Wij gaan niet opzij

Man of the Match: NAC - Jong PSV (3-1)

Masthow

Op carnavalsvrijdag won NAC met 3-1 van Jong PSV. Het spel was niet altijd even best, maar dankzij goals van Bannis, Seuntjens en De Rooij was er een extra reden voor een feestje. Toch was de grootste zege van de avond misschien wel dat het stadion weer ouderwets vol zat. Wie vonden jullie de beste man van het veld? Stem nu hieronder!

B-Side Stats: NAC - Jong PSV (424 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
M. Adilehou
-
D. Malone
-
D. Bakker
-
O. Velanas
-
S. Agougil
-
W. Cagro
-
R. Seuntjens
-
Jeredy Hilterman
-
N. Bannis
-
P. Kestens
-
E. Banzuzi
-
K. De Rooij
-
R. Ligeon
-
B. van Schuppen
-
E. de Graaf
-
P. Kestens
5,9
N. Bannis
5,7
Jeredy Hilterman
5,0
R. Seuntjens
6,1
W. Cagro
5,9
S. Agougil
4,6
O. Velanas
6,2
D. Bakker
6,7
D. Malone
7,2
M. Adilehou
6,7
N. Olij
7,7
E. de Graaf
5,1
B. van Schuppen
6,2
R. Ligeon
5,2
K. De Rooij
6,6
E. Banzuzi
5,6
Bron:
B-Side Rats
45 Reacties
140   14  
SCH1912

Ik sta al 14 jaar op vak-g en ik erger me sinds kort echt kapot aan de mensen op de tribune... mensen die 1 of 2 wedstrijden per seizoen komen en bij elke verkeerde bal beginnen te fluiten en te piepen...... Ben voor NAC omdat je van de club houdt en het in je bloed zit en je er nooit meer van af kan komen! Niet omdat je het gezellig vindt en af en toe een keer leuk vind om te komen......

51   8  
fvf6

Voor mij zijn Olij en Malone weer de spelers die er bovenuit steken . De Graaf moet af van met 3 man achterop te spelen en gewoon 4-3-3 te gaan spelen met 2 echte vleugelspelers , nu was het eerste half uur het middenveld te druk bezet en deed niet iedereen zijn verdedigende taak waar door de achterhoede steeds een man te kort kwam . Gelukkig repareerde de Graaf het al na een half uur.

7   4  
SjorsNac

Door omstandigheden heden helaas niet kunnen zien dus geen stem deze keer. Benieuwd naar de punten

22   5  
Brecht

Vond adilehou ook goed spelen. Cargo was heel wisselend. Soms mooie gedurfde dieptepasses, dan weer hele periodes met tikkie breed en achteruit en verdedigend zwak door heel amateuristisch soms aan de verkeerde kant te dekken. Bij vlagen hebben we hierdoor ook een zwak middenveld. Agougil is er ook nog lang niet ; die mag blij zijn dat hij soms in het eerste staat. Volgende keer als hij verdedigend verzaakt meteen wisselen

53   15  
Tip

Ben blij met de Rooij zijn goaltje. Goed blijven invallen Kaj en het komt echt wel goed.

Malone heb ik veel respect voor. Als je ziet hoe hij hier op de site is afgezeken, maar hij is onverstoorbaar door gegaan. Als je in je leven wel eens zonder te missen tegen een strandbal met een diameter van een meter hebt geschopt kon je weten dat je Malone niet kunt missen in deze ploeg. Toch werd hij hier door velen afgeschreven...... Ook Adilehou functioneert behoorlijk.

Met vvv uitvechten wie nog naar de nacompetitie gaat.

39   3  
Rade

Ralf maakt veel goed met z’n goal, maar speelde echt heel matig met veel balverlies. Bakker wordt nog wat onderschat vind ik. Echt een belangrijke kracht. En ik begin te snappen waarom Emmen Hilterman heeft laten vertrekken.,

140   14  
SCH1912

Ik sta al 14 jaar op vak-g en ik erger me sinds kort echt kapot aan de mensen op de tribune... mensen die 1 of 2 wedstrijden per seizoen komen en bij elke verkeerde bal beginnen te fluiten en te piepen...... Ben voor NAC omdat je van de club houdt en het in je bloed zit en je er nooit meer van af kan komen! Niet omdat je het gezellig vindt en af en toe een keer leuk vind om te komen......

