij dit keer voor; blijven vasthouden aan het negativisme dat dus overslaat op het team of toch liever promotie?

5    
Marco van bavel

HYBALLA OO HYBALLA OO

10    
Jammer

We hebben inderdaad niet naar Barcelona gekeken. Maar zeker ook niet naar Koeman!

8    
Fan uit Zevenbergen

Zal Ton vandaag voor doen hoe Steijn training moet geven ??? Of zouden vandaag weer vrij zijn ?

14    
Leo

Voor ons NAC zou het een zegen zijn als de verschrikkelijk eigenwijze Steijn VERTREKT!

11    
henk

@Optimist
Als het niet lukt, dan ligt het aan de supporters? Die niet eens in het stadion zitten. Hoe dan? Dat is wel een eeg simpele manier om alle onderbouwde kritiek ter zijde te schuiven en de verantwoordelijkheid af te schuiven.

10    
Pedro

@optimist
"Er is geen enkel team uit het linker rijtje dat na beide wedstrijden geen puntverlies heeft geleden tegen Ajax. Cambuur of de Graafschap konden er niet eens van winnen en ook onze aanstaande tegenstander Go Ahead verloor ervan"

Als je je iets beter verdiept zie je dat het heel anders ligt. De Graafschap en Cambuur hebben beide maar 1 keer ertegen gespeeld en ook niet verloren, terwijl De Graafschap voor stond toen ze na een half uur een rode kaart kregen, en Cambuur ze zoek speelde met 24 doelkansen( waarvan 10 op doel) en meer verdiende. GA Eagles won pas bij ze En de laatste 20 wedstrijden wonnen ze maar 3 keer en alleen tegen linkerrijtje clubs(en thuis alleen van MVV). En verloren thuis kansloos van Almere, GA Eagles en Roda(1-4, 0-2 en 0-4) dat terwijl ze ook altijd met een sterker team speelde dan tegen NAC(o.a. zonder Scherpen, Taylor, Traore, Brobbey, Rensch die geregeld mee hebben gedaan). En NAC wist niks te creëren terwijl AJAX een hele matige verdediding heeft(en dus ook op 4 na meeste tegengoals heeft)

15    
Vergane Glorie

Maurice ziet nog steeds niet in dat hij zwaar afhankelijk is van alle andere teams.
Met dit soort voetbal kom je zelf nergens. Het is zo langzamerhand beschamend om te zien hoe voetbal in Breda wordt gespeeld. Lange peer naar voren en kijken hoe het gaat. Een drama met Malone, Maria en Anco.
"ik ben echt boos geworden in de rust". Ja Maurice dat ben ik het hele seizoen al op jou. Je bakt er niets van.

13    
Mo

Je hebt wel echt een plank voor je kop als je cv's Rösler en Adilehou en back Schouten op de bank zet!

8    
Ivo

Van der Gaag had het heel goed gezien, zet bij NAC veel druk op de bal, tot aan de keeper toe, dan komen ze er voetballend niet onder uit.

En dat bleek ook. De Jong-Ajax spelers maakten heel veel vuile meters, waardoor het NAC niet lukte om op te bouwen. Iedere keer zat er wel een been of voetje tussen waardoor de bal weer verloren werd. NAC kwam slechts tot 35% balbezit en 7 doelpogingen waarvan 3 op doel, en één daarvan was de penalty.

Het voetballend oplossen, dat kan dit NAC niet. Lange ballen naar voren rammen en hopen dat ie goed valt, dat wel. 1 keer lukte dat, met Maatsen, maar die is zo onhandig met de bal dat hij hem niet lekker meekreeg.

Balvaardigheid is sowieso een zwakke plek van dit team. Ballen die van de voet springen, passes op zakhoogte, of over de zijlijn. Heel ergelijk, ook op dit niveau. Kluitjesvoetbal was het.

Dit team is heel erg uit balans, met bijna alleen maar fysieke spelers, en slechts 2 of 3 spelers die echt wat kunnen met een bal, maar dat veel te weinig laten zien.

Tegen Go Ahead gaan we het moeilijk krijgen, en als er geen schepje bovenop gaat, kunnen we de 2e plaats op onze buik schrijven. Malone, Maatsen en ook de Rooij zou ik opofferen. Zet Jansen en El Allouchi maar op de flank, Rosler achterin, en hopelijk kan Immers weer spelen, want die missen we enorm als verbindingsspeler. Zonder Immers is Haye ook een stuk minder.

