Overal waar we komen

BSR TV: Ruud Brood na NAC-Helmond Sport (5-1)

Da Pope

Na twee wedstrijden staat NAC op zes punten en een doelsaldo van zeven voor en één tegen. Het begin van de competitie is hoopgevend, maar Ruud Brood ziet als altijd voldoende ruimte voor verbetering.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
NAC-Helmond Sport: Foto's 20 reacties
Terug naar overzicht
23 Reacties
44    
Henkie

Ik vond Olij juist wel fel uitkomen bij hoge ballen. Goal was niet heel goed gekeept, maar een blunder ook weer niet.

16    
NAC4Ever

De weg is natuurlijk nog lang, maar dit voelt erg lekker! Nu doorpakken met 3 punten tegen Cambuur.

De tweede helft moeten we wel de vorm van de eerste helft vasthouden.

10    
NB

2 wedstrijden - 6 punten
Hard door trainen en deze mooi groep bij elkaar houden!

11    
Kees

Tweede helft niet best maar het zijn allemaal jonge kerels dus de trainer heeft een belangrijke rol maar er zit wel muziek in deze ploeg

-77    
Henri

Voor de eerste keer dat ik ze zie spelen dit seizoen.Na alle reportages en verslagen gelezen hebbend in de afgelopen weken zag ik alleen een erg tegenvallende spits Stokkers en een keeper waar ik veel meer van had verwacht. Blijkt bij corners weer een lijnkeeper te zijn en daar ben ik niet zo van gecharmeerd. De tegengoal was gewoon een blunder van hem, Zo'n bal moet je als keeper gewoon klem hebben en zeker niet voor de voeten van de tegenstander stompen. Later in de wedstrijd had hij nog zo'n matige reactie.

44    
Henkie

Ik vond Olij juist wel fel uitkomen bij hoge ballen. Goal was niet heel goed gekeept, maar een blunder ook weer niet.

33    
Breda

Scorend vermogen. Vorig jaar spits afblokken en klaar. Natuurlijk niveau lager, maar spits maakt 1 rebound en schaduwspits maakt geen goal. Maar zorgen wel voor de ruimte voor de 2e lijn die er 4 injassen.
NAC had altijd zoveel moeite tegen de ‘kleintjes’. Kon het spel nooit maken.
Maar daar liggen wel de punten.

Hier zit potentie in. Heeft onze Belg goed gedaan. 2 huurlingen die echt iets toevoegen en verder alleen eigen spelers die langere tijd vastliggen. Ook niet verkeerd.

30    
Steefl

@henri

Verder wel een leuke avond gehad? Want blijkbaar was er weinig positiefs te melden over het team.

12    
Golan

Ik ben eigenlijk wel heel nieuwsgierig geworden wat de mening van de aandeelhouders is t.a.v. het tot nu toe gevoerde beleid van TVDA. Ik denk dat het prima is om nu tot eind augustus aan te kijken wat voor potentie er in deze ploeg zit. Momenteel is dat rooskleurig (alhoewel natuurlijk wat voorbarig naar 2 wedstrijden). Naar mijn idee is het best een overweging waard om je als aandeelhouder af te vragen wat een aantal 100 duizenden euro’s extra investering zouden kunnen opleveren. Mocht je bijv. Cambuur nu ook overtuigend verslaan met deze ploeg en je ziet nog een twee of drietal kansen aan het eind van de transferperiode (ervaren spelers die ergens anders geen tot weinig kansen meer zien maar onze as echt verbeteren en het algemeen niveau van het team opkrikken) dan kun je je als club nog steviger verzekeren van potentiële deelname aan de top 3. Zeker met de hoeveelheid eigen spelers en de gekozen contractstructuren kan dan een promotie na een leuk voetballend jaar ineens veel geld opleveren (transferinkomsten en waarde van de selectie). Dat zou dan eigenlijk compleet tegen alle verwachtingen voor het begin van dit seizoen in zijn. Ik vroeg me af of dit eens gekke gedachtegang is, iemand een andere zienswijze?

Ook ben ik nog steeds benieuwd of iemand weet waarom een speler als Leigh wordt verhuurd terwijl hij echt wel van meerwaarde kan zijn voor ons in de KKD.

Blij om vanavond een fris en energiek NAC te hebben zien spelen. Zeker als ik terughaal dat ik 4 maanden geleden echt dacht dat de puinzooi in en rondom NAC nog wel wat jaren zou voortduren. Nogmaals ik weet dat het nog vroeg is voor hosanna, maar als iemand mijn die 4 maanden geleden terug had gezegd dat NAC de eerste 2 wedstrijden overtuigend zou winnen met 0-2 en 5-1 dan had ik dat niet geloofd!

-2    
Tombola Breda

@GOLAN, om je vraag over Leigh te beantwoorden: iedereen met een beetje kijk op voetbal ziet dat het een matige voetballer is. Hij kan hard werken en af en toe een bal naar voren pompen (ja, vinden wij leuk). Maar dat was het wel zo'n beetje. Die jonge gasten die we nu hebben staan zijn ook geen wereldsterren maar lijken technisch wel wat vaardiger.

14    
Donald Trump

5-1 heerlijk, da’s lang geleden... mooi resultaat. Helmond zal dit jaar niet meedoen om de prijzen maar wel lekker 1ste thuiswedstrijd gewonnen.

Mooie combinaties in eerste helft, nac tikte heel lekker. Nu maar hopen dat Verschuren blijft...
lekkere sfeer in stadion.. komende vrijdag een echte krachtmeting..

