Wij gaan niet opzij

BSR TV: Ralf Seuntjens na NAC – De Graafschap (2-0)

Italo

Ralf Seuntjens staat voor een vertrek naar Japan. In wat zijn laatste wedstrijd voor NAC geweest kan zijn, scoorde de nummer 10. Hij zag zijn ploeg bovenal winnen en de jonkies een uitstekende wedstrijd spelen. We blikten met Seuntjens kort terug op zijn prachtavond.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
41 Reacties
84    
BNAC

Mooi afscheid, mooie sfeer, 3 punten in de tas en een dikke middelvinger naar Manders. Topavond!

Ralf, bedankt en succes!

84    
BNAC

Mooi afscheid, mooie sfeer, 3 punten in de tas en een dikke middelvinger naar Manders. Topavond!

Ralf, bedankt en succes!

26    
Heksenketel

Mooiste wedstrijd sinds tijden! Ik zag passie en strijd. Zo mooi voor Seuntjens dat hij scoort . Van mij had hij in blessuretijd nog een publiekswissel mogen hebben. Maar niet getreurd, het was zo ook mooi!

22    
Buddha

Ondanks dat Seuntjes maar een half jaar bij ons heeft gespeeld voelt dit niet als het afscheid van een passant.

Had het gros van de selectie maar de instelling van Ralph dan stonden we een stuk hoger.

81    
PendersInOranje

Hou op met deze gozer. Ashley Smith Brown heeft meer potjes in het geel zwart en - heel terecht - hebben we ook niet op handen het stadion uit gedragen.

Ralf. Goeie jongen. Leuk dat ie uit Breda komt en speelt bij NAC. Prima gedaan. Maar uiteindelijk zou iedereen deze keuze maken. Ralf niet groter maken als dat ie is - de gasten die vandaag achterin stonden hebben per speler een veelvoud aan jaren bij NAC achter de kiezen. Die gasten, dat zijn mijn toppers van de avond.

30    
Kopspion

Ralf, bewijs ons een echte gunst en neem Manders en van Aalst mee naar Japan aub?
Geen ramp als ze onderweg verdwalen hoor

43    
Ivo

Respect voor Seuntjens, maar het moge duidelijk zijn dat zijn vertrek ook wel zijn eigen keuze is. Hij heeft een doorlopend contract, er komt niet zo maar een Japanse club aanwaaien. Dat heeft hij zelf, via zijn zaakwaarnemer, in gang gezet.

Vandaag heeft hij 200% gegeven, dat was mooi om te zien. En de laatste goal was hem ook gegund. Veel succes in Japan.

-1    
SjorsNac

Een vd weinige hoogtepunten dit seizoen zijn doelpunt, perfecte moment.

-6    
BraboF6

Ergelijke de Graafschap. Het valt me op hoe NAC echt probeert voetballend tot een doelpunt te komen. Kon je van de tegenstander niet zeggen. Genoten van de verdediging. Alle 4 met volwassen flair zonder zware overtredingen. Jammer dat de spits teveel energie stak in ge-ren en daarom niet meer scherp kon schieten. Dat zagen we ook bij zijn voorganger SvH. Met een frisse Bilate naast Hilterman kan NAC mischien toch nog 5 de worden....

2    
Nac1984

Kunnen we niet alleen afgeven op de spelers maar de top laag die het voor het zeggen hebben kunnen we niet a la Roda net als die Mexicaan Manders en en die van Aalst uit het stadion mieteren

19    
Scheppioni

Gaat het een aderlating worden !!! Maar oh wat een sterke verdediging !!! Er was er maar ene een heel groot drama ...... vd laan wat een enorme zak hooi scheids !!!
Lekker blijven Seun !

4    
Enkhuizer

Denk zomaar dat t niet doorgaat

-3    
Wanny

Seun gaan we wel missen. Zijn rust aan de bal, overzicht, slimheid. En ook nog goals maken.

En ook in de kleedkamer. Nu Haye en Seun weg zijn hebben we geen personality meer. Voor de jonge gasten een groot gemis. Promotie kun je nu zeker op je buik schrijven.

