Wij gaan niet opzij

BSR TV: Ruud Brood na NAC - FC Dordrecht (3-0)

Eddy W

Wij spraken Ruud Brood na de laatste wedstrijd in 2019. Voor aanvang van het duel met FC Dordrecht had de trainer een aantal verrassingen in zijn basiselftal. Wij vroegen de trainer naar zijn wijzigingen en mogelijke mutaties in zijn selectie.

24 Reacties
58   1  
Sanseveria

Eindelijk Verschueren gewoon weer op het middenveld en een paar stevige slopers erin met Noblejas en Filipovic. En dan ook nog eens na de rust precies de juiste twee zwakste spelers tegelijk wisselen. Het mag gezegd worden: Brood deed dit keer de juiste dingen.

We staan drie puntjes verwijderd van een directe promotieplek. Nu in het trainingskamp vooral automatismen erin slijpen in de combinatie tussen middenveld en aanval en dan kijk ik uit naar de tweede helft van de competitie.

13   32  
Karel

Met Brood vrees ik dat het niet gaat lukken!

12   29  
Rikkert1912

Deze selectie moet even heel goed in de spiegel kijken, zo slaapverwekkend. Maar het publiek misschien nog 10x meer!!

19   3  
Mo

We hebben een spits nodig die er 20 inlegt, Ruudje! We moeten dus doelpunten binnenhalen!

20   4  
Ouwe Spionkop

tsja t was eigenlijk niet veel. Dordrecht was nog minder. Maar opstelling van NAC heeft me positief verrast vooral Hecke. El Alouchi goed ingevallen!

58   1  
Sanseveria

Eindelijk Verschueren gewoon weer op het middenveld en een paar stevige slopers erin met Noblejas en Filipovic. En dan ook nog eens na de rust precies de juiste twee zwakste spelers tegelijk wisselen. Het mag gezegd worden: Brood deed dit keer de juiste dingen.

We staan drie puntjes verwijderd van een directe promotieplek. Nu in het trainingskamp vooral automatismen erin slijpen in de combinatie tussen middenveld en aanval en dan kijk ik uit naar de tweede helft van de competitie.

9   2  
JN

Met al deze verschuivingen in de basisopstelling was ik positief verrast en konden we natuurlijk verwachten dat het even zoeken zou zijn voor ze. Zeker als je naar de serie van de afgelopen weken kijkt. Maar ik denk dat ik naar de slechtste eerste helft dit seizoen heb gekeken. Gelukkig 2 hele goede wissels in de rust, waardoor het beter ging lopen. Complimenten voor het wisselbeleid van Brood.

Hopelijk een sterke spits met scorende vermogen én wedstrijdritme erbij en dan zijn wij nog steeds een grote kanshebber op promotie. Maar ja, zie maar eens zo’n spits te vinden in de winterstop.

13   30  
Harrie

@Mo die spits die er 20 moet maken hebben we al dat is Sydney, maar dan moet je hem wel opstellen. Maar je moet er meer dan 20 maken of liever nog een paar spelers die er tussen de 10 en 15 maken achter de spits met 20 goals.

29   14  
Brecht

Van Hooijdonk, sorry hoor; verloor alle duels, wist geen bal vast te houden, ballen die van zijn voet springen, verkeerd lopen, geen combinatie- instinct, geen aanspreekpunt, maar wel goed voor de intikkertjes. Brood heeft ongetwijfeld een afspraak met Piair, anders kan ik zijn opstelling niet verklaren

29   5  
Stan

Als ik sommige reacties hierboven lees, dan moet je gisteren toch echt te veel gezopen hebben.
Mensen het was zeer slecht en met zo'n ploeg moet je niet eens willen promoveren! Deze ploeg is daar absoluut niet klaar voor. Positief vond ik het spel van van de Hecke en Verschueren. Ik denk dat we nog even geduld moeten hebben met deze jonge ploeg.

5   1  
Ernie

@stan
Volkomen eens. Zeer slechte wedstrijd, maar toch 3 punten. We blijven bovenin meedoen. Maar als je realistisch bent is het misschien wel beter om niet te promoveren. Ik ben van mening dat bij promotie 80% van het huidige elftal eredivisie waardig moet zijn. En dat is nu nog zeker niet.

8   3  
ome cor

Ruud koos voor bepaalde spelers omdat het tegen Dordrecht was en nu aanvallender durfde te spelen.
Wij zijn NAC en moeten zo altijd willen en durven spelen.

Ga liever op je bek door aanvallende overmoed dan door passief en laf angsthazen voetbal.
Verlies je een zaadpot tegen Den Bosch met 1-2 omdat het te slap is ?
Had dan liever verloren met 4-5 omdat de focus net ff te veel op scoren lag.
In beide gevallen 0 punten, maar verschil tussen saaiheid en vermaak.

Sydney is een speler die je vertrouwen moet geven. Die moet groeien in een seizoen. Dat is geen jojo. Daar wordt hij alleen maar onzekerder van en is de druk wanneer hij speelt veel groter.


@Ernie
Ben het deels wel met je eens, maar die 80% is jouw mening. Dat is nergens op gebaseerd. Daarbij hier nog een half seizoen te gaan, dus is er nog ruimte voor ontwikkeling en groei.

14   4  
Corleone

Sorry maar van Hooijdonk maakt af en toe een goal maar even serieus die jongen is toch nog niet goed voor een basis plek hou geen bal vast verspeeld de bal kan geen bal vasthouden en er kom geen dreiging van die gast

5   1  
Wanny

Sydney zou er zeker 20 kunnen maken. Maar als hij erin staat scoort de rest minder omdat ie voetballend nog tekort komt.