38   2  
Paajnac

Met een eervolle vermelding voor de Rooij!

19   7  
Scheppioni

Middenveld wordt een groot zorgpunt de komende weken, the Seun en Velanas moeten niet te ver terug hoeven, Cagro alleen is te weinig, Agougil lijkt de kans niet te grijpen, toch maar dan weer Azzagri voor de balans denk ik .....

39   17  
Nacdictive

@sch1912: totaal mee eens. De sfeer was 10-20 jaar geleden stukken beter zonder al die carnavallende studentikoze fans.

On topic: Cagro staat op een 5,9 echt schandalig die kerel was 💯% 1 van de beste, als je dat niet ziet, dan zie je niks.

27   3  
Nac

@rade

Hilterman heeft de laatste seizoenen minimaal een gemiddelde van 1 op.
Hij heeft alleen maar in een 433 systeem gespeeld en een nieuwe club wat verwacht je dan? Bij de rest van het team loopt het ook niet goed.

In dit geval reken je hem af op iets waar hij weinig aan kan doen vind ik. Een spits moet wel ballen krijgen.

Gewoon 433 met hem in de spits en echte buitenspelers.

7   4  
Dos

Helemaal eens met Scheppioni over het middenveld.
Helaas weinig goede alternatieven verder, dus vrees dat we het hiermee moeten doen.
Agougil schrijf ik nog niet af overigens.

6   1  
Rade

@NAC
Hij heeft inderdaad bewezen goals te kunnen maken, daarom valt het me nu juist niet mee. Je hebt gelijk dat aanvoer matig is, maar dan nog verwacht ik wat meer dan wat hij nu brengt.

We zullen wel omschakelen naar 4-3-3 binnenkort, dus dan gaan we het zien

26   12  
Moppernac

Tip@

Ik denk niet dat NAC het met Vvv gaat uitvechten om de laatste ticket voor de Nacompetitie, maar met Roda en De Graafschap voor de 5de plek in de nacompetitie.
Omdat namelijk Almere City de 4de periodetitel gaat pakken volgens mij.
Almere heeft ook niet op papier zo,n slechte selectie, en met Alex Pastoor erbij en een op papier een makkelijk laatste 4de periode programma kunnen hun wel eens verrassen met een underdog rolletje.
Maar ja op papier, dat zegt niks, kijk maar naar NAC op PAPIER.

18   6  
Kwartbelg

Te veel met carnaval bezig denk?! Cagro was 1 van de beste van het veld. Maar als je als enige echte middenvelder in de opstelling staat lijkt het soms anders.

8   1  
Ad van Loon

Het hield niet over!

6   2  
Maotje

@ Ad van Loon
Goed gezien Adje.

17   8  
Cees-2

Ik heb juist de samenvatting gezien en Jong PSV was oppermachtig voor de pauze zo leek uit die beelden. In de tweede helft leek mij dat er sprake was van een bepaalde balans. Waar ik niemand, en dan ook niemand over hoor praten zijn de de drie goals van NAC! De eerste was van ongekende schoonheid, de bediening daarvan, de derde niet veel minder en de tweede was ook niets mis mee. Maar, ik snap het, dat zien alleen de echte voetbalkenners. NAC was verder wel uiterst effectief, o.a in Italië vragen ze zich af bij deze reacties, of je wel helemaal? NAC staat waar het hoort, dus schat e.e.a op de "juiste" waarde. Maar dat wil maar niet gebeuren bij menigeen. Dit is het, echt, geloof me.

5   19  
Tipex

@Moppernac

Heb jij teveel gesnoven of is de Carnaval allemaal teveel voor je geworden ?

Almere gaat waarschijnlijk de 4 periode pakken .... hahahahaha ...... gek !

8   2  
Peter13

Als je 5 man op het middenveld hebt staan (ook al zijn het niet allemaal middenvelders) en je wordt nog steeds overlopen, dan is het goed dat de trainer ingrijpt. Maar NAC ging pas fatsoenlijk ballen toen ze tegen het einde 4-3-3 gingen spelen. Wat mij betreft gaat dat 3-2-3-2 snel eruit.

