Overal waar we komen

BSR TV: Maurice Steijn na Jong PSV - NAC (1-1)

DeWeesJr

Wederom puntverlies voor NAC in een wedstrijd tegen een laagvlieger. Directe promotie lijkt uit zicht en dat beseft ook trainer Maurice Steijn. We spraken de trainer na afloop. (Excuses voor het geluid, er waren wat technische problemen).

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
82 Reacties
145    
N1912

Jammer dat er niet wordt gevraagd waar het in hemelsnaam op slaat om Kai de Rooij niet gewoon op zijn eigen linksbuiten positie te zetten. Was op die positie bij Eindhoven bijna wekelijks beslissend met goals en assists.

Hebben we eindelijk een speler die met zijn individuele kwaliteiten het verschil zou moeten kunnen maken aanvallend, wordt hij weer gigantisch misbruikt. Alleen bij d’n Maurice.

38    
Kudeta

Helemaal de weg kwijt

79    
Kudeta

De Graafschap en Cambuur hebben een beter ingespeeld team. Ja gek hè als je het iedere week weer helemaal om gaat gooien. Tombola coach

1    
Henk

Eruit met die waardeloze "trainer"

49    
Nacfan076

Wat zouden jullie er zelf van vinden als er continu gezeik op je is als je je werk doet? Ik weet zeker dat maurice zijn stinkende best doet, net zoals de spelers, om NAC zo goed mogelijk te laten voetballen. Het kan niet altijd mee zitten. Ook ik zie dat het veel wedstrijden niet al te best is en ik ben het er zeker mee eens dat het beter moet, maar om continu je eigen trainer en spelers af te zeiken vind ik onnodig. Ik vind dat maurice de tijd verdient om een elftal te bouwen waarmee promotie afgedwongen kan worden, want steijn is voor NAC gewoon een goede trainer.Tuurlijk mag er vanaf de achterban kritiek zijn op het elftal en de trainer,maar om ze elke keer af te zeiken als ze iets fout doen of al voordat er iets fout gaat vind ik niet nodig mannen.
De spelers en de trainer hebben er meer aan als we met z'n allen erachter staan en vertrouwen hebben in de gasten die er staan. Met positiviteit word er meer bereikt dan negativiteit!!
Ik heb alle vertrouwen in Steijn en zijn mannen!!
HUP NAC!!

24    
moppernac

Maurice Steijn eigenlijk houdoe en bedankt!!!!!!!!!!!!

maar dat is ook niet de oplossing, we hebben al zoveel trainers versleten bij NAC.

DUS ZORG ER VOOR DAT ER MET DE NACOMPETITIE EEN WAARDEVOL ELFTAL STAAT!!!!!!
Je hebt nog 3maanden daarvoor de tijd.

PRUTSER

71    
DeWeesJr (BSR)

Zullen we nou niet gelijk weer aan de stoelpoten van de trainer gaan zagen. Jaa, ik heb er ook de pest in en zie amper progressie, dat is een zorgelijke zaak. Maar die progressie zag je ook niet bij bijvoorbeeld Vd Gaag en Brood. Zij werden ontslagen en dat bleek nou ook niet te werken als wondermiddel.

Steijn heeft bij VVV ook drie jaar gedaan om te promoveren maar VVV is ondertussen wel een (voor hun doen) redelijk stabiele eredivisionist. Een komst van een technisch directeur en allicht Lokhof als adviseur kan wat ´druk´ bij Steijn weghalen.

Ik heb er net als iedereen er ongelooflijk de pest in en snap het plan van Steijn soms ook niet, maar als we iets geleerd hebben uit het verleden is het wel dat trainers ontslaan zelden het gewenste effect opleverde. Dus laten we eens een trainer gewoon minimaal 2 seizoenen de tijd geven.

3    
Kudeta

Deweesjr
Helemaal gelijk daar sta ik ook achter. Maar zie o,o progressie bij spelers,team en voetbal

2    
DeWeesJr (BSR)

@Kudeta

Eens, en dat is frustrerend. Maurice is nog duidelijk zoekende. Het is zaak dat hij voor de play-offs een ingespeeld team heeft waarin hij vertrouwen heeft. Vandaag helpt het daarbij ook niet mee dat Haye geblesseerd is.

19    
Kudeta

Hope dat Haye snel terug is dan!

145    
N1912

Jammer dat er niet wordt gevraagd waar het in hemelsnaam op slaat om Kai de Rooij niet gewoon op zijn eigen linksbuiten positie te zetten. Was op die positie bij Eindhoven bijna wekelijks beslissend met goals en assists.

Hebben we eindelijk een speler die met zijn individuele kwaliteiten het verschil zou moeten kunnen maken aanvallend, wordt hij weer gigantisch misbruikt. Alleen bij d’n Maurice.

49    
NuFfNie

Slappe wedstrijd en slap interview.
Maurice krijgt gewoon een platform om te zeggen dat het niet goed was en dat ze voetbalde om te winnen.
Oké Maurice da's duidelijke taal, nu zullen de supporters er wel milder over gaan denken. Not.

Waarom wordt er niet tegen Maurice gezegd dat het een beschamende, NAC onwaardige vertoning was. Alweer.
De BSR is toch de spreekbuis namens de supporters in coronatijd?

Oplossing, begin eens je beste spelers op hun sterkste positie in te vullen. De overige posities kan je dan naar inzicht verder invullen.
Voetbal naar voren met wat meer combinatie voetbal ipv lange ballen.

Dit soort wedstrijden wil ik niet meer zien, maar ik vrees dat ik geen zak te vertellen heb.

17    
theodorus

Ik zou eerst is op de training veel aandacht bestede om de bal naar een medespeler te plaatsen ipv tegenstander of in het luchtledige wat een armoede.

10    
Kisku

Jaaa voor de 100 keer mag ik niet negatief zijn,dat er niks creatiefs in staat en dat je weer de strijd verliest op het middenveld.trainer eruit is niet de oplossing .alleen jammer dat hij niet inziet dat el al wijzer geen vrijetrappen en hoekschoppen kan nemen jaaaaa op de training op een klein veld.seizoen is voorbij op na volgend seizoen ...

