Wij gaan niet opzij

BSR TV: Edwin de Graaf na NAC - Roda JC (2-2)

Praatpapegaai

Edwin de Graaf stuurde NAC voor de tweede keer dit seizoen het veld in met een 3-2-3-2 formatie vanaf de aftrap. Leuk aantrekkelijk voetbal lijkt de komende maanden het devies. NAC speelde vanavond voor het publiek een leuke wedstrijd met misschien een teleurstellend einde. Alhoewel Ody Velenas uiteindelijk een ware rampenavond voor het teruggekeerde publiek wist af te wenden. We spraken de trainer na de wedstrijd.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Man of the Match: NAC - Roda JC (2-2) 44 reacties
Terug naar overzicht
65 Reacties
83   16  
D'n Klaagmuur

11 punten achterstand op de nummer 8 en 11 voorsprong op de nummer 20....

Wat een treurnis...

61   17  
Bredaaaaa

Jammer voor de Graaf dat het verdedigend niet goed zat. Wel 2 goals, maar helaas ook 2 tegendoelpunten. De spelers moeten zich aan de afspraken houden. De tactiek van de Graaf is gewoon goed. Door dit gestuntel is NAC gedoemd om geen playoffs te halen. Dat zou een schande zijn. De Graaf verdient dit niet.

73   17  
Moppernac

Hallo mensen, we hebben de laatste 6x in de competitie niet meer gewonnen!!!!
Dus hoe kan je nu tevreden zijn met een gelijkspel thuis.

63   10  
Ivo

Een beetje een braaf interview. Er mag ook wel een beetje doorgevraagd worden op wat mis ging. En waarom een Mashart, voor het eerst in tijden in de basis, toch weer een doelpunt kost. Hou je de 1-0 wat langer vast dan trek je het over de streep. En Kaj de Rooij, waarom toch steeds op rechts.

Ik snap ook wel dat je niet een interview lang kritisch wil zijn, maar uiteindelijk is het toch een teleurstellend resultaat en daar mag het best wat meer over gaan.

18   12  
Wolfmanjack

Leuke pot. Mashart verdedigt niet alleen slecht. Hij weet vaak gewoon wat hij moet doen.

45   20  
Arie

Ivo

Dat mag toch iedereen allang bekend zijn. Bsiderats wil in een goed straatje zitten bij NAC, dus krijg je dit soort knuffelinterviews voor de schoolkrant.

Mashart een drama, waarom mag die blijven prutsen?

83   16  
D'n Klaagmuur

11 punten achterstand op de nummer 8 en 11 voorsprong op de nummer 20....

Wat een treurnis...

41   14  
Sjonnie

Leuke trainer om dit seizoen af te laten maken, maar voor het seizoen 2022/23 toch maar weer als assistent trainer laten werken en nu al een beetje vooruit gaan kijken naar een ervaren opvolger voor het nieuwe seizoen.
Anders zitten we jaren aan dit gekloot te kijken.

50   6  
Dbare

Sorry, maar je haalt voor een half miljoen een linker aanvaller en blijft hem rechts zetten. Je hebt al ik weet niet hoe lang niet meer gewonnen. Zou er dan niet een keer een kwartje moeten vallen bij hem? Als je blijft doen wat je altijd deed, verwacht dan ook geen andere resultaten.

Niet dat dat ene meteen de missing link zal zijn maar kom op man, probeer eens een paar keer.

14   7  
D'n Klaagmuur

@Dbare: Nee, niet logisch nadenken aub, dat is niet wat we nodig hebben. Volgende week zetten we de koffiejuffrouw in als secretaresse en de veiligheidscoördinator als steward. Dat is een beetje het niveau van NAC op dit moment...

38   3  
MickJ

Leuke trainer voor het bord met vele aanwijzingen,
ik zou zeggen draai dat bord maar eens om
Kai OP LINKS.
En die Mashart tjonge tjonge een droevenis ,als je met
10 man zou spelen heb je hetzelfde resultaat..

36   7  
Cees-2

Een interview, neem me niet kwalijk, waarvan het slijmlevel wel erg de toon spreekt. Tja zal men zeggen, ze doen het toch maar, maken er tijd voor vrij, als jij het beter kan. Oké, maar klopt het wat ik aangeef? Mag toch wel meer power inkomen in de toekomst. Zie het als een positieve tip.

28   5  
Rade

Ja, we staan op een beschamende plaats op de ranglijst.. Maar de laatste weken zijn we wel gelijkwaardig in de wedstrijden met Volendam, Emmen en Roda die ver boven je staan..

Dat geeft me toch nog wat hoop voor de play offs… Dit systeem erin slijpen, winnen van de ploegen uit het rechter rijtje en wie weet….

Complimenten voor onze “juffertjes” De Rooij en Velanas. Stopten enorm veel energie erin en bleven voor dreiging en diepgang zorgen.

24   24  
Sjef de gevulde [email protected]

Hoop voor de playoffs oke, heb jij gister niet gekeken. Het lijkt helemaal nergens op. We gaan de playoffs niet eens halen man. Word aub wakker dit is het slechtste seizoen ooit en jij denkt dat we kans gaan maken in de playoffs.

15   13  
Soulfinger

Heb het eerder gezegd en blijf het zeggen, Je bent het elftal aan het opbouwen. We verliezen een belangrijke schakel op het middenveld en dan moet je weer even zoeken. Gisteren weer meer drive gezien en belangrijker, we weten weer te knokken en terug te komen. Hebben we iets te zoeken in de play offs, denk het ook niet . Is dat belangrijk voor dit jaar?, nee. We wisten allemaal aan het begin van het seizoen dat dit jaar vooral gebruikt moet worden om te bouwen en dat we nog minimaal een jaar zullen bivakkeren in de eerste divisie. Belangrijk is dat er een groot aantal voor een langere periode is vast gelegd. De Graaf vind ik ondanks zijn onervarenheid een verademing. Als we dan ook de overname perikelen achter ons kunnen laten zie ik het voor volgend seizoen zonnig in. Rest ons de ploeg te blijven steunen met hoop ik binnenkort een volle bak. Eens gaat het kwartje de goede kant opvallen. Dat bereik je niet door een groot verloop van spelers en trainer te creëren. Bewaar de rust en laat het elftal groeien.

19   17  
Ratkopf

Nou we zijn klaar voor psv, het is te hopen dat ze de B1 opstellen want ook jong psv is beter dan dit NAC. Dit team gaat echt de boeken in als een van de allerslechtste selecties ooit. Hulde als je nog positieve punten kunt zien.

Stel je voor dat ajax of psv een seizoen op de 11e plek draait wat dat voor gevolgen zou hebben voor zo’n club…

We mogen stiekem dankbaar zijn dat we niet met 18.000 man in het stadion zitten, dat verdienen deze kneuzen niet eens.

19   12  
Scheppioni

Kinderlijk verdedigen zegt ie ???
Ja Ed gij stelt men steeds op, dat heeft ons al veel punten gekost, want we hadden anders minimaal bij roda gestaan, kijk gvd de voorbereiding nog eens terug !!! Wanneer je nu nog met een bv mashart aankomt dan ben je echt een kluns in spe ! Ja het scoren mocht je dan het probleem vinden, maar ook zeker kinderlijke goals tegen, een oplossing is er al bewezen, waarom die oogkleppen. Ik snap er geen hout van ! Waar was Bakker ?

25   10  
Ad B uit Roosendaal

Jammer van 2 tegengoals door dekkingsfouten, maar NAC heeft goed gevoetbald.

NAC verdiende de overwinning, maar helaas maar één punt.

Toch vertrouwen in de rest van het seizoen en Hilmerman is een aanwinst die goed bij NAC past.

33   11  
nb

Stop gewoon met Mashart op te stellen. Echt de slechtste betaald voetballer van Nederland.

7   7  
Nico pakhaas

@scheppioni

Meen je dat nu echt ? Waar is bakker ?

Tsjonge tjonge, wel goed alles blijven hè
Dit is dus het niveau van ook onze supporters, aka de betweters 😂😂😂😂

18   3  
RaRa

Van niveau Mashart lopen veel betere op top-amateurniveau. Het is een schande dat hij al jaren de kans krijgt om te laten zien bij NAC dat dit niveau hem te hoog is. Kan hijzelf niks aan doen. Maar als dit nu nog niet duidelijk is.

14   16  
Tip

Inderdaad staat we als NAC zijnde te laag. Punt.
Maar we wisten dat het dit seizoen passen en meten zou worden. Wellicht snappen we nu ook allemaal beter dat het niet niks is als de geldkraan wordt dichtgedraaid. Dat is verleden tijd.

