Overal waar we komen

BSR TV: Maurice Steijn na FC Volendam - NAC (2-1)

Das Phantom

Slechts zeven minuten zat Maurice Steijn op de bank vrijdagavond toen hij de rode kaart kreeg wegens commentaar op de leiding. Vanaf de tribune zag hij vervolgens een zeer teleurstellend NAC dat met 2-1 verloor van FC Volendam. Na afloop verscheen hij voor de camera om uitleg te geven over zijn rode kaart, de wedstrijd en wat dit betekent voor de promotiekansen.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
27 Reacties
98    
NAC4Ever

Ik verbaas mij hoe snel een aantal supporters promotie opgeven.
We wonnen er zeven op rij. Verloren 13 keer op rij niet. En nu verliezen we één keer en geven een aantal het op.
Natuurlijk was het spel vaak niet goed deze deze serie. Maar we hebben ook laten zien het wel te kunnen (bijvoorbeeld Almere thuis).
Weten jullie nog waar 'NOAD' voor staat? Dat mogen we niet alleen van de selectie te vragen, maar ook van ons zelf!

Na volgende week weten we hoe we er voorstaan voor het laaste gedeelte van de competitie.
Bij winst is alles nog mogelijk. Bij verlies lijkt het klaar en kan de blik warschijnlijk op de play-offs.

Heel dubbel dat de De Graafschap juist nu punten laat liggen.
Aan de ene kant lopen ze nauwelijks uit, aan de andere kant hadden we eindelijk de kans om in te lopen.
Dan moet het maar volgende week gebeuren.
Hup NAC!

30    
Ad B uit Roosendaal

NAC heeft dik verdiend verloren, de uitslag had nog veel slechter kunnen zijn.

Het fris aanvallend voetbal van Volendam, ook nog eens met meer inzet, is een voorbeeld voor Maurice Steijn. Jonk heeft het goed voor elkaar met een jong team.

Maurice maakte zich boos bij de 1e goal, maar had beter boos kunnen worden op Malone of op zichzelf. Malone was te traag en schoot tekort bij die goal.

Het ziet er niet goed uit, NAC schiet voetballend tekort en het veldspel is veel te traag.
Te veel oudere spelers?5    
D’n opletter

Steijn komt gewoon simpelweg te kort.
Heeft niet het vermogen om een speler beter te maken.
Kan een wedstrijd niet ‘kantelen’ door goed te wisselen.
Ton kan vanaf 1 april gelijk aan de bak.

98    
NAC4Ever

Ik verbaas mij hoe snel een aantal supporters promotie opgeven.
We wonnen er zeven op rij. Verloren 13 keer op rij niet. En nu verliezen we één keer en geven een aantal het op.
Natuurlijk was het spel vaak niet goed deze deze serie. Maar we hebben ook laten zien het wel te kunnen (bijvoorbeeld Almere thuis).
Weten jullie nog waar 'NOAD' voor staat? Dat mogen we niet alleen van de selectie te vragen, maar ook van ons zelf!

Na volgende week weten we hoe we er voorstaan voor het laaste gedeelte van de competitie.
Bij winst is alles nog mogelijk. Bij verlies lijkt het klaar en kan de blik warschijnlijk op de play-offs.

Heel dubbel dat de De Graafschap juist nu punten laat liggen.
Aan de ene kant lopen ze nauwelijks uit, aan de andere kant hadden we eindelijk de kans om in te lopen.
Dan moet het maar volgende week gebeuren.
Hup NAC!

16    
NAC4Ever

@D’N OPLETTER
Er zijn dit seizoen anders toch vrij veel wedstrijden gekanteld in ons voordeel na wissels.

41    
Ivo

Het lukt Steijn maar niet om NAC vanaf de 1e minuut scherp in de wedstrijd te krijgen. Hoevaak zijn we al niet in de eerste 10 minuten op achterstand gekomen? Dit is puur een mentale kwestie, want vaak blijkt dat we in de 2e helft wel scherp kunnen voetballen.

We zijn te lief, we zijn te braaf. Er is juist veel te weinig NOAD op het veld. Met publiek erbij zou dit nooit gebeuren, dan zou de aanhang NAC naar voren schreeuwen tot ze doof worden op het veld. Je mannetje laten lopen levert dan een fluitconcert en gevloek op. Nu komen ze er mee weg.

En die laffe achteroverleunmentaliteit mag van mij al vanaf het begin de prullenbak in. Trek de wedstrijd naar je toe, grijp de tegenstander bij de strot. Maar ik vrees dat onze spelers te oud en conditioneel te slecht zijn om gegenpressung te doen.

We staan er niet goed op, we zijn dit seizoen FC de lieve jongens waar wat te halen valt. Van Dordrecht tot Cambuur, iedereen denkt bij ons punten te pakken. Tegenstanders zijn niet bang van ons, wij zijn bang van hun. We spelen constant met 8 tot 10 man achter de bal.

-3    
Ome Cor

@D’N OPLETTER
Slaperd

6    
Martinus

Ik geef de hoop nog niet op. Kijk hoe De Graafschap zich ontwikkelt, volop kansen om daar punten tegen te behalen. Dan moet het wel beter dan nu. We hebben een brede selectie dus de ontbrekende spelers kunnen ook goed worden opgevangen. We hadden onszelf wel wat minder druk op kunnen leggen door tegen Volendam de reeks door te zetten, maar wie weet komt het volgende week goed.

De Graafschap zal erop gebrand zijn tegen NAC, maar misschien werkt dat juist in ons voordeel.

22    
Theoden King

Strikt genomen heeft Steijn gelijk dat je kunt verliezen in het palingdorp. Die ploeg zou een stuk hoger staan als ze meer stabiel speelden.

Toch is de manier waarop een aanfluiting. Als dit afbraakvoetbal ook al tot verliespotten gaat leiden op cruciale momenten, zijn we echt in de aap gelogeerd.

Het gebrek aan scherpte, aan urgentie, binnen het elftal is toch echt het falen van de technische staf. Het ziet er nog steeds te vaak uit alsof de spelers voor het eerst van hun leven op een voetbalveld staan.

Het NAC zoals we het gisteren zagen heeft zelfs in de nacompetitie niets te zoeken.

7    
willem 4,5

Het allerergste is nog dat er ook geen uitzicht is op beter spel. We lopen tegen het einde van de competitie dus het gaat nu zeker niet ineens beter lopen. We leefden al een tijdje boven onze stand, met 'kunst en vliegwerk' overwinningen geboekt op tegenstanders die veel beter voetbal lieten maar gelukkig ook veel kansen misten. Almere C. was zowat de enige positieve wedstrijd in lange tijd. Dat Olij eens een mindere dag heeft kan gebeuren, je wordt er natuurlijk ook niet beter van als je elke week dat gepruts van die verdedigers voor je ziet. Zonder Olij hadden we nu zeker onder Top Oss gestaan. Malone is natuurlijk dramatisch dus die zullen we niet missen volgende week tegen de Graafschap. Ook Schouten, wat is die aan het doen?, eerste helft een voorzet 10 mtr. naast en 10 mtr. over, beroepsvoetballer?. Vrees het ergste volgende week, maar blijf altijd hopen, als we de volgende serie van 7 weer met veel geluk winnen gaan we promoveren, bidden voor beter is de enige optie op dit moment.

0    
willem 4,5

@d'n pletter. Dank voor deze heldere analyse, we zullen dit meenemen in onze besluitvorming!

7    
Nacdictive

The battle is lost, the war isn_t over...
Hup NAC

18    
Dbare

Het verliezen opzich vind ik nog niet eens zo erg.
Maar waar ik echt niet bij kan is dat hoe kan het zijn dat voetballers die zo volop in strijd zijn voor promotie zo laks een wedstrijd op de mat leggen, alsof het weer een verplicht nummertje is.

Dat krijgt Maurice er maar niet in lijkt het wel, geen drang, geen passie, geen intrinsieke drive om alles te geven voor dat ene doel

8    
Real Robert

Wat verwacht je nu eigenlijk met het kaliber van de spelers, die Steijn gehaald heeft.
Malone en Jansen, Heiden afgevallen bij degradatieclubs, Maria, die overal al jarenlang wegens onkunde weggestuurd wordt, een 3e rangs spits als Bilate, de ongemotiveerde Schouten ( waarom toch?),: het is al een wonder, dat we op de 4e plaats staan.
Volgende week beter? Met de ongemotiveerde reserve bank , die wij hebben? Spelers als Van Hooijdonk, Venema, Rossler, Azargani snakken naar het einde van de competitie. Dan zijn ze weg. Wij blijven dan achter met een half elftal 30+.
Een volgend verloren seizoen komt er al weer aan. Er is zowiezo geen geld neer.
Met dank aan Manders en zijn Haagse kliek. En natuurlijk aan de aandeelhouders, die dit jaar na jaar laten gebeuren.

3    
The Cosmic Gate

Het treurig gesteld, dat je deze wedstrijden gewoon niet over de streep trekt op ervaring of NOAD.... Het is geen team , er zit geen plan in de wedstrijd

Volgende week is nu nog meer erop of eronder, je had jezelf zo in de schietstoel kunnen zetten ....en wat doe je ....in de onderzeeër

11    
BREDA 1965

al winnen we zondag met 8-0,de wedstrijd erna zal het weer fuck zijn.Nog nooit zo verschrikkelijk slecht waardeloos voetbal gezien als onder steijn.En dan zijn er hier nog mensen positief over promotie.Heel het seizoen is het al niks,schei toch uit

33    
Belgische Naccer

Ik verbaas mij over de supporters die alsmaar volhouden dat het zo slecht allemaal niet is en dat NAC promotiekansen zou hebben...

NAC speelt het hele seizoen al bejaardenvoetbal, zonder idee, zonder inzet.

Dat je dan 7x wint met heel veel geluk...echt HEEL VEEL GELUK...dat vergeet men dan maar even voor het gemak.

Gisteren is NAC door Volendam van het kastje naar de muur gevoetbald en volledig afgetroefd op inzet door een paar jonge gastjes. Schrijnend om te zien, maar niet voor het eerst dit seizoen en ook niet voor het laatst.

We worden waarschijnlijk 6e en in de Play-offs zijn we ook kansloos met het voetbal dat we onder deze trainer spelen.

Ik blijf het zeggen...en kom maar met de duimpjes omlaag...Het voetbal onder Hyballa was 10x beter! Toen zag ik inzet, kort op de bal, geen ruimte weggeven. Moet je gisteren eens zien..ze staan allemaal op 4 meter afstand te kijken...het was een parodie op voetbal. 6-1 was een hele normale uitslag geweest.

Dus je gaat nooit promoveren onder deze trainer. Dit jaar niet, en volgend jaar niet. Het is angsthazenvoetbal en dan ook nog in een tempo als dikke stront, niks meer en niks minder.

1    
Moppernac

Beste NAC supporters

Jullie hadden toch niet verwacht dat NAC tot het einde van de competitie 17 wedstrijden achter elkaar gaan winnen?
Dit zat er aan te komen dat je een keer tegen een nederlaag aanloopt, en dat kan beter nu gebeuren dan volgende week tegen De Graafschap want dat is echt een 6 punten wedstrijd.
En de top 6 zal de ook nog de nodige punten laten liggen. Het gat is nog maar 5 punten, dus geen man overboord.

2    
Ron

Ze hebben verloren omdat volendam meer agressie en beter spel vertoonde! Ook hebben ze geen druk en kunnen daarom genieten van voetbal! Bij nac staat er teveel druk op deze spelers en heeft de trainer er geen elftal dat met plezier voetbalt en als team van gemaakt! Dit gaat na zoveel wedstrijden ook niet meer lukken! De trainer heeft wel alle spelers zelf gehaald met Manders, dus zijn zij beide verantwoordelijk voor deze situatie! Dus als ze eerlijk naar zichzelf zouden kijken hoop ik dat ze de eer aan zichzelf houden op het einde van dit seizoen! De trainer past gewoon niet bij Nac! Alle Haagse bluf kan niet in Brabant, Breda! Daar win je ook geen oorlog mee! Spelers materiaal is op de oudjes na best geschikt om een volwaardigteam mee te bouwen! Wel zal het voor elkaar moeten gaan niet voor individuele acties om je cv op te leuken! Als je als team speelt kom je vanzelf goed in de picture en ga je ook beter spelen! Hopelijk kan Ton Lokhof hier veel in betekenen volgend seizoen!

8    
Viking

Ben ik weer...
Iedereen van zunne wolk af en de euforie na al die overwinningen en weer een bietje helder kan nadenken??

Out met deze trainer en snel een bietje...
Zoals door mij voorspeld en iedereen had dit moeten zien, kunnen we met dit soort afbraak voetbal geluk niet af blijven dwingen.. Je creëert geluk door zelf met de borst vooruit te spelen. Wij zijn NaC..

Deze trainer heeft na 7 maanden nog geen een duidelijke lijn in het spel gecreëerd en vermoord onze spelers en dus waarde van ons team...

We.konden ploegen als Dordrecht Helmond en Den Bosch en zelfs Top niet onze wil opleggen.. Hadde nu gedacht Volendam even te verslaan?

Wordt wakker.... In het stadion hadden we dit soort voetbal niet gepikt... En je kan allemaal wel smoesjes verzinnen als dit als stadions volzitten etc...maar andere ploegen met minder budget krijgen het wel voor elkaar iets te laten zien.

Rest nu letterlijk 1 ding en dat is zaterdag winnen en dan nog zijn we afhankelijk van 2 ploegen... Waar Almere de beste papieren heeft gezien het programma.

Het gaat om 1 ding promotie.... Hopelijk kan Ton Lokhoff nog iets betekenen Wordt dit niet gehaald moet de trainer wijken. Ik zie na 1 jaar Steijn een kopie van dit seizoen.

-4    
Alex

Als we dit seizoen niet promoveren gaat gaat het jaren duren. Al geld is aan afkoopsommen en dure spelers uitgegeven. Manders heeft gegokt en verloren. Wat een kut beleid.

7    
Braze

Het commentaar van Steyn na de zoveelste slechte wedtrijd klinkt als een versleten grammofoonplaat met steeds hetzelfde liedje. We beonnen niet scherp aan de wedtrijd, spelers hielden zich niet aan hun taken en vergaten elkaar te corrigeren, het veldspel was niet goed etc.etc We gaan er alles aan doen om ze klaar te maken voor de volgende wedstrijd.
Vraagje: Steyn is nu al meer dan een half jaar bezig met dit team,kreeg versterkingen waar hij om vroeg, waarom krijgt hij dit team niet aan het voetballen en wordt zijn "sterrenteam "overklast door Volendam?

3    
Scheppioni

Ja Maurice je zult met drie verdedigers moeten voetballen, tegen een de graafschap met twee spitsen !??? Laf gezever, misschien wel beter dat je volgende week er nie bij bent, was gewoon een zuiver doelpunt na geklungel van je pupil maloontje !!!

0    
Scheppioni

Alles aan doen om volgende week te winnen zegt ie gek ???🤔 laffe toei is het 75 min

1    
Henri

Kees Kwakman op Twitter:

Ik zat er 15 meter boven. Het was gewoon terecht dat hij werd weggestuurd. Daarnaast was er ook echt niks aan de hand. Hoorde van mensen van nac dat hij vooraf al over V Boekel aan het klagen was. Dit leek wel frustratie uit het verleden, dit ging nergens over wat ie deed.

-12    
Ome Cor

Lekker belangrijk wat Kwakman twittert.
Aardige kerel, die Kees, maar dit land laat zich in elk sportprogramma leiden door vaak gemankeerde voetballers die mogen oordelen over anderen.

0    
De muzikant

Ik mis de wekelijkse reactie van Beest...

2    
Tip

@Muzikant. Beest vliegt op dit moment grommend tegen de tralies. Afwachten of NAC 3 punten pakt zondag. Lukt dat , dan is directe promotie nog in zicht. Lukt dat niet dan wordt het opnieuw keuken want de NC levert 95 procent zeker zero op. En dan zit NAC met een gruwelijk dilemma’s. Wel of niet doorgaan met Steijn ? Toch maar langdurige contracten afkopen of met de spelers die dan weer een seizoen ouder zijn doorgaan ? Heeft Lokhoff nu hiërarchisch iets te vertellen ? Hoe gaat Manders de financiële problemen oplossen , zoals terug betalen seizoenkaarten. Je zou als supporters kunnen besluiten dat NAC het geld mag houden mits er een aandeel tegenover staat. Uitgezonderd natuurlijk supporters waar het water aan de lippen staan. Beste is zondag winnen en gaan voor plek twee, maar ik geef de criticasters gelijk, het wordt zondag heel moeilijk ook al voetbalt Graafschap ook zwaar ruk. Kortom , de minst slechte wint zondag.

Laad alle berichten na dit bericht in