Lekker 6 uit 2.. dat biedt perspectief
3 erbij en door zigge zagge zigge zagge N A C

23    
NAC!!!

De broertjes Ilic samen op het veld, heel mooi om te zien.
En de jongste werd niet genoemd maar die speelt met zoveel reserve aan bagage. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven dit jaar. Geweldige voetballer.. Prachtige eerste helft gezien.

22    
Kedu

Persoonlijk vond ik I. Ilic en super 1e helft spelen i.c.m. Verschueren. Wat straalt die jongen een hoop rust uit, probeert alles voetballend op te lossen en als het nodig is klapt hij in de duels. Genoten!

6    
Ruda

Heerlijke eerste helft was het! Echt genoten van de combinaties. Achterin vond ik het minder staan. Helmond was soms dreigend door het veel te slap ingrijpen van de cv’s en de backs leken er op die momenten vaak niet te staan. Ben benieuwd hoe dat gaat tegen aanvallend veel betere teams.

10    
Breda-Loyal

@Ruda

Wat je bedoeld over de centrale verdedigers snap ik wel ( zie het liefste ook een cv die zijn directe tegenstander een hele wedstrijd in zijn broekzak heeft ) , maar ook voor hun is het seizoen nog pril en moeten ze aan elkaar wennen

Heb er vertrouwen in dat dat beter wordt tussen de Spanjaarden achterin

2    
Breda 1965

Die laatste vraag en antwoord...geweldig...

3    
Nachoreca1

Het was een super avond! Ook de Belg en Marokkaan waren subliem. Zeik ze dikwijls af maar is nu absoluut niet aan de orde. Ben erg benieuwd wat het vrijdag gaat worden. Kan er helaas niet bij zijn vanwege vakantie ben overtuigd van een driepunter...come on nac!

-11    
Real Robert

Prima, dat we de eerste twee wedstrijden winnen, maar pas op voor de roze wolk. Dit waren echt overwinningen tegen de top 3 zwakke broeders in de 1e divisie
Zo'n Helmond, dat na enkele minuten al achter komt, met het volle stadion ook nog tegen je, is natuurlijk direct ingestort.
Wanneer het tegen zulke armetierige ploegen als Helmond Sport gaat, kunnen spelers als El Allouchi en Van Anholt wel uitblinken. Nu nog tegen de grote jongens.
Ik moet dat nog zien!
Zorgwekkend is het voor mij, dat met het inkomen van de wisselspelers NAC ver terugviel
Het was gewoon een gelijk spel in de 2e helft! En niet alleen omdat NAC verzadigd was.
Filipovic en die studenten-Belg zijn gewoon zeer matige spelers. Ook tegen het povere Helmond Sport.
En wat gaan we doen, indien Verschueren in de laatste week alsnog op een aanbieding ingaat? Dat zit er wellicht aan te komen.

17    
The Cosmic Gate

Één kleine kritische noot : zijn er meer supporters die het opviel dan Boris niet echt een heel goede voetballer is ? Hij wil graag dat is een feit, maar z'n balaanname enz... da's niet best

-15    
Kipiani

Keeper is een frisse, toffe gast. Goeie snelle keeper, maar helaas weer niet de heerser in de 16 zoals Babos.
Onze Belgische aanwinst is niet beter dan Sidney. Slecht.
Verschuren is en blijft erg goed, maar dat schrijven we al jaren.
Dogan kan weleens heel belangrijk worden en noodzakelijk omdat Stokkers alleen een sympathieke harde werker is.
Mounir leuk, maar is en blijft een matige KKD speler.
We gaan Ralf nog missen.
Maar twee geweldige Ilic jongens heeft niemand in deze competitie. Daar moeten we het verschil mee maken en hopen dat ze nog beter worden en niet geblesseerd raken. Zeker de jongste wat een talent is dat zeg.

5    
Theoden King

Qua voetbal staken we er met kop en schouders bovenuit. Natuurlijk was de tweede helft minder, maar dat maakt me eerlijk gezegd niks uit. Niet als we met 4-0 voor staan.

Dit (jonge) elftal zal ups en downs gaan kennen, daarom zijn de ervaren krachten El Al en Verschueren zo belangrijk.

Ik ben gisteren zeer aangenaam verrast en ben benieuwd naar de prestatie tegen Cambuur, kwalitatief een beter elftal dan helmondspor.

6    
Twan

The cosmic cate

Inderdaad. Boris viel mijn ook tegen.

Kan denk ik oorlog maken in de zestien, maar verders een matige speler.

16    
die ne gast

@Twan
Volgens mij was dat ook de conclusie die elke NAC-supporter na de oefenwedstrijden trok:
Boris is technisch beperkt en is alleen bruikbaar in het 16 meter gebied en zou alleen als stormram gebruikt moeten worden. Zijn enthousiasme en wil 'om oorlog te maken in de 16' zou nog wel eens net dat doelpunt in de laatste minuut kunnen opleveren dat het verschil maakt.
Niets meer en niets minder. Ik denk niet dat er NAC-supporters zijn die Boris hoger aanslaan.

9    
Blof

Positief verrast. Niet alleen de gebroeders Illic maar met name Verschuren op het middenveld. Makkelijk wegdraaien en dan gelijk een goede oplossing vinden.Veel geleerd in die 2 jaar eredivisie.

Maar wat mij vooral kon bekoren is dat ik lijnen zag en de crossballen van m.n. Van Aanholt. Allemaal op de stropdas, waar ze vorig jaar niet eens gegeven werden. Heerlijk om te zien.

Ben wel benieuwd of dit er allemaal uitkomt bij een grotere weerstand. We zien waar we staan als we Cambuur en Volendam hebben gehad. Voorlopig zeer positief gestemd.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja