Wij gaan niet opzij

BSR TV: Maurice Steijn na NAC - NEC (1-2)

Italo

Het is Maurice Steijn niet gelukt om in zijn eerste jaar bij NAC promotie af te dwingen. In de finale van de play-offs ging het mis tegen NEC. Desondanks ziet Steijn nog voldoende houvast om zijn missie bij NAC te vervolgen. We spraken de trainer na afloop.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
BSR TV: Dion Malone na NAC - NEC (1-2) 16 reacties
Volgend bericht
Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #71 28 reacties
Terug naar overzicht
102 Reacties
120    
Chris W.M.

Het feit dat Lokhoff nog nergens zijn steun voor Steijn heeft uitgesproken is een teken aan de wand. Het passieve, defensieve en reactieve voetbal van Steijn staakt haaks op het voetbal wat in Breda gespeeld dient te worden. Dit is onhoudbaar. Jammer van de centen, maar tis niet anders.

62    
Sjak


Als ik Steijn was zou ik maar eens goed in de spiegel kijken.
Steijn heeft het sein naar achteren gegeven, El Al en Immers kregen die toen er een blessure was bij NEC.
Het verlies zat er aan te komen, tegen Emmen hebben we al veel geluk gehad. Het is tijd dat Steijn vertrekt en dat we met een degelijke stabiele selectie het seizoen gaan beginnen met een trainer die naar voren wil spelen en spelers in hun kracht zet.
Een mooi voorbeeld is Cambuur.
Inschattingsfouten, onrust, technische fouten, slecht wisselbeleid en een negatieve spelopvatting, Steijn is onhoudbaar!

58    
Wolfmanjack

Zoals ik al eerder zei. Hij had Schouten moeten wisselen. Speelde goed maar was op. Alle gevaar kwam over zijn kant. Steijn liet hem staan. Onbegrijpelijk. Daar is hij toch coach voor. Fouten hadden met vermoeidheid te maken. Ook Haije was op. Verder niets dan lof. Zo willen we NAC zien

120    
Chris W.M.

Het feit dat Lokhoff nog nergens zijn steun voor Steijn heeft uitgesproken is een teken aan de wand. Het passieve, defensieve en reactieve voetbal van Steijn staakt haaks op het voetbal wat in Breda gespeeld dient te worden. Dit is onhoudbaar. Jammer van de centen, maar tis niet anders.

-3    
Willem Naccerski

Helaas is het zo , maar wat wil je , een trainer die het toch bijna gelukt is om in een seizoen wat sowieso toch al een raar seizoen was te promoveren .
Maar het geluk zat bij de verkeerde ploeg , NAC was beter dan nec , valt die goal niet , dan hadden ze het wel gered in de verlenging of met penalties .
Nu helaas nog een keer proberen en hopen dat Sydney blijft , hij maakt toch de belangrijke goaltjes .
Volgend met Seuntjes erbij gaat het wel lukken .

45    
Sia

Ik denk niet dat het de trainer is. Die heeft zijn speelwijze aangepast aan het spelersmateriaal. We hadden gewoon te weinig aanvallende opties. Geen Manu García achtige speler op 10, geen dynamische spits, 2 target mannen met Bilate en Sydney.

Hopelijk wordt Steijn niet weer weggestuurd. We hebben een fundament nodig waarop we verder kunnen. Continuïteit in plaats van onderbuikgevoel management.

27    
HupNac!

Ben ik de enige die niet begrijpt dat als je niet start met een echte spits maar in de tweede helft 20 minuten alleen maar aan het aanvallen bent gelijk 2 spitsen erin brengt? Eentje was wel voldoende geweest lijkt me? Ik had het idee dat NEC veel moeite had met Azarkan, leverde ook veel ballen in maar was echt overal aan het storen en irriteren. Ik hoop maar dat hij op was (nog meer dan Immers en/of Schouten) anders snap ik zijn wissel echt niet.

18    
Ouwe spionkop

Het is voor NAC veel beter dat Steijn vertrekt.
Zijn voetbal idee strookt niet met het handvest van NAC. Thuis dominant zijn en zo veel mogelijk aanvallen.
Daar wil Steijn niet aan. Dus het laat zijn privé opvatting boven dat van de club prevaleren.
Een trainer die zijn eigen spelopvatting belangrijker vindt dan de opvatting van de club hoort niet hier thuis.
Laten we volgend seizoen beginnen met de vieze smaak van dit seizoen weg te spelen met een nieuwe trainer die wel fris en fruitig naar voor durft de spelen en de supporters op de tribunes te vermaken.

1    
Marco van bavel

Gewoon afscheid van nemen aub!!!

-13    
Willem Naccerski

Nog even tegen die zuurpruimen hier .
Er zijn er een paar hierzo die Steyn weg willen hebben , maar ik denk als het Steyn en de spelers het wel gelukt was om te promoveren , dat deze reageerders de eerste zijn die hem de hemel in prijzen en op zijn schoot gaan zitten . Kom nu maar met de min duimpjes !!!!!

16    
Kees

Een finale begin je met je sterkste opstelling het is een thuiswedstrijd en een tegenstander niet veel beter dan jezelf bent vanwaar de spitsen op de bank laten en El All laat in de laatste wedstrijden zien dat hij niet kan brengen wat nodig is maar wordt gewoon opgesteld erg jammer allemaal

-11    
Ernie

Chris W.M
Welk voetbal dient er volgens jou gespeeld te worden ?

63    
Theoden King

We moeten nu oppassen dat we niet vervallen in een schreeuwclubje.

Het seizoen moet goed worden geëvalueerd. Er zijn voor- en tegen-argumenten te bedenken om met Steijn door te gaan. De selectie voor volgend seizoen wordt sowieso (in overleg met) Lokhoff samengesteld, wat zomaar tot een ander soort groep kan leiden. En dus ander voetbal.

Ik ben ook geen groot fan van de trainer Steijn, maar wordt ontzettend moe van die ontslagreflex. Zullen we eens echt gaan bouwen? Stabiliteit is volgend jaar belangrijker dan ooit, gezien het sterke deelnemersveld in de kkd.

32    
Peerke

In het cultuur handvest staat een aanvallende speelstijl. We stellen een trainer aan met een behoudende speelstijl die zelf zijn selectie mag samenstellen.En gaan vervolgens van hem verlangen dat hij aanvallend speelt. Waar gaat het dan mis?

41    
Ivo

Beste Maurice,
Ik was erg tevreden toen NAC bekend maakte dat jij kwam. Een ervaren trainer, rustig karakter, dat hadden we nodig na een periode waarin er weer heel veel gebeurd was bij NAC.

Ook kwamen er ervaren spelers en dat was ook nodig. NAC was vorig seizoen te jong en onervaren, Immers, Malone, Rutten, leken degelijke keuzes, NAC zou hiermee zeker meedoen om de titel.

De voorbereiding verliep goed, spelers hadden er zin en en er werden zelfs wat eredivisieclubs verslagen. Maar toen het seizoen begon kwam al heel snel de klad er in. We wonnen wel, maar dat was niet overtuigend, NAC was heel slecht aan de bal en liet het initiatief aan de tegenstanders. En dat ging regelmatig mis, we kwamen vaak op achterstand en moesten dan weer aan de bak. We verloren veel punten en kwamen ook nog vaak goed weg met een late goal, die soms uit het niks leek te vallen.

Tot aan de laatste wedstrijd van gisteren is dat het probleem gebleven. Te verdedigend, te voorzichtig, te slordig. In 2 fases van 10 minuten gaan we achterover leunen en geven we het weg. Een passend einde van het seizoen.

Behalve resultaten is er ook nog de ontwikkeling van spelers en team. Spelers werden niet beter, er was chagrijn in de selectie, jeugd kwam al helemaal niet aan de beurt. Op het eind spelen we een paar aardige potjes tegen clubs die al uitgespeeld zijn. Maar echt overtuigend wordt het nooit.

