Wij gaan niet opzij

BSR TV: Jeredy Hilterman na NAC - Roda JC (2-2)

Praatpapegaai

Jeredy Hilterman was de verrassing aan het einde van de transferperiode. NAC gaat een twee spitsen systeem spelen waarin Bannis en Hilterman de doelpuntenmachines moeten worden. Hilterman liet gelijk zijn voeten (of hoofd) spreken en maakte de verdiende 1-0. Helaas was het niet genoeg om gelijk in zijn eerste wedstrijd als speler van NAC als winnaar van het veld te stappen. We spraken de nieuwe spits na de wedstrijd.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Liveblog: NAC - Roda JC 157 reacties
Terug naar overzicht
21 Reacties
96   4  
Moppernac

Hier gaan we nog veel plezier aan beleven.

38   5  
Bredaaaaa

Goede doelpunt. Goede aanwinst!

34   2  
Blind paard

Goei speulurke!

96   4  
Moppernac

Hier gaan we nog veel plezier aan beleven.

31   1  
Wolfmanjack

Een échte aanwinst

33   1  
SjorsNac

Mag hem wel, veel energie, lekker fel. Hopelijk zit hij op zn plaats nu,

15   24  
Lievereensoaaanm’nzakdanmeteenqrcodenaarnac

Gretig!

23   1  
J92

Mooie gozer! De kop is eraf, het smaakt naar meer!

54   7  
Bommel

Hahaha.... reporter krijgt hard plassertje omdat hij 'we' zegt. Wat moet hij anders zeggen? Loop nou niet te hard van stapel. Laat die jongen nou eerst eens zijn ding doen, voordat je gaat roepen dat het een echte NAC-speler is. En dan die vraag of die jongen weet wat een echte NAC-speler is. Begrijp dat zo'n eerste keer met die jongen lekker amikaal en een tikkeltje overenthousiast, maar ik heb teveel spelers gezien die deels gedwongen (les 1 mediatraining NAC: Steek publiek veer in hol) zo ernstig bezig waren met dadendrang, hetgeen tenkoste ging van t spel. Is dat de typische NAC-speler? Iemand die hard werkt en het publiek opnaait. Is dat niet de ultieme dooddoener als antwoord wanneer je zo'n vraag bij elke fanatieke clubsupporter in Nederland neerlegt? Ik kan eenieder verzekeren dat een luie Braziliaan in de spits die niet graag traint maar er moeiteloos 30 innaait in een seizoen binnen no time publiekslieveling wordt in Breda.

Er zal zelfs bij ons toch eens een moment van acceptatie moeten komen dat het voetbal Anno 2022 anders is als 30 jaar gelden. Dat de commercie een hoofdrol heeft gekregen. Dat clubvoetballers een ras is dat al lang geleden is uitgestorven, overgenomen door broodvoetballers. uit alle mogelijke windstreken. Destijds waren het semi-profs, of beter semi-amateurs. Ik herinner me een jaar onder Spelbos een kleine 30 jaar terug dat we met de Belg Jan Desmit slechts één buitenlander in de selectie hadden. Karelse, Brood, Brusselers, Lokhoff, Remie, Lammers en PvH maakten toen de dienst uit. Een hele andere tijd. Als je als jeugdspeler met die gasten mocht meedoen had je ontzag en respect voor hen. Ook die hiërarchie in de kleedkamer is al lange tijd verleden tijd. Al ben je 30 en al 4 jaar aanvoerder, dat talent van 19 trekt zich niets aan van de ouderen, met zijn boxer onder de douche.

Elke supporter van elke club ziet het liefst die speler die zich uit de naad werkt en chemie heeft met het publiek. Dat is niet typisch NAC.

13   1  
Reflektor

Hier gaan we lol aan beleven .

8   3  
Scheppioni

Aardig spitske !
Ik vraag me wel af of het met Bannis echt gaat klikken ....... maar we gaan het zien, nu moeten er echt een serietje drie punters gaan komen !!!

18   8  
Nonkel Frans

Yep Bommel en medesupporters het voetbal is verworden tot een veemarkt, wij drinken bier en kijken er naar.

Meer regionale jeugd komt met kundige regionale staf en regionale betrokken eigenaars die regionaal betrokken en daadkrachtige bestuurders aanstellen.
Dan .....drinken wij weer regionaal gebrouwen bier en pas dan zijn we in de buurt van waar we zijn moeten.

Tot die tijd laten we ons vermaken met de handstand van een aardige gast uit Haarlem; met mooi kapwerk van een jongeling uit Utrecht olv een goedbedoelende trainer met een krankzinnig haags accent en drinken we lauwe lamstel uit amsterdam en als je niet oppast word je in de fanshop geholpen door een model met een rotterdamse tongval etcetera etcetera.

Het schip kan ten dele gekeerd worden......er zijn regionale ondernemers en supporters opgestaan. Daar hou ik me ondertussen maar aan vast.

Hup NAC!


