Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #71

DeWeesJr

Wat een feestelijke podcast had moeten worden, werd een therapeutische sessie. We kijken kort terug op de wedstrijd maar kijken ook naar de toekomst, we leggen de scenario's naast elkaar en benoemen de voor en nadelen.

NAC - NEC

We kijken kort terug op de verloren wedstrijd tegen NEC. Alles leek te kloppen in aanloop naar de wedstrijd, maar helaas deed een doelpunt in de 88e minuut NAC de das om. 

Sfeeracties

De week was schitterend. Het begon dinsdag al met een sfeeractie bij het spelershotel. Gevolgd door een thriller in Emmen. Waarna we als supporters excelleerden langs de snelweg en bij aankomst van de spelersbus. Niets anders dan lof voor deze acties vanuit de heren aan tafel.

Toekomst

Tot slot kijken we naar de toekomst. Is die toekomst met de huidige trainer? We wegen die keuze af en benoemen de voor en nadelen.

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #71
Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
28 Reacties
38    
Paajnac

Respect mannen! Dat jullie ondanks de uitkomst van gisteren dit toch alsnog doen!

22    
Wanny

Gisteren is geweest, we moeten vooruit kijken. Alles hens aan dek om te zorgen dat we in 2022 wel promoveren.

De supporters kunnen helpen door allemaal een seizoenkaart aan te schaffen. Naast het financiële, zullen we thuis meer punten pakken als we er gewoon weer massaal bij kunnen zijn. Dat zag je gisteren al toen NAC ging drukken en het publiek een bak herrie ging maken.

16    
Jantje2

Wanneer gaan “ de grote 3” nu eindelijk eens hun verantwoordelijkheid pakken? Is NAC gewoon een “speeltje” of hebben ze daadwerkelijk het beste met NAC voor ? Denken zij nog steeds zoals het op de huidige manier gaat dat het gaat lukken om op korte termijn te promoveren? Kan er mbt de begroting voor aankomend seizoen een goede selectie worden neergezet die mee kan strijden om directe promotie ? Of gaan jullie mits een gedegen plan/ visie een kapitaalinjectie doen? Laat eens wat van jullie horen! Neem je verantwoordelijkheid! Kijk eens naar andere club eigenaren, die wel hun clubliefde tonen en hun verantwoordelijkheid pakken!!Laat eens zien dat jullie het beste met NAC voor hebben! En dat heeft niet alleen met geld te maken!! Verschuil jullie niet achter jullie commissarissen en directeuren! Hoe zien jullie de toekomst van NAC?? NAC zal nooit verloren gaan!! Come on NAC!

21    
Nacman

Bsr prachtig wat jullie allemaal gedaan hebben voor NAC en de echte NAC supporters.
Ik hoop dat jullie en andere groepen binnen NAC openlijke en gezamenlijk de rellen na de wedstrijd kunnen veroordelen .
Dit hoort niet bij onze mooie club thuis.
Ik ben verdrietig dat we niet gepromoveerd zijn.
Volg seizoen nieuwe kansen
Maar ik schaam me heel erg als echte NAC supporter voor wat er na de wedstrijd gebeurde.
Nog ma als hulde voor a)e mooie acties rond om de wedstrijden petje af
Klasse en FORZA NAC

27    
Nummer 14

Goede therapie heren! Ik ben genezen. Het was toch gewoon top! Ik heb genoten van de apotheose! Tsja en winnen is mooier natuurlijk maar ik ben fan van NAC getraind in verliezen. Ik heb weer zin in volgend jaar en de zomer, de geruchten wie er gaan komen. Op weer naar een nieuw hoogtepunt. The only way is up!

8    
Wanny

@ Jantje2

Hoe de eigenaren erin staan hebben ze al meerdere malen laten weten. Ook op deze site middels interviews, volgens mij met Burema.

Ze zullen zorgen dat NAC kan blijven bestaan, maar hebben niet de behoefte om meer te doen. Ze staan open voor een overname, mits dat ook goed voor NAC is. En ik neem aan dat ze voor zichzelf ook een goede overnameprijs willen.

Ik ken de financiële situatie van de 3 heren natuurlijk niet, maar afgaande op wat er in de media is geweest, zijn ze ook niet zo kapitaalkrachtig als bijvoorbeeld Boekhoorn of Mandemakers. Zo'n figuur heeft zich bij NAC nog niet aangediend.

0    
Nacman

@nummer 14
Ik zeg deel de geruchten maar met ons.
Daar zullen veel supporters heel benieuwd naar zijn.
Dus kom maar op.

7    
Bertje

Ik ga de podcast zo luisteren. Enorm bedankt voor alles wat jullie doen, echt geweldig.

Gisteren voor het eerst in lange tijd geen matchcast in de rust, het was stil zonder jullie! Al werd dat natuurlijk wel een beetje goed gemaakt door de XL-uitzending daarvoor.

Ga zo door!

-8    
Jan

Waar ging het fout? Een vraag uit de podcast. Een schot voor open doel. Het hele seizoen ging het al fout. De verwachtingen kunnen dan niet hoog zijn, maar nee niet bij NAC. Hoogmoed komt voor de val en dan in het kwadraat. Vanaf donderdag ging het compleet los. Het was een kwestie van het wedstrijdformulier tekenen en daarna feesten. Wat een supporters! Het lijkt wel of NAC een feestclub is i.p.v. een voetbalclub.
Sfeeracties, stoppen met die onzin. De rellen achteraf was voor een aantal de kers op de taart. Want bedenk beste supporters, het jan hagel, het grauw aan de andere kant van het struweel stond ook afgelopen week fijn met hun fakkels te zwaaien en reed al toeterend achter de bus. En wat waren wij gelukkig. En wat waren wij de beste supporters van het land.
Maar zoals geschreven stoppen met die zogenaamde sfeeracties, heeft niets met voetbal te maken en zoals duidelijk zichtbaar de voetbalgeneratie anno 2021 kan daar niet mee omgaan. Staan stijf van de stress. Bescheidenheid siert de mens. Als supporter moet je invloed uitoefenen op die onbenullen in de Raad van Commissarissen en Clubraad. Zet die onder druk, “ let them sweat”. Verzin “sfeer acties” om daar je stem te laten horen. Maar natuurlijk dat gaat zonder bier en “k”-roepen en dan haakt 90 procent af.
Hopelijk is dit een wijze les voor zowel de organisatie als de supporters. Terug naar de eenvoud, terug naar de kern, terug naar het voetbal.

11    
Wanny

@ JAN

Niet helemaal mee eens. Ik denk dat een grote winst van de afgelopen dagen is, te zien wat NAC nog altijd kan losmaken in de regio. Sleeping Giant is misschien nog wel een understatement voor onze club.

Dat 100 man daar niet mee om kunnen of willen gaan en uit zijn op rotzooi trappen, doet daar niks aan af. Ga straks maar eens kijken in de rechtbank als ze 1 voor 1 voor moeten komen. Dan zijn het simpele zielen die meegetrokken worden door een grote groep en alles op denken te lossen met geweld. En niet de stoere jongens die ze zich wanen.

14    
MisterMG

@jan, wat een ongelooflijke onzin. Er stonden families, kinderen, oudere, gezinnen op o.a. de viaducten. Niet iedereen heeft het vervolgens met de politie aan de stok.

Bij de sfeeracties stonden veel mensen die NAC een warm hart toe dragen maar al een heel jaar niet naar uit of thuis wedstrijden konden gaan!

13    
beest

Mannen van de b-siderats crew .

Bedankt voor de inzet dit jaar weer. Ben het zeker niet altijd eens met de stellingen maar altijd een trouwe luisteraar .

Geniet van jullie vakantie en tot Eind juni

8    
Nicky

NAC kan niet zonder publiek en het publiek kan niet zonder NAC...

Ik heb 3 wedstrijden NOAD gezien.

De laatste wedstrijd was een coinflip.. de bookmakers gaven de odds in evenwicht. Dit kon beide kanten op en we hebben pech gehad. Dit maakt een team wel veel sterker. De staf moet juist nu blijven en de kans krijgen om dit seizoen te revanceren.