14    
Joop

Wat een lul verhaal de rooi en malone horen op debank te beginnen en zeker rossler en schouten en mashart horen erin te staan je moet snelheid achterin hebben maar het lijkt wel dat zijn eigen aankopen erin moeten staan


19    
Pedro

Afgezien van het afbraakvoetbal heeft MS en MM NAc ook kapitalen gekost en niks opgeleverd(integendeel!).
Ze hadden met Riera en Rösler een ijzersterk centrum wat nauwelijks tegengoals kreeg(3 in de eerste 6 wedstrijden tot Corona toe sloeg). Maar nee dat was opbouwend niks en haalde hij Hendriks voor en Malone staat daar, opbouwend is het nog steeds niks en nu is het elke wedstrijd billenknijpen achterinmet name door Malone). En Rösler verpietert nuterwijl die zich zo goed ontwikkelde.
In de winterstop haalt hij nog even Maria, Maatsen, Azarkan en Janssen.
Die voegen eigenlijk niks toe en nu komen Mashart, Azzagiri, SvH, Buffonge en Venema helemaal niet meer in het stuk voor terwijl die echt niet minder zijn(en het is kapitaalvernietiging van je eigen talenten en een lekker signaal wat je afgeeft aan de jeugdopleiding).
Heb ik het nog niet over Seuntjes die voor 2 jaar is gehaald, je moet er toch niet aan denken dat je promoveert(hij scoort nu al bijna 3mnd niet meer in de KKD op dat kadootje tegen NAC na want helemaal vrij en een van richting veranderd schot)

11    
Geelzwartwit

"We laten ons graag inzakken omdat de spelers ook graag zo spelen."

En dan een paar dagen later na de wedstrijd tegen Jong ajax:

Zegt dezelfde trainer.

"we wilden vroeg druk zetten op jajax door hoog te spelen"


En die tegenstrijdigheden in alles hoor en zie ik al heel het seizoen bij Steijn.
Malone is onomstreden en is belangrijk op het middenveld daar kan hij het toch niet belopen dus dan wordt ie maar cv. We zoeken nog een echte linksbuiten en zetten hem af en toe ook maar op rechts. Enz

0    
den hulk

nog niets verloren wanneer stein maandag van hooydonk en venema opstelt stuur die prutses janssen en derooy maatsen en de rechtsbuiten maar weg

-6    
Optimist

@Henk

Niet aan "de supporters", maar aan een loud minority op het internet die de stemming negatief weet te bepalen, daar heb ik al vaker iets over gezegd.
Van zo'n negatieve stemming gaat het team niet beter voetballen, net terwijl ze al onze support het hardst nodig hebben om promotie te behalen.
Dat er geen toeschouwers bij mogen zijn maakt het extra erg, omdat zo die loud minority te veel gewicht krijgt.
Natuurlijk had Steijn beter zijn mond kunnen houden, maar ik begrijp zijn frustratie heel goed.

@Pedro

Cambuur heeft er twee keer tegen gespeeld, één keer gelijk gespeeld, één keer verloren en dat Go Ahead van ze heeft gewonnen neemt niet weg dat die ook van ze hebben verloren, met 0-3 maar liefst. JAJ hoeft (MOET) alleen nog Almere punten af te snoepen en dan hebben ze tegen alle teams in het linker rijtje punten gehaald.

13    
076*R

NAC en Steijn zijn geen match. Er zit geen lijn in het spel. Ik zie geen spelers beter worden en het voetbal is verschrikkelijk. 33% balbezit tegen dit Jong Ajax is echt om te janken zo triest dat het is. Wat een verschrikkelijke wanvertoning. Een van de zovelen dit seizoen.