Volgend seizoen wordt het elftal versterkt. NAC doet het met een jeugdige ploeg nu helemaal niet zo slecht. Thuis verliezen we nagenoeg nooit.
We dienen nu even de knop om te zetten. NAC moet alles uit de kast gaan halen voor plaats 10 of veel beter plaats 9. Dan rollen we nog de nacompetitie binnen. En met een vol stadion weet je het in Breda nooit....
Vechten voor plaats 9 of het plaats 1 is. Dat is ook topsport.
Als we met Bannis, Hilterman en Seun niet gaan scoren eet ik mijn schoen op. Velanas en de Rooij kunnen beide goed ballen. Maar zitten nu in een elftal waar ze vooral moeten werken.

14   7  
Tip

O ja, fijn weekend allemaal. Ik heb vrede met de 2-2. We waren beter en die scheids is een droplul in het kwadraat. Wat een misbaksel.

8   24  
P

Bijna had Heracles ons verlost van juffrouw De Rooij op de laatste transferdag, jammer een gemiste kans

Olij op ESPN: ik train voor nac en vooral voor mezelf, wil graag een stapje hogerop maken. Die is dus ook weg, volgend seizoen.

Mashart: is al genoeg over gezegd en geschreven. Iedereen ziet het, niet geschikt voor betaald voetbal, nu de technische staf nog !!!

12   5  
Cool Hand

"De Graaf verdient dit niet." Die snap ik niet. Ik heb zelf geen flauw idee wat hij wel verdient, dus kan ik ook niet weten wat hij niet verdient. Hij krijgt wat hij krijgt, lijkt me.

5   4  
j.d.BSIDE

Mashart maar een abbo op de bank geven...

10   5  
Beter de Laat dan nooit

We hebben door het ultimatum gekozen voor een tussenlaag. Heb gisteravond een leuke wedstrijd gezien met een tegenvallend resultaat. Dit team heeft mijn gunning. Bouw maar aan de toekomst. 3 a 4 gerichte versterkingen waaronder een linksback en het doorgroeien van de jongere spelers moet voldoende zijn voor promotie volgend seizoen. Denk alleen niet dat de Graaf dan trainer is, maar vindt niet dat hij het slecht doet.
Misschien nog een wonder via nacompetitie. We hebben de topploegen gehad. Vvv heeft veel zwaarder programma.

12   8  
Nero

En dan die mashart schande om op te stellen

22   5  
Geelzwartwit

@tip

De geldkraan is niet dichtgedraaid. Top 3 begroting en tussentijds nog even 250k voor een spits uitgegeven.

Doelstelling met de selectie (zonder 2 spitsen) was directe promotie. Later bijgesteld naar via playoffs.

Jonge ploeg.. Integendeel. Er lopen in de selectie meer spelers met eredivisie ervaring en of veel wedstrijden op kkd niveau in de benen dan bij menig andere kkd ploeg.

We hebben weer een wedstrijd gezien waar inzet getoond is. Je 1-0 uit een hoekschop komt en je in eigen huis achterkomt naar 1-2 en je dan blij mag zijn met een gelijkspel.

De feiten zijn mijn inziens dat doelstelling, budget en type spelers een enorm contrast vormen met de realiteit. En dat is tot op heden een behoorlijke wanprestatie te noemen.

Los van NAC te beoordelen kun je je ook heel simpel afvragen waarom die 10 clubs boven je het wel voor elkaar krijgen met vaak minder of gelijke middelen.

7   7  
Marti

Volgens mij stond mashart bij de 1-2 de doelpuntmaker uit de corner te verdedigen , maar sprong hij tot aan z’n heupen omhoog , het leek wel mini en maxi,

11   4  
Heksenketel

Ik vrees voor Mashart dat dit voorlopig zijn laatste wedstrijd in de basis was. De wissel was natuurlijk niet voor niets.

8   12  
Kipiani

Het zal allemaal wel en iedereen heeft gelijk, daarom is het nix en wordt en nooit nix.
Maar mag er ook gezegd worden dat Roda een lekker fel, snel en ingespeeld team heeft met dreiging en scorend vermogen ?
Is dat relevant in een beschouwing en analyse over een wedstrijd ?
Of moet het gaan over Kai die naar Heracles kon, over Haye die weg is en over de speler die er niets van kan ?
Kunnen we niet beter aan stoppen denken met die hele zooi en ergens anders naar het voetbal gaan ?

