Overal waar we komen

BSR TV: Maurice Steijn na NAC - FC Den Bosch (2-1)

Thiestemberg

Maurice Steijn kon vandaag niet anders dan Sydney inbrengen. Dat hij daarna ook nog eens twee doelpunten maakt en de overwinning over de streep trekt moet de trainer voer voor nadenken geven. Bilate valt weg, maar de ploeg ging heel de wedstrijd voor de overwinning. We spraken de oefenmeester na de wedstrijd.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
37 Reacties
75    
HenkTank4823

Och hij zoekt een ander type spits.
Ik zoek een spits die scoort!

OOOOH SIDNEY VAN HOOIJDONK!

49    
Raf17

Helder interview van Steijn. Toch proef ik dat hij Sydney nog steeds geen perspectief wil bieden, ondanks wegvallen Bilate. Lijkt toch te kiezen voor Immers in de spits.

Jammer. Vond toch dat Van Hooijdonk het balvaste juist had vandaag.

75    
HenkTank4823

Och hij zoekt een ander type spits.
Ik zoek een spits die scoort!

OOOOH SIDNEY VAN HOOIJDONK!

21    
Chris W.M.

Jammer dat Steijn blijft volharden in het brengen van een zeer selectief verhaal. Maar goed, zal het onderhandelingsspel zijn denk ik dan maar...

-26    
Arie

Immers in de spits. Nee dat gaat hem worden. Eigenwijze drol.

45    
Ivo

Wat moet je dan, als Sydney een basisplaats eist en anders weg wil en ook niet bij wil tekenen. Dat is voor iedere trainer een lastige situatie. Maar vandaag was hij de onbetwiste man van de wedstrijd.

Ik zou hem de komende weken de kans geven, als Sydney laat zien dat hij dit niveau vast kan houden verdient hij gewoon die basisplaats, en dan komt dat contract ook wel goed.

-24    
Badeend

Wat een vreemde verhalen van Steijn. Immers een sterke diepe spits? Liet zich vanavond de hele tijd enorm gemakkelijk opzij zetten door spelers van Den Bosch (!). Dogan bakte er he-le-maal niks van alleen praat iedereen dat goed 'omdat hij levensgevaarlijk is bij spelhervattingen'. Nou dat hebben we gezien vandaag. Bagger.

En een warrig verhaal over een voorstander zijn van 'een buitenspeler die als middenvelder kan spelen en aan de andere kant een pure buitenspeler'. En dan met El Allouchi en Dogan spelen. Schiet mij maar lek.

52    
Breda-Loyal

@Badeend.

Immers stond zonder NAC bril op vanavond prima te spelen

20    
De Staantribune

Helder verhaal heel veel vertrouwen in deze coach. Met een balvaste spits gaan ellalouchi en Dogan ook beter en meer renderen. Heel betrekkelijk allemaal he nu roept iedereen weer Sydney in de spits en als hij in de voorbereiding 3 ballen van z’n voet laat springen kan hij bij Baronie nog niet mee. We willen promoveren dan heb je 18 spelers nodig met verschillende kwaliteiten, en daar hoort ook een afmaker bij maar dat is op dit moment niet de eerste keus en dat snap ik heel goed. Voorlopig bovenaan hup NAC

25    
Thiestemberg (BSR)

@Badeend

Dogans voorzetten (uit open spel) waren niet bijzonder, zijn spelhervattingen waren echter weer prima! Paar keer liep er een NACcer net niet tegenaan of kopte Riera mis. Daarnaast is Dogan heel erg complementair aan de kwaliteiten van Schouten. Vond hem geen uitblinker maar zeker niet zo slecht als jij doet vermoeden.

36    
Chris W.M.

@ IVO

Sydney eist helemaal geen basisplek. Sydney wil zo veel mogelijk spelen. Dat is een groot verschil.

Uiteindelijk draait het allemaal om perspectief. Steijn wilde perse een ander type spits. Daar begint het mee. Omdat van Hooijdonk daardoor minder aan spelen toe zou komen zouden ze willen verlengen en hem een jaar verhuren. Maar wat als hij terug komt? Dan is het nog steeds geen Bilate, dan is hij nog steeds niet het type spits waar Steijn dit jaar naar op zoek was. Gaat Steijn dan zijn systeem aanpassen aan Sydney? Gaat Steijn hem dan wél in zijn kracht gebruiken, mits Sydney zich blijft ontwikkelen uiteraard? Het ligt allemaal iets genuanceerder dan dat Steijn ons verteld.