3   2  
Ernie

Klopt ome Cor. Deze ploeg kan zich nog verder ontwikkelen, maar dan moeten ze wel de kans krijgen. En met die 80% bedoel ik dat er bij eventuele promotie het grootste deel van het elftal er gelijk moet staan. En dat er niet weer een compleet nieuwe ploeg bij elkaar wordt gekocht.

4   3  
ome cor

@Ernie
Precies !

Er zullen in de winterstop een paar spelers bij moeten komen die ook bij promotie het niveau aankunnen.

Als Brood verder voor meer vastigheid gaat (kan gaan) dan zou het qua ontwikkeling wel moeten lukken.

En in de zomer kun je dan nog wat aanvullende schakels halen zonder een geheel nieuwe selectie te moeten kopen.

Maar ik ben het met je eens dat je eigenlijk niet moet willen promoveren wanneer je eind van dit seizoen op het zelfde level zit als nu bij aanvang van de winterstop.

4   0  
Rubenac

Twente was ook ruk en revancheerden zich vanuit de winterstop.
Zelfs toen was het niet om aan te zien.
Met een beetje meer geluk, hadden ze nu wat puntjes meer gehad.
Maar staan toch onderkant middenmoot.
Daar geef ik ome Cor dus gelijk in, want stuivertje kan alle kanten op en zekerheid heb je nergens.
Maar de enige zekerheid is, dat we voor “bouwen” wat een aantal jaar zal duren, geen Geld hebben.
We moeten weer eens hopen op wat geluk ( korte termijn) , waardoor de lange termijn ingezet kan worden.

8   6  
jvt

Hoezo trainingskamp nodig? Waar trainen we sinds juli op dan?
Blijven er spelers na de training op het veld om corners op kophoogte te leren trappen of een vrije trap met muurtje oneindig te oefenen?

Hebben we niet gewoon een hele matige selectie met de Spanjaarden en keeper als uitzondering? Maw is mede door de niet explosieve trainersstaf het nivo van de trainingen al niet dramatisch.

Als je in de 29e wedstrijd nog 4 posities verandert weet je het zelf gewoon niet meer. Brood verdient 0,0 aanzien bij de beetje voetballers in de selectie. Verschuren de beste rechtsback? Dan wel Ilic dan weer niet, dan Van Anholt op het middenveld, dan komt Van Hecke bij toeval in de basis ... schei toch uit zeg. Van enige ingeslepen patronen na juli is er 0,0 sprake. Maar dat komt niet alleen door Brood en zijn assistent maar zeker ook door de bijklussende intrinsieke Tom met zijn mega en zwakke selectie zonder ruggenraat. Alleen een spits? 5 spelers wegbrengen en 3 fanatieke, harde spelers

1   11  
Wolfmanjack

Van Hooydonk is nogal gauw tevreden met zichzelf. Wat mij betreft veel te licht. Zelfs op dit niveau.

5   10  
Breda 1965

Dat geleuter over sidney,heel het elftal is kut,behalve olij

10   1  
Ad B uit Roosendaal

Een mooie uitslag, 3-0, maar de werkelijkheid gebiedt te zeggen dat het weer een slechte wedstrijd was.

NAC presteert ondermaats met deze selectie.

Als we de balans opmaken van de 1e seizoenshelft, dan is het zeer teleurstellend.

Telkens weer een andere opstelling. Verschueren, een goede middenvelder, een aantal wedstrijden als rechtsback. Stokkers meerdere keren erin en weer eruit. Dan speelde Van Hooijdonk weer als spits, maar die schiet echt tekort voor het gewenste niveau. Ook Dogan blijkt geen vaste waarde meer te zijn, terwijl het een goede voetballer is. El Allouchi erin en eruit, en ga zo maar door.
Spelers worden er onzeker van en dat is te zien tijdens de wedstrijden.

Spelers worden dit seizoen niet beter.
Het aantal punten is te weinig, terwijl NAC nog meevallers had, zoals bijvoorbeeld tegen Cambuur. Cambuur was veel beter, maar de punten bleven toen (ten onrechte) in Breda.

Clubicoon Ruud Brood moet zich dat aantrekken.

Op deze manier doorgaan, ondanks eventueel een paar versterkingen in de winterstop, gaat het niet worden. Dan promoveert NAC niet, terwijl dat toch het doel is.

Het roer moet om naar een "vast" elftal....

8   10  
Johan

Als je een speler als Luca Ilic op de bank zit, maak je een grote fout? Broodje!

4   1  
SjorsNAC

Het is zaak om een doelpuntenmachine aan te trekken en ervaring op het middenveld, dan is er mogelijk nog een klein kansje als de concurrentie punten laat liggen en natuurlijk heb je een ticket voor playoffs al op zak.

Jaren in de kkd brengt nac verder in de problemen dus investeren nu is goedkoper.

13   0  
Ivo

@Johan
Luca Ilic moet vooral ook kritisch naar zichzelf kijken. Hij wil graag de beslissende actie maken en dat is prima, maar verdedigend en opbouwend moet hij harder werken en beter samenwerken. Dat moet echt scherper.

Als Luca Ilic een teamplayer wordt kan hij echt nog een stap zetten in zijn carriere. Anders blijft het een momentvoetballer en is dit zijn plafond.

Het is een jonge gast en misschien wat eigenwijs en moeilijk coachbaar. Dat gevoel krijg ik een beetje.

7   2  
Otjes

Wake up call

Het was gisteren niet om aan te gluren, maar we wonnen. Laten we eerlijk zijn, Dort verliest ook van amateurclubs.

Onze trainer maakt onze spelers slechter in plaats van beter. Dat is/ wordt een probleem. Ook enig gevoel van team spirit is door onze trainer door het afvoerputje afgevoerd. Wat is er gebeurd bunnen dit team?

Laad alle berichten na dit bericht in