Wat nu? Nog een jaar zo door? Met het risico op herhaling van zetten? Willen de spelers nog wel verder met jou? Of moeten we toch maar kiezen voor een andere trainer met een meer aanvallende instelling, wat NAC in de KKD natuurlijk ook hoort te brengen. Wat mij betreft is Cambuur het goede voorbeeld. Een uitgebalanceerde selectie, spelen om te winnen, met veel scorend vermogen en strijd. En fit! Wij zijn conditioneel niet goed genoeg. We zakken er te vaak doorheen in de slotfase.

Al met al was het gewoon heel teleurstellend.

Ik wens NAC veel wijsheid en jou veel succes, maar ik denk dat het beter is dat de wegen scheiden. Anders is de kans groot dat het tegen de winterstop echt vervelend wordt, laten we dat maar voorkomen.

-7    
Rubenac

Doeiiiiiiiii

-11    
Vlag

Bij ontslag MS, gelukkig geen Hyballa, die tekent in Denemarken. 👍👍

Mounir gaat naar Heracles en NAC zou geïnteresseerd zijn in Ted Pavert

-77    
Strijd

Steijn eruit
Petrovic erin

94    
Johnny1912

https://www.bndestem.nl/breda/brandende-fakkel-landt-op-onwel-geworden-man-en-hulpverleners-bekogeld-situatie-na-nac-nec-liep-volledig-uit-de-hand~a113db5a/

Ik ga uit van een enorm onderzoek en klopjacht op de daders.

Stadionverbod voor het leven aub! Ik hoef zulke mensen nooit meer bij mijn mooie club te zien!

Deze aandacht jochies zijn de uitslag van gisteren al weer vergeten! Ik en alle andere medesupporters zijn weken chagrijnig en onaanspreekbaar thuis!

2    
Tram

Van Lokhoff verwacht ik weinig. Nul ervaring als technisch directeur. Natuurlijk is hij een echte NAC man maar ik hoop niet dat hij met gladde makelaars moet onderhandelen. Laat dat maar aan Manders over. Ton moet vooral Steijn dwingen wat gedurfder te spelen. Het moet afgelopen zijn met dat schijtbakken voetbal.

59    
SjorsNac

Zal geen populaire reactie zijn maar ik zie het niet zitten om een 2 jarig contract af te kopen. De laatste potten heeft hij het gewoon redelijk gedaan, kijk ook niet alleen naar de trainer!

Weer de zoveelste trainer eruit gooien man echt serieus, welke gek wil hier nog instappen dan? Steek die afkoopsom maar in een betere selectie. Versterk het team op een paar plekken en pas je speelwijze aan, leren van fouten is geen schande. Maar goed korte termijn denken en emoties zullen wel weer regeren.

De vraag is ook wat moeten we met Seuntjes, zal echt een prima kerel zijn maar gaat hij er 25 maken volgend seizoen. Duidelijk dat er doelpunten ingekocht moeten gaan worden.

Lokhoff staat voor een giga klus dat is wel zeker, ik ben echter benieuwd hoeveel krediet mr nac krijgt van de supporters.
64    
Vlag

In ieder geval Fiorini behouden

24    
Hoge Vucht

Ik heb Steijn dit seizoen regelmatig vervloekt om zijn opstelling of om zijn speelstijl. Maar als ik eerlijk ben heb ik dat vaak wel met trainers, ook met Vreven waar je op de minuut kon voorspellen welke wissels er gebracht werden.

Het verschil tussen beide trainers (qua mij betreft) is de onvoorwaardelijke strijd die onder Vreven werd gebracht door het team. DAT is qua mij betreft NOAD en waar de club voor staat, niet perse aanvallend voetbal, maar strijd en voor elkaar door het vuur gaan.

Dit laatste is iets wat ik in de laatste 8 wedstrijden zeker in het team heb gezien. Ik was gisteren in het stadion enorm teleurgesteld maar ben blijven staan na het laatste fluitsignaal om de jongens te bedanken. Ze hebben hun best gedaan, gestreden voor de club maar het zat er gewoon niet in gisteren.

Ton heeft een moeilijke beslissing te maken waar ik hoop dat hij zijn tijd voor neemt. Steijn hoeft qua mij betreft niet perse weg, maar er moet geselecteerd worden op jongens die onvoorwaardelijke strijd willen leveren en de coach moet beseffen dat dit iets is wat wij ALTIJD willen zien in Breda. De keuze tussen durven we verder te bouwen (en zien we hier een basis voor) of afbreken en opnieuw beginnen is erg lastig.

Laat ik het zo zeggen; alle wisselingen hebben onze club ook geen goed gedaan. Misschien is het beter om duidelijke vervolgafspraken te maken (over strijd leveren en welke spelers hiervoor gehaald gaan worden) en verder te bouwen.

-2    
Cool hand

De grote vraag is: wat is de echte reden dat Immers gisteren in de spits stond ipv Bilate of van Hooijdonk? Steijn zei omdat ze dan 'beter kunnen doorvoetballen'. Dat is natuurlijk onzin. Dan moet je Bilate opstellen. Maar dan kies je Bilate ipv van Hooijdonk en dat ligt natuurlijk heel gevoelig. In de belangrijkste wedstrijd van het jaar je topscorer vervangen door een spits die een stuk minder makkelijk scoort. Door Immers op te stellen, voorkom je in ieder geval die discussie. Maar was dat de beste keuze voor het team of de beste keuze voor Steijn zelf?

25    
Tienus Cornelis

Ook ik heb eerder aangegeven dat ik klaar was met Steijn maar kom daar op terug. Net zoals Theoden king ben ik ook klaar met dat ontslag gedoe van trainers elke keer als het niet goed gaat. Met een TD als Ton en een Lurling aan zn zijde kan Steijn misschien wel een goed team klaarstomen. Die gasten verbeteren en vullen elkaar aan zodat het wel gaat werken. Ik zou zeggen geef hem het voordeel vd twijfel. Ik heb er vertrouwen in, HUP STEIJN HUP TON HUP LURLING HUP NAC
Op naar komend seizoen!💪🏻

18    
Becherovka

Ik gun Steijn het voordeel van de twijfel. Het lijkt me dat die door corona niet zoals normaal met zijn team heeft kunnen werken. Dat gaf die ook aan bij de interviews; op het trainingskamp meer kunnen overleggen en situaties bespreken.

Volgend seizoen zal dat weer meer kunnen, dan denk ik dat Steijn beter in zijn kracht komt. Ontslag nu werkt niet, stabiliteit is echt hard nodig.

30    
H.V.M.

Als er gisteren één teleurgesteld is dan ben ik het wel!
Maar om nu hoogmoed of dat soort onzin er bij te halen slaat werkelijk helemaal nergens op.
Niemand binnen NAC heeft vooraf gezegd dat we op zekerheid gaan winnen.
Ook de overweldigende ontvangst van de spelers, de dagen vooraf aan de wedstrijd, geeft aan hoe onze supporters intens meeleven met deze geweldige club.
De meesten 'eten en drinken' NAC!
Daar kunnen andere clubs/supporters slechts met bewondering naar kijken.
Bij NEC was het na de winst op Roda ook één groot feest, en helaas ook daar later op de dag rellende mafkezen.
Doorgesnoven gekken heb je helaas overal in de maatschappij.
Kijk de media er maar op na.
Van de Gelderlander tot en met NEC fora.
Óók zij gingen er bijna allemaal van uit dat ze een grote kans hadden om te promoveren.
Ook in Nijmegen werden de spelers massaal uitgezwaaid.
Het hoort er allemaal bij.
Natuurlijk is het in Breda allemaal net wat extremer.
So What!

Ontegenzeggelijk heeft M.S. dit seizoen regelmatig geblunderd, maar juist in de Play-Offs heeft hij zich redelijk goed hersteld.
Okay, persoonlijk had ik met Sydney gestart, maar ja da's achteraf ook een koe in z'n kont kijken.
Wat ik M.S. wél kwalijk neem is dat hij onze topscorer veel te vaak gepasseerd heeft en nóg vaker de dubbeldekkers heeft geparkeerd in de eigen zestien.

Moet na deze deceptie M.S. de sleuteltjes van een van de dubbeldekkers pakken en er mee terug gereden worden naar Den Haag???
Misschien wel, maar het lijkt mij toch verstandig om deze week, alles nog eens rustig op een rijtje te zetten en niet nu opnieuw weer in de paniek modus te schieten.
Toch maar weer een nieuwe trainer??
Alfred Schreuder of Wim Jonk dan zeker op het lijstje zetten!!

25    
KC

@Johnny1912
Ik begrijp niet waarom er zo weinig aandacht is voor de belachelijke rellen die uitbraken.
Echt kansloos en maken veel kapot.
Teleurstelling en boosheid kunnen maar dit slaat nergens op.
En dan zijn er ook nog lui die het goedpraten (het lag aan de politie etc) of bagatelliseren.
Opsporen die gasten. Al het beeldmateriaal dat mensen hebben delen met politie of in ieder geval met NAC.

Vreemd dat er hier geen schande over wordt gesproken. Als je het niet benoemd en uitligt verandert er ook niks.
En ik weet ook dat je het niet kan uitroeien, maar gewoon verder gaan met business as usual kan echt niet.

0    
Luisindepels

De allergrootste nachtmerrie, kan het nog erger na gisteren, ja....is als Steijn aanblijft...en bij aanvang van het nieuwe seizoen het nog steeds hapert! Stel een wedstrijd of 3,4. Dan heb je de poppen aan het dansen. Moet je er wéér achteraan hobbelen. Krijgen we het geouwehoer dat hij eruit gemoeten had in Mei. Met alle gevolgen van dien. Leidend in dit hele verhaal is en zijn de aankopen. Maar....dan nog niet het op het veld gebeuren! Lokhoff kan niet zoals Cruijff in de jaren 80 even het veld oplopen om de boel op scherp te zetten. En een appje gaat ook niet werken. Moeilijk... moeilijk... moeilijk. Ik zeg, de chemie heeft niet gewerkt. Neem netjes afscheid van elkaar...

17    
Ernie

Luisindepels.
Ja het kan erger, er komt een andere trainer ( net als de 10 voorgaande jaren) en je staat op het eind weer 5e.
Nee doe mij dan maar een stuk 3 aanvallende spelers van dat geld.

3    
Kisku

Mounir naar heracles die kon in de play offs nog niet mee ,die had als 1e eruit gemoeten strik erom

12    
Frank

Ik zie het maar pragmatisch. We hebben bepaald geen overschot aan geld, moeten een aantal bruikbare spelers vervangen die bij vertrek niks opbrengen. En er blijven een flink aantal dure spelers waar we weinig of niks aan hebben.

Dan is het het slimst om geen geld te verspillen aan het wegsturen en afkopen van WEER een trainer. Steek het in spelers.

Want A: je weet niet of je een betere trainer binnen kunt halen (NAC is inmiddels bepaald geen populair carrièrespoor meer, eerder een loopbaankiller).
En B: de laatste wedstrijden tonen aan dat er best mogelijkheden liggen voor beter spel als men elkaar maar scherp houdt. En daar hebben wij straks “live” in het stadion ook weer een grote rol in.

Dus: zo goed mogelijk roeien met de riemen die we hebben. Als het niet kan zoals het eigenlijk moet, dan moet het for the time being maar even zoals het kan!

Nooit verloren gaan!

40    
Bor de Wolf

Super supporters!!!

Wat heb ik genoten van jullie zeg!
Dit zie je alleen in Breda.
Alle media lieten dit zien en alleen maar super positieve reacties hierop.
Jullie hebben Nac wederom op de kaart gezet!!!
Maar dat weet heel Nederland al jaren.
Des te meer was de teleurstelling zo ontzettend groot dat ik zelfs veel tranen heb zien lopen over de wangen.
En dan toch weer klappen voor de spelers.
Dit zegt zoveel
Grote teleurstelling en toch heel veel respect.
Maar dan zetten randdebielen, doorgesnoven dwazen Nac ook weer op de kaart.
De media liet dit op alle zenders uitgebreid zien.
Laten we dit niet meer toe laten, en laat die randdiebelen zonder hersens niet meer toe.
Ik ben geen nsb-er maar geef ze massaal aan als je ze kent of beelden heb.
Laten we helpen om deze dwazen lange stadion verboden te geven.
Dit zijn gvd geen echt supporters.
Duimpjes omlaag maak mij niet uit.
Die tel ik niet.
De duimpje omhoog wel.
Sta op echte Nac supporters.
IK BEN TROTS OP JULLIE!!!

4    
Luisindepels

Ernie,

Daarom schreef ik al... moeilijk etc. Waar kies je voor?! Waar kiezen zij voor? 2 kwaden. 2 goeden. Of allebei? Pittig gezien het feit dat de druk nog nog hoger en meer zal zijn. Verwachting en perspectief. Stadion straks weer vol. 12de man is het publiek. Die maken je af...stel dat het niet loopt. Er zullen nog heel wat nachtjes vergaderd moeten worden. En NAC moet af van de kruideniers geest die er toch nog steeds hangt. Die kent die. Die fixt dat voor die. Die regelt na één belletje dat voor zus en zo. Ik ken wel iemand, wacht maar even. Het moet professioneler. Maar Ton kent nu de klappen van de zweep. Ik ben positief gestemd, desalniettemin is waakzaamheid geboden!

21    
Ad B uit Roosendaal

Helaas, NAC heeft met een goede selectie een zwak seizoen achter de rug .

Nog geen handvol goede wedstrijden gespeeld en dat mag je trainer Steijn aanrekenen.

4    
de generaal

Het enthousiasme, de spirit en de liefde voor NAC is ongeëvenaard bij de NAC-supporters.
Helaas vinden we deze eigenschappen verder absoluut niet terug bij NAC.
Bestuur, trainers en spelers hebben er dit seizoen een “potje” van gemaakt.
Zij zullen dan ook moeten boeten voor een jaar vol wanprestaties.
Zij zullen moeten boeten voor het verdriet, dat ze ons hebben aangedaan.
Ik hoop, dat er een keiharde bezem door heen gaat.
Laat ze het voelen!

1    
Castle

Kc omdat dit over voetbal gaat

5    
Leo

Als Steijn NU niet weggaat, gebeurt dat wel in de winterstop en dat is natuurlijk veel te laat: Dan hebben WEERRR een verloren seizoen!

Graag actie, Ton!

2    
Nacman

De zwakste schakel bij NAC Maurice Steijn moet weg.
Laf voetbal teveel fouten dit kostte onze de tweede plaats en de winst op NEC in de finale.
In een vol stadion was voor de winterstop al weg geweest bij NAC.
Als ze hem nu niet ontslaan met publiek in het seizoen ref hij het geen zes wedstrijden.
Ton de opvolger heb je zet Hans Visser voor de groep

21    
Nicky

Zullen we gewoon 1x proberen of continuiteit werkt aub... Want een nieuwe trainer is steeds niet het antwoord gebleken...

We waren er dicht bij ondanks het slechte seizoen. Nu kan de organisatie die er staat in alle rust werken aan het nieuwe seizoen. Dan is het stadion in ieder geval weer met minimaal 8000 supporters gevuld.. (minus de paar stadion verboden verboden van gister)

Kan de Rooij het krachthonk in en Ton op zoek naar enkele sterkhouders op het middenveld.

Het was een klote seizoen! het waren heerlijke playoffs! Helaas aan het kortste eind getrokken.

8    
ome cor

@Chris W.M
Heeft Lokhoff uberhaupt al iets gezegd dan ?
Ik ben heel benieuwd, al denk ik dat deze levende legende nu al op een voetstuk is geplaatst, terwijl hij als TD nog niks heeft (kunnen) laten zien.

Als je naar de supporters moet luisteren, waarvan een groot deel zegt dat Steijn weg moet, is dat dan beleid ?
Niemand is er goed genoeg in Breda, iedere trainer wordt na 3 verloren wedstrijden afgezeken.

19.000 man is 19.000 meningen, maar niemand van die 19.000 is gediplomeerd trainer in het betaald voetbal.
Feit dat NEC vol motivatie hier wint is omdat zij zich hebben opgeladen door de hoogmoed uit Breda. En die hoogmoed komt niet van NAC, maar van de aanhang die meerdere malen in deze competitie zeker wisten dat het niks werd en na Volendam, tot gisteren opeens zeker wisten dat we wel zouden promoveren.
Op basis van die kenners een trainer ontslaan ? Nee hoor.

Ik zeg: Steijn lekker laten zitten en nu eindelijk eens een keer de selectie vóór de voorbereiding voor 90% op orde hebben en niet pas vlak voor (of zelfs na) de eerste competitiewedstrijd.

-1    
jimcp

Komend seizoen zijn de reële concurrenten: Emmen, Venlo, De Graafschap, Almere, Volendam en Roda. In dat speelveld moet NAC echt bij de eerste 2 kunnen eindigen. Met Steijn of zonder Steijn.

-21    
M

Ton Lokhof gaat dit klusje niet klaren bij NAC.
Ton is een fantastische goede NAC man, was een top voetballer voor NAC, maar als TD is hij niet geschikt.
Ook als trainer is Ton bij NAC ontslagen omdat hij daar ook niet geschikt voor was.
Ton is maar een simpele Bredase boeren jongen die niet een woordje beschaafd Nederlands kan praten maar alleen op zijn platte boeren Brabants Nederlands spreekt. als je niet uit Brabant komt moet je verdomd goed luisteren naar wat hij zegt.
Hij heeft ook niet het voorkomen als een TD , er straalt niks aan hem uit.
Het enige wat hij voor de NAC supporters kan doen is Maurice Steijn eruit flikkeren , want bij NAC houden we niet van verdedigend voetbal want dan hadden we ERNIE BRANDTS wel terug kunnen nemen want met hem zijn we toen het hoogst geklasseerd(3de) in de NAC geschiedenis.
Wat zijn we in deze nieuwe eeuw toch ver naar een diep dal weggezakt en zie daar maar weer eens uit te komen.
Dat kan wel maar je moet met een hele nieuwe fundering beginnen en niet zoals het nagaat , ieder jaar weer 12a13nieuwe spelers en nieuwe staf en nieuwe TD en nieuwe AD.

6    
Geelzwartwit

Ik denk dat Maurice gewoon effe moet dimmen en wachten op wat Ton van plan is met hem de club en het voetbal. En Maurice mag dan volgens het opstelde technische beleid het uitvoeren. Waar de uitvoering onvoldoende is zal hij het tzt te horen krijgen.

Nooit meer een jaar een TD die ook trainer is.

-28    
Moppernac

Je buitenspeler KAY DE ROOIJ zit zolang hij bij NAC zit al niet goed in zijn vel LUL !!!!!!
Die had je al na 5 minuten kunnen wisselen.
Wat een miskoop is dat zeg.

-16    
Frank

Moeten we niet met zijn allen bij het stadion actie voeren voor het ontslag van Steijn, voordat we volgend seizoen weerrrr de deksel op de neus krijgen?

Te beginnen met het ophangen van spandoeken rond het stadion?

-6    
Rubenac

En en,,?

7    
Wanny

NAC heeft ook iemand nodig die in het veld de leiding neemt. Gisteren leek het na die 1-1, dat een deel van het team door wilde drukken en een deel niet. Dan heb je een leider nodig die de zaak weg zet. Hopelijk kan Seuntjens die rol oppakken.

In dit team verwacht je zoiets van Haye, maar dat is juist degene die bij beide tegengoals precies de verkeerde dingen doet. Bij 0-1 een volslagen onnodige vrije trap weggeven en bij de 1-2 een onzinnige solo, leidend tot balverlies, waarna NEC door zijn afwezigheid zo het middenveld oversteekt en de bal voor het doel kan brengen.

Malone en Immers lijken me ook geen onbetwiste leiders die het team coachen.

16    
Peaky

Met de grootste en duurste selectie als nummer 5 geëindigd in een matige KKD.

Seizoen zeer matig gespeeld, afbraakvoetbal.

Geen eigen jeugd ingepast.
Potentials als Sydney en Colin dood gecoacht.

Op het einde geluk tegen Emmen en pech tegen Nec.

Met geld gesmeten en niet gepresteerd.

Duidelijk!

8    
Geelzwartwit

Wat ik in het interview wel opvallend vind is dat Maurice zegt dat het het de laatste wedstrijden stond en speelde zoals hij het eigenlijk heel het seizoen voor ogen had. Dat terwijl ze heel het seizoen I zakten omdat de spelers hadden aangegeven zo graag te spelen. Ze zakten pas niet meer in toen Immers ee.n apar wedstrijden terug op de tribune zat. Vanaf dat moment stond het beter en voetbalden ze meer georganiseerd en meer vooruit.

Zoals Maurice wilde spelen was zoals laatste wedstrijden (immers op de tribune of in de spits dus niet op het middenveld)
Zoals de spelers wilden spelen was terughangend (alle wedstrijden met Immers op het middenveld).

Ik denk dat Maurice zich aardig in de vingers gesneden heeft met het luisteren naar Malone en Immers. En alles ophangen aan het feit dat die 2 moesten spelen.

8    
Nacman

Even over Kia de rooij
Ma nu had ook bijna een seizoen nog om zich bij NAC aan te passen dit geld misschien ook wel voor de rooij

15    
Martinus

In de play-offs veel dingen goed gegaan. Maar als je dan ziet hoe het elftal na de 1-1 een wankelend NEC niet omverduwt, maar weer gas terug neemt... Dat is wel iets dat Steijn er in heeft gebracht, want zo speelt NAC al heel het seizoen. NEC kon weer ademhalen en terug in de wedstrijd komen. Knap doelpunt, die 1-2, maar dat roept NAC wel over zichzelf af.

Dat is wat mij betreft meteen het probleem met Steijn. Als je aan hem vast blijft houden, blijf je continu defensief voetbal houden dat meer gebaseerd is op geluk dan wijsheid. Dan moet het dubbeltje meerdere keren achter elkaar goed vallen. In de praktijk werkt dat niet. Deze speelstijl had bij een promotie wel logisch geweest, maar dat is nu niet aan de orde.

NAC moet weer uit gaan van eigen kracht en daar is Steijn niet de man voor. Aan de andere kant geeft het ontslaan van Steijn me een dubbel gevoel. Ik keek van de week wat iconische wedstrijden van NAC terug en in een paar seizoenen zag ik steeds een totaal ander elftal met steeds weer een andere trainer. Ik dacht toen wel, wat heeft NAC toch weinig continuïteit. El Allouchi als enige uitzondering. Zo veel wisselingen elk jaar in zowel spelersgroep als staf, dat zouden we toch eens moeten doorbreken. En toch, toch zeg ik dat we zonder Steijn beter af zijn. Wie wel, dat weet ik niet. Ik denk dat Lokhoff daar wel ideeën over heeft. Maar gevoelsmatig beginnen we wéér van voor af aan. En dat is verontrustend.

16    
Boxer

Eind van het seizoen mag je de trainer evalueren

De doelstelling was; promoveren, dat is dus niet gelukt.
Als de doelstelling niet gehaald wordt maar vele andere facetten zijn wel op orde is dat voor mij niet direkt een reden om naar de trainer te wijzen.
Op tactisch gebied heeft hij ook fouten gemaakt, gisteren Immers in de spits ipv 1 van de 2 echte spitsen, de Rooy halen en rechtsbuiten laten voetballen terwijl hij bij Eindhoven zo goed was als linksbuiten. Maar ook op tactisch gebied zijn er meer trainers (o.a. ook Vreven) waar ik mijn vraagtekens bij zet maar niet direkt renden om te ontslaan verschil van inzicht in taktiek kan.
Beter maken van (jonge) spelers is ook niet echt uit de verf gekomen. Buiten Fiorini en Hendriks ( beiden niet van NAC) heb ik geen spelers beter zien worden en zelfs bij korte invalbeurtjes einde wedstrijd werd de eigen jeugd opzichtig genegeerd. Op deze manier maak je nooit spelers beter.
De verhouding speler trainers heb ik ook mijn vraagtekens bij. Hoewel ik niet in Zundert ben geweest heeft hij naar buiten toe toch regelmatig de indruk gewekt van duidelijke voorkeuren en vaak niet gebaseerd op prestatie. Voorbeeld hiervan is Malone die op de laatste 6-7 wedstrijden na een zeer slecht seizoen heeft gedraaid, aardige kerel maar hoorde niet in de basis thuis. Toch werd steeds weer een plekje voor hem gezocht. Het verhaal Sydney hoef ik niet verder uit te wijden maar dat verdiend natuurlijk ook niet de schoonheidsprijs. De zweem van vriendjespolitiek en persoonlijke voorkeuren hangt om deze trainer.
De negatieve speelwijze van dit team is een doorn in het oog van de supporters. Hij heeft zelf de selectie samengesteld dus het excuus van we hebben de spelers er niet voor is aan hem zelf te danken. Het halen van Seuntjens een maand voor de TD aantreed is daarin ook een kwalijke aktie. Buiten dat Ralf een Bredase jongen is die graag bij NAC voetbalt (volgens mij zijn dat er nog 10.000 in Breda) is het gewoon slecht dit zonder overleg met Lokhoff te doen. Hoewel ik Ralf mag zie ik hem niet direkt als een aanwinst volgend seizoen.
Tenslotte de communicatie met de pers en publiek. Mooi voorbeeld hiervan is Ibizagate maar ook de evaluatie van wedstrijdenen het omgaan met kritiek op het spel getuigt van weinig zelfreflectie.

Al met al een onvoldoende, het is aan Ton te zien wat hij hiermee wil en wens hem veel wijsheid toe en mocht iemand nog positieve kanten van Steijn benoemen hoor ik dit ook graag

-4    
Erik

Met Hibala was NAC gepromoveerd, MANDERS!

-20    
Sjonnie

Die seizoenkaarten hebben ze mooi geregeld bij NAC , van als je voor 23mei 12uur je kaart besteld hem tegen kkd prijs krijgt.
Ze lachen zich kapot bij NAC want er zal niet veel meer bij komen en anders hadden ze er hooguit 6000 verkocht nu ze in de kkd blijven.
Want wie wil er nu nog zo’n kut seizoen onder Maurice Steijn dit afbraakvoetbal zien.
Veel plezier seizoenkaart houders met nog een jaar Dordrecht Den Bosch j. Utrecht j. As enz enz op vrijdag en maandagavonden , ik kijk er al met plezier naar uit.
Kom maar op met die duimpjes omlaag , daar zou ik mijn reet mee afvegen zou Lex Immers zeggen.
Gelukkig heb ik nog geen seizoenkaart besteld.

16    
Nb.vos

Een mooi aantal seizoenkaarten zijn er alweer opnieuw verkocht!
Ik wacht nog even op het vakantiegeld en dan sta ik ook weer voor mijn 18e jaar op rij achter mijn club! Hopelijk dan wel in het stadion om ze dit keer echt naar de eredivisie te kunnen schreeuwen!

16    
H.V.M.

De waan(zin) van de dag regeert
al!
In T.L. blijkt bij een enkeling ook al weinig tot geen vertrouwen te zijn.
Er is echter geen enkele reden om o.a. T.L. nu al door te zagen.
De man moet notabene zijn eerste speler nog binnen halen.
Een ander schreeuwt al hysterisch dat het nu met de degradanten ADO, Emmen en VVV nog moeilijker voor ons gaat worden.
Ook al helemaal nergens op gebaseerd.
Alsof het afgelopen seizoen met 'zekere' promovendi als Cambuur en DGS wel gemakkelijker zou zijn geweest om te promoveren!
Verder is het zo dat er elk seizoen wel een verrassing bij de eerste drie te voorschijn komt.
Wie had trouwens tijdens het seizoen verwacht dat NEC, de nummer zeven, uiteindelijk zou promoveren.
Financieel stond NEC er vooraf gaand aan dit seizoen niet goed voor.

Het gaat er niet altijd om wie de hoogste begroting heeft.
De juiste mensen op de juiste plaats en ook slim met de (weinige) centjes omgaan is minstens zo belangrijk.
En ja dáár ontbreekt het bij NAC nog wel eens aan.
Wat mij betreft mag er bij NAC best wel eens een kop rollen, maar je kan niet elke week of maand de beul appen om de messen van de guillotine te
slijpen.


17    
Boxer

@Sjonnie

Een welgemeend advies: Ook niet kopen en gewoon lekker thuis blijven op vrijdag. Daar doe je de rest van de supporters waarschijnlijk ook een plezier mee

2    
Pannelap

NAC anno 2021, met 19.200 trainers op de tribune en in het achterland.

Ik ben erg benieuwd welke trainer wel gepruimd wordt door het altijd beter wetende, linguistisch intellectueel op deze website.

Ongekend.....


9    
ennaojseejer

Ik heb het tijdens de wedstrijd emmen al gezegd: zelfs al winnen we hier, Steijn is een enorme kut-trainer. En dat zeg ik nog steeds. Heeft NAC een heel jaar lang achteruit laten lopen geleerd. Laffe vent die laf voetbal veroorzaakt. Zijn tactische fouten en waardeloze wissels hebben NAC de directe promotie gekost, én de overwinning zondag.

-2    
Ernie

Komende week gesprek tussen Steijn en Lokhoff. Kan hij zijn wensenlijstje voor komend seizoen indienen.

-11    
Jurgen

Ik hoop niet dat Mounir naar Heracles gaat.

Mounir en Kay op de buitenkant en 2 spitsen
Kiezen uit Bilate/ Sidney & Seuntjes laat vechten om hun plek.
En Mounir en Kay afrekenen op de assists ( en goaltjes)

Met zo'n voorhoede moet je de 100 goals kunnen halen.

33    
naxioma

Onbegrijpelijk dat er hier nog mensen zijn die Steijn na wat potjes met strijd in de nacompetitie nog een kans willen geven. Zijn we dan allemaal vergeten dat:
- NAC het hoogste spelersbudget en een kwalitatief redelijk goede selectie heeft, maar dat het voetbal en de resultaten daar ver bij achterbleven
- Steijn met zijn 'voetbalvisie' NAC vreselijk verdedigend afbraakvoetbal heeft laten spelen, resulterend in weinig balbezit, weinig doelpogingen en (te) weinig doelpunten
- NAC onder Steijn met weinig passie, weinig vreugde en weinig durf heeft gespeeld
- NAC onder Steijn niet beter is gaan voetballen, en dat individuele spelers niet of nauwelijks zijn gegroeid (met als uitzondering Fiorini, maar die heeft zoveel talent die heeft Steijn niet nodig om beter te worden)
- NAC mede door de gekozen verdedigende speelstijl conditioneel zwaar te kort kwam in wedstrijden waar het aankwam op strijd
- Steijn sterke persoonlijke voorkeuren heeft en de betere spelers heeft gefrustreerd of weggejaagd, zoals 'rots-in-de-branding' Riera en clubtopscorer Van Hooijdonk
- De eigen jeugd, zoals Azzagari, Rösler, Maschart en Van Hooijdonk geen eerlijke kans hebben gehad
- Steijn samen met Manders dure ervaren spelers (uit eigen kring) hebben gehaald zonder enige toekomstige transferwaarde
- Steijn de oorzaak van zijn falen niet bij zichzelf maar vooral bij de omgeving (corona) of anderen zoekt
- Steijn zijn Ibiza-tripje wilde goedpraten door aan te geven dat Lokhoff in die periode naar Duitsland was geweest.
En zo kunnen we nog wel uren doorgaan.
Mensen, laten we het niet mooier maken dan dat het is. Steijn heeft een wanprestatie geleverd en past met zijn voetbalopvatting gewoonweg niet bij NAC. Natuurlijk willen wij het liefst dat een trainer langer aanblijft en dat er iets moois wordt opgebouwd. Natuurlijk willen wij ook liever niet dat NAC wederom een afkoopsom moet betalen aan een niet-functionerende trainer. Maar soms moet er gewoon doorgepakt worden. Na een korte, grondige en eerlijke evaluatie van dit seizoen kan het niet anders dat Steijn moet wijken. Het risico om met Steijn door te gaan is gewoonweg nog veel groter. De kans dat Steijn zich opnieuw uitvindt en plots beter gaat presteren is -op basis van zijn verleden- nihil. Dat is jezelf -tegen beter weten in- voor de gek houden.
Het laatste woord is hier -ook binnen NAC- nog niet over gezegd. Lokhoff zal vast (en terecht) een andere trainer willen, terwijl Manders zeer waarschijnlijk achter Steijn blijft staan, ook om te verbloemen dat hij een foute keuze heeft gemaakt door Steijn een 3-jarig (!) contract te geven. Dit plaats Lokhoff in een uiterst lastige situatie. Daarom zullen Raad van Commissarissen en eventueel aandeelhouders de leiding moeten nemen over deze evaluatie van het seizoen en daaruit de juiste keuzes moeten maken.
Hoe eerder we duidelijkheid creëeren naar het nieuwe seizoen hoe beter dat is. Ik hoop van ganser harte dat dit met een nieuwe trainer zal zijn die uitgaat van eigen kracht, en het elftal aanvallend laat voetballen. Met goed herkenbaar voetbal en met passie en strijd. Maurice bedankt voor je inzet en geniet van je huisje op Ibiza. Wij gaan er zonder jou een mooi volgend seizoen van maken!

-7    
hierzo

10 trainers in de afgelopen 6 jaar hebben bij Nac aan het roer gestaan, meerdere spelers die bij andere clubs voldoen worden hier na 1 mindere wedstrijd zo de grond in geschreven dat ze daarom steeds minder goed gaan spelen bij Nac , na vertrek bij Nac bloeien ze meestal weer op bij hun volgende club. ik zou zeggen , ga achter je spelers/trainers staan ,zodat zij het vertrouwen voelen en terug betalen. ook in een wat mindere periode .

3    
Martinus

Mensen die om Hyballa vragen trouwens, hebben er ook weinig kijk op. Dat is een trainer die een heel korte houdbaarheidsdatum heeft en een echt ongeleid projectiel. Dat Steijn te defensief speelt is vrijwel iedereen het over eens en dus kun je inderdaad nadenken over wie dan wel. Maar het hoeft ook weer geen absolute tegenpool te worden.

Uitgaan van eigen kracht is niet hetzelfde dan elke wedstrijd alles vol op de aanval. Sterker nog, het is NAC al jaren niet gelukt de selectie op een fatsoenlijk conditioneel niveau te krijgen. Hoe ga je 90 minuten lang druk zetten met een elftal dat structureel na een uur spelen al zo veel tekenen van vermoeidheid toont?

Waar NAC vooral eens moet beginnen is met de gewenste speelstijl. Nu wordt de selectie tijdens het seizoen aangevuld om een speelstijl maar te kunnen handhaven/verbeteren, maar zoiets moet vooraf bekend zijn.

0    
Judge M.

@Chris W.M:

Lokhoff gaf gisterochtend - voor wat dat waard is - bij Goedemorgen Eredivisie aan dat komend seizoen met Maurice Steijn zal gaan worden.

Maar verder ben ik het met je eens en heb ook ik hem verder niet gehoord...

4    
Ron n

De hele wedstrijd goed gezien en geconcludeerd kan worden dat het pas beter werd met de aanvallende wissels! Dus waarom niet zo beginnen? Tactiek van de trainer dus on navolgbaar,! Gooit door verdedigend spel kans op winst weg! Tevens conditioneel kwamen ze op het einde tekort! Tegengoals waren verdedigende zwaktes! Gezien het hele seizoen dit veelal verdedigende en niet aanvallende voetbal niet gepromoveerd! Opnieuw beginnen met meer jeugd met NOAD mentaliteit en de oudjes uitzwaaien inclusief deze trainer! Hij heeft het vooropgestelde uitgangspunt niet kunnen waarmaken, dus einde oefening!

10    
Rens

Enige reden dat Immers spits stond is dat hij perse moest spelen ( speelgarantie want Manders heeft afgesproken ) middenveld kon hij niet omgooien door paar toevallige overwinningen. Dus had hij dit maar bedacht.

Echt belachelijk verliezen van dit Nec, en nog belachelijker met dit budget 5e worden. En nog erger bakken met geld uitgegeven. Resultaat 0,0 en nog zitten mensen de Haagse blaaskaken te verdedigen.

2    
Dutchbird

@IVO en @Hoge Vucht
Jullie hebben prima verwoord waarom Ton Lokhoff in een lastig parket zit met Steijn. Nu ontslaan met nog twee contractjaren kost erg veel geld aan ontslagvergoeding. Maar twee jaar op deze wijze doorgaan levert niet wat Lokhoff beoogt met NAC. Bovendien is Steijn niet het type dat gevoelig is voor dringende adviezen van Lokhoff.

Dan is er eigenlijk maar één oplossing en dat is het vervangen van de assistenten Edwin de Graaf en Hans Visser door twee toppers die Lokhoff zorgvuldig zelf heeft gekozen (zonder inbreng van Steijn). Twee profs met een goede kijk op het hedendaagse voetbal, met sterke communicatieve vaardigheden en empathie richting spelers en met "ballen" zodat Steijn flink wat tegengas krijgt. Tenminste een van de twee met een volledig diploma zodat hij Steijn kan vervangen als het onverhoopt toch fout gaat. Op deze wijze kan Lokhoff zijn stempel drukken en wordt de zeggenschap van Steijn sterk gereduceerd.

5    
Ivo

Haal nou eens een jonge trainer met moderne spelopvattingen, die dicht bij de spelers staat en goed kan motiveren. Bij Maaskant en Vreven pakte dat in het verleden ook goed uit, er waren er natuurlijk wel meer.

Ik had Willem Weijs ook wel wat meer tijd gegund, maar ja, die Eisenga moest zo nodig Hyballa halen, wat voor de korte termijn aardig is, maar dat eindigde ook in een puinhoop.

5    
Cool hand

Na decennialang in het amateurvoetbal te hebben rondgelopen, kan ik 1ding met zekerheid zeggen: de meeste trainers snappen er weinig van. Ik heb inmiddels de indruk dat dat op kkd niveau ook geldt. De meesten doen maar wat.

6    
NAC4Ever

Steijn bedankt voor je inzet dit seizoen!
Dat meen ik oprecht.
Ik ben het niet met al je keuzes eens geweest.
Ik had graag van Hooijdonk meer zien spelen (bijvoorbeeld in een twee spitsen systeem) en had aanvallend voetbal willen zien. Jij hebt aangegeven dat spelers vonden dat beter was om in te zakken. Maar jij hebt samen met Manders deze spelers gehaald. Jullie hadden ook spelers kunnen halen die wel aanvallend voetbal kunnen spelen.
Corona kan een reden zijn dat jullie het beter vonden om in te zakken. Maar ook tijdens de eerste zes wedstrijden van het seizoen zakte jullie in.