12   1  
Geelzwartwit

Frisse gast met een goeie drive. Hopelijk blijft dat voor een lange tijd zo. Ook hoop ik dat siderats het vragen naar de bekende weg in alle interviews weer even de kast in stopt.. Hoe is hetd met het publiek enz enz.
Altijd maar weer in interviews willen horen hoe goed het NAC publiek is. Dat weet iedereen nu onderhand wel.
Vond de opmerking van de spits dat het veel beter moet en kan mbt aanvoelen van de medespelers lekker realistisch en scherp. Hoor ik liever dan opgelegde antwoorden dat het publiek zo geweldig is. Bij het interview met de graaf ook weer.. Fijn he weer voor publiek te spelen.. Zucht.
Ja dat is fijn en weten we nu wel.

11   4  
Michel

@Nonkel Frans

De situatie die je in je post beschrijft is gewoon keiharde realiteit; mij maakt het echt niet uit waar je vandaan komt, als je maar voor NAC gaat 🔥

Lurling is een echte NAC’er uit Den Bosch, Jelle is een Fries maar zeker een echte NAC-man, Tamas Peto liet tranen na de degradatie en komt uit Hongarije, net als Gabor Babos.
Manu zal ook warmte hebben gevoeld hier in het voor hem eerst vreemde Breda. Angelino zal dat ook hebben ervaren. Binding met de club gaat over de grenzen heen en voor mij is dat het mooiste dat er is.

4   4  
Beter de Laat dan nooit

Liever 1 zo’n gerichte aankoop dan 5 buitenkansjes die het niet blijken te zijn.
Volgend seizoen Schalk voor Bannis, 1 linksback, Javier Vet en Duijvenstein en je hebt een team dat bij de eerste 2 gaat eindigen.

12   4  
Reflektor

Interview Olij na de wedstrijd tenenkrommend...

6   1  
altijdnacsupporter

Man naar mijn hart , NU AL !

Strijd in het veld, vuile meters gemaakt, heeft denk ik een neus voor de goal.

Afstemmen op elkaar, en het maximale eruit halen dit jaar!

7   1  
Dbare

Hopelijk blijft hij zoals hij nu is. Leuk om naar te kijken.

Te vaak al gezien dat mensen fris en vrij binnenkomen en na een paar weken NAC zich weer aanpassen aan het lage niveau wat er al een tijdje heerst en dan simpelweg maar meedraaien in de malaise.

3   4  
Nonkel Frans

Ja @ Michel je vergeet Mujkic en Budi nog.......

Het gaat om de balans. Op het veld en in de organisatie. Natuurlijk vraag je van gastspelers inzet en natuurlijk zijn we dan als supporters trots dat je een topper mee hebt ontwikkeld of mogen bewonderen. Of nog beter dat " Us Jelle" zich meerjarig commiteert aan onze club. Prima.

Maar de verhoudingen zijn weg. We zijn een duiventil op een onherkenbaar zwalkend schip.

Als je jezelf als club en daarmee dus ook je jeugdopleiding serieus neemt dan heb je een visie en stel je doelen. Zoals andere clubs dat doen met bv de regel om minimaal 5 eigen jeugd in het eerste te gebven staan. Daar zet je serieus budget op in. Dat doe je toch niet voor niks.

Dat streven maakt jou dus niet uit. De droom van die talentvolle mannekes die nu bij de f- jes van bavel jeka sap of op de beek spelen is niet belangrijk. En dan verderop de jeugd uit West Brabant Noorderkempen en Zeeland nog niet benoemd.

Voor jou mag de jeugdopleiding opgerold worden. Pluk maar weer een zooi passanten en huurlingen van de internationale straat. Geld zat!? Leuke babbel kom maar even scouten of sponsoren werven. Zo denken de vervreemde eigenaren zo denkt de directie. Als ik mijn salaris of mijn ontslagvergoeding maar krijg.

Wat je van ver haalt is niet altijd lekkerder. Maar goed jij bent misschien al blij met een hardwerkende studentje bij Macdonalds ipv het betere frituur ambacht bij Schraven. Na jou de zondvloed?

5   2  
Charpie

@ Bommel,

Ik begrijp je verhaal, loop zelf al 60 jaar mee als supporter.
Maar over die buitenlanders klopt niet: al in 1969 hadden we twee legendarische Polen,
de 'bevrijders' Franckiewicz en Pogrzeba. Hoe we daar aan kwamen weet ik niet meer. Wel dat we de eerste de beste wedstrijd met hen in de basis wonnen van Feijenoord: 3-1 !
Iets later kwam de Joegoslaaf Budisiç. Rots in de branding en nog jaren gekend als restauranthouder in de binnenstad.
Het aantal buitenlanders in onze selectie valt ook wel mee. Ik tel een drietal Belgen ( Kerstens, VanAcker en Cagro) en verder alleen DJ Bufonge ( waar is die gebleven?) en Moïse.
Tenzij je onze Antilliaanse en Surinaamse parels ook als buitenlander ziet ?

0   0  
Ad B uit Roosendaal

Hilterman maakte een fantastisch debuut.

Het is wat MOPPERNAC heel goed aangeeft: "Hier gaan we nog veel plezier aan beleven"

0   0  
scheppioni

Ik hoop het Adje B !
Maar ik roep nog niet zo hard, met Bannis is het nog onzekerder veel kansen nodig !
Daarbij klagen we nu over de Rooij, maar zet die gast nou een linksbuiten en laat hem met Velanas het uitvechten wie dan hebben we op rechts het trio v Schuppen/Antonia/Kestens !

Laad alle berichten na dit bericht in