59    
geelzwartwit

Voor de geinteresseerden Sydney kost nu 700.000

14    
Nacbreda1989

Laat dan v Hooijdonk om Immers heen zwerven, probleem opgelost!. Kijken hoe dat gaat, toch klasse van Sydney om zich zo weer te laten gelden (en een echte naccer heeft bij mij een streepje voor mits hij presteert). Laten we hopen dat Sydney blijft en dit niveau door kan zetten. Wel vindt ik dat nac een goede visie heeft met v Hooijdonk. Contract willen ze verlengen/opwaarderen en evt een jaar verhuren. Dus ze zien echt wel toekomst in hem. Heerlijk weer 3 punten.

30    
kinderkaartje

Grappig hoe Steijn om de hete brij van De Rooij draait. En dat is prima. Ze zakken er maar in, in Eindhoven. Als ze liever hun licentie verliezen dan een speler voor een normale prijs laten gaan, dan is dat ook een keuze.

Maar ten aanzien van Sydney moet hij gewoon zijn mening bijstellen. Die jongen wil graag bij en voor NAC spelen. Hij bewijst vanavond dat dat terecht is, of dat het er in ieder geval in zit.

Sydney als diepe spits en Dogan er achter (zoals bij hij bij Top deed) zou wel eens prima kunnen uitpakken.

Maar Sydney nu passeren zou nergens op slaan. Dat is -a la Brood- Van Hecke niet opstellen, omdat je jezelf te groot voelt om toe te geven dat je het verkeerd hebt gezien.

Zonde, onnodig en zou kapitaal vernietiging zijn. Even over je eigen ego heen stappen en de komende weken Sydney een kans geven. Maar dit is wel een heel verkeerd moment om deze jongen zo te laten gaan.

9    
Dutchbird

Blijkbaar weet Maurice nog niet dat Sidney voor spelhervattingen een meer dan uitstekend alternatief is voor Dogan. Die laatste kun je vervolgens voor een appel en een ei wegdoen, want hij heeft er maar een paar keer per jaar echt zin in. Gewoon een luie speler met af en toe een opvlieging die ook teamspirit mist. Geef maar wat meer geld uit aan Kaj de Rooij, daar heb je veel meer profijt van dan van Dogan. We willen naar de eredivisie en dat wordt lastig met de wisselvalligheid van Dogan.

0    
Badeend

Sorry Thiestemberg maar dat ben ik toch echt niet met je eens. Met Dogan op het veld speel je gewoon met een man minder. Hij is overal te laat - als hij al naar een situatie toe beweegt (rennen kun je het niet noemen). Is echt een voetballer die verwacht met zijn passes te kunnen presteren en verder eigenlijk niet uit de middencirkel komt. Het jammere is dat hij daarvoor niet goed genoeg is en (daarom) ook niet centraal speelt. Het was oprecht helemaal niks wat hij liet zien gisteren.

Ik ben wel benieuwd welke kwaliteiten hij heeft die complementair aan Schouten zijn. Voor mij is het anders - Schouten is fel, snel, een harde werker en blijft gaan. Dat heeft Dogan allemaal niet maar om dat nou complementair te noemen....?

Je kunt in het betaalde voetbal simpelweg geen voetballer opstellen die alleen misschien vrije trappen of corners goed neemt en verder alleen veldvulling is. Dan neem je heel veel mensen in je selectie niet serieus. En gisteren vond ik zijn spelhervattingen ook écht niet zo ontzettend goed dat je "niet om hem heen kunt".

7    
Bladran Yanco

@BADEEND

Iedereen liep ook te zeuren over Mounir toen Angeliño achter hem speelde. Maar dit soort types trekken wel een verdediger mee naar binnen waardoor er meer ruimte is voor een aanvallende back.
Daarnaast zijn beide (Dogan en Mounir) goed in de combinatie waardoor Schouten soms weg gestuurd kon worden waar dit met een Bohui nooit was gebeurd.

Anders gezegd: met dit soort spelers benut je de kracht van Schouten veel meer dan met een klassiekere buitenspeler. En aangezien DJ nog niet helemaal fit is en Bohui geen pepernoot raakt is Dogan wat mij betreft een logische keuze. Mede hierdoor kon Schouten namelijk excelleren.

9    
Harrie

Wat inhoudelijk slecht van Maurice. Heeft het over Rutten op rechts, speelde toch echt op links. Verwacht dat we veel in de 16 van de tegenstander spelen, de plaats waar Sydney goud waard is, maar heeft daar liever iemand anders. Wie gaat dan de goals maken? Of zet je Sydney in zijn kracht vanaf links naar binnen onder de spits zodat hij in schiet positie komt.

Op basis van dit interview begrijp ik helaas dat Sydney en co geen vertrouwen hebben in het perspectief dat hem geboden word. Vandaag zetten ze hem als verlosser neer, maar na een mindere wedstrijd gelijk weer op de bank. Of erger na een mindere training. Aan het einde van dit seizoen loopt Sydney gratis de deur uit en wij blijven zoeken naar een geschikte spits.

8    
Scheppioni

Steijntje krabt nu ook even achter zijn oren betreft Sydney ! Dat is op zich prima, maak het de trainer maar zo lastig mogelijk ..... dat houdt de boel scherp !

13    
Viking

Nogmaals we zoeken een scorende spits van minimaal 15 goals was het devies en al het geneuzel ineens met een balvaste spits etc etc. kan me gestolen worden.
Sidney zijn stats qua scorend vermogen zijn beduidend beter dan elke speler van NAC. (Immers, Bilate, Dogan, El Al etc..)...
Het menneke is pas 20 jaar.... ,groeit alleen maar door.
Dus laten staan !!
Hij haalt de 15-20 goals makkelijk !

5    
Wanny

9 uit 3, dus Steijn doet het prima.

10    
Dos

Bij Fox gaf Steijn gewoon duidelijk aan dat Van Hooijdonk nu meer perspectief heeft alnu Bilate geblesseerd is uitgevallen.
Van Hooijdonk heeft zijn voeten laten spreken, ik hoop dat hij met beide beentjes op de grond blijft staan en hard blijft werken.

3    
Hard Gras

SVH heeft zijn voeten laten spreken...prima! Bu Bilate geblesseerd is zal hij ook zijn kans moeten grijpen en er een aantal in moeten rossen tegen de jonkies de komende wedstrijden.

Vertrouwen tanken dus, zodat de zware oktober maand de druk bij onze tegenstanders zal komen te liggen. Wij zijn, hopelijk, koploper...zij willen ons inhalen.

Het zou MM en MS sieren om te zeggen...ok Sidney ga zo door en wij zullen de eersten zijn om toe te geven dat we ernaast zaten. Dan kunnen we er misschien nog een contractverlenging uitslepen. Mocht dat niet zo zijn...jammer dat hij dan gratis de deur uitloopt, maar promotie is belangrijker dan 1 speler!

-4    
The fly

Oei, Ik heb veel vertrouwen in Maurice, maar dat hij zegt dat Dogan gevaarlijk is in spelhervattingen. Amai, hij speelde wederom verschrikkelijk slecht en van de 10 corners en vrije trappen komt er maximaal 1 in de buurt. Haye heeft 1 vrije trap genomen en gelijk gevaar.

Kortom Dogan wieberen. zet daar fiorini voor in.

11    
De Bolle Damen

@Kinderkaartje
Ik ben het eigenlijk altijd met je eens, echter in het geval van SVH en Dogan sla je het plankje mis.
Wat volgens mij perfect gaat werken is: SVH en Immers.
Die vinden elkaar wel.
En ik zag in het veld ook een bepaalde chemie tussen die 2.

-8    
Vrouwke

Steijn en Manders hebben beide contact gehad met Ralf Seuntjens. Ze willen hem er het liefst bij hebben en Ralf wilt zelf ook nog altijd graag. Probleem is dat de graafschap 5 ton vraagt en nac dat niet gaat betalen

-4    
den hulk

moet bilate niet gekeurd worden als hij voor nac gaat spelen dan word het tijd dat er een td komt er worden te veel fouten gemaakt zoals met van hooydonk dat hij transfer mag vertrekken

-7    
Moppernac

Als je Sidney laat gaan, doe hem dan naar Eindhoven bij het bod van €400.000,00 voor Kai de Rooij en je hebt een mooie deal

-1    
ome cor

Sydney mag transfer vrij vertrekken, dus Steijn kan wel zeggen dat hij volgende week in de basis staat, maar het kan ook zo maar zijn dat Sydney morgen afscheid neemt.

Steijn moet dus gewoon afwachten of hij Sydney nog kan opstellen of niet en zo niet dan zal hij natuurlijk zeggen dat hij toch voor Immers had gekozen als spits ondanks van Hooijdonk.

12    
svt076

Ben wel beetje klaar met dat oneindige gezeik op Dogan. Stond in de eerste helft heel aardig te combineren op de rechterflank met Schouten. Als Schouten of El Allouchi de bal wat beter voor hadden gegeven had Dogan gewoon 2 voor-assists gegeven. Stop nou eens met kiezen van een pispaal, hoorde het zelfs op tv vanuit het stadion. Gaat die jongen echt niet beter van voetballen..

9    
svt076

Net zoals El Allouchi trouwens, is onder veel supporters ook altijd de lul. Als hij echt zo slecht was als velen hier bewijzen, had hij echt niet telkens basis gestaan onder de laatste 4 of 5 trainers. Nee, het is geen Messi. Maar goed, hij speelt ook bij NAC natuurlijk. We blijven 'gewoon' een team dat in de 2e divisie van Nederland speelt hé. Tuurlijk moet men het snot voor de ogen werken, maar hier spelen gewoon niet de beste voetballers...

6    
fvf6

Het domste wat NAC in de huidige situatie kan doen is Sydney van Hooijdonk gratis de deur uit te laten lopen , hij heeft deze wedstrijd bewezen dat hij de spits van NAC kan zijn . Dit is natuurlijk geen garantie voor de toekomst , maar biedt in mijn ogen toch wel perspectief .En als hij dan toch weg wil mag er best een vergoeding tegenover staan want ik denk dan er veel teams zijn die hem er in de kkd erbij zouden willen hebben , toch zeker als hij voor noppes is op te halen

4    
Braze

Steyn is dus helemaal idolaat van Bilate, nou ik dus niet. Die man weegt 94 kilo bij een lengte van 1.92. Dat is voor een krachtsporter goed, maar voor een voetballer puur slecht. Door dat overgewicht krijg je blessures.
Bilate scoorde nauwelijks n heel zijn carriere.
Volgens mij, maar ik heb geen trainersdiploma, scoort Sidney nu al meer en kan zich nog verder ontwikkelen.
Sidney weg doen is kapitaalvernietiging

0    
a

Stein heeft zijn trainersfioma en ik niet. Maar zijn keuze voor de spitdpositie vind ik zeer gekundteld. Wel van Hooydomk prijzen maar met een mijnsziens lulverhaal willen uitleggen dat hij toch voor een ander kiest. De spelers die door hem zijn aangetrokken moeten kost wat kost spelen.

3    
Johan Apeldoorn

NAC wil Sydney helemaal niet wegdoen, daar is geen sprake van. Hij heeft een contract dus zul je bij interesse "gewoon" moeten aankloppen bij Manders. Denk jij dat hij Sydney gratis naar een concurrent laat gaan?

Sydney wil een toezegging dat hij vaker/elke week speelt. Gewoon goals blijven maken, dan komt dat vanzelf. Of ga je liever naar Vvv of Emmen, daar begin je ook niet in de basis waarschijnlijk.

3    
Spitske

Immers is geen spits, Bilate geblesseerd. We mogen blij zijn dat we Sydney hebben!

Geef hem een kans tot de winterstop...

Hup NAC!

1    
Zwampie

Badeend
Betreffende Dogan en schouten welke kwaliteiten hetzelfde zijn.
Dat is niet zo moeilijk als je goed oplet.
Zodra het Schouten in de wedstrijd zit,kan hij zichzelf eruit spelen door laconieke balletjes te gaan geven en het effe te mooi willen doen.
Dogan is ook te laconiek met balletjes te geven en wil het dan ook te mooi doen waardoor het verkeerd gaat.
Schouten stond aardig te voetballen maar moet opletten niet gemakzuchtig te worden.

0    
Zwampie

Svt076
Hoe kan Dogan 2 assists op zijn naam krijgen als El Allouchi en Schouten de bal beter voor hadden gegeven?

Laad alle berichten na dit bericht in