-110    
BREDA 1965

Ralf FUCK YOU

-66    
BREDA 1965

ralf bedankt en succes...dan spoor je echt nie als je dat zegt..das het verschil tussen echte NACsupporters en de neppers van de laatste jaren...totaal geen idee wat ze op de tribune doen...vinden het maar goed dat NAC verder wordt afgebroken...val allemaal neer..zoek het uit..

-5    
Mike

Godsamme, tis doodzonde dat zo’n jongen weer voor een Japans prikkie de deur uitloopt.
Onvoorstelbaar beleid. Die van Aalst en Manders astemblieft flikker op, boedeltje mee en klaar. Als je als bestuurder je tijdens de wedstrijd druk moet maken om een paar spandoeken, dan weet je in ieder geval, dat de druk erg hoog zit bij ze.

Terugkomend op Seuntjens, ik begrijp dat gebleit niet, ik gun het hem 100% naccer!!
Nee, hij moet gewoon blijven, ik gun het mezelf als nac supporter om naar zo’n vent te kijken, goede inzet veel passie goede NOAD. Bij volgende aankopen eerst met de trainer praten en met Ralph, dat het karakter maar goed zit.

Daarbij gooi je ff 20 doelpunten weg, wie gaat dat oplossen?

56    
Fred1

@ Scheppie ik roep het al een tijdje van Marijnissen en ik begrijp ook niet waarom Neelen nooit in beeld is geweest na al die problemen met backs.
Deze wedstrijd heeft dus pijnlijk de incompetentie aangetoond van de technische staf, sorry dat ik het moet zeggen, maar het is zo.
Het is goed beschouwd eigenlijk een schande wat we vandaag hebben gezien, het is het ultieme bewijs van tragisch wanbeleid.
Waarom kan er vandaag wel druk op de tegenstander worden gezet en we geen onnodige corners weggeven en waarom weten de verdedigers nu wel de bal vooruit te spelen en hun directe tegenstander onder de duim houden.
Het is simpel er wordt gewoon naar namen gekeken en jonge talentvolle spelers komen niet aan bod.
Vandaag kwam het allemaal bij elkaar, taken uitvoeren, werken, hetzelfde shirt aanspelen en een frisse trainer die het blijkbaar wel ziet.
Maar helaas zal onze vriend De Graaf straks weer terugvallen op de oude hap want eigenwijs dat trainers zijn borduren ze niet graag verder op iets nieuws zeker als het succesvol in hun afwezigheid was, omdat ze het als gezichtsverlies zien.
Ik heb voor de eerste keer in bijna 2 seizoenen echt genoten en was niet bevreesd voor verlies of tegengoals een ongekend gevoel.
Én de spandoeken deden me deugd , we durven eindelijk weer eens tegengas te geven en voor onze mening uit te komen.
Ook ik zeg weg met de charlatans Van Aalst, Van Baal en Manders liever vandaag dan morgen die Manders moet een stadionverbod voor het leven krijgen, waar dan ook…..

19    
Sjonnie

[email protected]

Ik denk dat jij een paar vaccinatie’s te veel hebt genomen.

Ralf succes in Japan.

25    
Moppernac

Sneu voor Edwin de Graaf dat hij er niet bij mocht zijn, maar ik zie toch liever Molenaar Als hoofdtrainer en zet Edwin er maar naast als assistent.

1    
TvB

Respect voor deze kerel; altijd 100% ingezet, dit jaar de belangrijkste schakel en eigenlijk 2 jaar te laat gehaald want dan had het er allemaal anders uitgezien ben ik van overtuigd! Hij had natuurlijk gehoopt om voor promotie te spelen maar dit seizoen valt alles tegen ( nac heeft echt geen mindere selectie als ADO vind ik) het duo Bilate- Seuntjens waren hoge verwachtingen maar niet uitgekomen. .
Komend jaar zou Seuntjens waarschijnlijk niet in de plannen van de nieuwe td voorkomen (Lokhoff?) dus misschien beter dat hij nu gaat als een held en we pakken nog een paar ton

6    
Cool Hand

@Fred1, je had je kaart toch weggegeven?

17    
RV

Vandaag was de reden dat ik al week in week uit zeg dat dit NAC echt wel iets in de play offs te zoeken heeft. Ga toch weg met die meelopers die denken dat het seizoen verloren is en dat we overal kansloos zijn. Gigantisch budget en tegen fysieke tegenstanders als Ado, Emmen en de Graafschap zijn we zelfs favoriet denk ik...

De bal ligt nu bij de technische staf. Spelers die willen mogen op de trein springen, Spelers die op tachtig procent willen mogen opzouten. Dan zitten we heel het seizoen met dissonanten als Rutten en Ligeon in onze maag en dan speelt vandaag Neelen met dezelfde passie als van Acker. Wat doen die passanten als Moreno Rutten nog bij onze club? Ga toch weg man...

2    
Fan uit Zevenbergen

Heeft iemand toevallig nog gezien wie er naast Karel vrolijk zat of het een Amerikaan was ??? En gezien of Ton lokhoff er was ??*

-9    
Bredaaaaa

Legende. Je bent van harte welkom weer bij NAC. Als assistent misschien van Edwin de Graaf over 3 jaar. We zullen wel zien. Ik wens jou veel mooie jaren in het prachtige Japan. 🍱🍙🥷🙌

5    
Scheppioni

@Fredje
Was ook best eenvoudig eigenlijk wanneer je als trainer bent en zeker van je zaak dan had je na een voorbereiding al anders er voort borduurt dan nu. Nu kwamen er eind aug twee namen bij, dus bleek helaas Ed geen oud collega's Arne of Kees ! Het gaat mij niet om ons gelijk te halen, het gaat om ons NAC en daar hebben wij het beste mee voor, niet om een individu !! Ik ben toch wel zeker van andere mening dan jij, dat ik gisteren ook weer Cagro en Azzagari voor balans in de ploeg zeker een prima koppel kan zijn. Azzagari vond ik in het begin in omschakeling bij balverlies ook matig maar hij pakt het nu toch sneller op dan Agougil. Ook Kaj de Rooij in goede doen kan zeker van waarde zijn, natuurlijk moet hij zowel links en rechts kunnen ballen maar laat hem nu eens eerst weer as een vis in het water zijn nadat hij vorig seizoen voetballend vermoord is !! Nu maar 1 ding bidden en hopen dat trainer Ed niet stronteigenwijs gaat zijn, daarbij Molenaar met een vote in de staf erbij ipv Visser ! Je bent as trainer een volslagen idioot wanneer je nu de laatste belangrijke potten en play offs het gaat verzieken ! Het is nu heel duidelijk bij iedere NaCCer !!! Neelen en Sierveld ook zeker complimenten, dus Neelen idd rechts voor libelle rutten, Malone/Sierveld, onze LUC(jammer overigens dat de MOTM niet toegezongen werd op de BSIDE), links Bakker ! Dan kan er zeker nog wat moois gebeuren voor te Seun zijn er ook twee opties met Moise als Schenning supersub !!! HUP NAC !

-18    
De BaviaanPrachtige wedstrijd gezien nac vs de Graafschap.
Volle bak en de jongere spelers kregen door omstandigheden een kans, heel goed gedaan!
15 uit 5 heel goed.

Waarom is het toch altijd gedoe en gezeur bij NAC?

Van Hooijdonk vorig jaar met al dat gedoe.. de zoon van..wilde zich niet schikken in het belang van de club. Het was weer hommeles.
Wie mist hem nu.. bij Heerenveen presteert die ook nog niks.
Trainer Stein had gewoon gelijk met zijn standpunt.

Nu wordt Manders weer afgemaakt.
Denk je nou echt dat hij is gekomen om de club kapot te maken?
Hij wil ook net zoals iedereen dat nac succesvol is.

Ik vind het schandalig hoe met de huidige aandeelhouders wordt omgegaan. Ze hebben jarenlang de club overeind gehouden met kapitaalinjecties van miljoenen en nu worden ze met Spanddoeken afgemaakt. Logisch dar deze worden weggehaald. doe eens normaal, heb juist respect voor mensen die hun nek uitsteken en iedereen plezier en vermaak willen bieden.

Smulders, Maaskant, Rutjes, Stein en Lok werden ook allen afgemaakt. Die waren ook allen niet goed genoeg bevonden,

Met al dat gedoe en die constante kritiek vanuit de achterban worden potentiële kandidaten die de club verder willen helpen afgeschrikt. Daar help je de club niet mee.


Seintjes stuurt zelf aan op vertrek, zeer egoïstisch..
hij heeft toch met volle verstand bij NAC getekend eind vorig seizoen. Nu allemaal mooie praat, kans komt voorbij, yeah right. zelf via zaakwaarnemer naar gezocht.. maar als hij wil blijven dan zegt hij Japan toch gewoon af.
Goed gespeeld dit seizoen bij nac maar wel een enorme weggooier met deze actie. Dit deed hij al eerder bij de Graafschap.. (ik wil niet weg bij de Graafschap maar ze hadden me wel een betere aanbieding moeten doen).

Na het vertrek van Haye heeft nac niet of bijna niet verloren enkel een constatering.

6    
Wille

Kan niet begrijpen dat mensen hem een echte naccer noemen. Laat iedereen gewoon midden voor het slot van de competitie in de steek. En waarvoor een paar center meer, nooit genoeg. Echt walgelijk. En dan nog roepen dat hij straks een functie bij nac moet gaan doen. Aub zeg van deze geldwolven en eendagsvliegen hebben we er al genoeg gehad.

0    
Tip

Enig belangrijke voor mij is de perfecte overwinning. Heerlijk.Toch wel onverwachts omdat we echt beter waren dan graafschap en het eigenlijk gemakkelijk ging. Van de andere kant steeds gesteld dat deze selectie met een paar goeie spelers erbij erewaardig is. Iedereen proficiat met deze belangrijke overwinning. Zoals NAC nu balde kunnen we in de nacompetitie stunten. Daarom m.i. tijd dat we vooruit gaan kijken.

-2    
anoniem73

Als hij nou gewoon heel het jaar zo had gespeeld geen probleem. maar heel het seizoen drukt hij zijn snor al, en dan nu d eheld uithangen. looooser

14    
Arie

Sta er toch heel anders in t.o.v. Seuntjens dan velen zie ik. Hij roept al jaren overal van de daken dat hij naar NAC. Nu speelt hij daar net een half jaar en verkast hij naar Japan, net nu het een beetje begint te draaien. Ik snap zijn transfer naar prachtig Japan, maar vind deze move op dit moment compleet haaks staan op zijn (gespeelde?) overenthousiasme aangaande de club voor hij hier kwam.

11    
Geelzwartwit

Amerikanen en Vrolijk pakken door en hebben volgens Bndestem verder uitgewerkt plan ingediend.

Welke overname kandidaat er gisteren ook op de tribune zat. Dit was een pirma indicatie avondje van ze waarbij ze konden zien op welke manieren de aanhang betrokken is.

Als de sport group van Southampton op de tribune gezeten heeft zullen ze misschien wel gezegd hebben "wat loopt die andere trainer al heel het seizoen aan te kloten als je dit team heb?"

Mocht Seuntjens gaan dan hoop ik dat Molenaar zich er tegenaan mag benoeien hoe die plek in te vullen.
Overigens kan een vertrek van Seuntjens bepaalde speelwijzes ook ten goede komen.

Hou Moolenaar maar bij het eerste.

5    
ome cor

Seuntjens wilde als Bredanaar graag bij zijn NAC spelen en omdat dit pas aan het einde van zijn actieve loopbaan feit werd had iedereen, inclusief Ralf, de verwachting dat NAC zijn laatste club zou zijn.

De mogelijkheid om toch nog een paar jaartjes buitenland te pakken en ff lekker te verdienen had niemand zien aankomen, dus heeft Ralf in alle redelijkheid nooit een voorbehoud gemaakt.

Maar als je heel eerlijk bent is het toch zwaar debiel als je zo'n mooie kans in je nadagen zou laten liggen ?
Net zo debiel als de reactie van Breda 1965 op het feit dat deze jongen een once in a lifetime mogelijkheid niet laat lopen.

Mocht NAC promoveren dan is (met alle respect) Ralf Seuntjens toch ook niet de man die ons met zekerheid in de eredivisie houdt. Hooguit bij een volgende promotiestrijd volgend seizoen in de eerste divisie zou hij van waarde kunnen zijn, maar dat zal nu iemand anders moeten worden.

Mooi dat de gelegenheidsdefensie het gisteren goed opgepakt heeft met Molenaar op de bank.
Maar als dezelfde setting maandag verliest dan zijn de helden van gisteren de clowns van maandag. Van hero tot zero gaan hier nogal rap.

15    
Ice

Ik gun hem de overstap naar Japan, maar laten we aub stoppen met Seuntjens te verheerlijken als een echte NACcer! Het was zijn droom om bij NAC te spelen, maar kiest er nu zelf voor om te gaan! Dat mag hij zelf weten, en ik denk dat de meeste mensen deze keuze zouden maken voor het geld. Ja, hij komt uit Breda, en heeft een binding met de club, maar laten we dit aub niet groter maken dat dat het is.

Echte NACcers:

Lurling
Penders
Ten Rouwelaar
Lokhof

11    
Sjak

@johnnie
Volgens heeft hij teveel verf opgesnoven op de grond bij de fietsen standplaats, was Russische verf gezien de tekst op de grond.
@Fred1
Helemaal eens met je betoog, Rutten, Malone, Bakker etc.. ff op de bank zetten. Ze vertragen het spel en hebben veel meer balverlies dan de gasten van gisteren. Gewoon deze wedstijd eens statistisch vergelijken. Wout Neelen had maar 1x balverlies en verder heeft hij meer voetbalinzicht in zijn kleine teen dan Rutten. En dan hebben we het niet over Marijnissen, die heerste in de 16. Dat is een verschrikkelijk groot talent. Buiten categorie.
Het begint met voor elkaar knokken en dat zie je niet bij die oude hap..

5    
Martinus

Het ga je goed, Ralf.

Ik denk dat we in deze wedstrijd ook wel een beetje de hand van Molenaar zagen. Kreeg het idee dat ze met minder opdrachten het veld in waren gestuurd. Less is more, zeker met een jonge ploeg, denk ik.

4    
Kipiani

Mooi resultaat.
Maar wij blijven ons grote zorgen maken over de toekomst.
Duidelijk is dat Manders alles onder controle heeft, de lijntjes verbindt of doorknipt.
Manders is de nog altijd de baas.
Dat Manders er vorig jaar 2021 niet uit gebonjourd breekt ons nu grandioos op.
Hij frustreerd alles en besodemierd alles. Alles.
Nu nog. Speelt Olij weg uit Breda met andere agenda.
En niet aanwezig bij de wedstrijd ? Hoe kan dat ?
Laffe RvC. Schandalig.
Of spelen er andere belangen ? Waarschijnlijk wel.

De opmerking van Ralf over Steijn en Ali zegt ook veel.
Hoe lopen de lijntjes, de contacten, welke kliekjes willen de baas zijn of een andere kliek dwars zitten, wie gebruikt de leerling journalisten als loopjongens etc. etc.
Neemt niet weg dat Ralf gelijk heeft om nu te vertrekken, heeft ook met teleurstelling te maken. Sportief een illusie armer, maar wel een mooie avond voor hem en ook voor hem en zijn gezin in Breda een leuke financiële opsteker voor de toekomst.

10    
Nonkel Frans

Interview bij ESPN:
Seuntjes bedankt Steyn en zijn zaakwaarnemer Ali voor het waarmaken van zijn dromen. Hij is zo blij dat hij hun schoenen wil kussen. Tja.
Geen woord over de club en de hoop op play offs; geen bemoedigend woord voor de jeugd en de rest die hij achterlaat. O ja het doet hem wel wat dat de supporters hem zo toejuichen. Tja.
Oftewel Seuntjes is er niet voor NAC maar NAC is er voor hem?

Gelukkig heeft de jeugd zich nu laten zien zoals meerdere hier al hoopten en waar we al maanden om vragen. Hoe het middenveld zich nu gaat ontwikkelen is een zorg. Met dank aan Seun dus.
Spitsenwerk voorin behoeft nog steeds aandacht maar Ody doet het top en Kaj bloeit weer op en Kestens mag wmb meer uren maken.

Achterin staan we goed.
3 jonge Naccertjes stonden daar even rustig - zonder kapsones hun werk voor de keeper te doen. Hoezo fantasieteam?. Belediging. Ze kunnen het echt. Chapeau mannen!

Kom maar op met de MOTM BSR. En zet de loco s en Manders ook even in t rijtje.

5    
Felix

Chapeau voor die jonge gasten. Had er een zwaar hoofd in maar Prima gedaan

-2    
Kipiani

Interview techniek Nonkel. Jammer inderdaad.

0    
Die ne gast

@Fred1
Het zag er gisteren degelijk uit, maar dat kwam ook omdat De Graafschap ontzettend slap was en een laag tempo aanhield. Als De Graafschap op eenzelfde manier druk had gezet als Jong PSV en 1 of 2 tandjes erbij in tempo van balcirculatie, weet ik niet of onze verdediging ook zo makkelijk overeind gebleven was.

Neemt niet weg dat ik met name Marijnissen en Siereveld wel heel volwassen vond verdedigen. Geen moeilijke dingen, als de bal weg moest, dan af en toe ook maar voor over de zijlijn rammen kiezen. Volwassen tackles op de bal en geen rare fratsen in het 16 meter gebied. Prima.
Neelen vond ik zelf minder overtuigend. Net een iets te trage handelingssnelheid en bal springt nog best vaak ver van zijn voet weg. Ik denk dat als De Graafschap meer druk gezet had, Neelen nog best wel eens door het ijs had kunnen zakken.

On topic: We gaan Seuntjens nog best missen. Als je ziet hoeveel rust hij bracht op het middenveld door met zijn fysiek de bal af te schermen en te kunnen kaatsen. Er zijn niet veel spelers in de selectie die dat fysieke aspect kunnen overnemen. Ik denk eigenlijk alleen Banzuzi, maar die is er ook nog niet. Verder is Seuntjens denk ik ook belangrijk voor de hiërarchie in de groep. Op Olij na zijn er geen ‘natuurlijke’ leiders meer in de groep en die heb je wel nodig.

Genoeg kritische kanttekeningen, want het was wel voor het eerst sinds lange tijd dat ik gewoon met een blij gevoel het stadion uitliep. Goed en degelijk gespeeld, drang naar voren, Seuntjens die een afscheidsgoal kon maken. Het klopte gewoon. Lekkere overwinning.

0    
Dos

Fred1 en Scheppioni roepen al sinds begin van dit seizoen om Marijnissen, dat maakte me enorm benieuwd naar zijn optreden vandaag, aangezien ze jaren geleden hetzelfde riepen over van Hecke.
1 zwaluw maakt nog geen zomer, Graafschap was uitermate zwak, maar je ziet aan alles dat het een talent is.
Hopelijk krijgt hij de rest van het seizoen de kans om zich verder te ontwikkelen, waarbij hij niet meteen moet banken na 1 slechte beurt.
Goed gezien Fred1 en Scheppioni!
(ere wie ere toekomt)

3    
Scheppioni

@Dos en die ne gast
Zij die nu in de verdediging stonden pakken ook nog wel hun foutje mee, maar de grootste verademing is, dat nu de verdediging met name Luc, vooruit denkt als het kan .... gisteren met andere op de Bside ook besproken, dat is zo belangrijk as je vooruit denkt, tikkie breed kunnen er veel meer, maar haalt tempo eruit ! En ja, dat moet ook een keer als het moet ...... 😁

Laad alle berichten na dit bericht in