Overal waar we komen

BSR TV: Ruud Brood na NAC-Panathinaikos (0-0)

Da Pope

Voor eigen publiek maakte NAC vanavond een degelijke indruk tegen Panathinaikos. Trainer Ruud Brood is tevreden met het resultaat, maar kijkt vooral naar de ontwikkeling van zijn elftal als geheel.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
32 Reacties
0    
De scout

Prima prestatie! Wel nog wat versterkingen gewenst om echt aan de competitie te kunnen beginnen. Hup NAC!

0    
Bart

Vind brood per interview steeds vervelender worden.. altijd maar van die kut antwoorden.. goed doorgepakt!

0    
Joop

Hopelijk zetten ze dit door een van de bestewedstrijd van de laatste jaar alleen grad damen hoort hier niet thuis

0    
NAC vooruit!

Kali niet op de opendag, want geblesseerd..... lijkt me tijd om vanuit de directie te melden dat men in gesprek is om zijn contract te ontbinden!

0    
BNac

Na het commentaar vanuit andere supporters wil ik zeggen dat je goed vasthield aan 2 vragen (Stokkers/Kali). De antwoorden bij m.n. Kali blijven vaag (wellicht afgesproken werk). Dit ligt echter niet aan jullie vraagstelling. Maar ook een geblesseerde speler die deel uit zal maken van de selectie van komend jaar presenteer je (naar mijn mening).

Daarnaast een goede pot gezien van NAC, snap dat hij niet rekent op doelpunten met de uitslagen tegen Ajax en Feyenoord in gedachten. Het heeft mij vandaag in ieder geval positief verrast! Ballen komen aan, keeper toppertje, verdediging over het algemeen prima, middenveld viel me niet tegen en aanvallend kom je creativiteit/vleugels tekort op dit moment, maar wordt aan gewerkt.

Ik ben tevreden naar huis gegaan!

0    
PatjeR

Ben het wel met je eens Bart. Beetje arrogant klinkt het allemaal. Maar goed, als ie de job gedaan krijgt... ik heb vanavond in ieder geval een bemoedigende pot gezien.

0    
De denker

Vooraf was ik bang dat het een oorwassing zou worden voor NAC. Panathinaikos heeft toch geen slechte voorbereiding gedraaid in Nederland. (Feyenoord 0-3 Panathinaikos, Ajax 1-2 Panathinaikos).
Maar NAC heeft mij positief verrast! Het was voor mij lastig in te schatten of dit een volledig A-elftal is, maar er leken toch zeker een paar basisspelers in te staan.
Achterin lijkt het goed te staan. Olij straalt zoveel rust uit, een wereld van verschil ten opzichte van vorig jaar. Schouten is een echt bijtertje en het Spaanse duo is een goed tandem. Soms ontbrak het wel aan communicatie tussen de centraal verdedigers en de keeper dus daar moet aan gewerkt worden. De beoogde linksback kan z’n borst nat maken als Mashart zo blijft spelen, ruim voldoende voor dit talent! Speelde zichzelf meermaals goed vrij en veroverde de bal vaak, stond soms nog wel fout gepositioneerd maar wat verwacht je van een talent dat net komt kijken.
Op het middenveld speelde El Allouchi (bal op lat) en Verschueren een prima pot, dit tandem gaat zeer bruikbaar zijn in de KK-divisie. Van der Gaag speelde bijzonder goed, deze jongen heeft echt talent en zou wel eens kunnen doorbreken dit seizoen. Met een actie zette hij 2 spelers van Panathinaikos te kijk, Koek-koek! Ook gaf hij meermaals mooie steekpassen. Precies de rol die hij moest oppakken aangezien El Allouchi en Verschueren veelal breed of terug leggen. Invaller Azzagari viel ook weer positief op, wat kan deze jongen heerlijk pingelen en tikken. Gaan we nog veel van zien dit seizoen. Damen viel ook op, maar helaas in negatieve zin. Ik zie graag Bredase jongens in de selectie maar deze jongen komt te kort, zou onbegrijpelijk zijn als hij een contract krijgt.
De 1e helft leek het er op dat er een 4-4-2 gehanteerd werd waarbij Filipovic als teruggetrokken rechtsmid speelde. Zijn acties oogde nogal ongelukkig maar aan inzet ontbrak het zeker niet. Een diamant die nog gepolijst moet worden. Kudimbana viel mij deze wedstrijd helaas tegen, verloor vaak de bal en hij ging onzorgvuldig om met de geringe kansen die hij kreeg. Stokkers een voldoende, werkte hard en maakte af en toe van een uitzichtloze situatie nog het beste. Van Hooijdonk viel in maar speelde weinig klaar, deze jongen moet als targetman gebruikt worden want meevoetballen is mij inziens niet zijn specialiteit.
Voorin mist het nog wat stootkracht. Gelukkig is Dogan vast gelegd en komt Ilic ook nog die aanvallend zeker wat kan toevoegen aan dit NAC. Het verbaasde mij wel dat Bohui niet inviel, had hem graag aan het werk gezien.
Ik denk dat wij met dit NAC zeker kunnen meestrijden in de top 5. En dat lijkt mij een realistische doelstelling.
VAMOS BREDA!

