Wij gaan niet opzij

BSR TV: Edwin de Graaf na NAC - Jong PSV (3-1)

Praatpapegaai

Edwin de Graaf moest vandaag al na 30 minuten zijn tactiek omgooien en de opstelling wijzigen. Toch kwam Jong PSV daarna er nog vaak doorheen en leek het lek niet meteen te boven. Uiteindelijk wint NAC met 3-1 van Jong PSV en is de trainer vooral opgelucht. Na de wedstrijd nam hij uitgebreid de tijd om voor onze camera de wedstrijd te analyseren.

Vorig bericht
Man of the Match: NAC - Jong PSV (3-1) 45 reacties
Volgend bericht
BSR TV: Dion Malone na NAC - Jong PSV (3-1) 17 reacties
Terug naar overzicht
44 Reacties
98   19  
Sjonnie

Bannis gaat heel de wedstrijd alleen maar voor eigen succes, ook als de andere er beter voor staan.
En dat is alleen om zichzelf in de kijkert te spelen voor Arne Slot en niet voor NAC hoor.
Bannis scoort de 1-1, maar die had hij eindelijk de bal opzij moeten leggen naar Hilterman, Nu valt die toevallig binnen.

64   34  
Bredaaaaa

Het is blijkbaar not done om de Graaf een goede trainer onder barre omstandigheden te vinden. Maar ik zeg het nog een keer: Hup De Graaf!

20   16  
Denaayer

Wat een Kees Kwebbel zeg.

110   44  
Otjes

Met alle respect voor Edwin.

Het is slecht, geen lijn in het spel, spelers zetten op plek wat niet klopt. Het is gewoon onder de maat.

Heeft het nivo van assistant, nix meer. Volgend jaar een echte trainer graag met charisma.

We zullen het zien…de Rvc zit er nog…..

28   3  
Ivo

Na de 0-1 kwamen we op 1-1, maar op dat moment gooide de Graaf het systeem om. Agougil moest er uit en Ligeon kwam er in. Van 3-5-2 naar 4-3-3. Daarna lukte er tot de rust helemaal niks meer en was de organisatie helemaal weg.

Dat mag natuurlijk nooit gebeuren, een team hoort meerdere formaties te kunnen spelen en dan moet iedereen zijn plek en rol weten. Maar er leken wel 11 verkeersagenten op het veld te staan, iedereen liep te wijzen en te foeteren.

In de 2e helft herpakken we ons dankzij een goede goal die eigenlijk uit het niets valt. We hebben ongeveer 5 minuten nodig om een aanval op te zetten, het tempo is zo verschrikkelijk traag.

9 uit 3, maar er is echt nog werk aan de winkel als we een kansje willen maken op promotie. Voetballend moet er nog veel verbeteren.

98   19  
Sjonnie

Bannis gaat heel de wedstrijd alleen maar voor eigen succes, ook als de andere er beter voor staan.
En dat is alleen om zichzelf in de kijkert te spelen voor Arne Slot en niet voor NAC hoor.
Bannis scoort de 1-1, maar die had hij eindelijk de bal opzij moeten leggen naar Hilterman, Nu valt die toevallig binnen.

40   3  
Moppernac

Het was weer flink onder de maat , maar gelukkig 3 punten tegen de jongens van 16 en 18 jaar.
Hopelijk volgend seizoen toch weer een ervaren trainer voor de groep zetten en Edwin gewoon bij NAC laten blijven als assistent.
Want meer zit er echt niet in voor Edwin de Graaf.

26   10  
Geelzwartwit

@bsiderats

Serieus wederom zelf beginnen over een vol stadion?
Wij van wc eend.

23   7  
VakG 1912

Zojuist de video van Malone bekeken en die zegt daarin dat er afspraken gemaakt worden, maar dat deze niet niet worden nagekomen. Vraag me dus af of het beeld wat sommige hebben van Edwin juist is. Je kan de zaken als trainer nog zo goed neer zetten op papier, maar als je teveel gasten in je team hebt zitten die maar wat doen…

28   9  
MickJ

Herhaling, herhaling.
Deze man is niet bekwaam om als verantwoordelijke
op te treden ,leuke assistent meer niet.
Helaas moet hij blijven , iedereen staat met de rug
tegen de muur.
Verantwoordelijk hiervoor ? Is bekend.
Dus ego’s opzij en het hart voor NAC laten kloppen.
Wat een heimwee naar Henk Ten Cate
Ronald Spelbos , Stijn Vreven ook ?

18   16  
Ernie

Hoppa weer 3 punten! Prima gedaan Edje.

22   3  
RV

Onbegrijpelijke wissel wat mij betreft. Als je dan Agougil wilde wisselen vervang hem dan door een andere middenvelder. Ligeon stond al niet op zijn positie maar vond het daarnaast ook niet nodig om de voorzet er uit te halen (staat gewoon op vijf meter lucht te dekken en met vingertjes te wijzen waar de anderen moeten positioneren... schijn verdedigen noem ik dat).

72   6  
Wanny

Er zwalkten gasten de tribune op die bijna naar beneden lazerden, zo zat waren ze. En toen was de wedstrijd pas net begonnen.

Bij de 1-1 zorgde dat groepje voor ellende bij kinderen en andere trouwe supporters.

Dit soort lui moet NAC bij de poort weigeren. En stoppen met die 11 euro acties en iedereen uitnodigen om te komen zuipen. Echte supporters komen toch wel.

10   4  
Scheppioni

Tis absoluut niet dat Edwin het spelleke niet ziet, maar wat zou het Ed goed doen om een ervaren brok ervaring naast hem as assistent te hebben !! Eerste helft lag toch wel veel bij ene speler op het middenveld, het middenveld was totaal ontregeld, tweede helft op meer strijd de wedstrijd over de streep getrokken, drie punten !!! Het 🍻 zal goed smaken 😁😇💛🖤🍻

19   30  
Mevrouw van Beuningen

Vreselijk was het spel en nog erger was het publiek. Het ooit wat ruigere vak G zat vol met verkleden mensen en kinderen met vreselijke outfits.

25   4  
Wolfmanjack

Ligeon. Iedereen ziet dat hij conditioneel het niet aan kan. Wat was die vent slecht zeg. Verkeerd dekken, man laten lopen.

28   1  
Cool Hand

Als je met 3 man achterin speelt, moet je aan de zijkanten wel 2 loopwonders hebben. NAC heeft er geen. Valt me sowieso op in de kkd, het gebrek aan loopvermogen, ook hoe weinig er wordt gesprint. Profvoetbal is profvoetbal lijkt me. Als je voetballend minder kwaliteiten hebt dan lijkt me dat fysiek, inzet en mentaliteit juist belangrijker zou moeten zijn.

9   0  
Breda F2

@ cool hand. Mee eens. Hoe vaak ik heb gezien dat er een diepe bal gegeven kon worden maar niemand die ruimte in durfde te lopen en dan een evt voorzet zou kunnen geven. Dit kost je minimaal 5 a 6 kansen. Man man man. T was niet best maar wat was ik blij met die laatste 2 goals. Op naar de volgende 3 punten.

12   2  
Nachoreca1

Drie punten erbij en daar draait alles om. Mooi voetbal hoef je voorlopig niet te verwachten. Come on NAC!

10   17  
Tip

Geen geweldige wedstrijd maar een degelijke uitslag. En dat is momenteel het belangrijkste. Minstens negende worden is niet evident. Moet echt voor geknokt worden. En dat geeft gelijk aan waar het probleem zit ; negende in de keuken is ons niveau dit seizoen.

De opstelling was op voorhand niet verkeerd m.i.. Maar als enkele spelers de afspraken niet nakomen , en dat heeft ook met kwaliteit te maken, dat kan het toch fout lopen. De Graaf greep relatief goed in. Wat we vooral missen is een speler die er echt bovenuit steekt en spelers tijdens de wedstrijden goed coacht.

Het domste wat je kunt doen is de Graaf , trainer nummer....., wegsturen. Haal voor dat geld aub enkele goeie spelers. Wat dat betreft is het wachten op de nieuwe eigenaar.

15   2  
Geelzwartwit

Als je De Graaf iedere week weer dezelfde punten en taken hoort noemen die niet uitgevoerd worden kun je 2 dingen doen.
1. De spelers die blijven verzaken flink aanpakken maar wellicht komt het ook door hoe de wedstrijd loopt dat er verkeerde keuzes gemaakt worden
2. Ze met minder taken het veld in sturen. Het spel simpeler maken. Ophouden met termen als kantelen doordekken overname zones tussen de linies enz enz. Maak voetbal weer simpel te beginnen met 433 spelen en ieder zijn mannetje houden. Koppeltjes maken en bij balbezit minimaal 1 vrij afspeelpunt vooruit.

26   8  
Fred0

Eindelijk weer vol stadion..nou..liever met 1/3e gevuld met echte NAC supporters dan wat er gisteren in het stadion zat..manmanman.. En NAC laat ze gewoon binnen..laat ze gewoon met bier gooien en in de rust gewoon een balletje trappen op het veld.. Allemaal losse kaart of geleende scc en niks met NAC..en dat gewoon op vakG en Bside.. De wedstrijd was ook nog eens kut..overwinning is dan ook maar een opluchting..

15   1  
Mc Guyver

Kan de Graaf vaak niet helemaal volgen op tactisch gebied. Lijkt veel te wisselen om maar iedereen te vriend te houden. Verdediging werd er niet beter van met een rechtsback Ligeon op links. Waarom niet gewoon op rechts en Malone naar centrum. Snap ook wissel van je doelpuntenmaker Bannis niet die snelheid heeft voor Banzuzi in deze fase van wedstrijd. Loopt goed af maar dit is wederom meer geluk als wijsheid. Dus maak keuzes van een echte trainer b.v. Agougil niet tekenen is niet spelen.

6   1  
Cool Hand

Misschien willen beginnende trainers te graag laten zien wat ze allemaal kunnen, Geelzwartwit. Dat is precies het tegenovergestelde van het spelletje simpel houden. Je ziet het bij het amateurvoetbal ook. 14.30u aftrap, al om 13.45 op het veld aan de warming up beginnen. Waarom?

20   3  
Ome Cor

We roepen altijd: hoe slecht we ook spelen maakt niet uit, zolang we die drie punten maar pakken.
Zodra we slecht spelen en winnen maakt het opeens wel uit en gaan we toch weer over het spel emmeren.

Maar goed, in deze situatie, met deze selectie, in zomer- en winterstop niet kunnen halen wie je het liefste wil halen en dan een beginnende trainer voor de groep....
Mooi dat Jan en Piet op de tribune betere hoofdtrainers waren geweest dan een oud prof met trainersdiploma.

Opvallend overigens dat wel de hoofdtrainer kritisch gewogen wordt, maar de veel bejubelde Lurling niet onder de loep genomen wordt voor wat betreft zijn input op onze aanvallers. Natuurlijk is de hoofdtrainer hoofdverantwoordelijk, maar hadden we niet allemaal gehoopt dat Teun wat van zijn felheid en gif op onze aanvallers kon overbrengen ? Ik zie het nog niet.

19   2  
Geelzwartwit

Kaj de Rooij doet mij altjjd aan Arverladze denken. Maakt me toch nieuwsgierig naar hoe Arverladze wel vaak rendeerde. Wat was zijn positie en waar op het veld was hij voornamelijk actief.

Ik weet wel dat Kaj bij Eindhoven niet heel het veld hoefde te bestrijken en als linkerspits meer naar binnen speelde dan diep aan de zijnkant.

Ps Kestens er volgende keer weer in of Kaj eens echt op zijn positie zetten met het spel en type spelers om hem heen als bij Eindhoven? Ik denk dat we genoeg middenvelders hebben die Kaj als bij Eindhoven kunnen inspelen.

Als je Kaj hebt en Seuntjens en Binnas en Hinterman en al je jeugdige spitsen. Dan moet je daar toch wel iets van kunnen smeden? Kijk ook eens waarom Muhren bij Volendam zo veel en makkelijk scoort. Omdat hij in scoringspositie gebracht wordt. Al zijn doelpunten zijn binnen het strafschopgebied gemaakt. De goal van seuntjens was zo'n type doelpunt.
Echter komen we veel te weinig in de 16.

Kom.op technische staf ga simpeler voetballen en maak er nou eens wat van! Spelers genoeg.

14   3  
Badeend

De Graaf maakt er een zooitje van. Hij is echter wél consistent want net als dat hij De Rooij niet een aantal wedstrijden op rij écht een kans geeft op de juiste positie (links, dat ziet een blinde), geeft hij zijn eigen systeem (3-5-2) ook niet een aantal wedstrijden op rij écht een kans.

Sterke trainers doen dat wel. Een beginnende (of zwakke) trainer past al na een half uur zijn eigen systeem aan en noemt dat dan "goed ingrijpen". Als iemand als Agougil niet doet wat er afgesproken is, moet je hem gewoon op de bank houden of het beter uitleggen.

22   2  
Geelzwartwit

@ome cor

Natuurlijk is ervaring als trainer belangrijk en is een complete technische staf verantwoordelijk. Maar mijn inziens is het niet het belangrijkste in de kkd. Als je ziet hoe Penders het met minder budget (mindere spelers?) voor elkaar krijgt rn Jonk bij Volendam enz enz. Bij NAC ligt het of aan de spelers die niks kunnen.. te jong te oud teveel mix te dit te dat. Of het ligt aan de technische staf te onervaren te dit te dat.
Het ligt er bij NAC vooral aan dat er niet consequent en structureel ergens aan gewerkt wordt. We zitten ober de helft van de competitie Eindhoven draait op volle toeren en NAC probeert maar weer eens of 343 het dan is..

En Penders of Jonk hadden het hier ook niet voor elkaar gekregen.
Er is beleid geen identiteit geen plan geen visie geen werkwijze. Sportief staat NAC nergens voor. Iedere wedstrijd is het weer anders.

Daarom heel graag een hele goede td.
Met een hele sterke visie en sportief meer jaren plan. Vanwaaruit technsiche staf, opleiding enz ingericht wordt. Herkenbaar voetbal herkenbaar NAC.

14   7  
Maarten

Kwaliteit is gewoon bar en boos. Elk tactisch plan wordt om zeep geholpen door gebrek aan kwaliteit.

7   3  
Geelzwartwit

Voor de mensen die mijn vergelijking van Kaj en Archil Averladze niet begrijpen of niet weten wie Archil is..

Denk aan hoe Kaj de Rooij bij Einhoven speelde en hoe hij daar gevaarlijk was en hoe hij zijn doelpunten daar maakte en vooral vanuit welke positie...

En kijk dan naar de topper Archil
https://youtu.be/4sQ1QS1GVc4

@technischestaf kijken jullie mee?

11   2  
Marti

GEELZWARTWIT : ik begrijp het heel goed , dat waren tijden dat je van einde wedstrijd al uitkeek naar de volgend , mooi was die tijd!