En inderdaad, Cees-2, de doelpunten van NAC zagen er prima uit.

26   11  
Fred1

@ Cees 2 , ik snap je, maar wel even een nuance NAC staat natuurlijk niet waar het hoort maar ze staan er wel terecht, dat is een wezenlijk verschil.
De club NAC hoort natuurlijk in de eredivisie vanwege zijn geschiedenis, het is een van de grootste clubs van Nederland.
Maar als er ergens een plek is waar bewaarheid wordt dat rendementen uit het verleden geen garantie voor de toekomst bieden dan is het wel bij NAC.
Kijk de 3 goals maskeren natuurlijk hoe we hebben liggen spartelen om niet te verzuipen.
Je kunt er eindeloos verhalen op los laten en steeds maar weer in herhaling vallen , feit is dat het gewoon een enorme puinhoop is.
Werkelijk alle elementaire dingen die in voetbal zitten zelfs basis elementen ontbreken bij het huidige NAC er is helemaal geen enkele lijn te ontdekken en het is voor 100% toevalsvoetbal.
Ik maak elke zaterdagochtend deel uit van een vriendengroepje waar veel ex voetballers in vertegenwoordigd zijn, we spelen walking football en naderhand is het een biertje pakken en vooral praten (en uiteraard afgeven 🤭) over NAC , hoe het vroeger was maar vooral wat het NU NIET is , en dat doet oprecht bij iedereen pijn.
Soms zeggen we gekscherend dat we als ouwe lullen meer hebben gelopen op de zaterdagochtend dan die prutsers op de vrijdagavond.
Feit is dat NAC op dit moment zowel bestuurlijk als met technische staf en de jeugdopleiding en wat er op het veld staat niet in de eredivisie thuis hoort je kunt jezelf zelfs afvragen of dit zootje bij elkaar wel in de KKD past , het is allemaal van een dusdanig ondermaats niveau dat we ons voorlopig geen illusies moeten maken en blij moeten zijn met waar we staan gezien de organisatie.
Ik ken amateurclubs die het beter voor elkaar hebben.
Ik ga nu geen namen noemen maar ik zie spelers die week in week uit gewoon opzichtig verzaken wat zelfs gewoon goals kost en diezelfde fouten mogen ze de week er op weer maken en dat doen ze dan ook.
Het is geen team ze hebben niets voor elkaar over, vinden elkaar niet en er zit geen focus op , ze zijn verre van fit en ik zie alleen maar lange gezichten.
En beste mensen ik wil echt geen zwartkijker zijn maar met dit team gaat het niet lukken ook niet met deze onervaren onnavolgbare trainer.
Feit is dat als er voor einde maart geen beslissing is over de overname dat we dan nog minimaal 2 jaar KKD voor de kiezen hebben als we al niet veroordeeld zijn dan tot jarenlang KKD.
De heren van Aalst, Manders en Edwin van Baal spelen een vies spelletje en houden NAC ten faveure van zichzelf in een wurggreep.
Ik heb vrijdag bij NAC na de wedstrijd een aantal mensen gesproken die er nog wat dichter op zitten en dan hoor je eensgezind dat van Aalst een vinger in de pap wil houden en dat van Baal nog erger is dan Manders, nou dat wil wat zeggen.
Maar het verbaast me niet want de RVC met dat enge mannetje aan het roer heeft ons natuurlijk gebracht waar we nu zijn.
Kijk en die Manders en van Baal hebben natuurlijk ook gehoord dat het de bedoeling is dat zij er als eerste uit gaan vliegen en die zijn nu alleen maar bezig om hun eigen positie veilig te stellen en er diep bij van Aalst in te kruipen.
Het is één groot schimmenspel waarvan de uitkomst nog niet in zicht is en NAC de supporters , de sponsoren en de enge Studenten de dupe van worden.
Ik noem er de enge studenten maar cynisch bij want in mijn optiek horen die lui niet op een NAC tribune thuis , zet ze desnoods op I met een hoop suppoosten er omheen, het is naar volk.
Zo hartje weer gelucht. ( voor even )

28   0  
Matc

Wat zit ik vol bewondering te kijken naar het elftal van Kees van Wonderen. Wat heeft Kees het goed voor elkaar bij Eagles. Voel een soort van jaloezie opkomen.

