O-21: Özcan Yasar: ‘In de tweede helft moeten we de wedstrijd afmaken’

Masthow

Drie minuten onderweg, twee kansen voor NEC en één tegendoelpunt. Het was waarschijnlijk niet het begin waar NAC O-21 op had gehoopt in de thuiswedstrijd tegen de Nijmegenaren. De rest van de wedstrijd werd gejaagd op goals, maar verder dan de gelijkmaker kwam NAC niet. Spits Özcan Yasar vond dat NAC zichzelf daarmee te kort deed.

Nadat Van de Merbel eerst nog knap redding bracht, was het uit de eerste corner van de wedstrijd gelijk raak. Yasar baalde er na de wedstrijd nog steeds van. “In de eerste minuten krijgen we hem onterecht tegen. Ik vond dat we het daarna gelijk goed oppakte en dat we de rest van de eerste helft dominanter waren. Dan komen we goed voor rust op 1-1. In de tweede helft moeten we de wedstrijd afmaken, maar dat is niet gebeurd.”

In de eerste helft kwam de topscorer van de O-21 niet veel in het spel voor. Dat lag niet aan zijn inzet, want Yasar legde in de eerste helft misschien wel de meeste meters af. Van de spitspositie naar links, dan weer vanaf rechts op zoek naar dat ene gaatje. “NEC speelde de eerste helft heel laag met de verdedigers. We hadden er niet echt moeite mee, maar het was moeilijk om mij op te zoeken op dat moment.”

Veel aanvallen gingen daardoor over de vleugels, met voorzetten tot gevolg. Die waren vaak nét niet precies genoeg. Dat veranderde na rust. “In de tweede helft gingen ze meer hoog druk zetten, waardoor er meer ruimte kwam voor mij en waardoor ik meer kansen kreeg.” Een kwartier voor tijd scoorde Yasar ook. Zijn goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel, maar de Turks jeugdinternational betwijfelt dat.

In de slotsecondes had het zomaar alsnog 2-1 kunnen worden toen Yasar het met een omhaal probeerde. De spectaculaire poging ging een ruime meter over en betekende het einde van een wedstrijd waar meer inzat dan een puntje. “Ik denk dat wij genoeg kansen hadden om de wedstrijd te winnen, maar we moeten die kansen ook afmaken. Dat is helaas niet gebeurd, maar dat gaan we volgende week wel doen.”