0    
Los muchachos del Breda

Eens met Bart dat het toontje van Brood me tegen gaat staan, doet me denken aan de verschillende interviews van BSR met Maaskant.

Het verhaal met Kali blijft natuurlijk erg vreemd. Omdat hij geblesseerd is kan hij niet aanwezig zijn bij een open dag, ik kan me niet voorstellen dat dit de echte reden is.

0    
Leo

Gasten .. het was aardig tot goed wat we zagen vandaag.. en dan te bedenken dat er 9 man van de Grieken tegen Ajax ook basis stonden en ze oprolden .. dan valt dat niet tegen toch ?

0    
Ouwe Spionkop

Goed doorgevraagd deze keer. Opvallend dat Brood zich meteen wat ongemakkelijk voelt. Blijkbaar houdt hij niet van kritische vragen.
Dat Kali verhaal blijft toch schimmig inderdaad. Hij staat toch gewoon onder contract nog voor 2 jaar. Waarom wordt hij dan niet gepresenteerd op Open Dag? Dat hij individueel traint is dan niet van belang lijkt me.
Gewoon de volgende weer keer vragen. Brood lult er omheen.

0    
Jf

Ik vind het allemaal wel meevallen met zijn reactie. Hij moet werken met Kali en zal zijn speler niet afvallen.
Zolang hij speler is van NAC hoort hij bij zijn team punt.

0    
Ad B uit Roosendaal

NAC heeft prima gespeeld.

Met nog 3 echte versterkingen kunnen we de competitie op een goede manier starten.

0    
Breda

Brood maak je niet gek. Die loopt lang genoeg mee.

Over NAC, de kampioen van vorig jaar (fluitend uiteindelijk) heeft wel 6,2 miljoen aan spelers uitgegeven. NAC zit op zo’n 2,5 vermoedelijk. Groot verschil. Maar wel met een kleinere selectie en met zo’n Dogan laten ze ook zien uit te durven geven want die kon echt wel naar meer clubs. Dus geen Diemers verhalen meer. NAC gaat gewoon meedoen om het kampioenschap. Ook als het in het begin nog niet compleet zou zijn. Maar ook wel samen met een stuk of 4 andere clubs.
Ik verwacht nier dat er 1 club ruim bovenuit zal steken.

0    
NB

Betreft de Kali vraag: goed gedaan BSR.
Brood zal niet meer kunnen zeggen i.v.m. onderhandelingen met Kali.

0    
NAC4Ever

De eerste wedstrijd die ik heb gezien en ben tevreden. Verdedigend stond het prima. Aanvallend vond ik het opvallen dat er 2-3 keer van afstand werd geschoten. Vind dat we dat de afgelopen jaren te weinig hebben gezien. En ik vond van der Gaag positief opvallen.

Verder viel op dat Kudimbana snelheid te kort komt, maar ik zie voor hem wel een rol als er aanvallend iets geforceerd moet worden.

0    
Buurman

NAC prima gespeeld. Leuke wedstrijd. Goeie sfeer. Dogan vastgelegd. Ik ben dik tevreden. ( PS ik vond ElAl goed spelen.)

0    
Tombola Breda

Logisch toch dat Brood Kali niet publiekelijk gaat afvallen. Het is van Bommel niet...

0    
EDM

Is er nu een keeper aangenomen die ook echt uitkomt? WAUW...

0    
Rat uit Rijen

Ik zit nog op mijn vakantieadres en heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien. Ik hoop dat Brood zijn houding in de komende interviews aan gaat passen, want dit deed de zoet gevooisde Da Pope geen eer aan. Super arrogant als je het mij vraagt, maar ja, wie ben ik... Hopelijk tankt dit bescheiden resultaat vertrouwen en starten we de competitie met een goed gevoel.

0    
Voorwaarts

Poh dit is toch een complimentje aan Brood waard, al weet ik dat mensen dit als arrogant over vinden komen.

Maar hij staat hier zelfverzekerd, durft daarnaast de pijnpunten aan te geven en valt helemaal niemand af. Komt op me over als kritisch maar goudeerlijk.

Hij wordt nu arrogant genoemd omdat hij onder andere ook Kali beschermt, neemt nu dus zelf een stootje om het voor een uitgekotste speler op te nemen. Als ik in zijn team zou zitten zou ik dit enorm waarderen.
Als je een leidinggevende hebt die je ontzettend goed laat weten wat er fout gaat en wat er beter kan, maar het hele team met hand en tand verdedigt naar buiten ga je harder werken. Omdat je anders ook hem aan zijn lot over laat terwijl hij zo veel voor je doet.

0    
BNac

Kleine toevoeging mbt Kali: de “nieuwe” privacywet zorgt er ook voor dat Brood wellicht niet meer kan zeggen dan hij nu doet.

0    
Jammer

Behoorlijk vaag om door te vragen over Kali. Ruud had allang aangegeven dat het wat hem betreft de enige reden was waarom hij ontbrak, maar dan alsnog quasi uitlokkerig erop doorvragen. Wat had je anders verwacht voor antwoord?

Stel wat mij betreft vragen over de pot die je gezien hebt, belicht daaruit de spelers die je opgevallen zijn en ga daar dieper op in met de coach.

0    
Tombola Breda

Weten jullie nog wie er altijd zeer correct, welbespraakt en nederig voor de camera verscheen?..... Mitchell van der Gaag. Laat Brood maar lekker arrogant en irritant zijn in interviews hoor.

0    
Cees

Een interview waar meer diepgang in zat. Wat dieper op een bepaalde materie doorgaan. Brood had betreft Kali een nietszeggend antwoord. Kali had best eventjes op de open dag kunnen zijn, daar valt- of staat niet alles mee. Al had hij zich maar een uurtje laten zien bijv. Maar goed, zo waren er nog enkele dingetjes, waarbij goed doorgevraagd werd. Brood laat zich niet zomaar uit het lood slaan, maar, .....hm! Ook voor de interviewer, net als voor NAC, oefening baart kunst. Probeer veel op te steken van andere interviewers, mogelijk doe je dat al. Ontwikkel het verder, zodat het nog interessanter gaat worden.

0    
Pieter Putgezicht

Ik vind de toon van Brood ook wel erg zelfverzekerd overkomen. Hiermee maakt hij zichzelf alleen maar kwetsbaar. Hij mag best wat meer open zijn in z'n communiceren ipv de boel afbluffen.

Alsof je met een geheel nieuwe (onvoltooide) selectie, een enorme doelstelling (promoveren) niet af en toe zoekende mag zijn.

0    
J076

Hup Ruud
Hup Kali
Hup NAC

0    
Bredafun

TOP presentatie, chapeau!

0    
7Hills

Kali was compleet afwezig omdat hij niet fit is. Oké, maar waarom liep Bohui dan met een soort brace om zijn knie wél rond?

Zeg dan gewoon dat je de sentimenten rond Kali kent en je hem daarvoor wilde beschermen ofzo. Hier prikt iedereen toch zo doorheen...

0    
Eljé

Laat me raden. Kali en NAC hebben een arbeidsconflict. Zolang dat niet opgelost is, is ieder woord erover dat naar buiten lekt mogelijk schadelijk maar zeker niet nuttig.
Wat heeft het voor zin om iedere keer, onder elk topic hier over te beginnen?
Gisteren valt het sportieve resultaat niet tegen en dus is de 'toon van de trainer' weer niet goed. Je moet je ook maar per se druk willen maken...

0    
Sp1

Ruud had er duidelijk geen zin in en was snel geïrriteerd, kan gebeuren als je elkaar zo vaak ziet bij een interview, goede scherpe vragen van BSR.

Ga zo door!

0    
denhulk

is er nog geen club gekomen voor damen al het geld wat je daaraan besteed is te veel kun je aan beteren spelers besteden weg er mee

0    
Sanseveria

Heerlijk interview! Juist goed dat het soms even schuurt. Sterker nog, kritische vragen kan je het best stellen na een goede wedstrijd als een trainer er niet de pest in heeft. Overigens denk ik dat Brood vwb Kali gewoon even een leugentje om bestwil gebruikt. Als Kali als duurste op de loonlijst een belangrijke rol in het team toebedacht is, hadden ze hem echt wel even gepresenteerd zondag.
Laten we het spelletje maar even meespelen, maar er toch ook rekening mee houden dat hij straks alsnog ineens weer op het veld staat. Als hij zich dan volle bak inzet en geen status aparte in het team opeist, moeten we hem ook wel weer een eerlijke kans geven.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja