Wij gaan niet opzij

BSR TV: Nick Olij na NAC - Helmond Sport (1-0)

Italo

Een zwak spelend NAC won vanavond op het nippertje van Helmond Sport. Aanvoerder Nick Olij koestert de drie punten, maar ziet ook dat het qua veldspel een heel stuk beter moet. Met de doelman blikken we terug op de wedstrijd.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
11 Reacties
33   0  
Nonkel Frans

Een eerlijke reactie van Nick. Dat inkakken na zo n eerste goede 15 minuten kan echt niet.
Hij ziet er moe uit.

11   11  
Beter de Laat dan nooit

We waren allemaal heel lovend over het duo Malone Bakker, maar opbouwend kan dat dus niet. Rosler voor Malone graag, want die speelt de bal wel vooruit.

33   0  
Nonkel Frans

Een eerlijke reactie van Nick. Dat inkakken na zo n eerste goede 15 minuten kan echt niet.
Hij ziet er moe uit.

13   16  
Tip

Olij en Haye en Seun houden dit nooit vol. De rest van de ploeg is te matig en/ of te jong. Middenmoot keuken. En hun koppies staan inderdaad niet goed meer. Dat is logisch, zo werken sloopt je. PS. Ik heb altijd geloofd in Kaj. Vorige week met tweemaal lat eindelijk niet slecht, maar vandaag weer een natte krant. En die aldoor vriendelijke lieve glimlach irriteert zeker als hijbslevht balt. Als misdienaar in de vroegere Sint Anna kerk zou hij niet misstaan.

11   0  
Moppernac

Nick sterft van de kou!!!
Het was ook een wedstrijd om het niet warm van te krijgen.
Wat was ik blij dat ik het stadion niet in mocht zeg, dan had ik nu( 2uur na de wedstrijd) thuis nog zitten blauwbekken van de kou.
3 punten is het enige positieve van deze wedstrijd.

3   3  
Tip

...... zeker als hij slecht balt....

17   3  
Ivo

@Tip

De Seun zakt er inmiddels ook iedere wedstrijd doorheen. Te traag, niet balvast en ook niet wendbaar genoeg.

Maar ook mannen als Rutten, Antonia, Maria en de Rooij, daar verwacht je gewoon meer van. Het is allemaal veel te slordig en te statisch. En daardoor makkelijk te verdedigen.

6   4  
Scheppioni

Gelukkig hebben we twee goede keepers maar een heel belangrijk detail 'spelvreugde' is nu heel ver te zoeken, dus conclusie ook deze staf vult elkaar geen meter aan ! Spelers doen maar met chagrijn iets, dit gaat nog zeer dieper nestelen. Reken maar op geen punten meer met dit zooitje in 2021 !

6   2  
Altijdnacsupporter @ ivo

Ivo ik vind het te makkelijk om daar op af te geven. Top is het zeker niet, maar je ziet toch aan hem dat hij met de week ongelukkiger wordt van het sleuren en leuren. De laatste wedstrijden kan ik zo een aantal momenten noemen dat hij iemand voor de goal zet ( steekbal kai de rooij die op keer schiet, perfecte bal op v schuppen wie zijn schot geblokt werd, wederom kai de rooij die verkeerd af kapt) .. vallen die goal, is Seun de kapstok van jet elftal. Ralf moet een linie terug, verbindend kunnen zijn, belangrijk in de aansluiting. Echter hebben we momenteel geen kwalitatief alternatief in de spits. Dus Seun de bal uit de spits halen, kaatsen, zelf weer in de 16 staan waar vervolgens geen enkele dreigende voorzet komt... Doe dit week in week uit en het gaat je humeur verpesten...

Buiten dat: natuurlijk laten we veeeeel te veeel onnodige punten liggen. Spits erbij, fatsoenlijke linksback/ rechtsbuiten en wat meer lef om een vak vooruit te durven inspelen en gas geven!

Come on Nac!

10   1  
Fred1

Er zijn veel dingen die plots een eigen leven gaan leiden en dan ook als waarheid worden gezien.
Het gaat er bij mij niet in dat Seuntjens het scoren is verleerd in een half jaar, pure onzin.
Naar hij is of moet te veel met andere dingen bezig zijn en dat gaat ten koste van scoren.
Dus een spits hebben we.
Het gaat er om wat er naast staat en er achter.
In luttele weken heb ik de NAC jeugd ver onder de ondergrens zien zakken, Azzagari in werklust en misplaatst vedette gedrag, Van Schuppen verdedigt niet meer mee en maakt een slappe indruk en met die andere jongens is iedereen té euforisch en te voorbarig geweest ook die hebben de ondergrens overschreden.
Op de vleugels zie je een steeds falende de Rooij waarvan alleen het kostenplaatje indrukwekkend was en Antonia brengt het ook niet.
Dan trekken ze ook nog steeds naar binnen waardoor Seuntjens nauwelijks aanspeelbaar is en er geen ruimte ligt over het veld.
Opvallend is dat tegenstanders tegen NAC steeds compact staan maar dat ook aanvallend zo doen .
En daardoor komt het dat 4 NAC verdedigers ( wat ook verre van hoogvliegers zijn ) steeds tegen 8 man komen te staan bij de omschakeling.
Ik zie middenvelders geen mannetje oppakken laat staan mee inzakken of overnemen daar ligt een groot hiaat aangaande de prestaties en de oorzaak van té veel tegenhield én te weinig scoren.
NAC zou met dit povere materiaal ( lees povere wedstrijdmentaliteit ) alleen maar 5-4-1 kunnen spelen dit systeem zonder discipline en inzet levert niks op.
En ja , Moise had al wedsrijden eerder net achter of net voor Seuntjens moeten spelen want die is snel , sterk best technisch en gevaarlijk in de 16.
En waarom Agougil niet speelt dat is onbegrijpelijk zeker als je al die knuppels wekelijks ziet wanpresteren.
Maar ff serieus als van Schuppen zo doorgaat dan hoor je er over 2 jaar niks meer van.
Snap niet waarom je zo mee kan zakken naar het niveau wat we inmiddels NAC niveau mogen noemen.
Tot ons aller verdriet!

1   1  
Atleet

@fred1

Wat betreft van schuppen, hij moet nu zijn goede wedstrijden gaan bevestigen.

En ik neem aan dat jij net zo goed als ik weet als een jonge sportman zijn goede prestaties moet gaan bevestigen dat vaak heel moeilijk is.

Dus laat hem nu weer is wat potjes bij o21 spelen om zo weer tot goede moraal te komen.

En als jij bang bent dat we over 2 jaar niks meer van hem horen, waarom neem jij hem niet onder je vleugels ???

3   0  
Ome Cor

Wat er besproken is dat is voor ons niet relevant.....het niet te aan te gluren voetbal en de magere resultaten zijn voor ons wel relevant.

Ik snap dat een balletje breed in de laatste linie moet kunnen als er geen mogelijkheid is de bal naar een vrije man voorin te spelen, maar zoveel balletjes als Malone en Bakker naar elkaar hebben gespeeld gisteren.....dat lijkt verdorie wel een warming-up of een traingsoefening (bij de O11 of zo)

Als iemand die momenten uit de wedstrijd achterelkaar monteert dan ga je spontaan huilen.

Als je met 11 man tegen de slechtste ploegen in de eerste divisie aanvallend niks van betekenis te bieden hebt dan sta je nu op de positie op de ranglijst die waard bent.

Één voordeel voor Nick, nu NAC nii domineert en bovenaan staat....hij heeft met regelmaat ballen op doel waar hij echt voor moet werken om ze eruit te houden.

Laad alle berichten na dit bericht in