Wij gaan niet opzij

BSR TV: Dion Malone na NAC - NEC (1-2)

Italo

Dion Malone zat er na afloop van de wedstrijd tegen NEC volledig doorheen. We spraken de aanvoerder over de verloren finale en het mislukte seizoen.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
BSR TV: Maurice Steijn na NAC - NEC (1-2) 102 reacties
Terug naar overzicht
16 Reacties
112    
Ray

Je kunt vinden wat je wilt over zijn voetbalkwaliteiten maar ik vind dit een zeer waardige aanvoerder voor NAC.
Staat bij elke tegenslag altijd voor de camera en nooit een slecht woord over NAC.
Jammer dat we het niet hebben gehaald maar we moeten we door

-17    
Tonboo

@Falco, hahahaha hahaha wat een inhoudloze reactie

25    
Uit je Naaht

Feit is dat NAC elk jaar dat we niet promoveren gevoelsmatig degradeert. Laten we eerlijk zijn: als een club als Go Ahead Eagles of Volendam niet promoveert is het balen en gaan ze weer door. Maar bij NAC houden we er elk jaar hetzelfde gevoel aan over als het gevoel dat nu bij ADO, VVV en Emmen heerst. Het idee dat we een stap achteruit doen. Alleen doen ADO, VVV en Emmen écht een stap achteruit, terwijl wij alleen een stap achteruit doen ten opzichte van waar we gevoelsmatig zouden staan. Stilstand is achteruitgang is een spreekwoord dat uitgevonden lijkt voor de situatie van NAC in de KKD.

Niet echt leuk om jaar na jaar gevoelsmatig te degraderen. En overigens ook niet bevorderlijk voor (de start van) het seizoen dat gaat volgen.

48    
Da Huge

Een goede aanvoerder staat er als het slecht gaat. Spreekt voor Dion dat hij niet wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden.

20    
Sjak

Malone kan je niet zoveel kwalijk nemen, het is een middenvelder die centraal achterin is gezet.
De combi Rosler, Riera was erg stabiel, alleen Steijn dacht daar zo niet over, de Haagse jongens moesten ingepast worden, kost wat kost.
De tegendoelpunten zijn dan ook gewoon dekkingsfouten, Kijk het maar eens terug en dan zie je dat de centrale verdedigers niet centraal staan.
Maar de reden en aanleiding was dat Steijn een kwartier eerder het sein naar achteren had gegeven, El Al en Immers kregen die toen er een blessure was bij NEC.
Het verlies zat er aan te komen, tegen Emmen hebben we al veel geluk gehad. Het is tijd dat Steijn vertrekt en dat we met een degelijke stabiele selectie het seizoen gaan beginnen met een trainer die naar voren wil spelen en spelers in hun kracht zet. Een mooi voorbeeld is Cambuur.
Inschattingsfouten, onrust, technische fouten, slecht wisselbeleid en een negatieve spelopvatting, Steijn is niet meer houdbaar!

30    
Theoden King

Welke primaten staan daar zo te schreeuwen?

Malone speelde een wisselvallig seizoen, net als de meeste andere spelers. Aan hem heeft het in de plee-offs in ieder geval niet gelegen.

4    
Ivo

De 1e goal van NEC was een dekkingsfout van Malone. En dat was niet de 1e keer.

Malone is natuurlijk geen pure verdediger, hij is door Steijn in die rol geplaatst omdat hij op het middenveld (conditioneel) niet meer meekon.
We hadden eigenlijk Riera op die positie.

Steijn wilde een linksbenige CV, die kwam ook (Hendriks), maar die werd linksback gezet omdat de linksback die Steijn graag wilde hebben (Maria) niet goed genoeg was.

En zo bleven we schuiven. Toch wel het verhaal van dit seizoen. Van tegenvallende spelers en het blijven zoeken naar een opstelling die werkt.

Helaas was Malone geen uitzondering. Ik had er toch meer van verwacht.
Dat je met Haye en Malone op het middenveld een tegenstander kan vastzetten op de eigen helft, en dan druk kan blijven uitoefenen op de tegenstander. In plaats daarvan werden wij vastgezet.

7    
Moppernac

[email protected]

1ste goal is gewoon een ontzettende fout van Nick Olij en die stond tegen NEC meer te schutteren en was een van de slechtste Naccer in de finale van die paar ballen die hij maar kreeg te verwerken.
Maar goed in neem het Nick niet kwalijk want hij heeft dit seizoen meer punten voor NAC gepakt dat heel de rest van de selectie bij elkaar, het is alleen jammer dat Nick nu net in de Finale zijn dag niet had.
DUS TOCH ZENUWEN AL ZEGT NICK VAN NIET.

3    
Martinus

Ik heb Malone regelmatig slecht zien spelen, maar net als zoveel spelers hiervoor ligt dat niet alleen aan hem. Malone moest en zou spelen, alsof dat een contractuele voorwaarde is. Dan maar centraal achterin, ten koste van Rosler. Daar wringt voor mij de schoen dan ook, hoe kun je dat nu doen? We hebben dan niks geleerd van de situatie Karol Mets, ook zo'n speler die eigenlijk beter op het middenveld rendeerde en wekelijks achterin de kop van jut was.

Malone neemt zijn verantwoordelijkheid, eens. Maar hij is niet de leider van deze ploeg. Dat is Olij, zonder twijfel. Door Malone aanvoerder te maken moest hij zich niet alleen concentreren op zijn spel, maar ook op zijn rol als aanvoerder. Dat werkte bij Menno Koch destijds niet goed en dat werkte hier ook niet. Malone werd binnengehaald als aanvoerder natuurlijk, maar als iets niet werkt, dan verander je dat. Olij was wat dat betreft een veel logischere optie, ook een speler waar veel meer supporters zich mee identificeren.

Malone is niet de grootste dissonant in deze selectie, maar heeft ook absoluut niet gebracht waar hij voor is gehaald en is wel een van de 'grote namen' binnen de ploeg, zal ook geen lage vergoeding krijgen daarvoor. Dan mag je gerust teleurgesteld zijn in wat hij gebracht heeft.

3    
Bart

Alles hangt van foute aannames aan elkaar, inderdaad is het niet de schuld van Malone dat hij centraal achterin wordt geposteerd.
Maar ook het middenveld is niet zijn positie zoals velen denken, eigenlijk is Malone een rechtsback en bij ADO afgeschreven voor die positie vanwege het gemis aan snelheid.
Ik vind dat Malone het naar zijn mogelijkheden redelijk heeft ingevuld in de playoffs maar op weinig steun kon rekeningen.
Ik ben het met de voorgaande reageerders eens dat Steijn héél veel te verwijten valt.
Inderdaad moesten de Spanjaarden zonodig weg maar die hebben afgezien van nare blessures ( zeker Riera ) nooit gefaald , tot vier keer toe heeft Steijn een sterk centraal koppel geëlimineerd.
Bij alles wat Steijn uitvogelde waren eigen jongens als Sydney, Rösler en Azagari .
Bijna elke niet te volgen wijziging in het team ging ten koste van Sydney, Azagari verdween zelfs naar de tribune .
Kiezen voor Immers in de spits had niks met tactiek te maken want SVH had dat ook in kunnen vullen.
Het enige wat hij heeft bereikt is de fans en de spits nog meer pijn gedaan te hebben , met zijn wissel en toen SVH bijna meteen 1-1 scoorde bewees Steijn voor de zoveelste keer weer zijn ongelijk en onvermogen.
Gisteren Schouten laten staan en Rutten op de bank laten zitten was een grote blunder en een opperste vorm van onkunde en de wedstrijd niet kunnen lezen.
De Rooij zó lang aan laten kloten onbegrijpelijk en de luie Bilate brengen naast SVH was ook volkomen fout die liep alleen maar in de weg .
Kortom Steijn exit en rap.

2    
Wanny

@ Bart

Als Azarkan voor rust de 1-1 binnen schiet op aangeven van Immers, dan bewijst ie daarmee weer het gelijk van Steijn. Scorebordjournalistiek.

4    
MdH

Ben het eens met velen hier en heb niet veel toe te voegen.

Alleen: Ik vind dat deze jongen misschien te veel kritiek over zich heen kreeg en met wat support had hij misschien ook beter gerendeerd. Of hij van meerwaarde kan zijn voor NAC zullen we zien.

Vele andere spelers presteerde ondermaats. Ik neem het de coach kwalijk. We zien toch allemaal wel hoe spelers opbloeien voor andere clubs? Dat kan toch niet 100% aan de speler liggen?

Er zijn mensen die zeggen dat we nieuwe eigenaars nodig hebben, en daarna een nieuw beleid/managment. Ik zal altijd achter mijn club blijven staan, maar begin dat verhaal zo onderhand te geloven.

Hopelijk kunnen de fans dit goed verwerken (niet zoals somiggen, die om zich heen gaan slaan - schaam je!)

Groeten uit Canada

2    
Wim

@Wanny. Maar dat deed ie niet. Jouw journalistiek heeft het scorebord niet eens gehaald.

-1    
Ivo

@Moppernac

Die kerel van NEC kan vrij inkoppen. Malone was gewoon te laat. En ja, misschien had Olij moeten uitkomen, maar dan nog is dat geen reden om je man te laten lopen.

Na Emmen rekende Olij op de kopkracht van Malone en Adilehou. Toen lukte het wel om alle ballen weg te werken. Gisteren ging het 2x mis.

4    
Bart

@ Ivo, Olij moet gewoon zijn werk doen, rekenen doe je op school.
Bij die eerste goal vloog hij er 3 meter naast, er uit komen betekent de bal hebben, dit was echt slecht keeperswerk.
Bij de tweede goal is er dan wel geen Malone maar Schouten staat naast degene die scoort, bovendien waren Fiorini, Immers en Elalouchi ook even “vergeten” mee te lopen.
@ Wanny dat klopt maar dat deed hij niet en ook de Rooij kopte de bal er niet in en als 10 minuten voor tijd Schouten de bal gewoon voorgeeft zoals bij de gelijkmaker dan stonden we nu in de eredivisie, er stonden 3 man ongedekt om de bal in het doel te werken maar meneer trekt hen PM naar de 16 meter waar niemand stond want er was geen aansluiting.

4    
@Malone - Van Coothplein

Dion, het is pijnlijk om te zien hoe veel racistische opmerkingen jij naar je hoofd krijgt. Ik kan me niet voor stellen hoe het is om daar altijd mee om te moeten gaan.

Ik schaam me diep voor iedereen die dat soort opmerkingen maakt. Onmenselijk.

Laad alle berichten na dit bericht in