Wij gaan niet opzij

BSR TV: Edwin de Graaf in aanloop naar FC Volendam - NAC

BsideBart

In een drukke periode treft NAC, na de overwinning op Jong AZ afgelopen vrijdag (1-0), maandag de ploeg in vorm FC Volendam. Traditioneel een lastige uitwedstrijd voor NAC. Wij spraken trainer Edwin de Graaf over zijn gedachtes van de wedstrijd, zijn strijdplan en de ziekenboeg.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
23 Reacties
34   8  
Fred1

Ik denk dat het niet veel uitmaakt of trainers van de tegenpartij meeluisteren ik heb altijd het idee dat daar een beetje te veel lading aan wordt gegeven.
Het is maar voetbal en geen hogere wiskunde, eenmaal in het veld kan je pas echt het strijdplan ontvouwen.
Gewoon je stinkende best doen vuile meters willen maken en de tegenstander geen millimeter ruimte gunnen.
NAC heeft 4 pijnpunten in het team dat is de positie linksback-centraal middenveld-rechtshalf en rechtsvoor.

12   13  
NAC4Ever

Waarom gaat hij in op de opstelling?
De tegenstanders luisteren vaak mee.

9   27  
Real Robert

Waarom praat hij met de pers over individuele spelers en wat over wat hij met hun bespreekt?
Sorry, amateurisme ten top!

23   5  
Scheppioni

Wanneer we durven te voetballen en dat is onder Ed zeker meer het geval zijn we zeker niet kansloos, volendam onder Jonk is een voetballende ploeg dus onstaan er zeker ruimtes, dus bravour en lef gvd !! Muhre is niet helemaal fit dus wat doe je dan..... duel meteen aangaan, voetbalgogme !!! 1-3

21   9  
Sjef de gevulde koek

Met alle respect maar ik heb vrijdag goed gekeken dan kan ik me niet voorstellen dat we 3 punten gaan halen. We komen helaas op veel plekken tekort. Volendam voetbalde gewoon een stuk beter.

10   4  
Ernie

Een gelijkspel zou een topresultaat zijn. Maar ik vrees het ergste. Tegen deze ploeg moet je slim spelen anders word je helemaal zoek gespeeld.

34   8  
Fred1

Ik denk dat het niet veel uitmaakt of trainers van de tegenpartij meeluisteren ik heb altijd het idee dat daar een beetje te veel lading aan wordt gegeven.
Het is maar voetbal en geen hogere wiskunde, eenmaal in het veld kan je pas echt het strijdplan ontvouwen.
Gewoon je stinkende best doen vuile meters willen maken en de tegenstander geen millimeter ruimte gunnen.
NAC heeft 4 pijnpunten in het team dat is de positie linksback-centraal middenveld-rechtshalf en rechtsvoor.

7   5  
DunErwt

@fred1

Niks aan toe tevoegen👍

13   17  
am

Fred
Je hebt Olij, Seuntjens en Haye. Voor de rest allemaal pijnpunten!

3   1  
NAC4Ever

@FRED1
Weet ik wel. Maar ik zou tegenstanders niet wijzer maken dan ze al zijn. Zeker niet als het niveau vrij dichtbij elkaar ligt.

Ik vind het vreemd en opvallend dat spelers en trainers vaak wat minder achterhouden voor lokale media dan voor landelijke media. Terwijl veel clubs ook de interviews van tegenstanders met lokale media bekijken.

12   0  
Wolfmanjack

Hoop dat ze deze keer goede schoenen aan doen. Was afgelopen keer weer gênant zo vaak als ze vielen.

13   4  
Henri

Voor de verslaggever: NAC verloor decennia terug al zijn uitwedstrijden in Volendam toen men nog nooit van kunstgras had gehoord en Pé Mühren nog de stadionspeaker was.

Voor EdeG: Laat het team maar staan hoor. Een Velanas heeft dit seizoen nog geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld en staat een Kotzebue en Van Schuppen vreselijk in de weg. De samenwerking met Seuntjens is ook ondermaats mede waardoor Ralf met de week slechter gaat spelen.

Zoals Ralf Seuntjens al voor de wedstrijd tegen AZ zei: Als we tegen AZ niet in de duels komen gaan we het erg moeilijk krijgen. Dat is gebleken ze waren totaal niet in staat in de duels te komen. Zou het dan nu in een uitwedstrijd tegende nummer één wel lukken? Ik heb ernstige twijfels.
Spelers als Mashart, Velanas, Kestens en Antonia zijn geen spelers die duelkracht hebben en zo de slag kunnen winnen. Maria en straks Rutten en een Bilate hebben maanden geen wedstrijd gespeeld. Wat kun je nu van die gasten verwachten zonder enige vorm van wedstrijdritme? Kijk hoe De Rooij nu speelt.

6   11  
Kipiani

Het is in zijn totaliteit onder de middenmoot KKD. Vijf of zes spelers staan bij geen enkele andere ploeg in de KKD in het basis elftal.
Daarom kom je er niet uit.
Deze trainer helpt er ook niet aan, geen persoonlijkheid die de baas is.
Oorzaak beleid en visie van bovenaf.
Bij Lommel vandaag (City partner) twee toppers van dat zelfde City aanwezig, om maar wat aan te geven over Lommel, NAC en City en waar NAC nu voetbal technisch, organisatorisch en beleidsmatig staat.
Geen perspectief op beter, geen enkel op dit moment.
Ook morgenavond niet natuurlijk. 4-0.

7   1  
Ivo

Eens met Henri. De KKD is een competitie waar het fysieke aspect en inzet zwaarder weegt dan technische kwaliteit. Als je dan 4,5 spelers op het veld hebt staan die duels ontwijken of bij het minste zetje op de grond liggen, dan krijg je het zwaar.

Geef mij de snelheid en kracht van een Kotzebue maar, ik zie dat liever dan bijvoorbeeld een Kestens en de Rooij die veel te vaak naar de grond gaan en in verdedigende situaties te kort schieten. Antonia vind ik nog een twijfelgeval, hij komt wel steeds vaker zijn man voorbij maar de eindpass is nog niet scherp genoeg.

14   3  
Los Pollos Hermanos

Maken geen kans daar. Dat kunt u vastleggen. Volendam is echt een goede ploeg en de aanvallende power, zeker thuis, is NAC totaal niet op berekend. Gelukkig hebben we Olij en die zal de schade enigszins beperkt houden maar ik sluit een overwinning van Volendam met 3 goals verschil niet uit.

4-1

9   0  
Dos

Als NAC vanavond een resultaat haalt dan is dat echt een wereldprestatie met deze selectie.
Daar is niets negatiefs aan, maar gewoon realistisch.
Volendam voetbalt al jaren( inderdaad zeker thuis zoals LPH aangeeft ) heel goed, voor mij is Volendam dan ook kampioenskandidaat nummer 1.
Prepare fot the worst, hope for the best.
Come on NAC!

3   1  
scheppioni

@ Dos
In mijn inziens niet realistisch genoeg, NAC en volendam scheelt helemaal niet veel qua selectie, zij hebben ook veel jeugd, alleen zij hebben ook een trainer die verder is dan d'n onze !!
Die jonk zet er gerust jeugd in, Edje helaas valt nog door het beginnende terug op voor hem meer zekerheid denkt ie maar wij hier zien al met menig geen dat dit o.a. met nu twee basisspelers niet echt het geval is !

3   2  
Dos

Scheppioni

Volendam is veel beter ingespeeld, spelen al jaren in ongeveer dezelfde samenstelling.
Uiteraard enkele spelers vertrokken en ook weer erbij gekomen met Muhren als geweldige versterking. Kwalitatief is het daardoor ook veel beter, waarbij NAC ieder jaar weer opnieuw moet beginnen. Dan heb ik het niet eens over alle onrust binnen de club, dit heeft gewoon invloed.
Edwin de Graaf valt weinig te verwijten, stelt echt jong NAC spelers op, dus daar ligt het niet aan en nee, hij is zeker niet foutloos, maar welke trainer de afgelopen 15 jaar wel? Discussie hou je altijd over keuzes die een trainer maakt, weet jij alles van ;-)

Marijnissen ben ik overigens heel benieuwd naar, weet niet of hij nu al goed genoeg is, maar misschien verdient en krijgt hij die kans wel als hij weer fit is.

3   0  
scheppioni

@ Dos
Dan vraag ik me af of Ed in de voorbereiding oogkleppen op heeft gehad, dat was toen toch al heel duidelijk, daar is namelijk ook een voorbereiding voor, de meeste kijken hier na een resultaat dan maar het gaat om de groei van team en spelers individueel !!!
Dan ben je als voetbal maniak wanneer we dan de eerste wedstrijd starten en het ineens anders zien qua spelers, dit is ook niet het eerste jaar, kan me een aantal jaren geleden met Kramer toen nog in de spits ook hetzelfde herinneren. Juist dat ziet jonk veel beter en handelt betere vanwege hij verder is ......

1   0  
Wanny

Welke 2 oudere basisspelers zou je er nu uithalen voor jeugd dan?

2   1  
Tante Annie

@kipiani, denk je dat echt? Dat 5 of 6 spelers bij geen enkele club in de kkd in de basis zouden staan? Ik weet zeker dat dat niet meer dan een enkeling zou zijn. Daarbij zit zelfs op de bank voldoende potentie en dus zouden ook deze spelers echt wel als basisspeler interessant zijn voor menig club onder ons.

3   0  
Charpie

Geweldig weer, al dat negativisme hier, of nee, sorry, dat heet realisme.

Tegen Excelsior gaf ook niemand een cent om de kansen.

Nu ga ik al 60 jaar naar NAC en weet dat de geschiedenis uitwijst dat als niemand iets verwacht, we boven onszelf kunnen uitstijgen. Ik heb er dus wel vertrouwen in !

2   1  
Los Pollos Hermanos

NAC kan echt wel verder in de competentie groeien maar volendam komt nu gewoon te vroeg. Als je dat niet wil inzien heb je echt een plaat voor je kop. Een geel zwarte plaat.

0   0  
Charpie

Nou, een klein geel-zwart p0laatje heb je echt wel nodig hoor als NAC-supporter, anders hou je het niet zolang vol :-))
En natuurlijk besef ik wel dat Volendam verder is dan wij en dat we er normaal gesproken niets halen daar.
Maar...wat een houding om je van tevoren neer te leggen bij een ( grote) nederlaag, maar wel van trainer en spelers eisen dat ze er vol voor gaan.
Dat is echt krom !

Laad alle berichten na dit bericht in