37   8  
Fred1

De uitslag 3-1 maskeert werkelijk alles.
Uiteraard ben ik met de uitslag blij maar stel je haalt de playoffs wat hebben we daar te zoeken?
Het wordt één grote deceptie.
Ik hoorde gisteren dat men vond dat de hoofdtribune nogal leeg was, dat klopt veel sponsoren hebben hun Seats betaald maar komen niet meer en anderen blijven gewoon in hun box zitten om te zuipen en te feesten.
Daar is alleen NAC maar debet aan in dit geval, vroeger ergerde ik er me kapot aan maar men is gewoon murw.
Buiten het feit dat het klauwen met geld kost en je er niks voor terugkrijgt heeft de soap met de overname er aardig ingehakt.
Er wordt een naar spelletje gespeeld met diverse figuren die op de achtergrond volgaarne meewerken aan het onrust zaaien.
Mensen waarvan ik het overigens nooit had verwacht.
Een ding kan ik zeggen, die van Baal en Manders gaan een nog grotere chaos aanrichten dan het al was.
Die hebben maar één doel hun positie handhaven.
Voetbaltechnisch kan je stellen dat het van een niveau is wat ik in de bijna 60 jaar dat ik met vol verstand bij NAC betrokken ben nog nooit zoiets heb meegemaakt.
Zeer teleurstellend en op alle fronten tekortkomend voor betaald voetbal.
Wat die Agougil week in week uit doet en mag doen staat buiten alle werkelijkheid, als je zo in het veld staat met deze houding dan hoor je niet op een voetbalveld thuis.
Hij luistert niet en doet maar wat, en wat hij dan doet is vooral stilstaan en niet deelnemen aan het spel.
De 0-1 mag je ook nu weer grotendeels op zijn conto schrijven.
En ogenschijnlijk trekt hij er zich niks van aan.
Het enige goede wat ik van de Graaf heb gezien is hem van het veld halen.
Ik vind het een geweldig talent maar met dit karakter en gebrek aan inzet komt hij er niet en moet je niet eens willen dat hij bijtekent, gewoon niet meer opstellen, simpel.
Want hij trekt de rest mee in zijn gezapigheid.
Dit systeem zou tot uiting moeten brengen dat je de tegenstander hoog onder druk zet en je de baas op het middenveld bent.
Maar het middenveld is Seuntjens decreet doet niet mee, het resultaat in de praktijk is dus dat je met 3 verdedigers constant onder druk staat en de tegenstander de baas op het veld is.
3 man achterop dat speel je het beste met één sterke en snelle CV en twee bewegelijke backs die ook gewoon simpel kunnen verdedigen.
Het wordt allemaal zo moeilijk gemaakt en we zitten steeds onnodig in de problemen.
Dan nog over het publiek, hoe kan je hier nu trots op zijn?
Ook ik erger me aan die studentjes uit heel het land die de supporter en de Bredanaar spelen maar uitsluitend komen om te zuipen en ouders met kinderen lastig te vallen.
Het zijn niet meer dan walgelijke arrogante ballen.
Ik kan me met dit publiek niet meer associëren de echte NAC supporter is samen met de club ten onder gegaan.
Ik denk dat NAC Horeca het kan beamen maar ik denk dat van de oude getrouwe sponsoren er 60% niet meer is, er looot wel wat nieuwe aanwas naar die hebben zo te zien weinig met voetbal.
Ik weet niet meer waar en waarin we terechtgekomen zijn.
En ik ben ook in heel wat mensen teleurgesteld met name in het overname proces.
Hoera we hebben met 3-1 gewonnen van elf kinderen en wat hebben we lekker gezopen en gek gedaan.

17   6  
DunErwt

@fred1

Amen🙏👌

24   2  
Henri

Ik ben van mening dat De Rooij een kans moet krijgen naast een targetman/spits. Dus ipv Bannis, die inderdaad hoofdzakelijk voor eigen succes speelt. De Rooij is een speler die een groot % van zijn schoten ook op doel krijgt en als hij 1op1met een keeper komt ook vaak scoort. Zijn balbehandeling op de kleine ruimte is ook beter dan die van de overige spitsen. Op die positie kan De Rooij meer in een goede schietpositie komen en kan hij meer worden weggestoken zodat hij alleen op de keeper af kan gaan, net als in de laatste minuten tegen PSV. Ik vind De Rooij nog steeds de moeite om als TS veel energie in te steken en veel individueel te trainen. Laat hem maar eens aan de gang gaan met Amoah en Lurling. En als het aan mij ligt ook met Van Hooijdonk. Een goede spits beheerst alle facetten van het aanvallende spel.

9   6  
Jello

Knap gedaan van de interviewer. Kritisch zonder teveel emotie. Ik had daar ondanks de overwinning echt heel kwaad gestaan omdat niemand er echt op klapte. Ze lieten die snotneuzen van PSV veel teveel doen. Zijn ze allemaal bevroren door ineens zo’n vol stadion? Je zou zeggen dat het juist vleugels moet geven. Geef wat vuur en je krijgt er een explosie vanuit het publiek voor terug. Is toch wel het minste wat je kunt doen.