12    
henk

@Optimist
Ik snap de frustratie van Steijn compleet. De onmacht straalt van hem af en hij weet het zelf ook duidelijk niet meer. Het is alleen compleet onbegrijpelijk om dan de schuld te leggen bij (deel van) de supporters. Het is een keuze om die vaak goed onderbouwde kritiek wel of niet te lezen. In het stadion hadden ze al meerdere fluitconcerten over zich heen gehad. Het is een keuze om afbraakvoetbal te spelen ipv uitgaan van eigen kracht. Een jaar geleden lukte het wel om vroeg druk te zetten en dat met voornamelijk dezelfde spelers. Er mag toch best worden aangegeven dat het waardeloos is hoe er met een goed functionerende Riera is omgegaan. Dat het vreemd is dat er wordt vastgehouden aan Malone. En dat het bizar is hoe weinig speeltijd Rösler, Azzagari en Van Hooijdonk krijgen. Met het huidige beleid worden miljoenen nodeloos verbrand. Wanneer de Haagse passanten weg zijn, dan mogen we het zelf weer opruimen.

Verder bestaat internet support of televisie support niet. Wij kunnen hier uit medelijden alleen nog maar lieve woordjes schrijven en alles wat er gebeurt fantastisch vinden, maar daar wordt het spel ook niet beter van. Een team kan je naar voren schreeuwen, maar vanachter een scherm wordt dat lastig.

11    
Frits

Ik zie M.S. heel graag vertrekken!!! Niet kundig genoeg!!!!

11    
[email protected]

Kan iemand dit uitprinten en bij Steijn in de bus stoppen? Hij leest het namelijk niet.

1    
Steven73

Beste meneer Steijn.
Malone is een middenvelder
Rossler is centrale verdediger
Rutten Is beter op links dan rechts.
Het middenveld word elke wedstrijd overlopen via de zijkanten.
Eerder Schouten rechtsbuiten dan Azerkan.
De Rooij bakt er totaal niets van helemaal niets.
Je hebt geen middenveld wat een blok vormt omdat je je centrale man op t middenveld als slechtste centrale verdediger opstelt.
Een goede coach kijkt verder dan zijn eigen visie.

-5    
Ernie

Wat een negatief gezeik weer hier. Zijn er hier figuren die dachten dat je zou promoveren met dit elftal? Nou dan heb je er weinig kijk op. Met deze selectie heb je niks te zoeken in de Eredivisie. Nee je moet eerst een heel seizoen dominant spelen (Cambuur). Nu moet TL, het allemaal weer recht gaan trekken. Ik denk dat de kans dat hem dat gaat lukken erg klein is. Of hij moet de tijd krijgen.

9    
Frits

Bij ieder normaal bedrijf is DE KLANT KONING! Hoe zit dat bij ons NAC?

Vlgs mij heeft de meerderheid van de supporters (klanten) totaal geen vertrouwen meer in Steijn! En voor degenen die aan deze uitspraak twijfelen stel ik voor om een enquete uit te schrijven!

5    
Paule

Verschrikkelijk. Wat een wanbeleid wordt er wederom gevoerd. Bij geen promotie gaat de beerput open en wordt duidelijk wat voor puinhoop Manders er van heeft gemaakt. Ook hij gaat Corona de schuld geven natuurlijk.

Eindelijk zien mensen het ook in dat de Rooij er geen moer van ken op dit niveau. 3 maanden geleden mocht je er niks van zeggen. Maar nu zien de meeste het ook eindelijk in. Echt bizar dat hier een half miljoen voor is betaald.

14    
Henri

Malone is gkocht om als routinier leiding te geven in het team. Ik schets één situatie van gisteravond. Ajax mist de strafschop en Malone pakt de bal op buiten het strafschopgebied en loopt richting cornervlag. Er is binnen 5-10 meter geen tegenstander te bekennen. Werkelijk alle tijd om te herpositioneren en rust te bewaren. Wat doet echter onze routinier..... deze ramt de bal als een idioot 10 meter verder over de zijlijn. Zodat Ajax de druk erop kan houden. Dat is dus één van de spelers die de rust moet bewaren en de lijnen moet uitzetten. Wat een miskleun mensen.

9    
Badeend

Misschien heb ik het gemist hoor, maar waarom stond Malone na twee wedstrijden aan de andere kant van de wereld en bijbehorende vliegreizen gewoon in de basis en zat Adilehou na slechts één wedstrijd, ook nog in dezelfde tijdzone, niet eens op de bank?

7    
Henri

Misschien kan MS het in het vervolg ook niet hebben over de door Corona verloren punten. Volgens hem hadden we er anders zeker 6 meer gehad. Echter, beste Maurice, is het puntenaantal dat we tegen nietszeggende tegenstanders uit het rechterrijtje hebben verspeeld inmiddels vele malen meer. Dat heeft niks te maken met corona, maar door de door jou samengestelde selectie, opstellingen en tactisch plan. Dit heeft NAC zeker al zo'n 10-15 punten.