3   9  
Joop

Bij die eerste tegen goal was mashart veel te langzaam bakker en Maria zijn de veel betere voetballer dan mashart en de corners mag ook beter op getraind worden en we hebben maar twee keer op de goal geschoten veel te weinig Tom is niet te vervangen dat weet je gewoon verloren seizoen en bouwen aan een nieuw elftal

21   2  
Buddha

Ik ben niet overtuigd van dit systeem met 3 achterin. Vooral niet als je een pure linksback als 1 van die 3 opstelt.

Zet Marijnissen of Mekkaoui daar maar neer om minuten te maken.7   0  
Nico pakhass

@marti

Was dat niet agougil ?

21   3  
H.V.M.

Lees hier, dat we het team aan het opbouwen zijn???
Onze met stip beste speler is zojuist vertrokken.
Dat is geen opbouwen, met als doel op korte termijn promoveren, maar afbreken.
Ongeacht wat daar de reden van is.

16   4  
Bas

@Tip
Welke geldkraan? We hebben de laatste drie jaar aantoonbaar meer geld verloren door puur wanbeleid, dan wat Van Aalst en kornuiten hebben bijgelegd. Wanbeleid veroorzaakt door directe keuzes van Van Aalst en co. Moet ik de twee staatjes voor je naast elkaar zetten? Of ga je dat toch negeren om vervolgens je niet kloppende dogma's eindeloos te herhalen.

21   4  
Pim

Jongens jongens..
Iedereen is blij en loopt te juichen, maar ff naar de feiten:

Met de 2e/3e begroting van de KKD staan we gewoon schandalig laag!

19   7  
Bas2

Manders heeft kapitalen van onze club erdoorheen gejast. Zijn vriendjes Steijn, Immers, Malone, De Graaf en Schoenmaker baantjes gegeven.
Dikke salarissen voor Bilate, Seuntjens, Maria, Rutten en nu ook Hilterman.
Eigen jongens als Azzagari, van Schuppen en van Hooijdonk op de bank of weggeduwd.

Knap beleid!!

14   4  
@bas2

Het is een puinhoop bij ons Nac.
Inmiddels weer bijna 30 contractspelers, veel te veel en hoge salarissen, elke week een ander systeem plus een hoop onzin via de eigen mediakanalen om ons te misleiden..

2   14  
Twanneke

Gelukkig halen we zonder concurrentie alsnog de nacompetitie en daar kan alles alsnog met wat geluk goed vallen

10   16  
Willem 4,5

Waarom hebben een aantal steeds over de nacompetitie, we hebben daar niks te zoeken. Je kon gisteravond zien hoe je moet aanvallen. Roda ,ook geen wereldploeg, speelde de verdediging goed uit elkaar, ben nou eerlijk zonder Oly was dit een dikke verliespot geworden. Las ook dat er belangstelling was voor Mevr. de Rooy, knap hoor.Moet de TD daar eens niet naar specksavers voor een goede bril. Ik zou Mevr.de Rooy gratis hebben laten vertrekken met Mashart erbij want die kan er helemaal geen ruk van. Hopelijk brengt Vrolijk, als het doorgaat tenminste, een flink pak geld mee want er moet een bijna compleet nieuw elftal gekocht worden.

24   22  
Fred1

Ik heb het vaker gezegd en ik weet ook niet precies hoe het kan maar het is voor 99,9 % een kwestie van mentaliteit en inzet.
Je mist gewoon elan in deze ploeg.
Als ik hier dan lees dat sommigen vinden dat er goed is gevoetbald dan heb je meteen een van de redenen te pakken waarom het vaak fout gaat en vaak net niet is, namelijk: Snel tevreden zijn en niet zelfkritisch, een kinderhand is snel gevuld.
Ik heb gisteren namelijk geen enkele combinatie gezien, ik heb geen voetbal gezien maar louter gepriegel op het middenveld.
Er is er niet één die een bal fatsoenlijk kan aannemen laat staan direct spelen.
Niemand houdt zich aan posities en je ziet niemand tot het gaatje gaan.
Bal veroveren en meteen weer inleveren lijkt tot kunst verheven.
Ik zie een Bannis heel de wedstrijd uitglijden en alleen voor zichzelf voetballen, bij de Rooij lukt niets achter geen enkele actie zit een idee en eindigt in vastlopen hij komt in posities waar hij niet hoort te staan of is vaak te laat, Agougil, ik zei het gisteren al, te schandalig voor woorden met wat voor houding die in het veld staat, je staat aan het begin van de ladder en loopt rond als een volgevreten vedette die bij NAC in zijn nadagen ff komt uitbuiken, echt een grove schande hoe hij niks staat te doen bij die gelijkmaker, hij bukt gewoon, wat een kut mentaliteit.
Ik zei het al vaker over Azzagari en van Schuppen en is tot op heden ook een feit gebleken helaas, ik snap de spelopvatting en de gearriveerde houding van die gasten niet.
Je zou zowat medelijden met Malone krijgen namelijk de enige die de schouders achterin er onder zet, hij kan het ook niet in zijn eentje maar de praktijk is dat hij het wel bijna alleen moet opknappen.
Spelhervattingen, niemand heeft focus en we hebben een keeper die bij corners volledig debet is aan de vele tegengoals.
De vele reddingen die hij maakt (daar staat hij tenslotte voor) gaan langzaamaan verbleken bij zijn onvermogen en foute inschattingen en bij zijn waardeloze spelhervattingen.
Beste mensen wij zijn het voorbeeld van de kinderhand is snel gevuld, we hijsen mensen op het schild die normaal presteren en opvallen omdat anderen wanprestaties leveren.
Ik doe er niet aan mee, NAC is verworden tot een club waar wanpresteren en onkunde de norm is geworden en daar moet iedereen eens goed over nadenken.
Zolang die mentaliteit de boventoon voert zal er niks veranderen ook niet onder Kareltje Vrolijk.

15   10  
Real Robert

Wie spelt er nu met 3 verdedigers, w.o. een die amper uit het vliegtuig was na een lange vlucht en een . linksback, die er werkelijk niets van bakt.
Een omhooggevallen Agougil, die bij beide doelpunten mee terug dekt.
Een Van Rooij, die weer op rechts staat.
Waarom krijgt men Ligeon niet aan de praat?
Waar was Bakker; weer een schimmig verhaal.
En dan die nutteloze, te late wissels.
De zoveelste wanprestatie van een trainer, die het nooit zal leren!.

13   5  
Willem 4,5

@ fred. Goede analise, er ontbreekt iets wezelijks aan deze selectie, een paar uitzonderingen daargelaten. Er wordt ook gezegd, we staan te laag op de ranglijst, nee, we staan precies waar we moeten staan en misschien nog wel te hoog, zonder Oly minstens 6 punten minder, Ik hoop dat dit seizoen snel voorbij is, kan het dikwijls niet meer aanzien.

15   9  
Nico pakjaas

@fred1

Je verwoord het weer goed maar ff serieus.

Jij bent ex sportman ? En in een andere topic schrijf je dat ze niet tot het gaatje gaan ?
Maar kun jij van afstand hun hartslag zien ?

Verder vroeg ik mezelf af in wat voor sport heb je uitgeblonken ?
Hoeveel wedstrijden heb jij in eredivisie of eerste divisie gespeeld ?

9   6  
Dos

Fred1, wat neem jij jezelf serieus zeg, ongelooflijk, het is bijna knap!

15   11  
Fred1

@ Nico Pakjaas , waarschijnlijk zit jij hier pas op dit forum en ik al zowat 100 jaar, ik heb al veel te vaak mijn achtergrond min of meer onder de aandacht gebracht.
Velen hier kennen die ook.
Het gaat ook niet om mij , heb van mijn 6 tot 18 alle teams bij NAC doorlopen ik wil het er verder bij laten dat mijn voetbal carrière heel vroeg in de kiem is gesmoord door een zware kwetsuur en ik noodgedwongen mijn focus op “ trainen “ heb gelegd en vooral in het opleidingstraject.
Verder wil ik er geen woorden meer aan vuil maken.
Het gaat over NAC van nu, en daar is héél veel mis.
Niet tot het gaatje gaan zoals jij het noemt heeft in dit geval niks met hartslagmeters te maken.
Het gaat om doen wat je moet doen, en staan waar je moet staan, bekijk beide goals nog eens een paar keer, meteen hoor je bij iedereen MASHART, maar erger vind ik daarna het niet reageren van het middenveld en met name Agougil en zie hoe apathisch de keeper weer niets doet op zijn doellijn?
Dan doe je er dus niet alles aan.
Een slimme voetballer heeft de minste meters op zijn conto staan, die lezen een wedstrijd en lopen niet onnodig te veel en laten de bal het werk doen.
Ik dacht bij sommige momenten gisteren bij een pupillen wedstrijd aanwezig te zijn krioelende kippen zonder kop op een klein middenveld.
Ik kan er uren over filosoferen, ik zie aan de basis zoveel fout gaan, kan niet ontkennen dat mijn handen jeuken, maar wie ben ik, er zijn nog 18000 mensen die het beter weten.
Kijk alleen die opstelling van gisteren en het weigeren in te grijpen van de trainer, in dezelfde minuut de 1-1 tegen krijgen zegt alles over de slechte instelling van deze spelers.
Bij mij had Agougil er de tweede helft niet meer in gestaan je zult als trainer duidelijke signalen moeten afgeven, nu beloon je in principe wanpresteren dat is not done dan faal je als coach.
Goede trainers moeten moeilijke en gewaagde beslissingen durven te nemen, om een voorbeeld te noemen met een geweldige keeper als Kortsmit op de bank die niet onder doet voor Olij en de steeds terugkerende tegengoals bij spelhervattingen zou je moeten durven om je keeper en aanvoerder er eens naast te zetten, kijk wie Ten Hag er soms naast zet.
Het gaat om het teambelang.

5   8  
Nacman

Ziet deze trainer niet dat mashart de zwakste schakel is , bij de 1-1 van Roda , 2 lichaamsbeweging en hij zag de bossen niet meer

1 vervanger voor mashart is genoeg , de andere verdedigers staan goed

2   2  
P

Kijk maar eens ff op voetbalprimeur.nl

Er staan nog genoeg goede transfervrije spelers op die nu of met oog op volgende seizoen(en) zijn op te halen.

Bijv: van Aken zie ik graag komen en zo staan er nog een paar bij

1   1  
Nac

@p
Die komen allemaal niet naar de KKD.

5   1  
Kipiani

Fred we zijn het deels met je eens.
Maar vergeet de tegenstander niet, die andere elf, in dit geval uit Kerkrade, met Volendam en Emmen het beste team.
Toch……………?

4   1  
Geelzwartwit

Uiteindelijk wordt er ieder jaar geroepen om betere spelers.. Ieder jaar hebben we te weinig kwaliteit en ieder jaar wordt er weer een zogenaamde selectie samengesteld die promotiewaardig is en met de winterstop blijkt dan steeds weer sat dw kwaliteit niwt genoeg is en moeten er weer spelers bij... En dan moet je steeds weer van spelers af enz enz.

Het verhaal is dat er heen duidelijk sportief beleid is. Al jaren niet. Steeds andere trainers andere speelstijlen en dat is niet alleen per trainer zo maar zelfs tijdens het seizoen is het de ene week zus en de andere zo. De ene week is een talent een topper en een week later staat ie er weer naast.
Er waren maar paar trainers affelopen jaren die vasthielden aan een visie speelstijl en sportieve opvatting. Dat waren voor mij Weijs en Hyballa ook al duurde hun periode maar kort. Dat ging ergens over en je zag waar aan gewerkt werd.
Steijn en daarna De graaf proberen en proberen.. Dan weer zus dan weer zo. In speelstijl.. In andere spelers nodig hebben enz enz. Daar zijn voorbereidingen voor. Je kan in de kkd ook heel simpel beginnen en kijken hoe cambuur 2 keer kampioen is geworden. Blijkbaar een succesformule in de kkd. Kopieer die speelstijl en stel er je selectie op af. Zolang je geen td hebt is dat toch het simpelste om te doen bij aanvang voorbereiding maar nee... De technische staf zwalkt van links naar rechts. Steeds andere opstellingen spelers en tactiek.
Ze zeggen wel eens al zet je van gaal voor deze selectie dan wordt het nog niks.. Dan denk ik daar zit hem nou juist in. In alle geledingen in de club is er juist nooit visie of duidelijkheid.
Kopieer hoe az het doet of hoe wie dan ook het doet. Kopieer de sportieve structuur. De supporters zijn de enige duidelijke bij NAC je weet dat ze komen en herrie maken.

7   14  
Duimpje

@Fred1

Ik,ik,ik,ik

Teiltje graag

9   4  
Los Pollos Hermanos

De Graaf.

Dat somt wel een beetje op wat heden ten dage NAC nog voorstelt.