14   2  
SjorsNac

Ik vind het echt een sympathieke kerel en hij praat goed maar als NAC de situatie anders was had hij nu natuurlijk al lang geen trainer meer geweest dus veel druk is er niet meer. Heb veel respect maar na 3/4 seizoen en vele tactische probeersels zijn we niet veel opgeschoten. Zo jammer.

8   2  
Malle

Kestens speelde goed vandaag, goede wissel

8   6  
Rubenac

Carnavals opstelling

22   4  
Sietze

Tja, 27 wedstrijden onderweg en nog steeds geen enkele lijn te ontdekken. Geen automatismen, geen slimmigheden, balletje rustig aannemen, rondkijken en terugspelen. Is er überhaupt iemand die ons touch voetbal beheerst of kan koppen. Selectie komt zwaar tekort en wordt het lachertje van de nacompetitie.

15   5  
Kipiani

Een voetballes gekregen van teenagers. Op alle gebied. Technische vaardigheid. Handelingssnelheid. Loopvermogen en snelheid. Fotheid. Scherpte en duelkracht. Tactisch.
En op gebied coaching vanaf de kant !
Jong PSV speelt ook iedere week met een andere opstelling, maar komt wel over als een ingespeeld team. Ra Ra ?
Als er voor 1-4-22 geen duidelijkheid is over de overname is het klaar met NAC. Feitelijk zijn we al een verdeeld, zielig, stuurloos, ten dode opgeschreven clubje omdat de Drie en eigenlijk een mijnheertje niet uit zijn eigen schaduw kan stappen.
1-4-22 is de deadline.

21   1  
Zero76

@Wanny 100% mee eens!
En nog een compliment voor Ad van de SV dat hij die bezopen gasten op hun gedrag aansprak. En dat hij zich over de hevig geschrokken kinderen ontfermde door hen een betere plek aan te bieden en een zak snoep.

8   2  
Signase

@Geelzwartwit:

Er is maar 1 Arveladze, er is maar 1 Arveladze, er is maar 1 Arvelaaaaaaaaadze!
Wat een klasbak was dat zeg, dank voor de vid!

7   1  
Ad B uit Roosendaal

Blij met de drie punten, maar daar houdt het mee op.

NAC speelde zwak en opvallend was de ruimte tussen de linies. Als je met 5 spelers op het middenveld staat en dan nog zoveel ruimte.

Daar maakte Jong PSV gretig gebruik van en daar kwam het gevaar vandaan. Dat moet De Graaf toch zien en daar wat aan doen.
De spelers zelf corrigeerden het niet.

Jong PSV had het duel in hun voordeel kunnen beslissen, maar deed dat gelukkig niet.

Als we zo verder gaan, dan verliest NAC nog veel punten en heeft de nacompetitie geen zin. Helaas!

Maar NAC kan het nog corrigeren, ze kunnen voetballen!!

12   1  
ome cor

@ AD B UIT ROOSENDAAL
Als we zo verder gaan spelen we 3 wedstrijden kut, maar winnen we ze wel. Onverdiend ? Misschien. Maar punten zijn punten. Maar inderdaad: nacompetitie heeft geen zin.

Moet je dan willen dat je met deze selectie en zonder nieuwe eigenaar (lees: dus zonder beleid) willen promoveren ?

Zie je het al voor je ? NAC in de eredivisie met spelers als Banzuzi, Agougil, Kestens, Van Schuppen, Mashart....en dan uit naar Ajax,PSV, Feyenoord, Utrecht, Vitesse etc.
Come on....
Promoveren willen we allemaal, maar niet om het jaar daarna weer direct te degraderen toch ?
Zonder nieuwe eigenaar is er geen beleid en komt er dus geen enkele serieuze versterking naar NAC.

15   2  
MickJ

Ik begin bijna te verlangen naar een overstap
Den Haag - Rotterdam.
Henk en Henk
Fraser en van Stee . Trainer en TD

Laad alle berichten na dit bericht in