-10    
Jan

@Wanny.
Ik ken de pappenheimers. Een deel zorgt zelfs voor mijn inkomsten. Inderdaad vaak simpele zielen die zich laten meeslepen. Maar daar achter staan vaak de intriganten, de provocateurs, die heel slim het zaakje op scherp zetten en daarna wegwezen. Zelden worden ze gepakt. “Sleeping giant”, hoeveel seizoenkaarten zijn er verkocht? Ik ben eerlijk, op dit moment zeer behoorlijk, maar wanneer je spreekt van een sleeping giant dan was het nu al uitverkocht. Onder het mom van supporter in goede en slechte tijden ga je het niet redden. Dan moet je op het veld uit een ander vaatje worden getapt en moet je zo snel mogelijk naar de Eredivisie. Anders haken er elk jaar een grote groep af.
@MisterMG. Ik schrijf niet dat alle mensen langs de snelweg en boven op viaducten relschoppers zijn. Verre van, maar een deel was dat zeker. In alle rust had de selectie zich voor moeten bereiden. Geen druk op de ketel want daar kunnen de “voetbalkullekes” van tegenwoordig niet mee omgaan. Te veel stress. De zijn gepamperd van A t/m Z.

10    
Wanny

@ Jan,

10,.000 + seizoenkaarten bij een club die op het tweede niveau speelt en al jaren teleurstelt. Dan is er potentie genoeg lijkt me.

10    
Kipiani

Staan er nog zelfgenoegzame, wars van enige zelf reflectie, verslaggevers op het bordes van het oude stadhuis trouwens ? In retro NAC shirt hopelijk. Vanuit de Veemarktstraat stiekem gesouffleerd door hun bronnen en prima dienstbaar aan het verdienmodel van de uitgever.
Dan zijn de B side Rats met hun crew toch echt intelligenter en onafhankelijker. Gelukkig.

-9    
De generaal

Trainers en alle spelers hebben de promotie naar de “kloten” geholpen
De trainers zijn angsthazen en de spelers die werden opgesteld gooiden er met de pet naar en de spelers die niet mochten meedoen deden er alles aan om hun aangedane onrecht in de openbaarheid te brengen
Hoe durf je met zo’n geweldige supportersschare?
Schande!

6    
Geelzwartwit

Bsiderats bedankt voor jullie inzet!

5    
Dos

BSR, grote klasse zijn jullie. Om trots op te zijn.
Ik heb zoveel zin in volgend seizoen. De passie gisteren in het stadion op de tribunes en voorafgaand aan de wedstrijd zegt alles over hoe groot onze club is. Man wat heb ik het gemist om op de tribune te zitten en man wat een uniek gevoel was het, ondanks de nederlaag en de kater vandaag.
Come on NAC, zal nooit verloren gaan!

5    
Oosterhout3

Gister... 88e minuut...
Bal over de zijlijn, speler nec die ingooi mist een scheenbeschermer... vervolgens krijgt ie de bal terug en geeft de assist....
Deze goal had dus afgekeurd moeten worden, omdat de speler niet mag spelen zonder scheenbeschermer van de knvb....

Zou dit niet onder grove spelregelfout vallen?(even ter herinnering Lisse hoek in de beker met ABBA moest ook over vanaf moment van de fout.....)

9    
NAC4EVER

Godverdomme jongens. We hadden goud in handen. Ik was er na de 1-1 heilig van overtuigd dat we het zouden redden. Wat ben ik er ongelofelijk ziek van dat we nu weer in die kut league moeten spelen

18    
Da Huge

Mannen van de BSR Crew. Wat hebben jullie grote stappen gemaakt afgelopen seizoen. Niets dan complimenten voor alles wat jullie hebben neergezet. Jullie verdienen een dikke vette veer in de reet. Grote klasse!!!

3    
NacBreda0187

Ik kan niet wachten op 28 juni om dan eindelijk een seizoenskaart aan te schaffen!

0    
Fritske d'n Olifant

Wat een ontzettende deceptie na een week waarin ik even dacht dat het team en de staf die ons dit seizoen vaker teleurgesteld dan verwend hebben ineens het licht hadden gezien. Dat het verloop van het seizoen een grote set-up was van de sluwe Steijn waarbij NAC vanuit een underdogpositie ineens zou toeslaan. Maar nee, toen NAC gisteren het spel moest gaan maken lukte dit niet en het stugge en sluwe NEC was NAC te slim af. Er is al genoeg over gezegd en geschreven.