3    
Henri

Steijn predikt dat we het SAMEN moeten doen. Okay, een wij gevoel kan nooit, kwaad. Ook één voor allen en allen voor één is een mooie. Echter, ik vraag mij oprecht af of hij in 31 wedstrijden zijn team het WIJ-gevoel heeft kunnen bijbrengen. Iedere wedstrijd kom ik momenten tegen waarbij een medespeler in een veel betere positie verkeerd dan de speler met de bal. Maar deze besluit dan toch zelf op doel te schieten. Negen van de tien keer is het dan recht op de keeper, over of naast. Eén voorbeel uit de eerste helft. Vilgens mij kreeg Fiorini de bal op de rande van de 16 na een afgeslagen aanval. Hij schiet zelf over, terwijl rechts voor hem totaal vrij, dus ongedekt Haye staat die als hij de bal krijgt bijna onmogelijk nog kan missen. Nogmaals dergelijke momenten zie ik iedere wedstrijd. Dit heeft dus niets met WIJ-gevoel te maken, maar ikke, ikke en de rest kan stikken. Oftewel zelfprofilering ten koste van collega's, de club en de aanhang. Maar ja, ik had het waarschijnlijk niet mogen typen.

12    
Henri

MS komt iedere analyse na een wedstrijd met dezelfde analyse. We kunnen geen drukzetten, kwamen niet in de duels, hadden nooit de tweede bal etc, etc.
Maar Maurice, waarom stel je dan, met de grootste,duurste voor het merendeel door jou samengestelde selectie, altijd die in jouw ogen niet leverende /falende spelers weer op??? Ik vind dit echt onbegrijpelijk. had dan de selectie gehalveerd. Dit had in ieder geval nog geld/salarissen opgeleverd

9    
H.V.M.

De drie M's waren zoals te vaak bagger.
Malone, Maria en Maatsen zijn zwaar ondermaats.
Onvoorstelbaar dat Maurice toevalligerwijs de vierde M, vooral Malone blijft opstellen.
Daarmee maakt Maurice zich bij het gros van alles wat NAC lief heeft, totaal ongeloofwaardig.
Malone zou zelfs bij een doorsnee café elfal, nog achter de bar moeten blijven staan.
Die willen ze er echt niet bij hebben op de groene mat.
Malone lijkt mij een prima kerel, maar hij moet echt z.s.m. zijn voetbalschoenen in de doos terug stoppen.

Ook na een nachtje slapen blijft het meer dan teleurstellend dat je gisteren door tieners eigenlijk van de mat bent getikt.
Jonge ventjes die nog door papa of opa naar het stadion worden gereden!
Ben benieuwd hoe onze "mannen" tijdens de terugreis daar over nagedacht hebben.
Moet gewéldig voor je zelfvertrouwen zijn!!!!!!
Kijken of ze er maandag nog wat van opgestoken hebben!

3    
Pedro

@optimist
"Cambuur heeft er twee keer tegen gespeeld, één keer gelijk gespeeld, één keer verloren en dat Go Ahead van ze heeft gewonnen neemt niet weg dat die ook van ze hebben verloren, met 0-3 maar liefst. JAJ hoeft (MOET) alleen nog Almere punten af te snoepen en dan hebben ze tegen alle teams in het linker rijtje punten gehaald"
Cambuur idd 2 keer. Alleen won JAJ van Cambuur en Ga Eagles in het het begin van het seizoen toen Rensch nog vast mee speelde, Brobbey hun spits was en zelfs Jurriën Timber nog weleens meespeelde(zoals tegen Cambuur). Dat samen met o.a.Taylor, Jensen en Scherpen is wel een heel ander team als die pupillen waar wij gister tegen speelde. En tegen NEC hebben ze ook nog geen pnt gehaald hoor. De laatste 20 wedstrijden hebben ze maar 3 van hun 9 overwinngen behaald.
Dus je doet net alsof het nog best een prestatie id dat NAC een pont heeft behaald wat het dus niet is(laat staan dat ze geen kans gecreëerd hebben terwijl JAJ juist verdedigend heel kwetsbaar is en elke wedstrijd veel weggeeft(ookdoor hun aanvallende spel).