1    
ctk

Ik heb me wederom kapot zitten ergeren aan zovel onkunde.
2 spitsen die er geen zak van kunnen en iedereen die nu nog roept dat van Hooijdonk moet blijven, die gast kan echt niet voetballen.
En wat we met Immers moeten is me werkelijk een raadsel.
5 ton voor de Rooij, ik zie het er niet in en zonder Haije is en blijft het een drama op het middenveld.
Je bent nu echt wel klaar voor de eerste 2 plaatsen en mochten ze wonder boven wonder de nacompetitie halen doe die dan maar schrifelijk af.
Stel een heel nieuw team en nieuwe coach samen en probeer het volgend seizoen nog maar een keer.
Weg met die slappe zakken!

16    
Bas

Jong PSV had zelfs een handvol spelers van 18 jaar in het veld staan!!! De goal was nog een blunder van hun keepertje ook...

Lekker met lange ballen hopen dat er een balletje met geluk valt.

Immers, Malone en Bilate zijn grootverdieners maar hebben niks in de eredivisie te zoeken!

Geen speler wordt beter bij NAC met deze manier van spelen.

Wat een beleid!!
Waar is die laffe RvC???

7    
Ernie

Steijn weet natuurlijk ook wel dat je met zo'n ploeg niet mee kan doen voor promotie. Laat staan dat je iets te zoeken hebt in de Eredivisie. We moeten ons er gewoon bij neerleggen dat dit nog jaren gaat duren.

17    
Pannelap

Het lijkt wel of ik naar Hans Klok kijk..... Wat een gegoochel met spelers en opstelling. Er zit niks aan continuïteit in... en dat na 20 wedstrijden.

28    
NAC!!!

Weer dat gezeik, het stond in het begin vrij aardig!!! Zwijg dan toch man. Je hebt een dure selectie. Je speelt tegen een 2de team. En het was weeeeeer niets...
het is zielig trainer, wees blij er geen supporters bij mogen zijn, je zou wat horen in het stadion!!
We promoveren dit jaar niet en volgend jaar ook niet, simpel!!!

We blijven doodziek, jaargang 12 al???
De top is ziek, heel NAC blijft ziek!!!

Maar wij supporters pikken dat dit jaar ook wel weer...

De eredivisie is iets voor heel heel heel lange adem...

17    
Bredafun

Zie Steijn nou onderhand niet in, dat al dat geschuif geen zekerheid geeft? Laat spelers spelen op n positie waar ze sterk in zijn. Laat ze wekelijks met t zelfde team spelen. Zo krijg je n vast en op elkaar ingespeeld team, en niet zoals heel dit seizoen schuiven en verplaatsen. Elke week zie je ze ergens anders staan. ☹️

45    
Chefke

Beste Maurice,

Er klopt werkelijk hélémáál niets van.

Geen tactiek.
Geen verbindingsspelers.
Geen magie.
Geen goede wissels.
Geen verbetering te bespeuren.
Geen goede begin opstelling.
Geen rode draad te herkennen.
Geen speler wordt beter.
Geen gogme
Geen conditie.
Geen samenspel.
Geen spelvreugde.
Geen zelfreflectie.

Het slaat écht helemaal NERGENS op. Bagger bagger en nog eens bagger

Maurice en NAC als speler een goede match, je lijkt me ook prima gast maar als trainer ben óók jij de zoveelste mismatch.

Kan er aub een sjamaan uit de Amazone komen om de vloek die er al 13 jaar over NAC heerst te verdrijven!

9    
Harrie

@Chefke; je hebt volkomen gelijk. Zo is het.

38    
Samson

51% balbezit, 4 schoten op doel, amper beter dan de nummer 16 van de ranglijst. Ga vooral niet vertellen dat het pech is. Het is gewoon slecht.

26    
nb

Over de wissel van schouten geeft hij aan dat hij slal ingreep bij de goal, maar dat was toch echt Rutten. Die verloor de bal door te lang te dribbelen, ging vervolgens heel lafjes het duel aan. Daarnaast stond ook Malone heerlijk weg te dommelen toen de bal op de paar ging. Waarne zijn tegenstander binnen kon tikken.

Het kan zijn dat ik het niet meer begrijp maar wat deed Schouten nou precies fout? Schouten is een van de weinige spelers met restwaarde, maak die dan vooral niet kapot. Doe dat lekker met spelers als Malone die al gewoon een heel seizoen niets laat zien, maar dan ook echt helemaal niets.

Onze trainer heeft zo zijn persoonlijke voorkeuren van vrienden die hij toch wel heel graag opstelt. Hij kiest liever voor maatje Malone dan voor talent Azzagari. Als je het mij vraagt is het seizoen al klaar. Laten we dan gewoon kiezen voor talenten ontwikkelen.

19    
Scheppioni

Vinger op de zere plek !! Kom niet aan malone, verder kan ik spelers nu weer Schouten vernederen en zie je dat hij nu Riera weer ineens brengt die al vernederd is !! Nee helaas, hopen dat we de play offs maar halen, nee ik ben klaar met steijn, maar tis hopen op langer termijn en dat steijn ado bril afzet !!

4    
Jim

Het enige wat NAC nu moet doen, is zorgen dat Haye niet geschorst is met de play-offs. Om nog een klein kansje te hebben.

3    
steven73

Zet de spelers nou eens op de plaats waarvoor ze gehaald zijn. En laat eens een basis elf staan. En daar hoort mijn inziens momenteel geen Malone in. komende 5 wedstrijden starten met dezelfde 11 spelers.

4    
Realist

Ik was blij dat hij eindelijk eens ingreep na 20 minuten ipv na 85 minuten. Schouten was met afstand de slechtste man op het veld. Leverde elke bal in, verloor elk duel en loopt met een houding alsof hij Maradona is. Is gewoon een simpele back die het van keihard werken moet hebben. Meer niet..Ze moeten eerst maar eens zorgen een playoff plekje te bemachtigen. Dat wordt al een hels karwei..