Achteraf is NAC helemaal niets opgeschoten met de aankopen die zijn gedaan, de manier van voetballen en de keuzes die zijn gemaakt. De enige voetballers die echt reclame voor zichzelf hebben gemaakt lopen nu gratis de deur uit of waren gehuurd (Fiorini). Eigen voetballers met een doorlopend contract en die op een leeftijd zijn dat ze nog geld kunnen opleveren zijn het hele seizoen genegeerd en hebben zich dus nauwelijks kunnen ontwikkelen.

We hebben het nu en de komende dagen over wie er moet blijven en wie we het liefst zien vertrekken, maar dat is niet waar het om zou moeten gaan. De belangrijkste opdracht ligt nu bij Ton Lokhoff. Hoe ziet hij voor zich dat NAC zou moeten voetballen en hoe de club zich op voetbalgebied duurzaam zou moeten ontwikkelen. Als je dat weet of bepaald hebt dan pas kun je gaan kijken welke spelers en en welke trainers daarbij passen. Ik hoop dat Lokhoff daar de tijd en de gelegenheid voor krijgt zodat er volgend seizoen een ploeg staat die mee kan doen om de bovenste twee plaatsen en die (nog belangrijker) speelt vanuit een positieve spelopvatting, vanuit eigen kracht en vanuit het idee om een wedstrijd te winnen en niet om niet te verliezen.

2    
MdH

Ten eerste, alle lof voor BSR. Jullie hebben fantastisch werk geleverd dit seizoen. Ga zo door.

Wie niet zo door kunnen gaan is NAC. Op een gegeven moment haken zelfs de hondstrouwe fans af. Wij verwachten een identiteit op het veld, dat onze passie verspiegeld. Vooral in de KKD horen we in staat te zijn om de tegenstanders bij de strot te pakken. Om aanvallend en met NOAD te voetballen. Stein's taktiek pastte meer als wij al in de ere zaten - maar zeker niet tegen clubs zoals jong Utrecht of Top Oss (met alle respect)

We kunnen op van alles hopen volgend seizoen maar met het zelfde plan doorgaan en iets anders verwachten is krankzinnigheid. Het liefts zie ik vandaag nog veranderingen.

Eigenaaren, tijd om iets te forceren. Ton, tijd of afscheid te nemen van Stein. En als Manders ook weg wil staat de deur open. Bel effe met Wim Jonk. Je kan zo ongeveer de helft van de selectie ook weg sturen maar er zitten ook best wel wat goeie tussen. Zorg dat je 3 a 4 echte versterkingen binnen brengt.

Met de NAC fans erachter, hadden we dit seizoen nog wel 2e geworden. Met het formule hierboven en de fans erachter worden we het komend seizoen kampioen.

Mijn mening. Ik weet dat geen van die mensen dit bericht lezen maar moest het toch even kwijt. ;-)

HUP NAC

1    
YLLWBLCK

We hebben de beste supporters van het land! We hebben de beste sfeer! We gaan allemaal kaarten kopen! We willen bloed aan de paal! We willen NOAD zien! We hebben de grootste aanhang! De grote drie moeten eruit! Trainer moet er uit! Die Haagse kliek moet eruit! Alle relschoppers met naam bekend maken!…..
Het is zo simpel om Bredanaar te zijn. Maar al het bovenstaande vindt men alleen in Breda. Daarbuiten zijn we een bijclubje in de KKD. De laatste wedstrijd was alleen boeiend in Breda en Nijmegen. Daarbuiten was men met eten bezig en gewoon Zondagse dingen aan het doen. Nee mensen, het was inderdaad een zwarte dag maar qua voetbal is het al jaren zwart in Breda. Maar we hebben wel NOAD! Buhhhhhhh

2    
NAC Breda F.C.

Wel typerend voor NAC het is OF wel OF niet bij NAC. Men is OF supercynisch en boos OF hysterisch blij. Misschien voor alle NACcers om een cursus balans en mindfulness te doen? Terecht wat de jongens zeggen... zelfs met de meest succesvolle coach dan hebben het zeiken/zeuren/maauwen tot kunst verheven. Zelfs in het jaar dat NAC 3e werd.

0    
Kudeta

Bedankt BSR aan jullie lag het niet

Laad alle berichten na dit bericht in