Toch geloof ik dat je oprecht vind dat je op dat moment de juiste keuzes hebt gemaakt.
Ik vind ook dat jullie goede keuzes hebt gemaakt (bijvoorbeeld het opstellen van Immers tegen Emmen).
Echter zou ik er geen problemen mee hebben als je wordt ontslagen. Wel als mens, maar niet als trainer.
Zeker in de KKD hoort en kan NAC aanvallend voetbal spelen. Dat is de laatste paar wedstrijden ook gebleken.
En ik vind dat je in ieder geval naar buiten toe kritischer op jezelf had mogen zijn.

Maar als je onze trainer blijft zal ik je blijven steunen. Wel hoop ik dat we dan aanvallend voetbal gaan spelen en hoop vooral dat we volgend seizoen hoe dan ook wel promoveren.

Fijne vakantie, sterkte met het verwerken van de klap die we gisteren hebben gehad en succes in de toekomst!
(Bij NAC of een anderen club).

12    
leo

Als Lokhof met Steijn doorgaat, zal hij daar heel veel spijt van krijgen: Volgend seizoen ook geen promotie!

7    
Nonkel Frans

Wat mij betreft komt het er op neer:

Ton gaat in overleg met Steyn. Selectie strategie en strijdplannen en bespreken en verbeteren. DOEL - promotie mei 2022 hopen we.

Ton let op de centen. Gaat dus Steijn niet ontslaan.

Ton moet zijn werk doen. Wij het onze: hem steunen.

Wel een dringend verzoek aan Ton en welke trainer dan ook - geef die gasten meer en vaker conditie training. Drie keer per week is onvoldoende. Het ging beter qua NOAD de laatste weken maar ze kwamen gewoon te kort!

Beste supportetrs en stuurlui alhier: ik wens ieder een mooie zomer en kijk uit naar een grootse live reunie in augustus in ons mooie sradion #alswegaandan.........blijf vooral gezond!

Hup NAC!

1    
Belgische Naccer

Ik heb Steijn vaak afgebrand dit seizoen.

Vanwege zijn veel te verdedigende bejaardenvoetbal, tegen heel zwakke tegenstanders zoals Dordrecht, Jong Utrecht, Jong Az, Telstar, Den Bosch, Excelsior, noem ze allemaal maar op. Met heel vaak onnodig puntverlies tot gevolg. Ik schat over een heel seizoen toch wel een puntje of 12-14. Los van Corona.

Daar heeft hij het laten liggen. Dus als hij blijft, zal dat volgend seizoen echt veel anders moeten. NAC moet veel aanvallender durven spelen, zeker tegen kleintjes.

Maar daar staat tegenover dat je dankzij dit verdedigende spel wel van Emmen wint, die een stuk sterker waren dan NAC.

En aanvallend is de huidige selectie van NAC ook heel vaak onmachtig gebleken. We hebben geen buitenspelers die een man kunnen passeren. Ik had veel meer van De Rooij verwacht, die heeft het nog niet laten zien helaas. Die lijkt veel te duur aangekocht. Dus aanvallend zal er nog sterk verbeterd moeten worden. Want nu is het veel te licht. Dat zag je tegen NEC ook weer. Al had ik het nog moeten zien, als Steijn begonnen was met Bilate en Van Hooijdonk in de basis...Maar dat doet hij nooit.

En dan zijn we weer terug bij het eerste punt. De veel te behoudende speelwijze van Steijn.

Ik wens iedereen veel wijsheid toe. Maar het blijft zuur dat je tegen dit NEC eruit vliegt.

6    
BREDA 1965

Herhaling...Men gaat mij hier niet wijsmaken,dat als we volgend seizoen,weer met zijn allen in het stadion zitten,steijn de trainer nog is,en we weer naar dat betonvoetbal moeten kijken,dat we dan applaudiseren,juichen en springen.Mensen die vinden dat steijn moet blijven,mankeren iets.Die man moet weg,ik wil plezier beleven bij NAC,die man is de sfeerverpester

-2    
NAC4Ever

@BREDA 1965
Iedereen mag een mening hebben, maar de haat die jij richting Steijn hebt is niet gezond.
We weten dat Steijn geen vriend van je is, maar ik schat 95% van je berichten dit seizoen over Steijn zijn gegaan.
Er zijn meer mensen betrokken bij onze club (zowel in positieve als in negatieve zin).

3    
Matc

Eigenlijk is het heel.simpel. Maurice mag blijven als hij veranderd van speelstijl. Veel aanvallender en pressie uitvoeren. Komt wel bij kijken dat het conditioneel 40% beter moet en laat dat nou precies het gene zijn waar je heel goed op kunt trainen. Dus de vrije uurtjes die ze dit seizoen hadden even opvullen aub, net als iedereen die betaald krijgt er ook wat voor doen.

2    
Toontje

Welke trainer je ook voor de groep zet m.n.u. als de groep als geheel niet het niveau heeft voor de KKD of hoger,

De meeste frustratie bij mij zit bij de groep hersenloze lieden met een IQ van 0.0 die na de wedstrijd bij ons probeerden binnen te komen, probeerden een ME bus met mensen erin in de fik te zetten enz.

Heel jammer dat de politie hier niet met scherp mag schieten.

13    
Chris W.M.

@Ernie

Wat Peerke al aanhaalt; als dit in je cultuurhandvest staat;

“ NAC streeft ernaar zoveel mogelijk een door de aanhang gewaardeerde speelstijl te hanteren, met passie, durf, brutaliteit, werklust en een energiek en aanvallend ingesteld elftal. Bij het aantrekken van trainers, spelers en overige medewerkers wordt hiermee dan ook zoveel mogelijk rekening gehouden. Er is uiteraard voldoende ruimte accenten te verschuiven, maar de hoofdlijn blijft intact zodat passanten niet het karakter van de speelstijl grondig kunnen veranderen.”

Dan had 1. Steijn nooit aangesteld mogen worden en 2. Dan mag je zijn speelwijze en prestaties langs deze lat leggen. Dan moet de conclusie toch gewoon zijn dat Steijn niets voor NAC is?

15    
Badeend

Boxer (14:47) verwoordt het perfect. Steijn is ongeschikt voor (dit) NAC. Maar misschien ook wel voor welke andere club dan ook.

Het is géén toeval dat we de wedstrijd tegen Emmen uiteindelijk 'wonnen' op de manier zoals het ging. Maurice Steijn speelt betonvoetbal zonder enig idee en in die achteruitloperij is het allerschokkendste nog dat de spelers zelfs voor die 'tactiek' (zo mag je het eigenlijk niet eens noemen) niet fit genoeg zijn. Niet in de voorbereiding, niet aan het begin van het seizoen, niet na corona en niet aan het einde van het seizoen.

Steijn is een trainer die reageert en excuusvoetbal moet spelen zoals de nummers 16-18 in de Eredivisie dat spelen. En dan kan hij MISSCHIEN resultaat behalen. Maar iets winnen gaat niet lukken met die man.

Ik snap de mensen wel die het hebben over continuïteit en stabiliteit, maar als je daarvoor kiest op het verkeerde moment, met de verkeerde mensen, ga je alleen maar sneller en dieper de afgrond in. Het wordt tijd dat er van bovenaf eens fatsoenlijk naar functioneren wordt gekeken - zowel van de (hele!) technische staf als van de directeur.