24    
Viking

Maurice... Jij bent teleurstellend.
Elke wedstrijd is het een tombola wie waar speelt... Met de wissels vandaag ook weer.
Je hebt een hoop geld geïnvesteerd een half miljoen in een linksbuiten die vermoord je op rechtsbuiten... Je hebt Riera kapot gemaakt die altijd bruikbaar was. Hij mocht niet vertrekken en nu ineens wel en vandaag was hij ineens goed genoeg om in te vallen... Onze jonge spits gebrandmerkt.. Azagari ook eigen jeugd ben je niet aan het opleiden... Er zit totaal geen lijn in het voetbalspel van ons ploegje.. Cornere en vrije trappen zijn een ramp.. Te hoog te laag.. Mijn vertrouwen in jou is echt op..
Volgend jaar maar weer beter... Maar ja wie trekken we aan.. ? Iemand via videobeelden??
Ik denk dat jij het meest geld en spelers hebt uitgegeven en aangetrokken van alle trainers de afgelopen jaren... Maar het is allemaal ruk wat ze tot op heden laten zien. Schaam je....

1    
Samson

Steijn moet zich focussen op het spel van zijn team. Zonder fatsoenlijk veldspel kom je er niet. Vergeet die 2de plaats voorlopig.

21    
Harrie

MS; Schouten greep slap in bij het doelpunt dat was een reden om hem te wisselen.

Zou je dan potverdikke Malone ook niet eens wisselen? Die laat de man voor de zoveelste keer dit seizoen lopen!

11    
Arie

Steijn kan zoeken watie wil. Ons middenveld draait vrijwel alleen op Haye, door zijn dramatische aankoopbeleid. Je duurste speler krijgt opeens een nieuwe positie. Etc. Etc.
Steijn is niet aan het zoeken, maar aan het gokken.

3    
Pik

Ze kunnen niet beter en MS is niet de trainer die ze beter maakt!!

Lopen allemaal al tegen hun plafond aan hoor!!!

KKD is hun top, niks meer en minder.

En dan ga jullie zeggen: we spelen tegen een jong team... huh dit zijn wel de talenten hoor.
Waar hebben onze jonge leeftijdsgenoten gespeeld ?
Ja Fiorini komt van MC maar de rest ..... vertel het mij maar ?

Dus mensen maak jezelf niet gek want onze spelers zitten aan hun top.

Ga meer met eigen jeugd spelen maar denk niet dat MS een trainer is die spelers beter kan maken maar dat terzijde.

Misschien looot het volgend seizoen veel beter, dat zal de toekomst uitwijzen.

14    
The Cosmic Gate

Wat wat gegenpressung toch een genot om naar te kijken. Vooral t.o.v. die laffe betonvloetbal waar we het nu mee "moeten" doen.
Bahbah , en dan ook nog die vreemde (ook laffe) wissels. Om nog maar niet te spreken over het voortrekken van bepaalde spelers, en dan met name Malone. Die doet al maanden niet veel goed, maar wisselen ho maar .
Het is voorbij, als je zelfs al van een (erg) jong PSV niet kan winnen of domineren, dan is mijn hoop echt vervlogen.

Je bent ookal ruimschoots over de helft en nogsteeds zit er geen patroon en/of plan achter of in ieder geval niet het juiste plan .
Hoe krijgen ze het toch weer telkens voor elkaar zeg. Verdomme

17    
Ivo

Steijn had gehoopt een team te kunnen bouwen rondom routiniers als Malone, Immers en Rutten. Na ruim een half seizoen kunnen we tot de conclusie komen dat dat een enorme fout is geweest. Voetballend kom je gewoon te kort, bijna niemand komt zijn man voorbij of heeft een beslissende actie in de benen. Dan moet je het hebben van klutsgoals en toevalstreffers.

Op het middenveld moet Haye zeker blijven, maar er moeten gewoon 2 of 3 spelers bij die daar kunnen helpen bij de opbouw, want dat middenveld is echt dramatisch. Het lukt nu niet om de bal 5x over te spelen. Het positiespel klopt niet, er staat niemand vrij, spelers weten elkaar niet te vinden. Iedereen is met zichzelf bezig en zo loop je ook tegen Oss, Dordrecht en Jong PSV achter de feiten aan.

Uithuilen en opnieuw beginnen, al zullen de loonkosten van Malone en Immers niet helpen om volgend jaar al voor goede versterkingen te kunnen zorgen. Met Steijn, ik weet het niet hoor, ik krijg het gevoel dat de selectie er ook wel klaar mee is.

19    
Real Robert

Met deze trainers/TM gaan we de komende drie jaar niet promoveren.
De man heeft het dure geld totaal verkeerd besteed en brandt spelers systematisch af.
Aan zijn miskopen zitten we gewoon weer langer vast.
Die gaan echt niet uit zichzelf weg! Na Kali weer de volgende drie.
Zoals hij met Riera is omgegaan. Had terug naar Barcelona kunnen gaan en moet nu zijn dagen uitzitten.
Onbetrouwbaarheid en gebrek aan zelfreflectie is een karakterissue bij deze trainer.
Gebrek aan kennis hoe voetbalclub gerund moet worden is het grote issue bij onze eigenaren.
Zolang zij er zitten gaat deze ellende gewoon door.
En volgend haar maar weer een miljoen aanvullen.
Nu weer, omdat we een Haags duo in dienst hebben, die even 3 miljoen transferinkomsten over de balk hebben gegooid.

O ja, nog gefeliciteerd met het gisteren behaalde punt, Steijn!

13    
Pvw diagnose

Dus we gaan Steijn beoordelen op het feit dat we een trainer's kerkhof zijn?
En dat hij daarom echt twee jaar moeten blijven zitten?

Sorry BSR, hiermee slaan jullie de plank journalistiek mis. Ik vind dat overigens van de Rat ook.

Supporters doen het met emoties en harde woorden en jullie kunnen dit op een nette manier, maar reeele harde vertalen naar de vragen.


Kaj waarom rechtsbuiten?
Is het niet gewoom helder dat alleen Haye echt overeind blijft op het middenveld?
De spelers lijken fronsend naar de keuzes van u te kijken?


Ja hij zal geirriteerd zijn eerst, maar daar krijgt hij goed geld voor hoor mannen.

Succes en wel bedankt voor jullie bijdrage waarmee we ons clubbie kunnen volgen. Zie het als opbouwende kritiek.