7   2  
Ernie

Matc
Was niet goed genoeg voor Nac.

14   1  
Basje2003

Ik ben vooral een man van de statistieken omdat dat feitelijk is. Wallet Cagro speelde volgens sofa score een 7.3 en als voorbeeld een Odysseus/kestens voor een 6.

Hulde voor Malone en Bakker!


Daarnaast heb ik me kapot geërgerd aan die studenten, en nee niet alle studenten zijn niet het probleem want veel hebben een NAC hart en komen vanuit Groningen, Rotterdam, Utrecht, Tilburg en Amsterdam speciaal voor een avondje NAC naar huis maar die gasten niks met NAC hebben irriteren mij.

13   7  
EI tribune

Ga al 34 jaar naar NAC en het zit net als bij m’n maten in het bloed. We lopen ons al jaren lang te ergeren aan de verandering van rauwe volksclub naar een soort Heerenveen van het Zuiden. Ingezet ten tijden van Mommers.
Vak G is geen schim meer van wat het was bij de eerste 10 jaar van het nieuwe stadïon. F7 is de laatste jaren ook steeds minder geworden. Enige lichtpuntje is FR0NT op de B-side.

17   3  
RV

Eens met EI tribune maar wil er wel aan toevoegen dat de BSide (waar ik zelf ook toe behoor...) weinig meer van dat rauwe NAC heeft. Afgelopen vrijdag was voor mij persoonlijk echt het allergrootste dieptepunt. Sfeer was in het begin zoals altijd 5 minuten goed, daarna zat iedereen met elkaar te ouwehoeren. PSV maakte een goal en iedereen om me heen kreeg zowat een nekinfarct omdat ze naar het veld moesten draaien. Ze lachten even, maakten een selfie en begonnen weer ruig naar elkaar te doen.

Ga toch weg man als het zo doorgaat dan hoef ik ook niet meer tot de voor mij zo geliefde B Side te behoren (waar ik al 35 jaar een seizoenkaart heb). Ik weet wel dat het op VAK G en F7 ook anders is dan 10 jaar terug maar dit begint wel het andere uiterste te worden.

Mensen liepen zowat de polonaise terwijl ik alleen maar in mijn hoofd loop te malen waar het in godsnaam naartoe gaat met onze club. Het zal wel aan mezelf liggen hoop ik dan maar.

13   7  
Nacman

Heb heerenveen Utrecht zitten kijken van Hooijdonk helemaal niks en haye had beter bij NAC kunnen blijven fat id zijn top niveau

13   2  
Matc

Sidney, gefeliciteerd met je eerste doelpunt in de eredivisie!!! Het is je gegunt!

8   0  
Bertus

@ NACMAN, Sydney staat daar op een eiland en krijgt werkelijk niet één aanspeelbare bal en Haye loopt gewoon als een natte krant te voetballen, loopt te pingelen in eigen 16 en verspeelt meermaals daar de bal.
Die penalty schiet hij er toch weer feilloos in.
Dit Heerenveen is werkelijk een één op één kopie van NAC .
Daarbij liep Haye bij NAC altijd al naar adem te happen nu is hij na een helft al helemaal kapot.
De enige verbetering is zijn salaris.
@ Fred een duidelijke uiteenzetting van de situatie bij NAC die van Baal is inderdaad een achterbakse kerel de verhalen beginnen nu beetje bij beetje los te komen al hoeft niemand er een tekening meer bij te maken wie de uiteindelijke verantwoordelijken zijn voor de teloorgang van NAC.

10   6  
Ome Cor

Mensen die vandaag (en afgelopen weken) voetbal hebben gekeken....ene Andries Noppert werd hier afgeschilderd als soort van clown die alleen maar feestjes kon vieren, maar diezelfde Andries Noppert keept nu in de eredivisie en wint van Ajax.

Leuk voor Sydney dat hij zijn eerste scoort in de eredivisie voor Heerenveen, maar het is wel een penalty (pienantie voor de ouderen onder ons). Dat is natuurlijk wel een stuk makkelijker dan een goal uit een lopende aanval maken. Die kwaliteit op eredivisie niveau moet hij nog tonen.

16   2  
Geelzwartwit

Tsja...
Niet zo heel lang geleden las ik vooral dat we geen overname door vermogende externe partij wilden want die heeft niks met NAC en de cultuur en als zo'n partij komt dan hoeft top linkerrijtje niet want dan komen er allemaal successupporters... Gloryhunters en die zijn we liever kwijt dan rijk die gaan maar naar Amsterdam.. Nee wij NAC zijn er trots op de term reverse glory hunting te hebben uitgevonden... Liever echte supporters want echte supporters komen juist als het niet goed gaat.

Resultaat van het trotse reverse gloryhunters is nu een aanwas van reverse gloryhunters.. NAC supporter om het cynisme de joligheid lekker avondje zuipen en er trots op zijn dat je kan zeggen dat je voor NAC bent vanwege avondje NAC en als je erop aangesproken wordt dat het zo'n teringzooi is bij die club waar je fan van bent. Kan je lachend zeggen ja lachen he beetje zuipen biergooien en af en toe een doelpunt lachen toch....

Wat mij betreft hebben we wel sportieve en financiële successen en heb ik liever een club die professioneel bestuurd wordt en waar boven op de vaste kern wel succes supporters komen omdat het voetbal en de resultaten hun aanspreekt. En die wel naar het veld kijken en alle namen van de spelers kennen. Omdat NAC sportief gezien aantrekkelijk is om naartoe te gaan en omdat je als successupporter meegetrokken wordt door de positieve sfeer. De unieke liedjes de samenhang tussen vakken. Ludieke acties en 1 of 2 favoriete spelers waar je speciaal voor komt. En je als successupporter door NAC en de sfeer binnen 1 wedstrijd besmet bent door hoe het voelt bij NAC en je dus na die eerste wedstrijd als successupporter supporter voor het leven bent. Ik heb dat veel liever dan dat reverse glory hunting gedrag en houding en alles wat daar op af komt.

Toen er 1912 man op de tribunes stond en de ei tribune 70 man bedroeg was ik voor NAC omdat ik voelde dat het team vooruit wilde.. Meer wilde en beter wilde. Ludiek en zwaar fanatiek werd de support van de supporters enkele jaren later toen er beetje bij beetje succes kwam ook de avondjes NAC werden beter en intenser. Club en stadliefde groeide door bij velen. Het voetbal kreeg met rellende supporters te maken. NAC Den Haag Utrecht Ajax en Feyenoord waren de clubs met een echte harde kern. Spelbos bracht passie en herkenbaar aanvallend voetbal. NAC kreeg opeens ook technischere pareltjes en ging vooruit. Soms stappen terug maar altijd weer terug vooruit. Want de ziel zat en bleef in de club. En die ziel die lijkt sinds een behoorlijk aantal jaren geleden beetje bij beetje uit de club getrokken te worden. Een tijdje terug werd als stuiptrekkingen het woord NOAD opnieuw uitgevonden. Drang naar iets wat niet meer was.. Gegenpressing was een andere strohalm. Of 2 trainers die dezelfde passie als de supporters hadden.. Weer een
strohalm. Ook werden spelers die even iets anders deden of oogden meteen benoemd tot cult.. Allemaal drang naar zaken die vroeger vanzelf onstonden zonder benoemd te worden.

Voor mij was NAC en alles wat NAC was tot aan Rijsbergen en Neumann en huidige stadion aan toe 100 keer meer NAC dan het nu is.

Langzaam brokkelde alles af. Natuurlijk helpen knvb en orde regels niet mee aan sfeer en beleving en speelde dat afgelopen 15 jaar ook een rol.. Maar de ziel van de club heeft zich inmiddels flink verstopt. Hopelijk komt de echte NAC ziel door een overname weer snel terug in de club en worden de reverse glory hunting zuipende studenten door een aantrekkelijk NAC beetje bij beetje verliefd op wat NAC in basis is en hoort te zijn. Laat een nieuwe eigenaar aub weer snel die ziel tot leven brengen want in het huidige betaald voetbal is ern zielloze club met een jaarlijks tekort van 1.5 miljoen ten dode opgeschreven.


Hup NAC Breda vooruit de klokken luiden! Niks reverse voor de parel van het zuiden!

Fanatisme op het veld
Fanatisme op de tribunes
Zoals het was maar nu eens echt met een profesionele bedrijfsvoering zoals het bij een moderne bvo vereist is.

En spelers opeleiden om te verkopen een verkeerd verdienmodel? Sinds jaar en dag helpen transferinkomsten clubs de begroting rond te krijgen of als club progressie te maken.
Als je het als club niet doet heb je of brandhout lopen of spelers die sowieso zelf voor nagenoeg niks de deur uit lopen.

Alaaf en hopelijk weer snel een herkenbaar NAC. De ziel zit nog bij vele supporters hopelijk ook weer snel in de club.

16   3  
Moppernac

Mooi interview van Sydney van Hooijdonk om te vertellen dat volgende week de wedstrijd tegen Willen2 voor hem een speciale is, omdat hij een jonge uit Breda is.
Scoort maar een hatrick tegen die kruikenzeikers.

8   5  
Kopspion

NAC, R.i.p.
Volgens mij is de club al helemaal kapot gemaakt
Zowel bestuurlijk, op het veld en zelfs op de tribunes nu
Om te janken !

7   5  
Bertus

@ Kopspion.
Er is gewoon niks meer van over.
En trots op dat fake publiek is niemand meer de meesten die je spreekt verachten het.

13   4  
Cees-2

Een aantal berichten gaan over supporters, van dit moment. Men wil het oude terug, rauwe,..........enz. Maar ik herinner me ook de vele boetes, sancties met uitwedstrijden en geweld. Euh,..........rauwe zegt men, maar hoe rauw bedoelt men exact? Dat je op een bepaald moment) niet meer op eigen gelegenheid naar uitwedstrijden kunt, zodat je haast je complete dag verloren bent door allerlei regeltjes, .........en de invoering van een clubkaart, camera's in het stadion, steeds meer beveiliging, wat de club bakken met geld heeft gekost! Hoe rauw precies? Met o.a. het afscheid in de Beatrixstraat, hopelijk niet als graadmeter! Bedoelt men dat? Ja dat heeft de club echt geholpen, op o.a. enorme kosten, dat wel.

16   15  
Ernie

Gisteren Utrecht-Heerenveen gezien.
Haye en van Hooijdonk onzichtbaar, kunnen dit nivo niet aan. Zwakheden van Hooijdonk pijnlijk zichtbaar. Traag en constant verkeerd positie kiezen. Nog veel werk voor hem.

21   2  
Nonkel Frans

Ook ik heb niet genoten. Ik vond het een pijnlijke avond. Het spel was niet super en het publiek grotendeels met zichzelf en een feestje bezig. Een misplaatst feestje? Of een zorgeloos feestje? Ik kom er niet aan uit.

Wat mij wrong is dat wij als Bredanaars daar een niks aan de hand show stonden op te voeren zonder ook maar 1 kruimeltje gezamelijke uiting van onze zorg richting oekraine. Als er nu 1 club in Nederland dit had moeten begrijpen en een gebaar had moeten maken dan zijn wij het. Maar er gebeurde niets. Helemaal niets.

Er zijn er genoeg op de tribunes van ons die weten door wie we bevrijd zijn en waar de jongens die bij ons op t kerkhof liggen vandaan komen. Dat die snotapen op de tribune dat niks zegt is 1. Laat gaan.
Maar dat je godverdomme een leiding hebt zitten die geen enkel benul heeft wat de Bredase gemeenschap via haar club die vrijdagavond te doen stond, dat is ronduit
beschamend.

Dat de Llocos destijds hun alles hebben gegeven voor de prachtige doekaktie tgv de bevrijdingsherdenking is memorabel. Dat is NAC, dat is Breda. Herdenken en ons verhaal doorgeven. En ook een manier om de jeugd op de tribune (en de spelers passanten) te laten zien en leren - "wie wij zijn". Wie wij echt zijn.
Hadden we dan vrijdag jl een aktie voor Oekraine van de supporters mogen verwachten? Ja en nee. Is het niet vreemd dat we hier in Breda die vraag uberhaupt stellen? Ja dat is vreemd. Want als dit zich in de wereld voordoet en je moet op korte termijn beslissen dan heb je een directeur nodig die het snapt en weet wat hem te doen staat. En dat is dus of een directeur als kind uit de regio of in ieder geval een daadkrachtig type die fijngevoelig is om een signaal op te pakken. Maar we hebben een leiding van niks. Helemaal niks.

Zielloos.







8   5  
Ivo

Ik lees hier dat het rauwer moet op de tribunes, met meer passie en betrokkenheid. Er wordt vaak gerefereerd aan de jaren '70, '80 en '90. Vroeger was alles beter, of in ieder geval, zo herinneren we ons dat. Het was toen op de statribunes drukker, compacter, en daardoor sowieso anders dan een stadion waarin 70% van de mensen zit.

Tijden veranderen, er zijn zeker in Nederland niet veel clubs meer waar het nog "rauw" is. Ja, misschien bij Feyenoord, waar je in 90 minuten op de tribune 1000x het K-woord hoort vallen en iedereen stijfgescholden wordt. Rauw is iets anders dan plat asociaal. Daar pas ik dan voor. Is dat beter?

Vechtpartijen en rellen, is dat dan wat we willen? Worden we daar als supporters en als club blij van? Nee toch, die tijd hebben we gehad.

En als ik hier dan zo al wat verschillende mensen hoor, dan denk ik: begin bij jezelf, sluit je aan bij een bestaande sfeergroep of begin een nieuwe. Verandering komt niet vanzelf, daar moet je wel wat voor doen. Door online te klagen verandert er niets.

10   2  
die ne gast

@Geelzwartwit
Ja, de sfeer is minder fanatiek dan vroeger. Dat ligt echter maar deels aan een 'ander' publiek.
Het is ook gewoon het verschil tussen Eredivisie en KKD.

In de Eredivisie staat er elke wedstrijd meer spanning op de wedstrijd. Bij elke wedstrijd tellen de punten en onverwachte overwinningen tegen Ajax, PSV en vooral Feyenoord zijn heerlijke kadootjes. In de KKD heb je geen kadootjes, alleen teleurstellingen. Bij Eredivisie-wedstrijden weet je dat de steun van het publiek nodig is om de ploeg naar voren te schreeuw. De media-aandacht is meer, waardoor je ook meer weet van de spelers van de tegenstanders. Dat draagt allemaal bij aan een fanatiekere beleving.

Als ik naar mezelf kijk, trek ik af en toe mijn bek nog open om de ploeg te ondersteunen, maar in de KKD doe ik dat gewoon veel minder.
Je kent de tegenstanders niet en de tegenstanders roepen bij voorbaat minder emotie op (het voelt toch anders of je thuis tegen Dordrecht moet of thuis tegen pakweg FC Utrecht met een gevuld uitvak). Spelers van de tegenpartij in de KKD zijn onbekend. En het maakt eigenlijk niet uit of je wel of niet van bijv. TOP Oss wint. Er staat per wedstrijd gewoon minder op het spel. In de Eredivisie ben je vaak de underdog in de KKD eigenlijk nooit. Ook dat werkt teleurstelling in de hand.
En daar komt de sportieve en bestuurlijke malaise nog bovenop. Het voetbal is belabberd en momenten dat de spelers er echt 'op klappen' zijn zeldzaam, dus de vlam slaat niet makkelijk in de pan in het stadion. En de vlam ontstaat dus ook niet vanzelfsprekend op de tribune.
Daarbovenop komt de bestuurlijke ellende. Er is momenteel geen directie die bezig is om NAC vooruit te helpen en het is maar afwachten wat de toekomst gaat brengen. Voorlopig volgend seizoen ook weer grauwe middenmoot in de KKD. Dat maakt murw.
Waarom zou je elke week 'fanatiek op de tribune' moeten zijn? Er verandert niks, het helpt niks en het maakt geen verschil.

Maar ik weet dat als het er wel weel écht om gaat (play-offs, beker e.d.) dat het publiek er wel weer vol achter gaat staan en het fanatisme en rauwheid er weer zijn. Dan trek ook ik mijn bek weer maximaal open.
Ik ben allang blij dat de mensen blijven komen, al is het misschien inderdaad eerder om met hun maten bier te drinken dan voor het voetbal en de club. Als ze niet zouden komen, hadden we een (nog) groter probleem.
Eens dan wordt de hemel stralend blauw (helaas pas over 3 tot 5 jaar ofzo...)

17   1  
Brecht

Sfeer op de tribune krijg je pas als de spelers iets van onverzettelijkheid willen tonen. Ik heb me dood geërgerd aan een speler als Agougil. Zo'n speler die van zichzelf vindt dat hij erg goed is en dus nog maar niet bijtekent en ook niet hoeft te verdedigen. Dat moet de rest maar opknappen. Schijt aan een ander. Dat soort gedrag moet je niet accepteren als trainer. Daar begint het. Gelijk wisselen al in minuut 5.

9   1  
Geelzwartwit

@die ne gast

Precies wat je zegt raakt de juiste snaar...

"Er staat per wedstrijd gewoon minder op het spel."

Sinds wanneer is dit?

En hoezo verschil tussen kkd en eredivisie? Mijn mooiste periode met NAC qua beleving waren just de net niet net wel promotie jaren.

Als ik me niet vergis staat er al een aantal jaar directe promotie op het spel en als doelstelling met daarbij horende begroting.

Moet je eens opletten als we wel in de top 3 nu hadden gestaan. Dan vond je wedstrijden tegen toposs ook belangrijk en spannend en schreeuw je ze naar voren.

Juist die te lage lat steeds weer overal op ieder vlak zorgt voor wat het nu is.
Als NAC sportief presteert hebben ze het publiek zo mee. Daarom zo klote dat de huidige technische staf er geen hout van bakt met deze selectie.
En ook zo klote dat we al een behoorlijke tijd niet eens een TD hebben.. Hoe dan?!

Ps je zal mij niet horen zeggen dat het rauwe van vroeger terug hoeft te komen. Liever niet zelfs maar dat de tegenstander door de NAC support in Breda begint met knikkende knieën want breda uit is haast niet te winnen door spelers en publiek combinatie dat mag van mij heel snel terugkomen.

Ik blijf erbij dat zeker 6 clubs boven NAC op de lijst een lagere begroting of gelijke begroting hebben en jongere of onervarenere spelersgroep. En ze staan toch allemaal boven NAC.
Waar het in essentie om gaat is gewoon slecht. Technische staf en de uitvoering door de spelers. Ado zit ook in overname kijk waar die staan en tel die 6 punten er eens bij op.

Als vaker gezegd een aandeelhouder schopt de bal er niet in.

11   2  
Wanny

Rauwer kan ook zonder geweld. Als je vrijdag die jonge keeper van PSV elke keer dat de bal in de buurt is trakteert op een hoop kabaal, gaat ie vanzelf fouten maken.

17   4  
f1

vrijdag konden we eindelijk weer , al 30 jaar na nac gegaan alles meegemaakt en ook ik stoorde me laatste jaren op de tribune ben met paar man op f1 gaan zitten .
elke keer als clublied komt heb ik kippenvel op me armen keer op keer .
in de rust gingen er via f tientallen verklede ( supporters) na de stad , vol ongeloof heb ik er nagekeken .
vroeg waarom ga je in de rust weg , ga lekker na de stad en kaartje was maar 11 euro

blijf voortaan weg en kom noooit meer terug , als we net als vorig seizoen in de finale staan dan staan die kansloze gasten weer stoer nac liedjes mee te schreeuwen .

durf te wedden die gasten kennen het clublied niet eens

16   3  
Chris W.M.

@Ernie

Wat boeit het wat van Hooijdonk en Haye bij Heerenveen presteren? Wat wil je hiermee bereiken?

3   2  
Enkhuizer

Goed geschreven Die Ne Gast!
Terugkijken heeft ook geen zin. De situatie is zoals het is. En we mogen dolblij zijn dat nog steeds 18.000 man het stadion weet te vinden, ieder zoekt iets anders bij NAC en dat is prima.


Éénmaal wordt de hemel stralend blauw

1   2  
Geelzwartwit

@wanny

Psv had ooit een hele goede keeper die daar behoorlijk door van de leg raakte

Laad alle berichten na dit bericht in