Wat een treurnis.

11   2  
Henri

Kijkend naar de wedstrijd moest ik ineens terug denken aan de Europa Cup 1 wedstrijd Arsenal-Ajax. De eerste wedstrijd waar Ajax de Europese pers en supporters met hun opkomend totaalvoetbal kennis liet maken. Meer en meer lieten de Nederlandse teams als Ajax, Feijenoord en FC Twente Europees zien hoe beperkt die Engelsen waren in hun technische en tactisch bagage. Bij de Engelse topclubs werd er gewerkt als paarden en dat alles zonder warming up. Zij hadden meestal 1-3 beslissende spelers in hun team zoals een Best en Charlton bij Manchester United, een Charlie George en Brian Kid bij Arsenal, Osgood bij Chelsea en Brooking bij WHU. De rest was eigenlijk zeer beperkt, schoppen waar je schoppen kan, spitsen als Joe Jordan zonder tanden etc. NAC is verworden tot een Engels team, gebrek aan kwaliteit in alle facetten van het voetbal, maar ook niet 1,2 of 3 spelers die de rest op sleeptouw kunnen nemen. Zeker niet nu Haye weg is en Seuntjens het geen 90 minuten meer kan bolwerken. Geen Van Gorp, Budisic of Penders meer in de defensie. Geen Quaars, Dierickx, Gudelj of Lokhoff meer op het middenveld, geen Brouwers, Van Hooijdonk of Bouwmeester in de voorhoede. Vergelijk de huidige KKD eens met de eerste divisie waarin NAC kampioen werd met Alfred Schreuder en Salmon. Een wereld van verschil. Tegenwoordig bouwen oudere eredivisiespelers ook niet eens meer af in de KKD. Dat vinden ze te min en de verdiensten te gering. Daardoor is het niveau ook zo enorm gekelderd. Eigenlijk is de huidige KKD vergeleken met jaren terug nu amateur niveau. Kijk naar de slechte balaannames, het gebrek aan passeerbewegingen, de slechte traptechniek met mislukte corners en vrije trappen tot gevolg. Uit zo'n moeras kun je alleen komen met sterke leiders in de directie en de staf mensen die vanuit één visie werken. Maar dergelijke trainers zijn ze bij NAC meestal liever kwijt dan rijk kijkend naar Ten Cate en Hyballa en een Kees Rijvers die nooit bij NAC werd binnengelaten. Het roer moet totaal om en er zal veel geld geïnvesteerd moeten worden. Anders is het afgelopen met ons NAC want ieder seizoen zullen de tekorten méér en méér gaan oplopen.

10   5  
Noad1976

Fred heeft wel gelijk. Topsport mentaliteit ontbreekt bij NAC. Tot het maximale gaan en wanneer iemand niet voldoet dan doorselecteren afscheid nemen niet alles goed praten wat krom is. Dan had Mashart nu zijn WW bij het UWV kunnen aanvragen en de Rooij was nu ook wel klaar inmiddels , maar we vinden na 1 doelpunt na 1 goede actie dat ze het wel kunnen ook al zie je dat een aantal gewoon het niveau ontbeert.

7   10  
Sjonnie

[email protected]

Hou dan ook op met telkens die onzin dat je een ex topsporter bent geweest, dan vragen de mensen er ook niet na zoals Nico Pakjaas.
En als je echt zo goed was bij NAC van je 6de tot je 18de, zeg dan wie je was, dan weten we dat je een ex topsporter was.
Nu kan ik ook wel zeggen dat ik een ex wereldkampioen was, maar dat ben ik niet geweest.

3   3  
Rade

@Sjef.. Ja, ik heb gekeken..In het stadion.. Jij niet zeker..Lekker thuis zitten zeiken…

Ik zeg toch ook niet dat even gaan promoveren..? Ik zeg dat je nooit weet hoe t gaat lopen en dat t de laatste weken bij vlagen best OK is…

6   4  
Charpie

Beste Sjonnie,

Ook ik vind het dit keer geen sterk betoog van Fred1, omdat hij een aantal begrippen door elkaar haalt, maar heb even geen energie om uitgebreid op hem te reageren.
Maar jij doet hem geen recht door hem te verwijten dat hij 'steeds maar weer beweert dat hij ex-topsporter is geweest'. Dat doet hij namelijk niet, hij zegt alleen dat hij de jeugdopleiding van NAC heeft doorlopen, als antwoord op een vraag van Nico P. daarover.
Het probleem met jou is dat je steeds anderen woorden in de mond legt die niet gebruikt zijn.
Ofwel je leest niet goed, ofwel het is puur kwaadaardigheid. Tenslotte twijfel je bovendien aan zijn sportachtergrond, want 'iedereen kan dat wel zeggen...'
Zoals de waard is....denk ik dan.

8   7  
Henri

Fred1 heeft grotendeels gelijk in zijn betogen. Ik zit vanmiddag nog deels naar een herhaling te kijken en irriteerde me weer aan een moment in de laatste 10 minuten. Het was nog 1-1-. NAC moet winnen en Seuntjens speelt de bal iets te hard vooruit naar Velanas. Deze geeft het al snel op om de bal toch binnen te proberen houden. Niet die extra versnelling er uit proberen te gooien, maar ook niet ook korte sliding maken om de bal binnen te houden. Deze gemakzucht is tenenkrommend net zoals het gemak waarmee corners worden weggegeven. Probeer die bal over de zijlijn te trappen. Kijk je naar internationale topwedstrijden dan plegen spelers een moord om een corner, uitbal, goal te voorkomen of juist te maken. Deze gemakzuchtige instelling is wellicht kenmerkend voor de huidige generatie,maar probeer dan als TD, scout en trainers de goede er toch maar uit te selecteren.

3   9  
SpongebobZo de 150 km zitten weer in de beentjes.

In een andere topic zei Fred wel dat hij ex topsporter was.
Heel erg dat hij zijn Carrière er vroegtijdig op zat maar sorry dat ik het zeg maar dan is hij geen topsporter geweest.

En mensen …. Als je geen goeie conditie hebt kun je ook niet afzien.

Volg m’n hele leven NAC maar vanwege mijn sport kon ik niet zo vaak aanwezig zijn.

Zal een tipje geven…. Winnaar vd omloop vd baronie
Zegt een hoop natuurlijk niks haha

11   7  
Fred1

Aan de reacties te zien heeft onze alwetende Sjonnie iets naars over me gezegd, maar helaas ik lees al een hele tijd zijn bijdragen niet.
Het ging namelijk nooit over voetbal bij hem en alleen maar over medesupporters of randgebeuren boven dit soort mensen sta ik mijlenver en dáár voel ik me wel boven verheven dat geef ik toe.
@ SpongeBob, ik denk dat je dat woordje top er zelf voor verzonnen hebt, topsporter ben je in mijn ogen niet na een singelloopje of de omloop van de Baronie en ook niet als je een simpele NAC speler bent.
Dat ben je ook als mens in je hoofd en doen en laten.
Ik vind het wel kwetsend en beledigend, niet alleen voor mezelf maar zeker ook voor al die andere sporters die vroegtijdig op moesten geven en hun dromen zagen vervliegen om dan te suggereren dat iemand geen (top)sporter was is ronduit gemeen.
Sportman blijf je namelijk je hele leven in je doen en laten.
Ik vind dit nogmaals een zéér kwalijke opmerking.
Het niveau is hier soms ook echt om te janken, blijkbaar wordt er niet eens meer nagedacht bij wat ze schrijven.
@ Henri, mooie bijdragen man, ik wil er niet te ver op ingaan maar je legt precies bloot ( bewust of onbewust ) waarom toen lukte wat nu niet lukt.😉
Laat iedereen het maar eens een paar keer overlezen.
Zéér helder!

5   2  
Sjonnie

[email protected]

Sorry als je denkt dat ik iets verkeerds of naars over je hebt gezegd, want dat is niet mijn bedoeling en ik vind het erg voor je dat je om noodgedwongen je sport niet meer kon uitoefenen.
Sorry nogmaals.

4   4  
Spongebob

@fred1

Mijn excuses … heb het idd verkeerd gelezen ex sportman 😊😊😊 had je geschreven dus mijn nogmaals mijn excuses.

Nou wat betreft de naam topsporter …..ga hier ook niet de discussie aan met niemand maar heb van m’n 20ste tot m’n 30ste bij de topploegen van nl gereden.

Iedereen fijne avond

Ondanks alles blijf ik 100% achter dit mooie clubke staan 👍👍💪💪💪

1   4  
Reflektor

Ga lekker je vrouw of man vervelen joh .

Laad alle berichten na dit bericht in