25    
Wanny

Vaak wordt Immers genoemd als een speler die niet meer mee kan, maar dat is echt nog een van de weinige die vrijwel elke bal aan een medespeler geeft. Hij wint sowieso al zijn kopduels. En ook bij de spaarzame momenten dat NAC gevaarlijk werd, was Immers daar meestal bij betrokken.

Ik zeg niet dat ie de Immers is van 5 jaar terug, maar een beetje objectieve benadering mag ook wel.

4    
Ibio

@nacfan076
Ik zie dat er nog helemaal niks is opgebouwd. En dat gaat ook nooit gebeuren als Malone altijd mag spelen, want die is heilig en zooo goed in de coaching. Dat hij heel vaak een bal inlevert, nul loopvermogen heeft en zich verstopt als hij de bal moet vragen vergeten we dan maar even.
We zitten niet bij VVV in de kkd. Steijn heeft 1 van de hoogste budgetten, dan moet je meteen meedoen voor plek 1 of 2.
De grote is geweest om een topsalaris te geven aan spelers Immers en Malone die absoluut niet leveren.

7    
jvt

We weten al dat sinds het vertrek van onze Ernie er kapitalen aan afkoopsommen, transfers, niet geïnde transfersommen, meegegeven salarissen aan spelers etc etc betaald is. Met dit jaar het absolute hoogtepunt toen de competitie niet eens begonen was werd 400k aan afkoopsommen TD en fanatieke trainersstaf en 400-500k aan een transfersom voor een speler van Eindhoven betaald. Daarnaast nog wat gokjes genomen alsof het geld op de rug groeit. Met als resultaat geen geld voor tussentijdse versterking en moet 1 van je betere spelers, Riera, vertrekken. Snapt iemand dit nog?

Wat resteert is een ruïne, niet eens een fundament, om zogenaamd op door te bouwen. Lees doorselecteren want dat soort pietpraat zoals ook een meerjaren plan en NAC nationaal op de kaart zetten kennen we onderhand wel. Daar gelooft niemand meer in.

Volgend jaar weer minder seizoenskaarten, je ziel is uit je club, er is niks meer Breda aan en NAC is helemaal geen promotie voor de stad, nul nada. Geen RvC, geen toezicht, een paar A4tjes met visie kunnen we allemaal schrijven maar de juiste spelers halen, beter maken, verzorgd veldspel, venijn, tactiek, vastigheden.... waarom kan dat steeds niet bij NAC?

-1    
Tosti-076

Het is natuurlijk al belachelijk dat je jou opstelling aanpast aan die van JONG PSV. Maar dan heb je ook nog prima spelers rond lopen voor NAC, maar op een of andere manier niet uit de verf komen. Dit is natuurlijk standaard bij NAC, maar je kan natuurlijk wel proberen om die spelers op hun eigen plek te zetten?!

Zet de Rooij eens op links.
Zet El Allouchi op het middenveld/bank.
Zet Malone achterin.

4    
Wanny

@ Ibio

Dat is nou net het hele probleem, die denkwijze.

Omdat we NAC zijn met 18.000 supporters en een relatief hoog budget, verwachten we allemaal dat we om plek 1 en 2 meestrijden.

Dat lukt dan niet en dan beginnen we weer met een nieuwe trainer en een geheel nieuwe selectie, maar met dezelfde verwachtingen. En vervolgens herhaalt zich dit weer.

Op deze manier bouw je ook niks op en ben je afhankelijk van wat opvliegingen van je spits en een paar goeie spelers van City. Dan promoveer je en vlieg je er ook snel weer uit omdat het fundament niet goed is.

6    
Sjak

Krijg sterk een Maaskant gevoel , die was een tijd ook zo aan het zwalken.
Met publiek hadden we allang een andere trainer gehad.
Het ontbreekt aan plezier en richting. Hij doet maar wat.
Het gevolg is dat NAC dit jaar weer niet gaat promoveren, en Steijn.. die weet al wat hij volgend jaar gaat doen, weer een KKD team of toch assistent van Slob bij Feijenoord. Het zou zo maar kunnen.
Haye en Sidney vertrekken en Immers en Malone raken lang geblesseerd. Je kan het nu al uittekenen.
Maar voor NAC zou nog een jaar KKD wel eens de nekslag kunnen zijn. Als we het overleven zijn we gedoemd om jarenlang in de KKD te spelen omdat er simpel geen geld meer is.

1    
Tip

Een trainerswissel heb ik van meet af aan niet zien zitten nadat al de een naar de andere trainer werd afgeserveerd. En dat bracht niks goeds.
Maar nu zitten we op een punt, denk ik, dat alle partijen eens goed moeten gaan reflecteren en bespreken "wat volgend seizoen?"
Er moet goed worden nagedacht, ook door Steyn zelf, of het zinvol is na dit seizoen verder te gaan?
Gisteren was wel de druppel. Het voetbal is niet om aan te zien. We komen ook heel simpel kwaliteit tekort. Ook jong PSV was voetballend beter.
In mijn ogen klopt de opstelling ook niet. En er is geen mm vastigheid waardoor met niet ingespeeld is en automatisme ontbreken. De sfeer in de selectie lijkt mij "gelaten."

Dit seizoen kunnen we vergeten natuurlijk. 10 Punten achter op nummer 1 en 2. Vier punten op nummer 3. Het wordt, vrees ik, nog hangen en wurgen om de nacompetitie te halen. Want we gaan nog meer punten verspelen en meerdere ploegen volgen op 2 en 3 punten.

Ben benieuwd hoe dit verhaal financieel af gaat lopen. Want seizoenkaarten zullen verrekend moeten worden.

0    
Dun Diëe

@Chefke “ als trainer ben óók jij de zoveelste mismatch”

Helemaal juist. Maar aan wie zou het dan liggen?

Het is een beetje als die collega die altijd klaagt dat er alleen maar idioten op de weg rijden. Elke ochtend weer verhalen over situaties met “gekken” die allemaal gestoorde capriolen op de weg uithalen. Totdat je een keer bij die collega in de auto zit en dan blijkt wie er nou eigenlijk de idioot is....

17    
Ivo

@JVT

Een jaar geleden zag het er helemaal niet zo slecht uit. We hadden een trainer met een speelstijl die past bij de cultuur van de club. Je zag spelers opbloeien. Voetballend ging het de goede kant op, maar Corona gooide roet in het eten. Einde seizoen.

Slechts 2 dragende spelers vertrokken: Van Hecke en Verschueren. Dat was allemaal te overzien.

Manders had Hyballa aan moeten houden, de Belgische "TD" Tom van den Abbeelen moeten vervangen door een sterke TD die de eigenzinnige Hyballa aan kon. Dan had je kunnen doorbouwen.

In plaats daarvan kwam de Haagse enclave. Wéér een andere voetbalfilosofie, andere trainers, andere spelers. Spelers die het onder Hyballa prima deden moesten weg of verhuisden naar de bank.

Als ik NAC nu zie voetballen, in vergelijking met een jaar geleden, dan doet dat echt pijn. Het is helemaal gesloopt. We stralen niks meer uit en worden door jeugdspelers en semiprofs overlopen. Man, wat een puinhoop is dit geworden. Hierdoor kan je gewoon nog 2-3 jaar in die KKD blijven hangen, want voordat je dit weer omgebogen hebt, met de beperkte middelen die er zijn, ben je weer een hele tijd verder.

9    
sjef de gevulde koek

Totaal geen idee zat er achter iedereen doet maar wat. Ook roep ik al weken dat die schouten er geen kut van kan. Z'n contract word dan verlengd en als je ziet hoe hij die eerste minuten begint. Overal naast, te laat en zoals elke week ballen over 5 meter bij de tegenstander in z'n voet. Die rutten is 2 klasse beter aan die kant veel meer gif. Immers wint inderdaad duels en speelt de bal naar de juiste kleur kunnen er maar weinig zeggen. En ook De Rooij man man waarop speelt hij aan die kant. Hendriks was ver uit de beste van het veld. Een jongen met 0 wedstrijden op het hoogste niveau. ja je leest het goed 0. Dan mag de rest zich kapot schamen om dit te laten zien.

2    
Cool hand

Ik vraag me nog steeds af wat hun keeper bij de 1-1 deed. Zeer vreemd gedrag. Als hij normaal doet, verliezen we.

1    
nacorakel

Menig supporter heeft het hier al voorgezegd; vertrouwen kweek je door vastigheden te creëren. Dat als je een keer wat minder speelt, dezelfde gast op dezelfde plek staat. Dat je niet hoeft te kijken wie er nu weer naast of achter je staat.

Nu al gaan voorbereiden voor de nacompetitie - meer zit er niet in.

2    
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Maurice heeft een paar goede zetten gedaan gisteren. Hendriks is van toegevoegde waarde, Schouten snel gewisseld, Bilate er snel in en Immers op het middenveld.

Dat gezegd hebbende, zie ik geen ingespeeld team. Vreven maakte er een (vecht)machine van, Hyballa leerde ze druk zetten en snel omschakelen. Maar bij Maurice is het allemaal net niet.
Qua aanvalsplan verwacht je toch dat ze continue trainen op het vrijspelen van je spitsen. Dat zie je nu niet terug in het veld. De automatismen om snelle, doelgerichte aanvallen op te zetten, ontbreken. Gisteren kwam het meeste gevaar uit lange ballen. Dat mag ook, maar voer het dan in ieder geval goed uit en bouw je team daar omheen.

Niet opgeven! We blijven knokken tot de laatste minuut!

1    
Tip

Betreffende kwaliteit. Keeper ; goed tot zeer goed. Achter; voldoende tot soms ruim voldoende. Midden ; met Haye erbij, matig tot net voldoende. Zonder Haye; onvoldoende. Voor; zwaar onvoldoende ondanks bergen goede wil.

Trainer, technische staf ; dolende. Geen herkenbare structuur of visie. Opstelling niet op zijn sterkst.
Vedette; de Rooij, kan het op rechts niet waarmaken nog, je speelt dikwijls met 10 man.
Ervaring ; die spelers lijken op hun retour.
Supporters; loyaal , onmisbaar, NAC zonder publiek is geen NAC, maar men geeft teveel af op eigen individuele spelers. Ook ontbreekt eenheid die bij andere clubs dikwijls het begin van de "verandering" is. Volkse identiteit is er allang niet meer.

5    
Jf

Ik weet niet of het uithaalt maar Nac voetbalt zonder passie en strijd en Malone voegt daarbij als aanvoerder niks toe.
Ik zie hem niet aanjagen op het veld. Het doelpunt is echt zijn tekortkoming want hij laat zijn man gewoon lopen.

Ik heb er geen vertrouwen meer in en kijk niet meer uit naar wedstrijden en dat zegt veel voor 1912 lid die al aan het begin van de week zin had in de wedstrijd van dat weekend.

Waar ligt het aan ik zou het niet weten maar spelers als Malone zijn geen Naccers hebben geen Noad.

Wel een dikke veer voor Hendriks speelde erg goed op het ingooien na ;).

Ik vind Mounir altijd een speler die je pas mist als hij er niet bij is maar is er nou niemand die een corner kan nemen want die zijn echt om te janken terwijl daar je kracht kan liggen met de grotere koppers die we hebben.

-3    
Tombola Breda

Ik heb mezelf voorgenomen om mijn blik te richten op de komende 2 seizoenen. Dit jaar promoveren heb ik uit mijn hoofd gezet. Dat is beter voor zowel mijn hartslag als mijn humeur.

Ik zie in Steijn alsnog een zeer goede trainer voor NAC. Maar ik ben bang dat zijn dubbelrol als TD hem nu toch gaat opbreken. Daarom moet er dit jaar een sterke TD komen zodat Steijn op een fatsoenlijke wijze verder kan bouwen. Tot die tijd zal het vooral met vallen en opstaan gaan.

12    
Wilm

Overal had een trainer nu buiten gelegen. Hier zijn er voor veel minder weggestuurd. Maar Manders zal zn vriend nooit wegsturen want dan is hij zelf zijn baan ook kwijt. Echt walgelijk die vertoning gisteren, het intervieuw hoef ik niet te luisteren is al weken hetzelfde gebrabbel.

3    
Mo

Krijgt de boel niet aan de praat: verkeerde keuzes, en er is geen teamverband( egootjes die voor zichzelf voetballen).