9    
a

Als we tot nu de balans op maken kom je er niet onderuit om te constateren dat het probleem bij de trainer zit. De man heeft het volledig voor het zeggen gehad wat aantrekken van spelers betreft en heeft de jeugd volkomen verwaarloosd. Als nu de oudere spelers aantoonbaar beter zouden zijn is dit geen punt, maar ook zij brengen op een enkeling na niet wat je mag verwachten.
Op opstellingen en wissels is bij hem geen peil te trekken. Met deze trainer vrees ik voor de verkoop van seizoenskaarten voor volgend seizoen!! Zelfs van een rasechte NAC supporter kan de maat wel eens vol zijn. Hopelijk is Lokhoff de redder!!

2    
Badeend

Dat er op het veld geen enkel idee achter zit, daar ben ik helaas onderhand wel aan gewend. Maar hoe zit het met een niveau hoger? Wat is het plan?

A. De meevaller van Van Hecke investeren in dure en ervaren spelers (oa Immers, Malone, Rutten, Jansen) en een groot talent (De Rooij) en dan koste wat kost dit jaar promoveren.
B. Bouwen, bouwen, bouwen en hopelijk volgend jaar of misschien dit jaar al promoveren.

Mocht (B) het idee zijn, dan is het toch raar dat jongere spelers als Van Hooijdonk, Azzagarri, Rösler, Schouten en Mashart met vaak een langer of nieuw contract, niet veel vaker opgesteld worden om vlieguren te maken?

Als (A) het plan is, ben ik erg benieuwd wat het idee is voor de langere termijn dan dit seizoen. Steijn had de pech dat hij daar óók verantwoordelijk voor was. Dat is nu opgelost, moest voor iedereen een verademing zijn.

-13    
Reflektor

Ik schaam me kapot hoor , 9999 van de 10.000 schieten geen deuk in een pak boter die hier reageren , hou je bakkes eens een keer.

-1    
Optimist

@Henk

Het heeft helemaal niets met Steijn te maken, dit probleem speelt al veel langer en velen herkennen het.
Onze beste spelers renderen niet en worden kapot gemaakt door de eigen "supporters", elders bloeien ze wél weer op.
Kritiek is prima en terecht, maar dat neemt niet weg dat we ook achter ons team moeten staan en ze moeten steunen, waar we vroeger zo om bekend stonden.
Zeker nu promotie op het spel staat, die is te belangrijk.

0    
Krenk

@badeend

Duidelijk plan a.

3    
Oosterhout076

We mogen niet negatief zijn over NAC van deze trainer. Dat ben ik dus ook niet. Maar wel op de trainer, want die is geen NAC. Toch Malone en Maria erin zetten, terwijl zij zoveel reisuren hebben gemaakt. Laat de winnende ploeg staan..... en dan zijn wisselbeleid. Sorry hoor, maar je geeft het zo makkelijk weg. En dan ben je nog goed weggekomen ook......

2    
NAC’er

Jong Ajax speelde goed NAC komt goed weg met 1 punt. Maurice Steijn is niet de trainer voor NAC het is veel te verdedigend en inspiratieloos ik mis passie en strijd.
Wat was het een genot om NAC te zien voetballen die paar wedstrijden onder Hyballa deze trainer heeft geen eerlijke kans gekregen helaas. Desondanks hoop ik dat Steijn gelijk krijgt met zijn visie en dat we promoveren naar de eredivisie ondanks dat het voetbal Pijn doet aan je ogen!!
Hup NAC💪

2    
Opa Alex

Wat ik het meest erge vind?
Het zijn gewoon allemaal passanten. Steijn: Opge......De club was en is van de supporters. Met je blanla, kan mij moet schelen? Hoe lan een club zo draaien?
Nog recent? TVA: " ik (wie?) wil alleen maar jonge spelers" Met instemming van Eisinga!! Hoe lang is dat geleden!! En toen?? En nu?? Leeftijd nieuwe aankopen!!!
Compensatie vragen van de supporters? Waarom en waarvoor? Afkoopsommen en het gaat maar door. Ik wil hier ( met spijt ) liever geen deel meer van uit maken.

Laad alle berichten na dit bericht in