Het schijtvoetbal van Steijn & de leeghoofdigen op P5 gisteravond na de wedstrijd: #nietmijnNAC

8    
marinus

het is de trainer,die leiding moet geven aan een 20 tal spelers,maar Steyn is een omhooggevallen "trainer" met voetbalkennis van een erg laag niveau.
een speler als Immers in de spits opstellen is daar een duidelijk bewijs van en het niet kunnen motiveren van een spelersgroep is erg verdrietig!
verder voetbalt de selectie achteruit ipv vooruit en denken,dat ze wel eventjes kunnen promoveren.
dat alles hebben een trainer van NEC en spelers (met KARAKTER )van NEC goed in hun oren geknoopt en hebben die voetballertjes zonder talent een flinke jas gegeven.

9    
Bubba

Hoeveel kansen hebben we nu afgedwongen tegen dat Nec? Zij meer dan wij!

Nec deed hetzelfde met ons als wij met Emmen.
En dan moet je wel schakelen als trainers!!!

Zeer matig.
Net als bijna het hele seizoen eigenlijk

6    
Geert

Wat me wel opviel was dat die Jonkies van Nec oprecht streden voor hun club, waar velen zelf zijn opgeleid!

Bij ons toch steeds het gevoel gehad van een huurleger...

3    
Pim

Die RvC knikkerde in 1,5 jaar tijd eerst Brood, toen Weijs, toen Eisenga, toen Hyballa en toen onze Belg er pas uit...

Verkeerde volgorde!
Met Eisenga en Hyballa had je nu én gepromoveerd én geen geld over de balk gesmeten!

Shame on the RvC!!!!

6    
Breda!

Nu mag onze Ton alles gaan schoonmaken en dan weer opbouwen.

Kost tijd maar dat komt feitelijk door de RvC want die hebben de Bredase sleutels aan de Haagse Clan geschonken!

8    
The Cosmic Gate

Sorry maar ik kan het niet opbrengen om hier naar te gaan luisteren . Dit na de zoveelste KAK wedstrijd en tactiek van hem . Het resultaat is ondermaats , en volgende seizoen is weer / nog moeilijker

-8    
Ernie

Ja, we moeten aanvallend voetbal spelen, want dat deden bij die vorige 10 trainers ook. Laat me niet lachen. Bovendien moet je daar ook de spelers voor hebben.

6    
Geelzwartwit

Haal 4 toppers voor het eerste elftal. Neem je jonge spelers serieuzer en maak van Malone en Immers invallers ipv alles op hun af te stemmenen en ze persee te moeten opstellen.

Dan heb je zo een fris nieuw team.
Aanvallende speelwijze definiëren en gaan.

8    
Arie

Raus met deze miet.
NEC was de tweede helft rijp voor de slacht en die loser grijpt een blessuremoment bij hun vrolijk aan om weer instructies te geven achteruit te gaan lopen.
Bedankt voor niet bewezen diensten en tot nooit meer ziens. Houdoe.

2    
Mo

Als ons NAC weer en club van betekenis wil worden, zal het op EREDIVISIE- NIVEAU moeten investeren in de kwaliteit van de selectie.

Het gelul over KKD- begroting is dus domme praat voor de bühne!

8    
Mo

Dus Ton Lokhof: Halen die Duitsers!

-2    
Geelzwartwit

Overigens vind ik ook dat ze het eens moeten doen wat er is. En niet in de winterstop versterkingen halen. Je haalt maar meer uit de spelers die er zijn. Dan ontwikkelen ze zich in ieder geval.

7    
D'n Klaagmuur

Ik hoef Hyballa niet terug, maar oh oh oh wat zou ik toch gelukkig worden als ik weer eens een NAC ga zien dat lekker onbevreesd naar voren speelt in plaats van dit tenenkrommende nietszeggende afwachtende oude wijven voetbal, waar werkelijk waar geen supporter vrolijk van wordt.

Echt knap om met deze selectie zulk afbraakvoetbal op de mat te leggen week in week uit, die prestatie moet ik Maurice nageven. Chapeau!

11    
Lars

NAC-trainertje die zit te zeiken over verdedigende speelwijze van Nec...
Wereld op zijn kop! Die Steijn deed een heel seizoen niet anders!!

Maar waarom had hij geen beter plan dan? Waarom met opa Lex in de spits??

6    
Twanneke

Waarschijnlijk was het opstellen van Immers in de spits een advies van autoverkoper Van As!

Malone trouwens bij beide goals niet lekker...

Duur geintje, want 4 ton salaris...

6    
Cootje

3 kansjes in de finale creëren voor je eigen Bredase publiek...

Wie maakte de analyse van Nec eigenlijk? Haagse Lexie zeker...

Die Steijn was de kluts ook kwijt. Veel te gespannen. Veel te weinig inzicht

7    
Knee

Totaal mislukt seizoen olv de Haagse Clan!

5e geëindigd in een zwakke KKD

Pover tenenkrommend defensief spel

Geen eigen jeugd ontwikkeling

Duurste en grootste selectie samengesteld door amateur Manders en driftkikkertje Steijn

Niet stressbestendig in finale nacompetitie

5    
Willy

Die Steijn probeert nu te slijmen bij ons publiek

Die Manders twittert non-stop

Steijn oorzaak voetballend drama

Manders oorzaak financiële afgrond

Bedankt

8    
Faant

Volgend jaar Azzagari belangrijk maken in ons team.
Deze jongen moet gaan spelen komend jaar anders gaat er echt een talent verloren voor DE PAREL

3    
a

Ton Lokhoff wordt volgens ome Cor door supporters nu al op een voetstuk geplaatst , nou hoeft ome Cor door andere niet op een voetstuk worden geplaatst dat doet hij namelijk zelf wel!!
Volgens ome Cor zit er tussen de 19000 supporters niemand die gediplomeerd betaald voetbaltrainer is. Heeft ome Cor dit aan alle 19000 supporters persoonlijk gevraagd?? Ome Cor je doet geweldig je best om te bewijzen dat je niet van de straat bent, maar dat weten we nu wel!!

3    
Oosterhout076

intentie zal vanaf eerste wedstrijd anders moeten zijn. Met of zonder Steijn. Dat achteruit lopen voetbal heeft niks opgeleverd. Dus net als tegen Volendam en tweede helft tegen N.E.C. veel opportunistischer voetballen. Want als je snel op 1-0 voor komt krijg je vanzelf ruimte om daarna door te drukken. Het begint met een meer aanvallende instelling en niet meer dat angsthazen gedoe. Je ziet nu het resultaat. "als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg" Aanvallen is de beste verdediging.....

0    
Roty Fernandes

Tja, wat kan je zeggen. Ik denk dat veel supporters zich een beetje te rijk hebben gerekend. Gezien het verleden en de 0-6 die we in het jaar van mario been om de oren kregen, was een beetje bescheidenheid wel slim geweest. De opmerkingen dat NEC veel minder zou zijn, waren gebaseerd op wat aannames over de reguliere competitie waarin NEC amper fit was en met ene half junioren team aantrad.

Ik denk dat de selecties redelijk in evenwicht zijn, maar verschil is dat de selectie van NEC stuk jonger is en de plafonds nog niet zijn bereikt, terwijl het bij ons eerder omgekeerd is. Wat wel in zo'n wedstrijd naar boven komt, is dat zij wel een paar routiniers hebben die alles willen geven voor hun club (zo'n van Eijden / Barreto), terwijl bij ons de veteranen eigenlijk niet thuis gaven. Tsja dan staat het in de eeuwige score van belangrijke wedstrijden nu 2-2.

Alleen dat het volgend seizoen een stuk zwaarder zal zijn, vind ik daarentegen wat overdreven. Bij Emmen & Ado zullen de duurdere jongens verdwijnen en wat er achterblijft is echt niet veel soeps. VVV speelde al sinds januari niveau zondagmiddag amateurs, waarom zouden we daar bang voor moeten zijn? De graafschap zal ook gaan snijden, de enige om wie ik me zorgen maak is die investeerder van die kunst-club almere...

Laad alle berichten na dit bericht in