9    
Jan

Het wordt de hoogste tijd dat Ton Lokhof schoon schip komt maken!

6    
willem 4,5

Lees hier nu ook, waar ik veel duimpjes voor omlaag kreeg, NAC heeft geen plan. Iedereen loopt maar wat aan te kloten en weet niet wat ze moeten doen mét en zonder bal. Dat kun je de trainer kwalijk nemen. Het ergste is nog dat er geen enkele progressie inzit, de laatste 10 wedstrijden waren eigenlijk allemaal om te huilen. Als je tegen dit PSV 2 niet een kunt winnen wat ga je dan straks tegen Almere en Cambuur doen? Dit is een verloren seizoen, zo vlug mogelijk een TD en aan volgend seizoen gaan denken.

18    
Fritske d'n Olifant

We kunnen met zijn allen halverwege het seizoen wel de volgende conclusies trekken:
- Resultaten in de eerste wedstrijden waren goed maar gaven een vertekend beeld. De tegenstanders waren zwak en NAC was in veel wedstrijden zeker niet de baas op het veld.
- Verdedigend staat NAC als een huis. Voetballend en aanvallend is het veel te weinig. Als NAC al het spel kan maken is het daarin te afhankelijk van Haye zoals we gisteren ook zagen als hij er niet bij is.
- Corona heeft uiteraard zijn weerslag gehad op het elftal en sommige spelers. Met name Immers is flink te grazen genomen en kan nog geen 60 minuten voluit spelen. Echter merk je niet alleen bij Immers maar ook bij veel andere spelers dat ze fysiek en op felheid het onderspit delven. Niet alleen tegen grote tegenstanders als Cambuur en De Graafschap, maar ook gisteren tegen de jonkies van PSV. Dat vind ik zorgwekkend.
- Spelers spelen niet op hun natuurlijke positie. Het lijkt wel alsof bepaalde spelers moeten spelen en dat daardoor andere spelers niet op hun eigen positie uit komen. Zet Rutten op rechts en Mashart op links. Stel De Rooij linksbuiten op. Malone is ook duidelijk geen verdediger.
- Van alle nieuwe spelers rendeert alleen Rutten. Fiorini is ook goed maar te wisselvallig. De rest valt door de mand of wordt verkeerd gebruikt.
- Als je het team zoals gisteren over het veld ziet sjokken, straalt dat totaal geen vreugde en eenheid uit. De situaties rondom de Spanjaarden en de kwestie Van Hooijdonk werken daar ook niet aan mee.

Al met al valt de trainer een hoop aan te rekenen maar het is niet zo dat Steijn er ineens niets van kan terwijl hij met VVV wel duurzame promotie naar de eredivisie bewerkstelligde. Hij hoeft van mij ook niet weg. Wat er wel moet gebeuren is dat er rondom Steijn een voetbalorganisatie wordt opgetuigd met capabele mensen met een NAC dna. Steijn had bij VVV ook de maken met echte clubmensen als Jay Driessen en Stan Valckx. Waar zijn die bij NAC? Wie houdt bij NAC de trainer uit de wind, maar weet hem ook de waarheid te vertellen als het kut gaat? Manders weet nog net dat een bal rond is en verder? Kijk bijvoorbeeld eens naar de positie van teammanager. Bij veel clubs is dat een ex-speler of iemand anders met een topsportachtergrond. Wij hebben een sponsor, een aannemer. Respect dat hij dit wil doen want het is vrijwilligerswerk, maar we leven niet meer in de tijden van Correke Bloks. Is er dan geen oud speler te vinden? Iemand die de dynamiek van de kleedkamer begrijpt. Weet hoe spelers denken en waar spelers behoefte aan hebben. Kortom, de problemen bij NAC zijn veel groter dan alleen een trainer of een speler.

5    
geelzwartwit

We zoeken nog een spits voor de linkerkant 🤣🤣🤣

#klapvande500kmolen

2    
geelzwartwit

Ik denk nog steeds dat het een goed plan was.

We hebben vrij snel de boel omgegooid door Bilate erin te brengen


#iets met kluts en kwijt

6    
Ibio

Wanny, we zijn qua budget het PSV van de KKD. We horen altijd bij de eerste twee te staan.

Steijn en Manders hebben euro's gesmeten om Immers, Malone en de Rooij te halen.
En zij hebben ook nog eens de middelmatige Bilate gehaald. Alleen Moreno Rutten voldoet.

Het afbraakvoetbal van Steijn is verder vreselijk om naar te kijken, het wordt maar niet beter. Helemaal niet met Immers en Malone. Maar ja die heeft hij gehaald dus die moeten spelen.

10    
Ibio

Het blijkt ook steeds meer dat Maurice Steijn een zwaar overschatte trainer is.
Bij VVV zit een geweldige TD,Stan Valckx. Hij is degene die ervoor heeft gezorgd dat Steijn een goede ploeg kreeg. Valckx is de sleutel tot het succes bij VVV. Zelf de Hans de Koning is ineens een acceptabele trainer onder deze td.

Waar blijft trouwens de td?
Steijn en Manders maken er een teringzooi van.

Met dank aan de RVC en de aandeelhouders, die toelaten dat de Haagse kliek de club mag verpesten.

17    
Belgische Naccer

Ik kan hier niet meer naar luisteren. En naar dat geblaat van Allouchi na iedere kutwedstrijd ook niet meer.

Het is over. Steijn heeft het verneukt. En alleen Haye en Olij zijn eredivisiewaardig.

Alles wat Manders en Steijn gehaald hebben kan bij het grofvuil.

NAC is weer net zo dood als onder Ruud Brood. Precies hetzelfde kutvoetbal en geen enkele strijd. En dan na de wedstrijd blaten dat je er "alles aan gedaan hebt"

Ik snap echt niet wat ze een hele week doen. Het lijkt wel een cafe-elftal dat 1x per week ongetraind een potje doet voor de lol, en vooral niet te moe worden. Rustig aan...

Steijn is NAC niet waard. Hyballa was kampioen geworden met dit spelersmateriaal. Dan maar gezeik in de media...dat hou je toch bij NAC!

Rot op! Ik ben er klaar mee.

0    
Wanny

@ Ibio

Daar gaat het dus al mis. Dat je flink gaat investeren in spelers om maar snel te promoveren. Maar je mist de basis.

Je kunt dus wel het hoogste budget hebben, maar een kampioensteam koop je niet even bij elkaar.

-5    
Pik

@belgische naccer

Haye eredivisie waardig ? Waarom nu geblesseerd ? Omdat hij niet fit genoeg is.

Kan niet 3 potjes optimaal presteren want dat zag je vorige week al.... niks waard en nu geblesseerd.
Moet in de ere te veel boven zijn kunnen lopen en dat redt zijn fysiek gestel het niet.

2    
Rinie

Als we eens zouden beginnen zonder Malone, Immers en El Allouchi en daarvoor eens drie spelers diewillen werken en niet-bancaire zijn om een duel in te gaan, dan gaat het mss nog goedkomen.

2    
Dutchbird

Van ervaren spelers als Malone en Immers zou je verwachten dat ze de ploeg op sleeptouw nemen. Helaas af en toe een redelijke actie maar niet meer dan dat. En dat gold voor elke NAC speler. De enige die vaker het voortouw nam was onze debutant Hendriks.

En wederom veel te slappe schoten op goal van Bilate en El Allouchi en huizenhoog over door van Hooijdonk.

1    
Vergane Glorie

Komende drie wedstrijden zullen een beeld geven waar we staan. Den Bosch onderaan, Almere C topper en Telstar een middenmoot ploeg. Natuurlijk allemaal met een beter veldspel. Daar moet wilskracht tegenover gezet worden om ook maar iets van resultaat te halen. Maar men moet elkaar wel de bal gunnen. Ook rondom en in het doelgebied van de tegenstander.
Ennnn wat mij betreft Mounir geen enkele corner of vrije trap meer laten nemen. Daar komt echt niets van terecht.
Malone gewoon een of meerdere keren op de bank laten plaatsnemen. Zoals hij voetbalt is max Hoofdklasse waardig.
Wel aardig om te zien dat Maurice al een knieval heeft gedaan door Riera er toch maar in te brengen.
Corona zorgt er in ieder geval voor dat ons straffen vanuit Zeist blijven bespaard onder zouden er toch wel onaardige dingen zijn gebeurd, denk ik zo.

13    
Ginnekenees

Het is toch ongelofelijk dat Steijn aangeeft dat het om de "finesse" gaat om die ene goal wél te maken, dat het tegendoelpunt "knullig" viel en dat je daardoor achter de feiten aanloopt.

Nee Maurice. Tegen zo'n tegenstander moet je vanaf minuut 1 de wedstrijd dicteren en met 0-4 naar huis gaan. Dát is het uitgangspunt. Zolang je op deze manier blijft speculeren op een 2-1 winst en de nadruk blijft leggen op persoonlijke fouten ga je er niet komen. Ook al kom je 1-0 achter dan nog kun je die pot gewoon met 1-3, 1-4 winnen als je intentie is om de wedstrijd te dicteren. Het heeft dus geen bal te maken met finesse of met iets wat knullig is, daar hang je je resultaat niet aan op.

Ik heb gisteren een ploeg gezien die tegen Jong PSV achteruit aan het lopen is...

-14    
ome cor

Nou, de aandeelhouders kunnen gerust slapen....na puntverlies tegen FC Den Bosch flikkeren ze Steijn buiten en dan kiezen ze één van de briljante, alwetende topcoaches van dit forum en dan gaat NAC meteen als een speer via nacompetitie naar de promotie.

9    
jvt

Steijn, Steijn, Steijn. Je ziet schijnbaar steeds lichtpuntjes en individuele fouten met wat gemiste kansen. Maar de tegenstander mist ook kansen en maakt ook wel eens een foutje.

De basis is wel zo fout, verkeerde spelers gehaald, geen verzorgd veldspel (waar wordt op getraind of zit het er met deze jongens niet in?) , geen goalgetter en eventjes 500k voor een spelers van Eindhoven?

De Haagse kliek dacht het wel eventjes te regelen met het geld van Van Hecke maar daarvan is zo'n 900k direct dor het putje gegaan. Gevolg was geen TD maar wegbezuinigen, geen 3 tot 4 sterhouders anders dan uitgerangeerde Haagse voetballers die bij het in degradatienood verkerende Den Haag al geen contractverlenging kregen. Welkom in Breda.

Dit heft allemaal weinig met voetbalvernuft te maken. Had Hyballa gehouden, een nieuwe TD aangesteld en die 900k (-/- afkoop van de bijklussende Belg) en de salarissen van onze pensionato's in de selectie gestoken om De Graafschap en Cambuur bij te houden. Dit was het jaar met 2 rechtstreekse promotieplekken!

8    
Braze

Foute combi td/trainer.
Foute keuze voor deze trainer(alweer). Blijkt dat hij niet instaat is een elftal te bouwen dat met en voor elkaar speelt. Het chagrijn en de gelatenheid spatte van de gezichten. De broodvoetballers uit Den Haag brengen niks. Ik heb het echt helemaal gehad met dit team. Zou het bij NAC ooit nog goedkomen, want het gevoerde beleid slaat nergens op.

4    
Harley

Voor de zoveelste keer, het doet me weinig meer Volgend jaar gratis seizoenkaart en daarna zien ze me nooit meer Na zoveel jaren stadionbezoek ben ik er helemaal klaar mee.

-2    
Ad B uit Roosendaal

Op zich zegt Maurice niks verkeerd, maar zo snel met 2 spitsen gaan spelen is niet de oplossing.

Je krijgt dan veel lange ballen, waarbij het voetballen wordt vergeten. Heel veel ballen ingeleverd, zowel Bilate als vooral van Hooijdonk schoten tekort. Zo'n kans van Sidney in de 1e helft moet er toch gewoon in. Maar zijn schot was niet zuiver en op handhoogte voor de keeper. Heel jammer.

Lex was dicht bij een goal, maar helaas. Die moest er trouwens ook in!

NAC heeft hard gewerkt, daar lag het niet aan.

Maar het spel is de meeste wedstrijden ondermaats en dat moet beter. Een positief punt was het goede spel van debutant en talent Hendriks. Daar gaan we nog van genieten.

8    
a

De personen die het voor Stein opnemen moeten minimaal familie of bevriend zijn met hem. Hij heeft alle touwtjes in handen technisch directeur en trainer.
Had alleen oog voor wat spelers die bij ADO Den Haag waren uitgerangeerd en een technische staf die mij ook niet kritisch lijkt.
Iedereen kan toch bij elke opstelling zien dat hij het gewoon niet meer weet. Dit betekent niet dat Stein geen aardige man kan zijn maar is wel de zoveelste miskleun van de NAC verantwoordelijken!!

4    
Cees-2

Alles is zo'n beetje gezegd. Enkelen zijn nog licht optimistisch, gebaseerd op? Nou omdat de selectie feitelijk beter zou moeten kunnen! Oké, dat zou moeten kunnen.
Steijn is echter niet te benijden. Hij is stevig dolende. Menigeen verwijt, juist "hem", dat hij teveel blijft veranderen! Haast iedere week, dan dit, dan dat. Euh,........doet de Bvo NAC-Breda dat al niet jaren aaneen. Het veranderen van spelers en allerlei mensen. Die o.a. het beleid moeten bepalen! Zolang het in Breda een soort van duiventil blijft, zal de treurnis grotendeels blijven. Men gokt louter- en alleen op een gouden tussenjaartje. Dat kan nog altijd. Want men heeft "nog steeds" de meeste euro's te besteden in de KKD. Maar structureel, zo denk ik, blijft uiteraard alles hetzelfde. Dan is het wachten op weer een zekere teloorgang. Teloorgangen die men in Breda teveel heeft. Veel teveel! En daar zit de clou, bovenin. Dat is de kiem van alles. Dat is de wortel.

13    
De generaal

Steijn is precies wat geen enkele NAC supporter wilde: een SURVIVOR en geen WINNAAR
Kortom : een voetbal-laffaard

11    
Henri

Ik hoop dat Maurice over een paar maanden een contract tekent bij een andere club en er zo een einde komt aan deze mismatch. Ik zie met deze trainer echt geen enkel toekomstperspectief. Als je als trainer er niet in slaagt om op 60% van de competitie er een vast spelpatroon in te slijpen in een team dat je helmaal zelf hebt mogen samenstellen, ja dan ....... heb je gewoon enorm gefaald.

-2    
Dreman

Waar maken we ons druk om.

Avondklok is einde competitie !!!

4    
henk

In andere landen met avondklok wordt gewoon doorgevoetbald. Dat zal hier niet anders zijn

Steijn lukt het niet om er een team van te maken. Vraag is wanneer deze spelersgroep hem definitief laat vallen. Hij heeft wel wat vriendjes meegenomen, maar die presteren geen van allen en zullen daarom steeds minder serieus genomen worden door de rest van de spelers.

9    
Bertus

Steijn krijgt het niet op de rit, heeft geen visie en rommelt maar wat aan, nergens zit een idee achter en je ziet geen enkele progressie.
Kijk gisteren weer hoe sterk Riera invalt en zo'n speler maak je van sterkhouder tot ongewenste persoon, geweldige visie Steijn, goed gezien makker.
Schouten loopt al tijden letterlijk en figuurlijk met een hautaine dikke nek rond en grossiert in fouten, eindelijk viel bij Steijn het kwartje wat bij iedereen al weken geleden is gevallen.
Malone dat kan gewoon niet meer dat is echt té zielig om aan te kijken.
Op het middenveld, wie er ook staat is geen enkele grip, ook Fiorino dwarrelt maar wat over het veld maar heeft de looptechniek van een dronken clochard, dat ziet er echt niet uit, neemt ook veel te veel risico in het veld.
Opvallend is dat iedereen dat balletje ook eerst rustig wil laten stuiteren wat de gekste taferelen oplevert, balletje in de 16 aannemen in plaats van wegroeien je snapt er geen fuck van.
De Rooij is een twijfelaar geworden in de korte tijd dat hij bij NAC zit, ik zie geen gif en hij straalt louter mismoedigheid uit .
Immers vond zichzelf goed , nou dat zegt al veel zo niet alles over hoe snel men al tevreden is, zo promoveer je niet.
En laten we nu eerlijk zijn, wat moet NAC in de eredivisie met een kleurloze trainer, een matte selectie waarin het niet goed zit, een kut mentaliteit en een dramatische organisatie en dan is tegenwoordig het veld ook nog om te janken en of er straks nog supporters over zijn dat weet ik niet, ik hoor ze niet en denk dat het ze tegenwoordig ook allemaal wel worst zal wezen.

-2    
vincent

Ik ben geen Bredanaar, ben geen NAC-supporter, maar ben wel een voetballiefhebber die al jarenlang de competities volgt. Wat NAC betreft valt het mij al jaren op dat NAC, zowel bestuur als de supporters, op grote voet leeft en mij als onafhankelijk liefhebber wil doen geloven dat de club iets unieks is, eigenlijk in de eredivisie thuishoort, de betere club van Zuid-nederland is, trots is op het Avondje NAC (niets meer van over trouwens) , kortom al jarenlang een grote broek aantrekt, maar voetbal speelt dat gewoon te slecht is om in welke divisie dan ook een rol te spelen. NAC is , net als EVV, Helmond Sport en TOP Oss, gewoon een normaal clubje dat blij moet zijn met een icidenteel succesje, maar niet verder reikt dan de middenmoot.
Kortom, wat meer bescheidenheid zou op zijn plaats zijn onderhand. Neem eens een voorbeeld aan clubs als Almere City, Cambuur of Excelsior. Dat zijn clubs die niet zo hard op de trommels slaan, maar wel beter presteren dan de Parel van het Zuiden (wat ze al lang niet meer zijn trouwens).

1    
a

Ik wilde niet meer reageren op deze site maar doe het naar aanleiding van het stuk in BNDeStem toch maar.
Stein die willens en wetens Riera heel lang aan de kant houd en nu ineens de loftrompet over hem uitspreekt!! Tel de wedstrijden op die door het niet opstellen van Riera verloren zijn gegaan maar eens op!!
Dit slaat alles!!!

Laad alle berichten na dit bericht in